Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
butch3r
senior tag
-
Dr. Romano
veterán
válasz stefi76 #6211 üzenetére
Mindenki tudja hogy Dredd bíró a törvény!
Remélem nem kapok ezért a kommentért szabadságvesztést. Ha igen, akkor találkozunk a böriben. Majd látogassatok meg légyszi.
-
butch3r
senior tag
válasz stefi76 #6209 üzenetére
A vilag igen sok felekeppen mukodik van ahol nincs vagy normalis merteku az ado, persze ebben benne van az is hogy a stadionhegyeken tovabb latnak (most csak malta es ausztria jut eszembe). Persze hazai viszonylatban edes mindegy mi hogy van mashol. De szerintem felesleges ezt a temat 20x elovenni vegig lett mar beszelve parszor az osszes cryptos topicban
-
SLYM
veterán
válasz stefi76 #3148 üzenetére
Igen, de jelen esetben az adóztatás nagyon egyszerűen megoldható, hiszen bankszámlára megérkezik a pénz, ott van, látszik, egyszerű az adószedő dolga. Persze ki is játszható a rendszer kp-s fizetés esetén, de ez ilyen, plusz szerintem ez a forgalom elég kicsi százaléka.
Ezzel szemben a polgárok pénzének védelme egy sokkal nehezebben kivitelezhető dolog. Gondolj csak bele, te hogyan kezdenél neki? Én gondolkodtam ezen egyébként, a teljes tiltás a legegyszerűbb, első lépésben a bankoknak megtiltják a crypto tőzsdékkel való kereskedést és/vagy blokkolják az oldalukat. Ezen kívül minden más nehezen kivitelezhető. (Gondolok itt arra, hogy felállítani egy követelményrendszert a tőzsdéknek, hogy minek kell megfelelniük, majd ellenőrizni, hogy ennek tényleg megfelelnek-e. Ha nem, akkor elvenni a jogot, hogy szolgáltassanak.)
Az még érdekes ebből a szempontból, hogy a vásárlás jelenleg igen macerás, emiatt nem csak az átlagembernek megy el a kedve az egésztől, hanem a geek/spekuláns közösség is óvatosabb, lehetőségeinkhez képest nem teszünk ebbe annyi pénz, mint amit akkor tennénk bele, ha sokkal kényelmesebb, felhasználóbarátabb lenne az egész rendszer. Én úgy gondolom nem kell félteni ezt a pénzt ami a rendszerben van, ha nullára csökkenne sokaknak fájna, de a devizahiteles buliban sokkal nagyobb arányban voltak óriási bajban az emberek, mint itt lennének.
[ Szerkesztve ]
-
Danex
addikt
válasz stefi76 #3148 üzenetére
Vagy csak annyit szeretne az állam, hogy egyedül önmaga szivathassa az embert.
Azért az, hogy a fizetésem majdnem fele a zsebükbe megy, majd amit megveszek bányász cuccot kb világszinten a legdrágábban az adók miatt(pedig a fizu messze nem a legtöbb), tehát fizetésem maradék 60%nak a 30%-a is oda megy(58%), de még a kibanyaszott holmibol is 30%ot adjak oda.
Ilyen szempontból a BitCoin 50%-os esése még kedvezőbb is.
De azért az utak szar állapotban vannak, eü stb, nem kell mondanom.
-----
Bár kicsit eltertem a tárgytól, de ha nem lenne ennyire szar a helyzet talán kevesebb ember menne bele rizikós beruházásba
Új hozzászólás Aktív témák
● Kriptovaluta adásvétel a topikban tilos!
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Video digitalizálás
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Tudományos Pandémia Klub
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elektromos autók - motorok
- Mini-ITX
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Linux Mint
- További aktív témák...
- Eladó/HP ZBook 15 G5 /I7-8850H/16GB DDR4/VGA P-1000 4GB/Win 11Pro/15,6" FHD/512GB M.2NVMe!!!
- Újszerű MacBook Pro 13 M2 8GB 256GB Akku 39 ciklus dobozában közel 2év Garanciával kedvező áron HU
- Új Lenovo 16 Slim 5 WUXGA IPS Nano Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 1TB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- Új Dell 15 Inspiron 3530 FHD IPS 120Hz Nano i7-1355U 5.0Ghz 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- Újszerű Asus ROG Flow Z13 Touch 2in1 WUXGA 120Hz i9-12900H 16GB 1TB Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest