Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FecoGee
Topikgazda
Irjatok csak, amugy erdekel a tema. Ezt az "elveszed a munkat" felfogast nem ertettem. Ha abbol indulunk ki hogy nemetet szeretnenek felvenni amikor csak lehet, megis egy kulfoldi van ott, akkor valoszinuleg nincs eleg Holger es Jürgen aki el tudna latni a feladatot.
[ Szerkesztve ]
-
tusi_
addikt
válasz SOAD19 #12594 üzenetére
Egyik ismerosomnek vannak kint ismerosei. Ok mondtak, hogy azért tettek le a svajci koltozesrol, mert nagyon rossz a fogadtatas.
Megbecsulnek, mint munkaerot, de baratkozni nem fognak veled.
Nekem nagyon hianyzik a magyar kenyér, a magyar nyelv, de a legjobban a barataim, akiket otthon hagytam. Itt ketten vagyunk az asszonnyal. Kicsit olyan, mintha egy lakatlan szigeten lennenk.
Lehet velbunk van a baj, de a tobbi bevandorlo szerint is baratsagtalanok a nemetek. A svajciak ket lapattal rosszabbak. Aki azt hiszi, hogy itt mindenki mosolyog egesz nap, mint egy gyogyiban, az teved.
Ugyanaz a szar megy itt is, keves a penz, sok az ado, draga a benzin, sok a bevandorlo......
Most abbahagyom, mert feco kihajiteat, sleep, play, replay
-
tusi_
addikt
válasz TommyNagz #12593 üzenetére
Maskepp kezelnek. Nincs konkret jele, nem raknak ram sarga,rozsaszin mittomen milyen csillagot, de erezni, hogy kicsit zarkozottak az emberrel. Nem mind persze, van egy kollegam, aki egybol ajanlkozott segitonek, amikor mondtam hogy koltozom.
Szvsz kb mint otthon, vannak tahok, meg rendesek. Viszont a kulfoldi statuszt, hogy " elvetted egy nemet munkajat" sosem felejtik el.eat, sleep, play, replay
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz SOAD19 #12594 üzenetére
En speciel ezzel ugy vagyok, hogy olyan emberekkel tartom a kapcsolatot, akik nem igy( mint a sok rosszindulatu, panaszkodo, egymast utalo) allnak hozza. Szerencsere van sok pozitiv arc is.
Es persze igyekszek en sem igy allni a dolgokhoz. Nem kell mindig panaszkodni, tenni kell, attol lesz jobb barmi is.[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
Meglepődtem, amit írtál Svájccal kapcsolatban, miszerint ott is utálják egymást az emberek. Én pont, azért gondolkodnék el a külföldi élet mellett, hogy hátha nyugatabbra, a jobb életszínvonal miatt, talán kevésbé marják az emberek egymást, kevésbé egoisták, rosszindulatúak egymáshoz az emberek. Sokszor hallani, hogy nyugatabbra, sokkal kellemesebb, nyugodtabb az élet. Engem pont ez vonzana inkább. Kicsit már unom, hogy az itthoni negatív, rosszindulatú hozzáállást.
Amúgy, ha gondoljátok, lehet érdemesebb lenne átmenni, mondjuk, ebbe a topikba: [link]
[ Szerkesztve ]
-
tusi_
addikt
válasz zsolti.22 #12582 üzenetére
Ingolstadtban nem kaptunk lakast, ezert egy kisebb varosban bereltunk egyet. Hegyes videk, gyonyoru ovarossal tiszta levegovel. DE EZ NEM AZ EN HAZAM. Svajc rosszabb, hidd el, ott meg jobban utalnak mindenkit. Meg egymast is utaljak. Amellett brutal daga, amennyivel tobbet kapsz, annyival dragabb is minden. Es nem lehet 200 kiloval menni az autopalyan, csak 120 al
eat, sleep, play, replay
-
zsolti.22
senior tag
válasz FecoGee #12583 üzenetére
Mihez képest drága? A magyar bérekhez/kiadásokhoz képest egész biztos. Van egy-két általános iskolás osztálytársam, akik kint vannak, igaz pincérnek, de valami ideiglenes munka kell, aztán már ha úgy megy, akkor lehet networkösödni, mert ezek tényleg kib*sznak az országból, nem szórakoznak.
-
tusi_
addikt
válasz FecoGee #12575 üzenetére
Nagyon macerasnak hangzik, lusta vagyok blogot irni, meg igazabol csak a "haveroknak" nyilok meg. A többség itt, akivel mar vagy 5 eve tartom itt a kapcsolatot, persze mar haver.
Roviden, ha csak a penz miatt akar valaki kijonni, felejtse el. En is be voltam indulva, most mar az akkori alomfizumat kapom, de boldogabb, elegedetteb nem lettem.
Amellett hianyzik az anyanyelvem, a barataim, a csaldom......
Nem jo buli, ezt nem lehet penzzel kompenzalni.eat, sleep, play, replay
-
denko
senior tag
Kicsit off, De hátha valaki tanul belőle:
Én már fél éve nem nyúltam CISCO- hoz mert vizsga után találtam állást management-ben.
Ahol legjobb esetben mutogatni kell a papirt és fancy szaavakat használni call-okban, jó pénzért.
Ez mind szép és jó de a tudás kopik, naiv voltam azt hittem hasznát veszem, de nem, igy kényleten vagyok most már az új könyveket elővenni és újból megtanulni a ccna-t mert egyrészt nem emlékszem a felére sem mert nem használom illetve azóta változott is az anyag, és képbe kell hogy legyek ha tovább akarok menni valahova és nem riportokat gyártani . Szóval tanács, ha vizsgázol / ztál, ne hadjad kopni a tudást, jó pénzért sem…Saját hülyeségemből most 1-2 hónapot bukok amit már előre ütemeztem be más tanulásra, de visszakell hogy térjek a gyökerekhez emiatt. Perzse, kinek mit, nekem ez tanuló pénz volt
-
zsolti.22
senior tag
válasz Methionyl #12564 üzenetére
DMVPN, ami új az általad leírtak közül, de aztán még ott az ospv3 afival, vrf lite, named eigrp afival, meg csomó más, amit már rég el kellett volna olvasnom, de hát nem kergetett a tatár.
@Feco: valamikor mostanában lesz. Még a cwna-t olvasgatom, de egyre inkább "miértolvasoménezt", "semmikedvemilyenhülyeségeketolvasni" és hasonló gondolatok keringenek a fejemben; és még csak ezután kell majd ismét átolvasni a wifundot, na és ha ez megvan és van cert is, akkor jön a recert.
-
soma314
tag
válasz Poultier #12568 üzenetére
CBT Nuggets-nek vannak ilyen videói, ha kicsit akarsz elmélyülni:
https://www.cbtnuggets.com/it-training/mpls-fundamentalsegy hétig ingyenes ha regisztrálsz
egy hét alatt simán végig lehet nézniHa mélyebbre merülnél a témában, akkor INE CCIE RS, vagy pláne SP MPLS videók
De a google-be egy jól feltett kérdés is segíthet olvasni valót találni:
https://www.google.hu/search?q=ipexpert+mpls+pdf&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=Bb6lWIfcIKXw6ASszrqAAQ
-
Poultier
tag
Ha szeretnék kicsit elmélyülni az MPLS-ben, mit ajánlotok?
-
Methionyl
senior tag
-
bump3r111
tag
Van egy Wendell Odom - CCNA Routing and Switching 200-125 : Official Cert Guide Library könyvcsomagom, DVD-kkel mellékletekkel, kuponokkal, full új, egyszer sem volt kinyitva a két könyv se.
Ez a hivatalos vizsgára felkészítő tankönyv ugye.
Kettőt rendeltünk de a másik srác visszalépett, még hamar elfogyott a lelkesedés.
Ha valakit érdekelne PM és megegyezünk.Ha ez nem a reklám helye és nem ide való akkor nyugodtan törölje az Admin, de valakinek hátha pont kellene eléggé alap könyvről van szó.
[ Szerkesztve ]
-
Methionyl
senior tag
válasz TommyNagz #12557 üzenetére
Ne add fel. Én sem tettem.
És csak ennyit fűznék hozzá->Round 1. [link], Round 2. [link]Igaz ez nem icnd1 illetve hát..drágább vizsga (CCNP Route) is de ahogy mondták. Bírni kell a pofont
[ Szerkesztve ]
They can break you but not your promise, even death won't keep you apart. Through this darkness you will find him in your sword still beats, a heart.
-
TommyNagz
senior tag
Koszonom a biztatast sracok, jol esik, tenyleg koszi. A fonokom is kb. ezeket mondta, meg hogy kellek a csapatba, azert vettek fel. Meg fogom csinalni. Ugy egyeztunk meg hogy amint lehet ujra nekimegyek az icnd1-nek, tanulok kozben a 2-re, es ha eyelytelennek latszik februar vegere akkor nem jelentkezek be vizsgazni es kesz. Megkerjuk kovi negyedevre. Kicsit tokonrugas volt ez a vizsga, de tenyleg nincs mas mint menni elore. Remelem legkozelebb a mazli faktor is meglesz. Regeltem pearsonvue fiokot, remelem hamar visszaigazoljak es egy heten belul mehetek meg1x.
[ Szerkesztve ]
encapsulation dot1q
-
soma314
tag
válasz TommyNagz #12548 üzenetére
Én annak idején a kompozit vizsgát csináltam, mégis most én pont nem azt ajánlanám neked.
Figyu, most a szerencsefaktor ellened szólt, de a tudás ott van, jelentkezz be újra és tedd le. Legalább ismerősök lesznek a kérdések, a vizsga. Én a helyedben, amig frissek az emlékek gyorsan amit tudok lejegyeznék.
Kicsit morognék (mert tényleg szivás a szitu) aztán csakazért is tanulnám tovább.
Másodikra lerakod és csúsztál 2 hetet az eredeti ütemtervedhez képest.A munkahelyeden, meg ha a sikeres az ICND1 és a CCNA még nincs meg negyedév végére kaphatsz halasztást. Ha meg nem akkor meg megcsinálod magadnak később és úgy keresel már új helyet, hogy van CCNA.
Ha bejelentkezel a konpozitra március végére és nem jön össze, akkor lesz két elbukott vizsgád, ami még drágább. A munkahelyeden ennek sokkal rosszabb az optikája.
Szerintem a dolgot úgy kell nézni, hogy nem a vizsga, vagy a tanúsitvány az igazi érték, hanem a a tudás, ami benned van. Ha tudod, hogy tényleg keményen nyomtad az elmúlt időben, akkor tuti egy csomó dolgot megtanúltál és csak idő kérdése, hogy mikor szerzel róla vizsgát, de a munkád során mindaz ott van a fejedben már!
-
-
denko
senior tag
tessenek örülni az új munkahelynek szakmában , idővel letolod )
-
quby
őstag
válasz TommyNagz #12548 üzenetére
Idegesitő...En az elsöt egyben csináltam, a recert volt csak icnd2 vel. ugyananyit tanultam mindkettőre. Pénzben tényleg több de ha kell márc végére akkor ugyis a composite-ot kell tedd. A 7 pont meg azt jelenti, hogy tudod, csak nem volt szerencséd.......jaaa... és egy utcaseprő nem ir 825 pontos icnd1-et.
A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.
-
TommyNagz
senior tag
válasz Cyber_Bird #12547 üzenetére
Csak az arazas mas. 100 netto a kompozit vizsga. Engem az a rektes 0.7% b.sz fel... basszus bukjak meg maradjak le 200 ponttal! De ne 7-tel...meg akkor mar tanulas nelkul, ne 4 ho ap napi 6-7-8 ora tanulassal...kicsit fogyatekosnak meg alkalmatlannak erzem magam ezutan az utcasepresen kivul barmilyen munkara...
Mas meg 9tuttal meg dumpokkal 2 honap alatt lerakja mindkettot...vicc
[ Szerkesztve ]
encapsulation dot1q
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz TommyNagz #12545 üzenetére
+1, Fecohoz, szerintem is toljad a CCNA composite vizsgat, jobban jarsz vele. szvsz konnyebb is mint kulon az icnd1+ icnd2, bar nyilvan ezt nem sokan tudjak biztosra mondani, csak tippelni, mart alt nem csinaljak meg kulon mindkettot aztan a compositeot is
Ne keseredj el, mindenki bukott mar meg, csak kitartas kell es meglesz az. -
TommyNagz
senior tag
-
TommyNagz
senior tag
832 a pass en 825ot kaptam azt hiszem itt ezt befejeztuk a g.cibe
encapsulation dot1q
-
FecoGee
Topikgazda
-
denko
senior tag
válasz Cyber_Bird #12535 üzenetére
Akkor Lassan csinálni kell Juniper Topic-ot is amig nem késő
-
FecoGee
Topikgazda
Emelt a Cisco vizsgaárakat, ha eddig keveseltük volna .
Let’s start off with the small update: ICND1 and2 is now $165 each and the CCNA R/S Composite: $325. $25 price increase, not great, but not a cert killer either. The new CCNA Cyber ops? Two tests at $300 a pop.
CCNP exams went from $250 to $300 each! From $750 to $900 total to get your CCNP R/S, which luckily only has 3 exams…oh, were you wanting to take the CCNP Data Center’s FIVE exams? Ouch…
CCIE Written exam? From $400 to $450, which like the CCNA’s price increase isn’t a cert killer…but the CCNP price increase will cause the most grief.
-
FecoGee
Topikgazda
Termius akcio van a twitteren. Ha retweeteled a postjukat kapsz 1 ev premium tagsagot.
-
kowika87
tag
válasz stfreddy #12517 üzenetére
Ugyanezt ereztem enis hogy nagyon sok felreertelmezheto kerdes volt. A lapon jeloltem pontokkal hogy hany kerdesnel nem ereztem biztosnak a valaszt. 30 potty volt a lapon a vegen es remegve nyomtam az end exam gombra. Bar ez R&S volt.
Nem szabad feladni, kovetkezo nekiugrasra biztosan sikerul. -
zsolti.22
senior tag
válasz Cyber_Bird #12521 üzenetére
Én csak azért is route-tal fogom, aztán lesz, ami lesz. Legalább rá leszek kényszerülve, hogy ismét elővegyem az anyagot és visszajöjjenek a 4 éve tanultak, meg azóta újult, szóval érdemes ismét megtanulni, legalábbis nekem.
-
jerry311
nagyúr
A CCNP Tshoot pont az ellentettje volt nekem nemrég.
Azt hittem kivágnak mint macskát... Ehhez képest az egész kb. ilyen keresd meg a 3 különbséget szintű óvodás teszt. Néha annyira egyszerű, hogy azt hittem viccelnek, aztán a végén 900 feletti pontszámot értem el.Legközelebb meglesz neked is.
-
vadito
csendes tag
sok elvetemült kérdés, amit válaszokkal 3 átolvasás után sem lehet pontosan érteni..
ugyan ezt láttam R&Sv5-nél. Eddig is voltak minden vizsgán kétértelmű kérdések, de érzés alapján a v5-ben sokkal több mint v4-ben vagy bármelyik A/P vizsgán. Az "új" CCDP vizsgára is panaszkodnak sokan emiatt. -
tag
Ma CCIE-SP Written: Fail. 768 pont, 821 kellett volna.
Az első vizsgám 10+ év alatt ami fail.Mivel fontos a hosszabbítás, most majd egy P-s vizsgát megcsinálok, erre meg majd visszatérek később. Nagyot csalódtam így összességében magamban is meg úgy általában ebben a vizsgában. Nagyon kevés real life, sok csak lexikális tudás, sok elvetemült kérdés, amit válaszokkal 3 átolvasás után sem lehet pontosan érteni... Az idő sem túl sok a kérdések komplexitását figyelembe véve. Pedig tudok angolul....
A készülés 3-4 hónapja tartott (igazából lab-ra gyakoroltam), az INE-s CCIE workbook + ATC videók alapján (ez kb 70%-ban fedte le az anyagot, de nem terjedt ki minden apró részletre), illetve Nicolas Russo workbook-ját használtam, ami bár 3000 oldal, mégsem tartalmaz mindent ami ehhez kellett volna.
Biztos volt néhány alap dolog is amit sietség miatt elnéztem és nem jól válaszoltam meg, úgyhogy így összességében reális sajnos az eredmény. Reménykedtem hogy a határon leszek de nem jött be.
Mindenki kösse fel a gatyáját aki erre adja a fejét, mert végtelen időt el lehet tölteni a felkészüléssel és akkor sem biztos hogy a szerencse az ember mellé áll. -
crok
Topikgazda
Semmi nincs, annyi van hogy az ATM feltanult megint és kicsit jobb értékek jöttek ki mert azt jó ha tudod, hogy 40+ éves réz és ólom alapú volaldarabokon kapod szerintem azt az ATM-et, ami annyit jelent, hogy egy kis eső, egy kis fúrás-faragás a manhole mellett vagy a junction-ök mellett és megy a neted a lecsóba.. ha "lassulni" kezd akkor ne a konfigot babráld hanem nézd meg a dsl train-t hogy egyáltalán sikeres volt-e (vagy egyáltalán van-e kapcsolat a DSLAM-el..) meg hogy milyen profilt kaptál a DSLAM-től (valami ótvar teszt profil mondjuk 1Mbps/0.25Mbps vagy valami rendeset is tudott osztani mert volt rá a train alapján értelme jobbat osztani). Az MTU meg az MSS átállítása más miatt kell(het), nincs köze (annyira) az elérhető max. sávszélhez.
-
suomalainen
tag
Sziasztok!
A K&H hálózati részlegéről van valakinek tapasztalata, véleménye?
-
kem
addikt
Na ezt jol osszekevertem, de vegulis kibogoztam
Sikerut 12Mb-re felttornazni, most ezek a beallitasaim:interface ATM0
no ip address
ip tcp adjust-mss 1452
no atm ilmi-keepalive
dsl operating-mode auto
dsl enable-training-loginterface Dialer0
ip address negotiated
ip nat outside
ip virtual-reassembly max-reassemblies 1000
encapsulation ppp
ip tcp adjust-mss 1452
dialer pool 1
dialer-group 1
no cdp enable
ppp authentication chap pap callin
ppp chap hostname install@o2broadband.co.uk
ppp chap password 0 install
ppp pap sent-username install@o2broadband.co.uk password 0 installMost mar sehol sincs az "ip mtu 1492" vagy "ip mtu 1500" sem... Barcsak ertenem mi tortenik
Köszi!
-
kem
addikt
Kis hasznalat utan elegge leromlott a netem. Mindenkeppen szarabb mint az eredeti router, de most foleg. 17Mb vs. 1Mb
Reggel egy ilyen uzenetet talaltam:
Mar 3 08:17:39.421: %IP_VFR-4-FRAG_TABLE_OVERFLOW: Dialer0: the fragment table has reached its maximum threshold 16
Kicsit utana olvastam, es atallitottam a Dialer 0 thresholdot 1000-re. Tudom, hogy ez csak tuneti kezeles, ugyhogy megjobban utana olvastam. Azt irjak MTU hiba, es rajottem, hogy a DSL felhasznalo amit hasznalok ahhoz 1500-at ajanlanak a Sky forumjan, ugyhogy atallitottam azt is.
XXX(config)#interface ATM0
XXX(config-if)#ip mtu 1500
XXX(config-if)#endMost testelem mindjart de valami nem oke.
Köszi!
-
kem
addikt
Koszonom a segitseget, igy mar mukodik:
Building configuration...
Current configuration : 2700 bytes
!
version 12.4
no service pad
service timestamps debug datetime msec
service timestamps log datetime msec
no service password-encryption
!
hostname XXX
!
boot-start-marker
boot-end-marker
!
!
no aaa new-model
memory-size iomem 25
!
!
dot11 syslog
!
dot11 ssid XXX
vlan 1
authentication open
authentication key-management wpa
guest-mode
wpa-psk ascii 0 XXX
!
ip cef
no ip dhcp use vrf connected
ip dhcp excluded-address 192.168.0.1 192.168.0.100
!
ip dhcp pool Local-Network
network 192.168.0.0 255.255.255.0
default-router 192.168.0.1
dns-server 8.8.8.8 8.8.4.4
!
!
!
!
!
!
!
archive
log config
hidekeys
!
!
!
bridge irb
!
!
interface ATM0
no ip address
ip mtu 1492
ip tcp adjust-mss 1452
no atm ilmi-keepalive
dsl operating-mode auto
dsl enable-training-log
!
interface ATM0.1 point-to-point
description DSL sub interface
pvc 0/38
encapsulation aal5mux ppp dialer
dialer pool-member 1
!
!
interface FastEthernet0
speed 100
!
interface FastEthernet1
speed 100
!
interface FastEthernet2
speed 100
!
interface FastEthernet3
speed 100
!
interface Dot11Radio0
no ip address
no ip route-cache cef
no ip route-cache
!
encryption vlan 1 mode ciphers aes-ccm
!
ssid XXX
!
speed basic-1.0 basic-2.0 basic-5.5 6.0 9.0 basic-11.0 12.0 18.0 24.0 36.0 48.0 54.0
station-role root
world-mode dot11d country GB indoor
!
interface Dot11Radio0.1
encapsulation dot1Q 1 native
ip virtual-reassembly
no ip route-cache
no cdp enable
bridge-group 1
bridge-group 1 subscriber-loop-control
bridge-group 1 spanning-disabled
bridge-group 1 block-unknown-source
no bridge-group 1 source-learning
no bridge-group 1 unicast-flooding
!
interface Vlan1
no ip address
ip virtual-reassembly
bridge-group 1
!
interface Dialer0
ip address negotiated
ip mtu 1492
ip nat outside
ip virtual-reassembly
encapsulation ppp
ip tcp adjust-mss 1452
dialer pool 1
dialer-group 1
no cdp enable
ppp pap sent-username install@o2broadband.co.uk password 0 install
!
interface BVI1
ip address 192.168.0.1 255.255.255.0
ip nat inside
ip virtual-reassembly
no ip route-cache cef
no ip route-cache
!
ip forward-protocol nd
ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 Dialer0
!
no ip http server
no ip http secure-server
ip nat inside source list natlist interface Dialer0 overload
!
ip access-list standard natlist
permit 192.168.0.0 0.0.0.255
!
dialer-list 1 protocol ip permit
!
!
!
control-plane
!
bridge 1 route ip
!
line con 0
no modem enable
line aux 0
line vty 0 4
login
!
scheduler max-task-time 5000
endEbben a sorban nem vagyok biztos:
Mit erdemes rajta meg allitani? Most kuzdottem reggel 8-tol a Yealink telefonommal meg az OpenVPN-el, de ugy tunik vegre minden megy.
Köszi!
-
kem
addikt
Most mar atirtam csomo mindent, de meg mindig nem megy. Wifi mukodik, a reouterrol tudom pingelni 8.8.8.8-at, de megsincs net. A konfig filebol kiikszeltem ami kenyes, a tobbi nem az.
Building configuration...
Current configuration : 2557 bytes
!
version 12.4
no service pad
service timestamps debug datetime msec
service timestamps log datetime msec
no service password-encryption
!
hostname XXX
!
boot-start-marker
boot-end-marker
!
!
no aaa new-model
memory-size iomem 25
!
!
dot11 syslog
!
dot11 ssid XXX
vlan 1
authentication open
authentication key-management wpa
guest-mode
wpa-psk ascii 0 XXX
!
ip cef
no ip dhcp use vrf connected
ip dhcp excluded-address 192.168.0.1 192.168.0.100
!
ip dhcp pool Local-Network
network 192.168.0.0 255.255.255.0
dns-server 8.8.8.8 8.8.4.4
!
!
!
!
!
!
!
archive
log config
hidekeys
!
!
!
bridge irb
!
!
interface ATM0
no ip address
no atm ilmi-keepalive
dsl operating-mode auto
dsl enable-training-log
!
interface ATM0.1 point-to-point
description DSL sub interface
pvc 0/38
encapsulation aal5mux ppp dialer
dialer pool-member 1
!
!
interface FastEthernet0
speed 100
!
interface FastEthernet1
speed 100
!
interface FastEthernet2
speed 100
!
interface FastEthernet3
speed 100
!
interface Dot11Radio0
no ip address
no ip route-cache cef
no ip route-cache
!
encryption vlan 1 mode ciphers aes-ccm
!
ssid XXX
!
speed basic-1.0 basic-2.0 basic-5.5 6.0 9.0 basic-11.0 12.0 18.0 24.0 36.0 48.0 54.0
station-role root
world-mode dot11d country GB indoor
!
interface Dot11Radio0.1
encapsulation dot1Q 1 native
ip virtual-reassembly
no ip route-cache
no cdp enable
bridge-group 1
bridge-group 1 subscriber-loop-control
bridge-group 1 block-unknown-source
no bridge-group 1 source-learning
no bridge-group 1 unicast-flooding
!
interface Vlan1
no ip address
ip virtual-reassembly
ip tcp adjust-mss 1452
bridge-group 1
!
interface Dialer0
ip address negotiated
ip nat outside
ip virtual-reassembly
encapsulation ppp
dialer pool 1
dialer-group 1
no cdp enable
ppp pap sent-username install@o2broadband.co.uk password 0 install
!
interface BVI1
ip address 192.168.0.1 255.255.255.0
ip nat inside
ip virtual-reassembly
no ip route-cache cef
no ip route-cache
!
ip forward-protocol nd
ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 Dialer0
!
no ip http server
no ip http secure-server
ip nat inside source list natlist interface Dot11Radio0 overload
!
!
!
!
control-plane
!
bridge 1 route ip
!
line con 0
no modem enable
line aux 0
line vty 0 4
login
!
scheduler max-task-time 5000
endElore is koszi ha valaki tud segiteni!
kemKöszi!
-
kem
addikt
Sziasztok!
Szereztem egy Cisco 877W-t gyakorolni. Tud valaki esetleg olyan leirasrol ahol a konfiruralast lehet vegigolvasni magyarazattal? Az alap dolgokat mar beallitottam. DHCP es WIFI is megy, a dsl modem/routeremre kotve azt tovabb tudja osztani. Viszont szeretnem az aDSL modemet is kivaltani. Ha kell be tudom illeszteni a running konfigot.
Köszi!
-
FeRkE
őstag
Sziasztok,
Fortinet tuzfalak mennyire elterjedtek szerintetek? Van ertelme megtanulni, vagy felesleges mert keves helyen hasznaljak ? Sajat allitasuk szerint jonnek felfele, mint a talajviz.. A kovetkezo ugyfelnel lenne lehetosegem foglalkozni veluk, de egyebkent nem latok tul sok kihivast a meloban, igy nem tudom, hogy elvallajam -e..
Új hozzászólás Aktív témák
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- World of Tanks - MMO
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Android szakmai topik
- Kedvenc zene a mai napra
- NieR: Automata - Túl a 9 millión
- iPhone-t használók OFF topikja
- Hobby elektronika
- Apple notebookok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad L14 Gen3 AMD Ryzen 5 PRO, HUN billentyűzet, csere és beszámítás is VAN!
- 1TB Samsung 970 EVO Plus (csomagküldés csak 1200Ft)
- Eladó Seagate Exos 7E10 3.5 8TB SATA 7200rpm 256MB - 5 napot futott - 5 év garancia
- Dell Precision M4800 backlit billentyűzet, ventik
- Acer Nitro 27" Monitor SÉRÜLT/HIBÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest