Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
bitpork
nagyúr
válasz BigBlackDog #12299 üzenetére
Én úgy tudom h a dab és a dab+ nem teljesen azonos és hogy voltak akiknek még nem futott ki az engedélyük addig szórhattak. De lehet h most végleg leállt. Ami annak fényében vicces hogy az antenna hungaria elméletileg vállalta h elindítja megint.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
BigBlackDog
veterán
válasz bitpork #12298 üzenetére
Pár évvel ezelőtt pedig mindenhol hangoztatták, hogy lelövik a DABot itthon. Ezek szerint idáig még sugároztak itthon?
[ Szerkesztve ]
-
bitpork
nagyúr
válasz MasterMark #12296 üzenetére
Egy héttel ezelőttig még be volt programozva egy fél tucat adóm és ment is. Bár tényleg malac vagyok de ennyire talán mégsem.
-
nagyúr
-
bitpork
nagyúr
Srácok - a DAB adás itthon hogy áll? Mert egy hete elment a kocsiból az összes magyar adó de ha az osztrák v szlovák határnál vagyok azonnal befogja mindet ami határon túli
-
félisten
-
Kickass
őstag
Bedobom ide is mert az offolós topikba befér, garázsa meg talán itt több mindenkinek van.
Garázskapu beépítés lenne a téma, eddig kaptam ajánlatot Eurokapu, Kling és Hörmann beszerelő cégtől.
Az árak nagyjából egyformák az elcseszett egyedi méret miatt (szabványméretű kapu nem fér be).Ki milyet javasolna és miért? Azonos árszint mellett jól gondolom hogy Hörmannt kellene választani?
Szélességben a Hörmann a legkeskenyebb (kb 6 centivel), de a mostani megoldáshoz képest még így is nyernék +3 centit. A többi beépítő (Kling, Eurokapu) mindenféle segédkereteket szeretne építeni, de kezd az az érzésem lenni, hogy ezzel szeretnének nagyobbat szakítani.
-
kelly416
veterán
Nem kell ahhoz nagy bakancs, de szánjatok rá egy napot. Barni másfél éves volt, röhögve kibirta az utat. Igaz, szeret autózni. Péterfalván aludtunk egyet, felkeltünk, Transzalpina oda, Olt völgye vissza (de csak mert a Transzfogarast megjártuk már párszor, egyébként ajánlom inkább ott visszajönni) és irány Marosvásárhely. De egyébként ajánlanám akár Péterfalván még egyet aludni vagy Nagyszebenben, hogy több idő legyen nézelődni. Úgyis fáradt az ember a végére.
-
FeRRaR1
őstag
Na de ilyen biztos nem:
Leérünk a hegyekől, tábla: friss kagyló eladó.
Bemegyünk a dokkra, senki sehol.
Tábla megint, kagyló erre:
Hatalmas doboz jéggel tele, 2 féle kagyló. 2kg volt £2,5. De becsület kassza, sehol egy lélek csak egy tábla mellette a 2 féle árral. Tiszta, rendezett, reggel fogták. Gondolom haza mentek és volt ott benne rendesen pénz is, a kasszában...Na először csináltunk aznap fogott kagylót, erős a gyanú hogy életünk legjobbja. Ami nagy szó
[ Szerkesztve ]
-
FeRRaR1
őstag
-
nagyúr
válasz FeRRaR1 #12267 üzenetére
Meg persze van nalam 3 fele lábbeli, csak sose cserelem at.
Hát... ahogy írtad: Okleveles hülye vagyok
De hát így szép az élet, nem mindig kell normálisnak lenni.Skócia nekem is bakancslistán van, ott is a Loch Cluanie tó környéke.
(majd... egyszer... talán... ha itthon befejeztük a Kék Túrát)B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
FeRRaR1
őstag
válasz cappa72 #12252 üzenetére
Fel én
Scotland es ne másszál meg egy hegyet hogy üvölthesd el magad hogy FREEDOM?
Bokám nem díjazta de lefele rosszabb volt. Illetve számtalan mini patak / forrás van ami miatt csúszhat eléggé. Meg persze van nalam 3 fele lábbeli, csak sose cserelem at. Mint a: tükörből tolat, csak nem nez bele. Okleveles hülye vagyok
-
FeRRaR1
őstag
válasz MasterMark #12264 üzenetére
Eredeti Volvo Polestar Performance wheel. Van 19" és 21"-ben.
Találkoztam itt olyannal aki feltette az S80-ra a 21"-est. Szörnyen néz ki és használhatatlan
Viszont a 19"-es ad neki egy szép frissítést és lehetőséget kicsit nagyobb fekre.
-
FeRRaR1
őstag
-30 mm Eibach Pro rugók gyári gátlóval.
Nem rossz a fek, ma is jól teljesített de a Nurburgringen elvérzik így tervbe van egy Polestar 6 dugattyús Brembo szett de nem olcsó, és ritka mint a fehér holló. Na újonnan vehető, majdnem 5000 USDNekem most 19" van fent, a gyári 18-as volt. Az milliméterre volt a nyeregtől.
-
FeRRaR1
őstag
válasz radi8tor #12255 üzenetére
Nem, dehogy. Viszont 3 road trip van idénre tervben és nem akarok mindegyikre a Porschéval menni. Így Scotland inkább Volvo V8, egyébként is rég futott, csajok is hiányolták... Porsche meg inkább Nurburgring.
Mikor ránéztem a fórumra, mar pont eljöttünk ott, 10 percre voltam a pihenőbe. Na azon a tajon végig vezetni. WoW. Mint ha egy másik bolygón lennel, valami eszméletlen. Mi felmegyünk Loch Nessig
Glenfinnan-ben a csajok meg akarnak nézni Harry Potter forgatási helyszíneket.
Itt ahol most vagyunk egy az egyben Colin McRae Rally az összes út. Álltálában egy sav, néha félre álló. Konkrétan asszony is mondta hogy PS2 korszakban játszott vele és egy az egyben arra emlékezteti. Majd lehet lementem a Dash camet mert brutális... De a lényeg hogy a Volvo sínen megy, le robbantani nem lehet úgy érzed. Szakadó esőben olyat mentem hogy hihetetlen, és bőven volt benne tartalék. A Porsche meg játékos, kell neki a hely néha. Pont mondtam is, ilyen szűk helyeken, esőben ismeretlen Pirelliken nem mertem volna közel sem ennyire menni mint a Volvóval, Pilot Sport 4S-en. Ahol az egész kocsi minden apró rézzenetét ismerem, szinte latom előre hol hogyan fog viselkedni. Tudom mire kepes a hozzam hangolt futómű és gumi páros.
-
Qru
MODERÁTOR
-
félisten
Ma este azért sikerült kétszer is jól felhúznom magam.
1. Full üres út, busz nagy nyugdíjasan előttem vagy 25-30-al, előzni nem lehet és láttam rajta, hogy annyira időben van, hogy ő minden lámpát el akar kapni...
2. Pár száz méterrel arrébb kölykök út közepén egy kerekeznek, és eszükbe nincs lehúzódni
+1: rengeteg szúnyog van
[ Szerkesztve ]
-
-
FeRRaR1
őstag
-
félisten
-
kelly416
veterán
válasz Szoszo94 #12232 üzenetére
Igen, úgy értettem. Egy szállásról ide-oda-amoda túrázni, míg végül egy csillagot látsz majd a térképen amikor bejelölöd az összes bejárt utat.
Strandolás Szovátán? Régen délben kivágták az embereket a Medve tóból és délutánra új belépővel lehetett menni újra. A Mogyorósi tó sokkal kisebb, de ott bent lehetet lenni reggeltől estig. És általában nem is olyan zsúfolt. Nem tudom, most is így van-e, de ajánlanám reggel korán a sóbányát, a sóbány bejáratával szemben van egy jó kajálda, a Teledgy csárda ahol meg tudtok ebedelni és utána lemenni Szovátára. Bár én a Telegdy helyett inkább kiszaladnék a Gerendásba, sokkal szebb, nagyon finom és bőséges mind a választék mind a mennyiség, csak kicsit autózni kell miatta.Uh. Az azért nem rövid úgy. Balesetmenteset, addig meg jó szórakozást és kevés medvét.
-
Szoszo94
őstag
válasz kelly416 #12229 üzenetére
Ha a csillagtúra alatt azt érted, hogy a szélrózsa minden irányát bejárjuk-e innen, akkor igen Tegnap voltunk a Békás-szorosnál, sétáltunk egy kellemeset, megnéztük a Gyilkos tavat. Parajd és környéke péntekre van tervezve, strandolással, holnap pedig az ezeréves határ és onnantól visszafelé Csíkszereda, Csíksomlyó, illetve az a környék. Talán lesz áfonya ott is
Többit pedig észben tartom, köszi! Vasárnap megyünk vissza, kitesszük anyósékat aztán egyből Győr, hétfőtől újra munka. Hosszú lesz az a nap[ Szerkesztve ]
Lexus IS250 Sport Mark Levinson // Renault Mégane II PH2 Grandtour 2.0dCi
-
kelly416
veterán
válasz Szoszo94 #12225 üzenetére
Ezek szerint átmentetek Bánffyhunyadon (ami kicsit másról híres) és utána 7-8km-rel Körösfőn is. Visszafelé ott megéri megállni elkölteni az utolsó pénzeket, ha esetleg akartok ilyet. Vagyis 5-6 éve még megérte, mindent árultak. Áfonyapálinkát is pult alól , de nem hagynám az utolsó pillanatra a fontos dolgokat. Ott inkább szuvenírt, ilyeneket.
Szováta, Parajd szintén az a környék, ahol biztos találni ilyen nyalánkságot, az sincs messze tőletek.
Csillagtúráztok? Arra kiváló a jelenlegi szállásotok. Csíkszereda, Békás, Borszék mind mind szép hely. A Békás szorosban hallotok a legkevesebb magyar szót, pedig ott is van bőven. -
Qru
MODERÁTOR
válasz szabonagyur #12226 üzenetére
Igen tömeggel járni ott nem valós alternatíva sajnos.
#nincsbennetarcsi
-
tboldi
nagyúr
válasz szabonagyur #12223 üzenetére
Hétfő kora reggel én is összetűzésbe kerültem egy öregasszonnyal. Nagymamámért indultam a kórházba, aki megkért, hogy vegyek valami csokit + kávét a nővéreknek, gyógytornászoknak, amit persze elfelejtettem előző nap, úgyhogy uzsgyi a Tescóba. A létesítmény előtti körforgalomban értem utol a nyanyát, nem indexelt se kijövet, se a parkoló kereszteződéseiben, zavaró, de akkor és ott nem volt veszélyes. 2 kanyar után elváltak útjaink, szépen be akartam állni egy helyre, erre satufékeznem kellett, mert ő keresztül-kasul átvágott a vonalakon, pont előttem. És még neki állt feljebb...
Aztán a kórházhoz érve meg egy faszival keveredtem vitába. Megálltam a bejárat előtt, hogy minél kevesebbet kelljen gyalogolnia nehezen mozgó mamámnak, és amikor vettem el tőle a mankót, hogy berakjam a csomitartóba, akkor érkezett meg ez a büdösbogár és sérelmezte, hogy nem tud mellém állni a tárva nyitott ajtó miatt. Semmi empátia? Fél perc és el is tűntünk onnan...
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Szoszo94
őstag
válasz kelly416 #12221 üzenetére
Egészen pontosan Büdösfürdő. Áfonyapálinkát akarunk is venni, asszonyka volt kint anno 8 évvel ezelőtt a környéken és Csíksomlyón ittak/vettek finomat - Korondon viszont nem volt jó, ott csak kóstoltak. Én pedig imádom az áfonyát, úgyhogy biztosan veszünk valahol
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz szabonagyur #12223 üzenetére
Egyre kevésbé sajnálom,hogy már nem autóval járok melóba.
#nincsbennetarcsi
-
félisten
Tegnap lényegében elütöttek (vagyis majdnem).
Bevásárló központ parkoló, megyek oda autóhoz, járda nincs külön.
Elmegyek parkoló autó mögött, már majdnem teljesen elmentem erre nénike megindul kifele.
Ráb@sztam az autó hátsó lemezére, hogy hé mögötted vagyok.
Erre öregasszony bent: hát ő nézett mindenfele. Mondom neki hátra kellene nézni nem mindenfele (előtte láttam pont, hogy azt kukkolta mellette levő autóban mit vettek, ezért is nem volt igazából semmi baj belőle, mivel résen voltam).
Olyan szinten fel volt háborodva, hogy hogy képzeltem hogy szólok neki, hogy utána nagy lendülettel ment is tovább mint ha mi se történt volt, végig mutogatva.
Másik reggel meg körforgalomba esett be mercis asszony gyök kettővel, arra rá is dudáltam mivel nekem kellett satuzni miatta, ott még a kifli is kiesett a kezéből.
-
tboldi
nagyúr
válasz 2ozzmexy #12220 üzenetére
Így már értem.
És ezek szerint a Jazz után nem sikerült levetkőzni, hogy csajos autót hajtok.Hosszra hasonló a Musa és a MiTo, de beltérben abszolút a Lancia (avagy Fiat Idea) a nyerő, az Alfa (vagyis Grande Punto) a bal 1-en kívül kissé szűkös, ugyanis a műszerfal el van tolva az anyósülés felé, hátul meg lejt a tető. De nem gond, úgy is mindig én vezetek.
[ Szerkesztve ]
-
kelly416
veterán
válasz Szoszo94 #12218 üzenetére
Melyik részen vagytok? Bár szinte mindegy, majdnem mindenhol szoktak áfonyapálinkát árulni, ami gyakorlatilag a románok által kedvelt "méregerős" 32 fokos löttyük áfonya ágyon való feljavítása. Viszont az eredmény nagyon finom. Mi általában hazafelé jövet Körösfőn szoktuk az utolsó lejeket elkölteni ilyenre, de mióta pálya van, elkerüljük a Királyhágót és így Körösfőt is. Mindegy, a lényeg, hogy próbáljátok ki. Finom, nem túl erős, cserébe a csajok is szeretni szokták.
-
2ozzmexy
senior tag
válasz tboldi #12156 üzenetére
Itt reagálok, hogy ne OFFoljuk szét a másikat:
Onnan indult a vita, hogy Musa egy megnövelt Ypsilon, aztán jött az ellen tábor aki szerint nem, mert akkora mint a MiTo. És hogy ez mikor kezdődött? Talán még múlt héten amikor megállapítottuk hogy a német csajok (20-35 közöttiek) nem igazán a német autókat hajtják, hanem ilyen olaszokat. Ehhez mondjuk még jobban vissza kell menni a történelembe, a dolog úgy kezdődött hogy egy kiutazás során este elmentünk az ügyféllel sörözni és a hely zsúfoltságát kihasználva mellénk ültek lányok (ez ott nem ritka, nem akarnak semmit, csak igénylik a társaságot). Na nem olyanok, ez odakint egy picit másképpen működik.
A lényeg hogy a németek eléggé karótnyelt népség, vannak tabu témáik, mint pl házas élet, politika, stb. Így marad az időjárás, a foci meg az autók... na ebbe kapcsolódtak be a lányok és az egyik már megtalált face-n. Ezt meséltem amikor szóba jöttek ezek az olasz kisautók. A lányok pedig azt mesélték, hogy ők nem öregek hogy Poloval meg Golf-al járjanak, a Corsa szerintük egy "szükségmegoldás", mert unalmas és kényelmetlen. A fiat 500 menő, de nagyon pici, ha már van esetleg egy gyerek akkor szűkössé válik a csomagtér.[ Szerkesztve ]
"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
Szoszo94
őstag
válasz kelly416 #12215 üzenetére
Megtanultam a leckét én is
rbalint88: 8 óra vezetés után volt ez, bepakoltunk a faházba és elmentünk a kisboltba gyalog, ami történetesen egyben van a kocsmával. Ha meg már ott az ember, csak legurít valamit Egyébként meglepően jó volt, de inkább leöblítettem egy fél deci rummal biztos, ami sicher alapon A Csíki vadmálnássörüdítő viszont bejött![ Szerkesztve ]
-
Szoszo94
őstag
válasz kelly416 #12207 üzenetére
Tegnap este megnéztük apóssal, milyenek a kocsmák Erdélyben. Kértem két "házit" (vegyes pálesz, mint kiderült), 2*2centet. Erélyesen visszakérdezett a dekoratív pultoslány, hogy FÉL DECI VAGY DECI? Lányos zavaromban majdnem azt vágtam rá, hogy deci Pedig csak meg akartuk kóstolni, de fél deci alatt csúnyán nézés van csak
-
2ozzmexy
senior tag
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
FeRRaR1
őstag
válasz 2ozzmexy #12203 üzenetére
Egye b@ssza, legközelebb adjanak mellé egy Váci utcát és ott helyben felszívom.
Egyébként egyet értek szabonagyur véleményével. Egy káros szenvedély ami népbetegség, és még olajat öntenek a tűzre. Ne hogy valami egészségeset vagy értelmeset adjanak...
Viszont asszony is szólt ehhez egy okosat. Ha tudják az alkeszek hogy ott néha jár pia, majd oda jár mind költeni is. Ami visszakanyarodik a második bekezdésemhez.
-
félisten
-
Qru
MODERÁTOR
-
2ozzmexy
senior tag
válasz szabonagyur #12202 üzenetére
Milyen elvre gondolsz? A pia jó az államnak, éves költségvetésbe bele van számolva, jövedéki adónak hívják... akárcsak a trafizásból befolyó összeg amivel legalizaljak a gyorshajtás, hiszen befizeted a büntit és holnap lehet megint 140-el menni a Dózsán csak a többiek is tudják lássák hallják hogy érkezel... jah meg a buszmegállókat is bontsak le, csak útban vannak folyton...
Meghal az adófizető májcirózisban? Na bumm, addigra CSOK és 3 gyerek pipa, teljesítve a terv elvtársak. legalább nem sír 4 évente nyugdíj emelésért...[ Szerkesztve ]
"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest