Új hozzászólás Aktív témák

  • mdk01

    addikt

    válasz Winner_hun #29176 üzenetére

    Olyan szempontból nem a legjobb választás a gyémánt, hogy drága lehet, ha valami történik, pl. elkapsz kavicsot a bútorlapban. Ilyenkor törik a lapka amit pótolni kell és nem olcsó, plusz újra kell éleztetni az egész kést. Ez gyémántnál jóval drágább mulatság mint vídiánál. Ez persze akkor van ha valami elkapsz vele. Nálunk minden második hónapban van egy ilyen mutatvány a CNC-vel és igaz hogy sokat marunk, de ha megnézzük mekkora méretű egy tábla akkor arányaiba elég sok szemét van benne. A legutóbbi ilyen eset pont egy élezésből visszahozott 20mm-es spirál nútmeróval esett meg, meg ahol az élezés ára ugrott és még a lapkát is pótolni kellett. Nagyon tudnak repkedni ilyen esetben a 20-30 ezrek.
    A cserelapkással pedig az a gond, hogy a múltkor beszélgettem az élezős emberrel és azt mondta, hogy oké hogy cserelapka, de azt is fel kell köszörülni és az drága. Sok nagy(nagy) cég sem használ pont ezért, mert nem éri meg, hogy megveszi drágán a cserelapkát és akkor még köszörültesse is fel.
    Alapból megérheti mert többbet bírnak mint a vídiásak, de szerencse kell hozzá. Ha úgy érzed kérdezz utána mennyibe kerülne + élezés, és fektess be 20k-t és meglátod bevállik-e.
    Viszont ha már itt tartunk a cégnél a fiúk asztali maróval nútolják ezt, egy állítható szélességű tárcsával ami alapból előlvágós.

    Fiókfenék: Én 2db 3-as lapot ragasztok össze, amiből az egyik hátfallemez ami nagyjából igazodik a fiók színéhez az alsó lemez pedig natúr MDF. Ez kettő pont 6mm amit a körfűrésszel két állítással kitudok venni.Elég merev, mert nem egyszer, nem kétszer csináltam 90-100cm széles fiókot így, 50-55cm-es mélységben és semmi gond nem volt vele, és nem is olyan nehéz mintha 12mm-es fenék lenne.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák