Beolvasztja a Waze szolgáltatást a Google

Itt is a költségcsökkentés a cél, ezért a Waze app bár megmarad, de a Google Térképen dolgozó csapat alá rakják a terméken dolgozó embereket.

A Google a múlt hét végén döntött róla, hogy költségcsökkentési okokból a Waze és a Google Térkép szolgáltatásokon dolgozó csapatokat egyesíti, ezzel a folyamatokat is racionalizálja (konkrétan a Google Térkép-csapat alá olvasztják be a Waze-en dolgozókat).

A Waze 2013-ban, 1 milliárd dollárért került az Alphabet tulajdonába, most pedig a Google Geo részlegbe integrálják, amely a Google Térkép, Google Earth, Street View szolgáltatásokon dolgozik.

Neha Parikh, a Waze vezérigazgatója távozik a cégtől, a Waze viszont önálló app marad, globális szinten megtartva 151 millió havi szinten aktív felhasználóját. A közlemény szerint a technikai együttműködésből mindkét csapat profitál majd.

Sundar Pichai júliusban ígérte meg a folyamatok és befektetések racionalizálását ott, ahol átfedések vannak. Noam Bardin, korábbi Waze-vezető pedig még 2021 elején panaszkodott arra, hogy a Google alatt nem tudnak nőni, és ez jobban ment volna független cégként.

Azóta történt

Előzmények