Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Jelszókezelők
- Mozilla Firefox
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Mikrotik routerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Vivaldi (böngésző)
- PHP programozás
-
IT café
ASUSTO NAS összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Samanbacsii
őstag
válasz Pimpellér #748 üzenetére
60 torrent seedeléskor a CPU 5-6%. Én a torrent filét letöltöm gépre vagy telóra és megnyitáskor telón már eleve AiDownloads-t ajánlja fel. Ha erre gondoltál. Most próbálok életet lehelni a qb-be hol elindul, hol nem...
" ... ááhhh, zavaros ez Szilágyi úr, kérem...! "
-
Pimpellér
tag
válasz Samanbacsii #746 üzenetére
Csak annyit tennék hozzá, hogy én akkor néztem a CPU, memória terhelést, amikor pl. hozzáadtam mondjuk 10 torrentet. Most pl. csak seed megy, igen csekély a terhelés. Pedig 47 torrent fut.
Nem tudom mire gondoltál: 30 torrent fut, néhány éppen letöltés alatt, sok meg csak seed. Vagy mind a 30 éppen letöltés alatt, mert én azt tapasztaltam, hogy a proci ilyenkor rendesen terhelt. -
Pimpellér
tag
válasz Samanbacsii #746 üzenetére
Köszi, ezek hasznos infók. Bár én nem hoztam erre a célra külön mappát (még átgondolom), de a betallózás hasonló. Megszoktam várni, hogy a pc-re letöltődjön és utána tallózom be a NAS-nak. Vajon a pc-re letöltés közben is mehetne a NAS-ra? Transmission-nál nem jöttem rá, hogyan kell szelektálni a letöltendő fájlok között. Download esetén ez megy szépen.
Telefonon az AiFoto remek dolog, elkészült fotó megy a NAS-ra, én is használom.
Photo Gallery-t még nem néztem, NAS használat nálam is hasonló.
Kezdőnek ezek az infók sokat érnek -
őstag
válasz Pimpellér #743 üzenetére
- PC monitoron a böngésződtől függ... Nálam ugye Chrome van és az F11 gombbal lehet teljes képernyő módba rakni.
- Én mindig betallózom transmission-nél a PC-n lévő torrentes mappám, mert hoztam létre
egy ilyet csak és kizárólag ebből a célból, így legalább nem kell keresgélnem őket.
- Az alkalmazásokból nem igazán használok sokat, de nálam pl. a Transmission, Surveillance
Center, Plex, VPN, Looks Good és a Photo Gallery van feltelepítve. Nálam a NAS inkább
torrentezés, a telón lévő fotók szinkronizálása és adat tárolási feladatok amiket ellát, de
tervben van Web host is, no meg ha esetleg kijön valami érdekes dolog aminek hasznát is veszem, na akkor majd azt is feltelepítem."The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
őstag
válasz Samanbacsii #740 üzenetére
"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
Pimpellér
tag
Sziasztok, elmúlt héten több időt belefektetve sokat haladtam a NAS - számomra ismeretlen – világának felderítésében.
Kezdetben gond volt:
NAS-PC nem látták egymást. PC csak média lejátszóként érzékelte a NAS-t. Ma már a hálózaton remek partnerek, oda-vissza másolás korlát nélkül lehetséges.
Előfordult 2x is, hogy reszetelnem kellett a nas-t, a túl sok próbálkozás miatt. csabex2007 segítségével megoldva.
Sony KDL47W807A tévénk HDMI-n nem látta a NAS-t. Ma már látja (de minek: lassú, szaggatott, körülményes az egész..). Később erre visszatérek mert láttam videót, miszerint zökkenőmentesen megy a dolog.
DIGI-s gigabites hálózatra egy ZTE routeren keresztül csatlakozik a saját TP-Link AC 1750 routerem. Beállításoknál Ez-Router pirossal közli, hogy több router található, IP címek eltérnek. Ezt még nem sikerült megoldani (pedig Gawamatsu próbált ebben segíteni). Hátrányát egyébként (kezdőként) nem észlelem.Kérdezném még a szakértőktől (1 év múlva én is az leszek 😊 ):
Pc monitoron az ADM felület hogy lehet teljes képernyős?
Torrent hozzáadását a NAS-hoz Ti hogy csináljátok. Fájl, URL? A PC által letöltött útvonalat adjátok meg? Vagy megy egyszerűbben?
Jöhetnének olyan ötletek is, hogy ki, mire használja azt a rengeteg alkalmazást, ami elérhető így, vagy úgy. Alapfokú angolosként én jelentős hátrányban vagyok.. -
Samanbacsii
őstag
Próbálkozott már vki Rss beállítással, működő szűrőkkel sikerrel? Transmissionban nem találok ilyet, AiDownloaders van de épkézláb szűrést még nem csinált nálam (Ncore), Qbittorrentet feltettem (4.1.8.r01) de meg sem nyílik...
-
Pimpellér
tag
válasz Samanbacsii #740 üzenetére
Szia, amikor 40 fölött kezdtem hozzáadni, maga a hozzáadás volt picit lassabb. Így - bár talán fölösleges volt - , de nem adtam több letöltést.
Lényeg: csak torrent esetén sem a CPU, sem a 2 GB RAM nem megy max-ra. -
Pimpellér
tag
Közben magamtól is rájöttem
Asztali pc-n kerestem előtte ezeket..
TV-n nézegetem már, ott jött elő. Ráadásul HDMI-n keresztül, ahogy írod! 6 éves Sony tévém eddig nem kommunikált a NAS-sal HDMI-n. Vagyishát.. ma volt egy teljes délutánom, estém. Hiába, időt kell ebbe fektetni
Egyre jobban belejövök, jó ez a AS5202T. 40 torrent+másolás pc-ről és még nem emlékszem mi, de a proci max. 60-70%, a memória 30-65% között mozgott amikor időnként ránéztem. Asszem egyelőre memóriabővítés elhalasztva.
Köszi -
őstag
válasz Pimpellér #735 üzenetére
Te melyik asztalon keresed? A webes asztalon ha számítógép, laptop vagy telefonról lépsz be, ott nem fogod látni. Ezeket a HDMI-n keresztül a tv-ben elérhető felületen látod...
Az oda telepített appokból nem mindegyik érhető el az alap kezelői felületen."The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
Pimpellér
tag
Sziasztok, az ADM felületen egyes alkalmazásokat telepítve, azok ikonja nem jelenik meg az asztalon. Ezeket hogy lehet megnyitni?
-
Gawamatsu
Topikgazda
Nem tudom miért így oldották meg és minek a hdmi ha kb használhatatlan.
Az, hogy direkt videólejátszás 3rd party programokkal megy csak az gáz.
Az még gázabb, hogy a Plex is csak úgy működik ekkor, hogy van a Plex szerver és mellé az Asustor Portálra fel kell rakni egy nem Plex féle OpenPlex klienst, ami legalábbis sebességet tekintve olyan lassú, mintha interneten kereszül érné el a Plex szerveredet és úgy játszaná le a filmet.
Übergáz.
Mivel a AS Portálon nincs filekezelő, így a beépített preview alkalmazással sem tudsz lejátszani semmit. Ami nem is baj, mert mikor a webes felületen, local, gigabites hálózaton a preview amúgy is szaggat, a tekerés meg ....mondjuk, hogy kellemetlen. Nem hogy feliratot, hangsávot sem lehet választani. -
XuChi
addikt
válasz Gawamatsu #727 üzenetére
Ezt én is alátámasztom. De egyébként nem értem miért ilyen rossz ez a funkció.
3202T-m van. HDMI-n a filmek akadnak mint állat, nézhetetlen az egész. Az ADM felület tetű lassú.
Sajnálom, mert ha filmet akarok nézni akkor a 50-70w fogyasztást generáló Gépemet is be kell kapcsolnom illetve a tv is eszik 50w-ot. Ellenben a NaS+TV meglenne 60w-ból. -
őstag
Egyébként fotók terén az Asustor is tudja azt amit a Synology, csak nem sokan használják... Asustornál AiFoto a droid/IOS app neve és az App Centralban pedig a Photo Gallery. Sikerült szépen beállítanom és hibátlanul szinkronizál a NAS-on létrehozott albummal a telefonon lévő album. Terészetesen a PhotoGallery mappát elrejtettem a SMB share elől, így teljesen privát marad, de pl. lehet titkosítani is a teljes foldert, csak ha a jelszó elfelejtődik, akkor a mappában tárolt fotók is hasonló sorsra jutnak, vagyis el lehet felejteni őket örökre...
Nem fikázásként, de kollégám Synology-ja megvadult valami oknál fogva és a torrent állományt adatostól, mindenestől eltüntette... Ettől még persze lehet megbízható, de ilyen döntés előtt érdemes sokat dokumentálódni és mérlegelni úgy a felhasználás, mint a szolgáltatások, appok terén is., hogy mi az ami miatt megéri vagy épp nem éri meg egy adott márka mellett voksolni.
"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
-
imis
senior tag
-
Gawamatsu
Topikgazda
Nem ezt mondtam, sőt.
Az mindenkinek a saját döntése kell legyen melyik gyártó melyiktermékét vélasztja, hogy utána ne másra mutogasson.Én ajánlom az Asustor-t, de volt ki szintén hezitált és a Synology Photo-appja miatt inkább azt választotta, mert az évi 30ezer fényképéhez jól jött annak a nemtudommilyen funkciója.
-
Gawamatsu
Topikgazda
- AS1002T és a AS1002T v2 között mi a különbség? - kis órajel tuning és port upgrade
AS1002T:
CPU: Marvell ARMADA-385 1GHz (Dual-Core) Processor
Expansion: USB 3.0 x 2AS1002T v2
CPU: Marvell ARMADA-385 1.6GHz (Dual-Core) Processor
Expansion: USB 3.1 Gen 1 x 2Syno drága, hardver ódivatú.
Az állandó működés miatt job ba RED.
Nekem egy WD greentönkrement benne.
Idő alapú az automata lekapcsolás. -
imis
senior tag
Sziasztok,
most zyxel 310s nas-t használok 3TB -os hdd-vel, transmission-t használok torrentre, minidlna-t a filmekhez és háttértárnak a cuccaimhoz.
tapasztalatom, hogy nem minden filmet tudok lejátszani és jó lenne biztonságosan elérni akár mobilnetről is. És persze nem szeretnék szoftvert mókolni.
Szóval torrent + plex + felhő funkció érdekel alapból.
szemezgetek egy Asustore as1002T v2-vel (RT-AC56U routerem van), de volna néhány kérdésem:
- AS1002T és a AS1002T v2 között mi a különbség?
- Néztem a synology DS218J -t, mi a véleményetek, esetleg más alternatíva?
- Zöld WD-vel érdemes használni? Van egy 3 TB piros WD és egy 2 TB-s kék WD Ezek mennyire férnek össze egymással. (tudom hogy a piros való kifejezetten Nasba) esetleg lehet-e külön lekapcsolni a hdd-ket? (piroson lenne a torrent)
-
Samanbacsii
őstag
ELINDULT a Tr. droid kliens! IP-nek a routerem WAN status-aban tallahato IPv4 címét 145.23x.xxx.xxx kellett beírni.
Köszönöm a türelmet segítséget a témában mindenkinek! Nem szeretnék senkit sem riogatni de biztosan jelentkezem még!" ... ááhhh, zavaros ez Szilágyi úr, kérem...! "
-
Samanbacsii
őstag
Köszi, megnéztem! 145.23x.xxx.xxx az ip-m.
A routerem WAN status-aban tallahato IPv4 cím egyezik "what is my ip address" weboldalon kiirt IPv4 ertekkel valamint az itt felsorolt tartományokon kívül esik. (Ha jól látom.)
Privat IPv4 cimek: (RFC 1918)
10.0.0.0 - 10.255.255.255 (10.0.0.0/8)
172.16.0.0 - 172.31.255.255 (172.16.0.0/12)
192.168.0.0 - 192.168.255.255 (192.168.0.0/16)
illetve az ugynevezett Carrier-grade NAT eseten meg gyakori
100.64.0.0 - 100.127.255.255 (100.64.0.0/10)
Akkor a port nyitottnak tekinthető?" ... ááhhh, zavaros ez Szilágyi úr, kérem...! "
-
krealon
veterán
válasz Samanbacsii #710 üzenetére
"Beállítottam a szolg.routerben (csak az van) fixre a nas ip.jét. Nyitottam portot a routerben (nas ip. és 9091) A Ts. droid kliensbe beírtam a fix ip-t:9091-> Csak wifin csatlakozik a kliens.
No-ip -n csináltam címet XXXX.hopto.org:9091 neten nem csatlakozik a droid kliens.
A "Kézi csatlakozás" menüben a DDNS provider-nél az myasustor.com és hopto.org beállításnál a network status last DDNS update-je: Success."Port nyitas megkezdese elott szukseges ellenorzes, hogy publikus IPv4 cimed van-e.
-
gekkoXT
senior tag
Valamiért nekem úgy tűnik, a fix ip alatt nem azt érted, amit kéne.
-
Samanbacsii
őstag
válasz Gawamatsu #706 üzenetére
Ezeket beállítottam, és weben keresztül elérem a XXXX.myasustor.com NAS felületét (már amikor a tűzfalak engedik) csak a felbontás miatt nehéz a kezelés. A gondom, hogy a Ts. droid appjával továbbra sem érem el, hiába írom be pl. XXXX.myasustor.com:9091. Esetleg még ötlet?...
[ Szerkesztve ]
-
Samanbacsii
őstag
Bocs lejárt a szerkesztés...
Beállítottam a szolg.routerben (csak az van) fixre a nas ip.jét. Nyitottam portot a routerben (nas ip. és 9091) A Ts. droid kliensbe beírtam a fix ip-t:9091-> Csak wifin csatlakozik a kliens.
No-ip -n csináltam címet XXXX.hopto.org:9091 neten nem csatlakozik a droid kliens.
A "Kézi csatlakozás" menüben a DDNS provider-nél az myasustor.com és hopto.org beállításnál a network status last DDNS update-je: Success.
A kliensben a köv. hibaüzi van:
http://XXXX.myasustor.com:9091/transmission/rpc
421:Misdirect Request
a: Enable password authentication, then any hostname is allowed. (Megtörtént)
b: Add the hostname you want to youseto the whitelist is settings. (Megnéztem de nincs tiltva a nas tűzfalában semmi)
c:If you're editing settings.json, see the 'rpc-host-whitelist' and 'rpc-host-whitelist-enabled' entries. (Na erről fingom sincs...)
Mit lehet még tenni?" ... ááhhh, zavaros ez Szilágyi úr, kérem...! "
-
Samanbacsii
őstag
Beállítottam a szolg.routerben (csak az van) fixre a nas ip.jét. Nyitottam portot a routerben (nas ip. és 9091) A Ts. droid kliensbe beírtam a fix ip-t:9091-> Csak wifin csatlakozik a kliens.
No-ip -n csináltam címet XXXX.hopto.org:9091 neten nem csatlakozik a droid kliens. Mit lehet még tenni?" ... ááhhh, zavaros ez Szilágyi úr, kérem...! "
-
Pimpellér
tag
válasz Gawamatsu #695 üzenetére
Szia, köszi a választ. Igen, egy darabig 1 lemez lesz benne.
Single mód EXT4 fájlrendszert hagytam jóvá telepítéskor. Csak gondoltam, hogy a Win NTFS nem szereti az EXT4-et. De ez biztosan téves.
Munkacsoportot létrehoztam, de bénázok, így lett a bonyolultabb domain.
HDMI-n keresztüli adatelérést felfüggesztem.
NAS-nak már az elején (egyedül a hálózatban) fix IP-címet adtam.
Igazából az lenne jó, ha ezt a rengeteg NAS körüli trükköt vki megmutatná. Már gondoltam arra, fizetnék a profi beállításokért, de vajon ki foglalkozik ezzel… -
Gawamatsu
Topikgazda
válasz Samanbacsii #705 üzenetére
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz Samanbacsii #703 üzenetére
Nem is kell.
Ha a szolgáltató nem ad fix-t akkor nem is lesz.
Szokták cserélgetni de nem kell vele foglalkozni.
A Routerben adj a NAS-nak fix IP-t a NAS-ban meg az EZ connectet kell bekapcsolniés az majd a választott névvel kereshető lesz az interneten.
Változhat a külső IP, de majd szépen leköveti -
pippo76
tag
válasz Samanbacsii #700 üzenetére
Amit te irsz az a nas belso ip cime, igy nem is fogod elerni a transmissiont kivulrol. A routerben nyisd ki a portot a nas iranyaba (alaphelyzet a 9091) es akkor az eleres a kovetkezo. Amennyiben fix ip-d van: akkor: ip cimed:9091, ha dinamikus akkor : ddns cimed:9091 igy mukodni fog.
-
Konyika
senior tag
válasz Samanbacsii #700 üzenetére
A második, első az a webes felület.
Azt majd router elintézi
Nem igaz az, a qbit az egyik legjobb. Talán az rtorrent versenyezhet még vele.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest