Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolti.22
senior tag
válasz zsolti.22 #16702 üzenetére
Kibővítem a sztorit: 2 * (2 db mlag switch kap 1 full BGP routertől) 0.0.0.0/0-t.
A full BGP routerek sajnos képtelenek a VXLAN-ra és EVPN-re, ezért a switchek csinálják ezt és ők iBGP szomszédai egymásnak, szóval route-reflektoroknak küldik tovább a 0.0.0.0/0-kat, így kapják meg mind a 4-en EVPN-en is a defaultot és a két full BGP routertől is.Számomra tök fura, hogy ha leveszem a kívánt next-hop felé a cost-ot, akkor is 20-at ír costnak, ugyanúgy nem lesz best, de eltűnik az a sor, hogy Not best: IGP Cost. Hiába clearelek BGP-t is és OSPF-t is.
[ Szerkesztve ]
-
olloczky
senior tag
válasz zsolti.22 #15848 üzenetére
Szerintem kicsit félreérthetően írtad. Debrecenről nem tudok nyiltakozni csak sejtem, hogy valóban ott nettó 400 körül megáll a dolog.
BP-n azért sokkal többet kap egy senior engineer. 2nd és 3rd line között legaláb 30-40% fizu különbség van.Amiről szintén nem tudok nyilatkozni az az expert meg architect pozik (CCIE-k, vagy 8-10+ év tapasztalat). De szerintem ott már nincs ekkora százalékos különbség senior meg architect között. De ne legyen igazam
Úgy még sosem volt, hogy valahogy ne lett volna!
-
kenwood
veterán
válasz zsolti.22 #15826 üzenetére
Inkabb fejben kellene valtani szerintem. Olyan dolgokra panaszkodsz, amik teljesen jelentektelenek. Ha nalad minden rendben lenne, akkor ezek mellett szo nelkul el tudnal menni, a sajat eletedre, fejlodesedre koncentralnal, nem arra, hogy ki mennyire hulye a kollegak kozul. Az emberek tulnyomo tobbsege sokkal-sokkal tobbet nyel napi szinten,es vagy orul, hogy segithet, sikerelmenyt jelent neki tobbet tudni masoknal, vagy masnap mar nem is emlekszik ra. Sok vezetonel fontosabb, hogy ezek ne okozzanak stresszt nalad,es kozvetve a kornyezetedben, legyel csapatjatekos, mint az, hogy milyen szakmai tudasod van.
Na mind1, ne menjunk el Dr. Csernus iranyba[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
Cyber_Bird
senior tag
-
kenwood
veterán
válasz zsolti.22 #15823 üzenetére
Az ilyen hiszti altalaban kiegeskor szokott elojonni.
Ilyenkor erdemes szakmat valtani.8 ora a munkaido,kifizetik.
Nem mindegy,hogy mit csinalsz kozben?
Nem szart kell lapatolni,hanem olyan feladatokat csinalsz,amire felvettek, csak van koztuk olyan, ami - szerinted- nem az ugyfelektol,hanem a kollegaktol jon.
Ha nem jonne ilyen "plusz" melo, mindig minden infot rogton megkapnal, akkor mi lenne? Csak 7 ora lenne a munkaido ?
Meg mit erdekel teged,hogy a kollegad milyen lvl ?
Lazitani kellene, es orulni,hogy nem arut csipogsz a penztarszalagon 160 nettoert.Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
@tco@
aktív tag
-
FecoGee
Topikgazda
válasz zsolti.22 #15805 üzenetére
Én ugye Győrből járok Pestre heti párszor. Fűtök/hűtök, autópályán mondjuk csak 110-zel megyek mert a légellenállás miatt eléggé nő utána a fogyasztás. De ezt a 125 km-t lazán megteszem. Melóhely melletti utcában felteszem csöcsre, 3-4 óra alatt feltöltöm amennyire kell.
100 km-t olyan 600 Ft-ból futok most, Győrben még van pár olcsó/ingyenes töltő. Kb. negyede a költség így mint a benzinesb. Ingyenes a parkolás stb. Eléggé költséghatékony a dolog, főleg ilyen km futásnál mint nálam, hiszen a szervizköltség is alacsony. Meg egyébként tök jó hogy nincs menetzaj, hs kell gyorsul is mint az állat de én mondjuk ezt nem szoktam kihasználni. -
FecoGee
Topikgazda
válasz zsolti.22 #15796 üzenetére
Abszolút osztom. A céges kocsi a legjobb juttatás.
Értékvesztés, biztosítás, Casco, stb. Az üzemanyag kb. 25-30%-a a teljes költségnek. -
norbeerto
csendes tag
válasz zsolti.22 #14800 üzenetére
Szia!
A tranining360-nál nézem a tanfolyamokat és kettő (1 vs 1+1) között vacilálok.
Van náluk 69.000 Ft + ÁFAért a A nagy Cisco CCNA videós tanfolyam, és az ICDN1 és 2 darabja 340.000 Ft + ÁFAért.
Az első különbség gondolom a tantermi tanfolyamoknál a labor megléte és használata. Megéri az árát vagy inkább hagyjam így és nézzek máshol?
köszi előre is! -
tusi_
addikt
válasz zsolti.22 #14844 üzenetére
Jol hangzik. Ami cisconal SD-vel kezdödik - sdn, sda, sd-wan - az mind jo 5let, csak szarul van kivitelezve.
Meg kell varni, amig felvasarol egy ceget, aki mar menö ebben es akkor talan jo leszMeghosszabitottam a CCNP-met es elkpedtem, hogy:
- 50%al dragabb a vizsga mint anno 2013-ban
- a ponthatar 846 lett az akkori 780 helyettPedig a vizsga emlekeim szerint ugyanaz volt, mint 13-ban, 16 ban is....
Na mind1, ez csak az en nyomorom[ Szerkesztve ]
eat, sleep, play, replay
-
Methionyl
senior tag
válasz zsolti.22 #14822 üzenetére
Nálunk is sajnos x ember kapott meghívót. Többet nem adtak hiába kértünk mert eléggé telt ház van. Csak át tudja adni a helyét és át írják a nevet.
They can break you but not your promise, even death won't keep you apart. Through this darkness you will find him in your sword still beats, a heart.
-
zsolti.22
senior tag
válasz zsolti.22 #14567 üzenetére
Na még annyit, hogy a supportjuk egy fabatkát sem ér. Nagy ivben tojnak rá, hogy a legprioritásosabb P1 ticketet nyitsz-e. A ticket állapota folyton eltér a valóságtól, hogy ne ketyegjen az SLA-juk. Csomószor van customer-pendingben, hiába irsz nekik vissza, hogy amit előzőleg irtak, azt megnézted, csekkoltad, stb...
-
Methionyl
senior tag
válasz zsolti.22 #14554 üzenetére
csak osztani tudom az utolsó mondatod . Rengeteg most a munka, túlóra, továbbképzések, többnapos előadások, utolsó hajrá hogy évbe meglegyen még 1 cert..
BTW: valaki fog menni vagy érdeklődik a 2019 Cisco Live után?
[ Szerkesztve ]
They can break you but not your promise, even death won't keep you apart. Through this darkness you will find him in your sword still beats, a heart.
-
FecoGee
Topikgazda
válasz zsolti.22 #13615 üzenetére
Nem hiaba kerult ki az uj IOS-XE verziokbol a converged access tamogatas . Belatta a Cisco is hogy ebben a formaban nem volt jo irany.
Hasonlokepp erzem en is. Meg lenyomom a WITSHOOT-ot es utana pihi. CCNA-DC elnapolva. Jovore megint recert. De en is mas dolgok fele fordulok szerintem (pl. sport) -
quby
őstag
-
-
kowika87
tag
válasz zsolti.22 #12926 üzenetére
Erdekes, koszi a megosztast.
PowerStack vagymi a neve most is van ha jol tudom 3850 eseteben, bar ha jol emlekszem ha lemegy minket psu akkor mar nem uzemel a switch tovabb, de mar nem igazan emlekszem.
A front panel stack az erdekes, pont ugye a nagy tavolsagok miatt van ez kitalalva 2 kulon DC-ben levo switchek stackelese stb. Van benne fantazia de pl mas gyarto termekenel nagyon csunyan lehet szopni a konfiggal (Extremnetworks). Ha egyszer kesz utana kivaloan mukodik. Kivancsi vagyok milyen lesz a Cisco megoldasa.
-
quby
őstag
válasz zsolti.22 #12920 üzenetére
Nagyon jól szerkeszthető a topológia is mostmár. Bár az még hiányzik hogy menet közben is lehessen kábelezni. Szintén örülünk a böngészőben terminál/RDP/vnc-nek, bár a copy paste még hiányzik belöle...
A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.
-
-
olloczky
senior tag
válasz zsolti.22 #12797 üzenetére
Volt egy kb 50 ev koruli tanarom o meg magyarul tanulta a dolgokat es sokszor magyarul is tanitott.. neki volt egy ilyen mondata hogy "kapcsolo, magyarul switch" illetve megvarta switch restartkor amig a feszitofa protokoll felall
[ Szerkesztve ]
Úgy még sosem volt, hogy valahogy ne lett volna!
-
tusi_
addikt
válasz zsolti.22 #12691 üzenetére
Epp ez a baj, hogy semmi. Eddig a BT volt a router, HSRP vel lebeszelte BT Main/bkp, hogy ki legyen a fogizda. Ergo, a plusz egy userrel 3 interface volt a Vlan xben. Most viszont at vettuk a routot es uj szolgaltatot vasaroltunk igy most egy transit wanon megy a data, ami mas vlan lett. Igy a data vlanban egy darab user gep van. Ha az lekapcsolja a gepet, akkor nincs aktiv port a data vlanban, rgo a mgmt ip sem elerheto
eat, sleep, play, replay
-
crok
Topikgazda
válasz zsolti.22 #12685 üzenetére
Igen, a no-autostate erre való, de te egy routert használtál most (nem, nem a hostname-ből tudom és abban egy buta switchmodul van csak, oda azért kell az autostate.. meg mert vannak olyan beteg állatok, akik IPSec management-et használnak és az eszközök/switchek/AP-k management-jét úgy oldják meg a router mögött, hogy egy VLAN-ra "felfűzik őket" - na, ha ez a VLAN megszűnne a routeren UP/UP lenni valamiért akkor a router önmaga is elérhetetlenné válna.. ilyenkor kell a no autostate.. #beentheredonethat sajnos.. és brutálnagymultinál.
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz zsolti.22 #12675 üzenetére
Ez igazabol a gaz kategoria.
Tokot nem hordok, mert nem szeretem, nagyobb lesz tole a telefon, csunyabb, macerasabb.
Viszont amikor megvettem a telefont (6s) akkor vettem ra biztositast is.
Ha leejtem/ellopjak/falhozvagom, akkor 10%-ert kapok egy ujat.
Szerintem 300Ks telefonnal ennek bele kell fernie.(vagy a toknak/folianak, ha valaki szereti, vagy a biztositasnak, vagy a javittatasnak )[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest