Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
thyeby
őstag
válasz L.Szilárd #1339 üzenetére
"...Ha lenne elég pénzük az embereknek, akkor sokan a tömörfát választanák nútor alapanyagul..."
Ezen a fórumon már vitatkoztam (eredménytelenül ) azon, hogy a tömörfa nem drágább a bútorlapnál (a fenyő). Utánaszámoltam többször, hogy nem írtam-e butaságot.
Igaz, hogy a munkadíja drágább egy tömörfa bútornak, de mennyivel? A táblásítással. Négyzetméterenként háromezer forinttal. Amikor valaki kifizet egy pozdorja konyhabútorért 250 ezer forintot, ott már jelentéktelen lenne a táblásítás költsége. ...és mégis a pozdorja a kelendő még 250 rugóért is.
Igazad van egyébként ebben a dologban, igény lenne ha pénz lenne. Ám pénz nincs, és nem is remélem, hogy lesz. Ha lenne időm tömörfa bútort gyártani, verni tudnám a bútorlapüzemeket simán. Van aki meg is teszi. Láttam én már 16 ezerért pozdorja íróasztalt, és vettem 18-ért tömör fenyőből legalább akkora íróasztalt.
Szóval nem csak arról van itt szó, hogy nincs pénz. Sok esetben igény sincs. Sajnos.Több fa van, mint asztalos!
-
thyeby
őstag
válasz L.Szilárd #1339 üzenetére
Azt hiszem, nem értettél teljesen:
Ismerem ennyire a CNC+-t, magam is szeretnék építeni egyet idővel (a szervomotorok már megvannak)
Perszepersze, vannak a szobrászgépek (négymisiért már kezd is tudni valamit), jól is fest egy diák tanulószobájának a falán egy fénykép alapján generált 3D-s fa karcolat, de amikor én egy virágszirmot, de akár csak egy ikszet mélyítek a fába, az másítatlan faragás, nem pedig kimart minta. Küldj nekem képet, és kép alapján megmondom, hogy faragott minta, vagy CNC.(amikor faragunk, akkor figyelünk a szálirányra -ezt egy CNC képtelen megtenni - az én szirmom a szálirányhoz fog illeszkedni, a CNC erre csak akkor képes, ha ugyanazt a fadarabot teszem be neki - rém pontosan állítva be a kezdőpozíciót) Ahogy tíz lépés után azt is megmondom, hogy géppel sakkozok-e, vagy intellektüellel.
Ha egy festőművész galériájában képet vásárolsz, és egy év után betévedsz, és azt tapasztalod, hogy az általad megvásárolt kép újfent ott lóg a "tárlat" falán, akkor bizonyos lehetsz benne, hogy nem művésztől vásároltál műalkotást. (Ilyennel bizony már találkoztam!) Vasarelli baromi könnyen tudná reprodukálni az alkotásait, ám nézz utána: Megteszi?[ Szerkesztve ]
Több fa van, mint asztalos!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Path of Exile 2
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Windows 11
- Bestbuy játékok
- Milyen TV-t vegyek?
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest