- Starlink
- Hálózati / IP kamera
- AliExpress tapasztalatok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Amazon Prime Video
- Windows 11
- Linux kezdőknek
- Sweet.tv - internetes TV
Új hozzászólás Aktív témák
-
Armahun
addikt
válasz Márton111 #7542 üzenetére
Szerintem a lakkon is rengeteg múlik.
Például szerintem a vizes lakkok olyanok mint a korcsolyapálya.
Az oldószeresek mint pl az "iker" nem csúszós, viszont már nem az ami volt. Nem tudom miket vettek ki belőle környezetvédelmi okokból, de a kopásállósága szörnyű.
Jó választás lehet valami uretán-ackrill lakk, az nem csúszik, jó kapásállóságú, csak drága.Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
bandus
veterán
válasz Márton111 #7553 üzenetére
gondoltam, hogy ez lesz a probléma az a baj, hogy méretileg be vagyok határolva, ezért lenne jobb méretre legyártani. de kb egy 75 centi magas hokedlire lenne szükségem
mod: nekem végülis fából is jó, azt hittem bútorlapból gazdaságosabb. még kb 2 évet kellene itt kibírnia a koliban
[ Szerkesztve ]
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
thyeby
őstag
válasz Márton111 #7570 üzenetére
Van arra pontos táblázat, hogy milyen magas akváriumnak melyik lapját hányas üvegből kell elkészíteni. A terráriumhoz ötös üveget használni - ágyúval lőni verébre. (Hacsak nem több köbméteres állatélettani csemege donorja az a terrárium..., de ha bakkecskét, kost, lovakat akar valaki tartani benne, akkor tuti, hogy vékony lesz az ötös üveg is!)
Apropó!
Miért tartják az oroszlánt ketrecben?Több fa van, mint asztalos!
-
-
thyeby
őstag
válasz Márton111 #7633 üzenetére
Aki tök amatőrként mutatkozik be, azt nem szerencsés ilyen szavakkal terhelni, mint szokli.
Valahogy megértettem, mit értel azalatt, hogy önhordó, öntartó - ám úgy látom, akinek irányítottad ezt a "szakszót", elképzelése sincs róla, mi a jelentése.
Tisztázzunk valamit: Nem létezik olyan akvárium, ami (a Te értelmezésedben) nem önhordó.
S még egy visszatérő dolog akváriumilag - ugyan nem reflektáltam rá, amikor először találkoztam ezzel a (szerintem helytelen) elképzeléseddel:
Azzal egy akváriumon nem segítek, hanem bután stresszelem, ha a két széle alá filcet, szivacsot, egyéb kutyagumit teszek isten tudja mi okból. Az a legszerencsésebb, ha pontos sík a síkon nyugszik egy akvárium alja. Semmi szivacs, hullámpapír, poliform, szomszéd hátfájása nem való alá. Oda tehető ugyan bármi, de olyan ez számomra, mint amikor valaki függönyt rak az autója szélvédőjére, meg csipkéket a könyöklőkre: Haszontalan.
Ha bármi rugalmassal megpróbálom "kiegyenlíteni" az akvárium fenekének (esetleg a teherviselő polcnak, asztallapnak, etc.) esetleges egyenetlenségét, csak becsapom magam, nem fogja kiegyenlíteni, pláne nem egyenletesen elosztani a terhelést. A lényeg az, hogy pontos és teljes felületen tökéletes síkoknak kell egymáshoz illeszkednie. Ha nem így van, bármit teszel, állandó, felesleges feszültségnek teszed ki az akváriumodnak épp a legkényesebb üvegjét, a feneket. Ha az üveg nem sík, akkor az akváriumot építette lúzer, ha pedig a polc, asztallap, stb., akkor az asztalos, v asztalosjelölt lúzer.
Az egyetlen dolog, ami rendesen kiegyenlíthetné az esetleges síkbéli differenciát, az egy levegővel (de inkább folyadékkal) telt párna lehetne, ettől viszont kurvára nemkívánatos inogásba kezdene szegény akvárium, és tengeri betegséget, depressziót, isten csudáját szenvednének a díszhalak.
Engedj meg egy szimbolikus példát:
Az autó gumiabroncsainak tökéletesen köralakúaknak kell lenniük. Ha nem így van, agyrém azon törődni, hogy milyen pótszerekkel tehetők tökéletesen köralakúvá. Akkor az az autógumi selejt, és másik gumi után kell nézni, ami nem selejt.Több fa van, mint asztalos!
-
thyeby
őstag
válasz Márton111 #7635 üzenetére
"takarítás mosásnál "
Ne nevezze magát akvarisztának az, aki ilyet csinál. Egy szakszerűen telepített akváriumot soha nem kell mosni, s ha mégis, hát egy csepp víz nem fog melléfolyni sehova. Az már nagyon nagytakarításnak számít, ha gumicsővel leszívod a víz harmadát, s ugyanezzel a módszerrel visszatöltöd állott vízzel. Egy jó akváriumban pontosan le van másolva kicsiben minden, ami a természetben nagyban történik. Össze is szarná magát a Balaton kezelője, ha időnként ki kellene mosnia a magyar tengert.
[ Szerkesztve ]
Több fa van, mint asztalos!
-
runner 125
nagyúr
válasz Márton111 #7647 üzenetére
Hasonlóképpen tudom én is, Husquarna elég profi gépeket csinál.
Az elektromostól félek megmondom őszintén. Egy részből jó 70 méterre van a fa a ház legutolsó konnektorától, másrészt a teljesítménye számomra szerintem kevés lenne.
Vannak 30-40cm átmérőjű keményfák is, amikben szerintem egyszerűen megállna a lánca.Szalagfűrész nekem is eszembe jutott, mint lehetséges alternatíva, de azt viszont csak arra tudom használni. Egy motorfűrészt viszont sokoldalúbban fel lehet használni. (Tavasszal hátsó rész tetőfelújítást szeretnék, pl. oda elengedhetetlen)
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
thyeby
őstag
válasz Márton111 #7653 üzenetére
"ennyi az egész hogy áthidalj 100m áramszünetet"
20-30 méternél hosszabb kábelnél komolyan számolni kell az áramerősség esésével. Egy nagyteljesítnényű villanymotor esetén pedig kiváltképpen. Tapasztaltam már olyan precedenst (a saját tanyámon), hogy 70 m után használhatatlan lett a 220V. S nem hajszáldrótokkal, hanem 3x2,5 MTK kábellal.
Számomra így érthető, miért is fél az e-fűrésztől. És épp ezért találták ki a benzinmotorosat.Általában értékelem a zöld szemléletedet - bárcsak tömegek lennének a követőid - de azért a pesti szmogot ne hasonlítsuk össze egy legalább 70m hosszú kert végében virnyogó picike motorral. A hetes busz éjt nappallá téve konvojban okádja azt a bizonyos nem zöldet - a levegőt másodpercenként a többszörösével szennyezve azzal, amit egy ilyen kis seggdugó láncfűrész egész évben kivisít magából.
-
thyeby
őstag
válasz Márton111 #7659 üzenetére
"nem veszed meg a mérgező szemetet"
Briliáns gondolat! (de ez már annyira off, hogy még a monitort is le kellene oldani, csak prohardver építő guruk elmúlasztottak ilyen botton-t belebuildingelni a forráskódba)
Tekintve, hogy máshoz sehol nem lehet hozzájutni, válasszuk a lassú halál helyett a kicsit gyorsabb, s mindenképp méltányosabb: Önként választott éhhalált!Több fa van, mint asztalos!
-
runner 125
nagyúr
válasz Márton111 #7664 üzenetére
A 7660-at nem olvastam el, mivel dupla oldalon nyitottam meg a topikot, s kb 20 percen keresztül írtam a hsz.-mat. Így azt csak most láttam.
Ok, elhiszem, h nem esik annyit. Viszont már fentebb írtam, h vannak 30-40cm-es keményfáim is, szerintem abban egy villanyos megpusztul, vagy ha nem is - de minimum 3x addig szenved vele, mint egy benzines.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
runner 125
nagyúr
válasz Márton111 #7676 üzenetére
Aham, és ez hol volt kérdés, vagy ez h pattant ki?
..én a motorolajat kérdeztem, az tény, h lánckenőolajból csak 1 féle alternatíva van - nem illik mással helyettesíteni.
-
Armahun
addikt
válasz Márton111 #7683 üzenetére
Az elektromos fűrész is olajjal (szénnel) megy, csak nem ott égetik el, hanem x kilométerre egy erőműben.
Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
thyeby
őstag
válasz Márton111 #7683 üzenetére
Ezzel a most felvetett verzióval elgondolkodtattál.
Fontolóra venném runner 125 helyzetében ezt a billenőfűrészes megoldást - már ha valóban csak rönkvágásra kell a láncfűrész. És az is szempont itt, hogy egy ilyen rönkfűrész meghibásodási lehetősége, meghibásodási valószínűsége kisebb a láncfűrészénél. Üzemeltetési költsége szintén. Van olyan érzésem, hogy kevésbé balesetveszélyes is.Több fa van, mint asztalos!
-
mdk01
addikt
válasz Márton111 #7641 üzenetére
Jah, meg kicsit bunkó is vagy....tömören.
Sztem olyan "segítségre" senkinek sincs szüksége amely elolvasása után még azt várod el az érdeklődőtől, hogy 1 órát túrja a netet, hogy megértse mit írsz.
Azt kívánom neked, hogy ha bármi segítségre lesz majd szükséged ugyan ezt a hozzáállást kapd vissza. -
thyeby
őstag
válasz Márton111 #7692 üzenetére
"mert közben fejlesztem magam"
Elindított bennem ez a szóvirágod egy gondolatsort.
A neten az információk óriási hányada épületes butaság. Színvonala híg, és össze van keverve az ocsu a búzával. Elég körülményes dolog ezt "kiszelelni". Azt akartam mondani, hogy amennyit lehet a neten okosodni, legalább annyit lehet butulni is - óvatosan hát az ilyenféle tudásszomjjal!
Akadt már precedens, hogy olyan indíttatással javítottalak ki, hogy ne informálj félre, s volt, hogy nem szóltam ugyanezért. Magam is biztosan esek abba a hibába, hogy nem elég stabil lábon álló információt próbálok itt osztani, ha olykor elfelejtem hangsúlyozni, hogy nálam hozzáértőbbek használhatóbb segítséget tudnának adni, s az enyém csak amolyan ló nincs, jó a szamár is.
Egy dolgot érzek:
Aki úgy gondolja, hogy valamit tud, az többnyire befejezte a "kutatásait" már. Aki igazán sokat tud, az tudja csak igazán, hogy milyen keveset is tud.Gondolataimat ne értsd félre, nem neked irányított kritikának szántam. Szándékom inkább az volt, hogy próbálnék magot hinteni, hátha valamennyi csírát bont.
-
kalman7
csendes tag
válasz Márton111 #7688 üzenetére
Köszi a képeket. Ezekszerint nagyobb a tűrése a dolognak, mint gondoltam. Azt hittem, hogy attól fog jól csúszni, ha 1-2 mm max az oldal lötyögése (két oldalon összesen). Meg azt hittem fenyőből reménytelen. Mondjuk ez a "fenekén csúszó" megoldás szerintem a legjobb, a káva oldalára megálmodott csúszókban nem bízok. Mennyire nyúzták ezt a fiókot?
Közben csináltam pár kicsi fiókot, 42cm mély, 20cm széles. Megpatkoltam a fióktest fenekét és a korpuszt is keményfával. Oldalra és felülre nem tettem. Ilyen méretnél még éppen nem gond, nagyobbnál már muszáj lesz, de megnyugtató a képed, hogy azért nem kell megszakadni nagy fiókkal se. Az hogy egy oldalon húzva se szorul be, talán annak köszönhető, hogy az oldal vezető csúszkáknak elég tekintélyes a felülete. Nagyobb mint ami a súlyt tartja.
Ezekkel a kis fiókokkal az volt a tanulság, hogy kifele jövet amikor felbillen a hátulja, a káva hátsó fala hangosan surlódik a korpuszon. Szálra merőlegesen surlódnak az anyagok. Levettem egy kicsit a hátfal tetejéből, így csak az oldalfalak surlódnak, így már sokkal jobb a hangja. Még éppen surlódik annyit, hogy ha hátulról meglököm a fiókot, a feléig kiszalad, ott megbillen, fékez és 3/4-nél megáll. Imádom. Felül kicsit nagy hézagot hagytam, 4mm-t.
A vetemedés ellen állítható pozíciós csúszka jó ötlet, de valami egyszerű megoldás kéne.
-
runner 125
nagyúr
válasz Márton111 #7707 üzenetére
Köszi a tippeket, de a mókolásnak soha nem voltam híve. Még, ha jelen esetben a gyári megoldás elbaltázott, akkor is ki fogom cserélni(tetni), s valami "hővédő pajzsot" beiktatva védem a tartályt a következő ilyen problémától.
Index fórumon a; "Bazmeg, ilyet én még nem láttam" reakció fogadott. Ezek után arra tippeltek, h a kipufogó - még, ha nem is látszott - de kifújt alul, s valószínű, h ez a nagy hő olvaszthatta fel a tartályfedelét.
Lekaptam a kipufogót, jelét nem láttam bármiféle szelelésnek - nem volt dzsuvás, nem volt olajfolyás és úgy tűnt, h teljesen jól zár a két darabból álló kipufogórész. Jah, és a csavarjai is meg voltak húzva, szal' ez sem lehetett hiba ok.Felvettem az eladó sráccal a kapcsolatot egyszerre, aki - tudatában, h még nem értékeltem az adás-vételt - roppant kedves volt, és elnézést kért százszor. A lényeg; kiegyeztem vele, h holnap visszaküldöm neki, az alkatrészt hozzá küldetem, ő kicseréli nekem, majd visszaküldi.
Remélem köv. héten lesz egy működő fűrészem.
thyeby, Phvhun
Köszi a tippeket.
Arni
Ahogy írtam ki lesz cserélve, beleolvadt a cucc a tartály belsejébe is, az is lehet, h a szivattyúnak is annyi, nem akarok vele szarakodni.
Egy részből soha nem szedtem még szét motorfűrészt, s például harang és egyéb csapágylehúzóim sincsenek."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
thomgrande
tag
válasz Márton111 #7718 üzenetére
Túlzottan vitatkozni nem szeretnék mert csak barkácsoló vagyok Neked ez a szakmád.
Amit írtam azt kipróbáltam és 100%-ban működött. Lapszabászatból már hoztam el sokkal rosszabb minőséget is. Abból a szempontból hogy az elővágó vagy rosszul volt beállítva vagy az élezéstől méretprobléma miatt, amit tényleg nehéz volt kicsiszolni hogy az élfólia ne lebegjen. Használt elővágós lapszabászgépet már többször láttam hirdetésben az említett áron."Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"
-
thyeby
őstag
válasz Márton111 #7727 üzenetére
Soká pontba szedett "home made" felárai között ott a lényeg:
Baromi sok pluszmunka.
Persze, van, akinek sok szabadideje, kevesebb kereseti lehetősége van. Akkor elbírja a maróélkopást is, relatíve rentábilisabb, mert megmarad az a néhány ezres, ami egy konyhaszekrény leszabatásához kellene. Ám ha valaki egy napra beáll havat lapátolni annak bérét beszámítva, már jobban jár anyagilag is, és időben is.
És van még egy dolog, amibe a kezdők néha beleszaladnak:
Szabásméretet kell tervezni, majd azt pontosan le is szabni. A rutinosak nem nagyon tévednek a méretre szabásban, de nem nehéz elbambulni a dolgot. A lapszabászatban biztosan nem rontják el a méretet - így léptékkel kevesebb a tévedési lehetőség. (Melyikben, az egy másik kérdés.)Elgondolkodtam most ennek kapcsán azon, hogy régebben magam is kényszerültem mindent magamnak megoldani, és akkor ugyan magyarázhatták volna nekem, hogy jobban járok, ha leszabatom. A szemlétetváltást nem is az hozta meg számomra, amikor az első konyhabútoromnak ki kellett fizetnem a szabás díját (relatíve drága volt, a 90-es évek közepén négy rugó), hanem amikor egyszeribe úgy tele lettem munkával, hogy amit megkereshettem volna máshol, azt elveszejtettem volna a bevételi oldalon. Szóval nehéz ebben okosat mondani, mert amikor az embernek van rászánható ideje, akkor még egy téligumi-cserét is jó kedvvel, jó érzéssel csinál meg magának, és ez már nem is annyira pénz kérdés talán, mint inkább a fíling, amit ad.
-
Soká
senior tag
válasz Márton111 #7730 üzenetére
No, igen a porról nem is beszélve!
Én ugye magamnak dolgozgatok elsősorban, az meg fából készül. Ez a háromszöges munka egy pelenkázó"asztal" két oldalfala és elválasztója volt. Annyiból azért nem hazudtoltam meg magamat, hogy bükkel végig élkeményfáztam az egészet. 12 éve csináltam és éppen múlt héten számoltam fel véglegesen, négy gyerkőcöt kiszolgált, de gyakorlatilag teljesen ép. A lapját most befogtam ideiglenes munkaasztalnak.Ha már forgácslapból készül valami, akkor én nagyon tudnám ajánlani mindenkinek körbe egy vastag keretszerű élkeményfázást. Egészen jó dizájnt lehet kihozni belőle, még úgy is vagány, ha sima fehér bútorlapról van szó, színessel, mintással meg méginkább.
-
thyeby
őstag
válasz Márton111 #7732 üzenetére
"majd vigyázni kell"
Háhá!
Odaállítol a sarokba két alkalmas stafnit, amivel lakkozáskor nem csak hogy letakarod a centiskálát (majd ez lesz a nóniusz ), hanem egyúttal lesz mire tenned a lakkozandó anyagodat.De ... talán szerencsésebb, ha az egész asztal lapjára rendszeresítel ilyen esetekre valami szépen terülő takarót, - mondjuk viaszosvásznat, és csurgathatsz, csöpögtethetsz kedvedre.
-
Soká
senior tag
válasz Márton111 #7732 üzenetére
Nem tudom, milyen vastag az a fehér lami, de gondold át jól a merevítést, mert az a legszarabb, amikor 1-2 év alatt a saját súlyától megereszkedik a forgácslap és máris nem tudsz pontosan vágni.
Ami a centiskálát illeti: a praktikerben korábban árultak fillérekért olyan vékony kis mérőszalagot(narancssárga), amiben nem volt benne a szokásos homorúság, hogy merevebb legyen az acélszalag. Kiválóan alkalmas ilyen centiskálához.
És én nem átallottam belemarni a helyét öntöttvasba sem Felsőmaróval... Több fogással óvatosan, kis fordulattal. -
Soká
senior tag
válasz Márton111 #7742 üzenetére
Én csak azért egy oldalról rögzítettem, mert a másik oldalon vége volt a az asztalnak
Igen, 0,1mm-ként haladtam nagyjából. A marónak gyakorlatilag mindig ugyanaz a pici sarka dolgozik a kis lépések miatt. De nem öltem meg vele a marót, nem csorbult ki. De én nem mernék mély árkot szántani vele, mert egy rossz mozdulat és jó esetben törik a maró, rossz esetben hazavágom az orsót. A fa ugyebár ki tud szakadni, ha hülyeséget csinál az ember, itt viszont az ember, meg a gép mutatja a kisebb ellenállást. Az is jó lenne, ha a forgási sebességet csökkenteni lehetne. A kenés sem hülyeség csak ilyen seb. mellett minden olajos lesz, csak a munkadarab nem -
thyeby
őstag
válasz Márton111 #7749 üzenetére
Aggodalmadat osztom, viszont kint is legyen, ki se tudjon gyújtani semmit, stb - ha kint van, hát nagyon leromlik a hatásfok, mert félgőzzel az udvart fűtöm, mégcsak nem is a garázst...
Éshát éccaka kimenni pucér faxxal, és elindítani, mert megszorult, leöntötte magát vízzel, bealudt?Több fa van, mint asztalos!
-
Sanyabá
senior tag
válasz Márton111 #7758 üzenetére
Na ez a brikettálógép ismerős. Egy haverom majd nem ugyan ezt csinálta,csak villany motorral tömörített. Ja és kartonpapírt áztatott egy nagy kádban,és az lett tömörítve,majd a napon kiszárítva.
Viszonylag elég hamar meglehetett 30-40kg termelni egy pár óra alatt.[ Szerkesztve ]
A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
tomi909
tag
válasz Márton111 #7782 üzenetére
Lehet, hogy titok, mert sehol sem lehet róla találni infót.
Végül is olyan sok helyen nem lehet a motorfék. Vagy a kapcsolóban van valami elektronika ami a kapcsoló elengedésekor ad valami ellentétes irányú impulzust, vagy a motorban van valami, vagy a racsninál. Igazábol fogalmam nincs, csak az tudom, hogy sok Ft-ért javítanák.[ Szerkesztve ]
E5200 @ 3500MHz, Gigabyte P35-DQ6, 2x1GB 800MHz Kingmax, 320GB Seagate, Sapphire HD 4870 512MB, FSP ATX400PNF
-
tomi909
tag
válasz Márton111 #7785 üzenetére
Nem létszükséglet ebben igazad van, csak az idegesít, hogy néha működik néha nem, és gondoltam megkérdezem az okosabbakat hátha ti már találkoztatok ilyen problémával és orvosolni tudjátok a hibát.
Lehet, hogy feladom és marad így; dehát egy próbát megért.Azért köszönöm a segítséget thyeby és Márton111.
További szép estét.
Tomi
E5200 @ 3500MHz, Gigabyte P35-DQ6, 2x1GB 800MHz Kingmax, 320GB Seagate, Sapphire HD 4870 512MB, FSP ATX400PNF
-
peter...
csendes tag
válasz Márton111 #7814 üzenetére
Nem hiszem , hogy ezen múlik. Idő, energia stb...Nem tudom Te hogy vagy vele de inkább rakok rá vakfurnért és nem szenvedek vele kiveszem, lehűl és lehet tovább dolgozni vele + tudod tovább folytatni a dolgaid...
Volt már összetűzésed verbálisan és lesz is ha így folytatod, nem mindig hasznos amit és ahogyan csinálsz....Jó, hogy nem először nem tetszik a megnyilvánulásod na de ez szubjektív... -
thyeby
őstag
válasz Márton111 #7826 üzenetére
Betűről betűre ugyanazt írtad le, amire jutottam szerény önállóságomban is.
Sok xart megértek én. Megértem, hogy akinek kell a hatalom, annak mindennél drágább dolog az, akinek kell a pénz, előbbrevaló annak az emberszagú életnél. Egyet nem értek vele, de megértem, mi működteti.
De mi működteti azt, amikor egy parkban van egymáshoz közel két fa: Az egyik majd 45 fokos dőléssel nyúlik egy járda felé (göndör akác, amiről tudni kell, hogy ónos esőkor törik, rogyik mindenhol, akár a colostok), a másik egy füves területen áll szálegyenesen. Miért a szálegyenest vágták ki, kinek, miért volt útban, kinek mi haszna volt belőle, kire milyen veszélyt jelentett? A lakók, akiknek árnyat adott, szinte térdepelve könyörögtek kegyelemért. Nem találtam semmi egyéb okot, hogy a fát mégis kidöntsék, mint a könyörületlen kegyetlenséget. Talán van, akinek ez ad erőt? Ha igen, akkor mi a pitsához?[ Szerkesztve ]
-
thyeby
őstag
válasz Márton111 #7828 üzenetére
Érthető volt ez akkor is, amikor legelőször írtad. Megbíztak vele, hogy gyártsál olyat, Te pedig tetted, mert azért kaptad a pénzed. (Semmivel sem többet, mint ha becsületes kétoldalast gyártottál volna.)
Kérdeznék egyet:
Számodra (saját részre), "tökéletes tömör" hátfalnak, ez a sántalemez megfelelőbb lenne pusztán azért, mert szekrényenként alig egy buszjegy árával olcsóbb?Ez a téma így már nekem is unalmas, de úgy érzem, másért unalmas, mint Neked.
-
thyeby
őstag
válasz Márton111 #7829 üzenetére
Tételeidet értem én, mitöbb teljesen egyetértünk. Van egy szint, egy határ, ahonnan uralkodásnak nevezhetjük az uralkodást. Ez persze szubjektív. Létezik az, hogy ez a hatalomérzet kibaszott piti dolgokban is felül képes kerekedni az emberi pszichében?
Egy szerepkonfliktus jutott most eszembe (pszichológiai szakszó, ami hajdanvolt tanulmányaim idején ragadt rám, jelentését talán találóan szemlélteti az alábbi megtörtént eset):
Öcsém Komoróban élt (határhoz közeli község). Az emberek kerekeztek haza a mezőről a bicajukkal, biciklire felkötözve a kapa, a gereblye. Esteledett. Lámpa nem nagyon volt ezeken a kerékpárokon se elől, se hátul (akkoriban még nem voltak ledes villogók, csak dinamó, paraszmértékkel számítva drága dinamó - talán a bicajnál is drágább). Tudta ezt a helyi rendőr is, évtizedek óta ez volt itt a "rend". Rendőrünk megelégelve a rendet, rendteremtésbe kezdett. Megállította a népséget, és bírságolásba kezdett.
Az emberek halgatagon összenéztek, és egyöntetű fáradt derűvel fordultak a rendőr felé. Az megkérdezte:
- Hát maguknak mi tetszik annyira?
- Nézzen hátra az utcasarokra, és meglátja.
A rendőr hátranézett.
Meglátta.
A felesége jött kivilágítatlan biciklivel, kapával, gereblyével.
Megállította.
Őt is megbírságolta.
Úgy három napi napszám árával.
A rendőrfeleség kicsattant:
- Te meghülyültél, Pista?! - mire rendőrünk rendre utasította élete választottját:
- Hogy beszél a közeggel?!Több fa van, mint asztalos!
-
runner 125
nagyúr
válasz Márton111 #7842 üzenetére
Szép és jó, de mit kezdek önmagában egy vídiás körfűrészlappal?!
Egyébként igyekszem mindig kellő figyelemmel ráengedni a fára, hagyom, h saját magát húzza be... - ettől függetlenül keményfánál szegtől függetlenül is néha elszór 1-2 szikrát.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest