Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Windows 11
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Proxmox VE
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Ásványbotrány: Kongó választ és bizonyítékot vár az Apple-től
Új hozzászólás Aktív témák
-
cOxeR
Ármester
válasz Emunem #22356 üzenetére
Sajnos egyre több az ilyen… 4 hónapja várok egy kapu szinterezésre, meg javításra, mert koncepció hibás a cucc, a héten voltak végre, 3-4 órával a javítás után megint rossz volt, hiába mondtam, hogy az nem lesz jó. Majd januárban jönnek legközelebb, a kapumotor 3 hónapja van fent bekötés nélkül mert nem tudom, hogy nem kell-e majd kikötni/átfúrni máshova pici túlzással a gari lejár mire kipróbálom... Vettem egy fa beltéri ajtót, 1m-en 6mm-es tekeredés van a lapban, de a gyártó szerint rosszul van beépítve. Régen soha nem volt panaszom kb… most meg szinte mindennel.
-
FeRRaR1
őstag
válasz Emunem #22323 üzenetére
Imádom ezeket a "gumis aszondta" dolgokat. Fele gumis teljesen hülye. Ismerek gumist, volt osztály társam, és még a saját helyen Ő maga is azt mondja hogy olyanokat lát, itt mindenki hülye. Meg biztos ott voltak, tudjak hogy vezetted, milyen nyomáson, milyen kanyar tempóval mekkorákat fékezve, mennyire megpakolva...
Mikor megvolt a fehér XC60 R-design, az kapott egy szett PS4 SUV gumit. Ha jól rémlik 7.8mm volt a gyári mélység, kevesebb mint egy év alatt 3,6-on voltak 5000 mérföld után. Azt hitték nem jó a futómű ahol feltették, de ugye minden gumi cserekor azt is állíttatok. Jó volt, csak kapta a tempót. Tudtam hogy jön a Porsche, nem akartam tul sok gumival eladni Volt pár road trip, sziklás bánya mászás, meg úgy alapból Sport módban volt és nyomtam neki szinte mindig. Főleg mikor felkerült az új gumi, teljesen megváltozott a kocsi. Trabantból Ferrari lett
Mikor az Atlanti óceán partján jártuk a kihalt bánya városokat. Csúcs tengeri kajak, ide meg vissza térek az 100%
[ Szerkesztve ]
-
FeRRaR1
őstag
válasz Emunem #22305 üzenetére
Tudnék én is sok ilyet írni amit észrevettem...
Te vagy a beta teszter manapság + eladjak az adataidat. Akkor adjak ingyen vagy fél áron a kurv@ terméket ha utána meg kaszálni akarnak rajtad.
De a mai divat a legyen minél drágább, minél sz@rabb, és lehetőleg jogilag ne tulajdonold teljesen / ne módosíthasd.
Na de nem kezdem el mert nem lesz vége...
-
FeRRaR1
őstag
válasz Emunem #22294 üzenetére
Segítek, ha nem akarsz kísérletezni csak minden téren jó gumit vegyél Michelint.
P zero egy nagy zero. Volt egyik használt Volvómon is, az mindenhol sz@r volt. Porsche is azzal jött sajnos. Szárazon jó, de az nem nehéz. Vizesen se annyira rossz mint volt, egész használható. Átmeneti időben mikor nedvesedik full korcsolya pálya. Olyan helyeken megcsúszik ahol egy linglongot is egykézzél fognék. A Volvo 4 éves PS4S szettje körbe röhögi.
Illetve nincs gyenge pontja. Mindenhol / mindenben jó.
Fater és ismerős a contikat próbálta végig. Azok is hiába javulnak ha mindig marad valami hatalmas gyenge pont. Nagyon gyorsan kopik vagy könnyen felúszik... Bridgestone az kukába való, GY nem próbáltam csak telit az atom kula.
Egy biztos én befejeztem a szórakozást, ezt próbáld ki, azt próbáld ki, ez most már nem olyan, ez már jobb...
Michelinnel jött a 2 Toyota. Volvo is az, Porsche sajnos nem de előbb lesz eladva mint gumi cserélve és főként vizes úton csúszkálok, úgy meg nem kopik. Egy biztos, ha valamire gumit veszek amit használni is fogunk egy darabig akkor az Michelin lesz. Ahogy reagál vészhelyzetekben, hidegen, melegen, vízen, határon... Nincs gyenge pontja = hatalmas biztonság és tartalék. No meg lassan kopnak.
Megrakott Toyota furgonnal este vizes úton kellett vészfékeznem enyhe kanyarba. Nem gondoltam volna hogy meg fog állni, nagy súly, 80km/h, akkorát lassult hogy én is meglepődtem és tartalék is volt a fékútban. Akkor is egy dologra gondoltam: Csak Michelint fogok venni ezentúl.
[ Szerkesztve ]
-
Micsurin
nagyúr
válasz Emunem #22200 üzenetére
Egyébként!
Vett magának múltkor egy csomó mindent, mondván különköltözésnél legalább jó lesz, az i30-al is 2 kört futottunk pár hete. Maradandó élmény volt az a legozás amit ott letoltam...The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
tboldi
nagyúr
válasz Emunem #22162 üzenetére
Nemtom, elhatározás és ráérés kérdése az egész. Na, meg részemről az sem hátrány, ha addig sikerülne ismét használhatóvá tenni a MiTót, mert pillanatnyilag inkontinenciában szenved.
Szombaton nekiálltam apámmal olajat cserélni, de elnyalódott a leeresztőcsavar menete, nem lehet meghúzni, és addig nyilván nem tölthetem bele az új olajat. Egy másik teknőt
mategnap elvittem egy gépműhelybe, elvileg a héten kész lesz.[ Szerkesztve ]
-
FeRRaR1
őstag
válasz Emunem #22153 üzenetére
Nem tudok semmit se csinálni. Sajnos vagy szerencsére azt még nem tudom.
Eddig 4 eladás, ~£400 font, mondtam asszonynak ez lesz a spórolás, költségvetésből nem költünk karácsonyi kaja vásárlásra, de amit eladok azt a keretet felhasználhatja
(Bicaj első teló, kerek szett, kávé főző, kávé daráló eddig)Mondtam neki hogy nem akarok kacsát meg libát, annyira nem szeretem őket. Ellenben bélszín + liba máj az mindenképpen. Most már kerete is lesz hozzá
Illetve mondtam neki hogy nem akarok 8 féle kaját se, max 3 fő étel 2 süti és ennyi. Neki se kell 3-4 napot a konyhába robotolnia...
-
-
válasz Emunem #22160 üzenetére
Sajnálom de nem emlékszem. Előfordulhat, hogy Richard!, de ha valaki segít megköszönöm!
[ Szerkesztve ]
A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
válasz Emunem #22154 üzenetére
Győrben is szokott lenni. Már nem emlékszem ki csinálja, de múltkor (2-3 éve) nagyon jó volt az ETO park parkolóban.
[ Szerkesztve ]
A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
FeRRaR1
őstag
válasz Emunem #22112 üzenetére
Tányér volt de egyébként aktuális az infó mert pont lecseréltünk mi is egy készletet, 6 teflon kuka, jött helyette 3 kerámia. (ne nézzetek bele a mikro plasztik szituációba teflon edény és műanyag lapát / keverő kanál témában ha jól akartok aludni. Ugyan ez a legtöbb műanyag palackozott italra, de főként ha hő éri őket. Pl napsütés a kocsiba...)
-
cOxeR
Ármester
válasz Emunem #22067 üzenetére
Amúgy nagyon durva, én 4 boltba veszem meg a heti dolgokat... és kb csak ugyanazt tudom venni, néhá jön valami olyan, ami új és ráeszmélek, hogy az ehető. A termékek szerintem 70-80%-a ha valaki elolvassa mi van benne, nem való étkezésre... sokszor szikrát nem kapok, mikor valamit leveszek és szokás szerint elolvasom... az árról még nem is beszélve... paradicsom 6e/kg... felőlem kb ott rohadhat el.
Zöldségekről nem is beszélek, meg a tojásról... mert egyszerűen ott annyi minden ellenőrizhetetlen... inkább nem is pörgök rajta.
Egy felvágottas pultnál, már csak röhögök... egy messziről mentes feliratokkal tarkított mangalica kolbász... aztán a a végén csak kiderül, hogy annyi szemét van benne.
Ott van pl a Pikok Pure vonal, annak is kb csak egy töredéke ami tényleg pure...
Régen nem volt ilyen, gyerekként, volt kettő szalámi, sima meg sajtos... kenyérből is 2 féle, aztán jónapot, vélhetően kevesebb is volt benne a szemét... most meg kb kenyeret nem lehet venni, már ha egyáltalán valaki a glutént nem próbálja amennyire lehet kerülni. -
kelly416
veterán
válasz Emunem #22055 üzenetére
Ezt is kipróbálom, bár a ragacsra hasonló hatékonyságban számítok. Ráadásul aki abba bele ragad, majd visít és hátha elűzi a többit.
Az a baj, lakatlan a szomszéd telek. A házuk és melléképületük környékén ilyenkor mindig egérinvázió van. Egyszer felnyomom a tulajokat valami szerveknél, de még oróbálok barátságos megoldást találni.
-
Micsurin
nagyúr
válasz Emunem #22003 üzenetére
...tőle azóta megkaptam, hogy "én mondtam". Már akkor jelezte a csizma lesz a következő amit kidobok úgy, hogy csak nyekken.
Mondjuk nekem még mindig mákom van, ha épp olyanja van akkor puccba vágja magát de alapvetően 2 sportcipővel, 2 farmerrel és 5-6 pólóval elmegyünk kb bárhová több napra.The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
2ozzmexy
senior tag
válasz Emunem #22003 üzenetére
Van már pár olyan üzlet ahova nem megyek be személyesen, vagy taktikusan BKV-val megyek (utálok 5ezer cekkerrel bénázni tömegközlekedésen), csak azért hogy ne vegyem meg a sokadik cuccot hobbiból... igazából az egyik csajom fogalmazta meg jól, nem az autókozmetika a hobbim, hanem az ehhez szükséges cuccok gyűjtése...
"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
kelly416
veterán
válasz Emunem #21979 üzenetére
A fiam december végén lesz 5. A Smokey, Hazard stb filmek még nem kötik le. Már több mint egy éve végig tud nézni egy-egy normál hosszú mozit ha az leköti. A Herbie is polcon maradt, de a Vissza a jövőbe lekötötte. Azt élte. Jó, a dumás részeknél autózik picit, de utána táltott szájjal lesi tovább.
-
kelly416
veterán
válasz Emunem #21976 üzenetére
Oh, ezt ne kérdezd. Fogalmam sincs. KnightRider jutott a fejembe elsőnek, de azt K.I.T.T. tuti szkennelte volna előre.
Rengeteg autós üldözős film volt akkoriban, de törpe voltam. Szerintem Kojak is lehetett, vagy a régi tolvajtempó, Smokey és a bandita, Hazárd megye lordjai.... nem emlékszem. Volt bennem törekvés, hogy újranézzem ezeket, de nincs még rá időm, így csak emlékfoszlányok vannak. -
tboldi
nagyúr
válasz Emunem #21964 üzenetére
Csak Gols-ig megy saját autóval, Bécsben akkor jár, ha vinni kell az adventi vagy húsvéti vásárba a bort, de akkor nyilván a céges Jumperrel teszi.
Idén mondjuk kimarad, nem kaptak helyet a schönbrunni kastélynál.És apum nem tanult soha németül, csak szavakat tud, amik a munkájához kellenek. Nem tudná kifejezni magát úgy a rendőr előtt.
-
tboldi
nagyúr
válasz Emunem #21917 üzenetére
Na, pont ezért nincs kamera a kijárós autóban, nem hiányzik apámnak, hogy bármiféle gumiszabály másként értelmezése miatt konfrontálódjon a hatósággal. Meg hasonlóan Munez-hez, igazából nincs különösebben szükség rá arrafelé, legfeljebb csak a többi magyar ingázó miatt.
A két olasz rendszerint csak Óváron belül mászkál, ezekbe viszont indokolt a dashcam. Mily meglepő, mára is jutott necces helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
2ozzmexy
senior tag
válasz Emunem #21918 üzenetére
Könyöklőben szokott lenni, de a német rendőr jófej, ha meglátja, leveteti, az osztrák meg is akart büntetni érte csak levettem. Aszem 64es kártya van benne, mert gyakran 10-12 órát is vezetünk, szóval a 16osról a reggeli esemény már törlődne... talán a Vitarában van 16-os kártya benne, de az is blokkos, szóval ha betelik törli a legrégebbit, de így is van ami több hetes és még rajta van.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Emunem #21922 üzenetére
Amúgy szerintem az van mögötte - tegyük hozzá jogosan - hogy az emberek nem állnak bele olyan helyzetekbe, amit megéri rögzíteni. Bp-i autósok videóin azért látni szoktam, hogy lehetett volna előzékenyebb a kamerás ember, de csakazértis megtette, mert ebből lesz jó felvétel.
Osztrákok még a balesetnél kamerázó egyéneket is kiveszik a sorból, nagyon nem támogatják a "katasztrófaturizmust".⭐ Stella
-
cOxeR
Ármester
válasz Emunem #21896 üzenetére
+ radi8tor, van alternativa... [link] másik hasonlóan szűk aluljárón megyek át, ahol kevesebb a forgalom, csak kerülni kell kb 5 percet hozzá.
Minden hétfőn reggel átverekedem magam a babbuszi miatt ezen a csövön.
Amúgy gyalogosok is jönnek ezen át az autók mellett. Az is még szép baleset... mert nem fér el a gyalogos a kocsi mellett, ergo megvárod míg átsétál, szóval ez tényleg egy autós nyomvonal. -
2ozzmexy
senior tag
válasz Emunem #21856 üzenetére
Tudom, nem is a konkrét esetre gondoltam... de sok bojler láttam pályafutásom során, mondják hogy ennyi vödör meg annyi vödör... nem tudom milyen vödör, de nekem csak vízkővel még egy vödör sem telt meg soha...
A legdurvább idáig az volt amelyik ki se jött, vízkőoldót kellett befújnom hogy szét tudjam szedni, de abban se volt egy felmosóvödörnyi, pedig arról beismerték hogy 10 éve nem szedte szét senki... megpróbáltam kitalálni édesanyja foglalkozását, de nem sikerült.
Szóval Budapesten nem tud több vödörnyi vízkő felgyűlni, nem igazán értem máshol ez hogyan lehetséges. Lehet ez olyan mint a horgászás?"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
2ozzmexy
senior tag
válasz Emunem #21857 üzenetére
Ettől még amit csinál az csak csavarok, semmi szakmunka, alkatrész ki, jó alkatrész be, már az alapján amit eddig láttam...
De hogy a nőjének minek épített egy Lamborghini SUV-ot shoppingolni meg gyereket hurcolni azt nem vágom, fájna a szívem érte ha ott kellene hagynom egy ilyet a parkolóban hogy vagy bevágják az ajtót mire visszaérek vagy nem. Mindenesetre én valami commercial-t csináltam volna neki szaladgálósnak."...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
kelly416
veterán
-
FeRRaR1
őstag
válasz Emunem #21838 üzenetére
Szórakoztatásnak jó, de soha nem vennék ilyen Goonzquad vagy Matt Armstrong és társai álltal javított komolyabban sérült autót.
Illetve azt hiszem Tavarish beszélt róla egy podcasten hogy van a kész autó, meg a youtube kész autó. Még mindig rengeteg hibával, de a videóba elő adják hogy kész, tuti, hibátlan.
Kb fele vidót nézem az említettektől, de tudni kell hogy szórakoztatásra gyártott tartalom, nem 100% valóság.
Viszont az 1000% hogy soha nem kéne álltaluk javított, hajlítgatott autó.
-
2ozzmexy
senior tag
válasz Emunem #21838 üzenetére
Mire gondolsz? Gyári alkatrésszel javít Matt, vagy utángyártottal, nem kalapálnak ki semmit, szerintem egy kezemen megszámolom hányszor láttam heggeszteni... munez többet heggesztett az elmúlt 1 hónapban...
-
2ozzmexy
senior tag
válasz Emunem #21835 üzenetére
Nálatok fordítva van bekötve a vízlágyító, vagy mi a fene folyik itt mindenkinél!? Budapesten ahol olyan kemény a víz hogy a szájsebészek ajánlásával fogyasztható mert a fogad beletörik se néz így ki egy gondozatlan bojler 12 év után se... pedig hidd el, szedtem szét már néhányat. Amúgy van hozzá felújító készlet, nem véletlenül, ami abban van az csere, állapottól függetlenül.
-
-
-
FeRRaR1
őstag
válasz Emunem #21763 üzenetére
Elmesélek egy szép történetet ezzel kapcsolatban. Előző helyemen szomszéd kijött miközben papírokat égettem hátul egy régi fém vödörben. Banki, céges, amin nevek, számla adatok vannak stb évi 3-4 alkalommal el tüzelem...
Egyik szomszéd pont jött ki hátra és mondja: A local council (helyi önkormányzat) tiltja a papír levelek égetését.
Rövid volt a válaszom: Leszoph@t a helyi önkormányzat.
Itt is vannak hülye szabályok, de nem basztatnak érte. Olyat is hallottam ismerőstől hogy ráhívták a rendőröket Svájcban egyszer mert a nyári kereket telire cserélte a lakás parkolóban, egyszer meg mert mosta az autót (ki is ment a rendőrség)
Osztrákok nemrég azért is büntetni akartak ha nem akartál beta teszter lenni a covid oltásnak...Engem teljesen hidegen hagynak az ilyenek. Ma is bemelegítettem az elektromosokat reggel, 10 perccel indulás előtt ment a fűtés. Ugyan ez volt a Porsche tegnap, kimegyek, beindítom max hőfokon, közepes ventivel + klímával, belső keringetés + ülés + kormány fűtés. Majd bent elszürcsölöm a forró csokimat és indulok. Akinek ez nem tetszik levehet szájjal. Vagy tarthatnak egy klíma konferenciát ahova 120 magán géppel repülnek. (Egyébként meg jegesek voltak az ablakok és 1 fok volt, mire indulok száraz és tiszta az összes ablak, kényelmes meleg az autó)
Meg nyilván én vagyok a gond, nem a 47 széntüzelésű erőmű ami kínában indult egy év alatt. Mindegy majd a papír szívószálak meg az üveghez bilincselt kupakok megoldják a világ összes gondját.Köszönöm, élőben / kintről szebben szól, illetve van annyira jó a gyári sport kipu hogy nem érzem hogy más kéne rá. Persze folyton nyitott módban járok vele, meg annyit lehetne játszani hogy a normál legyen a mostani nyitott, a sport-nak meg durvábbat csinálni, de garos autóval nem játszok ilyeneket
-
2ozzmexy
senior tag
válasz Emunem #21699 üzenetére
Nekem mindenféle autóhoz dobál már minden felület, mivel a fél cégnek én rendelgetem az alkatrészeket meg a kozmetikai vackokat... tudod, 30k felett ingyen szállítás meg ilyenek... egy pucér nénis reklám se jön már, csak az alkatrészek, akciós vödrök meg makkita fúrók... évekig nem hittem volna hogy hiányozni fog egyszer az alzás kis zöld manó meg rosszlányok reklám.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz Emunem #21688 üzenetére
Is-is. Vannak szuresen es tomegmeresen alapulo meresek is, azaz amikor azt merik, hogy milyen finomsagu szuroben mennyi anyag akadt el, de a jellemzo olcso megoldas a szorodason alapulo optikai meres. Minel kisebb egy reszecse es minel kozelebb van a feny hullamhosszahoz, annal kevesbe szamitanak a makroszkopikus tulajdonsagai, mint peldaul a szin. Ezt is lehet szuressel kombinalni, de kevesbe jellemzo, altalaban egy durva eloszurot szokas csak hasznalni.
A VOC, azaz az illekony szerves anyag mennyiseget pedig ionizacio vagy vezetokepesseg meressel mernek.
A specifikus anyagokat, mint pl. CO2 pedig az optikai adszorpcios karaketerisztika alajan merik, ami kb. csak arra az anyagra jellemzo, azaz megvilagitjak egy adott hullamhosszu lezerrel es merik mennyire nyelodik el, azaz nem er at a mert teren, vagy valamilyen kemiai reakcios potencialmeressel, mint pl. Oxigen vagy peldaul alkoholszondanal szokas. Ez utobbikban a szenzort rendszeresen cserelni kell, mert gyorsan elhasznalodik.
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
válasz Emunem #21641 üzenetére
Igazából nem sok... Csak átfutási időben húzódott el. Augusztusban adtam le... Abban volt karosszéria, főtengely szimering...meg még pár tétel. Az megvolt szeptember közepe. Utána állt 2 héttel ezelőttig. Csere kicsit használtam és nem volt időm elmenni érte. És amikor elmentem akkor elkezdett 3 hengerezni induláskor.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
kelly416
veterán
válasz Emunem #21622 üzenetére
Én szedtem ki száraz, berohadt csavart. Sőt, cseréltem kerékagyat is, mert nem jött ki a csavar csak beletört. Azóta a sajátomat mindig megkenem és soha nem rohad össze. És mint írtam, kézből, megszokásból tudom magamnak a nyomatékot. El is hiszem, hogy teljesen más nyomaték kell a kent csavarnak, mert ha nyomatékkulccsal ráhúzok egyre szárazon a másikra meg kenve, megyek egy kört és utána megpróbálom vissza lazítani, akkor érzem is, melyik a száraz és melyik a kent.
Nyilván évente átcserélem a négyévszakos gumis kerekeket is, tehát nem nagy esélye lenne összerohadni sem, de ezt tapasztaltam, ilyen a felfogásom, nekem ez kell. Bikkfafejű székely gyerek vagyok.Elhiszem bárkinek, hogy neki csak szárazon vagy akárhogy kenve, szellentve jó. Nem erőltetem rá senkire a módszerem. Csak leírtam, hogy én így, más meg ahogy akarja.
-
aktív tag
válasz Emunem #21623 üzenetére
Persze, de pont ezt beszéltük a felni belső felének trehánysága kapcsán. Ha fő profilban ezt csinálod, főleg átlag autósnak, akkor a nap végén nem mindegy, hogy 15 vagy 20 szettet szereltél meg. És akkor még a ragasztóleszedő gumikorongokról, hígítóról nem is beszéltünk.
-
aktív tag
válasz Emunem #21617 üzenetére
Én tegnap ejtettem meg a téli-nyári cserét, itt sosincs megtépve a csavar, de most még külön eljátszottunk az új nyomatékkulcsukkal is. [kép] Jó cucc, de nyilván pepecsebb, mint süketen ráveretni ütvecsavarozóval.
Viszont a 9 éves gyári felnik belső oldala zseniális. Az még hagyján, hogy a korábbi súlyok ragasztói valószínű sosem voltak levakarva róluk (azt nem is említem, hogy milyen szép egyenesen sikerült őket ragasztani), de nem sajnálták a gép körmeit sem rendszeresen belehúzni, fel-le szerelésnél a féknyergen végighúzni, sőt valamelyik vérprofi kolléga az egyikbe egy nagy "BE" feliratot is bele tudott karcolni.
[ Szerkesztve ]
-
2ozzmexy
senior tag
válasz Emunem #21390 üzenetére
Itthon kb a birtokvédelem illeti meg maximum, azon kívül a szerződésben foglalt 30 napod van kiköltözni és kitakarítva az eredeti állapotot helyreállítva visszaadni a bérleményt. Magyarul egy lukkal sem lehet több a falon, különben ugrik a kaució (igen, nem levonásra kerül van a mintaszerződésekben sem), nem jelentkezhetsz be, tehát parkolási engedélyt sem válthatsz ki, soroljam még? Sok tulajdonos kiköti hogy sem kisállattal sem gyerekkel nem költözhető. Nekem azért ugrott egy albim, mert van gyerekem... az se baj hogy nem velem él, de ő gyereket nem akar meglátni a lakásban. Senkit nem költöztethetsz be, még ideiglenesen sem, ugyan nem várja el a tulaj, de ha valamelyik kollégám/haverom/barátom nálam alszik, azt is írásban közlöm vele. Dohányzás nyema, felejtsd is el ha dohányos vagy, ha csak megérzik a cigi szagot már lapát, ki se adja neked. Tovább is van, mondjam még?
Vannak az életben színek, hidd el, de ne mástól várd hogy megmutassa, neked kell megtalálnod. Ha muszáj lenne, mindenki megoldaná az életét autók nélkül... mi is, csak fáj bevallani hogy a kényelem az kényelem.
[ Szerkesztve ]
-
2ozzmexy
senior tag
válasz Emunem #21346 üzenetére
Mondjak olyan helyet ahol 500ezerért családi házat kapsz Magyarországon? Csak oda nem költöznél...
Amúgy mit gondoltál, én sosem vettem fel hitelt!? Van több is, ha gondolod adok pár törlesztőt szívesen... már örülök hogy csak 4et kell fizetni, cserébe most fizethetek albérletet, szóval nyugi, nem csak nektek xar ám..."...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
2ozzmexy
senior tag
-
2ozzmexy
senior tag
válasz Emunem #21283 üzenetére
Javaslom néz körül egy picit, esetleg olvass vissza, hátha átmegy az üzenet, de lebutítom kőmagyarra:
Az autózás nem jog, hanem kiváltság, ha nincs rá pénzed így jártál...
Valószínűleg én is eladom a sajátot, mivel a helyet foglalja, a folyadékok tönkre mennek benne ígyis-úgyis, szóval vigye valaki, aki használja is...[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Micsurin
nagyúr
válasz Emunem #21223 üzenetére
Köszi
Egyenlőre nem szándékozom becuccolni a 3D Print topikba mert ott azt néztem eddig erősen túltolják a srácok.. még ha valaki csak hobbi szinten bohóckodik is.kelly416 Annyira nem, sokat kérdeztem két kollégát akik évek óta nyomják több printerrel. Nem igen van opciód, ott az Ender 3 SE / KE ~78 és 110-ért de erősen sok modolás fog később kelleni vs ott van a Sovol ami régebbi technika, lassabb de cserébe jobb minőséggel dolgozik.
Affiinitás ezekhez meg jön idővel, modellezni szeretek (Unity Assetek pl) szóval nem hiszem, hogy itt pl gond lesz vele. De ez azért a bőven tanulható téma ha érdekel és az olcsóbb nyomtatókról marha sok leírás van már melyiket mihez mihez ne.Reggie0 Addig nem mennék el Arra amire kell szerintem sokáig elég lesz a Sovol is, a sisak meg cosplay páncél és társai meg hiába részletes de nagy darabokból van és úgy is durván utómunkás. Nekem inkább a társas figuráknál vannak félelmeim de majd meglátjuk. (Én azért bizakodom nem valami amorf biomassza lesz a vége.)
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
kelly416
veterán
válasz Emunem #20782 üzenetére
Ezt értem, de nem is erről beszélek. Simán a füléhez tartja a telót vagy ami még jobb, kihangosítva tartja a teló alját a szájához, mint ahogy az egyébként is trendi manapság. Mondom, mindamellett hogy 1-2 éves autóval van amiben már biztos akad gyárilag beépített kihangosító.
Tényleg. Azt tudja valaki, miért jó úgy telefonálni, hogy a marokra fogott teló alját mint diktafont tartod a szádhoz, miközben a hangszóró a lehető legtávolabb van a füledtől?
-
félisten
-
kelly416
veterán
válasz Emunem #20716 üzenetére
Én kb. köszönömöt sem kapok érte, de utálom ha ott a mosatlan. Pont azért nem vettem gépet, mert mindig minden tele van. Mármint a fiókokból folyik ki a fűszer, kaja alapanyag stb. a kamra dugig van mindennel és mégis minden nap elmegy vásárolni. Elmondtam, ha csinál helyet, veszek. Nem csinál.
Már kipróbáltam, hogy kell még egy szekrény, még egy polcsor és minden el fog férni szépen, de nem. Csak még több helyen van kupi mert semmi nem fér. Ha 100 polcot csinálnék, 101 polcnyi cucc lenne.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
- Dell Latitude E6330 laptop (14/i5-G3/8GB/320HDD/MagyarVilágítós)
- Fujitsu Lifebook E752 laptop (15,6/i3-G3/4GB/320HDD)
- Lenovo Thinkpad L390 laptop (14FHD/I3-G8/8GB/256SSD/Win11)
- Apple iPhone 13 Pro 128GB - Sierra Blue + Sok Kiegészítő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest