Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Milyen routert?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Mikrotik routerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- ASUS routerek
- Windows 10
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- OpenMediaVault
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kelly416
veterán
Nem mondom, hogy nem szoktam kézbe venni a telót néha, mert S-Cross fedélzetin kb. lehetetlen kikeresni egy nevet a telefonkönyvből 1000-1100 névjegynél. A telón tarcsázó + 3-4 betű és egy oldalra húzás a hívás indítása. De max ennyit nyomkodom, ezt is azért, mert gyorsabb és nem vonja el úgy a figyelmem mint a fejegység símogatása. Nem olvasgatok, nem tekerek közösségit, főleg nem haladás közben.
Kb. nem létezik olyan ember, aki vezet rendszeresen és még nem volt teló a kezében olyankor amikor nem kéne. De a normálisabbja felfogja, hogy ez max. kényszer és nem csinál rendszert belőle.Én pl. kihangosítva sem szeretek beszélni, mert 5x visszakérdezek és így sem emlékszem végül néhány dologra. Így nem sok értelme van, de legalább tudom magamról, a vezetésre figyelek jobban. Szerencsére.
Ezért nem is szoktam rádiót sem hallgatni vezetés közben. Akkor már inkább valami zene válogatás, az nem vonja el a figyelmem. -
kelly416
veterán
Túl kis városban lakom. Mifelénk még mindig a "fűrészfogazóktók" hullik a hajam leginkább. Jön szembe a kedves, de nem ám az úttal párhuzamosan, hanem finoman középre irányúlva, majd már a választóvonalat átlépve végre felpillant a telefonból, elrántja a kotmányt a saját sávjába, de a művelet végére már bukik le a feje és kezdi újra az elválasztót.megközelíteni.
Az összesnek kivenném a kezéből a telefonját és az orra előtt vágnám földhöz, de úgy, hogy tutira eredményes legyen a művelet
De ma láttam egy csókát, az "A" oszlop tövében a telefontartó, megy a telefonon egy film és úgy vezet. Na az ilyennek is venném el a jogsiját a helyszínen. -
nagyúr
Bizony ilyenkor elkél a türelem.
Jó olvasgatni, hogy sok autós fórumozó igyekszik deffenzíven, előzékenyen vezetni. És gondolkodva teszi azt, vigyázva az élet- és vagyon biztonságra.
(Persze néha nálam is előjön a bénaság itt/ott, meg néha racse szellem is, szóval nem vagyok szent...)
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
nagyúr
&@#22429Qru, #22420troll81, #224126030D, #22410MunezXBK,
Köszönöm szépen mindenkinek!
Hát biza' eltöltöttem két estét AI-val a hétvégén, meg a többiekkel is természetesen.
Jó beszélgetések voltak az biztos.
Egészen érdekes eredmények születtek ebből.
Legkisebb fiam: Apa menj, ne szalassz el minden lehetőséget!
Legnagyobb: Á, én nem megyek, két hét alatt kikészülnék
Lányom: Na, ti mehettek, én maradok itthon, egész ház az enyém lesz! (mellé fej...)
Anyóka: Aztán vigyem én az autókat, meg tartsam karban őket, meg ....
Kutya: grrr...
Cicák: Miau...Úgy tűnik, nem engedtem el, de lehet, hogy lokációt kellene váltanom (kissé közelebbre becélozva).
Jópofa dolog, hogy mindenféle beszélgetések mennek itt. Még ha nem is mindenre reagálok, azért olvasgatom szépen az eseményeket, ha időm engedi. 👍
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
kisza25
félisten
Itt vidéken annyit keresel (300eFt nettó)
Ausztriában tudtunk 10 év alatt 16M Ft félre tenni, de nem fizettünk se lakhatásért, se kajáért, se rezsiért és spóroltunk, nem vettünk, csak ami kellett.
2013- ban annyiból vettünk egy felújított Kádár kockát🫣 még 4M Ft volt egy új tető (220 nm) a külső nemes vakolat és az apróságok.2014- ben lett kész
Ehát összesen 20M Ft volt egy teljesen felújított ház Balatonbogláron. Most ugyanaz 75 M Ft lenne. Tehát 10 év alatt még 55 M Ft-ot kellett volna félre tenni, hogy ma ugyanazt a házat megvegyem
Ez volt a kecóm[ Szerkesztve ]
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
6030D
őstag
De ugye nem lesz, mert 10 év múlva nem annyiba fog kerülni, mint most. Ezért nem ördögtől való dolog egy átgondolt hitel. Itt a helyi árakat figyelembe véve 2019-ben 38M, 2021-ben 60M, 2024-ben 75M volt ugyanaz az új ház. Sőt, az első az még nagyobb is. De ott van a barátom példája, akik meg talán 2017-18 környékén 30M-ért vettek új 110 m²-es házat a városotokban. És már végtörlesztette a hitelt.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
kisza25
félisten
Itt Balatonon pont ugyanilyen árak vannak.
Itt a covid váltotta ki.
2019-2020-ig lassan folyamatosan emelkedtek az árak.
2019 végén 2020 elején 20 M Ft volt egy jó állapotú kádárkocka (beköltözhető, részben felújított)
Vége lett 2020- ban a lezárásnak és megrohanták a kertes házakat, majd mikor nem tudtak/mertek külföldre menni nyaralni, de igény az lett volna, akkor irány a Balaton.
De itt nincsenek 5*- os szállodák ami a felső tízezernek megfelelő, így elkezdték venni az új építésű lakásokat.
Megnövekedett az építőanyag kereslet, az ipar nem ment utána termelésben, napi áras lett a beton, meg a tégla...
2 éve mióta megint tudnak menni külföldre nyaralni, azóta vissza is esett a kereslet. A helyi ennyiért nem tud venni, akinek pénze van meg már nem akar.
Az ingatlan piac felfele gyorsan, lefele lassan reagál.
Első évben hiába állt a piac nem mentek le az árak.
Utóbbi 1 évben kezdtek lassan csökkenni.
Jövőre a pmápok 18-20% kamata fog lejárni január 20- al indulva. És le fog esni 5% környékére. Mindenki erre a pénzre vár (ingatlan piac, autó piac...)
Én is a januárban lejáró pmapból vettem ki az autóra (ki lehet venni előbb is, a felhalmozott kamattal)
Jövőre elvileg 15% drágulnak az új autók az euro árfolyam miatt és az új kötelező rendszerek miatt amit be kell építeni minden új autóba (tábla felismerő, sávelhagyás stb.)[ Szerkesztve ]
-
MunezXBK
nagyúr
Utána behívtak irodába, hogy beszéljünk. Nagyfőnök személy szerint nagyon sajnálja, de amúgy miért nem kérdeztem?
Mit, hogy miért néztek bohócnak?
Én nem kérezek soha, simán lelépek a gbe.Meg reméli, hogy azért majd még beszélünk. Mondtam nem hiszem, aztán becsuktam magam mögött az ajtót. 👋
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ilyenek ez a Z generációs munkavállalók. Ha nem tetszik nekik a meló másnap már be se mennek.
Viccet félre téve tényleg ilyenek. Nagy böjtje lesz még ennek pár éven belül. Most is vért izzadnak, hogy normális embert találjanak a munkára, hát még amikor a mai fiatalok munkába állnak...De már én is átneveltem magam, hogy ne maradjak sokáig a rosszban. Január végén elhatároztam, hogy akkor innen tipli - pedig a kollégákat nagyon bírtam, csak az amerikai vezetést és a munkamorált ami az amerikaiakkal jött azt nem.
És június óta új helyen vagyok. Persze ehhez kellett szerencse faktor is, mert az ismerős aki beajánlott pont lett 1 hely üresedés. Ha nem dobbantott volna onnan valaki lehet fel se vesznek, mert idén nem túl rózsás a helyzet Németországban az autóiparhoz kapcsolódó területeken.⭐ Stella
-
MunezXBK
nagyúr
Költözés, internet bekötés.
10 perc pingvinezés után kiderült, másik házban van az APL. ( Jelentsen ez bármit is. ) Oda nem jutottak be, kérjek másik időpontot, meg intézzem el, hogy bejussanak.
5 perc múlva hív a központ, hogy amúgy ez 59.95-be került nekem, de szerda 12-17 óra között jönnek újra. Oké, de másik időpont nincs? De, szerda 8-13 között. Akkor legyen az előbbi.
Majd jön az email, hogy szerda 9-14 óra között várható a technikus. Mi van?
Ott ültem reggel 9-től, mondjuk a mosógép legalább 11 után megérkezett. Majd fél 5 környékén teló, hogy mi a bánat van, nem jön senki? Hát ők már fél 9-kor bekapcsolták a netet. De more, itt nincs net! Jó, akkor csináljuk a következőket...2 órán keresztül szenvedtünk, de húzzam ki 10 percre, utána jó lesz! És ha nem? Akkor hívjam őket.
Persze, hogy nem lett jó, kövi napra küldik a megmentő embert.
Jött egy 23 körüli kiscsákó, 3 perc múlva lett netem.
-
Emunem
senior tag
olvasom a dolgokat, és nem jön, hogy elhiggyem. Létezik, hogy ennyi kókler lenne az országban? Nekem eddig sose karcolták szét a
gumitfelnit, mindig valami gumírozott fogóval szedi le, ragasztó oldószerrel törli le, vagy mivel, olyankor a nagyja ragacs lejön, a többit meg valami gumis géppel le "polírozza", ha megkérem rá. Hát majdnem kezet csókolok neki ezután...[ Szerkesztve ]
"... hát persze ..."
-
Micsurin
nagyúr
...én még a felniközepeket is kivettem az új szettből, súlyt levettem, letakarítottam. Hasonló okoktól tartva. Még így sem bízok bennük a jövő csütörtököt illetően.
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
ParmaBoy
kezdő
Vagy az, vagy vagy veszel mol limos "leutazhato" csomagot, 7k, de a nevebol adodoan leutazhatod. Megneztem, valami kiskategorias (sok van belole pl. Picanto) egy napra 8707ft +300ft a berles inditas. 50 km van benne, sztem ez a kor tobb, olyan 60-65, azaz 15km plusz meg, ami 84ft/km, tehat 1260. Azaz egy tizesbol megjarod oda-vissza kb. A greengonal ez 14680ft (ha premiumra elofizetsz, akkor felar havi 1x, de mivel wgyszer hasznalnad amugy is, hozza jon az elofizu dija es ugyanott vagy) viszont itt 100km a napi limit, csak talalni kell egy olyan e-up-ot, ami fel van toltve. A kicsi akksis (16-os) kb fullra toltve tudja, a nagyobb (36-os) mar kenyelmesen. A wigo a harmadik, ott szinten 100km van, es egy 1600-as elofizubol lejon 800ft, de igy 22490 helyett 17990ft a city kategora vagy mi (legkisebb, clio, ahogy nezem, de nwhany i3 is van benne).
Szvsz a mol limo "nyert". Autok tekinteteben is egesz jo a lefedettseg.Szerk: amugy komoly ajanlos kedvezmeny van, ha esetleg meg nincs reged, kuldok meghivot szivesen
[ Szerkesztve ]
-
2ozzmexy
senior tag
Ez tipikusan az az eset, amikor meg kellene tiltani benne az autósforgalmat, már bocsi...
Szemmel láthatólag nem alkalmas rá a hely, vagy ki kellene szélesíteni és megcsinálni korláttal elválasztva a járdát, stb.
Puszilom a forgalomtervező anyukáját..."...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
Reggie0
félisten
Magic sponge-val pucolas, zsirtalanitas, alaposan maszkold korbe a karcokat es meg lehet festekszoroval fujni. Persze szep nem lesz, de kevesbe fogja vonzani a tekintetet, mint a most a fekete.
En a napokban pont a lezeres parkolosegednek vagtam az elso lokharitot, amikor veletlen megszaladt a szerszam es meg anyagot is kellett visszapotolni. Igaz az ezust, kis alu perlel, lefujtam hasonlo lidlis spervel es oriasi a kulonbseg.
[ Szerkesztve ]
-
Micsurin
nagyúr
Jó fényezőt találni művészet, nekem most adták vissza a metál kékre bevállalt toldatokat pörén... "Ők ezt nem merik vállalni". Megfújták próbalapra és marhára nem az az árnyalat lett mint várták, közölték bocs de nem. Valamint szerintem felvették az Arden kék mellé a Z21B-t alias ultra kéket is tiltólistára. Szóval jó fényező kontakt ide is jöhetne.The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
FeRRaR1
őstag
Értem amit mondasz, de nem teljesen értek egyet. Volvón nekem is volt 2 félre fényezett lökös. Láttam is mikor vettem, de kiszedtem első és hátsó lámpákat és minden okés volt szóval valószínűleg parkolási karcok voltak.
Szóval fényező keresés. 15km-es körben (ugye észak London szélén ez is sok) megkerestem az 5 legmagasabbra értékelt fényezőt. 2 egyből mindta miután látták a kocsit, látták a belteret meg beszélgettünk 5 percet hogy hagyjam így, ők nem szeretnének hozzá nyúlni. Aztán volt egy Ciprusi srác. Bemegyek hozzá, klasszikus Porsche volt ott 3 amit fújt. Megnézem, elbeszélgetünk. Mondtam mit akarok, bevitt hátra a keverő műhelybe, kikereste online rendszerekből a legtöbbször jónak jelölt festéket. Kikeverte mind a 3-at, megfújta a tesztlapokat, beszélgettünk, próbálgattunk, kiválasztottuk mi legyen. Nehéz szin a pezsgő metál arany is, de nem lehet megmondani ránézésre hogy nem gyári. Annyira jó lett.
Sajnos ez ilyen, ha top munkát akarsz utána kell járnod NEKED. Nem ismerős, nem ajánlás. Ha nem neked személyesen bele kell tenni munkát. Elmagyarázni mi a szinvonal amit elvársz. Ha nem tudják inkább ne vállalják. Ezt normálisan, kedvesen átbeszélni. Nekem így lett csúcs fényezőm és garázs is ahol TOP munkát végeznek mindig. Sajnos ez ilyen, látatlanba nem lehet dönteni ha jót akarsz.
-
FeRRaR1
őstag
Én megpróbálnám feltenni a szekrény tetejére. Esetleg a régi mondás pénz számolva, asszony verve a jó.
Ja hogy a sérüléssel?
Az fényezés sajnos. Keresni kell egy jót aki beválalja...(Egyébként meg mondd meg neki hogy ne down beatingeljen ilyen szituban ha nem támogasson, én is lebasztam / elmagyaráztam ezt párszor neki)
-
Emunem
senior tag
én a múlt hónapban csináltam nagy szevízt 7 év után. 2 x 12L-es vödör teli volt vízkövel... 70K volt, mert kellett egy vezérlő panel is. (Nem olyan dolog sült el benne, amit gazdaságos lenne újra forrasztani...) A panel hibája okán aztán csináltam neki egy nagy szervízt, 2 nap meleg víz nélkül, konyhában melegítettük a gyerekeknek, én megp´robáltam a hideg vízzel, nem volt kellemes, de utána nem fáztam annyira.
"... hát persze ..."
-
6030D
őstag
A lakást Hajdu bojlerrel vettük, kb 10 éves lehetett, amikor kilyukadt. Sose nyúltam hozzá. Mivel a fürdőben a kád felett volt, vettem egy Ariston Velist, mert jól néz ki. Egyik haver az üzletvezető a helyi vizesboltban, mondta, hogy szopni fogok, Hajdut vegyek. 5 év után, tavaly, amikor megvettem a második Velist, akkor mondta, hogy ugye, hogy igazam volt.
A gari ezeknél akkor ér valamit, ha megcsináltatod az éves karbantartást szervizessel. A Velis dupla tartályos, így mindenből kettő van benne, a csereszett 35e Ft az anód/katódra. Ha azt nem cseréled, akkor a vas palást kezd oxidálódni az anód/katód (sose tudom) rúd helyett. Vannak még benne műanyag terelők, amik elporladnak a melegvíztől.
Kiszámoltam, pénzügyileg ugyanott vagy, ha magadnak csinálod, mintha 5 évente veszel egy újat. Csak kárt nem tud tenni, elvileg. De nekem mondjuk a fekvő ~80-90 cm hosszú bojlerből a kád felett mire kislapáttal kiszedegettem volna a vízkövet... Inkább csak halogatom.Itt esett 5-10 cm hó, de nincs áram 4 óra óta.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
kelly416
veterán
Nem semmi. Én anyámékhoz mentem tavaly télen a fiamért. Az előszobában tök sötét, benyitok, belépek és csobb. Téli cipőnek mit sem árt, de azért fura... Lépek villanyt kapcsolni (csobb-csobb), áll a víz az előszobában bő ujjnyi magasan.
A wc tartály feltöltő csöve, 5 rétegű, présidomos illesztésnél elkezdett folyni. Pár napja szerelték be. Anyámék a szobában a gyerekkel boldogan elvoltak, észre sem vették. A legszebb, hogy régi paraszt ház, az előszoba egyben közlekedőként végig fut több szoba előtt, hely van benne úgyhogy bútor is akad bőséggel. Szerencsére régi igazi fa a legtöbb, úgyhogy egy kis szárítással minden ok. Ezekkel a modern préselt pozdorja bútorokkal bútorcsere lett volna belőle.De az öregek egyébként pik-pak megoldották, szerintem bő fél órával később mi már csámpáztunk haza a gyerekkel. Padlóösszefolyó felnyit, 2 nagy seprű, egy felmosó, pillanatok alatt betereltük a vizet és már csak nedves volt a padló. Kipakoltunk ezt-azt, hogy rejtett tartalék víz ne maradjon bútor alatt, utána jöttünk el.
-
kelly416
veterán
De hát Te írtad a Fiat 500-at. Az Abarth 500 miben más formára? Nem Fiat jel van az orrán, hanem egy stilizált skorpió. Egyébként kinézetre ugyanaz.
A HY az meg nem csoda, gyakrlatilag kultuszt csináltak annak is. Az üres bódé is drágább, mint egy-egy vidéki házikó.
[ Szerkesztve ]
-
dj79
senior tag
Nálam is csak kölcsönben volt 3 hétig egy ilyen gép. Mivel nem voltam parkolóházban, sem pedig drive-in kajáért, ezidő alatt semmi gondom nem volt.
Ennek az autónak az értéke 1000gbp kint, itthon balkormányosban 1m huf felett valahol, itt jobbosként csak bontásra eladható.[ Szerkesztve ]
-
kelly416
veterán
Most nem konkrétan erre az esetre gondoltam. Nap mint nap találkozom olyannal, aki az üres körforgalom előtt megáll és végig látom a fejét, hogy csak megállás után néz körbe. Ugyanez jól belátható kereszteződésnél. Mások út szélén álló autót úgy kerülnek ki, mintha kilépett volna valaki váratlanul. Vagy éppen felnéztek.volna a telefonjukból utolsó pillanatban, de ne legyek gonosz.
De ma is volt egy jó példa. Megy elöttem egy papucs valami (ez a személyautóból csinálunk dobozost kivitel), nem látok át rajta, maradok mögötte lakott területen, úgyis mindjárt kimegyünk a faluból. Egyszercsak lassít, lassít, már 20 alatt vagyunk, már kikukucskáltam, hogy nem-e meg akar állni index nélkül és akkor kikerülöm mert úgysem jön szembe senki, erre nyom egy bal indexet és kikerüli a biciklist. Falu, feleslegesen hosszú bejárók, sehol egy keresztutca és sehol semmi más akadály. Se autó se semmi. Most vagy a bácsi kacsázott a biciklivel vagy bamba volt az elöttem menő. De a bácsika hót nyugalommal és teljesen stabilan tekert amikor megelőztük, nem úgy nézett ki mint aki elötte kacsázott.
-
2ozzmexy
senior tag
Nem te lettél volna a hunyó, ugyanis takarásból érkezett és mire kereszteztétek volna egymás útját te már majdnem kihaladtál onnan, úgyhogy vélhetőleg egy relatív gyorshajtás minimum fennállt a robogós részéről (vakon repült), a felvételen is látszik hogy a tesla hátsó 1/3-ára kenődött volna fel, így innentől az ő felelőssége lenne tisztán, mivel te nem láthattad, ő viszont amint észlelt téged beavatkozott így elkerülte az ütközést. Álljon itt a jogi okoskodásom mindenkinek tanulságképp, tessék kamerát használni, mindig, mindenkor, lehetőleg GPS-eset és HD-t, hogyha egy ilyen majom bíróságra óhajt menni, le lehet vetíteni a tárgyaláson hogy jelen esetben te mit észleltél belőle. Amúgy ha így fog motorozni, akkor a donor kártyát töltse már ki, hátha egy életet meg is menthet még...
"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
kelly416
veterán
-
Szoszo94
őstag
Az első videót vagy ötször néztem meg, nem értettem mi a baj. Aztán a második videón látom. Jó kérdés, álló autók mellett elhaladhat, te keresztezted az útját, szerintem itt téged meszeltek volna el, de nem vagyok közlekedésjogász. Mindenesetre a motoros helyében biztos nem érkeztem volna így meg, talán az is benne van a kreszben ebben az esetben, hogy körültekintően haladhat csak el. Addig jó, amíg az ilyen esetekre nem tudjuk meg a pontos választ.
Lexus IS250 Sport Mark Levinson // Renault Mégane II PH2 Grandtour 2.0dCi
-
kelly416
veterán
Az én fiam is próbálkozott néha kifogassal, de leszokott róla.
Amikor már 14-15 órája ülünk az autóban (kisebb megszakításokkal, wc, határ stb.) akkor határozottan unja már, de olyankor egyet értünk vele mi is. Egyébként nincs gond szerencsére.Szülő kérdése is, én eléggé autós vagyok (meg motoros), nálunk nem csak edény az autó. Egy olyan családban, ahol nincs meghatározó szerepe az autónak, jó eséllyel nem fog apa ölében kormányt tekerni a gyerek.
-
-
kelly416
veterán
Sajnos vannak még ilyenek ma is.
Én is így nőttem fel. Bár nem az utcán hanem csak réteken, ártéri lapos területeken, de sokat ültem kormány mögött Fater ölében. Ellenben mostanra teljesen más a forgalom, a környezet, minden. És a közútra akkor sem mentünk ki, nem hogy most.
De sajnos sok gyereket látok most is szabadon kóricálni az autóban menet közben. Szerencsére az én fiam beül az autóba, behuopan a gyerekülésbe és ha "elfelejteném" bekötni, már kiabál is, hogy "Apa! Nem vagyok bekötve." -
2ozzmexy
senior tag
Ja hogy garanciális javítás is lesz... hát azzal nem fognak kapkodni, hátha megunja az ügyfél és máshová viszi, akkor meg ugrott a gari úgyis.
Nekik nem fáj hogy a te autód rossz/esetleg nem tudod használni, majd ha ráérnek... ha nem lett volna visszahivas a visszacsapó szelepre, még mindig várhatnám az időpontot... amúgy nem tudom hogy ilyenkor időszakos szerviz sincsen? Mert ugye ha azt nem végzik el időben akkor ugrott az ügyfelek garija."...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
2ozzmexy
senior tag
A bimmerbe most Motul van, mert az évet nem, de a km-t elérte és a távolságtartó az ESP-vel fékez... szóval mossa át folyamatosan és kapja is a terhelést...
Tudom ajánlani, elég jó cucc, de Febi is megteszi, csak ne valami alsópolcos löttyöt önts bele és a tömböt is járasd át."...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
MrSealRD
veterán
Kicsit félreértettél. Nem technikai selejtre gondoltam, inkább azokra amiket soroltál...
Egyébként én az ügyfél oldalt sem értem... amikor készül 500-1000 kép...és fizetnek érte, hogy ebből a legjobbakat kapják... akkor minek akarják átélni a válogatással járó időráfordítást... Hát normálisak ezek?!
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
MrSealRD
veterán
Hát igen... én azt mondom édes a tudatlanság és ezt ki kell használni... Nyilván nem transzparens a dolog, de lehetséges megoldás, hogy a válogatott nyers képeket prezentálod mint nyers képek. Tehát, ami eredendően rossz, arról nem is kell tudnia. Olyan ez mint a gyártás során keletkező selejt arány... a vevők erről elég keveset tudnak.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Qru
MODERÁTOR
Múltkor ilyet nyomott egy Taxis a Hungárián, pont ott volt egy rendőr és le is meszelte azonnal. Na ez is ritka, hogy látsz rendőrt dolgozni... Többnyire a kocsiban ülnek és a telefont nyomkodják. Pár hónapja volt, hogy egy muki elég agresszíven kéregetett én elhajtottam a 3,14csába de amikor idős hölgyekhez, meg kisgyerekes anyukákat is vegzált akkor odasétáltam a közelben parkoló rendőrautóhoz. Bent ül 2 rendőr és elmélyedten Tiktok-oztak. Mondam, hogy van egy fazon akire érdemes lenne ránézni, rá is röppentek egyből. De érted ezt maguktól kéne kiszúrniuk, ha csak a telót nyomkodják munkaidőben úgy valóban nehéz észlelniük az ilyet...
#nincsbennetarcsi
-
kisza25
félisten
Én nem akarom kiszámolni mennyi ilyenem volt 10 év alatt, hogy kvázi csak meg kellett volna hirdetnem a házat, mert mindent átbeszéltünk, mindent lefotóztam, csináltam alaprajzot, ott voltam vagy 2 órát, mert én meghallgtom az ügyfelet, kell egy kis személyes kapcsolatot kialakítani, hogy legyen bizalom. Mégis csak a többség legnagyobb vagyontárgyat segítek eladni.
Aztán a végén mégsem lett meghirdetve, mert megmondtam, hogy mennyiért lehet eladni, mennyiért kellene hirdetni és köszönő viszonyban sem volt az elképzelésük.De volt olyan is, hogy elmentem megnézni, hogy hogyan lehetne megosztani három részre egy telket amin két ház van. Mennyiért lehetne eladni a házakat. Megnéztem tulajdoni lapot, szabályozási tervet, beszéltem fölmérővel, ügyvéddel. Elmondtam 3 lehetséges módot és ezeknek a költségeit.
Azóta sem hívott az ember.
Ráment legalább egy napom, autóztam 25 km-t, tárgyaltam több emberrel, árajánlatot kértem tőlük és egy fillért sem kerestem.[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
Ez egyébként egy nagyon értékes skill... Én az elmúlt 3-4 évben értékeltem fel ezt... Tudni kell nemet mondani egy üzletre... Egyszerűen van mi nem éri meg... Anyagilag egy más kérdés... de nem anyagi téren lehet komoly negatív hatása. Pl stressz, fluktiáció növeksziks..stb.
Nagyon sok rossz melóba mentünk bele annak ellenére, hogy mondtam ennek nem lesz jó vége. Aztán meg ment a pánik rohangálás körbe-körbe...
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Path of Exile 2
- TCL LCD és LED TV-k
- Stellar Blade
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Milyen SSD-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest