- Megnyugtatta a Netflix a befektetőket, a vámoktól sem tartanak
- Az egész világon terjeszkednek a dollármilliárdos kibercsalók
- Az EU betartatja a szabályokat, mindegy, hogy kik vezetik az óriáscégeket
- Tömeges bevetésre kész az új Huawei AI-chip
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
Új hozzászólás Aktív témák
-
thyeby
őstag
válasz
Márton111 #12984 üzenetére
"vettem ilyen aksit én is vartáéktól)"
Beszámolnál erről részletesebben? Mikor, mennyiért vetted, mennyit ért, meddig bírta?
Az Expressz.hu rogyásig van zsúfolva utángyártott akkukkal - szinte fizikai fájdalom hogy ugyanazt az akkut hosszan listázva külön minden hozzávaló géphez hirdeti tételesen, de foggalmam sincs, mekkora rizikófaktor? -
thyeby
őstag
válasz
Márton111 #12977 üzenetére
Mamma mia Anna bela!
Lekértem a HILTI akku árát az imént. 1, azaz egy, tehátegyetlen 14,4V 3Ah NiMh akku ára szállítással pontosan 62.180 HUF.
És ez az ár rogyásig van ömlesztve ilyen meg olyan tétel nagyobbnál nagyobb kurváulkedvezményekkel. Beszarás!
Fél éve pontosan ennyi pénzért láttam egyetlen egy éves eladó lítiumos Hiltit az Expressz.hu-n. Az eladó a házépítéshez vette, elkészült a ház, feleslegessé vált. Bármennyit fúrt, faragott vele, az gyakorlatilag éppcsakhogy be volt járatva.
Hát nem lesz új Hilti akksim akkor se, ha hirtelenül olyan gazdaggá lennék, hogy a szekrényajtót nem tudnám visszacsukni, mert hullana kifele a sok pénz belőle. -
wrox
őstag
válasz
Márton111 #12970 üzenetére
Vastag biza.
Múltkor nem akart találni jelet, meg egyébként is nehezen talál, mivel ilyen franko fémgőzőlt a szélvédőm, ezért gondoltam fogom a kezemben, és kitartom az ablakon, persze menet közben. Persze hogy elejtettem 50.-nél. Szerencsére a hátára esett, és csak karcos lett, ott csúszott végig az autó mellett, amíg megálltam. Szóval vastag bunda van rajta. -
szaszlaci
addikt
válasz
Márton111 #12963 üzenetére
Nem linkeltem, te viszont jó, hogy igen. Egy részt be is idéznék, nekem újdonság volt, talán másnak is a hasznára lesz. A lítium akkukkal kapcsolatban:
"Előbb fel kell melegíteni, és csak ezután szabad megkezdeni a töltést. A télen, az autóban hagyott navigátort egyetlen óvatlan töltéssel elintézhetjük, ha nem várjuk meg, amíg felmelegszik, a töltő ugyanis adja neki a 0,5 C-t, míg az akkumulátor ilyenkor maximum 0,1 C-t képes elviselni. A következményeket a kedves olvasó képzeletére bízom."
-
-
szaszlaci
addikt
válasz
Márton111 #12952 üzenetére
Mérted már, hogy mekkora áramot csurgat csepptöltési fázisban?
Olyan 30 mA-t szoktak. Számolj: 2100 mAh-ás akku, maradék 30 %= 630 mAh. Vedd hozzá a veszteségi átlag 40 %-ot és kijön, hogy még 29 órát kellene rajtahagyni.. 20 perc ráhagyás semmit sem ér, ha itt valóban csepptöltésről beszélünk. -
wrox
őstag
válasz
Márton111 #12935 üzenetére
Szerintem senki nem is kérte, hogy dada légy.
Viszont én leírom, mire gondoltam:
Ni-Cd (Nikkel kadmium, névleges 1,2 volt cellánként, töltve kb 1,35-1,40volt) akkumulátorok igen nagy árammal terhelhetőek, viszont gyorsan kisülnek. Ez azt jelenti, hogy a teljes névleges kapacitás © akár 5 szörösével is terhelhető maradandó sérülések nélkülAz Li-Ion (lithium ion, névleges 3,6volt cellánként, töltve 3,61-3,75volt) kis árammal terhelhető, tartósan a névleges kapacitás 1 szerese (1C), rövid ideig (jó hűtés mellett) másfélszerese (1,5C)
-
wrox
őstag
válasz
Márton111 #12931 üzenetére
Szerintem ezt rosszul tudod, mert az LI akksi nem bírja a hirtelen megnövekedett áramfelvételt, ami bírja, az a NiCd, csak az mint tudjuk, nem igazán szeresse a rátöltést. Ott valami más lehetett a telefonnál, valószínű, feszültség baj volt. Legalábbis nekem így magyarázta ki az Árpi..
-
szaszlaci
addikt
válasz
Márton111 #12931 üzenetére
Azt nem tudtam, hogy ezeknél is van cellánkénti töltés.
Arra értettem, hogy nem nagyon jó teljesen lemeríteni a lítiumot (kisütni ugye nem is lehet, ezt a célt is szolgálja rajta az elektronika), valamint rá szabad tölteni, mert nem lesz kristályosodás.
Amit akkora árammal töltenek, hogy hűteni kell, az tuti nem segíti az élettartamot
-
Winner_hun
félisten
válasz
Márton111 #12889 üzenetére
Te nyelvtanzseni áruld már el nekem hogy a tagolásokkal miért vagy bajban (vesszők össze-vissza használása), illetve a +itívan, mint pozitívant hogy gondoltad? A plusz jel annyit jelent hogy poz?
-
Speciali
tag
válasz
Márton111 #12898 üzenetére
Abból tudom, hogy nem a saját készletét adta el, hogy egész egyszerűen nem tart saját készletet. Pántok, meg pár gyorsan fogyó dologból készletezik csak, amúgy mindent rendel, lassan 20 éve oda járok.
Ezt a csomagot is rendelte, múlt héten adtam le neki a rendelést. Sokszor épp ez a baj, hogy várni kell a cuccra, mert csak rendelésre van. Így lehet ám kereskedni, kockázat nélkül. Nincs ami a nyakán maradjon. -
Madmax81
aktív tag
válasz
Márton111 #12833 üzenetére
Jó kis gép elég könnyű , gondolom jól kézre áll könnyű vele dolgozni .
Nekem most ilyen van DeWALT DW680 de erre a gépre hajtok ha minden jól alakul nemsokára a kezemben lesz . -
borat26
aktív tag
válasz
Márton111 #12811 üzenetére
Nos amit az ismertetőben nem mondtak el, ez egy olyan csavartípus, aminek a kettős menete miatt nem oldható kötést eredményez. Ez a típus csak 6-os átmérőnél kezdődik, a legrövidebb 80 mm. Így nem lehet kisebb átmérőben megvásárolni. És nekem a tányérfejű csavar tetszik.
Bubi: a szappant megfontolom, a magmérete majd 2 mm kisebb, mint a menet külső átmérője.
-
mdk01
addikt
válasz
Márton111 #12771 üzenetére
Saját definíció, a hivatalos nyilván más.
Na ezt már most elbuktad ezzel a mondattal, mert nem a te definíciódra voltam kíváncsi és nem arra ahogy mondani szokták.
Ha a 300mm-es körfűrészlap 4mm vastag volna az sem libbenne be az asztalimarón tehát a belibbenés nem feltétlen az átmérő és a fordulatszám miatt van. Továbbá nem attól lesz vmi maró- , mert nagy fordulatszámon forog.
Amúgy marókést írtál és ha már annyira ragaszkodsz a maróhoz akkor marótárcsa. -
Madmax81
aktív tag
válasz
Márton111 #12759 üzenetére
Még nincsen készen már csak az ajtók hiányoznak ha az is meglesz akkor mehet a felület kezelés .
Kicsit vitába szállnék a marókés körfűrész lap elméletedbe , én nem is régen vettem egy Leuco 4mm " maró " körfűrész lapot " inkább körfűrész lapra hasonlít mint marókésre .De kíváncsi vagyok a jó definícióra
-
Madmax81
aktív tag
válasz
Márton111 #12742 üzenetére
Egész pofás kis darab .
Nálam ez inkább használati cikk mint műtárgy .
Gondoltam egyet Decemberben hogy ha úgy is a műhelynem élem le a fél életemet kicsit feldobom egy két újítással .
Így nem olyan unalmas az egész jó az egyhangúság de néha változatosság is kell , Szeptember környékén hozzátoldtam a műhelyhez egy kicsit akkor jött az ötlet a nagy felújításra . -
Madmax81
aktív tag
válasz
Márton111 #12740 üzenetére
Mire jó a sok doboz az aljában?
Én abban tartom a gépeket , nem tudom ki hogy szokta de nálam csak a dobozos gépek a nyerőek sokat járok külső munkára , minden gépnek benne a tartozéka így nem kell külön dobozban vinni a kiegészítőket .
Szándékosan szurkálódsz
Még mielőtt megkérdezi valaki mi van a dobozokban két lamelló egy szögbelövő egy hőlégfúvó egy aksis fúró
-
jimy_l
tag
válasz
Márton111 #12666 üzenetére
Akkor én valszeg zseni vagyok, de minimum valami géniusz, mert így is elég jó.
De ha minden fújkálás után másmilyen színűek a gépeim az még változatos is.No meg mire előkészülnék a fújásra addigra a pamacsolást már be is fejeztem.
Pedig elég júféle pisztolyom is van, ecce haver aki ért is hozzá eegyütt, hogy segítsen fújkálni. No ott el is ment a kedvem az egésztől.De a szomszédom ült a villamoson olyan ember mellett, aki látott már asztalost ecsettel, és rongylabdával pepecselni.
De tudod van az elefánt, a szobafestő-mázoló, az autófényező, meg Tiziano, Michelangelo, Goya, stb.........
-
thyeby
őstag
válasz
Márton111 #12628 üzenetére
Azért egy jó vízleválasztó még használtan is legkevesebb egy ötvenes. Ócsó húsnak meg híg a leve. A vízleválasztót pedig csak akkor kell használni, amikor festéket fúj, különben kopik. És ez éppen az a dolog, amiben nem szerencsés használtra spekulálni. Az olajleválasztó az jöhet akár használtan is, mert az csak egy - akár mosható - filter.
-
szaszlaci
addikt
válasz
Márton111 #12633 üzenetére
Ez nem csíkoz a szélen? Mármint a szivacshenger, nem az úthenger
jimy_l: van pár ilyenem, vagyis látszólag pont ilyen rajta a "szőr", gondolom akkor egyről beszélünk.
Speciali: előbb vagy utóbb jó lenne megtanulni elfogadható felületet előállítani, és bizony egy szórópisztollyal + tudással sokat segítenék magamon.
Ha azt mondod, a pár ezer forintos pisztoly sem a szemét kategóriát képviseli, akkor elsőként mindenképpen olyannal próbálkoznék, aztán ha eljön az ideje, úgyis veszek jobbat.(Ami van kompresszor, azon most 6 bar-on van a kapcsoló, nem tudom, milyen léghozammal tudja. De ahogy olvasom, gazdaságosabb az alacsonyabb nyomású rendszer, az pedig fontos tényező, szóval lejjebb veszem.)
-
jimy_l
tag
válasz
Márton111 #12605 üzenetére
Szalagcsiszoló szénkefe, kapcsoló. normál használat. A kapcsolóból ki esett a fixáló gombja, és nem lett meg többet. Szénkefe 960 Ft/pár, kapcsoló 3600 Ft.
Rezgőcsiszoló főleg élek, kerekítések nagyolása, gömbölyítés. Vezetékét megette a szalagcsiszoló.
Rezgőcsiszoló élek finomítása, kerekítés, gömbölyítés. Normál használat, semmi baja.
Rezgőcsiszoló csapágyak, (FAG, SKF) szénkefe 720 Ft/pár, szivacs talp 1000 Ft/db.
Felsőmaró normál használat, hibátlan.
Gérvágó alig használva, hibátlan.
Körfűrész leszabóvá (fejezővé) alakítva sok használat, hibátlan.
Felsőmaró csapágy, (SKF) szénkefe, vezeték.
-
szaszlaci
addikt
válasz
Márton111 #12556 üzenetére
Köszönöm az ötletet, de nekem ez a megoldás nagyon nem szimpatikus.
Bármennyit is eltérek, nem csiszolhatom egybe, nem javíthatok. Be kell szerezni pont olyan bevonatú éllécet, mint a laminált tábla. Sarkoknál más anyag, nem nézne ki jól.
Nem tudnám úgy megvalósítani, hogy ne egy tákolmány legyen. Dolgoztam régebben laminált dolgokkal, hogy nem kezeltem a felületét, de borzalom, utáltam.Speciali: Pilisszántón lakom, van a közelben forgalmazó szerencsére. Tehát akkor szájbarágósan: vásárolok egy doboz Milesi poliuretán lakkot. Hozzá hígító/edző?
Milyen festék szükséges alá? Az UV edzőt belekeverem, mindegy melyiket veszem?
Gondolom ezek az anyagok nem csak a nagyon magasfényű felülethez használhatóak, hanem ha csak hengerelek, csiszolás nélkül, akkor is jók. -
mdk01
addikt
válasz
Márton111 #12547 üzenetére
Korpuszfehér forgácslap nem jó hangszórónak? Sokkal könnyebb átszórni,festeni , mint a kopasz forgácslapot.
Tényként állítod kijelentő módban, hogy a korpuszfehér lamináltat könnyen átlehet festeni.
A felvetés már fél ajánlás és mindegy minek hívjuk a fenti állításod abban a formában hülyeség.
Ráadásul közel sem a legjobb választás a felvetett témában. -
mdk01
addikt
válasz
Márton111 #12538 üzenetére
Persze ész nélkül mindent belehet fújni.
Igaz hogy pl. a Milesi-nek van olyan alapozója amit lamináltra lehet fújni és tartósan megtapad rajta, de ez most itt nagyon nem játszik és alapból nem is szakszerű, csak ha nagyon muszáj.
Jelen esetben van sokkal jobb megoldás is.Jó lenne ha nem ajánlanál hülyeségeket!
-
Speciali
tag
válasz
Márton111 #12538 üzenetére
Az előbb említett bútorfestő haveromnál megrökönyödve láttam, mit vitt neki oda egy asztalos festeni. Fehér laminált forgácslapot, 2-es fa élléccel!
Mondom, ez meg mi a rák? Azt mondta, ez így olcsóbb, mint az MDF. Hát nem tudom. Az mdf 3000 ft/ m2 körüli szabott áron van, a laminált meg 2-2,5 ezer körül, és azt még éllécezni kell. És nem jó ugyan az az alapozó festék, mint ami az MDF-re kell.
De a lényeg, hogy van aki így csinálja. Én nem csinálnám, én szeretem az ortodox dolgokat. Legalábbis addig, amig valamiről be nem bizonyosodik, hogy van nála jobb. Ez meg még nem győzött meg. A lami lap, nem festésre lett kitalálva, persze befogja azt is a festék...Amúgy én is MDF-ből készítenék hangfalat. Van itthon egy gyári Technics 3 utas hangfal pár, régi tervem, hogy 28-as MDF -ből készítek neki egy 3-szor ekkora dobozt, mint a gyári, 12-es forgácslapból készített akármi. És vagy bevonnám fenyővel az egészet, mert a szobában minden fenyő, vagy fekete magasfényű lenne.
Mostanában a megmaradt festékekkel, lakkokkal az itthoni ajtókat és egyebeket fényezem át magasfényűre, mielőtt bedöglenének a cuccok. Ha tehetném, most pár hónapig csak ezt csinálnám, amig meg nem unnám.
Kicsit drágább a magasfényű lakk, de nem sokkal. -
szaszlaci
addikt
válasz
Márton111 #12516 üzenetére
Ígérem, a következő gépnél komolyan fontolóra veszem a használtakat is. De tapasztalat nélkül ilyet nem csinálok.
Válaszolt az Extol felsőmaró eladója. Azt mondja, nagyon korrektül összerakott gép, sok évig használta, mígnem átszakadt a befogó menete. Nagyon erős, ergonómikus, jól dolgozik. De! Üt a tengelye, és a csapágyas kést szétveri. Mindegyik ezt csinálta nála, feltehetőleg konstrukciós hiba.
Szóval akkor ilyet se veszek.Kezdődik hát elölről, remélem, hogy nem köveztek meg.
Piros Einhell, képről meggyőző, és többektől hallottam, hogy ezek az új szériák azért egészen jól összerakottak. 2 év gar., 18 ezer Ft.
Ha nagyon nem beszéltek le, ezt gondoltam.Esetleg Hyundai géppel van valakinek tapasztalata? Elvileg Bosch licensz. (Ismerősnek van egy 1050 Wattos kisflexe, nem remeg, nem forró és erős. Barkácsol vele egy jó pár éve már.)
-
szaszlaci
addikt
válasz
Márton111 #12465 üzenetére
"a skála pontatlan"
Nem is gondoltam volna ilyesmire. Valóban pontatlan lenne a skálázása?"a kést attól függően ,milyen mélyen rögzíted a tengelyben, folyton változni fog a skála...És késtípustól függően mind más hosszúság..."
De hát csere után felveszem a nullpontot, nemde?thyeby: értem, köszi a részletes választ. Haladok már a választáshoz, legalábbis remélem, hogy egyre közelebb vagyok
-
runner 125
nagyúr
válasz
Márton111 #12466 üzenetére
Okés, köszi. Akkor szerintem tőle megveszem. Bár lövésem nincs, h ez mennyire jó ár, talán nagyobb mennyiség esetén tud engedni. Gyanítom egy 20-25cm széles van egy ilyen, a fotón is látható akác deszka, nem?
Festéket tudnál ajánlani? Színt nem döntöttem el, de mindenképpen valami fő szempont a tartósság.
Köszi ezt is.
-
mdk01
addikt
válasz
Márton111 #12453 üzenetére
Ez egy szuper válasz volt, megérte beülnöd a gép elé.
De meg is egyezhet vele
Beszóltált Winner-nek de nem indokoltál.A makita jó marókat készít.
Esetleg egy prima festool...Az mondjuk drágább.
Ezt mi is beírhattuk volna Thyeby-vel, aztán le van tudva az egész egy 100-150k-s gép beajánlásával egy 20k-s gép helyett.A mélységállító elyett készíthetsz fémből másikat.Én kicseréltem az én maróállványomon , a mélységállítót, egy home made-re,mert nem találtam megbízhatónak a gyárit.
Hobbistáról van szó lehet nem szeretne(vagy nincs rá lehetősége) ilyenekkel xarakodni, illetve, te olyan típusú ember vagy ha vmi a boltba 1000,- te inkább megcsinálod 2000,- otthon, mert azt te csináltad. -
Speciali
tag
válasz
Márton111 #12389 üzenetére
Az önfúró csavar végén valóban van fúróhegy, de nem szükséges neki külön előfúrás, mivel a csavar önmaga végzi el.(fúr és metsz) Vagyis, nyugodtan lehet önmetszőnek is nevezni, ahogyan ezt sok helyen látni is.
Tessék, itt egy fúróheggyel ellátott csavar, amit önmetszőnek neveznek. csavara menetvágónak egyébként nem kell előfúrni...mivel az a "lyukas" szerszám. Amúgy meg nem értem az összefüggéseidet a reisser csavar és a fém menetkészítés között.
-
Speciali
tag
válasz
Márton111 #12379 üzenetére
szerintem is kötözködés, ráadásul melléfogtál, mert nem csak én nevezem annak.
Linkelhetnék még jó párat. Ha beírod a keresőbe. te is találsz sokat.
De tegyük fel, mindenki pongyolán fogalmaz, és csak te tudod jól:
ha a menetfúró fúr, a menetmetsző, meg metsz, akkor a szerinted is önmetszőnek nevezett pozdorjacsavart miért nem önfúró csavarnak nevezed, hiszen ez sem "lyukas", mint egy menetmetsző?
A pozdorjacsavar a fába metszi (fúrja?) a menetet, az önmetsző (önfúró?) csavar meg fémbe,
Ha okoskodsz, akkor legalább legyen valami koncepciód, és tessék a reisser csavart is önfúrónak nevezni! -
-
thyeby
őstag
válasz
Márton111 #12269 üzenetére
Persze, írtam is, hogy tétel a szállítás. Sokan sokféle csónakban evezünk, Neked biztosan érdemes összekötnöd egyéb szállítással. Én elgurulok az utánfutóval és hazahozom, illetve már egyenesen a gattergéphez. Itt 30-50 km körzetben nem nehéz lábon dióhoz jutni, és van, hogy értékes diót kínálnak. Fatelepen készre vágva méregdrága dolog még a magyar dió is. Igaz, ott nincs alkudozás, hogy mennyit is ér a fa, többnyire jó minőséget adnak.
-
thyeby
őstag
válasz
Márton111 #12263 üzenetére
Rám folyamatosan kínálnak diófát errefele lábon. Igen, van munka a kidöntéssel, szállítással, szabdalással (A rönk kihúzással meg pláne, de ott a dió legszebb, legértékesebb része), de megéri. Imádom a diót. (Annyira imádom, hogy amikor nyúlnék hozzá, hogy vmi alkatrészt pont kiad egy darab, akkor félreteszem, mondván, hogy nem becstelenítem a diófámat holmi pószpász alkatrészekkel, ebből majd valami nemesebb darabot kellene kreálni.)
-
thyeby
őstag
válasz
Márton111 #12260 üzenetére
Hát igen, egyszerű és szép volt az életünk, amíg működött a PH-n a képfeltöltés. Most jóval macerásabb, így sokan (néha magam is) kihagyjuk ezt a részét a dolognak. Azt sem tudom, hogy a kepfeltoltes.hu mennyi ideig tárolja el a feltöltött képeket? Többször is sajnálkoztam, amikor vissza akartam nézni pl Madmax81 kolléga fotóját, és már nem volt elérhető.
-
thyeby
őstag
válasz
Márton111 #12257 üzenetére
Hűha!
Úgy látom, van még mit tanulnom. Nos, én azt gondoltam, hogy a szú, (pláne a keményfaszú) az élő fába nem honol, és meleg kell neki. Ezek szerint rosszul gondoltam. Kaptam én bő 1 m3 diót. Gondoltam, a benne levő pajorok tavasszal kirepülnek, és elmennek világgá. És csak csodálkoztam, hogy mit keres a dió deszkáimon a por néhol hegyekben. Ajjaj, ezt a langyos ecetes körfűrészes therápiát sürgősséggel eszközölnöm kell, sajnálnám azt a sok diót tönkremenni.
Tudsz nekem a bogarakról valami átfogó írást javasolni?
(Tudod, régebben jószerével csak fenyőben utaztam. A guruk megnyugtattak, hogy a farágó a kéregnél nem megy beljebb - és az tényleg így is volt. Tele volt az nekem cincérrel, libasorban menekültek, amikor átpakoltam a fát, és valóban eltűntek örökre szélezés után. A bükkömnél észrevettem, hogy ha fázik a rühesse, hát beljebb búvik, ahun melegebbet gondol, Szélezem is azt le azon nyomban, amint megérkezik - olyankor napokig ezekkel a girnyókkal álmodok olykor. De nem tudom, hogy a szúfélékről mit kell még tudni, s hogy melyik fafajnak mi a jellemző farontója?) -
thyeby
őstag
válasz
Márton111 #12253 üzenetére
Ez így igaz. Ám éppen emiatt sokan szeretik inkább szőrösen, hogy vegye csak fel a soksok szert. Németországban még az ajtót, ablakot is kicsit visszadurvítják gyalulás után, hogy ne legyen tükör a felület. Ez jó azért is, hogy több vegyszert iszik magába, de főleg azért, hogy a nap mindig csak valahány százalékára esik nagy szögben. Egyetlen nem jó ebben a módszerben, hogy az esőt, vizet, jobban megfogja, lassabban szárad vissza, mint a nagyon sík tesvérje.
A szíjácsot tölgyről hántolókéssel szoktad leszedni? Nekem a bükkön nem nagyon működik ez a hántoló, a kéreg vagy lepereg, mint a morzsa, vagy meg úgy oda van gyógyulva, hogy nem bíri a kiskezem még kesztyűben sem. (A collos még csak-csak, de az 50-es már kifog rajtam.)
-
thyeby
őstag
válasz
Márton111 #12245 üzenetére
Úgy szoktam, hogy képlopóval (magyarul a PrtSc billentyűvel) a vágólapra teszem a képernyőről. Megnyitom a Paint-ot, és beillesztem. Ekkor még nem az igazi, mert a képernyő egyéb részeire nincs szükség, mint menübar, statusbar, etc, de a Paint-ban rém egyszerű kijelölni a képnek azon részletét, ami számunkra érdekes - és így már jóval kisebb egy képernyőnél a kép. Ekkor Ctrl+C (vágólapra teszem), Ctrl+N (Új, üres Paint szerkesztő megnyitása) ekkor zavaró, hogy megkérdezi, hogy biztos, hogy sure, hogy tuti, hogy nem menti. És igen, teljesen biztos, hogy sure, aztán már közel állok a végkifejlethez: Ctrl+V (Beillesztem a vágólapot a Paintba), és Ctrl+S (mentem a képet egy könnyen elérhető helyre). A mentésnél fontos, hogy Jpg, Jpeg formátum legyen kiválasztva, mert alapban *.bmp, ami ragyogó minőség, de kurvanagy, és feleslegesen negy fájlt eredményez.
Még egy fontos részletre kitérek, nevezetesen arra, hogy a Paint-ban, mielőtt a végső képet beillesztem, fontos, hogy a rajzlap méretét Kisebbre állítom, mint amekkora a kép lesz - a Ctrl+V majd pont beméretezi magának. Ha ezt a nem játszuk el, és nagyobb rajzlapra illesztjük be a kisebb képet, Akkor a Save elmenti a nagy rajzlapot a szélein szép fehér semmivel, ami az ő számára a kép szerves része, nekünk pedig felesleges úgy képileg, mint méretileg.Ez az eljárás jött be a fórum használatakor nekem leginkább, mert viszonylag hamar kész, és egészséges méreteket ad a procedúra.
-
Winner_hun
félisten
válasz
Márton111 #12248 üzenetére
Akkor még ezt is próbáld meg hasznosítani. Ha idáig eljutsz úgy lesz az igazi:
Puskázásnak itt van a kód ha nem lenne világos:
[L:http://kepfeltoltes.hu/111230/2011-10-06_17.35.37_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][IMG:http://kepfeltoltes.hu/111230/k2011-10-06_17.35.37_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][/IMG][/L]
Ha még így se világos akkor így már érthetőnek kell lennie:
[L:ide jön a nagy kép linkja][IMG:ide jön a kis kép linkje[/IMG][/L]
-
Márton111
aktív tag
válasz
Márton111 #12207 üzenetére
Itt van még 2db, Márton111-es sablonkészítővel
készített sablonnal ,gyártott alkatrészek, (de akármilyet lehet készíteni , nagyot is , meg absztraktabb cikcakkosabbat
Esztergához nem volt közük, sok csiszolópapírt se láttak
[link]
[ez meg szalagfűrészt, dekopírt nem látott] -
thyeby
őstag
válasz
Márton111 #12203 üzenetére
Mindenki y kromoszómáit megmozgatta ez a ferde idom - így az enyémet is. Nem túl nagy kihívás annak, aki túl van már néhány köbméter fán, de nem is annyi, mint egy szeget beverni. Nem szokványos munka, az biztos.
Jómagam a következőképpen készíteném el:
Tömör fából lenne, tömbösítve egy akkora négyzetes oszlop, ami pontosan két darabot (hiszen ma már minden hangszóró párban van) adna ki a ferdevágás után. A ferdevágást stílszerűen egy 6-800-as kiskőrösi szalagfűrésszel, és a külső palástot is, csak azt egy keskenyebb szalaggal. Nyilván még szögletes korában vágnám a ferdét. Eztán készítenék lécből egy ferde sablont, amire fektethetem pofával lefele, hogy befejezésként a belső palástot vágjam ki dekopírfűrésszel. És igen, én is élgömbölyíteném, csak előtte csiszolnám orrvérzésig. (De hogy a cső belsejét mivel csiszolnám, még nem módoltam ki. Megvan! Lapátnyélre csiszolóvásznat ragasztanék, azt befognám a faesztergába, és öregurasan forgatnám az idomot rajta.)Másik procedúra szerint furnérból kiragasztanám, ahogyan a dob palástját készítik. Itt a ferdevágást nem szalagfűrésszel merészkedném, hanem ceruzavonal mentén szépen dekopírral, de lehet, hogy nyugisan a rókafarkú fűrésszel. Aztán csiszolás, élgömbölyítés, és sztendbáj.
-
mdk01
addikt
válasz
Márton111 #12181 üzenetére
Felőlem....
Én nem láttam az ajtót amiről szó van illetve nem tudom hova kell menni.
Elgondolkodva itt fehérváron sztem én 10k-ért csinálnám meg ha visszatérő a megrendelő ha nem akkor mondjuk 12k-ért, vagy nem csinálom meg. Ez bp.-i viszonylatba már nem igaz ha csak nem pár km-es körzetbe van az illető.
Ha be is kell rakni az ajtót az már jobban hangzik, mert az uk. csak egyszer van.
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- PlayStation 4
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Háztartási gépek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Asustor NAS
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP X2 210 G1Tablet - Intel Quad Z8300 I 2GB I 32GB SSD I 10,1" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Precision 7530 - Intel Core i7-8750H 16GB 512GB SSD NVIDIA Quadro P2000 (ELKELT)
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 6TB WD RED 3,5 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest