Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ripper17
tag
válasz olloczky #16510 üzenetére
Szerintem 5 év tapasztalattal az embert ne hivjuk seniornak. Ennyi idö után mondható az, hogy szakmai feladatokat, komplexebb dolgokat az általa ismert szakterületen magabiztosan megold, esetleg egy projektben is kèpes a szakterületére nézve döntést hozni, javaslatot tenni. De ez egy medior szint, vagy csak simán "munkatárs", junior/senior elötag nélkül.
azt hagyjuk, hogy a bérsávok miatt lassan már a 3-5 év tapasztalatos senior pozi kiiràs is standard lesz. de leülsz vele interjúzni és nemhogy a kérdèsedre nem tud vàlaszolni Mr. Senior, de ha megkéred mondjon ö témát amiröl beszélgessünk is csak hebeg-habog. Persze felveszik, mert headcount, és várják a csodát, hogy majd Mr. Seniort ezer örömmel megtanitják a szakma alapjaira a kollegák, akik pontosan tudják: Mr. Senior az utcáról beesve többet kap és nincs vele szemben elvárás, mert headcount.
Egyébként egy nettó 800 is reàlis le arra amit a kérdezö irt, HA a tudása nem cègspecifikus ("itt így szoktuk" / "ez van irva a folyamatba, bekattintom"), hanem valóban érti is amit csinál.
-
kzolee216
senior tag
válasz olloczky #16510 üzenetére
Legalább 5 év, mert előtte is foglalkoztam a témával, csak akkor más pozíccióban voltam. Most L2 szinten vagyok. Én is kicsit keveslem az aktuális tudásomhoz képest, de jelenleg még jól érzem magam, sok eszközhöz hozzáférek és üzemeltetés téren változatos. Idővel amikor megtorpanok a fejlődésben és beesne egy jobb állasajánlat, akkor elgondolkozok majd a váltáson, ezért is voltam kíváncsi a mostanában munkáltatók álltal ajanlott anyagi dolgokra.
-
FecoGee
Topikgazda
válasz olloczky #16197 üzenetére
Igen, az a COVID miatti fél év. Expertnél pedig változás, hogy már nem a labor vizsga dátuma a mérvadó hanem az újítás napja. Eddig ha újított az ember a labor vizsga napjától számított 2 év volt az érvényesség, az új rendszerben viszont az újítás napjától számított 3 év.
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz olloczky #16178 üzenetére
Na igen, ez az egy ami hianyzik a bejarassal, heti 3-4 alkalommal jartam edzeni amig bejartam.
Tulajdonkeppen volt olyan het amikor azert jartam be, hogy --BTs managerek most forduljanak el-- edzeni mehessek munka elott vagy utanEhhez kepest most heti 2 max 3 alkalommal edzek itthon, es nem hozza ugyanazt a feelinget, ami szomoru, dehat covid miatt amugy se jarnek most.
-
Ripper17
tag
válasz olloczky #16050 üzenetére
Egy-egy részterületen már lehet találni hasonló vagy jobb ár/értékű, jobban átgondolt cuccokat más gyártóktól. (Bár a konkurrensek nagy része egy-egy komolyabb projekt árazásnál pont ott van már, mint a Cisco...) ezeket feltérképezni tökéletesek a nagy, valóban globális informatikai rendszereket üzemeltető cégek senior pozíció kiírásai, illetve a Gartner Magic Quadrantok. Amit én látok, hogy a legtöbb konkurrens termék egy bizonyos szintig (ami az ügyfelek 80%nak elég) jól skálázható, de egyébként a Cisco megoldásai között még vannak olyan fejlett dolgok (pl. WLANnál a redundanciák kialakíthatósága), amit más nem vett át.
Nagyobb gond, hogy egyébként jobb esetben mekkmester módon összeintegrálod, rosszabb esetben széttárod a kezeid, ha különféle vendorok kezdenek képbe jönni: "hja kérem, ezek a dolgok csak a gyártói ökoszisztémában belül működnek 100%". Nyilván ezt a Cisco is tudja, de egyébként a többi vendor is: ezzel tudják eladni a kevésbé jól sikerült termékeik.
Ezen felül ott van amit más is írt: passzolgat egymás között a két TAC téged oda-vissza.
Mást ne mondjak pl. az Aruba nem hajlandó foglalkozni egy WLAN controller hibával, ha nincs licence supportod! Értsd: ha egy .txt-ben megkapott, majd GUI-n beütött kódsorozatra ("licence") nincs supportod vásárolva (???), akkor egyébként a nyilvánvaló hardware-s vagy egyéb hibával sem foglalkoznak.És akkor itt tartunk annál, hogy egyébként a Cisco Systems akár felvásárlásokkal, akár saját kútfőből, de egy end-to-end portfóliot tud kínálni. Alapvetően is a support a fő kérdés. WLAN/LAN rendszerekkel van komolyabb tapasztalatom:
Cisco: előbb-utóbb eljutsz valaki hozzáértőhöz a TAC vonalon, a triviális kezdeti körök után + egyébként Magyarországon is a Cisco-s srácok között kiváló mérnökök vannak, hands-on tapasztalattal + egyébként a support fórum is jó
Aruba: leginkább úgy tudsz elérni valamit, ha az egyik hazai partnercégük "Aruba Champion" emberét ismered és ráírsz; a hazai jelenlét nagyjából full sales.
Huawei: ugyanez, egy egyébként főállásban nyilván nem support mérnök, tehát neked "best effort" segítő embert az egyik partnerüknél szoktak ajánlani + support fórumot
Ruckus: 134 replynál tartott a TAC case, a 18. "TAC engineer"-t rakták rá, mindegyik bemutatkozott, very happy to help you, de egyébként semmifajta érdemi, előremutató gondolat.Nyilván nagy cégekben, ahol van elég sok mérnökre vagy külsős üzemeltetőre pénz, de nem annyira business critical egy-egy alrendszer, ott fentiek nem számítanak. Ahogy az sem, hogy az adott vendor milyen mennyiségű anyagokat bocsát rendelkezésedre, és ebben a Cisco szerintem kiemelkedő, ha érdekel a konkrét hardware/software architektúrák, mögöttes gondolataik is ott vannak a Cisco Live anyagokban vagy technical white paperekben.
[ Szerkesztve ]
-
Methionyl
senior tag
válasz olloczky #16050 üzenetére
Jól látod. Sőt, kell is a változatosság. Néha már elegem van a Cisco "nyomorából".
Jupitert szeretem, Huaweit elfogadom. Mindhárommal napi szinten közlekedek de kb az van amit mondasz: full alapok cisco által, többi pedig adja magát.
3 hónapja van bent egy TAC case, hogy a latest greatest ios-xr-on nem képes működni a vxlan ipv6 leaking, pontosabban működik route alapján de traffic nuku, szabadságolások meg ezerrel L3GOLF - IPv6 route leaking broken CSCvz26126 de végre van róla bug follow up.[ Szerkesztve ]
They can break you but not your promise, even death won't keep you apart. Through this darkness you will find him in your sword still beats, a heart.
-
tusi_
addikt
válasz olloczky #15957 üzenetére
A mostaninal mar csak jobb lehet. Ma inditgattam ujra a stackben a unitokat, hogy megint u1 legyen az active u2 a standby.
A regi session command megy ezzel az ios-el?
Amivel be tudsz lepni a masik unitokba. Se a session 2 nem megy, se a session standby ios.[ Szerkesztve ]
eat, sleep, play, replay
-
-
choco01
addikt
válasz olloczky #15881 üzenetére
Jelenl esetben a Router.
kenwood: Most VLAN10-ben vannak a user gépek és VLAN20-ban a szerverek és az admin gép. A routeren a 0.10 alinterfészre tettem az acl-t in-re a 0.20-ra pedig out-ra így most jónak tűnik ez a része.
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
choco01
addikt
válasz olloczky #15873 üzenetére
Szóval leegyszerűsítem a problémát, van egy alhálózat, 192.168.1.0/24 amiben van egy admin gép 192.168.1.3-as címmel, 5 db user gép és 1 db szerver, az admin gép elérheti bármelyik címet az alhálózatban, az 5 db user gép viszont csak 80-as és 443-as porton érheti el a szervert.
Tehát úgy kellene ACL-ezni hogy a switch nézze azokat, eddig akár hogy próbáltam vagy mindenki elért mindenkit vagy senki senkit..
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
kenwood
veterán
válasz olloczky #15764 üzenetére
Nem tudom,nincs ralatasom, de volt a topicban 1-2 eve egy felmeres, es alig volt a tobb ennek az osszegnek a felenel az atlag.
Szerintem azok, akik ennyit,vagy tobbet keresnek,, mar annyi ideje vannak a szakmaban, hogy nem egy ilyen topicbol tajekozodnak.[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
soma314
tag
válasz olloczky #15625 üzenetére
Érdekes dolog ez a hálózatok esetén.
Csak gondoljuk végig kicsit:
Van valaki 5 éves üzemeltetői gyakorlattal, aki egy cégnél dolgozott folyamatosan. 5 év alatt ugyanazt a rendszert üzemeltette. Amikor odament már működött. Ott kezdett juniorként. Miket bíztak rá?
Mondjuk troublshooting-ot? Abból a rutint. Mondjuk csinálgatta a shutdown no shutdownt psec errordisable portoknál. Ha valami nagyobb gebasz volt, akkor azt valamelyik senior kolléga simogatta ki.
Maintenance window-kban access eszközöket cserélgetett, firmware update-elt.Követte a szervezeti változásokat vlan-ek konfigurációjával. Mondjuk volt egy dinamikus routing protokol, amit használtak például OSPFv2 single area-ban, esetleg némi site to site VPN. A saját topológiájukat álmából felébresztve fel tudta rajzolni.
Jellemzően az IPv6 is csak "zavaró" tényezőként volt jelen (mint lehetséges biztonsági rés), ha egyáltalán kezdtek vele valamit.
Az 5 év végére ismerte minden egyes használt switch típusának minden firmware verziónak minden bug-ját. Tudta a saját esign-juknak, topológiájuknak minden buktatóját.Viszont
- ha alapvetően új dolog, számottevő dolog történt a cégnél, például változtattak a topológián, cserélték a core switch-eket, átáltak egy másik routing protokol használatára ... akkor azt olyan külső cégre bízták, akik rendszeresen ilyennel foglalkoznak. Az üzemeltetők mindezt a folyamatot nagyban segítik a "helyismerettel" de alapvetően a know how-t egy külső cég hozza, az ő felelősségük lesz a migráció sikeressége.
Az üzemeltető 5 év gyakorlattal, mennyit fog tudni mondjuk a többi routing protokolról, a BGP-ről, mpls-ről, IPv6-ról...csak szigorúan az RS témakörén belül maradva?
Persze üzemeltetőként rengeteg minden nem RS témát is csinált, mert ritka az a cég, ahol külon DC-s, security-s, wifi-s személyzet van!Aki már épített komplex hálózatot akár otthon laborban az megtapasztalhatja, hogy a legtöbb troubleshooting a hálózat "felélesztése" során jön elő. Ha már egyszer beüzemelted, akkor már nem igazán hozhat újat (persze a valóságban a dolgok elromlanak, bug-osak...).
Ezzel nem lebecsülni akarom az üzemeltetéssel megszerzett tudást, tapasztalatot csak rávilágítani, hogy nem feltétlenül azonos "skill set"-et szed össze, 5 év gyakorlattal az aki egy rendszert üzemeltetett folyamatosan és mondjuk az aki 5 év alatt x rendszert telepített, migrált....
[ Szerkesztve ]
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz olloczky #15277 üzenetére
A blueprint csak iranyado. Attol hogy nincs benne, a vizsgaban lehet.
Avagy, ahogy a cisco mondja:"The following topics are general guidelines for the content that is likely to be included on the exam. However, other related topics may also appear on any specific version of the exam. To better reflect the contents of the exam and for clarity, the following guidelines may change at any time without notice."
[ Szerkesztve ]
-
szallasi007
őstag
-
Yeffy
veterán
válasz olloczky #14912 üzenetére
Jeremyvel az a baj, hogy elég felületesen érinti a dolgokat.
Ez igaz magasabb szinteken (P, IE, stb) is ra?
Mert ugyan adok neked igazat, de en ugy gondoltam, h csak azert fordul ez elo (ICND1 meg 2 amit eddig lattam tole), mert ez "csak a kezdo" szint.Biztos en vagyok a lama, de mi az az OCG?
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
szallasi007
őstag
válasz olloczky #14912 üzenetére
Most ezzel a hozzászólással jól megfogtál. 15 éve tanultam utoljára Cisco-t de akkor nem volt pénzem a vizsgára. 2 hete az ICND első könyvet olvasom Wendell Odom könyvét.
Egy csomó dolog tisztázódott számomra viszont nem érzem, hogy el tudnék menni vizsgára. Igazából nem vagyok hálózatos inkább üzemeltetek rendszereket, de érdekel szinte minden.
Vizsga ICND 1-ből mennyire szivatás?
MS vizsgáim vannak, azok igazán szemetek 😉 -
Jofi81
őstag
válasz olloczky #14648 üzenetére
Köszönöm, akkor lecsapok rá.
A hivatalos http://www.ciscopress.com/store/ccna-routing-and-switching-200-125-official-cert-guide-9781587205811 könyvből nincsen ebook verzió, amit Kindle-ön tudnék olvasni? Múlt héten mintha láttam volna, de most meg nem találom még az Amazonon sem...
-
-
olloczky
senior tag
válasz olloczky #13701 üzenetére
Sziasztok
Ma megint voltam ICND2-n.
Pass!Nem is kicsit. De!! Ez is rohadt nehéz volt, több kérdés is olyan részletesen érdeklődött egy-egy témában (pl. GRE, HSRP), hogy csak lestem. Megint volt szerintem 1-2 kérdés ami nem volt a könyvben, illetve amitől végképp eldobom a láncot, azok a nem egyértelmű kérdések. Nem elég, hogy a válaszon törjem a fejem, még azt is bogozzam ki, hogy igazából mit kérdez.. na panaszkodás off
A simletek jól sikerültek nem éreztem, hogy megoldhatatlan feladat elé állítottak volna és végre CCNA vagyok.Továbbiakban szerintem haladok a CCNP felé de a részleteken jövő héttől gondolkodom most pihizek egy kicsit.
Üdv
U.i.: "csak" 120 percem volt a vizsgára nem 140, de kb 80 perc alatt végeztem.
Úgy még sosem volt, hogy valahogy ne lett volna!
-
Beniii06
addikt
válasz olloczky #13839 üzenetére
Köszi, egyenlőre csak érdeklődöm vagyis számításba vettem ezt is. Akkor a debreceni lesz majd a nyerő, mert jóval közelebb van a másik említett kettőhöz. Debrecenben talán a mechwartban lehet vizsgázni? Mintha hallottam volna ilyesmit. Azt tudom, hogy vannak olyan cégek akik munkaidőben, saját költségen tanítatják a dolgozókat(pl ITServices Debrecenben). Lehet megvárnám az alkalmat esetleg míg odakerülök vagy másik céghez, ahol támogatják az ilyesmit. A nyelvvel szerencsére nincs probléma, így számomra az ilyen tanfolyamok jelentenék a fejlődési lehetőséget. Jelenleg még nem sürgős Cisco-t tanulnom, elég ha csak szinten tartom, ha nincs is itthon cisco-s eszközöm(csak packet tracer)-el egyenlőre. Ha majd komolyabban veszem/szükségem lesz a cisco-ra, beírokide ezzel kapcsolatban, akár pár kérdésre. Jó nézegetni a konkrét kimásolt parancsokat itt a topikban, legalább kevesebbet felejt az ember.
"Got any other secret weapons?"
-
soma314
tag
én is sajnálom
Próbáld meg a dolog jó oldalát nézni: a tudás már benned van, már csak a "mázlifaktor" hiányzott. Tudom bosszantó lehet, hogy egy kérdésen múlt, de az sokkal elkeserítőbb lenne, ha azt látnád, hogy mennyit tanultál és még csak a közelében sem jártál!
Egyébként közel sem biztos, hogy azokon a kérdéseken múlt, amikről úgy érzed, hogy nem voltak lefedve az OCG-ben. Lehet, hogy csak azért tették be azokat a kérdéseket, hogy megzavarjanak és ki se értékelte a rendszer az azokra adott válaszaidat!
Ez a "szép" ebben a rendszerben, hogy nem tudhatjuk. Nem olyan mint egy iskolai dolgozat, amit megkapsz kijavítva. Itt mi vizsgázók fizetünk és vakon bízunk, hogy korrektül járnak el velünk.(Én nem olvastam az aktuális OCG -t ICND2-re, de van egy tippem, hogy explicit irt arról, hogy az etherchannel-eknél van load sharing és milyen fontos azt jól konfigurálni. Sokszor találkoztam én is olyan kérdéssel, ami explicit téma csak egy vizsgának.
Példának egy általam kitalált kérdés: válaszd ki az alkalmazható link aggregációs protokolt: PPPXL, HTML, LACP, QWERTY . Egy ilyen kérdésnél tudod, hogy van olyan, hogy Link Aggregation Control Protocol - LACP tehát nyilván az a helyes válasz, nem kell tudnod, mi a többi három. -
FecoGee
Topikgazda
Sajnálom . Tényleg nagyon közel voltál. Sajnos minden vizsgában van olyan kérdés, amelyet az OCG nem fed le. A hivatalos mondás, hogy a blueprint egy mankó, ami alapján lehet készülni, és a Cisco fenntartja a jogot, hogy más, kapcsolódó témákból is legyen kérdés. Aztán ki tudja, hogy az tesztkérdés vagy sem. Van egy macska-egér harc a Cisco és a dump cégek között, ez is rányomja a bélyegét a tesztekre, és az szívja meg, aki becsületesen, csalás nélkül készül. Sajnos ez ilyen. Múltkor a WITSHOOT vizsgát sima libának éreztem, aztán 10 ponttal mentem át...
-
kowika87
tag
válasz olloczky #13595 üzenetére
Igen, igy van. Cisco ACI eseten mindez automatikusan tortenik a hatterben. Betolod a controllert, bekotod a N9K-kat es megy is minden automatikusan- IS-IS, VXLAN, Routing, Switching.
Amennyire en tudom, Data Plane-t nem tudod kiszervezni az eszkozbol mert az a fizikai hardware ami generaja a biteket es pakolja a packeteket A-bol B-be (Forwarding Engine, ASIC chipek, stb.). Ezek a komponensek ra vannak programozva az adott eszkozre es sokkal kevesebb beallitasi opcio van.
-
crok
Topikgazda
válasz olloczky #13593 üzenetére
Kell a control plane és kell a data plane helyben az eszközön, nyilván csak az eszköz saját control plane-je vezérelheti a data plane-t.
Itt a kiszervezés a lényeg: nem helyben történik a control plane manipulálása hanem centrálisan aztán az infot lenyomja a kontroller az egyes eszközökre ("ezt kell csinálnod") majd az eszköz control plane-je a data plane-re programozza a forwarding info-t. Fogd fel ezt mind egyfajta automatizálást (mert tulképp' az).
-
soma314
tag
válasz olloczky #13157 üzenetére
nem szabad elfelejteni, hogy az expert vizsgáknak nincs előfeltétele (szerintem sajnos): nem kell hozzá sem valid, sem lejárt professional vagy associate tanúsitvány.
a Világ meg nagy, az emberek meg sokfélékez meg expert, de design-ner vizsga, amit nem tudom pontosan hogyan zajlik, de úgy tudom elképzelni, hogy kevésbé gyakorlatias mint a IE vizsgák laborja, ezért azt feltételezem (lehet hibásan) hogy könnyebben lehet braindump-olni is
a baj az, hogy megint azok szenvednek mindettől akik kemény munkával készültek a vizsgájukra, illetve azok akik kemény munkával szerezték meg és minden ilyen botrány nyilván csökkenti a vizsgájuk elismertségét
-
kowika87
tag
válasz olloczky #12987 üzenetére
Igen az lehet hogy nem jott ossze a 100
Ami elgondolkodtato, persze ha csak a penzt nezzuk (nem elhanyagolhato szempont), hogy mennyi ido kell egy CCNA DC certhez vagy egy CCIE RS-hez. Oriasi a kulonbseg es nyilvan a CCIE-nak mar presztizs erteke de na...
Megeri egyaltalan ez a CCIE..? Feco? -
crok
Topikgazda
válasz olloczky #12818 üzenetére
Mondjuk én nem adnám ki még a pass7es passaimat se..
minek, ha van egy routered (vagy GNS3..):
R1(config)#do sh run | s key
key chain wannaknow
key 0
key-string 7 14001A0A180D393F2C21206A
hidekeys
R1(config)#do sh key chain wannaknow
Key-chain wannaknow:
key 0 -- text "whatisthis?"
accept lifetime (always valid) - (always valid) [valid now]
send lifetime (always valid) - (always valid) [valid now][ Szerkesztve ]
-
donatel
tag
válasz olloczky #12736 üzenetére
Hali!
A netacademias magyar változat, de nem a CCNA Discovery 4.0 és 4.1 vegyes változatú magyar kiadás. Az meg van most végeztem vele. Hanem ez a CCNA Routing and Switching magyar nyelvű kiadás, ez váltotta a CCNA Discovery-t meg CCNA Exploration magyar nyelvű CISCO akadémiás tananyagot. És ahogy a neten utána néztem 2014 őszén jött ki az 1 szemeszter magyar fordítása a CISCO Hálózati akadémiákon.
Valaki le tudnál összefoglalva írni hogy az OSPF-nél az E1 és E2 metrika miről szól és mi a különbség a kettő között?
-
TommyNagz
senior tag
válasz olloczky #12616 üzenetére
icnd1-et végigcsináltam már, router on a stick is megy, de az 1 ethernet tényleg kevés. icnd1 vizsgáról 0.7%-kal maradtam le. Jövő héten megyek újra. Azért gondoltam bevásárolni, mert lehet hogy nem csak levizsgázni akarok, hanem tudni is hogy mit csinálok.
encapsulation dot1q
-
Zola007
veterán
válasz olloczky #11973 üzenetére
Attól még adhatnak neki véletlenül ugyanolyat mint egy korábbi eszköznek.
5-ből is lehet 2 ugyanolyat választani véletlenül, és 5 billióból is[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz olloczky #11820 üzenetére
hogy is gondolhattam, hogy nem lehet tovább bonyolítani.
A CD-t még nem néztemMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
-
-
Zola007
veterán
válasz olloczky #11549 üzenetére
Ezt részleteznéd?
Mert próbáltam már másik böngészővel, privát módban és egyetemi proxyn keresztül is, de nekem mindenhol ugyanazt az árat hozza.[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz olloczky #11431 üzenetére
Ahogy látom, ezzel az egésszel (vizsgák, tananyag) nem lehet eléggé tisztában lenni
Így ha bármilyen építő jellegű véleményed vagy információtok van, azt nagyon szívesen fogadom.Próbáltam böngészni a topikban, de sajnos nehéz megmondani,hogy egy-egy régebbi hozzászólásban leírtak aktuálisak-e?
Szerintetek mi a reális felkészülési időtartam, ha hetente 15-20 órát tudok ráfordítani?
-
crok
Topikgazda
válasz olloczky #11327 üzenetére
Felneaddmá' vazze.. Money washing machine..
Sokszor leírtam már.. valamit nem értesz kérdezz.
Minden másra ott a MasterCard.. érted hogy mondom..
Nem arra kíváncsiak legtöbbször hogy mir tudsz,
mert arra készülsz.. néha az a kérdés mit nem
tudsz.. *Money washing machine* -
denko
senior tag
válasz olloczky #11104 üzenetére
Igen, énis 21-ikére tervezem kiirni magam a 2-ik vizsgára
De azért parázok kissé a dologtol..
Egyébként 1-ik ismerösömet Bthez ccentvel vettek fel 2nd networking line-ra probléma nélkül. És úgy néz ki nekem is ez lesz a sort ccna után, mert kezdőként csak oda tudnak felvenni szerintem ha nincs hálós tapasztalatod. De kell a tapasztalat ugyhogy no para
Új hozzászólás Aktív témák
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest