-
IT café
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Tiédetis #2198 üzenetére
Itt 8890 most a 2 darab: emag
Ha Brita kancsóval utángyártott (tesco, aqua optima) szűrővel használod, kb. ugyanennyibe jön ki a fél évnyi adag.
Ha hordod a DM-es desztvizet és visszasózod keserűsóval, akkor is kb. ennyire jössz ki.
Ha létesítesz egy RO szűrőt a konyhapult alá, az hirtelen sokba kerül, de hosszú távon megéri mert főzhetsz vele, ihatod, pazarolhatod, de kb. az is ugyanennyibe kerül ha leosztod.
Én Brita kancsózok utángyártott szűrővel, kéthavonta vízkőmentesítek. Kancsóval nem lesz a tartály vízköves.[ Szerkesztve ]
-
-
Tiédetis
senior tag
válasz
#85578752 #2188 üzenetére
Szia
Erre gondoltál?
Ennek mennyi a valós használati ideje? Akár 5000 csészét ír, de véleménynél 800-at se ért el valakinek?Szellem bullok, T. rollok hozzászólásait ahogy eddig, ezek után sem olvasom
-
törölt tag
válasz
Tiédetis #2192 üzenetére
Kapszulást is nyugodt szívvel választanék, ha lenne aki visszaviszi a használt kapszulákat. Van Sage, aminek van automata tejhabosítója, 150-be belefér. Érdekelhet? 350 kapszula vásárlása esetén 135e. Jó tejhabot csinál, lehet vele latte artot is önteni, olyan mint a karos Bambino csak ez kapszulás.
https://www.nespresso.com/hu/hu/order/machines/nespresso-creatista-plus-metal-rozsdamentes-acel-kavegep
[ Szerkesztve ]
-
Tiédetis
senior tag
Akkor félreérthető volt amit írtam, vagy pontatlan, bocs.
Sokat segítettetek, mert én jónak gondoltam a Gaggia modellt is, a maga csöves megoldásával, de ha a Philips jobbnak tűnik karbantartás , , kezelhetőség szempontjából, ott keresgélek.Szellem bullok, T. rollok hozzászólásait ahogy eddig, ezek után sem olvasom
-
válasz
Tiédetis #2190 üzenetére
[Itt 30-35 fős közösséget írtál.]
Én leírtam a véleményem, Konzumpro leírta a sajátját, innen kezdve rajtad áll mi lesz a vége.
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
Tiédetis
senior tag
Nem, a 25-35, az már a napi kv adag.
Kapszulás gép van már vagy 3 is, én nem preferálom.
Most lesz 2 éve hogy a C5 black nálunk van, sok kávét kipróbáltunk, de nekünk eddig a Lavazza jött be legjobban.
Leica szűrőt használunk. Volt benne szűrő is de azt mondta a szervizes, hogy inkább szűrőt víz, mert a szűrő a szivattyút nyúzza, neki mindegy, szívesen cserélgeti, de ha nem muszáj...Szellem bullok, T. rollok hozzászólásait ahogy eddig, ezek után sem olvasom
-
válasz
#85578752 #2188 üzenetére
Ezerszer jobb egy frissen őrölt kávé mint a drága, környezetterhelő kapszula.
Ebben nincs is vita.Csak 150e Ft-s árlimit mellett egy 30-35 fős iroda kávéigényét (napi mondjuk 60-80 kávé) normálisan kielégíteni szerintem nehezen megoldható automata, kávéőrlős géppel. Ebben én más nézőpontot képviselek, mint te, minden tisztelettel.
-
törölt tag
Az az 5 fokozat az őrlőnél mindegyikben 12, csak a skála más...
A harmadik-negyedik számjegy a típus, nincs konkrétan dekódolható értelme, / utáni szám a színvariáció.
AquaClean filterrel ritkán kell karbantartani. Ezerszer jobb egy frissen őrölt kávé mint a drága, környezetterhelő kapszula.[ Szerkesztve ]
-
válasz
Tiédetis #2186 üzenetére
Én ezért írtam, hogy ekkora igényhez inkább valami kapszulás megoldást javasolnék.
-Nem kell a kávégép tisztítása miatt aggódni (egy kisebb gépnél akár naponta is kérheti, hogy akkor tisztítás... ami 10-25 perc is lehet az adott géptől függően).
-Egyszerű szerkezet, kevesebb meghibásodási lehetőség.
-30-35 ember ízlését egyszerre nehéz kiszolgálni (különféle erősségű és ízvilágú kávékat nem lehet vegyíteni), a kapszulás gépnél ez viszont megoldható.
-Cserébe viszont arányaiban hosszú távon drágább, mint egy kávéőrlős automata gép...Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
válasz
Tiédetis #2184 üzenetére
A Philips esetén valami nyakatekert a számozás, az 5300-as széria az előző, már kifutó sorozat, 5400-as széria pedig az új.
A 2220-as és a régebbi 5300-as széria esetén a maximális nyomásnak ugyanazt adják meg (15bar), viszont az új szériákban 12 fokozatban állítható a kávébab őrlésének finomsága, míg az 5300-as széria esetén csak 5 fokozatban.Amennyire én meg tudtam fejteni, a jelenlegi 1200-as, 2200-as és 3200-as szériák között alapvetően az általuk készíthető kávétípusokban van eltérés, a magasabb szériák több féle kávét tudnak, a 4400-as és 5400 sorozat pedig annyiban tud többet, hogy immár egy kis LCD kijelzőt kaptak - amúgy a belsejük alapvetően megegyezik a x200-as sorozattal.
A számozás végét, vagyis a per jel utáni számokat nem sikerült megfejtenem, a 4400-as széria kézikönyve szerint például a /50-esig terjedő szériák 8 féle kávét tudnak, a /60-asaktól kezdődők pedig 10 félét... Hogy akkor mi a különbség az EP típusjelzés 3. és 4. számának? Ezt már nem sikerült megfejtenem. Talán a különféle piacokra szánt alváltozatokat jelentheti, más-más nyelvi opciókkal? Csak tippelek.
-
Tiédetis
senior tag
Nah bakker, mire kigondolok valamit, romba döntitek
Mi a különbség a 2220 és az 5000-es széria között?
A / utáni szám mit jelent? pl. amit Cifu írt EP2235/40 és mondjuk e között? [EP5331/10] között?Szellem bullok, T. rollok hozzászólásait ahogy eddig, ezek után sem olvasom
-
válasz
#85578752 #2181 üzenetére
eDigitalnál most [135e Ft az EP2235/40].
Bár én még mindig azt mondom, hogy ez egyszerűen túl kicsi ez a gép egy ilyen volumenű irodai használatra.
-
törölt tag
válasz
Tiédetis #2180 üzenetére
Azért is merem ajánlani a Philips rendszerűt mert elég lassú ahhoz, hogy ne lehessen túl sokszor használni
De ha új lesz, benne lesz az a több tízezer ciklus is amit más használna el, ha használtan vennétek. Nem vészes a lassúsága, meg lehet szokni, szidjatok majd engem.
Manuális gőzölőcsövet végülis mégsem ajánlanék nagy közösségbe mert elveszi az időt a próbálkozás, tíz emberből egy tudja kezelni, ezt is takarítani kell (pannarello), ha eldugul nem habosít. LatteGo kancsóval meg folyamatosan lehet egy gombnyomásra nyomni a cappuccinokat és könnyű karbantartani.
[ Szerkesztve ]
-
Tiédetis
senior tag
válasz
#85578752 #2171 üzenetére
Kicsit szűkült a kör, mert használt és bérlés nem játszhat
Azt is látom, hogy a tejtartós gépeket ki kell szednem a kínálatból, a tisztítás miatt, meg elviszi az időt, így maradnak a hagyományos gőzölős megoldások.
Igazából az lenne jó, ha kettő tartályos lenne, mert ha valaki habot szeretne, az gyorsabb talán.
Philips, DeLonghi, Gaggia ami eddig mint márka képbe került.Szellem bullok, T. rollok hozzászólásait ahogy eddig, ezek után sem olvasom
-
válasz
Tiédetis #2144 üzenetére
30-35 ember az akár napi 50-60 kávé is lehet.
A Philips LatteGo verziók ott vannak, de ennyi kávéhoz az nagyon kis gép, sűrűn kell utántölteni, sűrűn kell a tálcát üríteni, az AquaClean-t pedig nagyon sűrűn cserélhetitek (kb. 95 liter víz után kell - napi 60 kávé esetén ez másfél-két nap!). Szóval én azokat nem ajánlanám.Amik jók lennének, azok a több százezer forintos kategóriába esnek alsó hangon.
Nem optimális, de ennyi embernél és ilyen árlimit esetén én valami kapszulás megoldást javasolnék, meg egy külön tejhabosítót.
Szerk.: Upsz, közben látom ezen már túllendültetek.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
mr_kickass #2172 üzenetére
Ami megéri? Többen vannak itt Delonghival, szerintem 90e-120e körül elérhetőek, én a DeLonghi ECAM 350.15-öt választanám.
(De lehet hogy nem túl kompakt.)[ Szerkesztve ]
-
mr_kickass
tag
Sziasztok!
Kompakt automata kavegepben gondolkodom, kb. 80.000-ig bezarolag. Nemi korbenezes utan ugy lattam, ez foleg a svajci/osztrak hasznaltpiacos gepek szegmense, ugyhogy ennek megfeleloen ket kerdesem lenne;
-mik itt a jo valasztasok?
-van-e esetleg ujonnan (lesz-e Black Fridaykor) marginalisan tobbert uj, ami megeri?Eddig Jurakat neztem foleg, ENA 3/5/7 szeria (nem a micro).
Mit keszitenek: leginkabb presszo vagy hosszu, hetvegente napi 1-2 cappucino
Mi fontos: kompakt es minimal dizajn, alkatreszellatottsag, szervizhatter
Minden segitseget elore is koszonok!
-
törölt tag
válasz
Tiédetis #2170 üzenetére
Vatera, jófogás, "Jura X7" vagy X95, de a Saeco se rossz, régi Saeco Royal, Saeco Magic, még a Talea Ring Plus is jó lehet. Ha van szervizes.
Vagy ahol felújított gépek vannak, ahol garit is adnak, meg a szervizelést is megoldják.
Régebben ezt a forrást ajánlotta Biker: https://saeco-kavegepek.com/saeco-termekek/[ Szerkesztve ]
-
Tiédetis
senior tag
válasz
#85578752 #2166 üzenetére
Igazad van, nekem csak ajánlani kellene valamit. Most a szarvas 8 személyes főz.
Megnézem a bérlést, bár a fenntartó azt tuti nem engedné...
Nekem felújított Jura van C5, megfelelő. A tejes tisztítás ami engem is zavar, elvileg elvárható a használóktól...Szellem bullok, T. rollok hozzászólásait ahogy eddig, ezek után sem olvasom
-
törölt tag
válasz
tepenzed #2165 üzenetére
A 3510-nél fém a gőzcső és azon van pannarello. Nem használom, fém gőzcsővel egyszerűbb és jobb a gőzölés. Ha gyenge a gőz, vízköves a kazán.
Hívd fel a szerviztHa az egész gépet kéne küldeni, akkor inkább:
Alkatrész - ez lehet az? https://kavegepbolt.hu/spd/421944088531/Gozcso-alkatresz
További alkatrészek: https://kavegepbolt.hu/shop_search.php?search=g%C5%91zcs%C5%91
Cserélni másra szerintem nem lehet, fém csőhöz másfajta foglalat kell. -
törölt tag
válasz
Tiédetis #2163 üzenetére
Ez már elég nagy igénybevétel, automata bérlés és üzemeltetés gondolom nem játszik, talán egy felújított Jura ha van kedve valakinek folyamatosan ürítgetni a tálcát. Bár kisebb gépnél még többet kell ürítgetni, szerintem szóba se jön, már eleve a lassúsága miatt.
A Delonghik is jók, keveset kell takarítani a főzőegységét, de kérdés, ki fogja karbantartani a tejes részét. -
tepenzed
őstag
SZiasztok!
Philips EP2220
Mostanában meggyűlik a bajom a klasszikus tejhabosítóval, pannarelloval.
Múltkor ugye mondtam, hogy valamiért nem akar rendesen habosítani, akkor csak ki lett rendesen tisztítani a műanyag belső cső kivételével és a csövet is teljesen kinyomni a másik végén, mert beljebb volt már csúszva. Mostmár sajnos ez sem segít rajta, mintha elfogyott volna a kraft, nem akar habosítani (múltkor mikor a fenti gond volt, amúgy is fröcskölt, most szimplán gyenge már). A forró víz normálisan jön rajta, szóval eldugulva nincs.
De egyébként is elegem van belelőe, mert mivel minden habosítás után lehúzzuk, hogy átmossuk, már nagyon elgyengült a gumis rész és alig tartja, van, hogy habosítás közben egyszerűen lerepül.Nem tudtok ajánlani webshopból megrendelhető kompatibilis pannarellot, ami megbízhatóbb, mint a gyári?
Egyébként ha szervízt felhívnám, vajon ilyen esetben kicserélik a pannarellot gari alatt? (az nem lenne jó, ha az egész gépet el kell vinni)
-
Tiédetis
senior tag
Szellem bullok, T. rollok hozzászólásait ahogy eddig, ezek után sem olvasom
-
erzol
őstag
Én egy ilyen tejhabosítót használok.
[link]
A gőzcső helyére kell feltenni, ha végeztem átnyomatok vele egy kis vizet és kész.
Szeretem a végeredményt: -
Nekem az 5000-es szériából van egy, pár hete vettem. Meg vagyok vele elégedve, de abban egyetértek a felettem szólóval, hogy ugyanabból a tejből nem csinál olyan tömör habot, mint a nespresso indukciós "termosza". Mondjuk hozzáteszem: nincs is rá szükségem, én azt is kikapcsoltam inkább a program vége előtt, hogy ne purhabra öntött kávé feeling legyen. Szóval nekem nagyon bevált, a takarítása meg tényleg egy álom, a tej semmilyen formában nem érintkezik a géppel, se semmilyen szirszarral (pl cső, apró műanyag alkatrészek). Magában a lattego tartóban azért vannak persze vékony csatornák, de ügyesen ki van találva, mert egyben az egész berakható a hűtőbe és a mosogatógépbe, csak 3db nagyobb daraból áll (tartó, tartály, tető).
[ Szerkesztve ]
-
Voice24
őstag
válasz
gnandt12 #2156 üzenetére
Nekünk is ugyanez a gépünk van. Valóban nem jelzi a kávéfogyást, ha jól rémlik, csak akkor méltóztatik szólni, amikor már üres tartályból akarsz kávét főzni. Ha csak két szem van ott, és a darálás végén már hallhatóan üresben forog, még nem reklamál. De ezzel együtt lehet élni, én megszoktam, hogy minden nap utántöltök, akármennyi van még benne.
-
gnandt12
friss újonc
Hali
Egy hete vettem egy Delonhi Ecam 23.460 kávéfőzőt és nem írja ki mikor kifogy a kávé belőle ez normális ? -
Én az EP4341/50-esről tudok nyilatkozni, a tejhab sűrűsége közepes az általunk fogyasztott Aldi-Milfina 3,5%-os tejből. A [Nespresso Aeroccino3] ennél egy nagyságrenddel tömörebb tejhabot csinál ugyanebből a tejből, az nem vitás.
Ugyanakkor tudni kell, hogy korántsem mindegy, milyen tejet használsz. Laktózmentes tejből például az Aeroccino3 sem tud mást csinálni, mint forró tejet...
[ Szerkesztve ]
-
Az eDigitalban az új Philips LatteGo EP4341/50 most 165 ezer forintért elhozható (más kuponok is érvényesíthetőek, én most még egy 5%-os kupont tudtam rátolni). A Philips.hu oldalon 215e Ft-ért árulják.
A Philips számozási logikáját nem igazán értem, most ugye jött a 4300-as széria, és az 5400-as széria. Ezeknél már van egy kis LCD kijelző is, szemben ugye a csak LED lámpás visszajelzővel bíró 1200 / 2200 és 3200-as szériával.
Az első benyomás nagyon pozitív, brutál jól becsomagolták, mondjuk a beüzemelése egy technika iránt kevésbé fogékony embernek szép kihívás lehet, de aki egy okostelefonnal elboldogul, annak ez se lesz probléma. Szép 3 pontos kosár, hogy tud magyarul is.
A tejhab terén csodát nem művel, de nem rossz. Még ki kell tapasztalni azért...
-
BaLee
addikt
Van valakinek tapasztalata Philips LatteGo kávéfőzővel? Konkrétan a Philips EP2231/40 véleményeinél láttam olyat, hogy cappuchinonál a tejből nem csinál habot csak felmelegíti.
Ez tényleg így van? Pedig ilyenre vadásztam.
-
oszy
veterán
-
törölt tag
válasz
sz_abika #2145 üzenetére
Amiket írtam azokkal lehet gőzölt tejhabot készíteni. Meg kell tanulni persze, hogy hogyan kell.
Automata pörgettyűsben van 20e körül Tchibo indukciós tejhabosító, kb. LatteGo minőségű tejhabot csinál, szerintem jó.
Vagy még mindig ott van a french press, a tescos fajta, fekete műanyag fogantyűs üveg aljú. Be lehet rakni az alsó részt mikróba, ki lehet tapasztalni hány másodpercnél lesz 60 fokos, aztán csak dugattyúzni kell.
-
Voice24
őstag
CafféBüro oldalról rendelt már valaki kávét? Állítólag ez is hazai pörkölés, gondoltam, kipróbálom. Nem hallottam eddig róluk, fészbúk dobta fel a hirdetésüket.
-
sz_abika
addikt
válasz
#85578752 #2138 üzenetére
Asszonynak nem jött be a gőzcső, leginkább melegvizes habot csinál, ezért kell egy külsős.
(#2140) Bughunter
Én is szenvedtem vele, de nálam az lett a megoldás, hogy alaposan kitakarítottam, megsikáltam mindent és a zacctároló aljába 2db papírtörlőt hajtogattam be, hogy a nedvességet megkösse, valamint ürítés és elöblítés után szárazra törölve teszem vissza. Lekopogom azóta nem jött vissza a penész, szóval csak takarítás kérdése az egész és nem csak a tartályokra vonatkozóan, hanem magát a főzőegységet/házat is kell belülről.[ Szerkesztve ]
PSN: xszabikax
-
Tiédetis
senior tag
Sziasztok
Tanácsot kérnék.
30-35 fős közösségnek szeretnénk gépet venni, ami tud tejes dolgokat is főzni. Keretünk szűkös: 150e max.
Ennyiért tudtok ajánlani valamit?Szellem bullok, T. rollok hozzászólásait ahogy eddig, ezek után sem olvasom
-
lotuska
tag
válasz
andrasferenc #2142 üzenetére
Koszi a valaszt. Esetleg valami mas tipp hasonlo arkategoriaban? Vagy picit tobbert?
-
andrasferenc
tag
válasz
lotuska #2136 üzenetére
Korábban nekem is volt egy használt Saeco kávéautomatám. Ezt egy szerelőtől vásároltam aki felújította. Kb. 3 évet bírt ki a kávéautomata, mivel az alumínium kazánja kilyukadt. Nekem úgy adta el, hogy új kazánt tett bele. Mondta, a Saeco automaták előnye, hogy lehet hozzá alkatrészeket kapni és nem kell bennük egy egész modult cserélni. Vagyis olcsóbb a javításuk.
Ezeket kávéautomatákat külföldön leselejtezik. A számlálónál lehetett is látni, hogy nagy adagszámú kávét készítettek vele, vendéglátóipari egységben használhatták. Kiteszik a leselejtezett készülékeket az kapuba, ahol az erre "szakosodott" személyek elhozzák. A vendéglátóipari cégnek is jó ez, mert nem nekik kell ártalmatlanítatni a hulladékot. Itthon meg szerelők átveszik ezeket és felújítják, jó pénzért eladják. Annak az országnak ez jó, ahol kidobják, mert nem őket terheli a hulladék.
Én még egyszer ilyet nem vásárolnék.
Mint minden kávéfőzőt, mindegyiket kell karbantartni. A kezelési útmutatóban le van írva a módja, gyakorisága. Függ a használattól is. Általánosságban a kávéfőző egységet hetente ki kell venni, vízzel leöblíteni, a kávéautomata belsejét kitakarítani. Havonta szükséges a kávéfőző egységet szilikonzsírral megkenni, kávézsírtalanító tablettával a belsejét kitisztítani. Időközönként kell vízkőtleníteni. Legtöbb tipus ezt ki is jelzi. Ez megint használattól is függ. Általánosságban 2 havonta célszerű elvégezni.
A Saecó kávéfőzőhöz célszerű a saját vízkőtlenítőt használni. Nem tanácsos ecetet használni az olcsósága ellenére sem. Áruk üzletfüggő. Általában 4 ezer Ft, egy flakon. Egyéb gyártmányok károkat is okozhatnak. A zsírtalanító tabletta ára kb. 2 ezer Ft. Ebben általában 6 db van a dobozban. Javasolt a Brita vízszűrő használata, amely csökkenti a vízkövesedést. Áruk 4500 Ft körül van a régebbi tipusokhoz valóakban. Cseréjét általában 2 havonta el kell végezni, még ha nem is jelzi ki a készülék. A tejhabosító tisztítása is fontos.
A karbantartás nem melőzném, vagyis a heti és havi házi szervízelését.
Árban ennyiért szokták árusítani, de ez is típus függé.[ Szerkesztve ]
-
andrasferenc
tag
válasz
Mortein #2135 üzenetére
Az ajánlás az én egyéni ízlésem szerinti volt.
Azt tapasztaltam, ha a felbontott szemeskávé nincs szorosan (mondhatni légmentesen) lezárva, akkor romlik az állaga. Például savanyúbb lesz. Az Omnia kávénál ez nálam jobban előjött. Célszerű egy jól záródó csipesszel lezárni a kávészacskót. (Sokan a mélyhűtőben tárolják kisebb adagokba kimérve a szemeskávét.)
Lehet, tejjel más a vélemény, az íz élmény. Én tejnélkül iszom.
A Metro kínálatát nem ismerem. Sajnos nincs a Metroba vásárlási lehetőségem.[ Szerkesztve ]
-
Bughunter
csendes tag
#penész
Év elején vettünk egy Philips automata kávégépet (EP3243/50). Az utóbbi pár hétben arra lettem figyelmes, hogy a zaccgyűjtő tartályban a zaccpogácsák elkezdenek penészedni. Ez mennyire para, csak a pogácsa penészedik be magától mindig, vagy a gépből jön és azt kellene penészteleníteni? Ha utóbbi, hogyan?
Részletek: rendszeresen van használva kb napi 2 kávé fogy átlagban; a gépet minden ~2. héten tisztítom (kiveszem a KPE-t, és ahol kávéport látok, eliminálom); az alsó tálcából kb azonnal kiöntöm a vizet használat után; utóbbi időben még be sem tolom a tálcát a zacc-tartállyal de ez sem segített
Bármilyen info / tipp jöhet, ezer hála! -
törölt tag
válasz
sz_abika #2137 üzenetére
LatteGot nem lehet hekkelni rá, vagy csak úgy ha alaplapot is cserélsz.
Tejhabosításra manuális gőzcső a jó, különállóban kb. 100e-től fölfelé vannak gépek. Annyiért talán még van jó gőzcsöves automata vagy akár karos is. Automata gőzölős a Sage Bambino. Sokkal jobbat lehet Philips automatával aminek fém gőzcsöve van, de a rövidebb fajta, nem Xsmall. Bár az is jó lehet egy gőzcső csere után. 3510 és 5310 aminek jó fém gőzcsöve van, meg drágábbaknál Gaggia Babila, Accademia.[ Szerkesztve ]
-
sz_abika
addikt
Automata tejhabosító javaslat van? 15-20k top, kínai boltokban 11k a kínálat teteje 550W mellett.
Philips 1200re gondolom a Lattego nem hekkelhető rá
(A 2200 viszont szerintem jó áron van a Philips storeban most)PSN: xszabikax
-
lotuska
tag
Sziasztok,
Tanacsot szeretnek kerni kavefozo vasarlasahoz. Egyaltalan nem ertek a kavekhoz, nem is kavezom. Anyumnak szeretnenk vasarolni egy olcso, konnyen karbantarthato kavegepet(hasznaltan). Azt szeretnem kerdezni ez a tipus mennyire ajanlott? Esetleg volt-e valakinek tapasztalata ezzel a tipussal? [link] Erdemes meg ilyet vasarolni? Mennyire koltseges a karbantartasa? 40 ezer Ft lenne egy ismeros altal es fel ev garanciat adna ra... Esetleg milyen mas tipusok vannak ebben az arkategoriaban, amellyek ajanlottak?
Koszi szepen a segitseget!
-
Mortein
tag
válasz
andrasferenc #2133 üzenetére
Asszem ezeket mind végigpróbálgatom. Omnia Classic van otthon anyámék autómata gépéből nagyon nem ízlett, Lavazza crema kotyogósból egész jó volt. Héten meg irány az Aldi, Metro és kipróbálom a fent említett kávékat. A többi meg már ízlés dolga. Mindenesetre köszi az ajánlásokat!
-
oszy
veterán
válasz
Voice24 #2131 üzenetére
A Pellini n82 Vivace kávéban csalódtam. Így többet ezt a márkát nem veszek.
Az sem mindegy, hogy feketén iszod vagy kapucsínónak. A tej miatt megváltozik az íze. Személy szerint azt javaslom, hogy vegyél egy általad kinézett kávét aztán meglátod.
Mi otthon legtöbbször kapucsínót iszunk, Tchibo Milano Style kávéból. 100% Arabica! De pl az Omnia Barista Editionból szinte mind tetszett.
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
andrasferenc
tag
válasz
CptAdamica #2129 üzenetére
Ízlés dolga. Függ attól is, ki mennyit szán rá.
Olcsó kategóriában ajánlom az Aldi kávéit. (1249 Ft/500 gramm) Nevezetesen az állandó kínálatban levő 500 grammos Amaroy Bar Italia Espresso sorozatot (Classico, Grande Selezione, Crema). Az Omnia Classic kávé is ajánlható. Az Omnia sorozat többi kávéja savanykás, vagyis finoman szólva citrusos. A Tchibo barista kávék savanyúak, nem érik meg a nem is olcsó áraikat. Ajánlható a Segafredo sorozat. A Lavazza nem éri meg az árát. A Pellini kávék jók. Érdemes kipróbálni az olcsóbb Pellini Break Rosso kávét. A Pellini 8-9000 Ft/kg-os kávéi túl vannak árazva.
A kávék árai, például a Pellini, üzletfüggőek. Korábban az importőre adta a legdrágábban a többi üzlethez képest.
Az Aldi kínálatában most megint kapható az Amaroy Roastmaster Espresso 2599 Ft-os áron. Sajnos időszakosan kapható. Ilyenkor karácsony felé több féle kávéval szoktak ajánlani. Ha ízlik, érdemes otthonra betárazni. Én legalább is azt csinálom.[ Szerkesztve ]
-
Voice24
őstag
válasz
CptAdamica #2129 üzenetére
Attól függ, mennyit szánsz a kávéra. A viszonylag olcsó kategóriából tudom ajánlani a Pacificaffe Rome Espresso és Premium kávéit (3800/kg). Olcsóbbak között nekem bejön a Douwe Egberts Gold Crema vagy pl. a Douwe Egberts Barista Espresso (ez utóbbi még mindig kettőt fizet hármat kap akcióban van az Euro Family boltjaiban).
Drágább kategóriát nem próbáltam, így onnan nem tudok ajánlani. -
CptAdamica
veterán
Sziasztok!
Úgy néz ki, hogy végre Dolce Gusto után lesz egy darálós kávéfőzőm. Ti milyen kávékat ajánlanátok?
„Mi soha nem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek velünk egyet”
-
törölt tag
-
Mortein
tag
Brikka után milyen gépet tudnátok ajánlani max. 40eFt-ig? Nézegetem ezeket az olcsóbb Delonghikat, mint pl., ami a metrós újságban van, de nem tudom ezek közül mi a jó. Hosszú kávét jobban szeretem, de ezen felül nincs semmi extra igényem.
-
Laox
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni konkrét típusok megjelölésével. Újonnan épülő üzletünkbe keresek olyan kávégépet, amit kitehetünk az eladótérbe és a várakozók egy gombnyomással kávét készíthetnének maguknak, meg persze mi magunknak.
Lehet darálós, vagy akár kapszulás is, véleményem szerint tejporral működő lenne jó megoldás, hogy ne romoljon meg a friss tej.
Az ár igazából annyira nem számít, ne milliós legyen, de pár százezerig elmehetünk, persze nem probléma, ha minél olcsóbb lenne.
Előre is köszönöm!20% kedvezmény AlzaPlus+ előfizetésre: tfaboKZcXMx7
-
csabulaxi
senior tag
[METRO] pár ajánlat
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
törölt tag
válasz
JohnnyWeiss #2115 üzenetére
Én Philipset úgy ajánlok, hogy lehet hogy mókolni kell vele hogy jó legyen a nyomás. Az enyémbe kellett egy plusz SBS szelep, ami nem rendeltetésszerű használat, mivel gyárilag vagy rugós-golyós vagy ez a gumimembrános szokott lenni, nálam mindkettő van és még meg is van nyújtva a rugó, fokozva az ellenerőt. Így van crema, lassul a lefolyás, javul a főzet. Nálam. Szubjektív. Ahol van gyári SBS ott nem kell így trükközni. Nem tudom Delonghinál hány helyen és hogyan fokozzák a nyomást, szépek, szebbek a lefolyások amiket látok, mint Philipseknél.
-
törölt tag
válasz
JohnnyWeiss #2118 üzenetére
Nekem jó lenne a négygombos is. Bár az 3510-ben már rutinból lépek a szerviz menübe hogy kotyogósba őröljek kávét.
Nálam mindkét kávé hossza memorizálható ha hosszan nyomva tartom, csak a hosszú az minimum 90-95 ml körül van, annál rövidebb nem lehet. Az 1200-asoknál volt a presszó minimum 40-re korlátozva azt hiszem. -
JohnnyWeiss
tag
Nekünk melóhelyen ilyen Lirika (4 gombos) van már pár éve. Jó kávét főz (kategóriáján belül), ezt más hozzáértőbb kollégák is megállapították. Nálunk egy szaki beállította a rejtett menüjében a dolgokat, mi max. a darálón állítunk néha, meg a hosszon.
A PHILIPS-et meg nem ismerem, ami egy újabb fajta, lehet hogy több funkcióval is rendelkezik és kb. hasonló kategória lehet. Ezért kérdeztem itt, hogy akik ismerik valamelyiket, azok milyen véleménnyel vannak.A Philips-en van egy gombnyomásos kávé? Tehát be tudok állítani alapértelmezett hőfokot, aromát, vízmennyiséget (hosszt), amit a presso gomb megnyomására lefőz? Vagy minden egyes főzés előtt ezeket be kell állítani?
-
válasz
JohnnyWeiss #2114 üzenetére
Én még csak nemrég csöppentem bele a témába, de ha visszaolvasol kicsit, akkor megtalálod a nyomozásom eredményét a Lirika kapcsán. Én végül azért pattantam le róla, mert a nyomok alapján eléggé úgy néz ki, hogy ez valami kelet európai piacra szánt butított darab, nem találsz róla se doksit, se mást (és állítólag kapni sem kapsz hozzá a dobozban, ami miatt nem tudom hogy nem ütötték meg a bokájukat a kereskedők vagy a gyártó). YT-n találsz videókat, hogy a rajta levő 4db gombot milyen kombinációkban kell nyomogatni hogy elő tudj csalogatni alapfunkciókat, ez a másikon értelem szerűen nem lesz gond.
Annak kapcsán nem tudok tanácsot adni, hogy a fentiek ellenére pl. belül más/jobb gép e a Saeco Lirika, ha nem gond a buta kezelőfelület akkor akár jó is lehet. Nálam összeségében megszólalt a vészcsengő, így inkább elkerültem, és választottam egy Philipset.
-
oszy
veterán
válasz
JohnnyWeiss #2114 üzenetére
Én a Philipset használom nagy megelégedettséggel. A Saeco nem tudom anyagban (belül) más-e, mint ezek a Philipsek.
-
JohnnyWeiss
tag
válasz
jackbacsi87 #2111 üzenetére
Mivel én is a többieket kérdezem kávégéppel kapcsolatban, így nem értek hozzá, de ha a PHILIPS-ről jók a vélemyének, akkor most az MM-ban a PHILIPS EP1224/00 90e alatt van egy picivel.
[ Szerkesztve ]
-
JohnnyWeiss
tag
Sziasztok, automata kávéfőző vásárláson gondolkodom. Jelenleg Szarvasi mini espressom van. Sztem ezzel is lehet nem túl rossz kávét főzni, persze hab nem lesz rajta. Nade hogy egyszerűbb és finomabb legyen az élet, kacsingatok az automata felé. 2-t néztem ki most, ami esélyes lehet. Egyelőre kezdőként sokkal több pénzt nem szeretnék rákölteni. Sima fekete kávét iszunk, nem kell kappucsínó, meg latte, stb...
1. PHILIPS EP2221/40 (MM-ban 96e Ft)
2. Saeco RI9840/01 Lirika (Alza-nál 100e)A felfelé kivehető víztartály (Lirika) nálam nem probléma.
Most kb. egy árban van a kettő. Gondolom nagyjából egy kategória. Mint jobban hozzáértőktől kérdezem, hogy melyiket érdemesebb megvásárolni?
Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Voice24
őstag
válasz
Holnap kezdődik a Glamour-napok, sok helyen lesz kedvezmény. Én - kicsit elfogultan - Delonghit ajánlok, holnap majd kiderül, melyik típusok férnek bele árban az elképzeléseidbe.
-
oszy
veterán
válasz
Az nem feltétel, hogy a víztartály felülről vagy oldalról legyen kivehető?
Azért kérdezem, mert nálunk a konyhabútor miatt szinte csak az utóbbi jöhet szóba.
-
jackbacsi87
senior tag
Sziasztok!
Szülőknek kellene kávéfőzőt beszereznem. Sík hülye vagyok a témához ezért kellene egy kis segítség. Fater a cégnél Krups EA8108-t haszál, ezért olyat szeretne ő is. Kicsit visszaolvasva nem nagyon ajánlott a márka, tudnátok pár alternatívát javasolni?
Pár dolog, ami fontos lenne (csak bedobtam ami eszembe jut, kvantumfizikához több közöm van): Darálós legyen, víztartályos, 5-6 kává menne naponta, 2-t tudjon egyszerre lefőzni. Árban nagyon max 90e.
Fater nem egy inyenc. Otthon valami alap Szarvasi van. A lényeg, hogy legyen mindig fekete színű lötty, ha kátránylé az se baj. Előnye még, hogy 1db piros gomb van rajta, nem téved el.
Muter követelményei: kis hely, ezüst vagy fekete szín. (Női megközelítés.)
Összefoglalóban láttam a Saeco ri9840/01 Lirika-t ami már a kereten kívül van. (Hátha Black Friday-kor ki lehet fogni.) 90e alatt esetleg valami más? -
icsomos
újonc
Megerősíthetem! Két Krupsz gépem volt. A második az első fél évben háromszor volt szervizben. Szerencsére garanciálisan. A szervizes azt mondta, hogy egyszer a Krupsz gépek miatt kerül a sírba, annyi panasz van rájuk.
-
törölt tag
Philips.
-
törölt tag
Úgy is lett. Reggel is fél óra volt mire lefőtt egy adag. Olyan mint egy régi csöves rádió ami fél óráig recseg aztán ha bemelegszik akkor jó. Csak itt nem recsegés van, hanem valamelyik szenzort nem érzékeli. De hogy melyiket? Azt nem jelzi. Csak csipog hármat.
A szeviz volt oly kedves és felajánlott egy futárt.
Szóval ennyi volt a karos kaland második része, de most lehet hogy Brikkázok, nincs kedvem a Philipset kicsomagolni, úgy elraktam. -
törölt tag
Majdnem úgy lett...
Nagyon nehezen állt vissza normálisra, egy thai gyerek azt mondja a yt-n hogy korrektül be kell melegednie, szerintem a hőtágulás javít a kontakthibán, csak addig nem tud melegedni amíg fennáll a hiba ami csak 5 másodpercig engedi melegedni.
Még a vízkőtelenítés programot is eldobta eleinte.
Most úgy néz ki megjavult, az ötödik főzet már jó lett, 1:3 arány, ~20 másodperces lefolyás 7 grammból, se nem savanyú, se nem keserű, meg is lepődtem hogy cortado után iható a presszó üresen.
Remélem reggel nem azzal kezdi hogy eldobja 5 másodperc után a főzést. Kell pár üres átfőzés hogy kiderüljön. Ha nem jó, megy a szervizbe. Jó hogy nem vette meg senki, mert már visszahozta volna és az elég kellemetlen. -
törölt tag
Hát, ami a markáns ízt illeti, sokat javít egy plusz nyomásfokozó.
Olyannyira, hogy most a Sage karossal csak szenvedés van. Pihent egy hónapot a dobozában, előjött a három csipogás hiba, szerintem vízkövesedés és/vagy levegős a rendszer. Az őrlő finomság beállítása leugrik 1-re 5-ről aztán vissza, lehet hogy korrózió okozta kontakthiba, mivel víz maradhatott a gépházban a pipacső repedése után. Nincs semmi nyílás ahol ki tudna száradni, nem hiszem hogy szervizben szárítgatták volna. Amiket meg főzök, hát... Borzasztó fanyar.
-
törölt tag
Jó meglátás, igen, a sötétebb pörkölések kiegyensúlyozottabbak automatán. Mivel korlátozottak a beavatkozási lehetőségek, szűkebb tartományban lehet variálni a hőfokot, őrlésfinomságot.
Jó lenne valami nyerő trükk amivel minden kávéból kihozható az optimális kivonat. Szerintem közel járunk ha 1:3-as arányt főzünk, ha savanyú emelünk a hőfokon, finomítunk az őrleményen, ha keserű akkor durvábbra vesszük az őrleményt vagy lejjebb a hőfokot. Utána már csak az idővel lehet játszani, ahhoz meg lassítani kéne fúvókával a vízhozamot, meg a nyomásfokozó erejének növelésével. Lehet filterpapír korongot is használni, ami kicsit tompít a keserűségen és lassít a lefolyáson. Az üresen forró vízzel átfőzés a kis karos Flairen is segít, automatának sem árt, mielőtt magasabbra vennénk a hőfokot, gyakran elég egy üresen átfőzés hogy stabilabb legyen.
Most egy ideig karossal próbálkozok tovább, a Philips elbújt a dobozába, pihen.
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Zen 4 a felsőkategóriában: teszten a Ryzen 7 7700X processzor
- Szilícium-szén teleppel készül a Galaxy S26
- Csataálca
- Autós topik
- Videós, mozgóképes topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...