Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Internet, TV, és telefon szolgáltatók, pro és kontra
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Windows 11
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Proxmox VE
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
Itt Balatonon pont ugyanilyen árak vannak.
Itt a covid váltotta ki.
2019-2020-ig lassan folyamatosan emelkedtek az árak.
2019 végén 2020 elején 20 M Ft volt egy jó állapotú kádárkocka (beköltözhető, részben felújított)
Vége lett 2020- ban a lezárásnak és megrohanták a kertes házakat, majd mikor nem tudtak/mertek külföldre menni nyaralni, de igény az lett volna, akkor irány a Balaton.
De itt nincsenek 5*- os szállodák ami a felső tízezernek megfelelő, így elkezdték venni az új építésű lakásokat.
Megnövekedett az építőanyag kereslet, az ipar nem ment utána termelésben, napi áras lett a beton, meg a tégla...
2 éve mióta megint tudnak menni külföldre nyaralni, azóta vissza is esett a kereslet. A helyi ennyiért nem tud venni, akinek pénze van meg már nem akar.
Az ingatlan piac felfele gyorsan, lefele lassan reagál.
Első évben hiába állt a piac nem mentek le az árak.
Utóbbi 1 évben kezdtek lassan csökkenni.
Jövőre a pmápok 18-20% kamata fog lejárni január 20- al indulva. És le fog esni 5% környékére. Mindenki erre a pénzre vár (ingatlan piac, autó piac...)
Én is a januárban lejáró pmapból vettem ki az autóra (ki lehet venni előbb is, a felhalmozott kamattal)
Jövőre elvileg 15% drágulnak az új autók az euro árfolyam miatt és az új kötelező rendszerek miatt amit be kell építeni minden új autóba (tábla felismerő, sávelhagyás stb.)[ Szerkesztve ]
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
cOxeR
Ármester
válasz kisza25 #22393 üzenetére
Nem is értem az ingatlan piacot amúgy… és ugye jövő évre még további 10-15% emelkedést jósolnak, a magánnyugdíjas húzás miatt. 40-50M egy olyan lepukkant családi amire 25-30M-őt pikk-pakk rá lehet locsolni… egy újépítésű is közel ennyiből kijön mondjuk 10-15%-al több, lehet kisebb a telek, de legalább új. Lakás árak is vicc, 32-33M egy 30nm-es lakás itt a környékünkön… gázkonvektor régi ablak, szoci burkolat.
-
kisza25
félisten
válasz MunezXBK #22395 üzenetére
Igen, de néztem 2024- ig autókat, 6,5M Ft-nál volt meghúzva a határ, de sok autó 4M Ft-ér tudta azt amit másik 6M Ft-ér.
Fiatalabbat szerettem volna venni, de ez szebb és jobb állapotban volt, mint az 5-6 évvel fiatalabb autók.
Van az embernek egy elképzelése, meg van a valós magyar piac
Amikor a 2013- as fapad seatba sokadjára úgy ültem vissza, hogy 2020 utáni autót néztem és azt kellett megállapítanom, hogy a seat jobb, mint az a 6M Ft+ autó amit néztem
Fiat tipo kombit vittek el többet az orrom elől, abból ugyanezzel a motorral, mint az alfa, 2016-2020- as, 1,4 T 120 lovas alig van. Azok 4M Ft környékén voltak, sokkal szebbek, mint a fiatalabb i30- ak.
Szóval mivel tipoból szinte nincs 1,4 T így jött képbe a giuliettaAlfa Romeo Giulietta Sprint
-
kisza25
félisten
Pénteken volt kint a kárszakértő a cascohoz.
Körbe mérte, gyári fény van rajta, zsinórban a negyedik autó amit vettem és gyári fény.
Lehet, hogy csak mákom van
Nincsen réteg vastagság mérőm, valamiért még nem vettem, pedig relatív sok autót veszek. (tudom kéne)
Általános állapotot szoktam nézni. Meg hézagokat, ütközés elnyelőket, csavarokat, hogy volt-e cserélve elem. A fényezést is meg szoktam nézni, van e törés a fényben, meg elüt az elég feltűnő...
Ha rendszámos akkor eredet vizsgás képeket jszp-n, sokszor még fényezettlen elemekkel vannak ott az autók.
Meg 2019 utáni káresemények ott vannak.
Amúgy hihetetlen, de 10 lekérdezett autóból 6-7 -ről kiderül, hogy törött volt.
Gyanús, ha hosszabb időre ki volt vonva forgalomból és a kevés km-er is sokszor az miatt van, mert törött volt és állt amíg várta a javítást.
Nem egyszerű ez a használt autó vásárlás, most is kb 15 db ígéretes darabot néztem meg. A vicc az, hogy azt vettem meg amit először megnéztem, az összes többi rosszabb volt, hiába voltak fiatalabb keveset futott példányok
Amúgy a 2017- es 40 ekm-t futott is törött volt. Nem volt a hirdetésben, de jobb oldali két ajtó+csomagtartó ajtó cserélve volt. Nagyon rossz volt a hézagolás, menet közben hallani is lehetett, mintha nyitva lett volna valamelyik ajtó.
Mikor rákérdeztem, akkor bevallotta a kereskedő.[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz szőröscica #22391 üzenetére
Kapcsolódik az ingatlanhoz, privát bútorbolt, fő profil 3d konyha tervezés, azokat rakom össze a kiállító terembe, meg én rakom össze, szedem szét a bútorokat. Nem ikea lapra szerelt, hanem elemekből áll, 5 év garis, van olyan amelyik magas fényű, úgy van fényezve, mint az autók.
Meg mivel privát cég, beugrok ide oda (kis teherrel sofőrnek, kivinni a bútort, ha valamelyik beteg, vagy szabin van...)
Itt van helyben 8 órás munka, hétvégén szabad. Ez mellett a zöldterület kezelést tudnám csinálni, van kb 10 fix ügyfelem akikhez 2 hetente menni kell, ez azt jelenti, hogy minden hétköznapra jut egy. Fő állás mellett, az átalány adóban 1,6 M Ft-ig adómentes, de utána is 80%-os elszámolásban van a zöldterület kezelés.
Fő munka mellett azt nem fogom átlépni.
Gépek meg megvannak, szóval akkor miért ne csináljam
Nyáron kicsit sok lesz, de valamit lépnem kell, mert az ingatlan árakat úgy felnyomták, hogy azt már csak a Bp-i felső 10e tudja megvenni, azok meg leálltak a vásárlással.[ Szerkesztve ]
-
MunezXBK
nagyúr
link ilyet vegyetek!
-
kisza25
félisten
válasz MunezXBK #22380 üzenetére
Én 2014 óta egyéni vállalkozó vagyok, nekem is elegem lett abból, hogy megmondják mit hogyan csináljak, mikor elvittem egy éttermet a hátamon, 20- an voltak alattam. Meg szállodában voltam sous shef, ahol 30+ szakács volt.
Viszont most kénytelen vagyok én is mellette fő állásba elmenni januártól, nem pörög az ingatlan, a zöldterület kezelés meg még nem hoz annyit és szezonális[ Szerkesztve ]
-
-
MunezXBK
nagyúr
Utána behívtak irodába, hogy beszéljünk. Nagyfőnök személy szerint nagyon sajnálja, de amúgy miért nem kérdeztem?
Mit, hogy miért néztek bohócnak?
Én nem kérezek soha, simán lelépek a gbe.Meg reméli, hogy azért majd még beszélünk. Mondtam nem hiszem, aztán becsuktam magam mögött az ajtót. 👋
-
válasz radi8tor #22377 üzenetére
Nekem eddig pozitív tapasztalataim vannak velük. Bár volt olyan gyakornok aki ha nem értette a feladatot, akkor leült telefonozni. Megint szóltam hogy álljon neki és kérdezzen ha nem tudja, de inkább visszaült a Facebook elé
Akikkel most dolgozok azok ügyesek és gyorsabban fejlődnek mint gondoltam.A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ilyenek ez a Z generációs munkavállalók. Ha nem tetszik nekik a meló másnap már be se mennek.
Viccet félre téve tényleg ilyenek. Nagy böjtje lesz még ennek pár éven belül. Most is vért izzadnak, hogy normális embert találjanak a munkára, hát még amikor a mai fiatalok munkába állnak...De már én is átneveltem magam, hogy ne maradjak sokáig a rosszban. Január végén elhatároztam, hogy akkor innen tipli - pedig a kollégákat nagyon bírtam, csak az amerikai vezetést és a munkamorált ami az amerikaiakkal jött azt nem.
És június óta új helyen vagyok. Persze ehhez kellett szerencse faktor is, mert az ismerős aki beajánlott pont lett 1 hely üresedés. Ha nem dobbantott volna onnan valaki lehet fel se vesznek, mert idén nem túl rózsás a helyzet Németországban az autóiparhoz kapcsolódó területeken.⭐ Stella
-
cOxeR
Ármester
-
kisza25
félisten
válasz MunezXBK #22359 üzenetére
Most az új munkahely miatt költöztetek, vagy akkor vettetek lakást?
Én nagyon megutáltam a költözést.
2016-tól 2015-ig Ausztriában dolgoztunk, de szezonálisan, egy évben négyszer költöztünk.
Aztán amikor már itthon voltunk, nyárra kiadtuk a házat, akkor kétszer költöztünk egy évben.
Mióta elváltam, nem költöztem, négy éve vagyok itt.
Nem hiányzik.
Bár pont egy éve majdnem vettünk egy házat, csak kiderültek róla dolgok.[ Szerkesztve ]
-
MunezXBK
nagyúr
Költözés, internet bekötés.
10 perc pingvinezés után kiderült, másik házban van az APL. ( Jelentsen ez bármit is. ) Oda nem jutottak be, kérjek másik időpontot, meg intézzem el, hogy bejussanak.
5 perc múlva hív a központ, hogy amúgy ez 59.95-be került nekem, de szerda 12-17 óra között jönnek újra. Oké, de másik időpont nincs? De, szerda 8-13 között. Akkor legyen az előbbi.
Majd jön az email, hogy szerda 9-14 óra között várható a technikus. Mi van?
Ott ültem reggel 9-től, mondjuk a mosógép legalább 11 után megérkezett. Majd fél 5 környékén teló, hogy mi a bánat van, nem jön senki? Hát ők már fél 9-kor bekapcsolták a netet. De more, itt nincs net! Jó, akkor csináljuk a következőket...2 órán keresztül szenvedtünk, de húzzam ki 10 percre, utána jó lesz! És ha nem? Akkor hívjam őket.
Persze, hogy nem lett jó, kövi napra küldik a megmentő embert.
Jött egy 23 körüli kiscsákó, 3 perc múlva lett netem.
-
cOxeR
Ármester
válasz Emunem #22356 üzenetére
Sajnos egyre több az ilyen… 4 hónapja várok egy kapu szinterezésre, meg javításra, mert koncepció hibás a cucc, a héten voltak végre, 3-4 órával a javítás után megint rossz volt, hiába mondtam, hogy az nem lesz jó. Majd januárban jönnek legközelebb, a kapumotor 3 hónapja van fent bekötés nélkül mert nem tudom, hogy nem kell-e majd kikötni/átfúrni máshova pici túlzással a gari lejár mire kipróbálom... Vettem egy fa beltéri ajtót, 1m-en 6mm-es tekeredés van a lapban, de a gyártó szerint rosszul van beépítve. Régen soha nem volt panaszom kb… most meg szinte mindennel.
-
Emunem
senior tag
olvasom a dolgokat, és nem jön, hogy elhiggyem. Létezik, hogy ennyi kókler lenne az országban? Nekem eddig sose karcolták szét a
gumitfelnit, mindig valami gumírozott fogóval szedi le, ragasztó oldószerrel törli le, vagy mivel, olyankor a nagyja ragacs lejön, a többit meg valami gumis géppel le "polírozza", ha megkérem rá. Hát majdnem kezet csókolok neki ezután...[ Szerkesztve ]
"... hát persze ..."
-
Micsurin
nagyúr
...én még a felniközepeket is kivettem az új szettből, súlyt levettem, letakarítottam. Hasonló okoktól tartva. Még így sem bízok bennük a jövő csütörtököt illetően.
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Nem a külsejét mondom, hanem magát a szelepet. Azt kiszedik gumicserénél amikor leeresztik a gumit. Aztán bele dobják egy tároló tégelybe, ahol pár száz szelep várakozik.
Aztán mikor újragumizásnál belenyúl ebbe a tégelybe a szerencsén múlik, hogy egy 20 éves szelepet kap elő vagy ne adj' isten csak egy 10 évest.⭐ Stella
-
Micsurin
nagyúr
válasz radi8tor #22347 üzenetére
Ott nagyon megp*csáztam volna utólag a gumisokat...
KékHoldban egy szerelés egy szett új szelep, pont emiatt.The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Akkor nagy mázlid volt. Apám a motoron cseréltette a gumit és neki hibás szelepet csavartak be. Ugyanis abból se feltétlen azt kapod vissza amit kicsavarnak leeresztéskor.
Természetesen túrázás közben eresztett le a gumi. Aztán rendelt Amazonról 100db-ot, már azt se bízza a szerelőkre, mindig berak egy újat gumicsere után.⭐ Stella
-
Reggie0
félisten
válasz FeRRaR1 #22331 üzenetére
Nekem gumis elmagyarazta, hogy ketszer egymasutan nem lehet felrakni a centirre a kereket, mert ugyis mindenfelet mutatna, mert nem ugy van az am, a felrakastol mar elter. Arra mar nem tudott valaszolni, hogy akkor minek csinaljuk az egeszet, mert a kocsira is at kell rakni es akkor ugye ott is elterne a centirozas Mondanom se kell, azonnal kerestem masik gumist.
Azert tenyleg kene egy szakmai minimum, mondjuk gumis szakmat ilyen altalanos iskolai fizika ismeretek hianyaban ne lehessen vegezni.[ Szerkesztve ]
-
Emunem
senior tag
válasz FeRRaR1 #22331 üzenetére
nekem gumisom eddig normális, nincs okom a panaszra, szereti is csinálni. Am lehet benne valami amit mond, mert kopásra a teszten azt írták, hogy sokáig bírják... De én se papa üzemmódban megyek. A lényeg az, mert elfelejtettem befejezni a korábbi mondatomat (öregség...) hogy megpróbálja gariban kicseréltetni, esetleg beleszámítani valamit a következő szettbe. Ezért mondom, hogy foglalkozott a kopással.
"... hát persze ..."
-
FeRRaR1
őstag
válasz radi8tor #22334 üzenetére
Ott állok mellettük, amit lehet megcsinálok, és azonnal szólok ha valami olyanhoz nyúl ami nem tetszik. Addig meg kedvesen segítőkészen beszélgetek velük
Meg persze tisztán viszem oda a felnit, sőt ha olyan a szitu a súlyt leszedve.
Qru
Azé' jobb duma lenne ha egy WRX szettet rohasztasz érted...[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz ParmaBoy #22333 üzenetére
Pont ezért szerelem magamnak felnistül a téli-nyári szettet. Csak a legvégső esetben viszem gumishoz (pl mikor az egyik súly leesett). Ofc kapott egy karcot a felni amikor csavarhúzóval kapta le róla a felnikupakot.
Tanulópénz, azóta szelepsapka és felnikupak nélkül viszem a kereket gumishoz.⭐ Stella
-
FeRRaR1
őstag
válasz Emunem #22323 üzenetére
Imádom ezeket a "gumis aszondta" dolgokat. Fele gumis teljesen hülye. Ismerek gumist, volt osztály társam, és még a saját helyen Ő maga is azt mondja hogy olyanokat lát, itt mindenki hülye. Meg biztos ott voltak, tudjak hogy vezetted, milyen nyomáson, milyen kanyar tempóval mekkorákat fékezve, mennyire megpakolva...
Mikor megvolt a fehér XC60 R-design, az kapott egy szett PS4 SUV gumit. Ha jól rémlik 7.8mm volt a gyári mélység, kevesebb mint egy év alatt 3,6-on voltak 5000 mérföld után. Azt hitték nem jó a futómű ahol feltették, de ugye minden gumi cserekor azt is állíttatok. Jó volt, csak kapta a tempót. Tudtam hogy jön a Porsche, nem akartam tul sok gumival eladni Volt pár road trip, sziklás bánya mászás, meg úgy alapból Sport módban volt és nyomtam neki szinte mindig. Főleg mikor felkerült az új gumi, teljesen megváltozott a kocsi. Trabantból Ferrari lett
Mikor az Atlanti óceán partján jártuk a kihalt bánya városokat. Csúcs tengeri kajak, ide meg vissza térek az 100%
[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz cappa72 #22324 üzenetére
Én itt vettem, 2024- es cseh gyártás 2 nap alatt itt volt
-
Emunem
senior tag
válasz FeRRaR1 #22314 üzenetére
De a mai divat a legyen minél drágább, minél sz@rabb, és lehetőleg jogilag ne tulajdonold teljesen / ne módosíthasd.
Igazából a szarabb meg van indokolva az "Ökológiailag lebomló", vagy "környezettudatosabb alapanyagokból / gyártási technológiával készült" szlengekkel letudják a nagyérdeműt. Ja hosszú lenne a lista nálam is, de inkább nem mérgelődök én se."... hát persze ..."
-
kelly416
veterán
válasz cappa72 #22313 üzenetére
Én is nézegettem, hogy 225/60r16 kellene, az drágább, mint a 236/60r16, de az utóbbi inkább suv gumi, nekem meg a cv minden, csak nem suv.
Szóval én is maradok a drágább méretnél, aztán az árkategóriát meg majd kitalálom.Most azon pörgök, hogy be kellene cserélni egy F150-re, de az meg annyira "tucat", hogy nem tudom eldönteni, menjek-e el ilyen irányba avagy ne.
-
FeRRaR1
őstag
válasz Emunem #22305 üzenetére
Tudnék én is sok ilyet írni amit észrevettem...
Te vagy a beta teszter manapság + eladjak az adataidat. Akkor adjak ingyen vagy fél áron a kurv@ terméket ha utána meg kaszálni akarnak rajtad.
De a mai divat a legyen minél drágább, minél sz@rabb, és lehetőleg jogilag ne tulajdonold teljesen / ne módosíthasd.
Na de nem kezdem el mert nem lesz vége...
-
kelly416
veterán
Nekem is kell 1-2 éven belül gumit venni, így gyorsan kíváncsiságból ránéztem az árakra.
Nem is a longlong a legolcsóbb, 25e/db ár alatt vannak a piac elején. Megnéztem a misit, 68/db, de az egyből CC2, nekem meg a kevés km és az egy garnitúra felni miatt jó is a 4évszakos.
Csak végösszegben pislogok, hogy 100e vagy 280e... már nem éppen a "mindegy" kategória.Persze ha veszek valami jobbat, mert most is vredi quatrack van fent, akkor 200 körül leszek máris, onnan meg már nem olyan gáz a misi. Meg ez mégsem kötelező biztosítás, itt azért elvakarózik az ember az ajánlatokon.
-
Emunem
senior tag
On topikból folyt köv erre.
nekem is volt egy, akkor elmondom: Friss jogsival volt a tapasztalatom.
Ködös idö volt, szombat este 11:30. Jövök hazafelé, egyik tompított kiégett még indulás után nem sokkal (elötte 2 nappal javíttattuk meg helyi mindenessel, eredménytelenül, mert teljes foglalatot és kábelt kellett volna cserélni, nem csak megkapargatni a csatikat ).
Egyszer csak kiugrik muksikám a semmiböl, egy elem lámpával, hogy álljak le. A fakabátok egy grafitszürke skoda oktival voltak, egy benzinkút behajtó sávjának a közepében álltak, világítás nélkül, megkülönböztetö fény nélkül, gyakorlatilag az úttesten parkoltak mérési célzattal. (utána nemsokkal város vége tábla)
Nem álltam meg nekik ott, feljebb mentem ahol volt közvilágítás. Na ez volt az első dolog, ami nem tetszett nekik.
Ilyen kezdett után elmondták a maguk stílusában, hogy én közveszélyes vagyok, mert nem ég a jobb oldali lámpám. Mondom mutatkozzanak be, nem csak annyit, hogy rendörség,... nevet, számot akarok, és tudok a lámpáról, de nem vagyok köteles kicserélni, pláne nem szombat este. (akkor volt a rendelet, hogy mivel néha fél autót lebontod egy égő csere miatt, nem kötelező sem égőszett, sem kicserélni, ha a helyzet olyan).
Na hogy én mit képzelek magamról, majd meglátjuk.
Ameddig beültek az irataimmal, én hátra mentem, kivettem az égö szettet, aztán vissza mentem hozzájuk, mondom akkor jöjjenek, és segítsenek kicserélni, ha már a rend örei a nép segítségére van, és ennyire aggódik értem. Na akkor bepipult a csávó, hogy én kukásnak nézem (? ezt hogy hozta össze nem tudom), nem fog nekem segíteni semmibe, ez it nem románia (mivel erdélyben születtem), ülljek vissza és kussoljak. Felhívtam a fiygelmüket, hogy én normális hangnemben kértem segítséget, válogassák meg mit mondanak. Azzal a lendülettel lefotóztam az autójukat, hol áll meg, milyen körülmények között, rendszámmal legyen meg. A harcieb halkan emlegette anyámat, amíg a másik kiszállt, hogy mentse a menthetöt, hogy jaj, nem úgy gondolta a kolléga, most az lenne a legjobb, ha tényleg beülnék, nehogy megfázzak. Beülök, jön a harci eb, hogy 15e Ft helyszini bírságot szab ki rám, most ki tudom-e fizetni, mondom dehogy fizetek. Na akkor megint bepipult, hogy "akkor megy a feljelentés, és akkor meglátjuk ki nevet a végén, jó utat!" Mondom " nyugodtan, máskor kapcsolják fel a lámpát a ködben idióták!"
Azonnal hívtuk a központot, panaszt tettem névvel, rendszámmal az intézkedő rendőr ellen a szüleimmel, 2 hétre jött a levél, hogy elnézést kérnek a kolléga nevében a történtekért, ha szeretnénk, tehetünk feljelentést szakszerűtlen intézkedés végett. Annyiban hagytuk, többször én se láttam öket arra, pedig pont figyeltem, napi szinten jártam arra este/nappal.
Mindez nyíregyháza reptér irány Mol kúton.Jóccak.
"... hát persze ..."
-
Emunem
senior tag
válasz Reggie0 #22306 üzenetére
magam csinálom meg, ha ráz, csak akkor viszem gumishoz. De jó a gumisom, és eddig sosem vittem vissza egy gumi életideje alatt. (csak is akkor, amikor márkaszerviz, vw, volt gyorsabb, na oda már a héten mentem vissza, hogy 150-nél ráz mint az isten nyila... utána 3 hónap múlva, mert leesett a súly valahol. )
legtöbbet osztrák részen vagyok, magyarba csak rokonlátogatás megy. ide még kell téli, meg lánc is.[ Szerkesztve ]
"... hát persze ..."
-
Emunem
senior tag
válasz FeRRaR1 #22300 üzenetére
Falken megoldja, nem ajánlom. Szárazon úgy csúszott a nyári, mintha télivel mennék...
Mondjuk az sem szentírás, hogy meddig lesz jó a misike, nem garancia a mai szinpadias piaci bábzsúron.
Nem szeretem az összeesküvés elméleteket (bár 1-2-röl kiderült, hogy nem volt alaptalan, tervezett elavulás mizéria, kelet silányabbat kap, mint nyugat, etc..), de nekem tapasztalatom, hogy néha kölcsönös megállapodások által van, hogy neves gyártó is gyárt szemetet (aztán kimagyarázza, vagy lefizeti a zsíros PR mentö szöveget), ha éppen egy másik van soron, hogy égbe dicsérjék. Pl Bauhaus eddig köztudottan jó árairól volt ismeretes. Most bejelentés nélkül kezdett drágulni minden, az Obi, ami eddig marha drága volt, meg kezd olcsósodni, szisztematikusan, és pontosan azok a termékek cserélnek árat mind a kettő áruházban. Osram Ledes lámpa szett, 8,5W/ 5db-os doboz, eddig bauhausban volt 8,90, obiban 12,90, most kb 3 hónapja babiban 15,90, obiban 9,90. De faáru, építőanyag, szerszám, kábelek, mindegyiknél meg lehet figyelni ezt.
Evégett nem merném a kezem bármiért is a tűzbe tenni, (contival is ez volt), így marad a mások tapasztalata, és a próbálgatás. Jó pár éve semmilyen új termék nincs teljesen kész. nincs idö tesztelésre, mindig kell az új. A vevő a tesztelő, és még fizet is érte (VAG érintős kezelő panel a kormányon, WHAT!!??), a gyár meg vagy figyel a visszajelzésekre, vagy innovál valami új gyökérséget a mi buxánkra.kipanaszkodtam magam a világra mára.
[ Szerkesztve ]
"... hát persze ..."
-
Emunem
senior tag
Köszönöm mindenkinek a tippjét. Na látjátok, kérdeznem se kellett konkrétat.
Szóval: 2 évvel ezelött (2022/06) vettem meg a téli és nyárit is. Falkeneket vettem, mert akkor 3. helyen végeztek sok teszten (16" téli HS01, 17" nyári ZE310 ez mondjuk nem mindenhol volt jó helyen, de vizes futása pöpec).
Miért Falken? Előbb említett ok, meg ki akartam mást is próbálni. Contis srác voltam, minden autómon csak azok voltak (egyszer vettem egy autót egy Semperit garniturával, nem volt rossz, de irdatlan hangos volt).
Hankook, Falken, Goodyear és Michelin gumik voltak a listán, ebben a sorrendben. Aztán jött a nagy árbomba 22 nyarán (drágult akkor mondjuk minden és mindenhol az égbe), túl vásárlás miatt sok gumisnak már nem volt raktáron, nekem meg azonnal kellett, mert a másik felni garnitúrát 1 hét múlva vinné a vevö. Így gondolkodnom kellet azon is, hogy ne csak jót, hanem gyorsan is. GY egekbe ment, Hankook ürbe... így raktárról (22-es gyártású) csak falken maradt, az is csak 3 helyen.
Most vennék megint valami mást, vagy hankook, vagy Michelin lenne a préda. Falken jó nedves körülmények között, de szárazon csúszik. (3.-ban is elkapart néha a legnagyobb kánikulában, pedig csak 150 pacis az autó) Cserébe 2 év alatt elfogytak.
215/55r17 nyári, 215/60r16 a téli méretem. Ebből eleve alig készült teszt, ha volt, akkor is nem pont ez a méret (205)
na idén tavasszal lesz a bevásárlás téli/nyári gumiból, úgyhogy még van idöm. De elképzelhető, hogyha nem lesz megint arany áron, akkor misike lesz, mástól is hallom, hogy nem hiába prémium.
Köszönöm, hogy ki írhattam magamból. Meg a mankókat is a döntéshez.4 évszakossal nincs bajom, de én nem élnék vele. céges Vivarón is téli/nyári szett van.
Békés estét belétek is.[ Szerkesztve ]
"... hát persze ..."
-
FeRRaR1
őstag
Ha már gumi:
Carrera GT new lap record.
[link] YT
Annyi hogy újabb gumit kapott és ekkorát javult a köridő. Sokan nem gondolják de néha a gumi áll egy jobb kör hátterében. Avagy megnéznék egy 918-at vagy Zonda R-t ezzel a gumival.Az álom garázsban ez lenne a manuál sport verda. 20 éves és mit megy, no meg milyen hanggal...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Meta Quest 3 128gb +kiegészítők! (Garanciális)
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
- Dell Latitude E6330 laptop (14/i5-G3/8GB/320HDD/MagyarVilágítós)
- Fujitsu Lifebook E752 laptop (15,6/i3-G3/4GB/320HDD)
- Lenovo Thinkpad L390 laptop (14FHD/I3-G8/8GB/256SSD/Win11)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest