Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
King Unique
titán
válasz Angie™ #142566 üzenetére
Hát az ilyen rendszerbuheráló vacak 3rd party programok már csak ilyenek, csúnyán bele tudnak gányolni a Windowsok működésébe és hibák tömkelegét okozhatják, a Start11 nevű izénél még a saját fórumán is van erre utaló bejegyzés a nem működő jobb egérkattintásos menü kapcsán, ahol nem lenne meglepő ha a most említett többi hibát is ezen vagy más hasonló 3rd party program ügyködése okozná.
Ha nincsen visszaállítási pont rendszer-visszaállítás használatához, vagy AOMEI Backupper / Macrium Reflect vagy egyéb hasonló programmal képfájlba mentés sem készült a rendszerről amiből ilyenkor vissza lehetne állítani a korábbi jól működő állapotot, akkor szívás, ez esetben lehet csak az alaphelyzetbe állítás és a tiszta telepítés marad. + Még a már meglévő Windows 11 alól futtatott (nem pendrive-ról bootolt) javító újratelepítés in-place upgrade-del is opció lehet, ahol megtarthatók a személyes fájlok mellett a telepített alkalmazások és rendszerbeállítások is, bár ha ilyen szinten szét lett cseszve a rendszer, akkor nem biztos hogy ez lefut hiba nélkül, vagy hogy használ valamit.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Angie™ #142560 üzenetére
A Windows 11-ben alapértelmezetten nem lehet felülre tenni a tálcát, max. az ExplorerPatcher és társai 3rd party programokkal, amik viszont rendszeresen össze szoktak akadni a havi kumulatív frissítésekkel és ilyen-olyan hibákat produkálnak. Nem lehet hogy esetedben is ez a gond, a 3rd party program eltávolítása után is fennáll a probléma?
Ha nem az előbbi a gond, akkor ahogyan más is említette, naprakészre / full naprakészre kellene frissíteni a rendszert, beleértve a Microsoft Store alkalmazásokat is.
Ha az utóbbi sem oldja meg, akkor ezt / ezt / ezt lehetne megpróbálni a beépített UWP alkalmazás reseteléséhez, újratelepítéséhez.
Ha egyik előbbi sem használ, akkor max. ilyet lehet elképzelni, bár a cikkben Windows 10 szerepel, meg ott is csak xy feltételek teljesülésénél, mert személyesen egyelőre nem sikerült olyat tapasztalni.
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz Angie™ #142560 üzenetére
Csak egy gyors tipp: ha minden Win update lefutott (az opcionálisak is nyugodtan) és restartoltál, utána nyisd meg a Store alkalmazást, bal alul library gomb, majd jobb felül kerestess azzal is frissítéseket! Ismét restart.
Ez minden friss / 11-re frissített rendszeren ajánlott eleve. Ilyenkor az olyan alap alkalmazások is jó eséllyel update-elődnek, mint a számológép. A restart meg kell néha, hogy az ikonjaik rendbejöjjenek.
[ Szerkesztve ]
-
PH-User
addikt
válasz Angie™ #138837 üzenetére
Hibás foglalat alatt azt értem, hogy nem volt meg minden láb a foglalatban, mert valaki próbálta egyengetni de eltörte, mégis működött, mert azt a proci pont nem használta.
Azt lefelejtettem, hogy a tápegység is 2 hónapos.
Csupingo - Megnézzük IGP-vel.
Köszi a tippeket Nektek.
''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
Borisz76
veterán
válasz Angie™ #138796 üzenetére
Hálózati adattár....azaz NAS a megoldás.
Kezdetben CD-n majd később már DVD lemezen gyűjtöttem a filmeket.
Van is itthon kb 1500-2000 db DVD lemez....lemezenként 3-4-5-6 filmel.
( Annó DivX és XviD kódolással lettek ezek beszerezve vagy magam kódoltam DVD9-ről )
A lényeg, hogy macera volt , ha kerestem egy filmet...
Hiába volt excell táblába mentve ABC sorrendben a filmlista .....
Ezért vettem NAS-t tettem bele sok-sok merevlemezt.
Előnyei :
- Gyors keresés
- Azonnali lejátszatóság több eszközzel is hálózaton keresztül.
- Megunt vagy gyenge alkotásokat simán lehet törölni.
- Kedvenc filmedből beszerzel egy jobb minőséget, akkor a régi törölhető.
- Nem csak filmeket lehet rajta tárolni.stb...stb....
Tehát NAS van már évek óta a lemezgyűjtemény helyett.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
ledgeri
nagyúr
válasz Angie™ #138796 üzenetére
Ha heti szinten merül fel az elérési igény, vagy olyan házat keress amibe megy az ilyen, vagy a fent említett USB-seket. Ha havi, akkor balanszold az évi javaslattal... évi javaslat feljebb...
[ Szerkesztve ]
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Zalman ZM650-EBT (hibás) eladó
- Újszerű ASUS OLED Zenbook! Csak 1 kg! 13,3 coll/i5-1135g7/512SSD/16GB 4267Mhz RAM
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest