Keresés

Aktív témák

• azigazforest

tag

válasz qqqqqqqqq #4140 üzenetére

igen, van
    publicban ennyit írok egyenlőre :)

[ Szerkesztve ]

• azigazforest

tag

válasz qqqqqqqqq #4139 üzenetére

nonononono! :(((
    A tőkéből, vagy a pozitív hozamból 10-14%? Persze hogy drága a Bnet, aki mindig levon és mindig a tőkéből, ráadásul előre. 25-40% csakis a pozitív hozamból vonható le.
    MATEEEEEK :Y

A jelenlegi befektetésedben a költségszerkezet azt jelenti, hogy az alapkezelői díj, a biztosítás kockázati fedezeteinek díja és az adminisztrációs költségek levonásán kívül az éves díjad 200%-a (milyen 10%?!) ELŐRE :Y le lesz vonva. Természetesen amíg a szerződésben vagy, éves 10-14%-ot látsz elvonni, de amint 15 év előtt szállsz ki, levonják az addig még el nem vontat. A költségek ennek a tizedéből is megoldhatók és akkor még drága voltam.

Rugalmasság kifejezést jól használtad erre az egy dologra (váltás), de a rugalmatlanságokról nem veszel tudomást - ezt nem értem. Más konstrukciókban még "az a rugalmasság" is megvan.

A hozam hány százalékáért vállalom? Ez attól függ. Én először is megismerném az igényeidet, a legmagasabb sarokszámokat pedig már ismered. 3M nem sok pénz, de valakinek egy éves keresete. Én mindig innen nézem.

Leginkább annak kéne kiderülnie, hogy milyen befektetés illene hozzád leginkább. Az időráfordítás elég jól behatárol, de vannak más szempontok is.

[ Szerkesztve ]

• azigazforest

tag

válasz qqqqqqqqq #4101 üzenetére

Csak most vettem észre, hát ez egy gyöngyszem:
    "Nekem egy kívánságom van ezzel a befektetésemmel:"

Ne haragudj, hogy miket fogok írni erre a mondatra, mert az eszed az vág ezt bizonyítottad már. De nem azért tartalak ideális ügyfélnek, mert eszembe juttatja hogy én is írtam a mikulásnak és tavaly a 9 éves unokaöcsivel is fogalmaztunk egyet hogy milyen LEGO-t ne felejtsen el venni nekünk a LEGO áruházban, hanem mert sok vicces és kevés komoly dolog jutott eszembe, ahogyan ki lehetne zökkenteni téged ezekből a lenyűgöző naivitásokból (ugyanis - legyél rá büszke kérlek - a fórum szakmaibb része nevében érdemesnek tartalak rá). Egyébként egy marha jó irányt látok nálad az értékpapírpiac felé, de komolyabb lépés még valóban korai lenne. Fórumozz velünk tovább, és meglátod...

A vicces dolgok csupa ilyen cikizős csipkelődős ízléstelenkedés lenne, úgyhogy a komoly dolgokat írom inkább:
    Kivel közölted ezt a kívánságodat és kitől fogod számon kérni?
    Miért a 12%-ot céloztad meg, miért gondolod, hogy reális?
    Mit tudsz róla, mitől lesz ez éves átlag 12%?
    Van-e stratégiád ennek elérésére?
    Mit tudsz arról, ki (mikor) kezeli a pénzedet?
    Tudod-e, hány befektetési alap működik jelenleg a világon?
    Tudod-e, hogy a befektetési alapok az elmúlt 50 (20) évben milyen átlag teljesítményt nyújtottak?
    Milyen módszered van a hozamok követésére?
    Tisztában vagy-e azzal, hogy a hozam nem szinonimája a kamatnak?
    Van B terved arra az esetre, ha 20 évnél előbb derül ki, rossz lóra tettél?
    Mit vagy hajlandó megtenni célod eléréséért?

• Széltoló

tag

"A vagyonkezelés pénzbe kerül. Szolgáltatástól és garantált hozamtól függően általában a hozam 25-40%-a."
    Ha van 200% éves hozamom, akkor szívesen odaadnám annak a bő negyedét is....
    Az arányok fontosak...

Én meg már azt hittem, hogy találok itt olyan megoldást, ami alacsonyabb költségekkel üzemelő tanácsadóval jár. :F
    Pedig ott lapulnak, csak te nem akarod észrevenni őket:-)
    Hozamcél, futamidő,biztonság, likviditás meg hasonló körülmények nagyon fontosak.
    12% körüli hozamcél- hozamelvárás mellett jó eséllyel olcsóbb lehet, de mindenképp konkurenciája lehet egy vagyonkezelő az UL-nek.
    És igen, hosszútávon a heti 1-2 óra elegendő lehet egy általad nyitott értékpapírszámla rentábilis mozgatásához HOSSZÚTÁVON, ami meggyőződésem, hogy olcsóbb, mint bármelyik UL.
    Még mindig az az üzenet -többször erre nem vagyok hajlandó felhívni a figyelmed, hogy a heti 2 órádban teszteld a saját magad által gondolt irányokat a tanácsadódtól függetlenül, mert "lehet még hűvösebb is" Arról nem beszélve, még az a csúfság is megeshet, hogy pár hónap után arra eszmélsz: a te választásaid több hozamot termelnek:-)

öbb éve tőzsdéztem, csak pár százezret tettem be és inkább csak játékból, hogy lássam. Kb. 4 év után feladtam, mert hol nyertem, hol veszítettem - 4 év után kivettem ugyanazt a pénzt. Nem megy ennyi időből.
    Nincs meg az az információforrás, amiben meg lehetne bízni és ilyen kevés időráfordítással az ember elmerül az eszméletlen mennyiségű információban.
    Én ezt a számlát hosszútávú befektetésnek ajánlottam és nem tőzsdei játékra. Utóbbira is jó, de abban a műfajban hozzád hasonlóan jártam:-.)
    Akkor beszéljünk hozamról: hogy áll a rendszeresed és ppluszod százalékosan?

Te a hozam hány %-áért vállalnád el, hogy tanácsot adj? És te Széltoló?
    Én nem vállalok ilyet.

[ Szerkesztve ]

• DrM

csendes tag

"Na neeeee!! 25-40 % ??? És nektek a bnet drága??"

Ha azt nézzük hogy a UL alapok árfolyama is úgy kerül megállapításra hogy ezt a sikerdíjat az alapkezelő már szépen levonta magának és a bnet ezen felül veszi el évi 5-7-15% fix költséget attól függetlenül hogy több lett-e a pénzed akkor én ezt igenis soknak érzem...

'Trust the pilot'

• jugen

csendes tag

válasz qqqqqqqqq #4140 üzenetére

"- havi rendszeres befizetéssel,"
    A havi fizetéses dolgok nem igazán jók, mert nagyon széttördeli a befektetéseket, ezért a BNet befektetési részénél ilyet nem is találsz, de létezik ilyen nem BNet-es támogatású termék természetesen.

"- a világ régiói, részvényei között válogatva/váltogatva,
    - folyamatosan a referencia árf. (bux, s&p.... ) fölött lehet teljesíteni,
    - max. heti 1-2 óra ráfordítással (megbeszélve a tanácsadóval)
    - tanácsadói tanácsok segítségével,"
    Ez nekem tőzsdézésnek hangzik, nem pedig befektetésnek.

• azigazforest

tag

válasz qqqqqqqqq #4125 üzenetére

A vagyonkezelés pénzbe kerül. Szolgáltatástól és garantált hozamtól függően általában a hozam 25-40%-a. Törvények szabályozzák, hogy ilyen tevékenységet ki végezhet. Egy Bnetes tanácsadó, vagy regisztrált pénzügyi tervező nem végezhet.

A biztosításközvetítőktől 2 évig írják vissza a UL jutalékot, utána szabadok mint a madár és a folytatólagos díjból már csak egész jelentéktelen összeget kapnak. (éves 1-3%)

Tehát kötéstől számított 2 év múlva az üzletkötődet csak az etikus magatartás tartja melletted és a további üzletek reménye. Szerintem ez nem baj és még helyeselni is tudom egészen addig, amíg a statisztika nem azt mutatja, hogy a többség inkább visszamegy az eredeti szakmájába, vagy másik cégnél folytatja a tevékenységet. Én spec a mostani cégemnél is támogatom a régi ügyfeleimet, pedig - mivel a Bnetet elhagytam -, már azt a minimálisat sem kapom értük. De ha úgy vennék észre az érdekmúlást, hogy elkezdem lesz@..ni a fejüket... Nem az ő hibájuk, hogy céget váltottam, de különösen nem, hogy szerződést kötöttek az én javaslatomra.

Szóval visszatérve hozzád és az összes ügyfélhez, aki UL-t köt:
    Ez már nem egy bankbetét, ahol kamatot garantálnak, tehát kockázatot vállalsz. Az is a kockázataid közé tartozik, hogy tanácsok nélkül maradsz. Rendszeres infókra van szükséged, ezek biztos forrásaira, valamint minden esetben önálló döntésekre és cselekvésre. Ez az említett heti 1-2 óra ráfordítással megoldható. Talán ennyi sem szükséges. De ez oldaná meg a tanácsadó problémádat. Nem is gondolod, mennyire közel vagy ahhoz, hogy nem kell fizetned drága pénzért vagyonkezelőt, értelmes és intelligens a hozzáállásod, fog menni a befektetésed önálló kezelése is. Ezt azért tudom, mert 5*8 órát foglalkozom vele.

"Az erre adott válaszok a bnet részéről - az egész topik tanúsága szerint általatok vitatottak."

A példám pedig jó: rugalmasság az is, hogy az alapok közt váltogathatsz a piaci helyzetnek megfelelően, ezt nem kell vitatnom. Csak azt mondom, hogy ha bármilyen okból nem tudod fizetni a szerződésedet (jaaaa, hogy ezt nem tudod elképzelni? szeeerencsés), a befizetett pénzed töredékét kapod vissza. Természetesen tudok olyan termék változatot, amiben ez nem olyan súlyos (igen, vannak még humánus termékfejlesztők:))

És újra és újra igen, igen, tudok olyan befektetést, amiről beszélek. Ez lehet UL termék, tőzsde, forex, bármi.

• DrM

csendes tag

"Jobb lenne nekem egy olyan konstrukció, ahol mondjuk negyed év végeken megnéznénk, hogy mennyi a hozam adott negyedévben és abból egy %-ot fizetnék neki. (Persze mi van, amikor minusz van -gondolom visszaírás, na de meddig .... szóval nem egy kiforrott koncepció)
    Tényleg ti tudorok, mennyiért mozgatnátok egy idegen portfóliót is ilyen rendszerben hozam %-ban? Kíváncsi lennék mit mondanak erre a szakik."

lásd: high-water mark. Az ipari standard alapkezelőknél 20% sikerdíj egy az ügyféllel közösen megállapított küszöb elérése esetén. Szerintem ez egy korrekt ár. Ha vállalnék kizárólag minimális renszeres díjjal tenném és az eseti számlára rakatnám a pénzt az ügyféllel így likvid marad minden értelemben és a költségeket is csökkentettük.

Ha jobban belegondolok akkor ez a konstrukció egy komolyabb biztosítási alkusszal meg is valósítható... sajnos ez a bnet többesügynökségéből fakadóan soha nem fog működni pedig lehet, hogy mindenki jobban járna vele.

[ Szerkesztve ]

'Trust the pilot'

• ÖregSam

csendes tag

Kedves qqqqqqqq!

Azt hiszem, már többször feltetted a kérdést, hogy a topikon tudnak-e olyan jó hozamokkal befektetést mint az AVIVA és kevesebb költséggel mint a Bnetes változat.

Nos itt van az eb elhantolva. Minden Bnetes megoldásnak a biztosítóknál van nem Bnetes megfelelője és a költségszerkezetük sokkal jobb. Már publikusak a TKM mutatók, abból világosan látszanak ezek.
    Válaszom tehát tudunk, pl az AVIVA NEM Bentes változata (Prezstizs)
    A dolog úgy működik hogy miután a legerősebb a Bnet, diktálhatja a feltételeket, így mindenkinél több jutalékot kap a piacon lévő biztosítóktól. Ezt azonban a biztosítók csak úgy tudják megtenni, hogy a költségszerkezetet alakítják át. Ne legyen tehát kétséges, ezt a magasabb költséget te fizeted meg aki a Bneten keresztül fektetsz be. Nem is lenne ezzel semmi baj, ha tudnád és azt is tudnád, hogy ezért valami pluszt kapsz, DE NEM.
    Kérdésedre válaszolva, természetesen az ügynököd érdekelt abban, hogy az első két évben ne hagyd abba a befektetésed (ekkor van visszaírás) utána egy árva fillért sem kap érted, csak a szakmai tisztessége lehet az ok, amiért foglalkozik veled és a befektetéseddel, ezért gondolom, hogy maga a rendszer a hibás, de azt tapasztalom, hogy ezt követően többnyire eltűnik az ügynök és melózhatsz magad ha jót akarsz.

• Széltoló

tag

az egész topik tanúsága szerint általatok vitatottak.
    Ne általánosíts...
    Részben ad rá csak, mert a teljes(vagy ahhoz közelítőt) kizárólag hatékony tanácsadókkal lehetséges.

És újra kérdezem, hogy tudtok-e olyan befektetést, ami mondjuk olyasmi hozamokat hoz mint az aviva, de alacsonyabbak a költségei. És nem igényel különösebb kezelést, nem igényli, hogy tőzsdebrókerré képezzem ki magam. Mondjuk van rá heti 1-2 órám.
    Még mindig úgy gondolom, hogy az értékpapír számla ezeknek a kritériumoknak megfelel, de tényleg csak hosszútávon, ha már ennyire kötött a ráfordítandó idő.

• Széltoló

tag

válasz qqqqqqqqq #4124 üzenetére

Az alapkezelőnek erősen meg van kötve a keze- igen kicsi a játéktere, tehát ezzel kár példálózni, így aztán nem is jöhetett át teljesen:-)

Pedig én ezt szívesen venném tanácsadótól, hogy a hozam érdekében tegyen meg mindent.
    Az bizony neki nincs megfizetve....

Végül is lehet nem volt mégsem olyan nehéz /legalábbis utólag :)
    Utólag akár több is lehetett volna- utólag:-)

És ezt összehasonlítottad-e a riszálás által elért hozammal?
    Rendszeresen kb 200 ezer a risza éves szinten, de azzal, hogy mi lett volna ha, nem biztos, hogy érdemes számolni, de ha gondolod, akkor bő fél éves távlatban könnyedén megy.
    03.01 maharadzsa:1,42771 - tegnapi:1,81482 : 27%(azért választottam őket, mert talán India húzott a legjobban,de meg lehet nézni a többit is)
    Ugyanebben az időszakban nekem a rendszeresen mutatkozik 40% plusz aktuálison(kifizetve minden közben), de mint mondtam csak másfél éve csinálom ennyire intenzíven.

Annyira azért nem ismerem őket, de lehet az mlm röpítette őket ide.
    Még mindig ember függő és ezt nem elsődlegesen a tulajdonosokra, hanem a tanácsadókra értettem. Belénk van kódolva kapzsiság, ha tetszik, ha nem.

Nem gondolom, hogy az ember lenne eleve agresszív.
    Én sem gondolom, hanem meggyőződésem:-)

De az mlm egy folytonos teljesítési kényszert nyom az ügynökökre, hiszen előre haladva kaphat egyre többet...
    Ezt nem kapzsiságnak nevezik?

csak próbáltam megérteni a tulajok gondolkodását.
    Én lehet, hogy ebben a témában naiv vagyok vagy rossz az emberismeretem, de úgy hiszem, hogy a három tulaj, 3 különböző etikai szinten áll. Kostevc habitusa- viselkedése nem a kapzsi rövid távon való gondolkodást mutatja- közvetíti, de mint mondtam az én ítélőképességemmel is lehet gond.

• azigazforest

tag

válasz qqqqqqqqq #4120 üzenetére

az égvilágon semmiről nem akarlak meggyőzni, de furcsállom, hogy mennyire vissza tudod mondani a Bnet sablon gondolatait. A mondataid eleje jól indul, de rá lehet ismerni a Bnet félrevezető és üres frázisaira, a végén pedig valami félresiklott gondolat jelenik meg. Ilyen pl.: számodra felxibilitást jelent, hogy belső átváltási lehetőségek vannak. Ez sajnos még Bnetes körökben is egy félremagyarázás. Ahogy emlékszem, a tanfolyamokon a rugalmassági pontok között a visszavásárlás, díjmentesítés és díjszüneteltetés hangzott el. Ezzel az erővel az is rugalmassági pont lehet, hogy önként írhatod alá.

Befektetések rugalmasságánál elsősorban a likviditási tényezőket szoktuk megemlíteni, UL-nél ezek leginkább a kiszállás lehetőségei. Likviditás=hozzáférhetőség=készpénzre váltás. Ez pedig a te verziódnál (összes Bnetesnél) legalább 10 év, de inkább több. Hát nem jobban éreznéd magad egy olyan szerződésben, ahol ez az időszak 3-5 év úgy, hogy ha úgy akarod a 20 éves céljaid nem sérülnek? Számomra azért nem jó az ilyen, mert nincs 20 éves munkaszerződésem.

És hogy ez nem biztosítás tulajdonképpen, hát aha. Biztos vagyok benne, hogy a te szerződésedben (mert Bnetes), kötelező jelleggel, kikerülhetetlenül fizetsz egy "minimális" biztosítási díjat. Még táblázatot is adtak hozzá, hogy hogyan kalkuláld ki az életkorodnak megfelelően a díját. Hát nem jobb lenne egy olyan 20 éves program amiben még ennyi biztosítási költséged sincs? Persze ha akarod akkor van, de ha nem...

Jójó, én látom hogy egy racionális döntést hoztál, de a legnagyobb tisztelettel megjegyzem: befogadónak aztán éppen nem neveznélek.

[ Szerkesztve ]

• azigazforest

tag

válasz qqqqqqqqq #4119 üzenetére

"Ugye nem várjátok el minden háztartástól, hogy képes legyen"
    a jó befektetéshez szükséges bonyi dolgokról itt nem is beszélünk, csak a sok nyavalygásra (nem tőled) megpróbáljuk meghatározni, hogy szerintünk mi a legkevesebb, amit tudni kéne ahhoz, hogy az ügyfél gazellákat ne rágják meg az ügynök krokodilok.

Informatikát sem kellett tudni addig, amíg nem lett az alaptanterv része...

"Én már rég eldöntöttem, hogy befektetési alapokat fogok használni, ahol profi alapkezelő van"
    még mindig irigylem a naivságodat, ha ezt hosszas keresés után a Bnetnél találtad meg

"és akinek érdeke is, hogy nekem minél nagyobb legyen a hozamom"
    Értem, ezt az embert megtaláltad a Bnetnél, rendben. Jelenleg mi motiválja, hogy a hozamod nagyobb legyen? Most ez nem froclizás, hiszen van ilyen ok. A kérdés, hogy az esetében ez fennáll-e.

bocs hogy beledumáltam, de olyan naivitás sugárzik a mondandódból, ami számomra kizárja hogy annyira megalapozott a választásod, mint ahogy hiszed.

• Széltoló

tag

válasz qqqqqqqqq #4119 üzenetére

Egy magyar bef alap és esetleg az általam vadul szétporlasztott dájrekt választott részvények között nincs semmilyen kockázatbéli különbség, hisz ha akarom, akkor kb az általuk beválogatott részvényeket hasonló súlyozással tudom megvenni- ha akarom.:-)(másolószéltolóalapkezelő)
    Tudom, hogy bef alapból több piacot tudok játszani, de már ez is elérhető direktben is és ott is tudnám alkalmazni a fenti módszert. Ne felejtsük el, hogy rövid távon a piacok igen hasonlóan mozognak.

Ugye nem várjátok el minden háztartástól, hogy képes legyen jól befektetni?
    Biz nem, de a válaszom neked volt címezve és ha elkezdesz érdeklődni, akkor elfajulhat...:-))

(Mellesleg ti hogyan és miből keresnétek ti profik a tőzsdén, ha mindenki jófelé mozogna?? :) )
    Én éppen azt teszem- megkeresem az áramlat irányát és vitetem magam...:-)( ritkán kifizetődő trenddel szembe menni)

A tied is Aviva? És Brokernet is? A költségekből úgy tűnik...
    Az.

Még az a kérdésem, hogy te magad kezelted és váltogattál a bef.alapok között? Mert a hozam az bizony nem rossz!!
    Én játszatom.

Hisz épp a te befektetésed hozott ennél magasabb hozamot egy igencsak nehéz időszakban!! 2006-2010. Lásd (3953)hszed.
    :DD Itt most nem működik a fegyvered sokadik átfordítása, mert vannak egyenlőbbek... Ha az átlag hasonló hozammal állna, akkor valszeg ez a fórum már bedőlt volna... Ilyet is lehet, de ezt itt már többször elmondtam, hogy ez a hozam és az általam gyakorta mutatott riszálás egy tanácsadótól nem elvárható.

1-2-3 évvel korábban már el lehet kezdeni a kiszállást valami okos stratégiával.
    Ez úgy lehet...

Elsősorban az a hülye mlm rendszer, ami ilyen agresszív.
    Nem az mlm agresszív, hanem maga az ember.

(más kérdés, hogy vajon ma hogy nézne ki a bnet, ha nem mlm-ben dolgoztak volna... ?? - ki tudja...)
    Nekem nincsenek illúzióim...:-)))

Egy rendkívül rosszindulatú kívánság: legyen mindenkinek átlagosan 15% éves hozama, de lebegtessék meg előtte a 30% elérhetőségét. Ej, de önismeretre nevelő kis teszt volna ez...:-)))

• azigazforest

tag

Ezeket a befektetéseket szerintem kezelni kell. Ha beleülsz egy pozícióba 20 évig, számomra alapvető érdektelenséget tükröz, de talán beszélgessünk erről 10 év múlva, amikor megkérdezünk néhány hozzád hasonló ügyfelet, milyen befektetési teljesítményt sikerült kisajtolni a UL-ből? Válaszként pont ugyanolyan csalódott motyogást, vagy esetleg kirohanást várok, amilyeneket mostanában lehet hallani az első lejáró 10 éves szerződések tulajdonosaitól: "ha bankba teszem, jobban járok". A jelenlegi vélemények közt van az "ez egy szar", "hülyeség volt", "átvertek", "soha többet biztosítás", "a biztosítók rohadékok" meg még durvábbak is. Az ok pedig mindegyiknél ugyanaz volt: 10 évre magára hagytak egy pénzügyi terméket, aminek árfolyamkockázata van. (az okok közt van az is, hogy utólag mindig kidobott pénznek tűnik a kockázati fedezetekre fordított összeg és olykor ez is sokat elvisz a befizetett díjakból)

Kizárólag erre gondoltam, és kívánom hogy az elkövetkező 20 évben csakis árfolyam emelkedésben legyen részünk. Csoda lenne, de kívánom.

A megtakarítási céljaidban nagyon is helyes gondolat a 20 évre szóló tervezés. Nem mindegy azonban, hogyan valósítod meg. Nem tudom érzed-e, hogy a legnagyobb hangsúly a megvalósítás és a megvalósulás között van. Utóbbi szerencse kérdése, előbbi tudatos dolog.

A naivitásod csak annyi, hogy mennyire megbízol a tanácsadódban. A tervezés kényszerét jól át tudta adni és ebben semmi probléma nincs. A megvalósítás részét illetően vagy túl naiv. Én a helyedben törekednék rá, hogy tanácsadó nélkül is megvalósítható legyen az a nagyon helyénvaló 20 éves terved. De ehhez jobban bele kéne ásnod magad (és minden UL szerződőnek)

• Széltoló

tag

3953 olvasd csak el, ha kétségeid vannak a magas költségek felől.
    Az utóbbi másfél év alatt baromi sok munkát tettem bele, hogy csinosodjék az összeg. Én is jónak tartom, de érdekelne, hogy hány százaléka az öt éves Ul- eknek van most egyáltalán csak nullán aktuális értéken...

• Széltoló

tag

Nem látom a különböző befektetési lehetőségeket sorjázni, amelyek mind sokkal-sokkal jobbak, mint a brokernet által ajánlottak.
    Egy elhangzott,mégpedig az értékpapír számla. A részvények beválogatásához kell némi szakértelem, ám semmivel sem több mint egy olyan ul-hez,amiről te írsz, mert ha jól értem,akkor a lényeg az, hogy válaszunk részvényalapokat és tervezzünk 20 évre.
    Ilyen megfontolással az értékpapír számla olcsóbb , mint az egyébként általam is nagyra tartott aviva játék, hisz utóbbiak 10 éven át kb 13%-ot vonnak el, míg a erstéék(és még sokan mások is valószínűleg) 250 huf havi számlavezetési díj mellett dolgoznak. Utóbbinál az adok- veszek is olcsóbb, mert ritkán kell és nincs elhelyezéskor mínusz 2%(pplusz)- 5%)rendszeres) költség. Gyakori áthelyezgetéseknél már az aviva olcsóbb, ha a ppluszon nagyságrendekkel nagyobb az összeg, mint a rendszeresen.

A 20 év utáni éves 12% infláció feletti elvárás túlzó, hisz éppen te voltál,aki beszélt hasonló éves értékpapír teljesítményről, de ebben ugye nem voltak benne a költségek, melyek nagyságát szépen mutatják az én 5 éves rendszeres biztosításom "robbantott rajza"
    Értem én, hogy elvileg a Te ul- edet évente- egyszer kétszer átnézik és döntenek felőle, csak valahogy én ettől nem volnék nyugodt... Az én legfontosabb üzenetem valóban az volt, hogy foglalkozz magad vele, mert lehet, hogy jobb lehetsz, mint a bnetes gurud, ám az írásaidból inkább az jön le, hogy magad vagy az a bizonyos bnetes tudor- ettől függetlenül az üzenetem változatlan, melybe rossz szándék nem szorult...
    (Nem mellesleg, honnan a fenéből lehetne tudni, hogy jobb-e valami más, mikor majd csak a jövőben fog mindez eldőlni)
    E mondatoddal bizony már előre cáfolsz bármilyen lehetséges teóriát, hisz előre elutasítod, mondván csak évek múlva lesz kézzel fogható az eredmény, de ne feledd, így a saját elvárásaid is(egyébként is) csak teóriák...:-)

Lehetséges, hogy nekem szimplán szerencsém volt - legalábbis itt olvasva a sok szerencsétlenül jártat. :(
    Különösebben nem izgatnak a "szerencsétlenül jártak", hisz szervesen hozzájárultak a saját bukásukhoz. Ez a téma még sokáig aktuális lesz a deviza hitel aspektusában. Ki kellene mondani, hogy nincs megoldás. A frank erősödik a forintunk meg cikázik- utóbbiról tehetnek a "nagyjaink" előbbi meg tőlünk független. Mozgatják- spekulálnak a frankra és bizony gyakorta a forintunk ellenében.
    Ul: el akarták hinni a tisztelt ügyfelek a nagy hozamokat- nyalni akarták a mézes madzagot, amit persze szépen megtáncoltatva el is húztak előttük. Csapda volt, melyben azóta is pihennek együtt az egész szakmával. Utóbbi sem izgat, mert nem vagyok része, de kár érte, mert csinálhattuk volna jól is ugyanilyen erővel...

• bill.getc

csendes tag

válasz qqqqqqqqq #4036 üzenetére

Hi!

A Bnet tanácsadó már megkapta a jutalékát utánam. De még nem mondta, hogy elege van belőlem. Tényleg rendszeres a kapcsolat. Majd most jobban ránézek ezekre az ügyeimre az biztos.

Akkor emlékeztetőül!

Több biztosítós szakember is azt állította a Figyelőnek, hogy a brokernetes ügynökök közkedvelt „modellje” szerint két-három év elteltével a szerződést díjmentesíttetik az ügyféllel, mondván: van helyette egy bomba jó befektetési lehetőség. Azt azonban nem mindig közlik, hogy két év után nem a kétéves befizetés szolgál majd a díjmentesített szerződés alapjául, hanem annak mindössze 30 százaléka. Az ügynök viszont örülhet az extraprofitnak, ugyanis a 130-140 százalékos jutalékot az új szerződés megkötése után is bezsebelheti.
    Már a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete szerint is kérdéses, hogy a multi level marketing módszereire épülő értékesítési hálózatok mennyire átláthatóan tevékenykednek.

Kockáztatásra bíztatnak

A Figyelő több különböző forrásból is úgy értesült, hogy a Brokernettől azért idegenkedik a hazai biztosítók egy része, mert a társaság üzletkötői hajlamosak rábeszélni ügyfeleiket a hitelfelvételre, holott azoknak maguktól nem is jutott eszükbe ilyesmi. A modell a következő: végy fel a házadra vagy lakásodra néhány millió forint jelzálogkölcsönt, s ezt a pénzt - a kedvező tőkepiaci helyzetnek köszönhetően - olyan jó hozammal tudod fialtatni egy unit-linked biztosításban, hogy abból ki tudod fizetni a hitelt. Így aztán néhány év alatt szép pénzt tudsz csinálni a semmiből.

Egységfront a Brokernet ellen :C :C :C :C :C :C :C :C :C :C :C :C :C :C :C

2007. szeptember 26. FIGYELŐ

Évekkel ezelőtt figyelmeztettek a szélhámosságra! De a modell működik.

És most vágóhídra a rabszolgákkal!!!!! ;]

• azigazforest

tag

válasz qqqqqqqqq #4035 üzenetére

néha úgy tűnik, mintha a Bnetből belülről beszélnél. Erre a továbbiakban vagy ügyelned érdemes, vagy pedig nyíltan felvállalni.

:)

[ Szerkesztve ]

• Széltoló

tag

válasz qqqqqqqqq #4028 üzenetére

Valóban nem azt írtad. Csak reménykedtél,hogy egyáltalán 10 év után pluszban lesz a befektetés:-)
    Rakd be a pénzed minden félévben/évben és 10 év múlva kérdezz rá, hogy "na mi van, hogy állunk?" Biztos (legyen 95%), hogy pluszban leszel.

Ha a hozam az "isten"
    Áh,dehogy. Mindenki csak a biztosítót, alapkezelőt,tanácsadót tömi és mindezt felebaráti szeretetből:-) Gondolom te sem pénzért dolgozol, hanem magáért a munka öröméért....

• DrM

csendes tag

válasz qqqqqqqqq #4034 üzenetére

2008. dec. 31. volt az időszak zárónapja, nem akartam szélsőséges esetet hozni példának, nem lett volna korrekt.

Nézd, szerintem nem jött át a lényeg. Szarok én az igazamra, arra próbállak rávenni hogy kételkedj, de nem nagyon sikerül. Téged kurvára be fognak húzni a csőbe. Szólj ha nem érdekel a pénzed mert akkor én sem csépelem tovább a billentyűzetet, van nekem jobb dolgom is mint hogy próbáljak megmenteni embereket a saját hülyeségüktől úgy, hogy ők erre igazából nem fogékonyak.

Igazából nem értem hogy mi a célod.

Ja és nem árt ha a biztonság kedvéért te is figyeled hogy mikor jön a maci...

'Trust the pilot'

• azigazforest

tag

válasz qqqqqqqqq #4028 üzenetére

Naivitásod lenyűgöző, tulajdonképpen ilyen ügyfeleket szeretnék magamnak.

Semmi baj a hozzáállásoddal, csak olyas valamire akarják felhívni a figyelmedet, hogy a jelenlegi tanácsadód korrektségétől eltekintve könnyen bajba kerülhetsz, ha így kezeled a szerződésedet.

Csak aggódunk, hidd el! Figyelj oda, mert a te pénzed és a felelős ahogy írtad, valóban te leszel miden befektetési eredményedért.

Sok sikert, de tényleg és őszintén!

• azigazforest

tag

válasz qqqqqqqqq #3998 üzenetére

A Bnet tanácsadód ritka f@sza gyereknek tűnik, de nem ezt a mondandót sejtjük sokan a sorok mögött, hanem - lehet hogy nincs igazam - de úgy hangzik, mintha a Bneten kívüli megoldásokat nem ismernéd.

• azigazforest

tag

válasz qqqqqqqqq #3991 üzenetére

vörös posztó - akik pórul jártak, nem szívesen hallják hogy ők voltak a hülyék, különösen nem ennyiszer (mondjuk attól még sajnos úgy van, bár abban igazuk van, hogy a tanácsadóik nem igazán jártak el korrektül)

a tőzsdei befektetések amit én kezelek - csak annyi, hogy arra nagyobb ráhatásom van az egyes instrumentumokban. való igaz hogy a tőzsdéhez van köze, de inkább nevezném értékpapírpiacnak amit te tőzsdének

• DrM

csendes tag

válasz qqqqqqqqq #4011 üzenetére

MSCI World index 1999-2008 évenkénti jan.1-i befizetéssel remek -10,2% hozam 10 év alatt. Ennél reprezentatívabb 'A Tőzsde' indexet én nem ismerek.

Ne értsd félre, nem bántani, csupán vitatkozni szeretnék mely kettőnk és a fórum közönségének épülését szolgálja. Ehhez viszont elengedhetetlenek a tényekkel alátámasztott saját gondolatok. Remélem idővel lesznek neked is.

http://www.youtube.com/watch?v=LQqq3e03EBQ

'Trust the pilot'

• Széltoló

tag

válasz qqqqqqqqq #4011 üzenetére

kicsit sandítok....:-)
    A 10%-ot te magad említettem,így én kénytelen voltam abból kiindulni, mely hozam hasra ütve kb 3-5%-al több,mint a banki kamat...:-)Szólj csak,ha nem volna tiszta az okfejtés...

A jövedelmeid folyamatosak (haviak általában), a kiadásaid egyrészt haviak, másrészt nagyok és időben elszórva. Ennek bizony az a megoldása, hogy a folyamatos jövedelmekből rendszeresen megtakarítasz, félreteszed és az időtávnak megfelelő befektetésben gyarapítod, vagy értékmegőrzöd, amíg eljő a kiadás piallanata. És akár tetszik, akár nem a pénzed a gazdaságban tud a legtöbbet gyarapodni. (Persze lehet mégtöbbet, még nagyobb rizikóval..) Ennek pedig a hivatalos megjelenése a tőzsde, aminek egyik legjobb diverzifikációját a bef.alapok adják.
    Ez itt blabla- a körítést nem szeressem... nagyon nem. Ez bizony sértés és ha kicsit több időt szánnál a visszamenőleges olvasgatásra,akkor talán megértened,hogy miért.

Azért a magyar tőzsde nem a világ.
    Mh...tényleg?:-)

Jobban érzem magam, hogy kínától, európán át, délamerikáig mindenfelé van szétszórva a pénzem.
    Mutassak olyat,hogy egyetlen alappal a szarrá diverzifikált befektetésnek nevezett katyvaszodat egy pillantással elfelejtenéd?
    A CÉLT- a hozamot, ezerféleképpen el lehet érni? Nincsenek szabályok, mint az élet más területén sincsenek, mert különbözőek vagyunk. A Bnet-et a mai napig jobbnak tartom az átlagnál ebben a műfajban, de itt ezen a fórumon sokan nagyságrendekkel többet tudnak, mint amit a bnet alapjáraton lapátol be az ügynökei száján. Azzal is meg lehet élni és eredményessé is válhat,ha következetesen betartják a szamárvezetők az intelmeket, de nem az egyetlen járható út és bizony talán nem is a leg hozamhatékonyabb, márpedig ebben a műfajban szerintem minden más csak duma. Egy a lényeg: adott időintervallumban hány százalék a hozam. Stratégiát ezret lehet vázolni. Elő lehet adni, hogy a piac nem ment jó irányba, de ezeket csak annak,aki beveszi...

És akár tetszik, akár nem a pénzed a gazdaságban tud a legtöbbet gyarapodni.
    Póker? Kurvák? Ne döntsd el-egyik lehetőség,de nem több.(én sem tudok jobbat,ám közel sem az egyetlen és leghatékonyabb)

Persze, ha a kapitalizmus bedől, akkor veszett minden.
    Nem fogadnék túl sokkal arra, hogy biztos lábakon áll...

Olcsóbb egyedül alapozni azt mondod? Lehetséges. Beszámoltad az árf.nyereségadót is, esetlegesen az örökösödési illetéket, az idődet és saját hülyeségek veszteségeit...… ?
    Itt nem ugyanannyi hozamadót fizetsz az esetin 4 éven belül. mint a BÉT-en?
    Egy átlagos képességű és teljesítményű tanácsadóval szemben,lényegesen olcsóbb saját magamnak tőzsdézni- biztosítózni!
    Egy folyamatosan jó teljesítményű(szubjektív- ez is habitus kérdése)mellett már más a helyzet- mindenképp mérlegelésre érdemes.

• ÖregSam

csendes tag

válasz qqqqqqqqq #3996 üzenetére

Brrrrrrrr!

Ez az egész nagyon úgy hangzik mintha egy Bnetes beszélne. Nekem is van befektetésem sőt Bnetes is, de a kutya nem szólt hozzám amióta megkötöttem és nem is tudok "ilyen bennfentes infókat" amiket te itt leírsz.
    Minden esetre egy beperelt volt Bnetes elmesélt jón éhány dolgot amit "nem egészen úgy tanítanak" a Bnetben ahogy ezt te előadod.

A megjegyzésed: "Évente átnézzük az összes biztosításomat más befektetéseimet és ha van, akkor tanácsolnak jobbat." életveszélyes, számold gyorsan ki mibe kerül ez neked, modjuk egy UL megszüntetése mert van "jobb".

Egyébként hónapról hónapra van jobb, akkor most mit fogsz tenni?

Ezt pedig nem is értem: "Dobd föl az ügynöködet a Brokernetnél, mert ott neki nem ezt tanították." Te honnan tudod mit tanítottak ott, ha nem vagy Bnetes? Kit védsz és milyen okból? És miért gondolod, hogy a Bnetet érdekli a szerződés születésének körülménye és a te "feldobásod" -próbáld meg és azt fogod válaszul kapni, hogy bizonyítsd be,mert ők ezt el sem hiszik, az ügynököd meg azt mondja, hogy te valószínűleg félre értetetted! :K

A következő megjegyzésed: "ha leírtátok és megértették a fórumozók, akkor mi a baj?" :W
    A baj az az, hogy most is vannak az oldalon folyamatosan olyanok akiket megtévesztenek, becsapnak. És az a baj továbbá, hogy ez a nagyszerű cég most még a saját lerágott csontú ügynökeit is meg kívánja büntetni és az erőfölényével visszaélve pereli őket, ilyet is találhatsz az oldalakon bőven. Erről mi a véleményed?

A következő gondolatodhoz: "Ja!! A Brokernetnél nem tanítanak olyant, hogy UL-t köss rövid, vagy középtávra. Kizárólag hosszú távra ajánlják!" Hogy te ezt honnan tudod én továbbra sem értem, de nekem is ajánlottak féléve-háromnegyed éve olyan megoldást "ami akár 3 évre is jó" és most is van a piacon nem egy amelynek a lényege az, hogy bár élethosszig tartó, de 3 év után "szüneteltetheted" akár több évig is. Különben ha nem vagy Bnetes próbáld ki és fogadj el egy megbeszélést tőlük és kérdezd meg, hogy mi van ha 3 év múlva szeretnél a pénzedhez jutni? Garantálom, hogy az a választ kapod, hogy semmi gond, megoldható.
    Ez éppen olyan kábítás mint az általad is hangoztatott "nem volt a tőzsdén 10 olyan év...." DE VOLT és lesz is. Visszafelé mindíg ki fogsz tudni választani olyan papírokat amikre a te elméleted igaz. Egyébként a most elérhető befektetési alapok nagyobbik része még nincs 10 éves, ezért ez sem és ennek az ellenkezője sem bizonyítható :(

Szóval ezért kicsit irritáló ez a "Bnetes-agymosott" áthallás a soraidból !

• DrM

csendes tag

válasz qqqqqqqqq #3997 üzenetére

"ha jól emlékszem nem találsz olyan 10 évet, amikor buktál volna még a nagy visszaeséseknél sem (persze ne egy részvényt vizsgálj)"

Nem kell Japánig menni, s&p500-at nézted mostanában? Ez a 10 éves szöveg kizárólag egy dologra jó, hamis biztonságérzetet lehet kelteni vele pénzügyi analfabétáknál. Szerintem.

Erre az adózás témára pedig még visszatérek mert az is megér egy hosszabb hozzászólást.

'Trust the pilot'

• Széltoló

tag

válasz qqqqqqqqq #3998 üzenetére

Rendszeresen kapok infokat is tanácsokat is.
    Évente átnézzük az összes biztosításomat más befektetéseimet és ha van, akkor tanácsolnak jobbat.
    Lehet,hogy érdemes volna egy kicsit mélyebbre ásni- tágítani az érdeklődésedet, mert amit mondasz, azzal nincs gond, de mintha egy bnetes előadáson ülnék...:-)

Bizony, ha tetszik, ha nem: ez egy hosszútávú tőzsde...
    Semmivel sem nehezebb otpt,molt és társait venni-adni HOSSZÚTÁVON, mint shanghait, növekedésit, kelet európát, magyar egységalapot...Bizony még olcsóbb is az előző, mert kevesebb a költség...

Olvasgass csak ezen a fórumon, mert akár hasznos infokra is rálelhetsz.

• Széltoló

tag

válasz qqqqqqqqq #3997 üzenetére

Nekem nem elég...
    éves 3-5% kamat feletti felárért kötelezettségeim legyenek? A rendszeres esetén ne legyek likvid? Nem nem...
    Ajánlom,hogy pikllkants rá a japán tőzsdére és visszatérhetünk a 10 év alatti buktákra...:-)
    (tudom,hogy rosszindulatú voltam, mert éppen a japán példát hoztam,de...)

• azigazforest

tag

válasz qqqqqqqqq #3988 üzenetére

az utóbbi időszakban nem neveznék semmit "elérésnek", (feláll a hátamon a szőr) azt nem elérted, hanem megtörtént ha nem ugráltál.

elérni volatilis csökkenő piacon kell +25%-ot. Na aaaaz elérés.
    :K

• azigazforest

tag

válasz qqqqqqqqq #3987 üzenetére

óriási vagy
    ezt leírtuk 100szor (ha tényleg olvastad)

sajna a fórumozók közül sokan már pórul jártak
    nekik vörös posztó amit írtál

ettől függetlenül egyetértek, bár az első pontban említett "tőzsdei befektetések" kicsit félrevezető

[ Szerkesztve ]

Aktív témák