- One Hungary szerelő szerint nem lehet megváltoztatni a Wifi jelszót mert elmegy az egész net...
- Windows 10
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Windows 11
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Adobe Photoshop
- Mikrotik routerek
- YouTube
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gynt
tag
Igen, ezt én is problémának érzem. Ha itthon nézegetem a Google Mapsot, akkor általában használom mellé a Wikipédiát is, mert nem nyilván nem ismerem minden település szlovák/magyar nevét.
Tudtommal a Mapsban nincs olyan lehetőség, hogy válts a különböző elnevezések között. -
Gynt
tag
Szerintem alapvetően inkább a Google Fiók beállításaival lehet kapcsolatban, nem annyira magával a telefonnal.
@Shadowbull
Már én is belefutottam abba, hogy a Google Maps be akart vinni rossz irányból az egyirányú utcába. Nyilván akkor győzött a józan ész. Nem kell mindig a navigációra hallgatni. -
Gynt
tag
válasz
Donki Hóte #30 üzenetére
"Ha autóval megyek valahové, akkor zavaró, hogy a Maps mindent meg akar mutatni a környéken, pedig szerintem természtes, hogy csakis azért mentem oda, mert ő arra navigált, nem én akartam arra menni."
Napi szinten használom a Google Mapsot, össze-vissza járva az országot (és pár környező országot is), nekem még soha nem akart megmutatni semmit. Menet közben biztosan nem. Beállítás kérdése ezek szerint.
-
Gynt
tag
Én kizárólag Google Mapsot használok, barátnőm azonban Wazét, mindig azt a programot használjuk, akinek a kocsijával megyünk. Nagy ritkán kérek egy Wazés tervezést pluszban, ha valami furcsának tűnik a Google Mapson, de eddig mindig ugyanazt tervezte mindkettő.
Emellett sok barátom és kollégám is használ Wazét, így főleg a síelős utazásoknál volt alkalmam még megfigyelni a működést. Pont emiatt én nem is használom, mert bár volt olyan, amikor kifejezetten hasznosan leterelt a dugó miatt nem járható útról, de sajnos többször előfordult, hogy:
- olyan mellékutakra vitt, amelyek pl. olyan szűkek voltak, hogy alapból csak egy autó fért el rajtuk, ráadásul ugye télen a méteres hófalak miatt még szűkebbek;
- vitt konkrétan olyan útszakaszra, ami átvágott volna a hegyen, és bár már előre mondtam, hogy ez nem lesz jó ötlet, mert valószínűleg erre nem takarítják az utat, de a fanatikus felhasználónak tekinthető kolléga szerint a Waze tökéletes, úgyhogy megnéztük: konkrétan visszatolatni alig bírtunk a hóban.A megyei matricás és a külföldi matricás tervezés tényleg jó lenne (pl. a fentebb már említett Zólyom-Besztercebánya szakasz miatt) a Google Mapsben.
A traffipaxok jelzését nem hiányolom, a dugók miatti újratevezést felajánlja. Összességében szerintem teljesen jól használható. Motoron pedig nem használok térképet, ott megyek általában arra, amerre jónak gondolom, aztán ha valamit elnézek, akkor majd megyek másfelé, vagy majd visszafordulok.@dolon75: Amúgy elég sok mindent be lehet állítani a Google Fiókban adatvédelmi és hirdetési szempontból. Egyszer kell venni a fáradtságot, de akkor tényleg, mert elég sok minden van. Szóval most még menet közben mindennemű hirdetés nélkül lehet közlekedni, de a jövő persze lehet már más lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
it Itt is a költségcsökkentés a cél, ezért a Waze app bár megmarad, de a Google Térképen dolgozó csapat alá rakják a terméken dolgozó embereket.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Háztartási gépek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Ukrajnai háború
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- One Hungary szerelő szerint nem lehet megváltoztatni a Wifi jelszót mert elmegy az egész net...
- Futás, futópályák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- Kedvező ár! HP 840 G1 laptop (14FHD/I5-G4/8GB/128SSD/AkkuX)
- ZBook 15 G6 15.6" FHD IPS i7-9850H T2000 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- AKCIÓS!!!GARISS! R5 5600G/RX 6700XT/16 GB/1000 GB SSD/700 W
- Apple iPhone 16 Pro 128GB 2026.03.09-ig Apple Garancia 100% Akku Újszerű állapotban!
- Huawei P20 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12500 16GB DDR4 512GB SSD RTX ROG 2080 8GB Rampage SHIVA Seasonic 550W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest