Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
ASUSTO NAS összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz belashx #2894 üzenetére
Szia,
Én tettem az AS6302T-mbe, de már meg nem mondom milyen márka volt. Azt tudom, hogy a kompatibilitási listát néztem és az alapján választottam. Megtaláltam közben, 8 Gb Kingston Hyperx Impact-ot szereztem be ami a kompatibilitási listán is rajta van.
"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
őstag
válasz donat_sz #2778 üzenetére
Egy amolyan step by step-re gondoltam akár a hsz-eid alapján ha magadra szűrsz és csak bedobod, hogy 1 lépés ebben a hsz-ben leírtak szerint, vagy valami ilyesmi...
De kérdezz rá Gawamatsu-ra esetleg a formátumról mit gondol, vagy az ötletről akár. Mondjuk nekem nem válaszolt"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
őstag
Na itt vagyok, sajnos kaptam egy 24 órás bant egy teljesen abszurd dolog miatt az Ukrán háborús topikban, de mindegy is, legalább most le tudom írni az ötleteim
Gawamatsu, gratula az összefoglalóhoz, első körben a jelenlegi problémára koncentrálva tök jó lett, köszönjük Ami még hasznos lehet:
- NAS összehasonlító pro / kontra
- Linkek pl. az Asustor hivatalos tutoriálokhoz és fórumhoz
- App Gallery-ben lévő appokról infók
- Surveillance Center tapasztalatok, beállítások
- Kinek milyen kamera jött be, mi az amit támogat annak ellenére, hogy nem szerepel a hivatalos listán.
- Hiba esetén link a hivatalos tickethezMost hirtelen kb ennyi, ezekhez az infókat szépen ki lehet szedni a topik hsz-eiből is és "linkesíteni" (de szarul hangzik ) őket. Ebben segítek majd ha gondolod, priviben megdumálhatjuk majd. Donat_sz VPN ötlete is bekerülhet, jó lenne tőle egy jó kis leírás, vagy akár hsz csokorba szedés, nagyon jól elmagyarázta a topikban többször is Köszi neked is Többit látom kidumáltátok amíg töltöttem a büntetésem
-
őstag
Persze, az mc is opció nyilván és egyszerűbb mint a tftpd meg a parancssor
Azt hittem újratelepítés után nem sikerült a csere, de most hogy írod, szerintem mindenképp csinálj egy full resetet és clean install-t ha benyelted. Utána ha nem sikerül, akkor jelezd majd.[ Szerkesztve ]
-
őstag
Nagyon régen csináltam, de az a lényeg, hogy tftpd segítségével megkerestem és szerkesztettem a settings.json fájlt. A fájlon belül rákeresel a username vagy pass szóra és meg is találod. Portot fálon belül nem tudsz állítani, ott valami gikszer van a routernél. Ellenőrizd az EZ-Router appban az állapotát. Mentési könyvtárat esetemben az alábbi fotón láthatod:
-
őstag
válasz donat_sz #2677 üzenetére
Igen, egyetértek.
Igazából mindketten ugyanazt írtuk, csak nálam magyarul van és értelemszerűen a belső az a LAN a külső pedig WAN. Nála az Arris modem van ha jól látom, korábban nekem is ilyen volt a felület. Amikor megvettem alapból magyarra inicializálta, aztán úgy hagytam, pedig ilyen téren nem szeretem a magyart, mindenhol angolt használok. Rendszerem is angol nyelvű"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
őstag
Manuálisan is lehet telepíteni a firmware-t ugye? Arra gondolok, hogy letöltöm és egy pendrive-ra másolom, majd csatlakoztatom a NAS-hoz. Most épp melóban és nincs időm ránézni, de mintha volna olyan, hogy manual update...
-
őstag
Szerintem az EZ funkciók miatt úszhattad meg, de esetedben is érthetetlen, hogy miért nincs backup? Azért ilyen dolgot nagyon is számításba kell venni, főleg vállalati környezetben.
Ha beüt a krak, akkor kész, a vállalat lehúzza a rollóit?"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
őstag
Találtam egy újabb nyilatkozatot fb hsz formájában tőlük ha nem olvasta volna valaki:
"We estimate to release a recovery firmware from our support engineers today for users whose NAS is hacked so they can use their NAS again. However, encrypted files can not be recovered unless users have backups."
Forrás: Facebook.
-
őstag
válasz Gawamatsu #2591 üzenetére
Igen, megoldható a saját android app-al. Én használom is, de soha semmi biztonsági gebasz nem volt eddig. Telefonon így néz ki a felület:
szerk.
Mint korábban kiderült a fertőzés kapcsán, Kicsirics77 topiktársnak is ugyanilyen van és meg van elégedve vele szerintem.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Gawamatsu #2588 üzenetére
Igen, egy másik router amivel tudod blokkolni, de a funkciót kell hogy tudja. A VodaArris-ban az elején gányolás volt a port forwarding (lehet azóta megcsinálták) és akkor döntöttem úgy, hogy veszek egy közepes Asus routert.
Esetemben pl így van, de eljátszahtom ezt bármelyik csatlakoztatott kilenssel.
A többit pedig donat_sz topiktárs leírta, nem ismételem.
-
őstag
válasz donat_sz #2558 üzenetére
Ezen én is morfondíroztam, de úgy voltam vele, hogy inkább a biztonság... Ha nagyon el akarnám most per pill érni windows alól, az csakis az adatmentés miatt volna, de azt pl. az usb portján, vagy a második bay-be egy szűz HDD-vel is megtehetem. Szerencsére nem érintett engem (remélem nem is fog), ezért nem is kellett mentenem.
-
őstag
Megtaláltam, fentebb kiemelve kiraktam, hátha segít valakinek...
Szerencsére én is megúsztam. Plex-em nem volt, Datasync Center sem, viszont EZconnect és SSH meg SMB az be volt kapcsolva. Tegnap írtam, hogy leválasztottam a netről, azóta is úgy van, csak lokálban érem el.
Reméljük jön egy ADM update és megoldódik ez a kálvária"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
őstag
Aki érintett és észrevétel után azonnal kikapcsolta a NAS-t és azóta nem is kapcsolta be, annak az alábbi linken van egy leírás, hogy milyen módon lehet a még érintetlen adatokat visszaállítani egy PC vagy laptop segítségével. Fontos, hogy alap feltétele egy két lemezes NAS és a RAID1 config.
Fontos, hogy csak az érintetlen adatokra érvényes, tehát amelynek már .deadbolt kiterjesztése van, az már elvileg veszett ügy.
-
őstag
Nem, az asustor fórumban vagy a reddit-en volt valami olyasmi, hogy kiszeded a merevlemezt és a friss linux telepítéses pc/laptop-hoz csatlakoztatod egy külső usb-s adapter segítségével, de már nem tudom pontosan hol volt és épp melóba vagyok még, ezért nem tudom megkeresni. Otthon megnézem az előzményekben és szerintem előkerül. Később jelentkezem.
-
őstag
Elvileg ha kiszeded a merevlemezt, akkor egy friss Linux alól valahogy el lehet érni a mappákat, mintha volna valami magic erre (olyasmi mint a Ghost explorer, csak Linux alatt), talán épp az asustor fórumban olvastam tegnap, de ezt inkább a többi topiktársra bízom, nem vagyok annyira jártas Linux-ban sajnos.
-
-
őstag
EZ-Router meghalt amikor a netet elvettem tőle a routerem segítségével.
2500 hsz: Nekem is két lemez van most, egy 6 Tb meg egy 600 Gb és lehet azt teszem majd én is, hogy legyalulom és az 500-asra rakom a rendszert a 6 Tb pedig marad adat tárolásra.
-
őstag
Én nem kapcsoltam ki, de tény, hogy tanácstalan vagyok, viszont a biztonsági intézkedéseket (EZ connect kikapcs, Net leválasztás, smb kikapcs) már Kicsirics77 hsz-e után azonnal megtettem, de lehet holnap munkába menet előtt fizikailag is kihúzom a LAN kábelt, biztos ami biztos alapon. A fw-em a frissebbik, épp 7végén eresztettem rá.
-
őstag
válasz Gawamatsu #2493 üzenetére
Ajjajjjjj, ez nagyon nem jó, főleg ha netán bejutottak mélyebbre a DEMO-nak köszönhetően.
Reméljük azért a server parkjaikat védik rendesen, hogy ne legyen oda ez a jó pár év munkája, mert azért egész szépen haladtak idáig. Az lenne az érvágás ha a saját serverükről nyalná be valaki a backup plan vagy minek köszönhetően, tudod az a fizetős cloud szolgáltatásuk."The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
-
őstag
válasz Kicsirics77 #2477 üzenetére
Pillanat, dobom is. Konzultáljunk priviben melyekre gondolsz, hogy ne tereljük el a témát a topikban.
-
őstag
válasz Kicsirics77 #2472 üzenetére
Igen, teljes mértékben igazad van, egyetértek. Ha jön vmi fix és működik is, akkor majd visszakapcsolom, addig smb-t, de ezconnect-et sem.
-
őstag
válasz Gawamatsu #2471 üzenetére
ssh nem volt engedélyezve? Elvileg ha bejutsz és lefuttatod a fotón lévő parancsokat, akkor megy a login.
Nekem elegem lett a voda modemből az elején a port forward miatt és beszereztem egy RT-AX 55 Asus routert ami nagyon jól testre szabható, ezért is tudom tiltani a forgalmat úgy, hogy attól még elérem ugye a dhcp miatt értelemszerűen.
-
őstag
válasz Kicsirics77 #2467 üzenetére
Én most letiltottam az smb-t és a netről leszedtem, de csak a forgalmat tiltottam a router segítségével, tehát lokálban elérem és megvan mindenem szerencsére...
Ha beütne a krak sem hallanám, mert másik helyiségben van fizikailag."The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
őstag
válasz Kicsirics77 #2458 üzenetére
Hát igen, reméljük valamit kiokoskodnak holnapra vagy a napokban. Nekem 6 Tb van amiből pótolhatatlan kb 1 - 2, de azokról van biztonsági mentés két különböző helyen is.
Kíváncsi vagyok hányan nyaljuk be a topikból és mi lehet a közös még ezconnect-en kívül."The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
őstag
válasz Kicsirics77 #2455 üzenetére
Köszi Itt is upc/voda modem módban, de az asus routeremben bekapcsoltam minden tűzfalat meg hálózatfigyelőt, hátha megvéd... Meg is nézem a router logját mindjárt.
Most per pill belépni se merek"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
őstag
válasz Kicsirics77 #2439 üzenetére
Nem semmi... Nálam még minden ok, de csak Magyarország van engedélyezve, semmi más.
Másik kérdés. Nálatok be volt kapcsolva a két lépcsős? Egyébként hogyan terjed, helyi hálón valamivel leszedve, vagy milyen metódus?"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
őstag
-
őstag
Neeem, itt nem ilyen jellegű ügyintézésre kell számítani. Van olyan is, hogy eszkalálják a problémát egy mérőknek akár és te vele lépsz kapcsolatba, vele kommunikálsz. Velem így történt az elején, mert valami nyűgöm volt és így ismertem meg online egy supportos mérnököt akinek már a saját belsős email címén kommunikáltunk, semmi support vagy egyéb ilyesmi nem volt közben. Egyébként a karmával is igazad lehet, mert van egy ilyen ismerősöm aki rengeteg háztartási cikket gariztatott azért mert csak úgy egyszerűen elromoltak nála ok nélkül
-
őstag
Egy ilyen hiba miatt nem biztos, hogy feltétlenül a gyártót kell okolni... Első körben ki kellene deríteni a pontos okát, mert lehet, hogy éjszaka lehetett egy tüske a tápellátásban és az is elképzelhető, hogy az ADM nem kultiválta, ezért szoftver hiba is lehet...
Célszerű egy szünetmentest rakni elé, nálam is ez van pontosan az ilyenek miatt.
Nem akarom hypeolni, de nekem amióta írtam az első hsz-em a topikba (2019-05-06 21:13:38), na kb azóta üzemel 0/24-ben úgy, hogy a torrent állományom mostanra majdnem 500 körülire dagadt és megy a folyamatos seed. Fordulnak elő ilyen galibák bármilyen gyártónál és bármilyen területen, hiszen tökéletesség nem létezik sehol a világon, de ahogyan ugyes is írta felettem, helyedben én is írnék a gyártónak vagy forgalmazónak akár ha még él a gari..."The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
őstag
Hivatalos, de írja is, hogy reference link, vagyis hivatkozik valahova (az új szekcióra, gondolom) és ezért tiltják a böngészők, mert lehet azt hiszik, hogy valami kártevős redirect...
Kipróbáltam, nálam nem találta a NAS-t első körben és tűzfalam ideiglenes kikapcsolása után jó lett és a login is sikerült. Nem lehet, hogy sokszor próbálkoztál és kizártad magad?
Persze feltéve ha nincs whitelistolva a helyi ip-d..."The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
őstag
A download.asustor.com az nem hivatalos, azt nem tudom honnan szedted...
A hivatalos az, hogy a support majd downloads szekcióban betallózod a modellt és annak függvényében jeleníti meg neked a letöltéseket. Egyébként nem is a sima download-ról szedi, hanem valami downloadgb van a link mögött ahonnan letölti egy az egyben."The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
őstag
válasz Gawamatsu #2052 üzenetére
Áhhh, ne is mond... 3 szerelő járt nálam annak idején amikor megkaptam én is ezt a csodás Vodaboxot az 1000 net miatt és ugyanez volt, hogy nem tudtam beállítani rengeteg dolgot, ezért meguntam és átrakattam ügyfélszolgálattal modem módba, aztán raktam mögé egy routert amit én managelek és nem kell órák hosszát zenét hallgatni, hogy végre kapcsoljanak egy operátorhoz.
-
őstag
-
-
őstag
válasz próbakocka #1968 üzenetére
A rendszernaplóban nem látszódtak fura login eventek? Vagyis a ki-be lépési lognál csak kellett szerepeljen, hogy valaki illetéktelenül hatolt be... Ha nem, akkor valamilyen tartalom felmásolásakor történhetett vagy esetleg olyan valaki aki hozzáfért és szándékosan tette ezt.
-
őstag
Amikor ajánlottam a port nyitást, akkor még nem voltam tudatában annak, hogy nálad 2 router van a hálózatban. upnp-ről én nem írtam neked, azt nem tudom ki ajánlotta, én csak a példa kedvéért kapcsoltam be, mert egyszerűbb, de tény hogy elfelejtettem odaírni, h. ne hagyd bekapcsolva. Így már érthető, hogy valami beállítási galiba vagy mi lehet a telekomos routerben, de annak a beállításaihoz gondolom nem férsz hozzá, ugye? Telenfonra szedd le a Network Utilities appot és futtass egy IP discovery-t, hogy megnézd mindenki ugyanazon a subnet-en van, illetve ott ha valami galiba van, akkor mutatja neked.
Settings.json-ban nincs port infó arról, hogy jelenleg mit használ éppen?"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
őstag
Be kell töltődnie, nem tudom ki írta azt, de helytelen, mert a transmission működik tökéletesen webes felületen is. IP cím és port megléte alatt mit értesz, hogy világos?
EZ Router-en belül is megvan nyitva a webes port amin el akarod érni és zöld a pipa?
A transmission kommunikációs portja és a webes felület portja nem ugyanaz, két különböző dolog. Routerben mindkét portot meg kell nyitni ahhoz, hogy működjön.
Bedobok pár screenshot-ot a sajátomról.Transmission-on belül (ha eljutsz idáig) a beállítások fülnél ellenőrizd majd, hogy a port "open" legyen. Ez a port nem megegyező az elérési port számával, erről írtam fentebb.
Az elérési útvonal az a NAS belső IP címe ami után jön a kettőspont és az elérési port amit az első screenshot-on az EZ Connect menüponton belül megadtál.
Dobhatnál pár screenshot-ot te is, hogy miket állítgattál és mi a hibaüzi egyáltalán, de persze kimaszkolva a személyes adatokra utaló dolgokat, főleg a portokat."The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
őstag
válasz szricsi_0917 #1890 üzenetére
Szívesen, nm
-
őstag
válasz szricsi_0917 #1887 üzenetére
Szia,
Az SSH protokolt a Services-nél (szolgáltatások) engedélyezni kell és a settings.json file-t kell módosítani az alábbi fotó szerint:1 - rpc-enabled false-ról true-ra kell átírni
2 - rpc-password ugye a jelszó rendesen kiírva (titkosítja miután mented)
3 - rps-username ugye a felhasználónév amit akarsz használni a belépéshez.A fálj útvonala nálam: /volume1/.@plugins/AppCentral/transmission/config
Én a WinSCP-t használtam, mert GUI-ban gyorsabb volt megkeresni a settings.json-t, de lehet parancssorból is a Telnet meg a vi segítségével.
-
őstag
válasz HUNRookie #1849 üzenetére
Szia,
Nekem is egy WD RED 6 Tb dobálja ugyanezeket a hibákat random havi 1-2 alkalommal, de nem foglalkoztam vele, mert akkor válhat kritikussá ha elfogy a tartalék terület amire áthelyezi a hibás szektorokat, de az is lehet, hogy csak valami adatátvitel gubanc fordul elő, mert a SMART résznél nálam is minden ok. Egyelőre még figyelmen kívűl hagytam.
-
őstag
Azért, mert a CB a fő szolgáltató, tehát ő az akinél ha nem megfelelő a jelszint a koaxon, akkor dobálja a kapcsolatot, ezáltal az utána lévő routing eszközök is folyamatosan dobálhatják. Jelszintekről
nem dobtál be a srácoknak screenshotota vodás topikba, hogy megmondják jók-e vagy sem az értékek, mert az osztókon és csillapítókon is sok múlik.szerk.
Elnézést , most láttam, hogy dobtál be, épp átnéztem a topikba.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz robi1979 #1823 üzenetére
Szia,
Szerintem ez-connect (szintén web alapú) megoldással működni fog. Itt olvashatsz bővebben a témáról és a kapcsolódási típusokról. Kocsiból (androidos HU) az appon keresztül elérem a NAS-t úgy, hogy a telefonom a hotspot, viszont böngészőből még nem próbáltam, de holnap kíváncsiságból megpróbálom.
-
őstag
Miután modem módba raktad a 192.168.100.1 címen éred el. A saját Arris modemem is így érem el ezen a címen. Várjunk még pár napot akkor, mert ez tuti, h nem hardver hiba. Ha sűrűn van T3 a CB logban, akkor valami nem stimmel... Esetleg a csatikat megnézheted nem-e lazult ki valamelyik az osztóknál, mert az is okozhat anomáliát állítólag.
-
őstag
Ott van... Az a T3 timeout ranging az nem túl jó... Nem ártana bedobni a modem értékeid a Vodás topikba, mert a srácok pikk - pakk megmondják, hogy jók-e. Olyan mintha zajbetörés volna a feltöltési ágon a logok alapján.
szerk.
A CB bridge módban van? Ha nem, akkor azt rakd át, mert a dupla NAT miatt is lehet nem kis galiba... Sosem jó két router egy hálóban, hacsak a második nem AP-ként funkcionál.[ Szerkesztve ]
-
őstag
Ezek szerint akkor nem segített sem az SC, kamera meg FTP megszüntetése sem...
Azt elfelejtettem kérdezni, hogy a CB logjában mit látsz? Ott látszik, hogy dobálja a kapcsolatot, vagy T3 timeoutokat dob?AiMaster nekem telefonon és tabon is fel van telepítve, minden ok vele, mi a kérdés?
-
őstag
Hidd el, hogy javulhat a dolog, mert ott már van egy routing része a dolognak ahol megtérdelhet néha... Nem lehet a fehér CB-t modem módból házilag visszatenni? Furi, mert mintha annak idején állítgattam volna és nem kellett hozzá üfsz. Nekem most az 1000-es net miatt az Arris fekete csoda van, de azonnal átrakattam modem módba, mert a saját szoftvere kuka... Port triggering beállításánál hibaüzit dobott folyamatosan, aztán meguntam és a technikus aki kijött az is tanácstalan volt, szóval... Egyébként javult a dolog, hogy a CB wifit kilőtted és fix ip-t kapott a router?
donat_sz: Bizony bizony, okozhat néha gebaszt a Pi Hole, itt is írnak róla. Nem tudod nélkülözni pár napig egy teszt erejéig egyébként?
-
őstag
válasz donat_sz #1808 üzenetére
Érdekes jelenség nálad is... Te is Vodás (UPC) vagy? Egyébként a link down ugye az már egy dobott kapcsolatot jelent, tehát a hiba nem a nasban lehet, hanem a mögötte lévő routing eszköz(ök)től... Ha jó az ip konfig és nincs ütközés, akkor esetleg még egy dns csere sem ártana a szolgáltatóiról a google félére (8 v 4). A modemed/routered logjában mit találtál, azt nézted?
-
őstag
Nem lehet akkor valami gebasz a dupla routing miatt? Ugye a WiFree már megszűnt, lehet nem ártana egy modem mód a CB-nek. Valamiért dobálja a kapcsolatot az tuti, de csak a nasét ezek szerint, ha minden más rendben működik. Nincs valami tűzfal szabály valahol esetleg?
-
őstag
válasz donat_sz #1788 üzenetére
Jah igen, csak el is felejtettem megírni, bocsi.
"There are two ways to upload photos in Photo Gallery 3.
First method is to use AiFoto 3 to upload photos. But the default folder is MyPhoto. For now, it's not possible to change default folder.
Second method is to create folder in Shared Folders(ADM->Access Control->Shared Folders->Shared Folders), add this folder in Photo Gallery 3(ADM->Photo Gallery 3->Click user icon->Settings->Source), and use ADM to move photos in the folder."
Elvileg "For now"... Talán a kövi ADM-ben azt is írta."The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
őstag
válasz Konyika #1786 üzenetére
Próbálj meg egy torrentet letölteni újra és hátha hashelés közben látod az infókat a tracker fülön... Nem ismerem a qbitet sajnos. Esetleg rákeresni a .TORRENT kiterjesztésre? *.* vagy .*TORRENT a fájlkezelőben...
-
őstag
Semmi nálam sem, minden ok. Ezek szerint tényleg te lettél most kipécézve Jómagam ezeket a próbálkozásokat megelégeltem és kitiltottam mindent Magyarországon kívül, illetve beiktattam egy 2 lépcsős azonosítást a google authenticator segítségével. Hiába szerzik meg a jelszót valahogyan, a belépéshez kelleni fog a kód amely a google authenticator által kerül generálásra a telefonomon lévő app segítségével. Ha nagyon kitartó az egyén aki próbálkozik, akkor neked is ugyanezt javaslom.
-
őstag
válasz donat_sz #1754 üzenetére
Igen, ezt tudom, de szerintem IT hw szinten nem biztos, hiszen presztízs vesztéssel is járhat, illetve nagy a konkurencia és akkor oda lenne a piaci részesedése az adott márkának. Autóiparban 100%, hogy ez zajlik manapság, de pl. 10x vagy 20x éve még életre voltak tervezve az autók és nem az volt, hogy egy nyákra ráhánytak mindent, aztán ha valami kuka, akkor a teljes nyák kuka függetlenül attól, hogy a többi 15 vagy 50 funkciót ellátó része hibátlan. Hallottam olyat is pl., hogy egy női harisnya annyira jól sikerült, hogy a mérnökök azon dolgoztak, hogy milyen módon lehetne rontani a minőségen, mert így nem buli nekik
@ugyes: Igen, ez is egy szempont, igazad van ebben, de egy NVMe drive esetében max a hűtés és a kontrolleren tudnak mókolni, nem hiszem, hogy külön kategóriájú chipeket gyártanának le, mert lehet nem is érné meg nekik. NVMe esetében pedig a chip a szük keresztmetszet ugyebár...
-
őstag
Igen, mert saját példámmal érveltem, de ha levezeted akkor más a szitu Ugye te ezt írtad:
" a gyártók jellemzően figyelnek arra, hogy a garancia időszakát mindenképp kibírják, a specifikáció szerint napi terheléssel számítva."
Itt van egy példa, vegyük ezt alapul. Legyen 640 MB/s az alapunk.
640 x 60 mp = 38.400
38.400 x 60 perc = 2.304.000
2.304.000 x 24 óra = 55.296.000
55.296.000 x 720 óra = 39.813.120.000Tehát 100%-os kihasználtság mellett havi szinten 37968.75 tb az írt adat.
De vegyünk csak 25%-át (9492 tb), mert az életszerűbb
Nincs az a gyártó aki ki tudja számolni pl. 3 év garira a napi terhelést, mert nem tudhatja, hogy milyen környezetben fogják használni a terméket, ergo ő 100% kihasználtságra kell tervezzen, mert nem adhatja el úgy a terméket, hogy azt mondja csak 50%-os kihasználtág mellett érvényes a 3 év. Persze ez a levezetés elég vad, de vannak olyan helyek hidd el ahol rendesen ki vannak használva és fontos az adatfolyam sebessége. Pl. egy 3 műszakban termelő üzem amelynek van szerver parkja is és kiszolgálja az állomásokat. Kegyetlen adatmennyiségek minden esetre."The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
őstag
Itt MaCs-al értek egyet, mert konkrét példám van. Annak idején 2017-ben vettem egy ilyen Corsair-t és mai napig is itt van, erről fut a rendszer. Ő a C drive-om és egyszer sem volt eddig gondom vele, pedig volt hogy 70 fokon is üzemelt ha éppen egy játék vagy Adobe Premier job futott a háttérben... A gyártó 640 Tb írt adatot garantál és 3 év volt a garim rá, de ugye ez már negyedik éve és az adat eddig 100 Tb körül van összesen az írt és olvasottat egyben véve. Szerintem előbb döglik meg bármi más és ebben a tempóban kb 20 éve maradt ha ezután is így alakul az írás-olvasás
-
őstag
válasz donat_sz #1732 üzenetére
Engem a lassúsága kergetett őrületbe sajnos Jaaa, akkor ezért a Qnap topik
Nekem valami hiper szuper volt, de az arm nem tudja tartani a lépést na, hiába...
Azért írtam a manuálist, mert nem említetted, hogy az automata részre gondolsz, csak mentést írtál...
" Pl. most a photo gallery új verziójában asustor esetén nem állítható hogy a nason hova mentse a képeket.. agybaj.."
Auto mentésnél valóban nem lehet kiválasztani, na de rákérdezek majd, mert van egy kontaktom akivel privátban is szoktunk emailezgetni."The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
őstag
válasz donat_sz #1730 üzenetére
Szerintem a qnap software szinten nem az igazi, mert attól, hogy van rengeteg app, nem jelenti azt, hogy jó is... Qnap-ról váltottam, nagyon örülök, hogy megszabadultam tőle, azt hittem sosem tudom eladni. A cigam igényeit az Asustor vígan hozza úgy torrent meg wordpress és fájlrendszer protokollok terén is, mint a halk működésben is hardver oldalról.
Qnap annyiból jobb szerintem, hogy interaktívabb és gyorsabb a support, de utóbbi időben Asustor-nál is javuló tendenciát mutat ez a dolog.Photo gallery: Ez így nem igaz, mert ki tudod választani, hogy hova mentse a képeket, csak meg kell találni Alant akkor pár lépésben leírom, mert mintha korábban is írta volna valaki, hogy nem tudja, csak azóta sem volt időm foglalkozni a dologgal, csak tegnap telepítettem a telóra.
1. A nason létrehozod a mappát bármelyik volume-on bármilyen engedélyekkel.
2. Az appon belül More fül, majd a Source menüpontnál betallózod a létrehozott mappát.
3. Ezután a mappák ikonra ha ráböksz, akkor a listában már látható is a mappa.
4. Miután a mappára ráböksz a jobb felső sarokban a kis három pontos menüpontnál már ki is választhatod a fotókat amelyeket fel akarsz tölteni. Ha kategorizálni szeretnél, akkor annyi mappát hozol létre amennyit csak akarsz és hasonlóképpen jársz el kiválogatva az odaillő fotókat.Esetemben by default a MyPhoto és a korábbi PhotoGallery-t dobta be, a "Mostantol" nevű mappa volt a tesztalanyom
-
őstag
A fotómon az Assasins Creed meg az Autofit jó példa a seed szokásomra
Nekem csak egy lemezem van, de tervezek én is egy másikat amire csak fontos adatokat pakolok és azt hagyom másodlagosnak a 6 Tb mellé. Jelenleg így néz ki a Download mappám"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
őstag
Ja, hogy akkor te Hit'n run-elsz Nekem vannak 4 - 5 éves torrentjeim is amiket még gépről dobtam át a NAS-ra... Tiszta így már nekem is, mert én nem tudtam, hogy te nem seedelsz túl sokat, ezért gondoltam arra, hogy értelmetlen két helyen tárolni, de így azért már más, mert ez teljesen más szemszög.
-
őstag
válasz belashx #1686 üzenetére
Így van! És nem két helyen van tárolva hogy foglalja feleslegesen a tárhelyet.
Az valóban előny, főleg ha nincs sok seeder, mert hiába gyors a net, ha nincs seeder
Mondjuk én megszoktam várni amíg letöltődik teljesen, aztán vagy vlc-n keresztül átdobom a chromecast-re, vagy felmásolom egy pendrive-ra és úgy nézzük a tv-n. Egyébként ahány ház, annyi szokás"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
őstag
Akkor te gyakorlatilag két helyen tárolod a letöltött anyagot? Egyik mappában eredeti, érintetlen a seed miatt, másik mappában pedig lecsupaszítva .nfo, sample meg minden nélkül? Nálam minden egy helyen van a Download mappában. Nem duplázom az állományt, mert ha gebasz lenne, akkor adatmentés szempontjából sem túl előnyös sajnos.
Egyébként Lazsi írta fentebb, hogy
"Ha mégsem az jött le, amit szerettem volna (vannak filmek, amiket háromszor is újra forgatnak azonos címmel) vagy mégsem tetszik, akkor nem kell keresgélnem, hogy honnan is töröljem le."
Erre reagáltam a transmission screenshot-tal, hogy ez valójában ott egy klikk."The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
őstag
Nincs sajnos, vagy legalábbis nem tudok róla, de őszintén megmondom értelmét sem látom, hogy annyi könyvtár struktúrát létrehozzak, mert az intézőben egy billentyű lenyomásra az adott betűhöz ugrik, szóval azonnal megtalálom... Lehet a többiek tudnak róla és majd útbaigazítanak Számomra useless ez a funkció...
-
őstag
Szia,
Rejtély... Alapbeállítás az nem mindig mérvadó, jártam így én is korábban. Tematikus mappákat nem qbiten keresztül kell létrehozni esetleg? Nem ismerem annyira ezt a qbitet, első perctől nem jött be nekem, mert korábban is használtam transmissiont más platformon és egyszer sem hagyott cserben.
Nem akarsz még mindig transmission-t használni? Transmission-nak van windows-os gui-ja is, egyszerűen és gyorsan el lehet érni vele az állományt, nézd:"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
őstag
Hasonló buta tv van nálunk is, de egy Chromecast 2-vel áthidaltuk a problémát és ha nas-ról indítanék lejátszást, akkor is ott a cast ikon. Ahogy MaCS is írja, ez tényleg egy hálózati eszköz és ezért el is engedtem a dolgot, inkább bedobok egy pendrive-ot a NAS usb portjára és rámásolom, aztán a tv usb portján keresztül le tudom játszani. Egyszerű, gyors és praktikus így.
-
őstag
válasz belashx #1625 üzenetére
Eleinte én is szkeptikusan álltam a dologhoz és az alap admint nem használtam, aztán valamivel még gondom volt a SC-n kívül és megelégeltem, aztán engedélyeztem az alap admint, azóta semmi bajom semmivel Ugye az a para, hogy az admint törik fel a leghamarabb ha bruteforcet alkalmaznak, de evvel a két lépcsős azonosítással most már totálisan biztonságban érzem magam, mert hiába szerzi meg a jelszavamat, tovább nem tud lépni. Egyébként jól haladsz és szerintem is valami beállítás lesz ahogyan pippo is írja
-
őstag
válasz belashx #1620 üzenetére
UPNP-vel óvatosan Én csak addig hagytam ameddig a portok megnyíltak, utána ki is kapcsoltam. Hát ha a letöltés 20 - 30 az nem a transmission hibája, hanem lehet, hogy nincs elég seeder ahogyan te is írtad. Nézd az én rekordom transmission-nel szintén 500-as nettel
-
őstag
válasz belashx #1617 üzenetére
Az, hogy nem tölt vissza, az talán a port miatt is lehet. Nyitott az adott port ami a DC beállításainál látható? Transmission-nak lehet nincs joga mappát létrehozni downloads-on kívül. Próbáld manuálisan létrehozni és oda tallózd be az első torrentet a kategóriából, aztán utána már lehet bedobja automatikusan. Nem szoktam kategorizálni, nemek minden ömlesztve van a Downloads mappában, aztán ha kell vmi úgyis csak pár billentyű és oda is ugrik pl. windows alatt.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Ez mind szép és jó, csak én ezeket honnan tudtam volna, ha korábban le sem írtad... Segíteni próbálok és lehet nem tudod, de a NAGYBETŰ az kiabálást jelent a fórumokban meg az elektronikus kommunikáció világában, de gondolom nem ez volt a szándékod
Amire rákérdeztél, hogy mi az megmutatom most képekkel.Belépés után jobb felső sarokban a felhasználó nevedre kattanva előbukkan ugye ez a menü:
Itt a Personal-ra kattanva pedig ez bukkan fel:
Itt az ADM alatt bepipálod a 2-step verification boxot és követed az utasítást amely végén létrehozol egy QR kódot. Ezt a kódot kell beszkennelni a Google Authenticator appban és minden alkalommal a belépéskor be kell lépned az appba és meg kell adnod a 6 számjegyű kódot.
Ennek a műveletnek ugye alap feltétele, hogy a telefonod mindig legyen nálad, mert ha nincs, akkor nem tudsz belépni, tehát erre figyelni kell. Qtorrentet nem ismerem annyira, nálam transmission-on fut közel 500 torrent...
-
őstag
-
őstag
Igen, azt aktiváld, mert pl. a Surveillance Center konfignál majd kelleni fog, mert ott csak adminnal tudsz belépni a további userek létrehozásához. Nálam aktív az admin és raktam egy bitang hosszú jelszót, illetve kódgenerátort használok és helyes jelszó után a következő lépés a generált 6 számjegy a telefonos G appból, majd ezt követően enged be csak a felületre. További óvintézkedésként Black listre raktam az összes kontinenst, illetve országot Europából Magyarországon kívül ugye...
-
őstag
válasz MaCS_70 #1594 üzenetére
Köszönöm, megfontolom mindenképp és utána nézek.
#1595donat_sz: Az szép... Lehet a bitek próbáltak levegőzni és befele nyúzták a covert
Néztem ezt az exos-t, de van ára rendesen... Remélem még ez is bírni fogja egy 3 - 4 évet még, bár nem tudom, hogy a Media Error mennyire oszt - szoroz... Nem tudom, hogy felületi vagy adatátviteli hiba, de szektor számot is ír hozzá, szóval lehet, h felületi inkább. PC-ben nekem is Seagate-ek vannak és bírják a strapát rendesen#1596pippo76: Enyém most 28800 óránál tart és 1,6 Tb szabad a 6-ból, lehet az is közrejátszik már, hogy érintetlen szektorokra ír és ott lehet galiba, vagy fene sem tudja... Remélem idén esnek egy picit még a HDD árak, aztán le tudom cserélni egy zsír újra...
-
őstag
válasz MaCS_70 #1592 üzenetére
Igen, tény és való. A Gold sorozat 16 - 18 Tb-os szereplőire lennék kíváncsi, hogy mennyit bírnak majd, de ez a 8 Tb-os NVMe is figyelemre méltó, főleg ha az árcédulát nézzük.
Ha meghalna a Nasban, akkor továbbra is szerintem WD vonalon maradnék, mert ezektől a media errorok-tól eltekintve egész megbízhatóak ahhoz képest, h nem 0-24-es üzemidőre lettek kitalálva."The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
Új hozzászólás Aktív témák
- Synology NAS
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Path of Exile 2
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Formula-1
- Apple notebookok
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5480 laptop (14FHD/I5-G7/8GB/256SSD/MagyarVilágítós/AkkuX)
- PS5 Lemezes 825GB - használt -
- Xbox 360 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- Playstation 3 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest