Új hozzászólás Aktív témák
-
FanTomasz21
tag
Igen, ez igaz de epp akkor szamolgattam pontosan miben mennyi is van ( sok volt az ide oda valtogatas) es az akkori arfolyamon -12 ezer ft volt szamomra a btc toke az eth meg - 1000 ft. Az altoc még pluszban.ha a hirt elobb elolvasom okosabb lettem volna. Az altoc most eros bukoban allnak de az eth es btc visszatancolt szinte .kerdes hogy stabilizalodott e a dolog vagy innen ujabb lejtmenet
-
pimmi
senior tag
válasz szabi__memo #2893 üzenetére
megnéztem legutolsó töltésem erste kártyával ezzel biztosan ment 2 napja
Sima OTP-s kártyával is lehet. a sima mc plastic, zöld biztos h jó[ Szerkesztve ]
-
Yutani
nagyúr
válasz FanTomasz21 #2891 üzenetére
Hajnal 2:30-ra azért már elindult lefelé a BTC, na de ki tudja, hogy meddig megy le?
#tarcsad
-
pimmi
senior tag
válasz szabi__memo #2890 üzenetére
én virtuális otp mc kártyával töltöttem amit ebayen is használok
egyébként ezt hol írja neked, mert nekem ezt nem írja sehol, verifi megvolt?[ Szerkesztve ]
-
pimmi
senior tag
válasz szabi__memo #2886 üzenetére
igen, csak az után tudod feltölteni verifikálni kell,
A legegyszerübb egy jogsival és akármilyen kép a jogsi tulajárol, de lehet utlevél vagy személyi is.
feltöltés:
euro kártyát kiválasztod és ADD FUNDS - FUND
from Credit/Debit Card[ Szerkesztve ]
-
8zabi
őstag
én azt imádom, amikor a BCH/BTC pár közelebb van a 0.15-höz mint a 0.20-hoz
-
Gh0sT
addikt
Én még 60%-os esésre számítok innen
Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
őstag
-
Because
őstag
miután felére esett a "részvényeim" értéke Cryptopia írt, hogy kész a Lvl 2-es verifikációm, bár már az 5000-es határra sincs szükségem
-
pimmi
senior tag
válasz szabi__memo #2879 üzenetére
kezdőnek egyszerű és biztonságos szerintem ,tölthető sima magyar pl. otp mastercardal akár, mivel wallet tárolhatod itt, és instant válthatod akármire amit ott találsz, én rég használom, korrekt, már van ether is itt, meg egyéb coin.
[ Szerkesztve ]
-
Szőrös
veterán
válasz szabi__memo #2879 üzenetére
Ne tőlem kérdezd, én is kezdő vagyok. Én coinbase-en vagyok de a tapasztaltabbak több helyen bizniszelnek.
https://starcitizen.hu ha tudni akarod mi újság az univerzumban
-
Danex
addikt
Ha bárki akar vásárolni/ eladni Bitcoin-t vagy bármilyen valutát, mert amint nyomok a gombra, azonnal, értitek azonnal a számomra negatív irányba indulnak a számok
-
Szőrös
veterán
Nincs magyar cryptovalutás discord csati esetleg?
Most egyfolytában sasolom eth-t, mikor kezd el stagnálni aztán akkor bevásárolok.
[ Szerkesztve ]
-
Yutani
nagyúr
válasz Avicularia #2870 üzenetére
Talán megvolt az alja, hacsak nem a döglött macska pattanik éppen fel.
Nekem továbbra is olyan ez az egész, mint egy ijed halraj, mert ugyanúgy rebbennek szét a "befektetők" mindenféle baromságra.
[ Szerkesztve ]
#tarcsad
-
Avicularia
veterán
Milyen jó, hogy mikor visszajött a kraken kiszálltam a btc-ből 12K eurónál és azóta fiatban van a lóvé. Most már csak az alját kéne megérezni
[ Szerkesztve ]
-
Szőrös
veterán
válasz fireman123 #2868 üzenetére
Áhh köszi, így már értem. Pont tegnap utaltam még lóvét, de akkor most várok a vásárlással.
-
Szőrös
veterán
ööö valaki tudja mi törpént? coinbase-n az összes váltó szépen beesett. de poloniexen is ahogy látom a több váltóval is ez van.
-
Because
őstag
vissza a 200 milliárdos alaphoz a holdnak már semmi értelme szerintem sok ember így látja, inkább kimenni fiatba aztán lesz ez még lejjebb és jobban jár ha később visszalép
[ Szerkesztve ]
-
pimmi
senior tag
válasz szabi__memo #2850 üzenetére
nekem egyszer mondtak ilyet és elvileg ilyenkor nem marad töredék, nem tudom nem próbáltam:
van saját coinjuk ha használlod az oldalt érdemes ebből venni 1 vagy 2 darabot, 1 is lehet, ha veszel bnb-t abbol megy a koltseg, es radasul feleannyi is lesz fee.
Bnb (binance coin) kell venned és beállítani h a feet
Using BNB to pay for fees(50% discount)Ez bekapcsolva és ha van BNB akkor már ebből szedi
ne limit orderrel vedd,hanem market priceon,es akkor engedi 1 ez is venni,
akkor a problémád megoldvanem próbáltam
-
Yutani
nagyúr
Ki nem állom az ilyen reggeleket!
#tarcsad
-
KilgoreTrout
senior tag
Minden tőzsdének van szabályzata, ahol le van írva, mindez hogy működik. Minden tőzsdén más és más a díj, annak függvényében, hogy maker vagy taker vagy, mennyit kereskedsz egy hónapban.
Annyira nem fura dolog, pármillióan kereskednek kriptovalutákkal, meglepő módon az évi többezer százalékos árfolyammozgást nem semlegesítik a 0,05-5%-os kereskedési díjak.
Amúgy meg:
Itt le vannak írva az alapok.
-
Sesy
aktív tag
azt gondoltam, hogy mindennek ára van
na de mennyi?
ma hajnalban, ha jól emlékszem 380 USD körül volt az XMR délután meg 440 USD itt lehetett volna akasztani, ha ezt el kapja az ember... de ez ugye nem megy közvetítőn keresztül
valamelyiknél valahol olvastam, hogy 1,49% a díj eladásnál és vételnél is...
ez pontosan mit jelent? veszek XMR-t 100 USD-ért akkor ezért még levon díjként 1,49 USD-t?
ha ezt eladom mondjuk 150-ért akkor azért meg 2.25-öt? tehát összesen 3,75 USd volt ez a tranzakció?itt vannak akkor a kilengések, hogy odafigyelve lehet(ne) rajta keresni, de ha a különböző díjjak és illetékek elviszik a "hasznot" akkor nem éri meg foglalkozni vele...
Born stupid... Try again!
-
Danex
addikt
válasz LógaGéza #2846 üzenetére
Nincs időd arra ,hogy kiírd éppen mi megy Max érdekességnek jó lehet. 800-nál kezdtem el írni az 1800-at, mire rányomtam a submitra máris 2200-volt, mire lecanceleztem a vételt már 4200 volt, ekkor tudtam volna venni. De kb 4400-4600-nál vége lett a bulinak, szóval 4200-nál már inkább nem vettem csak végigkövettem az eseményeket
Cryptopián most a POST coin-t tolták meg.
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
Azon még nincs semmim, egyelőre csak ismerkedek a világgal. Majd legközelebb
Amúgy ha ide kiírom, hogy melyik coinnal "dolgozunk" épp, az nem probléma?
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
őstag
válasz Fiddlestick #2842 üzenetére
Pár napja frissítettek. Kb. egy napra elérhetetlen volt az oldal. Azóta viszont nagyon jó, egyszer sem állt meg túlterhelés miatt.
-
Gh0sT
addikt
Kraken engedi a withdraw-t...
Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
SLYM
veterán
Mindegyik drága lesz. Forintból kb 5-10% fogsz bukni mire coin lesz valamelyik tőzsdén keresztül, de sok mindentől függ.
Wallettől walletra coinküldésnek (vagy tőzsdére) is van díja, de ez a legolcsóbb, itt meg lehet úszni néhány ezresből egy utalást. Gyakorlatilag egy utalásnak fix díja van, cointól függ, hogy mennyi.
Kifele is ennyi pénzt vesztesz ha forintra akarsz coint váltani, szóval mindkét fél érdeke a tőzsdén kívüli biznisz (valakinek fizetsz kp-ban, hogy adjon el neked coint, keress valakit tehát a célra. Itt a PH-n is ad el egy fórumtársunk, megbízható).
Költségek mindig mindenhol vannak. És kb minden változó, sokat kell utána olvasni mindennek. Minden coinnak és tőzsdének más a jellemzője.
(Valaki betehetné az első HSZ-be a 2 hozzászólásomat, nekem 1 hónapig tartott mire ezekre rájöttem)
[ Szerkesztve ]
-
Danex
addikt
Binance ciki volt, mivel aprópénzzel játszottam csak, és aránylag nagy értékű coint választottak, csak néhány darabot tudtam venni, a probléma inkább az volt, hogy a fee levonása után marad 0.995 egységem amit nem tudtam eladni, mert csak egészet enged a rendszer eladásra ítélni.
A többin mondjuk nyertem, de tanulásnak jó volt
-
Sesy
aktív tag
ok, tehát venni/eladni tudok wallet nélkül is...
melyiken érdemes próbálkozni a költségek ismeretében?hogyan tudok befizetni? azt több helyen láttam, hogy utalni lehet, de az pár nap mire jóvá írják... VISA működik? ennek általában milyen költségei vannak?
gondolom wallet-ből tudok küldeni közvetlenül az eladó oldalra? ennek is van díja?
az exodus az pontosan mit tud? mi a funkciója?
-
Danex
addikt
Tegnapi cryptopia jól sikerült, mai nap most 6-tól lesz Binance-n, egy, meg este megint egy Cryptopián.
Binance-n írják, hogy eladni Sell Limittel, de Market Sellel nem biztosabb a dolog?
Vásárolni azt már tudom, hogy nem szabad Market Buy 100%-al, de eladni?
Cryptopián azt hiszem csak limites van.
-
LógaGéza
veterán
Csak itt a baj, hogy annyira gyorsan pörög fel, hogy másodperceken belül megugrik annyira a beszálló, hogy szinte lehetetlen kitippelni hol kéne beszállni... A tegnapi is kb másfél perc alatt ment fel +700%-ra. Ebből nekem egy percet gondolkodott az oldal, majd nem csinált semmit.
Nincs mit tenni, képben kell lenni, és reménykedni a legjobban Ma is lesz 8kor egy kör, majd megpróbálom külső appról telón, hátha.[ Szerkesztve ]
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
SLYM
veterán
Szia!
Váltani és venni coinokat leginkább tőzsdéken tudsz. Ahol tárolni is tudod a őket egyébként, de elvileg ez a legkevésbé biztonságos módja, néha van, hogy egyet kettőt meghackelnek, eltűnnek a coinok, de azért nem túl gyakran történik meg az ilyesmi.
A tárolás másik módja valamilyen wallet. Ez elvileg sokkal biztonságosabb és rengeteg az ingyenes közülük.
A tárolás még ennél is egyel biztonságosabb módja a hardware wallet, bár erről megoszlana a vélemények, engem sem nagyon érdekel, brutálisan túl annak árazva szerintem és annyira nem egyértelmű, hogy sokkal biztonságosabb lenne. Ismerőseim pl Trezort vettek valami 150 euroért (postával együtt), vagy valahogy így volt az ára. Mivel ez kb 45000 forint, milliós befektetés alatt szerintem gondolni is felesleges rá. Plusz a használata is macerás.
Amúgy a walletek egyik nagy baja, hogy a tőzsdéről plusz egy-egy be és kiutalással tudod eladni a coinjaidat, ami egy plusz költség, tehát ha nem csak tárolásra használnád, akkor nagyon nem éri meg így intézni a kereskedést, mert a díjakkal sokat fogsz veszteni.
[ Szerkesztve ]
-
Sesy
aktív tag
sziasztok!
altcoinok vételével, eladásával kapcsolatban lenne pár kérdésem:
sokat olvastam, de minél többet olvasok annál jobban össze keveredik minden sajnos
elnézést a "zöldfülüségemért"első lépésben szeretném megtanulni, hogy hogyan tudok venni/eladni altcoinokat (ETH/XMR/BTC stb...) és a végén vissza váltani és vissza utalni a számlámra (kivenni) próba ként, hogy lássam a működést
mi kell ehhez? melyik oldalon csináljam, hogyan működik? mennyibe kerül venni/eladni?
például, hogyan tudom megtenni azt, hogy veszek mondjuk 1 XMR-t 389 USD-ért és amikor 440 USD lesz akkor eladom (ma hajnalban és kora délután volt ennyi az ára) mennyi ennek a díja?
ha megveszem valamelyik kereskedő oldalon ezt az 1 XMR-t akkor az hol tárolódik és miben, úgy gondolom, hogy célszerűen XMR-ben és a walletomban de ez valójában hogyan működik, mekkora költséggel? melyik kereskedő oldalt ajánlott használni? mennyi egy ilyen tranzakció átfutási ideje? lehet rögtön adni/venni?
ha ez megy akkor bányásznék is kicsiben... először csak a meglévő gépemmel, hogy rá érezzek a dolog működésére, mielőtt bele tennék pénzt...
ha tíz féle altcoint veszek, akkor ahhoz tíz különböző wallet is kell? vagy van olyan, ami mindegyiket tudja kezelni?
nézegettem az exodust, elég jónak tűnik, de például az átváltási díjairól nem találok infót (ez is egy kereskedés, ha jól gondolom)
elnézést a sok össze vissza kérdésért, de szeretném megérteni az egész működési metodikáját, mielőtt bele vágnék, és hirtelen nagyon sok volt az információ, és rendet kellene vágni benne
úgy gondoltam, ebben a személyes tapasztalat lehet a legnagyobb segítség...
köszönöm, ha válaszol valaki
üdv:
gábor
-
YASKATIR
senior tag
Ha eladsz vagy ha vasarolsz akkor mindig kell fee-t fizetned. Ha eleg sokszor ismetled meg a dolgot, akkor el fog fogyni a penzed (kb ugy, mintha eurobol valtanad a penzed font-ba, majd vissza es ezt ismetelgetned par oraig egy valtonal). Minden valtasnal fizetni fogsz x %-ot es a vegeredmeny az lesz, hogy elfogy a penzed.
Ezert erdemes gdax-on eladni vagy venni a "limit"-el, mert ott nem kell fizetni fee-t. A hatrany annyi, hogy nincs garantalva az, hogy amit te eladsz X osszegert, az valaki meg is fogja venni.
Pelda:
El akarsz adni 5 LTC-t 220 euroert limit-el, viszont az arfolyam jelenleg 200 euron van. Elkuldod a limit order-t a gdax-nak es varsz (lehet 10 percig, lehet 10 napig, lehet 10 hetig). Amikor az arfolyam eleri a 220 eurot, akkor az emberek elkezdik megvasarolni az 5 LTC-t, amit te pontosan 220 euroert tettel oda, viszont ha az arfolyam csak par mp-ig 220 euro, majd onnan vissza ugrik 190 eurora, akkor van esely arra, hogy te csak 3,5 LTC-t adtal el 220 euroert es nem az osszeset.
Market-nel nincs ilyen problema, mert ott automatikusan a piaci aron vesz / elad azonnal. Ellenben ott van fee illetve nem tudod elore, hogy pontosan mennyiert ment el a coinod
[ Szerkesztve ]
-
YASKATIR
senior tag
-
pigster
senior tag
Sziasztok!
Az itteni témákhoz képest kezdő kérdésem van:
Coinbasen ha a Sell menüponttal a ETH (vagy bármilyen) Walletből az EUR Walletbe teszek pénzt az mennyi idő múlve lesz ott? Azonnal? Illetve a Buy/Sell mókát az EUR Wallet -ba/ből a Coinbasen akár pár perc alatt többször is oda-vissza eljátszhatom? 1,49%-os a díj, tudom.
A GDAX-on ez olcsóbb / gyorsabb? -
YASKATIR
senior tag
-
YASKATIR
senior tag
Revolut-rol mennyi ido alatt szokott vegbemenni a SEPA transfer (jelen esetben kraken)?
-
LógaGéza
veterán
Megfigyelésnek tényleg jó volt, de... Nem tudom, hogy a Cryptopia ilyen lassú, vagy nálam volt hulladék a net, de amikor be akartam szállni, akkor buy után vagy egy percig csak malmozott (közben ment fel az érték bőven), majd nem történt semmi, nem csinálta meg az ordert...
Esetleg van erre valakinek bevállt technikája, hogy hogyan éri meg egy pumpot meglovagolni?mézespálinka
Itt egy link hozzá: [link] (reflink!)[ Szerkesztve ]
-
Tamás9x
őstag
Cryptonia- n van valaki regisztalva? Eleg szep gyujtemenyuk van minden coinbol. Van amire itt figyelnem kell? Mar beregisztraltam de meg nem ismerem ki magam rajta.
Internetradio: ESP32 2.8" Touch + Stereo Dac + Rotary Encoder + Távirányitó 15K
-
Fiddlestick
aktív tag
Kraken kuldott e-mailt hogy vegre minden fasza naluk es "ujra beszalltak a piacba". Minden stabil !
Legalább annyi gerinc legyen benned, hogy válaszolsz az üzenetedre, főleg ha látszik mikor voltál utoljára belépve!!
-
htc07
addikt
itt van még egy pump group, The Alt Pump, ha valakit érdekel, 8-tól lesz a cryptopia-n a következő:
[link] (reflink, discord)
-
GabN73
addikt
Cryptopia-ról elindított ETH 6 nap alatt még mindig nem érkezett meg...
Új hozzászólás Aktív témák
● Kriptovaluta adásvétel a topikban tilos!
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- LEGO klub
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- SSD kibeszélő
- iPhone topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla