- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Milyen routert?
- Linux kezdőknek
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- PHP programozás
- Windows 11
- Windows 10
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zed
tag
Asszem kedvet kaptam, hogy elővegyem a jó öreg Comit és indulhat a Wizard-parti kifulladásig!
-
Zed
tag
Ó, a régi Commodore. Nagyon bírtam.
Semmi, hardverütközés, lassú processzor vagy elavult videokártya.
Bár ha belegondolok a régi datasettes időszakban, mit el tudtunk görcsölni, hogy végre behozzuk a nagy nehezen megszerzett programot.
Tudjátok: Ahány ház, annyi fejállás.
Meg hát most már azt mondhatom, hogy egy C64 indított meg programozói pályámon. -
Prozac
aktív tag
Én is vele kezdtem
Első C programjaim és Assembler kódjaim
Még Eprom égető szoftvert is írtam hozzá
de szép idők voltak.... -
Zed
tag
open 1,4
cmd 1
list
Ha jól emléxem, akkor így lehet kinyomni egy programlistát, de ez akár lemezlista is lehet, csak akkor load''$'',8 kell elé. -
rATdrAgOn
senior tag
A +4 csak a szinek szamaban volt fejletteb, amugy a TED egy olyan kis nyamvadt agyonintegralt fos, mint a Spectrumokban az ULA... ha annak vege van, akkor kuka a gep, mert mukodo darabot talalni hozza keptelenseg (mar akkor sem volt egyszeru).
Amugy a '64 magasan leveri a plusit meg most is eleg sok mindenben...
Meg nem csak a plusit, hanem szinte minden szamitogepet... 1 Mhz powa roxx!
(konkretan: 0.93 Mhz powa) -
master bud
tag
LDX #$00
a LDA text,X
STA $0A00,X
INX
CMP #$0D
BNE a
RTS
text ''Király kis gép volt'' -
Grafman
aktív tag
10 PRINT ''+4 is a failure!''
20 GOTO 10 -
g4dg3t
senior tag
HeLLa!!!
Amit ha almombol felkeltenek es egybol ravagom:
sys64738 - soft reset
Udv Gadget. -
doc
nagyúr
Hogy kotsz ra netet?
létezik hozzá egy spec. hálókártya amivel LAN-ba köthető, de szerintem modemmel is gond nélkül megy (régebben rengetegen BBS-eztek C64-ről).
pontos linket sajna nem tudok, egyszer a néhai root.hu-n olvastam a hírt, de mintha vmelyik magyar újságban is megjelent volna (talán CP??) -
Mert addiga már nagyon elterjedt a C64. A Plus/4 azért nem volt igazán sikeres, mert egyrészt C64-en már több ezer játék volt addigra, más részt mint említettem nem voltak benne hw sprite-ok, ami miatt sokkal kissebb szinvonalú játékokat lehetett csak csinálni (a sprite-okat csak szoftveresen lehetett megcsinálni, amihez már nagyon kevés volt az 1MHz-s CPU). Ehhez még az igénytelen hangchip is hozzájárult, tehát biztos volt a bukás.
-
Ez még nem jelent semmit. Nekem volt mindkettő, és igaz, hogy én si hamarabb jutottam plus/4-hez, de ennek csak az volt az oka, hogy ezt akoribban lehetett itthon kapni c64-et meg nem. De a plus/4-nek sokkal fejlettebb a grafikus processzora, a basic-e is, és van néhány olyan plusz dolog benne, ami mindig is hiányzott a C64-ből (pl beépített monitor program, stb).
-
Pedig a Plus4 későbbi konstrukció, mint a C64. 16 alapszín és mindegyikhez 8(!!!) árnyalat, kivéve fekete (csak 1), így 121 szín, ezért sokkal szebben lehetet megcsinálni a játékokat. 60M (ez mondjuk nem tom hogy jött ki nekik) memória, és fejlettebb basic, ill. assembly (pl beépített assembler, stb). Tehát jó is volt az a gép. Ahol elszúrták: nem voltak hw sprite-ok (de ez nagy baklövés volt), és a hang csipp is csak kb a mai nem polifónikus mobilokéra emklékeztetett (tehát ez is elmaradt a C64-estől).
-
Flashcash
Közösségépítő
Én még C128-al nyomattam. Emlékszem hogy valami gombot meg kellett nyomni az elején, és akkor átváltott C64-re.
-
Out
addikt
En ha tehetnem akkor commodore plus/4 alol neteznek
-
Grafman
aktív tag
''A pluszi basic felülről kompatibilis a C=64!-el''
Egy nagy túrós buktát!El ne higgye már valaki, hogy a Plus 4-es volt a felsőbbrendű, ez aztán hihetelenűl nagy marhaság!
Jól is néznénk ki!
Annó én is C=64-en kezdtem és még ma is fan vagyok, úgyhogy az efféle kijelentéseket igazi sértésnek veszem!
Még a végén oda jukadunk ki hogy valaki megállapítja, hogy még a C=16 is jobb a C=128-nál, vagy hogy az első Amiga500-ast a VIC20-as előtt gyártották. -
rATdrAgOn
senior tag
Csak epp a ''lenyeg'' volt kicsit mas... pl. total mas az egesz ROM, a KERNAL mashol van, emiatt a belepesi pontok is mashol vannak, az alap BASIC funkciok is total mashova kerultek, raadasul volt par ''alap'' parancs ami nem egeszen ugy mukodott plusin mint '64-en, de vegulis semmi kulonbseg nem volt.
A ''felulrol'' kompatibilitas is csak addig mukodott, amig nem volt benne valami kis trukk... vica versa borult mindket gepen a ''kompatibilis'' basic. -
sonar
addikt
esetleg magyar oldal?
-
azzio
aktív tag
és aki szereti az egyéb ősgépeket és van egy csepp spanyol tudása (nekem nincs, de talán annyira nem is kell): http://www.emurayden.net/
innen lehet pl. atarihoz emulátort meg vagy 600 játékot letölteni.
8bit rulez -
azzio
aktív tag
http://www.c64.com
http://www.c64.org
http://www.c64.net
lehet még próbálgatni, de ezek vannak, és jók. a múltkor letöltöttem egy emulátort, meg néhány játékot (newcomer nem ment)
de az A.C.E. igen!! -
lesaux
veterán
draw biztos, hogy volt? Nekem nem rémlik.
-
sonar
addikt
c64 ről tudtok fasza oldalakat?
-
agrarfiatal
senior tag
draw
-
lesaux
veterán
print
-
fps8
senior tag
Aki amennyit tud jöhet az összes alapgépben alkalmazható parancs.Asszem 75-létezik.A legfontosabb viszont a nyomtatással foglalkozó parancsok és magyarázásuk!Előre is kössz ALL!
Új hozzászólás Aktív témák
- Villanyszerelés
- EA Sports WRC '23
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Futás, futópályák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bestbuy játékok
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Diablo 3 Collector's Edition
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest