- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kowika87
tag
Nálam ugyanez, csak én egy év után jöttem rá hogy sose fogok innen előrelépni (kb ugyanez a pozició mint a tied), ezért kezdtem el tanulni, önköltségen CCNA CCNP + könyvek, home lab. Most ott tartok hogy a főnök nehezen viseli hogy magasan túlnőttem a helyemet de persze kirúgni nem akar. Én is váltani készülök. Sok sikert és szerintem mindenképpen jó döntést hoztál.
-
-
válasz FecoGee #6995 üzenetére
Is-is.
Három évig voltam L1-es, de inkább callcentrum, ahol végig azzal hitegettek, hogy majd egyszer networkös is lehetek. Aztán mikor láttam, hogy sorra veszik fel hozzájuk az újakat, és eszük ágában sincs maguk közé venni egy juniort, akkor elkezdtem melót keresni. És mivel papír szerint telekom mérnök vagyok, ideális lett volna valami telekomos munka, és úgy jött, hogy teljesen véletlenül felvettek egy telekom céghez.
Leginkább azt untam meg, hogy nem találunk embert egy olyan munkára, amit egy értelmesebb csimpánz el tud végezni. Komolyan mondom hihetetlen, volt olyan jelentkező, aki az életrajzában olyan mailcímet adott meg, amire ha rágugliztál, akkor egy kurv*t talált, és még a telefonszám is stimmelt Fun fact: csávó életrajzában, hogy LAN + WAN expert. Interjún egy PC + router kombóban nem tudta megmutatni merre keresse a default GW-t Na, kicsit elkalandoztam...
Egyébként nem rossz hely, de mikor itt vagy pár évet, és látod, ahogy szépen lassan rohad szét az egész, na, az rohadtul illúzióromboló.
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
-
FecoGee
Topikgazda
Megy a lehuzas. CCIE-nal az uj retake policy miatt meg el is fogadhato, mert nem folyik igy be annyi le, de CCNP-nel...
[ Szerkesztve ]
-
-
Bakker, felvitték a Route vizsga árát jún. 20-tól...
-
Akiii
tag
-
tusi_
addikt
Hogy megtörjem a csendet:
Ez csak GNS3, vagy ilyen az ASA?
Nem sok értelmét látom továbbra is szenvedni GNS3-ban, semmi nem úgy megy, ahogy kéneElméletben megy a ping, packet tracer mutatja, hogy ok, a nat fordít, de nem megy a ping r1-2-3-on.
Trunkban vannak, ha ez számít.....icmp engedélyezve global policyban, telnet viszont megy.
[ Szerkesztve ]
eat, sleep, play, replay
-
FecoGee
Topikgazda
Na tul vagyok az elso pelenkazason . Kicsit mas vilag mint a Ciscozas
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz Cyber_Bird #6952 üzenetére
Nem dell hiba volt, hanem az egyik motorola CMTS-en egy otvar regi szoftver van, es bugos az ospf implementacioja. (teljes cmts reload kell, hogy menjen miutan belefut a bugba, hiaba huzom le akar teljes ospf konfigot, nem fog mukodni. clear ip ospf proc meg nincs )
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Hát, izé... Volt valami, de csak a fejeseknek lett visszaállítva, mert valamit nagyon elcseszett a fiú. Információs embargó volt a dologra, szóval igazából senki se tudja mi történt, de meredek dolgokat beszéltek. Dehát végül is nem gond, mint tudjuk, semmi nem rak akkora rendet, mint a format C:
-
-
zsolti.22
senior tag
válasz FecoGee #6972 üzenetére
A write erase itt se hagy engem békén
Egyik nap egy 2960S-es switchben voltam és nem néztem az ablakot, hogy melyikben vagyok, siettem, minden, nyomtam is egy write eraset majd egy reload után két enterrel gyönyörű szépen meg is erősítettem a dolgokatEz semmi ahhoz képest, amit egy derék kolléga tett: valamiért ezt írta be az egyik központi routerbe:
no router bgp XXXXGondolta, a router majd kérdez, hogy biztos-e, de nem kérdezett
[ Szerkesztve ]
-
fogi
tag
Mivel tavaly év végén változott a tematika, gondolom nem sok helyen.
(A régi dobozos tanfolyam anyagát oda tudom adni, ha eljössz érte Újpestre.) -
Gery15
addikt
ICND 1-es tananyagot hol találok?
HyperX
-
tag
-
crok
Topikgazda
Suxx, ez de egy szar helyzet.. na de majd legközelebb (:
Álljon itt egy kis érdekesség is mára:
-> Adott egy prefix a routing táblában, kimenet szerint OSPF-ből
tanulva, ráadásul 2 forrásból, egyező metrikával.
-> Érdekesség: a prefix nincs benne az OSPF database-ben (:[ Szerkesztve ]
-
tusi_
addikt
válasz FecoGee #6958 üzenetére
Ismerős érzés a csalódás, amikor azt hiszed, hogy jól ment valami, kapod a visszajelzéseket és aztán jön a pofára esés.
Ma nagyot csalódtam, leírom, mert hasonlít is a Te esetedre, meg mert ki kell írnom magamból.Áprilisban felhívtak egy helyről, ahova pályáztam, hogy szeretnének egy telefonos interjút összehozni. Ok, 1 hónappal későbbre kaptam időpontot !!!!!!!
Lemegy az interjú májusban, tök jó, pár nap múlva kapom a visszajelzést, hogy bemutatnak a cégnél. (Itt először a munkaközvetítővel kell tárgyalni, aztán mehetsz a "munkaadóhoz")Bemutattak, ok, kapok időpontot egy hónappal későbbre!!!!!!!! Leutazom, 3,5 óra oda, 5.5 vissza (Armstadtnál kib...k minket a pusztába egy baleset miatt, semmi bejelentés, hogy mikor, merre mehetünk tovább Erfurtba.. Deutsche Bahn )
Az interjú nagyon jól ment, a munka közvetítő elkísért és szerinte nagyon ritka az ilyen jól sikerült interjú, nagyon jó érzései vannak. A cég IT feje közvetlen közvetítést kér, ami azt jelenti, hogy egyből oda kerülök, nem a közvetítő cég alkalmazásába...
Erre ma hívnak, hogy sajnos anyagi okokból belső átszervezéssel oldják meg a dolgot, ennek ellenére a hirdetés még fenn van
Nehéz az ilyet megemészteni, de sajnos ez itt nagyon jellemző, el kell fogadni és nem feladni. Mondom én, aki most a 3 sörömet tolom le.
Egészségünkre
eat, sleep, play, replay
-
Gery15
addikt
válasz Cyber_Bird #6961 üzenetére
Szerintem én is egyben fogom, vagy nem tudom még. Én sem azért tanulom, hogy elfelejtsem majd.
(#6962) fogi: Átrágom még egypárszor szerintem.
Egyébként, ha ICND 1,2 van akkor ez felér a teljes CCNA-val ugye?
HyperX
-
FecoGee
Topikgazda
Ez a redistributing via PROTOCOL, advertised by PROTOCOL dolog le van valahol irva normalisan?
Erre gondolok:
router bgp 1
no synchronization
bgp router-id 1.1.1.1
bgp log-neighbor-changes
redistribute static
R1#sh ip route 5.5.5.5
Routing entry for 5.5.5.0/24
Known via "static", distance 1, metric 0 (connected)
Redistributing via ospf 1, bgp 1
Advertised by ospf 1 subnets
bgp 1
Routing Descriptor Blocks:
* directly connected, via FastEthernet0/0
Route metric is 0, traffic share count is 1Mi az pontosan, hogy advertised? Azt a connected route-knal szokta irni. Azert lehet, mert metric 0 (Known via "static", distance 1, metric 0 (connected))? Ujabb confusing dolog.
[ Szerkesztve ]
-
Cyber_Bird
senior tag
Szia!
Ez igazabol izles kerdese. Van aki igy csinalta, van aki ugy. En egyben csinaltam a vizsgat, FecoGee ket reszletben. Egyik ut sem jobb mint a masik. Amelyik neked jobban tetszik.
Ha egyben csinalod, egy-egy temakorbol kevesebb kerdes jut, viszont egyszerre tobb temakort kell fejben tartani. (Ez nekem nem baj, ugyse azert csinaltam meg, hogy utana elfelejtsem) Ha kulon kulon, akkor egy-egy temakorbol tobb kerdes van, de cserebe kisebb az a mennyiseg amire koncentralni kell.[ Szerkesztve ]
-
Gery15
addikt
Sziasztok!
Tegnap kaptam meg a második CCNA Discovery oklevelem. Hogy lenne érdemesebb megcsinálni a ICND-t? Most kedvezményesen lehetne ICND1 illetve majd a 3, 4 oklevél után pedig ICND2. Vagy inkább Meg van a 4 oklevelem és úgy CCNA?
HyperX
-
FecoGee
Topikgazda
Így buktam meg a vizsgán - 3. rész.
-
fogi
tag
Sziasztok!
Tegnap sikerült a CCNA Voice vizsgám, nagyon izgultam előtte. Utáltam a "melyik menüben" típusú kérdéseket, de úgy tűnik szerencsém is volt.
Most elkezdek a securityvel foglalkozni és ha az is meglesz, keresek valami témábavágó munkát.[ Szerkesztve ]
-
Cyber_Bird
senior tag
Oh, hogy az isten aldja meg ezt a Dell Force10-t... aramszunet utan, valami OSPF bugba futottam egyik ugyfelunknel, kozte es egy Motorola CMTS kozott. Ha static-ban felvettem a routokat minden mukodott, ha ospf-en kapta meg oket, akkor van ami ment, van ami nem... Termeszetesen ejszaka tortenik mindig ilyesmi, ugyhogy 3 ora alvassal a hatam mogott, ugy dontottem, hogy static route marad, es majd egy masik ejszaka debugolok tervezetten...
A fura, hogy ket ilyen cmts volt, az egyik mukodott, a masik nem, pedig a routeokat megkapta szepen, csak nem ment at a ping rajta, ha kintrol probaltam. (sajat magarol inditva ment). sh ip route benne volt volt, sh ip flow-ban ( sacc/kb a sh ip cef-nek felel meg) is jol mutatta... rejtelyes hogy mi lehetett. az sfp-knel amivel ossze volt kotve a ket eszkoz force-olni kellet a no autoneg-et de nem latom, hogy ennek barmi koze lehetne hozza...Valakinek esetleg hasonlo tapasztalat?
[ Szerkesztve ]
-
hege1989
tag
válasz FecoGee #6933 üzenetére
Gratulálunk!!!
Már régebben is akartam írni, hogy a blogolást ne add fel, mert én is elkezdtem készülni a v5-re és jó
az új dolgokról és élménybeszámolókról olvasni ott. De gondolom most a blog és a Cisco tanulás is egy kicsit off. Ez érthető .http://hardverapro.hu/tag/hege1989
-
PumpkinSeed
addikt
Gyorsba végiglapoztam, de azt amit kerestem nem igazán találtam meg benne. Ilyen station bridge, bridge, ap stb. beállítás illetve egyéb dolgaikról szeretnék mélyebben tanulni.
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
vadito
csendes tag
válasz PumpkinSeed #6946 üzenetére
@FecoGee: Gratulalok es jo egeszseget kivanok nektek.
A Tanenbaum fele Szamitogep-halozatok konyv uj verziojaban van szo ilyenekrol, bar nem tudom mit keresel pontosan.
-
PumpkinSeed
addikt
Van valakinek egy magyar nyelven olvasható leírása/könyv/PDF a vezeték nélküli technológiákról? Mindenféle segítséget köszönök.
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
Gesztiboy
tag
válasz FastEthernet #6942 üzenetére
Először is gratula FecoGee!
Másodszor. Azt hiszem tudom, mit szeretnél elérni. Ha beléptél ROMMON módba, akkor üsd át a confreg-et 0x2142-re, majd indítsd újra a routert. Ennek hatására nem fogja figyelembe venni a startup-configot. Ha beindult a router, töltsd be a startup-configot (értelemszerűen enable módban, copy startup running), majd a megszokott parancsokkal cseréld le a jelszót. Visszafejteni csak a type 7 jelszót tudod, ami secret-el lett, azt nem. Ha jól emlékszem, vissza kell majd állítani a confreg-et 0x2102-re, ha végeztél
Cisco CCNA \ CCNP
-
Cyber_Bird
senior tag
-
FastEthernet
csendes tag
Sziasztok!
Először is gratulálok FecoGee.
1841-es routerből, hogy fejtek vissza jelszót? Annyit tudok, hogy rommon-ba be kell mennem.
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz FecoGee #6940 üzenetére
Helyes, helyes, nem lehet eleg hamar elkezdeni
De azert csak ovatosan, egyik ismeroson lanya, mar folyekonyan mondja, hogy "basszameg"
Persze gyerekes kiejtessel, es nem is tudja mi az igazan, csak erzi, hogy gep elott kell ezt mondani...
Rendszergazda az illeto, akit rendszeresen hivogatnak az ugyfelek hulyesegekkel...
Azert ilyet sosem szeretnek a (leendo) gyerekemnek.
btw.: Gratulalok, ez az amikor igazan eler valamit az ember, nem a cisco vizsgak
[ Szerkesztve ]
-
FecoGee
Topikgazda
Radobott egy szazast a labor vizsga arara a Cisco. 1500 helyett mar 1600 dodo. Az irasbeli is dragult...
-
FecoGee
Topikgazda
Koszi sracok !
-
Akiii
tag
válasz Cyber_Bird #6932 üzenetére
hopp azt kihagytam
-
FecoGee
Topikgazda
Tudom, hogy ez nagyon off-topik, de olyan ez a kozosseg, mint egy nagy haveri kor, ezert megosztom. Ma hajnalban megszuletett a kislanyom. Szerencsere egeszseges es jol van. Szoval lazabb Cisco tanulas kovetkezik azt hiszem
http://kepfeltoltes.hu/140623/133043621image_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
[ Szerkesztve ]
-
tanulok
újonc
Sziasztok!
Új vagyok még itt, valószínűleg ezerszer megválaszoltátok már a következő kérdést, de ne haragudjatok , hogy én is felteszem. Szóval megtetszett ez a hálózatos téma egyetemen egy félév alatt, mondanom sem kell nem sok mindent tanultam, de legalább megízleltem.A tudásom körülbelül: TCP/IP, OSI modell különböző rétegeinek feladata felületesen, gyakoribb protokollok helye a modellben meg némi fogalom a működésükről, és a http://www.subnettingquestions.com/ kérdéseire meg tudom adni a választ . A kérdésem az lenne konkrétan, hogy bár tudom, hogy nagy hátrány hogy élőben semmiféle komolyabb eszközt nem láttam, de sikerülhet-e az ICND1->ICND2 út 1 év alatt.
Természetesen úgy, hogy az ismereteket is megszerzem, mert tudok az egyszerűbb módról is, de az nem érdekel. A tervem beszerezni a Wendell Odom féle könyveket amiket elolvasva remélhetőleg megszerzem az elméleti hátteret. A gns3-mal tervezem a gyakorlati részét gyakorolgatni, de arra is szívesen veszem az ötleteket az ennek a szintnek megfelelő gyakorlati feladatokat!Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Gesztiboy
tag
Azt hiszem, én ebben a helyzetben vagyok. Korábban dolgoztam DOCSIS-os környezetben, a jelenlegi melóhelyemen kevés hálózatos tennivaló van. Viszont a fizura nincs panaszom, időm is van a tanulásra, így most vágtam bele a certek megszerzésébe, munkaidő alatti laborozás, fősuli, stb. Ha most meglesz a CCNP cert, beadom pár helyre a CV-m és meglátom, mi sül ki belőle. Eddig is volt sikerélmény, mert korábbi álláskeresések Cisco-s tesztjein remekül teljesítettem (25 ember közül 4. legjobb tesztet írni szvsz jó teljesítmény), behívtak interjúra, viszont azonnal kellett az ember, én meg csak 2 hónap múlva tudtam volna kezdeni.
A célom mindenképp az, hogy Cisco-t masszírozni munkaidőm jelentős részében, másképp nem öltem volna bele ennyi időt és pénzt[ Szerkesztve ]
Cisco CCNA \ CCNP
-
FeRkE
őstag
Illetve az egyik feléhez van Sybex féle CCNA Data Center - Introducing Cisco Data Center Networking Study Guide: Exam 640-911
FecoGee: ezt én sem értem, miért nem készítik el előbb a könyvet.. CCNA SP-hez sincs egy darab sem, ott legalább más certek anyagaiból meg egyéb könyvekből fel lehet készülni, ahogy néztem a tematikát.
[ Szerkesztve ]
-
Pusztán kíváncsiságból: van itt olyan, aki csak hobbiból, ill. egyfajta befektetésként foglalkozik a hálózatokkal? Úgy értem, hogy egyelőre nem dolgozik a szakmában, csak majd egyszer szeretne.
-
FeRkE
őstag
válasz Gesztiboy #6917 üzenetére
Nem lehet sajnos konfigolni, nem enged be global konfig módba. Pedig egyszerűbb lenne, ha ki tudnád javítani a hibát, és meggyőződhetnél, hogy utána rendesen működik Én is nagy dilemmában vagyok, hogyan tovább, tegnap éjjel belenéztem CCNA Data Center és Service Providerbe, jelenleg ezek is képben vannak, mint lehetséges irány.
-
Gesztiboy
tag
Köszi az infót!
Azt tudtam, hogy a TSHOOT topológiája publikus, azt viszont nem, hogy kell-e konfigolni vagy sem. A demó vizsga szerint csak be kell határolnom, melyik eszköz okozza a hibát, azon belül mivel van hiba és milyen paranccsal javítanám ki. Jövő hónapban minden kiderül.
Elgondolkodtam azon is, hogy CCNP után CCIE-be kellene belevágni, viszont azon is, hogy Voice vagy Security ágba kellene (mindkét ág érdekelne, viszont nem tudom, melyikre van nagyobb kereslet) és idővel abból is egy CCNP szint. Ezzel kapcsolatban a tapasztaltabb Ciscosok válaszát örömmel várom
Cisco CCNA \ CCNP
-
FeRkE
őstag
válasz FecoGee #6904 üzenetére
6904 FecoGee: Nem, az majd talán egyszer, de egyenlőre nem igazán vonz Szerintem CCNP után beleolvasok most pár CCxA-ba (Design, Security, Wireless, Voice) aztán ezek valamelyikéből fogok vizsgázni, ami érdekel is.
6906 weiss: írj privátban, esetleg megoldható
6907 Gesztiboy: nem voltak nehezek, Cisco oldalán találsz Demo vizsgát, a topológia hasonló, és a felület is ugyanaz. Fenn van egyébként a vizsga topológia is a Cisco oldalán. (sőt, igazából minden ticket fenn van sajnos, 2 kivételével még youtube video is van belőlük GNS3Talk usernél. Egyébként a Tshoot tanfolyam Skills Based Assessmentje jó felkészülési lehetőség volt az official vizsgára, könnyedén találtam meg a hibákat az egyes ticketeknél.
Mindenki: A CompTIA vizsgák igazából USA-ban mennek, ott ismerik/várják el a cégek, EU-ban kevésbé jellemző tudomásom szerint. Álláshirdetésben is alig találkoztam még CompTIA-val.
[ Szerkesztve ]
-
zsolti.22
senior tag
válasz Torsten #6912 üzenetére
Most talán nem is a kérdésedre fogok válaszolni: ha a célod az, hogy CCNA vizsgát tegyél (200-120), akkor az egész eddigi tananyagot ki kell bővítened, mivel az új CCNA vizsga sokat változott tavaly szeptember óta és a 4.0-s tananyag nagyon kevés lesz hozzá.
Ha nem célod a CCNA minősítés, akkor siklódj át efölött a hsz fölött[ Szerkesztve ]
-
Torsten
újonc
Üdv Mindenkinek!
Nemrég levizsgáztam az egyetemen CCNA Discovery 4.0 tananyag 3.szemeszteréből. Sajnos a 4. szemesztert nem tudom ott megcsinálni, ráadásul úgy értesültem hogy ez a 4.0 már kifutóban van, mert jön az 5.0-ás tananyag.
Szerintetek van még lehetőség valahol gyorsan megcsinálni a hiányzó 4.-részt? Lehetőleg Budapest környékén. -
válasz #59892992 #6908 üzenetére
CCNA. Most hirtelen azt se tudtam, mi az a CompTia Network+, a Cisco-t meg mindenki ismeri, aki picit is jártas az IT-ben. Nem nehéz a CCNA, csak trükkös. Nagyon oda kell figyelni a kérdésekre a vizsgán, mert könnyen félreérti az ember. Én még a régit csináltam, abban nem volt IPv6 számítás, de volt IPv4 szarásig, de szerintem a v6 számítása egyszerűbb.
-
törölt tag
Üdv!
Szerintetek melyik a hasznosabb,melyik éri meg jobban a CCNA minősítés vagy a CompTia Network+?
Nekem Informatikai hálózattelepítő és üzemeltető okj-s végzettségem van.
Érdemes lenne nekem megcsinálni valamelyiket a kettő közül?
Ha igen melyiket? Mennyire nehéz a CCNA? IPv6 számítás van benne?Mennyi idő van rá? -
válasz Cyber_Bird #6898 üzenetére
Vagy úgy.
@(#6896) FeRkE
Publikusak ezek a diák?
-
FecoGee
Topikgazda
válasz Cyber_Bird #6902 üzenetére
Nekem is volt hasonlo, csak sorban villodzott minden led mint a knight rider-ben. rossz glc-t modul volt.
-
FecoGee
Topikgazda
Pfff...
Jun 20 11:40:18: %CERM-4-TX_BW_LIMIT: Maximum Tx Bandwidth limit of 85000 Kbps reached for Crypto functionality with securityk9 technology package license.
Rohadjanak meg. 1 gigas uveg van a ket router kozott.
De persze van megoldas. Vegyunk licence-t.
The HSEC K9 license removes the curtailment enforced by the U.S. government export restrictions on the
encrypted tunnel count and encrypted throughput. HSEC. K9 is available only on the Cisco 2921, Cisco 2951,
Cisco 3925, Cisco 3945, Cisco 3925E, and Cisco 3945E. With the HSEC K9 license, the ISR G2 router can go
over the curtailment limit of 225 tunnels maximum for IP Security (IPsec) and encrypted throughput of 85 Mbps
unidirectional traffic in or out of the ISR G2 router, with a bidirectional total of 170 Mbps.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Hálózati / IP kamera
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- ZIDOO médialejátszók
- NBA és kosárlabda topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest