Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Windows 11
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Proxmox VE
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Ásványbotrány: Kongó választ és bizonyítékot vár az Apple-től
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
-
MunezXBK
nagyúr
Elkezdődött a költözés, azért elég derék méretű az a csomi.
-
2ozzmexy
senior tag
válasz kelly416 #21988 üzenetére
Ha bírod ezeket a régi amcsi filmeket: [link] teljes playlist, nekem ezek nosztalgia, mert még édesapám mellett üllve néztük a szovjet tévén (mert az már színes volt(!) és nagyképű ), mai napig érzem a barna szofi és a borsodi+hubertus szagát ha nézem.
De befejezem a linkek bedobálást, mert kitiltanak az adminok.[ Szerkesztve ]
"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
kelly416
veterán
válasz Emunem #21979 üzenetére
A fiam december végén lesz 5. A Smokey, Hazard stb filmek még nem kötik le. Már több mint egy éve végig tud nézni egy-egy normál hosszú mozit ha az leköti. A Herbie is polcon maradt, de a Vissza a jövőbe lekötötte. Azt élte. Jó, a dumás részeknél autózik picit, de utána táltott szájjal lesi tovább.
-
kelly416
veterán
válasz 2ozzmexy #21978 üzenetére
'77 Blackout
'85.Hold-up
De nekem is a Convoy ugrott be elsőnek a gumikacsával.
De volt az a film is, amelyikben az ex kaszkadőr csávó gyilkolászta az embereket félfrontális ütközéssel, csak a címe nem ugrik be. Az is nagy film volt anno.
Meg hát akkoriban volt mit törni, voltak bátor kaszkadőrök, lettek látványos jelenetek belőle. Zabáltuk az autós filmeket és részben ezért is lettünk benzinvérűek.És ez a téma így már nem is off szerintem.
-
6030D
őstag
válasz 2ozzmexy #21978 üzenetére
Kellemes dallamtapadást kívánok mindenkinek.
East Bound and Down Repkedő postaládák 1:20-tól
Breaker 1-9 Állítsuk meg Brüsszelt plakát + ház 1:05, falusi döntögetős 2:40-től.És ki tudja milyen játék Az idegen?
[ Szerkesztve ]
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Emunem
senior tag
válasz kelly416 #21977 üzenetére
Ok, már utánanézek melyikben voltak, kiváncsi vagyok, mennyire észrevehető. Mi a Herbie-t fogjuk újranézni a srácokkal, nem egy vizuális bomba, mint a mostani gyerek filmek/mesék, kiváncsi is vagyok hogy reagálnak rá. Bud Spencer filmeket minden esetre élvezték…
"... hát persze ..."
-
2ozzmexy
senior tag
válasz kelly416 #21977 üzenetére
Hú, Smokey and the Bandit a W900A-val... The Black Dog Swazey-vel meg a 357-es Pete-el, de ha már Patrick, akkor Országúti diszkó? Vagy éppen a Convoy!? A másiknak nem jut eszembe a címe amiben a White FLC120 volt... Régen Hollywood ilyen művészien oldotta meg a véres jeleneteket...
[ Szerkesztve ]
-
kelly416
veterán
válasz Emunem #21976 üzenetére
Oh, ezt ne kérdezd. Fogalmam sincs. KnightRider jutott a fejembe elsőnek, de azt K.I.T.T. tuti szkennelte volna előre.
Rengeteg autós üldözős film volt akkoriban, de törpe voltam. Szerintem Kojak is lehetett, vagy a régi tolvajtempó, Smokey és a bandita, Hazárd megye lordjai.... nem emlékszem. Volt bennem törekvés, hogy újranézzem ezeket, de nincs még rá időm, így csak emlékfoszlányok vannak. -
-
tboldi
nagyúr
válasz Emunem #21964 üzenetére
Csak Gols-ig megy saját autóval, Bécsben akkor jár, ha vinni kell az adventi vagy húsvéti vásárba a bort, de akkor nyilván a céges Jumperrel teszi.
Idén mondjuk kimarad, nem kaptak helyet a schönbrunni kastélynál.És apum nem tanult soha németül, csak szavakat tud, amik a munkájához kellenek. Nem tudná kifejezni magát úgy a rendőr előtt.
-
Emunem
senior tag
válasz tboldi #21961 üzenetére
bécs már nem olyan, mint 5 évvel ezelőtt, hidd el nekem... Bécs és, kb 10 km-es vonzás körzete.
Nekem amúgy véletlenül 256gb-os sd-vel jött... na most mit csináljak, ne tegyem bele?
Amúgy érdekes, hogy privátba mit csinálsz vele az a te dolgod, tehát ha nem történik semmi az úton, (közúti el. során nem büntethet miatta, csak akkor, ha te elfecseged, hogy 0/24-ben rögzítesz, és instalive-t csinálsz), hivatalosan ha csak a tájat akarod vele levideózni, akkor hivatalosan is mehet 0/24-ben... Ma beszéltem egy ÖAMTC-s sráccal. A lényeg, hogy milyen szavak hagyják el a szádat.
[ Szerkesztve ]
"... hát persze ..."
-
tboldi
nagyúr
válasz Emunem #21917 üzenetére
Na, pont ezért nincs kamera a kijárós autóban, nem hiányzik apámnak, hogy bármiféle gumiszabály másként értelmezése miatt konfrontálódjon a hatósággal. Meg hasonlóan Munez-hez, igazából nincs különösebben szükség rá arrafelé, legfeljebb csak a többi magyar ingázó miatt.
A két olasz rendszerint csak Óváron belül mászkál, ezekbe viszont indokolt a dashcam. Mily meglepő, mára is jutott necces helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
-
kelly416
veterán
válasz MunezXBK #21938 üzenetére
Nekem most adták ide a céges s-crosst, be kell nyúljak a középső tükör elé zárni. Ha szerencsém van, az ajtónyitónál lévő gombbal nyílik, ha a kilincs mellett a kulcs is, de zárni nagyon ritkán zár. Fincsi lesz így mászkálni egy hetet.
Bár friss elemmel is max. 2m a hatótáv, de ezt még jónak is tartom, a boltból nem nyitom ki az autót véletlenül. Most viszont szenvedés.
-
2ozzmexy
senior tag
válasz MunezXBK #21943 üzenetére
Én utoljára úgy jártam még a corollával, hogy bezárta még, de többet nem nyitotta ki, tehát immobit se tudta deaktiválni... "mert olyan nincs hogy egy corolla nem indul..." de b+, van, szigorúan szombat este a legeldugodtabb arborétum leghátsó sarkában hogy rohadjon meg a japán-török kooperáció.
-
2ozzmexy
senior tag
-
2ozzmexy
senior tag
Ez tipikusan az az eset, amikor meg kellene tiltani benne az autósforgalmat, már bocsi...
Szemmel láthatólag nem alkalmas rá a hely, vagy ki kellene szélesíteni és megcsinálni korláttal elválasztva a járdát, stb.
Puszilom a forgalomtervező anyukáját..."...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
radi8tor
MODERÁTOR
Nem kocsikulcs, hanem okosotthon kiegészítő. Frissítés után nem indult el. Elemet 40%-nak mutatta.
Írtam a supportnak mi a jelenség: frissítés óta nem működik a cucc. Azt mondja cseréljek benne elemet. De mondom 40% ír. Akkor is cseréljek elemet.
Elemcsere után rögtön megjavult.Nálad is kb ez lehetett hogy volt még elég kapacitás az elemben, nem jelezte lemerültnek a kocsi, de aztán a hideg/akármi miatt annyit merült hirtelen, hogy már kevés lett.
⭐ Stella
-
senior tag
3 hete jártam így. Korábban mindig jelezte a kocsi, hogy cserés az elem, most nem.
Túráztunk egyet a Hortobágyon. Mikor visszaértünk a kocsihoz nem nyílt egyik ajtó sem. Előkotortam a kulcsot, látom gombnyomáskor nem világít a LED. (Oldalborda eléggé beparázott, hogy ott ragadtunk )
Kilincsnél a takaróelemet lepattintottam így sikerült bejutni a kocsiba. Gyujtáskapcsoló helyéhez kellett tartani a kulcsot, így a kocsi is beindult.Szerk.: ha így indítod be az autót, akkor nálam nem sípol menet közben.
[ Szerkesztve ]
-
MunezXBK
nagyúr
Hogy merülhet le a kulcsban az elem úgy, hogy nem is jelez elötte?
Elindultam, utána egész úton azt hallgattam, hogy visít, mert nincs a kulcs a kocsiban.
-
Reggie0
félisten
válasz radi8tor #21924 üzenetére
Ja, nehogy felvedd azt, amit aztan megnezhetsz este a hiradoban. Ez ilyen alszen baromkodas, inkabb ahhoz van koze, hogy nem akarjak, hogy a munkavegzesuk minosegerol bizonyitek keszuljon.
Normalis helyen mindent felvehetsz ami kozteruleten tortenik, ez garantalja a hatosagok szamonkerhetoseget is.
[ Szerkesztve ]
-
Micsurin
nagyúr
válasz 2ozzmexy #21929 üzenetére
...igen erre apám is szokta mondani, hogy a magyar azt sem érti meg ha ~5m-re mellette zsákolnak be éppen valakit. Helyszineltek már halálost ahol konkrétan a közutast tőlük ~50m-re verték telibe. Nem volt sem elég sárga, sem eléggé "villogós", hiába a merci nagyon sietett a leállón...
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
-
2ozzmexy
senior tag
válasz kelly416 #21925 üzenetére
Egy normális országban beugranának a "nénós autóba", utána mennének és úgy megbüntetnék hogy még az anyja is felsír...
Plusz nem tudom, ha látom hogy aznap előttem valaki már otthagyta a fogát, akkor picit jobban figyelek a mindenre is..."...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
2ozzmexy
senior tag
Amikor az első diplomámat csináltam akkor autómentőztem mellékesben (mert fiatal voltam és kellett a pénz)... tudnék mesélni hidd el.
Amikor engem nem engednek előre a dugóban a nulláson (akkor még nem volt leálló egy jó részén)... nem fogja fel a gyökér hogyha én nem megyek előre levakarni a szerencsétlent a korlátról, akkor ő sem fog menni sehova.[ Szerkesztve ]
-
2ozzmexy
senior tag
válasz Emunem #21918 üzenetére
Könyöklőben szokott lenni, de a német rendőr jófej, ha meglátja, leveteti, az osztrák meg is akart büntetni érte csak levettem. Aszem 64es kártya van benne, mert gyakran 10-12 órát is vezetünk, szóval a 16osról a reggeli esemény már törlődne... talán a Vitarában van 16-os kártya benne, de az is blokkos, szóval ha betelik törli a legrégebbit, de így is van ami több hetes és még rajta van.
-
kelly416
veterán
válasz radi8tor #21924 üzenetére
Azzal mondjuk egyet tudok érteni. Kegyeleti jogokat sért a turista, bámészol és közben nem a közlekeésre figyel, feleslegesen lassítja a forgalmat...
Voltam olyan balesetnél (szakértőként és nem turistaként), ahol vonat autót gázolt. A roncsot már felpakolták autómentőre, a vonat már nem állt ott, a vasúti közlekedés zajlott, a hullaszállító elment de rokonra és aláírásokra várva még 15 rendőr kint az autómentő mellett. Erre egy gyökér a családjával az autóban behajt a közúti-vasúti kereteződésbe a piros villogó fény ellenére 5km/h sebességgel. Gyakorlatilag a tetőre koppant a félsorompó, ahogy ereszkedett le.
Na az ilyennel mit csinálsz? Normáliséknál ott a helyszínen félreállítod, nyakába a bírság. Nálunk? Int neki a rendőr, hogy haladjon kifelé onnan, majd elzavarja. Énnem engedtem volna el legalább két atyai szó és négy Miatyánk nélkül. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Emunem #21922 üzenetére
Amúgy szerintem az van mögötte - tegyük hozzá jogosan - hogy az emberek nem állnak bele olyan helyzetekbe, amit megéri rögzíteni. Bp-i autósok videóin azért látni szoktam, hogy lehetett volna előzékenyebb a kamerás ember, de csakazértis megtette, mert ebből lesz jó felvétel.
Osztrákok még a balesetnél kamerázó egyéneket is kiveszik a sorból, nagyon nem támogatják a "katasztrófaturizmust".⭐ Stella
-
Emunem
senior tag
válasz 2ozzmexy #21914 üzenetére
Ausztriában lehet benne memória kártya, mert csak saját felhasználására lehet vele rögzíteni. (3 police kuckót is megjártam, mire felszereltem.) Csak nem lehet olyan benne, amivel mondjuk 2-3 napot is tudsz rögzíteni. (kb 16-32Gb elég, hogy csak a szenzor kioldása által rögzített "veszélyes" helyzetek legyenek rajta fenn, hivatalos infó szerint) A lényeg az, hogy ne rögzíts vele folyamatosan ("jó lesz még valamire" céllal), szenzor által indított lehet csak a felvétel, parkoló állásban nem működhet, ne töltsd fel felhőbe, vagy közvetíts online. Ha neadjisten másnak a balesetét rögzíted, ne a rendőrhöz menj vele, hanem a vétlen fél ügyvédjével vedd fel a kapcsolatot, máskülönben a vétkes (!) beperelhet a helyszínen.
Szép gondolatok, hagyom hogy megemésszétek, nekem 3 nap kellet, mire felocsúdtam..
"... hát persze ..."
-
cOxeR
Ármester
válasz Emunem #21896 üzenetére
+ radi8tor, van alternativa... [link] másik hasonlóan szűk aluljárón megyek át, ahol kevesebb a forgalom, csak kerülni kell kb 5 percet hozzá.
Minden hétfőn reggel átverekedem magam a babbuszi miatt ezen a csövön.
Amúgy gyalogosok is jönnek ezen át az autók mellett. Az is még szép baleset... mert nem fér el a gyalogos a kocsi mellett, ergo megvárod míg átsétál, szóval ez tényleg egy autós nyomvonal. -
2ozzmexy
senior tag
válasz tboldi #21907 üzenetére
Kint csak tárolni nem szabad, tehát ha van benne memória kártya az baj, de én egyszerűen lepattintom a 70mai-t... (mágneses talp, céges autóba csak így lehet és valamiért mindenki kapott kettőt tavaly karácsonykor a bulin )
Mondjuk nem értem, mert a menetrögzítő ha megy és megállítanak éberék akkor büntetnek, viszont ha a telefonom van kivágva egy tartón és azon fut egy megfelelő alkalmazás az nem zavarja őket...
Nem csak itthon van baj "odafent" a fejekben.[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
válasz 2ozzmexy #21905 üzenetére
Már lassan egy éve apám használja, anyumnak vettünk egy újabb Ypsilont. A színét leszámítva teljesen ugyanolyan, mint a régi. Azonos motor, azonos felszereltség.
Azért vettem ki anno a kamerát, mert megelégeltem, hogy a 70mai semmilyen beállítással nem maradt kussban, illetve a felvételek és a gpx fájlok kezelése is macerás volt. Apum meg Ausztriába jár dolgozni az autóval minden hétköznap, és arrafelé tudtommal nem nagyon szeretik a folyamatos rögzítést.
De a MiTóban és az Ypsilonban van egy-egy Viofo VS1.És itt, Mosonmagyaróváron még nem emlékszem, hogy lett volna ilyen esetre precedens, fejben más bolygón járó autóvezetőkből viszont minden napra jut.
[ Szerkesztve ]
-
aero.
veterán
válasz szőröscica #21902 üzenetére
Direkt azért vettem, mert baromi kényelmetlen a fejhallgató. Az otthoni Sennhesier HD450-et fogtam be, de hamar kiderült, hogy nem ideális.
[ Szerkesztve ]
-
2ozzmexy
senior tag
válasz tboldi #21898 üzenetére
Miért vetted ki!? Dobj bele valamit, mert itt a címeres fővárosban Rikárdóék már arra mennek, hogy szándékosan vágódnak ki eléd és ha nem tudod bizonyítani valamivel hogy nem féktávon belül jött ki eléd akkor coptad... "adjál pénzt vagy rendőrt hívok", aki még meg is büntet és ha jól emlékszem anyudnak adtad a Jazzt, szóval extrán erősen ajánlott a duál kamera bele.
Nekem is van a bimmerben is mostmár mióta kiütötte a tiktokhuszár alólunk az i30at... főnök megmondta hogy fixre szerelt nem, de pattintós meg mágneses játszik és írt egy papírt hogy a cég vagyonvédelme miatt van bent, sehova nem kerül feltöltésre, stb.[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz szőröscica #21902 üzenetére
Konditerembe fejhallgató az nem valami kényelmes, főleg ha izzadós vagy.
⭐ Stella
-
szőröscica
addikt
Koszi a tippeket sracok. Inkabb fejhallgatoban gondolkoztam, hogy kis otthoni zenehallgatasra is jo legyen.
De aztan lehet, hogy inkabb budget megoldaskent lovok egy olyat, mint amit ajanlottatok.
[ Szerkesztve ]
-
FeRRaR1
őstag
válasz szőröscica #21899 üzenetére
[link] Ezt vettem és nagyon elégedett vagyok. Munka közben vagy kondi teremben kiszűri a zajokat nagyon hatékonyan. Miközben hangminőségben a dupla ennyibe kerülőkkel verseng.
Dupla koppra zenét vált vagy hívást vesz fel.
Fel le húzás a hangerő
Nyomva tartás 3 sec-ig meg vált hogy szűrje a zajt vagy átjátssza.Ezt tudja alapból barmi app nélkül mind a két oldalon, ha ennél többet akarsz vagy testre szabni akkor van app is hozzá. Nagyon kényelmes, nagyon jól szigetel, nem esik ki akár mit csinálok.
Szóval részemről ez erősen ajánlott, nem rég jártam utána és vásároltam szóval elég friss az infó.
£56-ért (~27.800,-) volt akciósan eBeyen postaval akkor, M.o.-n nem tudom mennyi... Újra venném, asszonynak sokkal drágább van ilyen £300-as kategória de ő is meglepődött hogy mennyire jó és tetszik neki.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Volkswagen Passat 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
- Dell Latitude E6330 laptop (14/i5-G3/8GB/320HDD/MagyarVilágítós)
- Fujitsu Lifebook E752 laptop (15,6/i3-G3/4GB/320HDD)
- Lenovo Thinkpad L390 laptop (14FHD/I3-G8/8GB/256SSD/Win11)
- Apple iPhone 13 Pro 128GB - Sierra Blue + Sok Kiegészítő
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest