Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
crok
Topikgazda
válasz adamk.cisco #16686 üzenetére
Szakmai topikban hirdetni tilos (ASZF - 16. pont). Hardverapro.
-
crok
Topikgazda
válasz Proci85 #16654 üzenetére
Van itt ilyen biztos (pl. en) de ehhez mar hasznalhato, mukodo kartyat kapni nemigen fogsz, mar en is 10 eve eladtam es korukbol fakadoan megfaradtak mar. A ket modem koze kene legalabb egy analog kozpont ket porttal. A betarcsazas a ket modem tuloldala kozt ppp-n mehetne csak ugye min keresztul.. A Cisco routered max. egy-ket voice kartyaval tudna az analog vonalakat adni ehhez, VIC vagy VWIC kartyaval, FXS mert neked station oldal kell, a modem az vegpont (V a voice, ami sima WIC az erre alkalmatlan). [link]
Ha a ket router-t akarod valahogy osszekotni akkor WIC-1AM-V2 vagy WIC-2AM-V2 ha meg talalsz de sok jora ne szamits mar. ISDN-t meg kozpont nelkul nem lehet megcsinalni, amugy arra is van jo dokumentaciom.
De eljart felettuk az ido, ha veszel is valanit inkabb arra szamits hogy DOA lesz a kartya. Keress regi retro BBS leirasokat meg ha erdekel a hogy mukodik resze ezen regi dolgoknak akkor az Irwin handbook of telecommunication c. konyvet ajanlom.[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
válasz bviktor93 #16491 üzenetére
Nem bug, szerintem nincs routing a kettő közt. 192.168.1.1-nek van fogalma róla hogy hol van a 10.0.0.0/24? 192.168.1.1 az ugyanaz az eszköz mint a switch-ed default gateway-e? Ha igen akkor a 192.168.1.1 interface-e fent van? Ha az is egy SVI akkor a hozzá tartozó spanning tree instance is ha fut akkor fwd-ban van interface? Ha az előző kettő nem (vagy nem releváns) akkor routing van a hálózatok közt végig? Ha vannak ACL-ek az interface-eken akkor átengedted ezt a ping-et oda-vissza mindenhol? Azért van mit átnézni, még egy egyszerű(nek tűnő) hálózaton is.
Valamint a routing tábládban nem lesz benne mert L2, nincs routing így a routing tábládban se lehet benne max a connected hálózat. -
crok
Topikgazda
Valahol azért jó látni hogy más is ugyanúgy látja és ugyanazzal szív mint én Bár inkább
Ja a classifier: úgy emlékszem 2019-ben jött be a default konfigba egy frissítéssel - indulás után bekerült a running-ba, nyilván utána egyszer ráment az ember a konfigra egy change után vagy csak úgy mert miért ne mentenél rá.. éééés' onnantól benne is marad..
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
Áh.. SOSE láttam még megpukkant POE daughtercard-ot Cisco-ban.. ohwaitaminute Ennél az szebb csak, mikor "megfelelően" elég sok telefon van a switch-en (értsd minimum a portok felénél több user porton..) és egyszercsak elmegy a táp.. majd visszajön.. és csóri boot-ol.. és tolja fel a telefonokat max-on először ugye.. majd ledumálják hogy elég a kevesebb is.. de legalább ha a táp miatt elszállt a daughter card (ami ugye soha nem következhet be..) akkor addig se tudod megnézni hogy mennyi az annyi vagy mi hogy megy egyáltalán de legalább a te füled rágja az ügyfail hogy nem megy a telefon.. SE
-
crok
Topikgazda
A microcode update lesz csak olyan ami beüthet és be is fog (lassan fog boot-olni.. inkább legyen mellette ember konzollal..) egyébként az félkövér évszám azért vicces mert az a build egyébként 2015 Április 21-es keltezésű Ráadásul az egyel előtte levő 15.0.2-EX4 még deferred is volt..
-
crok
Topikgazda
IPDT-t évek óta tűzzel-vassal.. DAI-val, IPDT-vel és Snooping-al ha lehet.. mindegyik egy közös adatbázist használ.. egyik megpukkan viszi mindhárom szolgáltatást.. debugolja akinek hat anyja van, főleg úgy hogy én mondom a TAC-nak a debug parancsokat.. kösz de kösz nem Csak snooping-ra cca 800 bug van, pár éve még minden hétre jutott 10 új a bugtracker-ben.. Úgyhogy az E4/E5 ezen hibája nem volt gond
-
crok
Topikgazda
Tyű, az 7+ éves.. Ami nálam jól megy az ez a kettő:
c2960x-universalk9-mz.152-7.E4.bin
és
c2960x-universalk9-mz.152-7.E6.binRelease notes-ot azért olvass hogy van-e javított hiba ami esetleg feature használat miatt érintett - ugyanis azt írja nincs ismert caveat (és a 15.2(7)E6 az MD vagyis maintenance deployment release, már majdnem jó (kőolajfinomító / krumpli ) de már elég stabil mert van benne bugfix erősen.. még ráadásul ajánlott is ).
Az Advisory mindhettőhöz ugyanaz, egy kis szívás volt egy "bug" miatt meg egy másik egy hibásan programozott flex-stack-plus modul hiba miatt de ha előre tudsz róla akkor kezelhető meg lehet nem is érint egyik se (modul serial alapján meg tudod nézni hogy a modul amúgy hibás-e, akkor ne upgrade-elj.. meg rendeljetek másik modult).[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
Hát pedig a device date mint epoch idő az tűpontosan 2022 Június 25 21:12:54.751 GMT. A szerver ideje nincs esetleg elmászva? Nem azt írja itt timestamp-ként mert a Smart lic. szervertől jött? On-Premise Satelite server-t használtok? Az új token felesleges volt egyébként, kiv. persze ha tényleg a szerver ideje a rossz, akkor ráadásul a token is rossz lesz.
-
crok
Topikgazda
Ő az én igaz szuperhősöm A resolve-ra nem tudom mi mást találnék ki.. de jobb, mint a feszítőfa protokoll.. meg mostmár van IP a domain-hez.. remélem valaki elírt egy Ansible playbook-ot.. én úgy röhögnék Egyébként a domain-ek ezért lehettek eladóak. Meg ez is egy érdekes szál, hogy mennyi sideeffect van/volt most emiatt.
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
Névszerverek nem oldják fel a facebook.com-ot, messenger.com-ot, egyebeket, www-vel se, nslookup megmondja azonnal ha megnézed. Elvileg a facebook.com akár meg is vásárolható most, az előbb láttam egy pár screenshot-ot hogy elvileg nem foglalt domain.. pletykák szerint egy kínai srác okoskodott.. meglátjuk mennyi igaz belőle.. mindenesetre az nslookup nem hazudik, egyik nagy public DNS szolgáltató se oldja fel, de végignéztem egy csomó szolgáltatóit is.. egyik se
-
crok
Topikgazda
válasz Lizot.wknd #15998 üzenetére
Nem veletlen nincs engedelyezve. Es ezt itt fejezzuk is be. Koszi!
-
crok
Topikgazda
-
crok
Topikgazda
válasz suomalainen #15892 üzenetére
-
crok
Topikgazda
válasz kzolee216 #15890 üzenetére
Nem szeretem a v3-at.. v2-t hasznalok.
De hacsak nem akarsz tobb szaz megabiteket atpattintani es csak gyakorolni akarsz arra teljesen jo. Meg szerintem a Win7 erre agyuval verebre, egy TinyCore linux-ot tartok erre ha demozni kellett hogy hogy mukodik. Valaha a blogomra irtam egy apro iperf2 tutorial-t (meg a ttcp-t is emlitettem benne). -
crok
Topikgazda
válasz rihovszky #15528 üzenetére
Ne itt.. Az otthoniban vagy az alaposanban esetleg.. de inkább az otthoniban. Egyébként lehet Akamai block, a Netflix is ki-kizár tartományokat mikor valaki mókázik.. aztán többezren szívnak mellette.
-
crok
Topikgazda
válasz Cyber_Bird #15473 üzenetére
Akkor azt az undorító, gusztustalan megoldást, hogy Excel + Word körlevél már meg se említem mint "konfig generálás"
-
crok
Topikgazda
-
crok
Topikgazda
válasz Ruhes_kutya #15338 üzenetére
Nem.
-
crok
Topikgazda
BCast stormot akarsz? Akkor generálj BCast-ot (: Mit pingelsz? Mondjuk 255.255.255.255-t az életben nem oldja fel semmire - viszont lesz belőle ARP, ami egyből bcast. De ugyanígy eljárhatsz ha a switch valamelyik SVI-ában az L3 bcast címet pingeled.
Ha már megvan a loop akkor oda nem kell sok csak pár bcast frame amit L3-ból eredeztetve is megcsinálhatsz (ping-re, bármilyen L3 forgalomra úgyis mindig kell előtte ARP).
Ami még jól jöhet: pingnél a timeout 0 (:
-
crok
Topikgazda
válasz kenwood #15327 üzenetére
Én sose - átalakítás előtt se - használtam a keresőjüket, a bug tracker keresője is egy vacak volt világ életében.. 100X gyorsabban célravezető egy irányított, jól paraméterezett Google / DuckDuckGo keresés, amit úgy indítasz, hogy arra keresel hogy inurl:cisco.com [meg ami érdekel] vagy site:cisco.com [meg ami érdekel] esetleg azzal kiegészíve hogy idézőjelek közé teszed ami mindenképp legyen benne a találatokban (verbatim keresés). Sokkal jobb és pontosabb találatokat ad vissza - nekem legalábbis 100x gyorsabban sikerül megtalálni mindent így. HTH
-
crok
Topikgazda
válasz cisco007 #15299 üzenetére
Adott pl. egy router egy LAN interface-el. Mondjuk ő a HSRP primary. Mindenki neki küldi a csomagját ha ki akar jutni az adott hálóból. A routeren van mondjuk kifelé egy default route. De van mondjuk pár cél IP amit "kiszervezel" egy másik routeren keresztül elérhetővé, mondjuk mert egy Zscaler proxy tunnel felé ne az MPLS-en keresztül hanem az Internetet termináló routeren keresztül menjen alapvetően a forgalom. Erre mondjuk csinálhatsz egy track-et (hogy van-e net) és egy track-elt policy-based routing-ot ami ha bejön a csomag akkor LAN-on átküldi a másik routerenek amin keresztül elérhető az Internet és a Zscaler proxy szolgáltatás. Ha a track elmegy mert nincs net mert pl. rossz a net linkje akkor az MPLS-en még mehet a forgalom egy másik Internetkijárón, failover-ként.. Nem szeretem ezt a megoldást, nagyon nem, de sokszor látom valamiért mert mások meg szeretik. Csak a kis ISR-eket nagyon le tudja terhelni.. meg a nagyobb routereket is. Na ha ilyenkor a LAN interface-en csinálsz pcap-et vagy a router felé menő switchportra csinálsz SPAN-t akkor előfordul hogy oda és vissza is látod a csomagokat, ugyanazt. Ezt az IP Identification-ből tudod megmondani (mert ilyenkor az ID ugyanaz, vagyis ugyanazt látod kétszer, egyszer a router felé, egyszer meg visszafelé mikor a másik router felé tart a csomag).
Esetleg oszd meg a pcap-et data nélkül, csak a fejléceket, azzal sokat könnyítenél annak aki meg szeretné válaszolni neked ezt ( : Minket nem érdekel a data része úgyse ( :
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
-
crok
Topikgazda
válasz McClane #15283 üzenetére
Ez nagyon nagyon szürke dolog itt.. a szoftvere licenszes, nem véletlen nem lehet csak úgy letölteni. Ha van Cisco account-od akkor lépj be és próbáld meg, ha nincs csinálj egyet (lehet le tudod tölteni..) de ha nem akkor egy ügyesen megírt Google keresést ajánlok + letöltés után hash ellenőrzést..
-
crok
Topikgazda
válasz Ripper17 #15217 üzenetére
Na, erre meg elfelejtettem válaszolni:
WCS (+NCS)-es kérdésre szerintem már egyáltalán ne számíts, mégiscsak EOL.
PI meg max olyan WebUI-os dolog volt ami rém egyszerű és a menüben csak az aktív amihez a megoldásnak köze van.. de ezt is csak hallottam hogy látott már valaki olyat akinél előjött (nagy a cég..)
-
crok
Topikgazda
Ha valakinek még nincs vagy szeretne ingyé' vagy poén
most van ingyen két IPv4 calc Androidra Google Play-en: -
crok
Topikgazda
válasz kenwood #15174 üzenetére
Most gyorsan csak annyit tennék hozzá (míg eszemben van) hogy ja, ilyen ez a szakma, nálad érnek össze a szálak, ezt meg kell szokni, bele kell tanulni abba is ami hozzá van még kötve a routerekhez/switchekhez mert úgyis te leszel akit nyaggatnak ha nem megy valami (akkor is ha sose ment).
Ha olvasni akarsz akkor ügyesen kell keresni,
ezeket a kulcsszavakat ajánlom első körben
CiscoLive előadások anyagai:
BRKCRS cisco 6500
BRKCRS cisco 6500 troubleshooting
BRKCRS cisco 6500 architecture
BRKCRS cisco 4500
BRKCRS cisco 4500 troubleshooting
BRKCRS cisco 4500 architecture
BRKCRS cisco ISR 4K
BRKCRS cisco ISR 4K troubleshooting
BRKCRS cisco ISR 4K architecture
BRKCRS cisco QOSHa csak olvasgatnál:
BRKCRS cisco troubleshooting
BRKCRS cisco architecture
BRKCRS cisco advancedÁltalánosságban
BRKCRS cisco [valamiamierdekel]
..és a fentiek variációi.. -
crok
Topikgazda
válasz kenwood #15144 üzenetére
PuttyND - egy darab exe vagyis alapból portable
SuperPutty - egy darab exe + 2 darab dll + egy config vagyis alapból portable. Mivel ez egy wrapper ehhez kell még majd a putty maga, de az is egy darab exe ugye
KiTTY - van kifejezetten portable változata.
Solar-Putty - ha már említettem, de csak emiatt indítottam egy Win10 virtualbox-ot és megnéztem: portable (de a licenszét azért olvasd el)
-
crok
Topikgazda
válasz Ripper17 #15148 üzenetére
Jo, hat a licenszelese az mokas, de a Cisconak se gyenge Amugy igazad van, a vilag kozepe ha konfigolni/megerteni akarja az ember.
Tulgondoltsag: mint az Avaya vs. Cisco IP telefonia.. Avayan 5 pruttyentes, Ciscon 3..4 egymasba agyazott reteg vegen adod meg mit is akartal az elejen.
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
válasz BlackJapan #15104 üzenetére
LibreOffice amúgy, hacsak nem használnak makrókat de arról meg megvan külön a véleményem..
(de én szerettem és nem volt bajom a GNOME Office-al se, WPS csak a "múltja miatt" nem mondanám céges környezetbe, a Libre szerintem a VSD-t is megnyitja meg ott van a Dia és a yED, a draw.io online megoldja csak az ugye online.. egyéb iránt WINE alá és Crossover alá is van ami feltehető az MS Office)..de alapvetően ja, mindegy mi a workstation OS mert úgyis külön éred majd el amin az érdemi munkát végzed - az meg ötkilences valószínűséggel valami *nix lesz, pythonnal vagy anélkül, nano-val vagy anélkül.. ezért én pl. jobban szeretem a vi + bash + grep + awk + expect + netsnmp megoldásokat mert a legtöbb helyen - ahol kénytelen vagyok megfordulni - a python max álom, még nano is ritkásan van.. ellenben én alapból szeretem a vi-t. Perverz állat vagyok, igen, de tudok róla, az meg a felismerés és a gyógyulás jele szokott lenni, bár engem nem zavar az se ha nem ( : -
crok
Topikgazda
válasz Cyber_Bird #15131 üzenetére
Rendet kell tenni hogy rendet lehessen tartani ( :
-
crok
Topikgazda
válasz A_ScHuLcZ #15102 üzenetére
És még AUR package is van hozzá - yisss!! Köszi, ránézek.
-
crok
Topikgazda
Egyáltalán nem ugyanazt jelenti ma a linux mint 20 éve. Meglehetősen szép és modern GUI-k és DE-k vannak hozzá, milliószámra. Nincs kifejezett Win utálat (mindenre van JÓ alternatíva, én pl. a Visiót se szeretem mert néha borzasztó nehézkesen működik, draw.io ha valami gyorsan kell mert 100% kényelmesebb) csak nem tartom effektívnek a működését. Én pont fordítva vagyok a dologgal: ha valamire mindenképpenkizárólag Win kell akkor VirtualBox + Win10 - legális kulccsal (persze még az se kéne.. és nem warezre gondolok).
Lehetne powershell-ben is mókolni.. GNU cuccokat telepíteni.. nem fogok, számomra - és a szakma magja számára is - egyszerűen értelmetlen/kényelmetlen/etc. Ennyi ( :
-
crok
Topikgazda
válasz BlackJapan #15093 üzenetére
Már hogy a viharba ne erne!
Automatizalashoz/scripteleshez kell ugyis!
A CV meg csak egy dolog.. -
crok
Topikgazda
válasz BlackJapan #15089 üzenetére
Win sajnos legtöbbször a munkaállomás, az eszközöket meg valamilyen "jumpserverről" érjük el, ez általában valamilyen minimál linux. (Home userként kizárólag linux.)
-
crok
Topikgazda
válasz Cyber_Bird #15074 üzenetére
Unortodox felhasznalas, tiltva nincs, mukodik - szeretem az ilyet
-
crok
Topikgazda
Hajlok rá hogy nem konfig jellegű a gondod.
Nincs ott egy másik switch is ugyanebben a VLAN-ban egy SVI-al? Nincs ott véletlen aszimmetrikus routing és a visszatérő forgalom azon megy, nem pedig ott ahol nézed? Ha van ilyen ott is csinálj capture-t.. érhetnek meglepetések.De 4500-ra (IOS-XE-re) van "Wireshark" szerű szűrés is
indíthatod úgy is, hogy:
...start capture-filter "host 10.138.52.46 and port mittoménvalami80"
vagy ugyanez csak display-filterrel:
...start display display-filter "host 10.138.52.46 and port mittoménvalami80mondjuk"
csinálhatsz olyat is, hogy
...interface Port-channel143 both
...match match any vlan nemtudommelyikvlanmondjuk 999 both
mert ilyet is tud, de ami megaparaszt az az,
hogy csinálsz egy "vak" vlan-ba egy remote SPAN-t
és azt csapatod bele egy pcap-be both iránnyal (:Itt van a "konfig generátor" egyébként:
https://cway.cisco.com/tools/CaptureGenAndAnalyse/
Meg a 4500-as ezirányú dokumentációja:
https://www.cisco.com/c/en/us/support/docs/switches/catalyst-4500-series-switches/116470-configure-product-00.html
És egy bámulatosan jól összerakott CiscoLive! előadás a témában:
https://www.ciscolive.com/c/dam/r/ciscolive/emea/docs/2018/pdf/BRKARC-2011.pdf
Van hozzá video is, megkeresheted azt is.
Most épp nyaralok, nem tudok bemenni egy 4500-as IOS-XE-sre.. :\ -
crok
Topikgazda
Nem kell offba tenni azt ha szakmai előrelépésről és|vagy tanácsokról van szó, bőven elfér a topikban ez is szerintem mert kezdőként mielőtt az első cert megvan szerintem kell(het) egy kis iránymutatás ha valaki bizonytalan. ( : Azért a majd' 15k hozzászólásban rengetegszer előjöttek ilyen dolgok (is).
-
crok
Topikgazda
válasz kmisi99 #14895 üzenetére
@kmisi99: Grat ( :
GNS3-nál is húsvéti akciók vannak, minden kurzus -75% ha regisztrált vagy
(most kaptam hírlevélben, pl. a hálózatos Python oktatás $14.99, nem volt rossz (nekem megvolt már régebbről)). Ha esetleg nem akarja az igazsgot akkor az én hírlevelemből megadom a reflinkeket. -
crok
Topikgazda
Aki esetleg érdeklődik CCNA Security iránt:
annak XDA-n most találtam egy ilyet:
The Foundational Cisco CCNA Security BundleElvileg $897 helyett most $29 - nézzetek bele hátha megéri
De nézzetek szét a többi közt is [itt],
mert ilyeneket látok, hogy:The Complete Cisco CCNA Collaboration Bundle
$598 helyett $19The 2019 Complete CompTIA Cybersecurity Bundle
$897 helyett $49The Ultimate IT Certification Training Bundle
$39Ultimate Cisco Certification Super Bundle: Lifetime Access
$49
Ez pl. leírás szerint ICND szinttől CCNP-ig megy, nem csak RS vonalonPay What You Want: The Complete Cyber Security Certification Bundle
Most épp $19.88Egyik-másik (ha valóban jók az anyagok, akkor) igencsak BestBuy lehet.
GL;HF
-
crok
Topikgazda
válasz donatel #14820 üzenetére
1, Ha még mindig a régi videot nézted akkor az nemigen jó.
Kattints jobbklikkel a linkre amin Wiresharkot akarsz indítani.2, Szerintem mikor a GNS3-t elindítottad akkor az új projekt létrehozásakor simán mégsére kattintottál és így nem csinált projektet - így azt menteni se tudod. Persze tudsz routert pakolni meg bármit csinálni, de menteni azt nem hiszen nem hoztad létre, nincs létrehozva a projektnek könyvtár, file- és könyvtárstruktúra. Próbáld meg úgy, hogy a GNS3 indítása után mikor új projektet akar veled csináltatni akkor valóban csinálsz projektet.
-
crok
Topikgazda
Minek neked ahhoz a flash fizikailag? Meg miért lenne "kivezetve"?
Ez kell neked, konzol meg a Mode gombot nyomni ( :
Vagy mi a gond a leírással? Valami nem megy? -
crok
Topikgazda
válasz donatel #14798 üzenetére
Nem tudom - mert nem írod - hogy milyen IOS verziók és milyen feature set.
De:
C1700-at hostnak kiváló
C7200-hoz van működő 15.x is akár, az nagyon sokmindenre jó lehet (ZBFW is van meg amit akarsz)
C3725 simán jó routing gyakorlására, ebbe lehet tenni 16 portos switch modult és lehet vele span-tree-zni is.
IdlePC-hez se kell sokat szívni, [ide] tettem egy listát.De egyébként CCNA szinten a Packet Tracer-ből mi hiányzott? 7.2.1-ben C819-től van C4321-ig egy csomó router (819, 829, 1941, 2901, 2911, 1841, 26xx, 2811, 4321) meg vagy 3..4 fajta switch (2950, 2960, 3650), még Linksys Wifi router is ( : És netacad.net-ről ingyen letölthető egy regisztráció meg egy rövidke "gyorstalpaló" után.
-
crok
Topikgazda
válasz donatel #14792 üzenetére
Megnéztem, de se linuxon se Windowson nekem a 2.1.14-ben nem ad rendes konzolt mert nem is tud. Emlékszem újraírták nulláról, a video meg majd két éves. Szerinintem ennyi, ott maradt a GUI - ezt írja is a leírása egyébként [itt] szerintem sok értelme amúgy sincs.
Unmanaged switching: GNS3 built in switch
Use this if all you need is a basic switch to connect devices in a GNS3 topology. You cannot configure this switch through a CLI, but you can set the number of ports supported on the switch and other basic settings.
-
crok
Topikgazda
válasz kmisi99 #14776 üzenetére
Szerintem hagyd az IOU-t és ezekre az egyszerű dolgokra használd a 16 portos switch modullal a C3725 / C3745-öt. De tovább megyek - erre még switchport se kell, mert routed porton switcheken keresztül összekötve két routert is pont olyan lesz gyakorolni az összes FHRP protokollt.
-
crok
Topikgazda
válasz kmisi99 #14760 üzenetére
Ha ennyire az elején vagy még a GNS3-nak akkor ne IOU-val csináld hanem egy C3745-el amibe teszel egy 16 portos switch modult. (Este ha lesz időm megnézem mit tehetek érted IUO ügyben, hogy nálam reprodukálható-e, addig írd meg milyen verziókat szedtél le és honnan (ha publikus)).
-
crok
Topikgazda
válasz kmisi99 #14758 üzenetére
L2, OK, de trunk vagy access? Trunk-ön ugye (hacsak nem a natvív VLAN-on megy a forgalomad akkor) tag-elt kellene legyen a keret, a VPC tag-elni nem tud. Ha access akkor ugyanaz a VLAN? Ha nem akkor az ugye gond. Ha ugyanaz akkor remélem a host-ok ugyanabba a subnetbe vannak konfigolva IP szerint.
-
crok
Topikgazda
Ebben azért volt már róla szó ; )
Kicsit szürke a helyzet. Az EMI mindent tud, amit az SMI csak pluszban routing.. de nem teljes értékű az a routing, de a labozáshoz úgymond elég. Az SMI megeszi az EMI IOS-t de nem legális rátenni (de megeszi). Az SMI (Standard Multilayer Image) alapból tud 15 (vagy 16?) statikus utat, vagy RIP1/2, vagy OSPF vagy EIGRP (de csak stub). Az EMI (Enhanced Multilayer Image) az olyan itt kb., mint routerekbél az advipserv feature-set (RIP1/2, OSPF, IGRP, EIGRP, BGPv4) meg multicast. A product overview egyébként [itt] érhető el, részletesen leírja az elején hogy mit "tud" az SMI és az EMI:
"Included with the Catalyst 3550-24, 3550-24 PWR, 3550-24-DC, 3550-24-FX and 3550-48 are the Standard Multilayer Software Image (SMI) or the Enhanced Multilayer Software Image (EMI). The SMI feature set includes advanced QoS, rate-limiting, access control lists (ACLs), and basic static and routed information protocol (RIP) routing functionality. The EMI provides a richer set of enterprise-class features including advanced hardware-based IP unicast and multicast routing and the Web Cache Communication Protocol (WCCP). After initial deployment, the EMI Upgrade Kit gives users the flexibility to upgrade to the EMI. The Catalyst 3550-12T and 3550-12G are only available with the EMI."De utáltam, mikor switchcserére megy ki a csomag, aztán a helyi erő berackel mindent majd kiderül, hogy SMI a switch de EMI volt a halott switch.. oszt' akkor mehet a magyarázkodás, hogy ugyan most ezt így meg úgy meg otthagyjuk, de lesz akkor mégegy intervention.. add be az ügyfailnek hogy megint lesz egy leállás, mikor számára "minden ugyanolyan, minden működik".. imádom.
-
crok
Topikgazda
válasz suomalainen #14724 üzenetére
A Boson-t még bent hagyom mert "practice exam"
de kérlek titeket hogy mellőzzök majd a Warez-t mert tiltott - köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Nem nagyon maradt titok a Poco X7 Pro kapcsán
- Asszociációs játék. :)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nintendo Switch
- TV antenna és jelerősítés
- Android szakmai topik
- Robotporszívók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest