Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
esattila
csendes tag
válasz handrash #8479 üzenetére
"Hol tudnék utána nézni annak, hogy ez pontosan mit takar?"
Na, közben időm is lett, meg az onlájn víruskereső neve is beugrott.
Szóval, ha valami halandzsa vagy láthatóan random vírusnévvel találkozol egy fájloddal kapcsolatban, akkor menj el a virustotal.com-ra, és oda a fájlt feltöltve akár a régebbi elemzések eredményét megnézheted, de kérhetsz új elemzést is. ( Én egyszer belefutottam olyanba hogy csak az egyik szerint volt a fájl nem tiszta, akkor azt az egyet elkönyveltem téves riasztásnak, a fájlt meg tisztának. )Csak akkor logolok be, ha közlendőm van. Emiatt a privát igen későn érhet utol...
-
esattila
csendes tag
válasz handrash #8479 üzenetére
Ebből még sehol, mert vagy téves riasztás, vagy csak gyanús fájl, vagy még nincs elnevezve a vírus.
Várni kell vele, addig is van valami valami onlájn víruskereső, ami legalább 20 motorral és/vagy adatbázissal átnézi a fájlt. Ott azért már ennél konkrétabb nevek szoktak lenni, ami alapján elindulhatsz.Csak akkor logolok be, ha közlendőm van. Emiatt a privát igen későn érhet utol...
-
handrash
őstag
válasz Pittu1986 #8492 üzenetére
Hát ez az, nem találtam a googliban semmit.
Itt is csak rágják a csontot.[ Szerkesztve ]
Biztonságot? ---> http://www.athsecurity.hu/
-
Pittu1986
tag
válasz handrash #8491 üzenetére
Lehet sovány lesz a válasz esetleg Google. Ugye Antivírus gyártó válógatja milyen neve lesz egy kártevőnek. Az általad említett kártevő neve elég érdekes de pl: Trojware.Win32....... erre már jobban találsz találatott a Googleba.
Windows 11 22H2, MSI B250M Mortar, Crucial 8GB 2400MHZ, MSI Geforce GT 1030
-
blattida
nagyúr
válasz Peterhappy #8488 üzenetére
Az ingyenes változat fölmehet mellé, de igazándiból fölösleges, saját tapasztalatból is mondom (sok éve van mbam pro licencem).
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
Peterhappy
őstag
Sziasztok,
Jól kipanaszkodtam magam, azóta a CIS gyönyörűen muzsikál, köszönöm a tippet
Még egy kérdésem akadt: Malwarebytes Anti-Malware-t érdemes mellé telepíteni, vagy a CIS feleslegessé teszi?
Köszönettel,
Péter -
Peterhappy
őstag
válasz blattida #8486 üzenetére
Win install után első dolgom volt a CIS-t feltenni és minden telepítésbe belekötött, Adobe Flash, VLC, videókártya driver, ez utóbbiból szanált is pár fájlt, így combos hibaüzenettel fogadott a gép az első restart után
De lekopogom, most elcsendesedett, frissítés után újraindításra vár (vagy csak fárad). Jó lesz ez, a felületét szokni kell, számomra nagyon fura az 5. után...
-
blattida
nagyúr
válasz Peterhappy #8485 üzenetére
Mivel kerget az őrületbe?
Normál használat mellett a gyári beállítások is megfelelőek.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
-
netpeti98
addikt
válasz Peterhappy #8483 üzenetére
Szerintem próbáld ki a 6.3-as verziót. Az Avast IS fizetős, az MSE meg nem feltétlenül elég magában.
Üdv netpeti98
-
Peterhappy
őstag
Sziasztok,
Régóta Comodo IS-t használok, de mostanában párszor újra kellett húznom a gépet (új vinyó, laptopcsere stb) és lehet, hogy váltanék.
Az 5.2-es verzió van fent most is, megpróbálkoztam a 2013-assal (6.3 talán?), de nagyon nem tetszett, nem tudtam megfelelően beállítani.
Érdemes az 5.2-nél maradni, vagy megéri váltani? Esetleg próbáljak ki más terméket? Állítólag az Avast IS elég jó, de (számomra elég meglepő módon) sokan ajánlották a Windows tűzfal + Microsoft Security Essentials verziót is.
Véleményetek szerint melyik lenne a legjobb választás?
Előre is köszönöm a segítségeteket,
Péter -
blattida
nagyúr
-
AtHoS
nagyúr
Tegnap kézzel nyomtam CIS-nek egy frissítést, mire új verziót is telepített és a végén újraindíttatta a gépet.
Kijött egy javítás hozzá?read-only mode on the forum
-
handrash
őstag
Amikor talál egy vírust, a naplóba bekerül egy név, például: Malware@#hzrc2kot7b3a
Hol tudnék utána nézni annak, hogy ez pontosan mit takar?Biztonságot? ---> http://www.athsecurity.hu/
-
micafighter
nagyúr
válasz handrash #8477 üzenetére
már épp írtam volna a választ. Ezt ajánlom figyelmedbe: # 8370 hszt. A védett helyhez való hozzáférés ritka eset, de előfurdulhat, az is hasznos, főleg mivel kicsit trükkös a megoldás, de a többi része a hsznek gyakran jól jöhet.
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz Villanyász #8473 üzenetére
Ezeket véletlenül nem olvastad mielőtt leírtad a mondandód?
[4 hsz-al korábban] -> [2 hsz-al korábban][ Szerkesztve ]
read-only mode on the forum
-
Villanyász
tag
Az mitől van ha egy beazonosítatlan fájlt fel szeretnék feltölteni vizsgálatra akkor állandóan sikertelen nem találom a fájlt vagy hasonlóval nem tud feltölteni, pedig a fájl ott van.
-
handrash
őstag
Telepítéskor ajánlgatott valami reklám blokkolót amit akkor nem kértem, de most kipróbálnám, lehet azt külön is letölteni?
-
L7wy
őstag
Nálatok működik a fájlküldés a beazonosítatlan fájloknál? Nekem mindig valami errort dob ki feltöltés helyett, ha jól emlékszem legutóbb 0x80070002 volt.
Windows 10 x64 ----- Qihoo 360 TS
-
Daywalkerke
aktív tag
válasz blattida #8464 üzenetére
Én most WinXP-n comodo firewall(d+ nélkül) és sima NOD32 AV-t(nem a Smart security, magazinos kóddal) használok és eddig nagyon jól megvoltam velük, de fogalmam sincs, hogy Win7 alatt is jó párosítás lesz-e ez.
Comodo firewall-t azért szeretem mert nagyon jól állítható egyénileg és könnyen átlátható és persze már hozzászoktam. -
borix
őstag
válasz micafighter #8466 üzenetére
Nem adtam hozzá már mindegy.Már levettem a gépről majd a 7 verziónál lehet,hogy kipróbálom.
Most kíváncsiságból fölraktam az avg is-t ha bevállal akkor marad is.
Nincs türelmem már ahhoz,hogy kísérletezgessek meg időt sem akarok nagyon rászánni.
Ha problémásabb helyekre tévedek nagy ritkán akkor úgyis virtualizált környezetben teszem. -
blattida
nagyúr
Ha a d+-t kikapcsolod, akkor, szerintem, fölösleges a comodo, ugyanis akkor egy szimpla , egyszerű tűzfal lesz belőle, ami semmivel sem tud többet, mint például a win sajátja.
Ezért azt mondom, hogy vagy cis vagy comodo tűzfal d+-al + például kav.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
blattida
nagyúr
válasz Daywalkerke #8461 üzenetére
Ténylegesen nincs.
Igen.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
Daywalkerke
aktív tag
válasz blattida #8460 üzenetére
Köszi a választ és igen a d+ ki van kapcsolva, csak a firewall-t használom.
Akkor ezek szerint a 6-os verzióban a firewall-t tekintve semmi új frissítés(akár biztonsági vagy más) nincsen amiért érdemes feltenni?
Win7 saját tűzfalat ki lehet kapcsolni ha felrakom a Comodo-t? -
blattida
nagyúr
válasz Daywalkerke #8459 üzenetére
Ha eddig is csak a tűzfalat használtad az ötösből (azaz a d+-t kikapcsoltad), akkor szinte teljesen mindegy, hogy melyik változatot használod, mivel a tűzfal rész csak felületileg változott.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
Daywalkerke
aktív tag
Win7 tűzfallal kapcsolatban érdeklődnék, hogy érdemes erre hagyatkozni vagy ha eddig WinXP alatt Comodo firewall-t használtam akkor inkább azt tartsam meg Win7 alatt is?Egyáltalán mennyire jó a customizáció a Win7 tűzfalon?
Ezen kívül még egy olyan kérdésem lenne, hogy kompatibilitás szempontból Win7 alatt is jól működik a Comodo firewall 5-ös verziója? Nyújt több-jobb védelmet a 6-os verzió ha csak a firewall-t használom belőle? Mert néztem ezt az új 6-os verzióról screenshot-okat és ahogy látom a kezelőfelület teljesen át lett szabva, ezért is kérdezem. -
handrash
őstag
válasz micafighter #8454 üzenetére
Csúcsok vagytok srácok! blattida, micafighter!
Szeretném ha egy dolgot még segítenétek megvilágosítani, mert az nem 100% tisztasága.
Adva van egy exe, tömörítve. Kicsomagoláskor már visít, hogy vírusos és karanténba teszi.
Ez oké, Onnan visszaállítható.
Utána viszont a kioszk alóli megnyitás esetén is jelzi, hogy nem kóser, de hajlandó lefuttatni.
Ez így oké, nem lehet megfertőzni a gépet így ugye?Biztonságot? ---> http://www.athsecurity.hu/
-
borix
őstag
válasz micafighter #8450 üzenetére
Köszi srácok a válaszokat.
-
micafighter
nagyúr
válasz handrash #8452 üzenetére
Szia ! Komplett mapát is meg lehet adni: # 8360 Itt leírom, hogy a Bitdefender egész mappáját hogy lehet hozzáadni, de ugyanezt persze akármilyen mappára meg lehet csinálni. Értelem szerüen a 2. lépés a HIPSnél csinál szabályt a mappának, 3. lépés a tüzfalnál, 4. lépés a fájlbesorolásnál. Nem kell mindegyiknél szabályt létrehozni persze, csak ahol te akarod.
Lehet van ennél egyszerűbb mód is, én így csináltam. Egyébként ha már tudod hova kell kattintani akkor kb 15 másodperc. És a szabályokat lehet exportálni / importálni, hogy ha ujratelepíted a gépet, akkor vissza tudd állítani a szabályokat, ne kelljen megint minden szabályt újra megcsinálni.
[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
válasz handrash #8436 üzenetére
Szia!
1. Nem, csak a naplóban látod az eredményét, illetve küldés után is ad némi infót.
2. A Kioszk, többek között, erre való, az is egy sanbox.
3. Nincs, mivel a filozófiájuk szerint nem szükséges külön ellenőrizni a hálózati adatforgalmat, elegendő, ha hozzáféréskor megvizsgálja kérdéses fájlokat, így a leveleket is.
-
handrash
őstag
válasz micafighter #8443 üzenetére
Még egyszer köszönöm!
Komplett mappát nem lehet megadni, például ha több exe-t is tartalmaz?8436-ban feltett kérdéseimre is válaszolnál, hálás lennék.
-
micafighter
nagyúr
válasz micafighter #8450 üzenetére
Még annyit akarok ehhez hozzáadni, hogy ha már erről írtam, hogy ha szeretsz / szoktál új alkalmazásokat kipróbálni, akkor érdemes egy Toolwiz TimeFreeze-hez hasonló programot beszerezni (ez is ingyenes, meg vannak még ingyenes alternatívái). Úgy tudsz kipróbálni programokat, promókat, stb, hogy nem szemetelik tele a géped, mert ha nem tetszik a program és le akarod törölni, egyszerüen elég visszaállítani a változásokat. (én például program tesztelésekkel szemeteltem tele az egyik gépemet, mert utána hiába törlöd le, a beépített eltávolító sok szemetet hátrahagy legtöbbször )
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
válasz blattida #8449 üzenetére
,,Már gondoltam rá, de majd az új ismertetőbe rakok majd, csak megvárom a hetest, már csak azért is, mert abban lesznek új funkciók és megint változik a felület. " Rendben, szuper
(#8448) borix Nem hiszem, hogy a Comodo fog okozni fagyást a gépen. ( a NAVról el tudom képzelni ). Azt hogy mások mit mondanak, az egy dolog. A felhasználók nagy része nem nagyon ért a géphez, a karbantartásához főleg nem.
Én szerintem azért lassult a gépük, mert túlterhelték. Sajnos hajlamos rá az ember, akartlanul is. Felteszel pár programot, amit havonta egyszer ha használsz, de azért jó ha van, viszont a folyamata minden bootnál betölt. Ezért nincs mit csodálkozni, ha egy régi Win telepítés belassul.
Egyik gépem olyan állapotban volt már, hogy legszívesebben újra telepítettem volna, annyira be volt lassulva, pedig nem rossz vas. Sajnos nagyon nehezen visszaállítható adatok is voltak rajta. Win Patrol-al korlátoztam az automatikusan induló alkalmazásokat és folyamatokat, Revo Uninstaller-el lekapartam a felesleges programokat, Bitdefender IS-t lecseréltem Webrootra = Mintha újra telepítettem volna a gépet. Azóta száguld.
Szóval a lényeg, nem hiszem, hogy a Comodo-tol idővel belassulna a géped, ettől nem kell félni. Ha mégis lassulás van, akkor nem egyből az AV-re kell kenni a dolgot, hanem mondjuk egy WinPatrol-al szétnézni, hogy mi tölt be automatikusan, mert azok ott fognak kocogni a háttérben végig.
A legtöbb ember azt hiszi sajnos, hogy ha egy alkalmazásnak egyszerü a felülete, vagy csak a háttérben fut, biztos nem használ sok erőforrást. Sajnos nem ez a valóság, pl dropbox pici kliense a háttérben futva nekem 50 - 100 MB RAM-ot szokott enni.
[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
válasz micafighter #8447 üzenetére
Már gondoltam rá, de majd az új ismertetőbe rakok majd, csak megvárom a hetest, már csak azért is, mert abban lesznek új funkciók és megint változik a felület.
borix
Ezt a belassulós dolgot nem igazán értem. Ez maximum akkor fordulhat elő, ha valaki újabb programokat telepít föl mellé és nem megfelelő beállításokat és szabályokat használ.[ Szerkesztve ]
-
borix
őstag
válasz micafighter #8446 üzenetére
Agnitum Outpost tűzfallal használtam a Avirát majd a NAV-ot vagy másfél évig semmi gond majd elkezdett a rendszer fagyogatni de rendesen.
Áttértem a Comodo-ra az 5 verziót használtam NAV-val vagy fél évig semmi gond a 6 verziót használva előjött ismét a fagyás.
Most Comodo Internet Security van fönt erre meg azt mondják egy idő után belassul tőle a rendszer. -
micafighter
nagyúr
blattida : Írnál a topic követőinek egy rövid "ajánlott beállítások" listát a Comodoról, hogy mit érdemes kipipálni és miért, vagy éppen mit nem.. Csak így általánosságban, mert ugye vannak olyan dolgok, amik adott géptől fuggenek, de például linkeltem én egy ilyet (#8409) micafighter de például azt nem kipipálni biztonságosabb Ilyenekre gondolok Erről / ilyenekről mostanában nem sok szó esett.
Vagy esetleg készült már ilyen "lista", csak elkerülte a figyelmem?
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
Hát tudok így kapásból egy pár programot amit egyszerűbb használni .. Ezért szoktam mindig mondani, hogy a Comodo utánaolvasást igényel. Van olyan antivirus, amit feltelepítesz és utána el is felejted, hogy fent van. Comodo nem ilyen, törődést igényel Nem mindenkiben van meg a kellő érdeklődés hogy belemélyüljön az antivirus program használatába. Aki nem hajlandó időt szánni rá hogy a Comodot megértse, annak nem hogy fejfájása lesz, hanem szerintem nem is ajánlott feltenni, mert a Comodo annyira véd, amennyire az ember ért hozzá. Ezért lehet olyan is, hogy valaki felteszi a Comodo-t, lusta utánaolvasni, kap egy csomó kérdést, mindegyiket engedélyezi, nem is tudja értelmezni a kérdéseket, és ezért véletlen engedélyezett egy kártékony folyamatot is.
Ettől függetlenül nagyszerű program a Comodo, és első osztályú védelmet nyújt, de csak azoknak, akik értik is a programot.
[ Szerkesztve ]
-
borix
őstag
Ez a program olyan egy kezdőknek mint ha robogóról ülne át Suzuki Hayabusára ami még tuningolva is van.
-
handrash
őstag
Tökéletes, Köszönöm!
-
micafighter
nagyúr
válasz handrash #8442 üzenetére
Angolul tudom sajnos csak a lépéseket (angolul hasznátam a CIS-t), de linkelek képeket :
Megnyitod a felületet, jobb felül "Tasks" (Feladatok ? ) [link]
Következő felületen a legalul "Advanced Tasks" (Haladó feladatok ? ) [link]
Open Advanced Settings (Haladó beállítások ?) [link] , majd bal oldalt "Security Settings" (védelmi beállítások ? )
Bal oldalt Security Settingsen belül "Firewall" (Tüzfal) azon belül "Application Rules" (Alkalmazás szabályok ? ) [link]
Ezt fogod végül látni: [link]
Lent középen a pici felfele mutató nyilra rámész, és feljön egy tálca, ahol ott lesz hogy "Add" (Hozzáadás ?)
-
handrash
őstag
válasz micafighter #8441 üzenetére
Sejtem. :-) De nem találtam, hogy hol...
-
micafighter
nagyúr
(#8440) handrash Létre kell hozni egy új szabályt (blokkol) az alkalmazásnak.
[ Szerkesztve ]
-
handrash
őstag
válasz handrash #8439 üzenetére
Igen simán felülírta.
Kioszk: a fertőzöttnek vélt file futtatásához előbb tiltanom kellett a vírusírtót. Rendben van ez?
Tűzfal: nem találtam meg azt az opciót, ahol egy konkrét alkalmazás kiengedése tiltható, kérem segítsetek.
[ Szerkesztve ]
-
handrash
őstag
válasz handrash #8436 üzenetére
Közben természetesen próbálok visszafelé is olvasni.
Úgy látom, hogy a második kérdésemre az lenne a válasz, hogy egy gyanús vagy ténylegesen fertőzött programot kiosk-ban kellene futtatnom. Jól sejtem, hogy az csak a 6-os verziótól van, mert nekem az ingyenesnek az 5.12 jött le és abban nem találom.Biztonságot? ---> http://www.athsecurity.hu/
-
handrash
őstag
Sziasztok!
Új CIS felhasználó vagyok, lenne néhány láma kérdésem...
1. Ha egy gyanús fájlra azt választom, hogy elküldve a Comodo-nak, kapok valami visszajelzést?
2. Ha van valami több mint gyanús programom, de mindenképpen szeretném futtatni, megoldható biztonságosan a sandboxban? (már a zip kicsomagolásánál megfogja)
3. e-mail-eket nem vizsgálja?
Egyelőre ennyi, biztos lesz még.Biztonságot? ---> http://www.athsecurity.hu/
-
borix
őstag
válasz micafighter #8434 üzenetére
Ez így van. De...
Hibás döntésnek más védelmi programoknál is van következménye ha engedélyez olyan dolgot amit nem kéne.
Nem baj ha az ember szenved kicsit vírusok miatt újratelepít párszor mert ez által tájékozódik fejlődik tanul te is én is más is végig megy ment ezen az úton.
Egy gyereket sem lehet megtanítani úgy járni,hogy soha el ne essen.Régen nem használtam egy ideig vírusirtót mert lassította a gépen de rendszerről mentést csináltam és kb félévente újra raktam belőle.
A D-re meg a pendrive-ra belakta magát egy csomó vírus volt gondom belőle hiába raktam vissza a mentést egyből fertőződött a rendszer.
Vagy 2 napig futtattam különböző védelmi progikat ezután lett tiszta a egész gépem.
Addig mondhatott nekem bárki bármit de ezután komolyabban vettem a dolgokat. -
micafighter
nagyúr
Ha nem olvasgat az online helpben a biztonságos mód(pontosabban a kérdések) igen sok fejfájást okozhat egy laikusnak, arról nem is beszélve, hogy egy hibás döntésnek szinte mindig van negatív következménye, vagy nem fog működni a program, vagy túl sok jogosultságot kap, ami meg kockázatos.
A lényeg, hogy comodot meg kell érteni (online help amit már párszor linkeltem), különben fejfájást okoz és nem fog megfelelően védeni.
-
borix
őstag
Kaspersky Rescue Disk 10 lefuttatod és a Malwarebytes-t is le lehet ha nem találnak semmit akkor nagy valószínűséggel tiszta a géped.
Valamit valamiért ha nem rakod újra a rendszert és nem ellenőrzöd le alaposan akkor mi a garanciád arra,hogy tiszta biztosan a géped?
Tiszta gépre azért is érdemes telepíteni mert más vírusirtók után telepítve előjöhetnek különböző hibák amik amúgy nem lennének.Tanuló mód nélkül is el lehet lenni biztonságos mód sem fog megőrjíteni.
[ Szerkesztve ]
-
tzotyi
csendes tag
válasz micafighter #8431 üzenetére
Kedves borix és micafighter!
Köszönöm gyors és laikusként is érthető válaszaitokat! Korábban már volt fent a Malwarebytes, jelenleg még kiegészítésnek feltettem a SUPERAntySpayware-t. Úgy tudom, hogy ez a két program hasonló funkciójában.Micafighter, említetted, hogy érdemes tiszta gépre tenni és bekapcsolni a tanuló módot. Az elmúlt hónapban kétszer telepítettem újra a gépemet és lehet, hogy lusta vagyok, de most nem fogom harmadszor is! Szóval, be merjem így kapcsolni a tanuló módot, vagy esetleg gebaszt okozhat, hogy esetleg van már valami ártalmas dolog a gépen? (Igaz folyamatosan működött rajta Avira, Win7 tűzfal mellett.)
-
micafighter
nagyúr
Szia ! Comodo teljes értékű védelem (tűzfal és av is) viszont utánaolvasást igényel a használata. Ajánlom figyelmedbe az online help leírást, és hogy itt kérdezz.
Így előzetesen annyit, hogy érdemes tiszta gépre telepíteni, azaz ami biztos, hogy vírusmentes, mert akkor "Tanuló mód"-ra állíthatod a Comodo-t, és 2-3 nap alatt beállítja saját magát.
(mielőtt még darabokra tépnek a többiek, direkt nem írtam bele olyan kifejezést, amit nem fog érteni tzotyi, mivel elmondása szerint nem nagyon járatos a vírusírtók világában.)
-
tzotyi
csendes tag
Sziasztok!
Nem igen vagyok járatos a vírusirtók világában, de pár hozzászólást elolvastam a CIS-ről és kipróbálnám. Eddig Windows tűzfal + Microsoft Security Essentials-t használtam Win7-es rendszeren, illetve korábban az Essentials helyett az Avira Free-t. Nem akarok fizetős programokra költeni és nem is akarok tört programot beszerezni, mert eddig mindig jött valami probléma. Alapvetően meg voltam elégedve az Avira-val és az Essential-al is, de úgy olvastam, hogy a CIS erősebb.
Ha telepítem a Comodo Internet Security-t, akkor ebben tűzfal és vírus irtó is van? Érdemes mellé tenni valamit még, vagy ez önmagában elég otthoni haszánlat esetén. (Ja, routerről jön a net.)
Köszönöm és bocs a laikus kérdésekért!
-
HXY
addikt
Ha valaki le szeretné tölteni a Comondo Internet Security-t, de nem kell neki Geekbuddy, meg Dragon Browser, akkor ezekről a linkekről le lehet tölteni a mindenkori legújabb változatát.
32 bites:
http://downloads.comodo.com/cis/download/installs/1000/standalone/cispremium_installer_x86.exe
64 bites:
http://downloads.comodo.com/cis/download/installs/1000/standalone/cispremium_installer_x64.exe
-
blattida
nagyúr
A comodo dns szolgáltatása szűrte ki az oldalt. Nálam is volt már, hogy blokkolta a hobbielektronika oldalát, de most éppen nem.
Ha a cis telepítésekor nem veszed ki a pipát a comodo dns szolgáltatás használata mellöl, akkor azt fogja használni, ám ezt később is bármikor vissza tudod állítani az eredeti dns kiszolgálóra.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
Imy
veterán
Egy oldalt nem nyit meg a böngészőm. Eddig ment. www.hobbielektronika.hu
még pingelni sem tudom. Valami oldalt fel szokott dobni, a comodo hogy nem biztonságos.
Más gépen működik ez az oldal. (ugyanazon wifi routeren)
Mi történt? Nem találom sehol sem, hogy le lenne tíltva. -
Krystal_s
addikt
válasz micafighter #8419 üzenetére
Azért köszönök minden segítséget.
-
Krystal_s
addikt
Megvan a válasz a HIPS jelzésekre. lol
A lényeg, hogy valami miatt nem ellenőrizte le időben a hitmant, vagyis előbb kérdezett, mint hogy meg lett volna az ellenőrzés. Megnéztem a naplót és ott jól látni, hogy a kérdések idején nem volt beazonosítva, majd egy kis idő után már megvizsgálva és biztonságosnak jelezte, ezért nem volt azóta sem kérdés.
Itt az összes napló bejegyzés róla.Tudtam én, hogy valami nem úgy volt, mint ahogy szokott...legalábbis nálam és nem az én hibám. Nem csoda, hogy megzavart. Ezért koptattam is feleslegesen a billentyűzetet.[ Szerkesztve ]
-
Krystal_s
addikt
válasz micafighter #8414 üzenetére
Szia, a naplóban szerepelt, az összes művelet, hogy melyik fájl mihez akar hozzáférni, de miután töröltem HitmanPro szabályokat, utána már nem kérdezett a HIPS és a naplóban sem volt semmi infó.
Jól értem az angolt és a kérdéseket is. A CIS helpet is elég jól átnéztem már az évek során. Szerintem nem a hozzáértésemmel van gond, hanem azon a gépen furán viselkedik a 6-os és kicsit máshogy, mint az 5-ben.
Másik gépeken az 5 verziókkal nem volt ilyen gondom, jól beállítottam és már 3 éve rendszeresen használom.blattida : Igen biztos, ilyen dolgokat többször leszoktam ellenőrizni. Este megnézem a fájlbesorolást és átrakom IS-re...
Az új gépen tanuló módban, az normális az általam felsorolt programoknál (ccleaner,firefox,plugin container,tc...), hogy szabályokat hozott létre? Az 5-ben ezeknél sosem kérdezett a HIPS és a szabályoknál sincs semmi (biztonságos módban). Szerintem az lehet, hogy tanuló módban aktiválja (kijelölés nélkül) a Szabályok létrehozását megbízható alkalmazásokhoz részt,
-
blattida
nagyúr
válasz Krystal_s #8412 üzenetére
Biztos, hogy valóban kitörölted? Tudod, kicsit sokat kell okézni hozzá.
A fájlbesorolásnál nem szerepel a hp a beazonosítatlanok között? Ha igen, akkor törölni kellene onnan vagy a megbízhatóakhoz rakni.
Azt is megteheted, hogy a konfigurációt visszaállítod IS-re, majd ismét proaktívra és esetleg átállíthatod tanuló módra a d+-t és a tűzfalat is.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
micafighter
nagyúr
válasz Krystal_s #8405 üzenetére
Lejárt a szerk. Idő.. szóval amikor felugrik egy kérdés, a jobb felső sarokban lesz egy kérdőjel, az a kérdésekre vonatkozó részre visz az online help oldalukon, és elég jól le van írva, bár nem tudom milyen szinten van az angolod. Ha gép előtt leszek és eszembe lesz még akkor leírom röviden melyik válasz pontosan mit jelent.
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
válasz Krystal_s #8412 üzenetére
Meg kéne nézni a naplóban, hogy pontosan mi történik, amikor törölted egy alkalmazás szabályát, újra elindítod, és mégsem kérdez. Így kapásból sajnos nem tudok konkrétumot mondani, mert már egy jóideje nincs fent nekem a CIS és ilyen gondom nekem nem volt.
[ Szerkesztve ]
-
Krystal_s
addikt
válasz blattida #8411 üzenetére
Biztonságosra van állítva. Proactive Security és minden alapbeállításon.(kivéve Auto sandbox Nem megbízhatón)
Olyan programokra kérdezett a HIPS már nem először, amikre az 5-ös verzióban nem szokott. Ilyen volt tegnap a HitmanPro és nem csak az indítófájlra kérdezett, hanem
még kb 6 féle folyamatra, hogy mi mihez akar hozzáférni. Az első pár kérdésnél még engedélyeztem és kértem jegyezze meg. Utána inkább kitöröltem a HIPS-ben a Hitman-re vonatkozó szabályokat, hogy a köv. indításnál az első kérdésnél már a megbízható alkalmazást válasszam, de többszöri indítás után sem kérdezett újra.
Valóban úgy viselkedik, mintha paranoidra lenne állítva.Most nézem egy másik gépen, amit még nem használok, Tanulón hagytam, durván sok program került a HIPS szabályokba. CCleaner, TC, Touchpad kezelő, Sandboxie, Firefox, Win rendszerfájlok stb...ezekhez mind Egyéni szabályt hozott létre. Ennyire más lenne 6-ban a HIPS, mint az 5-ben ? Ott is Biztonságosra van állítva és egyedül a Netlimiter-hez látok Egyedi szabályt 3 év alatt, a többi mind a Win rendszeralkalmazás, frissítő és a CIS.
Eddig jól kiigazodtam a CIS beállításokon, de most összezavarodtam. Tényleg jobb lenne, ha nem akarnám megérteni. -
blattida
nagyúr
A hips milyen módra van állítva? Ha paranoidra, akkor ez normális.
Most megjegyezteted vele a válaszaidat? Ha nem, akkor tedd azt.
A felugró ablakok részletes módra vannak állítva? Ha igen, akkor inaktiváld, így nem lesz annyi kérdés.micafighter
A biztonságos alkalmazásokra vonatkozó szabályalkotás nincs összefüggésben a felhasználó válaszaival, egyszerűen a program hoz létre automatikus engedélyező szabályokat a megbízható alkalmazásokhoz.
Annyiban lenne jó ez az opció, hogy kevesebb kérdés érkezne a comodotól.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
Krystal_s
addikt
Igazad van, csak vannak olyan programok, mint pl a Skype, aminek külön updatere van, ami a Skype.exe mellett néha elindul és azt elvileg ki lehetne lőni, ha nem akarok frissíteni és ez kevert meg. Egyértelmű, ha látom, hogy Skype.exe akkor azt nem állítanám le.
A másik része így már érthető. Köszönöm.micafighter : Nem az a gond, hogy nem menti el, hanem, hogy sokszor rá sem kérdez egy adott programra, amikor a rá vonatkozó szabályt kitörölöm és újra szeretnék szabályt beállítani rá úgy, ahogy azt korábban tette első indításnál. Nah mindegy majd megoldom. Lehet hagyom tanulón és nem érdekel az egész, vagy kikapcsolom.
-
borix
őstag
Túlbonyolítod az egészet.
Vegyünk pl bs player-t a programnak használnia kell a merevlemezt,meg egyéb más dolgokat,hogy lejátssza a filmet.Közben menne a nettre is mikor rákérdez akkor engeded vagy tiltod te dolgod.
Blokkol és leállítást választod akkor se a nettre nem megy se filmet nem játszik le mert legközelebb el sem indul ha jól tudom.
Nagyon nem tudsz elszúrni semmit mert olyankor a defender + HIPS szabályoknál és a Tűzfalnál az alkalmazások szabályoknál törlöd a adott progit és újra kezded az engedélyeztetését vagy szerkeszted a hozzáadott szabályt.Más vegyünk egy telepített VGA vagy hangkártya drivert és mondjuk egy total commandert.
Nehéz kitalálni hogy melyik a rendszer és melyik csak egy megbízható alkalmazás.[ Szerkesztve ]
-
Krystal_s
addikt
válasz micafighter #8406 üzenetére
Rendszeresen olvasom a fórumot , ismerem a tanuló módot és a CIS helpet is, de ezeket azért kérdeztem, mert azokat elolvasva sem egyértelmű.
Tanuló módra úgy tudom, csak az elején érdemes állítani, de kb 3hónapja fent van azon a gépen a CIS 6 és újabb programok esetén nem szeretném mindig átállítani tanulóra. Szeretem, ha egy program kérdez mielőtt cselekszik, de jó lenne ha ezt (számomra) érthetően tenné, ahogy korábban is volt. Most felmerült pár kérdés, amit értnék, de vannak kételyeim, ezért kérdeztem itt, hogy megerősítést kapjak. Köszi. -
Krystal_s
addikt
Azt szeretném kérdezni, hogy, amikor egy programindításnál a HIPS rákérdez, az xy program szeretne hozzáférni valamihez, olyankor az 5-ös verzióknál rányomtam, hogy Mehet és ezt jegyezze meg, évek óta így használom és jó, most a 6-nál ugyanazoknál a programoknál kb 10x kérdez a Mehet után még a programon belül egyes fájlokra és ha így egyesével engedem, akkor Egyéni szabályt hoz létre, de a sok kérdés annyira zavaró, hogy a legelső kérdésnél érdemesebb a Megbízható alkalmazást választani ?
- Tehát, amikor egy számomra ismert programot futtatok, akkor az Megbízható alkalmazás ?
- A másik a tűzfalnál, amikor a C:\Windows mappában jelez valamire pl egy VGA driver fájlra, az Rendszer Alkalmazás, vagy Megbízható alkalmazás ?
(elvileg már a rendszer része, de lehet utólag tettem fel)
- Most már tűzfal kérdésnél lehet választani a Csak Blokkol, vagy Blokkol és Leállítást, ilyenkor melyiket jobb választani? Nem egyértelmű, hogy mit akar leállítani...egész programot, vagy csak azt az egy folyamatot pl Skype, amikor frissíteni akar...Tegnap egy régebbi gépemen próbálgattam a 6.3CIS-t. HitmanPro-nál játszotta el, hogy kb 10x kérdezett a HIPS, majd csontra fagyasztotta a rendszert. Nagyon örültem.
Miután töröltem a HIPS szabályt (Egyéni). Az adott programhoz hiába nem volt már szabály, akkor sem kérdezett utána semmit bármennyiszer indítottam, de ezt más programnál is észrevettem, hogy a HIPS egy szabály törlés után már nem kérdez az adott programra. CIS 5-nél nem csinált ilyeneket. -
AtHoS
nagyúr
Ma beleszaladtam egy érdekes CIS problémába.
A HIPS-en kívül egyik modult sem tudtam kikapcsolni: csak az aktuális szintet tudtam változtatni, de a kikapcsolva beállítást "nem vette be"Gépet teljesen újraindítottam, de nem változott semmi.
Kiléptem a programból, majd újra elindítottam, ekkor már szerencsére működött a kikapcsolás.CIS-ben rányomva a frissítésre, Naprakész szöveg lesz az eredmény a program verziónál is. (6-os verza)
Magyarázat:
glarysoft giveaway-ban szerettem volna telepíteni egy programot, ami netes ellenőrzést végez a promó aktualitásáról, de nem sikerült felvennie a kapcsolatot a szerverrel. (előzőleg több ilyen programot sikerrel telepítettem a CIS lekapcsolása nélkül )[ Szerkesztve ]
read-only mode on the forum
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Hobby rádiós topik
- Ukrajnai háború
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Robotporszívók
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest