Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Aktív témák
-
KIRKJE
csendes tag
Hello!
XP SP3 alatt hogyan tudom patch-elni az usbport.sys-t, hogy 1000Mhz legyen usbport frissítése?
mouserate.exe 500 Mhz -et ír, patch-elni nem tudom, mert szerintem az SP3 megváltoztatta a hexa kódokat a fáljban, konkrétan ezt a hiba üzenetet kapom:
ERROR: Could not find a valid sequence! Please use Windows' original "usbport.sys"!
-
genius04
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy multifunkciós nyomtatót. De nagyon nem tudom melyiket: Canon vagy Epson??? A Canon mellett szól az, hogy csak jót lehet olvasni róla és ha kifogynak a színesek, attól még nyomtathatok feketével. Az Epson mellett: olcsó bele az utángyártott és színenként cserélhetők a patronok. Fontos, hogy színenként cserélhető legyen?
Amiket kinéztem:
Epson Stylus DX4450/7450
Canon MP 140/210
Melyik lenne a legjobb és persze leggazdaságosabb megoldás? Köszi a válaszokat. -
total90
veterán
Hi!
A procikban a cache memóriát mi használja,mihez kell sok cache memória?Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
LOTR
addikt
Sziasztok!
Van nálam egy fényképező amit nem ismer fel a számítógép egy Panasonic DMC-LS60, mindig azt írja ki, hogy ismeretlen eszköz, pedig ennek plug and play-nek kellene lenni.
Valakinek tipp, hogy mi lehet a baja?
Köszi!One Ring to rule them all
-
G@bi90MR
aktív tag
Sziasztok!
Bátyámmal szeretnénk a gépeink között mappákat megosztani, egyfajta otthoni hálózatot szeretnénk kiépíteni két asztali PC és néha néha egy laptoppal. Hogyan tudjuk ezt a legegyszerűbben megoldani?
SMC 7004VBR routerrel csatlakoznak a gépek a netre, windows megosztási mappákkal próbálkozunk, de hol működik, hol nem, nehéz korrekt, állandó használatra alkalmassá tenni, máskor megcsináltam már, de elfejetettem mi hogy is klappolt jól, jelenleg pedig nincs időm sem kedvem szöszmötölni vele. Mindkét gépen Windows tűzfal van és ESET Smart Security NOD32 program, allow trafficra konfigurálva.
Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget!mazda626 vagyok G@bi90MR kiadásban.
-
djpoti
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni, akár írásban, akár linkel, vagy bármilyen ismert módon.
Elérkezett az idő, hogy a VEZETÉKES hálózatot lecseréljem veteték NÉLKÜLI hálóra.
De nem akartam 54Mbit-es b/g technologiát mondván, hogy legyen sebességem, megcéloztam az N -technológiát a 300Mbit reményében, mert elég sokat másolok a gépek között(3 gép)!
Ennek érdekében vettem egy D-Link DIR - 615 tipusú N szériás routert
a gépekbe pedig szintén D-Link DWA - 140 N szériás Mini USB adaptereket tettem.A routert és a hálózatot is beállítottam könnyen, viszont a sebesség max 2 - 3 MB, ami elég gyengének mondható.
Azt gondoltam kezdetektől, hogy nem lesz 300Mbit, de hogy 20 és 30 Mbit -nél nem tudok kisajtolni nagyobb sebességet, ez elég gáz.
Ebben kérném a segítségeteket!
Mindenkinek előre is köszönöm!
Vagy ha ajánlotok rá topikot az is jó, vagy nyissak újat?
Vagy más is találkozott már eme problémával? -
VINIKOR
senior tag
A pc world-ös nod32 smart security telepitő exéjét fel tudnátok tölteni?
Pl. ide: [link]Köszi.
-
total90
veterán
Hi All!
Hol lehet megnézni,hogy mennyi hsz-nál milyen rangot kap a felhasználó?Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
@lbert
tag
Sziasztok!
Olyan dologban kérnék segítséget, hogy a goole oldalsáv időjárás modulját nem tudom beállítani.
Alap értelmezésben az Egyesült Államok van beállítva, de így sem jelenít meg információt.
Többszöri alkalommal állítotam át Magyarországra, és e szerinti városra, de nem örzi meg a beállítást. Bezárás, nyuktázás után sem kapcsolódik, és mikor újra magnyitom a beállítási opciót, ismét az Államok van alap értelmezésként.
Egy két esetben előfordúlt, hogy mikor nyugtáztam a beállítást, és bezártam az opciót, egy pár pillanatra megjlenítette az időjárás információt, de utána ismét nem tudott kapcsolódni.
Régebben használtam már a google oldalsávot, és nem volt ilyen gond.
Ez esetben szerver hiba lehet, vagy a beépülő modul a hibás.Aki érdemben segítene, megköszönném számára!
-
swoody
senior tag
Sziasztok.
Az mitöl lehet hogy amikor fut a betöltö csík.Utánna hallom hogy betölt a gép a képernyö nem mutat semmit hanem fekete és csak ujrainditás oldja meg a problémát.
A másik meg ugyan úgy eljut a betöltés végére de mielött elkezdeni betölteni az asztalt (még nem tölti be) ujra indul a gép de ekkor már müködik rendesen.
Xp és vista-n is ugyan az a probléma.
Gép:
Gigabyte EP45 DS3R
Intel E8400
Sapphire Ati 4850Elöre is köszi.
-
zsolesz010
senior tag
Munkatársaknak szintén
Ők 7.5-öst használnak, a 8-ast csak kipróbálták.
Igaz, a 7.5-ös rendszeresen szól, hogy frissítsék 8-asra, mert ahhoz lesz csak támogatás. Vagy vmi ilyesmi.- - - - - - - - - So, wake up, Mr. Freeman. Wake up and smell the ashes. - - - - - - - Eladó ezmegaz -> https://goo.gl/YLYYAv - "Veszi a rák újonnan, hardverapróról van. :)" by lezso6 Ennyi :)
-
ANT
addikt
válasz joe-ker #17376 üzenetére
Sajátgép alatt próbáld: meghajtón jobb klatty, formázás.
Szerk: zsolesz010: gondoltam, hogy rajtam kívülálló oka van a dolognak, én ugyanis nem piszkáltam a beállításokat. Csak az a fura, hogy ha megy a frissítés, akkor rögtön a gép indítása után sikerül, ha nem, akkor viszont órákon keresztül görcsöl. Pl. ma du. 5 óta nem tud csatlakozni a szerverhez. (Időnként nyomok egy "update now"-t, hiába. )
[ Szerkesztve ]
''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
zsolesz010
senior tag
Munkatársaim használják, és a héten volt ugyanerről szó, hogy miért dobál hibaüzenetet.
Nem nálad lesz a gond.
- - - - - - - - - So, wake up, Mr. Freeman. Wake up and smell the ashes. - - - - - - - Eladó ezmegaz -> https://goo.gl/YLYYAv - "Veszi a rák újonnan, hardverapróról van. :)" by lezso6 Ennyi :)
-
joe-ker
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy 16gb-os pendriv-ot és azlenne a kérdésem hogy hogyan tudok rá 8gb-os ISO file-t másolni egybe rátudom valahogy vagy marad a szétdarabolás?
Előre is thx a válaszokat és ötleteket.[ Szerkesztve ]
-
SzlobiG
félisten
Igen átnéztem az oldalakat amiket talált a googel és tobb fajta van a nép elmondása szerint, mert haveromnak egy magos procihoz adtak ugyanilyet és az 3600RPm-en megy mint egy porszívó ez meg csak 1800, de mostmár megoldódott mert rosszul volt feltéve a procira mert úgyvan felcsavarozva nem a pattintós műanyagokkal.
[ Szerkesztve ]
-
ANT
addikt
AVGFree-rajongókhoz lenne egy kérdésem: tapasztalta valaki más is frissítésnél a "connection to update server has failed" hibaüzenetet? Ez csak az utóbbi napokban jött elő, azelőtt soha nem dadogott frissítéskor.
''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
tothm
őstag
Valaki pls nekem is!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz SzlobiG #17364 üzenetére
Nah, kutakodtam kicsit, Alvin-nál 2100rpm-en ment a gyári hűtés full gőzzel. Link
Anno E6300-am stock-ja is 2200rpm körül prögött maxon a venti meg ugyan az (de ezek szerint mégsem ) csak a borda kisebb a Q6600 stock coolerhez képest.
mod:
"Intel stock cooler is only running at 2000RPM when iam running stress tests such as prime 95. which makes the cpu to heat up to like 72C so is it normal speed of the Intel stock cooler or something is wrong with the cooler because my friend has the same cpu and he runs it at 2.4 when his cpu is at full load fan goes up to like 3000+ RPM. so iam just confused why my fan is not running at higher than 2000RPM." Link
Ezek szerint több fajta van?!
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
SzlobiG
félisten
Egy q6600 gyári ventijének mennyin kéne forognia 100%-on? PWM-es.
Mer nekem úgy, hogy nem szabályozza a lap 1800-on megy és sajna terhelve nem hűti le a qx-et. Persze alapon.
-
wiggen123
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet megállapítani, hogy egy usb kábel meg van e törve?Sometimes you win, sometimes you learn.
-
tothm
őstag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy létezik pc-re valamilyen térkép szoftver ami m.o.-t is tartalmazza és nem kell hozzá netelérés!? Köszi: Máté
-
sharKBITE
aktív tag
Csak azután szórakoztam a prioritások állítgatásával, miután észrevettem hogy döglassú az egész. Szignifikáns órajelváltozás nem volt (max 2-300 mhz minusz ma reggel), és újraindítás után is ezt csinálja. Csak az a fura, hogy egyedül winrar alatt vettem eddig észre ezt a nagy lassulást. Eddig ~20 másodpercbe volt 700 mega kicsomagolása, most 15 perc
-
sharKBITE
aktív tag
Srácok, az miért van hogy baromira belassult a winrarom így hirtelenjében? A feladatkezelő szerint nem eszik semmit a rendszer (üresjárat 98%), de a gyakorlatban a prociterhelés 60% körül van, úgy hogy semmi izgalmasat nem futtatok a háttérben (csak azureus, opera, hdsentinel, nod, ezek normális esetben nem érik el együttesen a 10%-ot, és a winrarnak kb 0 és 2 % közötti terhelést mutat most a feladatkezelő). ??wtf??
-
kalló
aktív tag
válasz Zofren #17353 üzenetére
ha jól értem ezzel elméletileg meg tudom osztani a scannert, nemde?de ez nekem annyira nem jó mert akkor az 1ik számítógépnek non-stop mennie kell.
azért köszönöm szépenÚgy gondolom hogy valami hardveres megoldás kéne(usbé elosztó, jóféle usbé switch/hub vagy ez a keyspan usbé server) így nem kéne állandóan mennie 1 számítógépnek.
http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
Zofren
aktív tag
''Próbálj ne sikeres, hanem értékes emberré válni.'' - Albert Einstein
-
kalló
aktív tag
ANT: nem sajnos a konnyektorból eszik .
hát ezt nem tudom elhinni hogy egy usbés scannert nem lehet semmivel szétoztani stabilan az usb switch megcsinálja szét osztja de a te a driver félig scanneli be a képet és a driver blablabla hibakód és elszál a csába .
na mind1 azért mindent köszönök szépen
[ Szerkesztve ]
-
VINIKOR
senior tag
Ilyen fényképezőgép kereső weboldalt nem tudtok még: [link]?
Köszi.
-
localhost
Közösségépítő
3,5" SATA HDD-t tennék külső házba, amin (ethernet) UTP csatlakozó van. Javasoljatok 1-2 márkát típust, kérem!
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
EmThor
addikt
válasz Zofren #17326 üzenetére
szia,
fénymásolás is ilyen, de előtte 2 szélét se olvasta... fene vigye alig használtam, állt az íróasztalomban. hát ez van, garilevél megvan hátha alkatrészt megnézik, thx.
másik gépen se jó, most adtam el jelképes összegért egy barátomnak, úgy hogy jó, közbe nem, kínos :\
Gaming is staying up until 3am to earn a trophy that isn't real....but is! "Elisabet Sobeck, Alpha Prime!"
-
-
Jofi81
őstag
Tud valaki segíteni abban, hogy hol találok drivert egy Asus P4SD alaplaphoz? Ez a lap a HP neve alatt fut, de sem az Asus, sem a HP oldalán nem találtam semmit...
-
kalló
aktív tag
válasz localhost #17335 üzenetére
talán a keyspan usb server lenne a megoldás csak nincs vele tapasztalatom.
de elméletileg azt csinálja hogy usbés ezközt lanra kapcsol és a kliens gépeken saját softveréből kell kapcsolgatni, de ez elmélet arra lennék kíváncsi gyakorlatban hogyan megy.
erről esetleg nincs tapasztalatod?[ Szerkesztve ]
-
localhost
Közösségépítő
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
localhost
Közösségépítő
válasz mcroberto #17334 üzenetére
Nem lehet.
Egyes olcsóbb netwörkös multifunkciós berendezések (például a Brothernek vannak ilyenjei) IP-alapon kapcsolódnak a hálózathoz, ethernet kábellel, azoknál lehet.
Ott távolból is tudsz szkennelni, de a programot minden olyan kliensgépre fel kell telepíteni ami ezt használni szeretné.
Vagy a komolyabb fénymásolók is tudják ezt, ott is ethernet az elvárás!USB-s szkennert nem lehet "megosztani"
[ Szerkesztve ]
-
mcroberto
tag
Hello.
Nincs külön scannerem, de nem lehet megosztani ugyanúgy mint a nyomtatókat, és hálózaton keresztül használni?IBM-Lenovo BIOS jelszó eltávolítás. PRIVI // Samsung LE32C650// LG 43NANO79 // Intel Serverboard+X3330 xPenology // Supermicro+L5630 xPenology // Lenovo X250@Big Sur // ThinkStation C30 + Dual E5-2650+32GBDDR3ECC+GTX960
-
kalló
aktív tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy van két gép és egy darab usbés scanner(canoscan 4400f) és persze mind a két gép szeretné használni a scannert de a sz@r ikeás írósztalok miatt nagyon nehézkes a kihúzom az usbét átdugom az usbét módszer.
Amit már próbáltam usb kapcsolók(switch) de nem stabil a működés szerintem az usb kapcsoló hibájából.
Gondolkoztam még usb hub-ban csak abban nem vagyok biztos, hogy a hub az jó megoldás valakinek tapasztalat?, illetve a keyspan usb szerver ami talán segíthet csak ezt sem próbáltam még
előre is köszi[ Szerkesztve ]
-
mcroberto
tag
válasz xedamin #17330 üzenetére
Hy. Kösszz a tippet, NOD32 volt rajta a védelme alatt kapta be a dolgokat, spyware írtó is volt, de akkor majd a terminátort is kipróbálom. köcc
Qru: kössz a javító tippet, majd ha nem lesz más kipróbáljuk. Köszi neked is.
Szép napot mindenkinek.
[ Szerkesztve ]
IBM-Lenovo BIOS jelszó eltávolítás. PRIVI // Samsung LE32C650// LG 43NANO79 // Intel Serverboard+X3330 xPenology // Supermicro+L5630 xPenology // Lenovo X250@Big Sur // ThinkStation C30 + Dual E5-2650+32GBDDR3ECC+GTX960
-
xedamin
tag
válasz mcroberto #17328 üzenetére
Kb 2 hónaopja a teljesen új, frissen összerakott géppel történt ez. Nem tudom mi volt a hiba, csak azt hogy ha nod32-t futtattam minden meghajtón bejelzett, valami .bat kiterjesztésű cuccokat. Nem is tudom már hogy csináltam meg, de kezdd egy teljes SpyWare terminator futtatással, csökkentett módba, rendszervisszaállítás-kikapcsolással, sőt, nod32-t is futtathatnál. Én utána újra is raktam a gépet, nem tudom az volt-e a megoldás, de ha nincs más megoldás rakd újra a gépet.
És még valami: Lehet hogy ha most megcsinálod a vírus és spyware keresést, elmúlik a baj, de még visszajöhet, nekem is 2 hétig ezzel volt gondom, mindig viisszajött.Büdös emo leszek. A büdös már megvan, csak az emo hiányzik.
-
mcroberto
tag
Sziasztok. Előszöris ne kövezzetek meg .
Olyan problémám lenne, az egyik ismerősöm gépén, egy sikeres vírusirtás után a sajátgépben nem nyíilik meg semmi. Valamelyik particióra rákattintok és a társítás ablak jelenik meg. Gondolom hogy a registry-ben turkált valamelyik kéretlen vírus . Mitévő legyek? Total Commanderben működik minden, ahogy Uri Geller is akarta. [Mukodj!] De ők a sajátgépes megoldásokat xeretik, és rágják a fülemet a megoldásért. Tehát ha valaki tudja a megoldást ne tartsa vissza .
1000 hála és köszönet. ríszpekt
[ Szerkesztve ]
IBM-Lenovo BIOS jelszó eltávolítás. PRIVI // Samsung LE32C650// LG 43NANO79 // Intel Serverboard+X3330 xPenology // Supermicro+L5630 xPenology // Lenovo X250@Big Sur // ThinkStation C30 + Dual E5-2650+32GBDDR3ECC+GTX960
-
Zofren
aktív tag
válasz EmThor #17318 üzenetére
ha fénymásolsz vele, akkor jó a másolat? ha az is igy néz ki, akkor az a leolvasó rész ment tönkre. ha nem, akkor ha tudod probáld ki másik gépen is. ha ott is igy mukodik, akkor eroteljesen passzolok.
''Próbálj ne sikeres, hanem értékes emberré válni.'' - Albert Einstein
-
DieHard
senior tag
válasz Beowulf_78 #17322 üzenetére
nagyon köszi, már töltöm is
9.5ös vajon jó? mert az már lejött. ahogy látom abba is a 11es ghost van
[ Szerkesztve ]
-
Beowulf_78
addikt
válasz DieHard #17321 üzenetére
A V2i csak akkor jó ha müxik az OP rendszer, és vissza tudod tölteni.Ha összefossa magát, DOS-ból nem fog menni. Neked *.gho kiterjesztés kell amit DOS alatt is vissza fogsz tudni tölteni. Szerezz be egy Hiren's Boot CD 9.1-et, és azon lesz boot-os ghost, és azzal le tudod menteni, majd vissza is tudod tölteni DOS-ból a *.gho image fájlt.
Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
-
DieHard
senior tag
hali. ghostoltam a rendszert. lette egy v2i kiterjesztésü fileom. namármost ha megborul későbbiekben a win, akkor ezzel mitévő legyek. bootolni kéne? de miről, hogyan? esetleg másképp?
-
xedamin
tag
Sziasztok.
A helyzet a következő: vékony fal választ el szüleimtől,. akik a másik szobába alszanak, és hát nekem este is dolgom lenne. A billentyűzet hangjának csökkentésére úgy gondoltam befizetek egy laptop-billentyűzetre. Viszont egérből melyik az amelyiknek a kattanáshangja, konkrétan a középső gomb kattanása halk lehet? Vagy hogy lehetne ezt a problémát kiküszöbölni?Büdös emo leszek. A büdös már megvan, csak az emo hiányzik.
-
EmThor
addikt
Gaming is staying up until 3am to earn a trophy that isn't real....but is! "Elisabet Sobeck, Alpha Prime!"
-
eastsider
nagyúr
válasz WICHTSTYL9R #17315 üzenetére
nem müxik
-
WICHTSTYL9R
csendes tag
sziasztok! a problémám a következő: ASUS P4PE-X lapomat és PRESCOTT P4 2.4 ghz procimat nemrég szereltem be gépembe,és nem adott képet(no signal input). próbáltam pci-os s3trioval,szintén nemvolt kép. minden tudásomat összeszedve csatlakoztattam a hardvereket,és szerintem ebben nehéz hibázni,szal ezt az okot kihagyhatjuk. bios elvileg frissitve van a lapon. vagy hibás a lap,vagy a processzor-lábak sérültek - ezeket mondták ismerősök. akitől a lap van,nála vígan szaladgált - elvileg - és megbízom benne h nem zsákbamacskát vettem. azt tervezem ma újra nekivágok,és csak 1 RAMot fogok csatlakoztatni,hátha az kavart be. ja igen! kihagytam h mikor elsőre nem jöt össze,kivettem a gombelemet,és vártam 1-2 percet,majd visszatettem,igy alapra állt minden biosbeállítás.
amiket csatlakoztattam: 7600GT agp,DDR400-as ramok,2db optikai meghajtó,creative hangkari,2db ATA winyó. tápom 420 wattos codegen.
most így hirtelen ennyi jut eszembe. előre is köszi a segítségetjobb vagyok
-
eastsider
nagyúr
Hali
ezt a vidit hogy lehetne innen lehúzni?
(úgy pl mint vannak a youtubeos videóletöltő progik)előre is köszi
-
dudika10
veterán
Sziasztok!
Egy olyan hülye kérdésem lenne, hogy milyen hosszúak szoktak általában lenni a ventik tápkábelei? Szeretnék venni két új ventit de nem vagyok benne biztos hogy elérnek az alaplapi csatakozókig (vagy később esetleg egy ventiszabályzóig). Nekem legalább 30-40 (inkább 40) centi kéne mert plexi oldallapú a ház és nem akarom hogy a kábelelrendezés csorbát szenvedjen .
Konkrétan erről (és 12 centis társáról) lenne szó, de ha tud valaki hasonló árú ventiket amik kék ledesek és jobbak esetleg akkor várom az ajánlatokat .Előre is THX!
Dudika[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
tothm
őstag
válasz fastleslie #17307 üzenetére
És hol/mennyiért lehet venni ilyet?
-
fastleslie
senior tag
válasz Beowulf_78 #17292 üzenetére
másik alternatíva: Freedos, Live CD-ről is indítható...
-
Bandee2
tag
Azt mondja már meg nekem vki, hogy a BIOS tényleg ilyen hülye, vagy csak én nem állítottam be vmit jól? Előre is elnézést, ha hosszúra sikeredne.. és igyekszem érthetően..
A helyzet a következő: van egy Gigabyte P31-DS3L alaplapom, valamint van 4 db eszközöm, 1 db SATA winyó mobil-rackben, 1 db SATA dvd-író, és egy kábelen (mivel csak egy IDE csatlakozó van a lapon) 2 db PATA winyó (egyik rackben, másik fixen beépítve). Mindegyiken van rendszer, és azt szeretném elérni, hogy ha berakom a rack-es SATA-s vinyót, vagy a szintén rack-es PATA-s winyót, akkor azokról induljon a rendszer, nem pedig a beépített PATA-sról. Illetve, ha mindkettőt berakom, akkor a SATA-sról induljon.
Namost megtettem minden tőlem telhetőt: a SATA-s winyót csatlakoztattam a SATA0-ba, a SATA dvd-írót a SATA2-be, a rack-es PATA-s winyót a jumperrel Master-re állítottam, a beépítettet meg Slave-re. Aztán mivel a BIOS-ban az "On-Chip SATA Mode" Auto-ra van állítva alapból (tehát először a PATA-s eszközökön keresi a rendszert bootoláskor [PATA IDE Set to Ch.0 Master/Slave]), átállítottam Combined-re, majd azon belül a PATA IDE Set to Ch.1 Master/Slave-re (-> SATA Port 0/2 Set to Ch.0 Master/Slave). Így viszont a "SATA Port 1/3" Disabled-re állítódott, de mindegy, mert úgyis csak 2-t használok a 4 portból.
Azt gondoltam, ennyivel meg is oldódott a bootolás, le is ellenőriztem a BIOS "Standard CMOS Features" menüjében, hogy jó-e a sorrend, és tökéletes volt: Channel 0-án a SATA-s winyó és a dvd-író, Channel 1-en a két PATA-s winyó.
Ezekután egyszer ebben a sorrendben bootolt a gép, máskor meg más sorrendben, össze-vissza, mintha megbolondult volna. BIOS-ban is belemegyek az "Advanced BIOS Features"-en belül a "Hard Disk Boot Priority"-be, és egyszer jó a sorrend, máskor meg a Slave-et előrébb sorolja a Master-nél. Legtöbbször arról boot-ol, aminek a legutolsónak kellene lennie, tehát a beépített PATA-s winyóról. De ha még ezt a sorrendet megváltoztatom, akkor is egyszer megőrzi a beállítást, máskor meg nem. De szerintem nem ennél a résznél kell állítani, mert nem várhatom el a BIOS-tól, hogy 5-6 winyó sorrendjét megjegyezze. Viszont a másik menüben meg továbbra is jó a sorrend. Nem egyezik a sorrend ebben a két menürészben.. én nem tudom mitől van.. Hol kell még állítgatni?
Hát ez tényleg elég hosszú lett.. Remélem azért segít majd valaki.. köszönöm -
tothm
őstag
válasz tupacamaru #17301 üzenetére
Ok, köszi!
-
tupacamaru
veterán
Ááá, így már értem. De sajnos én nem vagyok otthon az ilyen eszközök terén. Majd jön egy hozzáértő és hátha tud majd segíteni.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
Aktív témák
- Facebook és Messenger
- Autós topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Samsung Gear S3 - második kör
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Asztrofotózás
- Titanfall 2
- Windows 11
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- További aktív témák...
- NOTHING Ear B171 TWS fehér Új!
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- Openswim pro fejhallgatót keresek
- Modolt, prémium vezeték nélküli billentyűzet, választható switch - Keychron Q2 MAX ISO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest