Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
Any comments FeRRaR1 ?
⭐ Stella
-
aero.
veterán
válasz Tsebacsi #10494 üzenetére
Úgy bedobni, hogy te mennyit keresel, lehet bunkóság, de így még nem hallottam. Viszont kulturált keretek között felhozva a témát lehet róla beszélgetni, itt nem gond. Az is lehet az oka, hogy minden álláshirdetés fizetés megjelöléssel van, az emberek tisztában vannak a pozíció nyújtotta adottságokkal, nagy mértékű az átlátszóság.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ezzel én nem teljesen értek egyet.
Minket mikor átvettek az amerikaiak kifejezetten megmondták: fejvesztés ténye jár ha megbeszéljük egymás fizetését vagy a kapott részvényopciók összegét.
Be is húztuk fülün-farkunk csak ilyen arányokban beszélünk a fizuról, konkrétat nem merünk megbeszélni mással.
Most hogy felmondott valaki, elmondta mennyivel többet kap az új helyen, stb.⭐ Stella
-
nagyúr
Érdekes mert több olyan médiából azt hallottam hogy az ilyen témákat nem illik társasági eseményen felhozni nyugaton, ahogy pl. azt sem hogy mikor lesz gyerek mikor nősülsz már meg, stb. Akkor most ez helyzet / társaság függő vagy már nem igaz?
Itthon sok téma nem tabu, a fizu azért az mert igen, beindul a pletyka.[ Szerkesztve ]
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
aero.
veterán
válasz Tsebacsi #10491 üzenetére
Kicsit rosszul látod meglátásom szerint. Ez otthon tabu csak. Nem csak a fizetés, a pozíció is sokszor titkos. Elég csak azt megnézni, hogy nincs fizetés megjelölés az álláshirdetésben. Nyugaton az emberek nyíltan beszélnek róla, egyenlőséget harcolnak ki (ugye a nemek közötti bérkülönbség megvan? Ez egy valós probléma magyarországon is. Bármerre jártam eddig nyugaton, ez nem tabu téma, világszerte rengeteg ország kultúrájával találkoztam, még a román se kezeli így. Sajnos én is több olyan embert ismerek, családból is, akik az információt arra használják, hogy mit engedhetsz meg magadnak, mit van pénzed megvenni. Na, és az ilyen viselkedési formát kell megtanulni kezelni, mosolyogni rajta egyet és leszarni.
Bocsi, hogy kicsit hosszúra nyúlt, megvannak az okai, miért alakult ez így otthon, de részben politika, részben nagyon off, így ez most elmarad (és sör sincs az asztalon) -
2ozzmexy
senior tag
válasz kelly416 #10478 üzenetére
Úgy hogy a magyarok többsége hazudik a fizeteserol...
Az a legszanalmasabb amikor a hülye úgy kamuzik kávézás közben róla hogy hallom... (én közlöm minden évben a béreket a csapatom tagjaival 4 szemközti megbeszéléseken, erre bemondja a 3 emelessel ezelőttit)
De közalkalmazott is bemondta már nekem a 2017-es tabla értékét (kár hogy nyilvános a közalkalmazotti bertabla)[ Szerkesztve ]
"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
félisten
-
kisza25
félisten
válasz szabonagyur #10482 üzenetére
Ha megmondod mivel foglalkozol, akkor megígérem, hogy úgy fogom írni
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
félisten
-
-
kelly416
veterán
válasz kisza25 #10474 üzenetére
Az igen. Nálunk negyede ennyi lego sincs. Igaz, ha mind meglenne, tuti lenne kétszer ennyi. De mostanában a lego árak is úgy elszálltak, hogy csak akciósan veszem a legtöbbet.
Nem panaszkodhatok a fizetésemre, de nagyon sokszor nem értem, hogy sokan hogy élnek meg fele meg harmada ennyiből. -
kisza25
félisten
válasz kelly416 #10470 üzenetére
Ha csak a fiamon múlna nálunk is, valamit megbont és észre veszem vissza építem, amíg még megvannak az alkatrészek
Kb fele legó van egyben, a többi dobozokban.
Na azokat lesz kihívás megépíteni újra.🥴
Kettő ninjago falu, sárkány, robot...
Minecraft legó is az összes szét van szedve🥴
Ezek vannak még egyben nagyjából, mert ezek is hiányosak
És ami összerkásra vár🥴[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
kisza25
félisten
-
kelly416
veterán
válasz szabonagyur #10453 üzenetére
Ez munka? Komoly? Lego-t tesztelsz?
-
Reggie0
félisten
válasz Tsebacsi #10457 üzenetére
De volt/van mindenfele(kutya, macska, papagaj), csak veled ellenben tudok rajuk vigyazni es tudom, hogy az en hibam, ha kiszalad az utra, plane eszembe nem jutna egy vetlen embert bantani erte.
Egy ilyen ember velemenye rolam csoppet sem izgat, majd talan felnosz egyszer, de a borton tart karokkal var addig is.
Remelem gyereked nincs, bar nyilvan a tuzhelyt is szetverned, ha megegeti a kezet[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Reggie0 #10454 üzenetére
Fogalmad sincs semmiről, csak puffogtatod a jogszabályokat, holott elképzelem, hogy sosem volt háziállatod és lövésed sincs mivel jár. Nembaj, tartom a véleményem rólad, sőt, egyre inkább bizonyítod. Veled szemben nagyon szívesen alkalmaznék fizikai erőszakot Mert kierőszakolod. Habár rád szokta mondani kedves Édesapám: "Nem éri meg, mert ugyan annyit kapnál érte, mint egy rendes emberért" Igaza van!
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz Tsebacsi #10452 üzenetére
Ez nem empatia kerdese, hanem a felelosege. Neked kotelesseged biztositani azt, hogy az allatod ne okozhasson balesetet. Nemhogy csak logikusan ez a felelos allattartas ismerve, hanem torvenyi kotelesseged is. Tehat ha megis azt okoz, akkor az a minimum, hogy te kersz surun elnezest es fizeted az okozott kart, nemhogy megversz valakit. Nagyon el vagy tevedve.
Esetleg otthon egymast megverhetitek, mert nem tudtok felelosen allatot tartani.Arra meg mar ne is terjunk ki, hogy nalad miert a fizikai eroszak a megoldas minden nezetelteresedre (es plane, hogy miert fontos ezt hangoztatnod is)...
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
nagyúr
válasz Reggie0 #10450 üzenetére
Tudod létezik olyan, hogy empátia. Hogy nem érzed szükségét kimondani egy köztudott dologot, tényt, csupán azért, hogy a nem létező intelligenciád vagy felsőbbrendűséged kimutasd mások felé vagy az illetőre. A hsz-ed, ha élőben kapom meg, egy masszív orrbavágást érdemelt volna részemről, mert csak! Ha nem tudod az okát, ismételten a bejegyzésem elejére kell mutassak.
Elgondolkoztam a prémium tagságon, hogy letiltsalak a francba, mert ez nem az első beszólásod irányomban, nem tudom mi az oka, sértettség, irigység, utálat? Mindent is el tudok képzelni rólad. Az is vicces, hogy csak azért is azt akarod, hogy Neked legyen igazad, illetve hogy Tiéd legyen az utolsó szó. Szánnálak ezért, de inkább másnak, másra tartogatom ezt, arra aki megérdemli. A fórum és a hozzászólási jog nem feltétlenül jelenti azt, hogy mindenhez is oda kell szúrni valamit
Itt van még az egyik kis kedvencem tanulságul, hogy talán megértsd, miért is voltál akkora paraszt, amekkora:
[link][ Szerkesztve ]
-
-
Qru
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
válasz szabonagyur #10430 üzenetére
A nehez kulcsoktol meg a kulcstartotol en is hulyet kapok.
#nincsbennetarcsi
-
félisten
-
2ozzmexy
senior tag
válasz tboldi #10438 üzenetére
Börtönőr vagy mellékállásban? Én a kulcscsomok méretét igyekszem minimalizálni már, plusz a kártyák, na hát az végképp kiborit. Az egyik hotelbe ilyen, a másikba olyan, van a céges parkoló, de az nem jó fent az irodában, a levelek titkositasahoz megint egy... mint valami póker függő beteg, van nálam 3-4 egyforma fehér plasztik kártya, ahelyett hogy rátennénk a telefon nfc-re...
Annak idején amikor még gyerek voltam a 90-es évek elején azt hittem hogy ez a sok számítógép majd később könnyíteni fogja az életet, nem bonyolítani, ehhez képest a 125 különböző protokoll világában nem tudnak egy ilyen rém egyszerű feladatot megugrani a gyártók, hogy legalább egy kártya elég legyen.
Régen nekem is mindenhez 5 kulcsom volt, de meguntam hogy a lakaskulcs is önvédelmi fegyverre lépett elő mert volt vagy 2kg. a figyegok pláne kész...[ Szerkesztve ]
-
2ozzmexy
senior tag
válasz Tsebacsi #10413 üzenetére
Nem csak macskát, semmilyen állatot nem ütünk el ha megoldható... egyrészt az állatok hamarabb itt voltak mint az emberek, másrészt oktalanok hogy felfogjak az egy út és veszélyes nekik. A vadakkal ugyanez van, nekik az több száz éve a csapasuk, csak jött valami szőrtelen majom és utat aszfaltozott rá keresztben.
Ugyanez a bajom amikor látok szülőket gyerekkel tilosban átkelni, vagy ha látom hogy a kis Alehandro kezét fogni a zebranal nem olyan fontos mint a neten mindenhez is hozzá ugatni... (nekik nem szóltak a szüleik hogy nem telefon, nem kell mindenbe beleugatni amihez nem értesz)
-
Reggie0
félisten
válasz tboldi #10438 üzenetére
Amiota kulon erintokulcsosok az riasztokkal en atszoktam arra, hogy a kocsikulcs mindig kulon van a lakas es tobbi egyeb kulcstol, amik igy a zsebemben maradhatnak. Ha pl. jaro motor mellett valamiert kiszallok az autobol akkor az riaszto kulcsa is jon velem, nem tudjak elvinni a kocsit a benne maradt egyszem kulccsal, csak parszaz metert maximum.
-
tboldi
nagyúr
válasz molnarpeter #10436 üzenetére
Megmértem, az új fityegőm 19 g karikával együtt.
Amúgy korábban én ilyennel kötöttem össze a kulcsaimat, de mivel vezetek 2 másik autót is rendszeresen, leszoktam róla, inkább elkülönítve hordom, kevesebb macera.
-
molnarpeter
nagyúr
Gyújtáskapcsoló kopás miatt én is a 0-hoz közelítek fityegőkkel, amennyire lehet. Végülis a nyakbaakasztó pántok váltak be, könnyű megkülönböztetni szín alapján, melyik kulcs mihez tartozik. Illetve annak a "nyak" oldalára teszem a kocsiét, a karabinerre pedig a többit - így elér a pohártartóig (váltókar elé), szóval egyben is tudom kezelni, de nem is terheli a gyújtáskapcsolót (feleslegesen túlgondolt megoldások vol 234132)
-
tboldi
nagyúr
válasz cappa72 #10432 üzenetére
Ezt is eredetileg anyum nézte ki, mikor még úgy volt, hogy megbarátkozik az autóval, de végül én rendeltem meg magamnak.
szerk.: Egyébként pont
mategnap vallotta be, hogy nem bánja, hogy cseréltünk, ő is úgy érzi magán, hogy sokkal könnyebben elboldogul a Jazz-zel, nem csak én látom így kívülről.[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
Engem csak a csilingelés zavar, a lakáskulcsom ezért is van egy Orbitkey rendezőben. Az autókulcs meg javarészt műanyag, tolerálható a hangja.
-
félisten
-
nagyúr
válasz tboldi #10420 üzenetére
Én is rendeltem
ilyethasonlót egy hónapja, de még nem érkezett meg. Türelem, kínai csoda terem (hacsak nem kezdenek el háborúzni...)
szerk.: a honda kulcsa előrébb lóg (MiTo-é csukott állapotában, szóval egyformák a kép szerint, nem?@#10424 tboldi
egy fokkal jobb
fél fokkal faszább (ha már alliteráció )[ Szerkesztve ]
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
kelly416
veterán
Amikor kertesbe költöztünk az exemmel, kutyát akart. Kapott. Aztán amikor ment, a roti az enyém maradt. A jelenlegi asszony 2 gyerekkel meg egy goldennel érkezett. A roti lány, a golden fiú. Amikor végre egybe keltek, az első alom megfagyott mert az anyjuk nem gondozta őket, nem indultak be az ösztönök. A második alom szerencsés volt, kollégáknak reklámoztam, hogy a kölkök jók lesznek, ha le is tépi a lábad, tuti vissza is hozza. De sajna egy sem maradt meg elajándékozásra. Az anyjuk eltaposta őket a nagy házőrzési ugatási mániában, de erre csak akkor jöttünk rá amikor már csak kettő volt. Az a kettő ami ezt túlélte, bezabált szivacsból amit ki tudja, honnan kerítettek elő. Sajnos.
Ezek után jó 3 évvel a lakatlan szomszéd telekről össze szedtem egy éhes árva kismacskát, már másfél éve velünk él. Eleinte nem fogadták el a kutyák, de mára a macska az első a kapunál, szemtelenkedik kutyaetetéskor a kutyatálak körül, galambot fog, stb. Egyik sem jöhet be a házba, mind jól érzik magukat a helyükön.Házba, főleg lakásba én sem tartanék túl sok állatot, max hörcsög, hal, teknős, ilyenek. Macskának sem jó az, kutyának pláne.
-
Reggie0
félisten
válasz Tsebacsi #10413 üzenetére
"Mi meg azért vagyunk beszarva, nehogy valami fasz Pöpit is elbassza egyszer, mert akkor mindketten börtönbe megyünk Asszonnyal, mert megkeressük és rituálisan feláldozzuk a gcit valamelyik sátánistenségnek az fix... "
Hat, talan neked nem szabadna az utra kiengedned. Meg a KRESZ-ben is benne van.
-
nagyúr
válasz radi8tor #10411 üzenetére
A legtöbb benti cica, aki sose vlt kint, és nem érintkezett kinti macskával nem is akar kimenni, be vannak szarva. Mi meg azért vagyunk beszarva, nehogy valami fasz Pöpit is elbassza egyszer, mert akkor mindketten börtönbe megyünk Asszonnyal, mert megkeressük és rituálisan feláldozzuk a gcit valamelyik sátánistenségnek az fix...
#104106030D: APA lehet állatkertem? Persze kincsem. De igazibó!!! Ööö...
[ Szerkesztve ]
-
6030D
őstag
válasz kisza25 #10409 üzenetére
Nekem a 3 éves lányom most kezdte el, hogy a házikóban majd milyen állatunk lesz. Mit szeretnél? Cicát. Cica nem lesz, apa nem szereti a cicákat. Nyuszi nem jó? De, jó. (Voltak csincsillák, nem bundának, szeretetből, nekik megvan a nagy ketrecük, azt át lehet alakítani nyulaknak.)
Másnap már azt mesélte, hogy neki lesz cicája, meg nyula is. Boci nem lesz? De, boci is lesz. Malacok? Az is!
Azóta mindenkinek azzal kezdi, hogy malacaink lesznek.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
kisza25
félisten
Szeretem az állatokat, volt kutyám kettő is (skót juhász és jugoszláv farkasölő) tengeri malacom is volt kettő, de kutyát nem engednék be a házba (macskát sem), persze nem is olyat vennék ami nem szeret kint lenni, meg nem bírja kint. Most is szeretnék kutyát, a gyerek miatt is (6 éves) csak a körülmények nem adottak hozzá, ezért nincsen.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Tsebacsi #10406 üzenetére
Ha nincs macska akkor a fenti szomszéd dübögése fog kelteni.
Amúgy a korai keltést mi automata etetővel oldottuk meg. Pár nap alatt hozzászokott, hogy megadott időpontban jön a táp zuhatag. Csak azt hallottuk, hogy galoppozik át a lakáson.
Előtte minket is a bajszával ébresztett (bajsza bele az orrunkba).Azért hiányzik.
⭐ Stella
-
2ozzmexy
senior tag
Biztonsági övet?
A Vitara október óta bikini stílusban tisztul, mossa eső és szárítja a szél... A belsejét rendbe tettem 2 hete, azóta a gyerekek ettek-ittak benne, mintha semmit se csináltam volna.
A bimmer most tiszta kívül, belül, kint ragadtam Lengyelországban egy hétvégére, ráértem.[ Szerkesztve ]
-
2ozzmexy
senior tag
válasz rbalint88 #10393 üzenetére
Az biznisz úgy, tudnád mennyi kutyaszart takarítottam ki a padloszonyegbol...
4 évesen még bosszúból bepisilt, amikor a fiam ágyát pisilte össze mert nem vittük magunkkal vendegsegbe, akkor mondtam hogy itt a vége és költözik a kutya. Anno megmentettem az életét és így halalja meg? (mentett kutya, illegális szaporitas embertelen körülmények között, a pacakot allatkinzasert vitték el bilincsben a rendőrök amikor odaertunk a kutyakert, vagy mi visszük el őket vagy a gyepmester gondoskodik a sorsukrol...ugyhogy haromnak talaltunk gazdit az az egy meg nalam maradt)"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
2ozzmexy
senior tag
válasz rbalint88 #10397 üzenetére
Jah, az első néhány évben, aztán amikor elkezdenek ott aludni a fiúk akkor hozzájuk szorul.
Bocs, egy kutya nálam parkapcsolatilag már Red flag, többet nem. Az egyetlen szőrös állat a lakásban én vagyok. kutya, macska, hörcsög, tengerimalac, görény egyebek kint lakik egy papagájt, aranyhalat, esetleg teknőst megtűrök bent is, ezeken kívül kint a helyük"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Politika
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Bestbuy játékok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- PlayStation 5
- Steam topic
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest