Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
ASUSTO NAS összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brake
csendes tag
Kedves Asustor tulajdonosok! Frissen vásárolt 6204T használatához kérek segítséget. A File Explorer nem látja a számítógépben levő HDD-t. A HDD meg van osztva. Nem tudom, hova nyúljak, hol lehet a gond.
-
pippo76
tag
Most frissitettem 3.2.5-re, minden szepen lefutott es ujraindult.
-
Gawamatsu
Topikgazda
Hali,
nem a natív Plex a baj, hanem hogy a Portal nem a natív telepítéseket futtatja, hanem internet stream-et használ.
A KODI nekem nem pálya.Látom van valami OpenPHT app, azt egyszer megpróbálom, hátha jobb.
De mivel nincs üveg kompatibilis hangszóróm a NAS közelében és így a monitor csipogóival a moziélmény nulla, így nem várok sokat.
-
Misi_D
tag
válasz Gawamatsu #491 üzenetére
A kodi sokkal jobban muzsikál az általad írtnál, szépen megy a 720p, az 1080p nem mindig, de az is bőven vállalható.
Igen, tudom, kivették a letöltések közül - én meg kimentettem az utolsó verziót, ill. minden szükséges appot (függőségeket), amikor még lehetett, s azokat nem frissítem.Ha nem tetszik, ahogy vezetek, akkor tünés a járdáról!
-
Gawamatsu
Topikgazda
Na, győzött a kíváncsiság a NAS natív, nem remote használatának lehetőségeiről és kipróbáltam HDMI-n monitorral, plusz Logitech K400r rádiós bill+egér kombóval.
Működik. Mármint az Asustor Portal, de sok köszönet nincs benne.
A monitort kezeli, a rádiós beviteli eszközt kezeli, videó alatt van hang.Alapból elég kevés lehetőség van:
Chrome
Chromium
YouTube
Netflix
Surveillance Centerés kb ennyi.
Ha más kell, az App store-ból URL packot kell telepíteni.
Feltettem. Van 2 video, egy News és egy Social Network pack.
Csomagonként olyan 10 egységgel.
És itt az egység nem alkalmazás, ami a NAS-on fut és az Asustor Portálon elérhető. Nem, ezek linkek. Sajnos.A Plex-re voltam kíváncsi.
Elindul, bejelentkeztet, rossz jelszó, rossz jelszó, beírom email mezőbe...bazz, US bill, beírom felcserélt gombokkal. Belép. Úgy 20mp alatt. Keresi a szervert. Megvan újabb 20mp alatt, aztán listázza a tartalmat. Már 1percnél tartunk.
Elindítok egy 720p sorozatot. Hang van, kép van, de szaggat mint állat.
És miért? Mert a Plex "app" csak link a plex.com-ra és azon keresztül streamel a NAS-ról, az interneten keresztül.És itt eljutottunk a South Parkos, emlékezetes Chewbacca védelemig. Ennek így semmi értelme.
Facért nem lehet a NAS-ra telepített alkalmazásokat elérni a Portálon és lokálból futtatni és onnan nyitni a videókat, zenéket? Ennek így semmi értelme.
Aztán nem tudtam visszamenni a portál kezdőlapjára. Alt+Tab, Alt+F4 nem működik. A Home gomb sem a billentyűzeten. Mondjuk azt írják az Alt+F4 mükszik, nekem nem ment. F4 funkció gomb Fn+-szal, lehet azért nem szerette.
Most azt sem tudom így mi értelme a Asustor IR Remote Controller-nek (van szép kis távirányítóm).Fast.com. Kemény 100Mbps-et ért el az 500as UPC nettel. Értem én, hogy nem arra van, de akkor is.
Nem is értem az Asustor Portal úgy igazából mi a fenének van.
Ne is próbáljátok ki, vagy inkább de, kíváncsi vagyok ti mire juttok.Asustor Portal beállítás, kezelés távirányíróval.
[ Szerkesztve ]
-
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz Lacielvtárs #488 üzenetére
Különben nem kell újraindítgatni ha nincs baja.
Nálam csak akkor van újraindítás, ha felrakok új ADM-et. -
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz Lacielvtárs #486 üzenetére
Siman lehet, higy ha kulso eszkoz van rajta, mint PC arrol indulna.
De mibel nincs kijelzoje ezt nem kozli vagy ahogy esetedben, siman csak megall.[ Szerkesztve ]
-
-
válasz Gawamatsu #484 üzenetére
waooo, köszönöm Isten vagy, épp ezt próbálgatom amit leírtál.
annyi hogy időközben a hétvégén raktam rá egy külső USB3-a hdd-t, most azt is lehúzom, hátha, mert nem akar indulni...
de kipróbálom a hosszú power gombot, háthamerevlemezek nélkül egyszer elindult és nem volt rajta az usb külső hdd.
teszt hogy hdd-vel indul e...
az ok hogy sok idő a boot, ennyi lemeznél nálam van hogy 5 perc is nulláról, teljes rendszer felállásig[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz Lacielvtárs #482 üzenetére
A Boot folyamathoz semmi köze aDownload Centernek.
Előfordult nálam is, hogy nem teljesen indult el (szerencsére csak 1*).
Kapott hosszú power gomb nyomást, majd bekapcsot.A lemezeket késleltetve indítja el, gondolom, a tápot kíméli vele a hirtelen nagy terhelés ellen.
Az én 3 lemezem is olyan 5-10mp-el egymásutánban kapcsolódik be, 8-nál eltarthat egy ideig, fpleg, hogy leellenőrizze a tömb rendben van e (ha úgy van haszálva).Sima restarttól nem kellene hogy baja legyen.
A fórumban egy ilyen jellegű esetet találtam, amire ez volt a nemhivatalos válasz:
Re: AS6202T NAS does not boot properly
Postby orion » Thu Sep 14, 2017 10:02 amYou may determine if it's caused hardware (or internal firmware) or content in disks:
Power NAS off.
Remove all of disk.
Power NAS on.
Can you hear a beep sound and find NAS by ACC software after NAS boots up? If it works, that means the content in disks is corrupted.[ Szerkesztve ]
-
válasz Lacielvtárs #482 üzenetére
HDD-k nélkül is el kellene indulnia, ugye?
mert egyelőre hdd nélkül is ugyan azt csinálja
Most aramtalanitom egy órára, hagyja[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Urak, adott az ASUSTOR NASom...
Most kitakaritottam és egy rakás torrent állomány került eltávolításra.
De sajnos ugy csináltam hogy kitoroltem a letoltom fájlokat, és utána újra akartam indítani.
A közel 300 torrent lefelezodott, de az újra indítás óta nem hajlandó tovább bootolni
Mi lehet a gond?
Lehet a sok hiányzó torrent allomamyt keresi?
Vagy mi lehet ez a jelenség?
Hdd kötetek rendben voltak, egyszerűen azért akartam újra indítani mert már közel két hónapja megy nonstop...
Lehet befagyott az aidownlader vagy melyik progi?
Eddig jut jelenleg, csak villog a sárga fény, a hdd ledek sem villognak...
[kép]Ha nyomnek neki egy resetet, akkor vesznenek a kötetek és velük az adatok?
Előre is köszönöm a segítséget[ Szerkesztve ]
-
-
Gawamatsu
Topikgazda
Csak röviden, ahogy nálam van illetve minden csak pénz és igény kérdése.
1. internet be
2. modem (ami lehet (wifi) router/switch is egyben) vagy hozzá kötve egy igény szerinti swirch
3a. NAS
3b. PC
3c. többi kütyü (wifi-n, vezetéken, PoE-n)A NAS, ha támogatja mehet Link Aggragation-nal is, egy 2db 1Gbit-es portot összekapcsol, nagyjábol duplázva a sávszélességet. Ehhez a modem/router/switch részről is támogatottnak kell lenni.
Ugyanez PC vonalon. Ha van 2db Gigabit Etherneted, jó. Ha 10GbE van még jobb, de ott a gigabites kábel már nem elég és 10GbE port kel la modem/router/switch oldalra is.
Mobil, tablet ugye csak Wifi, de TV kaphat vezetékes internetet is.
Ehhez vagy körbekábelezed a lakást gigabites madzaggal, figyelve, hogy ne törd meg a kábelt, vagy akár opcióként (én ezt csináltam, a célnak megfelel) veszel egy Power-over-Ethernet kit-et és azzal csinálsz hálózatot a 240V-os hálózaton keresztül.
Én a legolcsóbb, nem DLinket (szerintem szar minden ami DLink (IP kameráim is szarok voltak, a FosCam elég jó) vettem, ami egy 1200MBit-es Zyxel páros volt. Van Wifi-vel kiegészített is, az úgy range extenderként is működhet.Az 1200MBit ne tévesszen meg, jó ha 500MBit összejön.
Közvetlen falba kell dugni (átmenő a cucc, tudsz beledugni rajta kereszül mást is), nem mehet elosztóba.
Illetve másik biztosíték körbe nem szeret átmenni. Gondolom megzavarja a biztosíték, villanyóra, mittudomén, nem vagyok villanyos ember.Az összes kábelezés Cat5e vagy Cat6. Nálam ugye csak Connect box van, így már nem fér be a link aggregation, de ahhoz alapból legalább 4 port kellene, hogy ki tudjam használni PC-NAS közt.
De az 500as UPC nethez tök fölösleges 2Gb-es belső kapcsolat. Így is megy full Gbit-tel a másolás rá.[ Szerkesztve ]
-
gekkoXT
senior tag
Tudtok segíteni, hogy a hálózatot hogyan építsem fel, hogy minél jobb átvitel legyen az új asustor nas-omnak?
A hálózati elemek így néznének ki:
- iptv optika
- optikai router
- Saját wifi router
itt jön, az amit javasolni kell, hogy miért hogyan:
- switch?
- dupla lan a NAS-ba
- dupla lan a pc-be?
- lan a tv-nek, és más egyéb egyszerűbb hardvereknek a lakásban
- wifi a mobiloknak, egyéb eszközöknek.Ha ne itt kérdezzem, melyik csoportban érdeme spróbálkozni ilyen hálózat összeállításban?
-
Chrys_
addikt
Syno RAM bővíthető (az enyém 32GB-ig), van hozzá SSD cache kártya, mehet bele 10gbps kártya is. Tudja portolni a rendszert, hogy ha átrakod a lemezeket másik nas-ba.
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
Nem vagyok profi angolos, szakmaiból meg pláne nem.
Synology azért tetszik mert magyar támogatás van hozzá, nem is kevés. Asustor minőségben, extra funkciókban tetszik (routerem is Asus), de kevés hozzá itthon a support. Már nem is elérhető 169ért a 6404 iponnál, de határozottan tetszett.„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
pippo76
tag
válasz Real_Necro #471 üzenetére
Es meg egy pici info: Shawn Shu az Asustor alapito igazgatoja aki elobb a Synologyt majd a Qnapot repitette elore.
Az altalad elvart igenyekre es szolgaltatasokra mindharom nagy gyarto alkalmas. A dontes mar csak rajtad all melyiket valasztod. Nekem peldaul semmi tapasztalatom a Qnap NAS-okkal ezert nem is alkotok roluk velemenyt. Nezz meg mindent ami szamodra fontos, es hasonlitsd ossze oket. Kulfoldi oldalakon sok a teszt, ha megy az angol akkor ott sokat talalsz es eleg objektivek.
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz Real_Necro #471 üzenetére
Azt ismerik.
Legrégebbi márka talán.
Utána jött a QNAP, majd mindenféle gártó a NAS-nak mondott szörnyeivel, mint WD Cloud, a DLink-ek, a Zyxel, Terrastore, Buffalo és a többiek.
És ott van az Asustor, ami az Asus leánya/fia, tehát van rendes háttér mögötte. -
Real_Necro
veterán
Régebben benne van ezekben. Ugyanakkor beszéltem fórumon kívüli it szakemberrel is, ő is synot ajánlotta.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
gekkoXT
senior tag
válasz Real_Necro #467 üzenetére
Synology-t úgy tukmálják a "Milyen NAS-t vegyek" fórumon mintha csak az létezne.
Nekem legalábbis feltűnt, hogy bárki kérdezi, mit ajánlanak azt 10-ből 10-szer egyből Synology-ra próbálják rábeszélni, mert csak az a bevált... -
Új is meg valóban problémamentes ketyere
Nekem eddig bármi bajom volt, mind yuzer error volt"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Gawamatsu
Topikgazda
Lehet azért nem volt forum róla mert jó
Ezt én csináltam miután megvettem.Ár/érték/hardver/szolgáltatások/garancia miatt döntöttem mellette. Na meg a 4 kamera licensz miatt.
Nem beszélek rá senkit.
Képtárban elég erős a Syno.Amikor gond volt a 6104T-vel a support mindig segített, elég hamar. A hivatalos fórum is müxik, bár az inkább közösségi help.
-
Real_Necro
veterán
válasz Lacielvtárs #466 üzenetére
Köszönöm, jól hangzik.
Egyébként próbálok valami fórumot vagy oldalt keresni, ahol találok elegendő infót a nashoz, de nem akadtam még rá.
Synohoz itt phn rengeteg infó van. Ennyire egyszerű meg problémamentes az asustorvagy ennyire új?„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
válasz Real_Necro #465 üzenetére
Ha segítettek beallitani, én adok neked az enyéhez korlátozott hozzáférést, és akkor meg tudod nézni hogy működik...
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
válasz Gawamatsu #462 üzenetére
A prociban vagyok biztos, lehetnek eltérések.
Nehéz döntés, melyiket válasszam. Elég alap szintű dolgokra kell, így valószínüleg mindkettő kiszolgálna.
Ez a hdd kivétel és berakás másikba jól hangzik. Kíváncsi lennék synology tud e ilyet.
Egyébként nekem a hdmi és spdif tetszene asustorban, lehet egyszerübb lenne a konfig pc nélkül.A képtárra kíváncsi lennék hogy működik.
[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
-
*H*
aktív tag
válasz Lacielvtárs #461 üzenetére
Majd, ha cserélsz 10 lemezesre, akkor kipróbálhatod.
Minden ember jó valamire, ha másra nem hát elrettentő példának. :)
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz Real_Necro #460 üzenetére
Ha a hardver ugyanaz, akkor nem erősebb, csak újabb modell és betették ezt a funkciót is.
A 6104T is olyan, amilyen de atz árkategóriájában a Syniligi-k nem kynáltak USB3 portot, ami azért 2017-ben elég alap. HDMI is csak a kis 2 lemezeseikben volt, a 4 lemezesek 180 felett voltak, míg a Asustor 150 körül, 3 év garival.
Gari tekintetében a PCX-et említettem, ott vettem.
SSD cache van, ahogy írtátok külön slotba kell tenni, internal only.
Értelme nem filmnézésnél van, hanem munka/hálózati kiszolgálónál, VM futtatásnál.
Az M2 annyit segít, hogy mérete nincs, és mehet rá VM akár, mert másra nem jó. Gyorsít-gyorsít, de a WD RED-ekben is van 256Mb cache, az is gyorsít, de ha a NAS maga nem profitál nagyon belőle, értelme nincs, szerintem.Annyi, hogy újabb modell, a feature list-en jól mutat olyan, ami másnál MÉG nincs.
De mondjuk nem ezért cserélném le a jelenlegit, hanem a több lemezhely miatt, bár gazdaságosabb lehet lemezt cserélni. Az idő megmondja. -
*H*
aktív tag
válasz Lacielvtárs #458 üzenetére
A gyakran használt adatokat az SSD-n tárolja a rendszer, de elmenti a merevlemezre is. Ha van szabad helyed még, egy próbát megérne. Nekem 4 fiókos van csak, az pedig már tele van HDD-vel, úgyhogy én ezt nem tesztelgettem.
-
-
*H*
aktív tag
válasz Lacielvtárs #454 üzenetére
Abban nincs M2 slot, csak SATA SSD tudsz beletenni.
-
-
pippo76
tag
válasz Lacielvtárs #454 üzenetére
Valahogy ugy, katt a fulre amit irtam es ott vannak a lehetosegek.
-
-
*H*
aktív tag
válasz Real_Necro #450 üzenetére
Az AS6404T-ben is használható az SSD cache-nek (read-only és read-write cache). A DS918+ viszont rendelkezik 2 db. M.2 2280 NVMe csatlakozóval is.
-
-
pippo76
tag
válasz Real_Necro #450 üzenetére
Az ASUSTOR szinten gyorsithato SSD-vel. Fomenu-Tarolokezeles-SSD gyorsitotar kezeles.
-
Real_Necro
veterán
válasz Gawamatsu #449 üzenetére
Asustorra jelen esetben iponnál 1 év gari van. Synologyra beszerzési forrástól függően 2-3 év.
A proci AS6404 és DS918+ esetében ugyan az. Ram ha jól tudom mindkettőben ddr3. Synoban is cserélhető.
DS918+ tovább gyorsítható ssdvel. Szóval hardverben szerintem erősebb anyaghasználatban lehet Asus jobb, Synology elég műanyag.
Ph fórumon synologyról rengeteg infó van, asusrol alig. Lehet többet vesznek synoból azért tűnik a hiba is többnek, nem tudom.
Ha jól tudom synology 2000ben, asus 2011ben kezdett hálózati adattárolókkal foglalkozni.A mentéssel megfogtál.
[ Szerkesztve ]
-
Gawamatsu
Topikgazda
Ja és az ASUSUTOR-ra 3, a Syno/Qnap-ra csak 2 év a garancia.
Ez azért nem mindegy agy 160ezres cuccnál.Ráadásul ha az Asustor-ból kiveszed a lemezeket és be egy másikba, akkor megy tovább az eredeti beállításaiddal, környezettel.
A Syno és Qnap asszem nem tud ilyet. Mondjuk ez nem fenyeget, hoyg kellene, de pl egy hardver cserénél (bővítés) hagy garanciális cserénél elég jól jöhet. -
Gawamatsu
Topikgazda
válasz Real_Necro #447 üzenetére
Mikor én vettem akkor a nagy 3as és a kis Zyxel közt vacilláltam.
A Syno hardvere gyenge, szoftverben erős, 2 kamera licensz. Fix RAM. Drága.
A Qnap hardvere jó, szoftver gyengébb, 2 kamera, uppolható RAM. Drága, de syno-nál olcsóbb
Az Asustor hardvere OK, szoftware OK (ADM3-tól), 4 kamera, uppolható RAM. Drága, de qnap-nál-nál olcsóbb.A Zyxel olcsó volt 50k a 4 lemezes, alap dolgokra elég, de olyan, hogy Plex meg mindenféle appok gyérek hozzá.
Magyar supportról semmit nem tudok, Syno, Qnap fórumokat nézegettem és tel voltak hibákkal.
Az Asustor kevésbé, de ez abból is eedhet, hogy új szereplő.Az ASUS meg egész jó cég...hátha jó ebben is.
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
válasz Gawamatsu #446 üzenetére
Innentől az spdif is kiváltható, mert asustor oldalán amúgy is azt írja, hogy ha jobb minőséget szeretnénk használjunk usb dac-ot. Akkor a jobb magyar support miatt hajlik a mutató Synologyra.
Köszönöm az infókat.
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz Real_Necro #445 üzenetére
Lehet értelme, de nagyon meg kell találni a felhasználási területét.
Pl ha nincs média lejátszó és beteszed nappaliba akkor kell hozzá távirányító (bill+egér) (AsusStore-ban $30, plusz szállítás, itthon találtam 10k-ért), zajos lehet a hűtés, lemezek miatt...Ha nincs géped, kiválthatja az Asustor Portál és a rá telepíthető appok, de én sem sok értelmát látom.
Majdnem megpróbáltam a monitoromra kötni, de abban a csipogó filmezéshez élvezhetetlen, szóval nem sok értelme lenne. De az Portált azért egyszer megnézem, ha már van (és már van HDMI-s monitorom is közel).
-
Gawamatsu
Topikgazda
Plex.
Asustorra fel a Plex szerver és kész.
Plex kliens viszi a 4K HDR-t isa .265-öt, mi kell még?
De lejátszani vele (NAS-sal) sztem fölösleges. Legyen csak szépen kiszolgáló.A foto albumát nem használom, a mobilos feltöltését sem, viszont a OneDrive erre nagyon jó.
Meg a kép a OneDrive-ra, onnan meg lekpaja a NAS, hogy ott is meglegyen.Biztonsági mentésnek jó a MyArchive funkció, de a 4 lemezesnek a 4 lemezhely hamar kevés lehet és akkor macera. Én a külső USB bay-be rakott lemezekre mentek, így spórolva van egy belső hely is.
-
Chrys_
addikt
válasz Real_Necro #441 üzenetére
Szerintem felejtsd el a NAS-t, mint lejátszót. Ha jól tudom, ASUSTOR a KODI-t ki is szedte a hivatalos letöltések közül. Én egy ZIDOO Z9S-t használok erre. Dedikált lejátszónál nincs jobb. Bár a zenelejátszás körülményesebb. Én ehhez (is) egy Chromecast-t vettem.
-
Real_Necro
veterán
Ha úgy nézzük tök mezei dolgokra kell, semmi virtuális szerver meg egyéb tudományos kütyü. Adattárolás, felhő, fotóalbum online meg torrent. Kényelmi szolgáltatások terén ha használható az a hdmi meg az spdif, az nagyon jó lenne. Pl nem tudom mi van ha nincs net. Plex akkor is megy?
Ha egy jó minőségű lejátszó rakható nasra, akkor lehet a filmeket arról játszanám le. Ugyanakkor tetszene a megoldás, hogy telefonról csak kiböngészek egy nason tárolt zenét (tv nélkül) és elindítom, az meg megszólal a hangfalaimon.[ Szerkesztve ]
-
Chrys_
addikt
válasz Real_Necro #436 üzenetére
Ahogy Pippo is írta, erre kb. mind jó. Az Asustor-nak is van jó(? én nem sokat használtam, csak kipróbáltam egy kicsit) képszervező programja.
Szerintem vedd az olcsóbbikat. Ergo Asustor.Ha nem akarsz Windows ACL-lel bűvészkedni, mint én, arra nem nyerő
-
pippo76
tag
válasz Real_Necro #438 üzenetére
Amennyiben kepgaleriara gondolsz akkor az ott van a demoban a fooldalon a security mappaban.
-
Real_Necro
veterán
-
pippo76
tag
válasz Real_Necro #436 üzenetére
Ezekre a feladatokra szinte minden nas kepes. Lattam mas topicban felmerult a RAM bovithetoseg amire az asustornal van egy lista es nem kell a sajatjat hasznalnod.DDNS van. Ott van a demo oldal is azt probaltad? A tobbire majd jonnek a regebbi felhasznalok.
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
Sziasztok!
Felvettem követésbe ezt a topicot is, mert egyelőre nagyon billeg a mérce a korábban kiszemelt Asustor AS6404 (ami most iponnál 1 év garral 168.990Ft) és a Synology DS918+ között (ami az előbbihez mérten most 50e-el drágább lenne). Úgy tűnt hardveresen kb egyforma a két készülék.
Célom:
1.) Torrent, heti 1-2 film HD-4K-ban plexen, hdmi-n, dlna-n (melyik jobb?)
2.) Családi képek, videók tárolása, távolról elérése
3.) Mobilról készült képek automata feltöltése NAS-on futó felhőbe
4.) A NAS-on tárolt képekről, videókról hetente-havonta biztonsági mentés 4. baybe rakott hdd-re (majd offline tárolás, szükség esetén abból visszamentés)Esetleg:
SPDIF-en keresztül zenék lejátszásaKérdések:
Mennyire használható erre a fenti Asustor?
Ahogy néztem torrent, plex nem gond. Hdmi részét nem ismerem, alkalmas e ezen keresztül 4K filmek korrekt minőségi lejátszására?
Képek, videók felrakása mennyire gördülékeny? Szükséges itt is uploader hozzá? Stabil és megbízható?
Asus DDNS ha jól tudom jár NAS-hoz, saját felhő használható?
SPDIF lejátszást (tömörítetlen, mp3 stb formátumok) tesztelte már valaki?Köszönöm, ha foglalkoztok kérdéseimmel.
Szerk.:
Jelenleg egy Zyxel NSA325-öt nyúzok sok éve csak torrentre, azt váltaná.[ Szerkesztve ]
-
pippo76
tag
Sziasztok!
Megerkezett a 6104T, elso benyomasok abszolut pozitivak. Jelenleg eppen koltoztetem az adatokat.
-
válasz Gawamatsu #431 üzenetére
Jaaa így már értem, köszi az infót
A belső hálón nálam is az az érték van
Mondjuk én már nem használom a PC-t másoláshoz, elegge korrekt a file kezelője.
Kicsit Windows intéző feeling, de így a leggyorsabb...[ Szerkesztve ]
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz Lacielvtárs #430 üzenetére
Gépről a NAS-ra másolva (nem belső másolás) W10-zel 110-112Mb/s-kel tolja az adatokat..
Ez a Gigabit-es hálózat maximuma. Ennél többet nem lehet elérni gigalan-on.
Link Aggregation-nal a NAS tudna menni 2Gbit-es kapcsolattal, de azzal a PC még mindig sak sima 1Gbit-esen ül és így nem jelentene semmi előrelépést. Ráadásul a netem is "csak" 500Mbit/s-es, szóval nem a LAN sebesség határol be.Annyi lehet a lassúság oka belső másolásnál, hogy az SSD tolná, de nem bírja szuflával a Raid5.
Benne van az egészben az is, hogy restart után mértem és a Plex még karbantartott és elvitt 45% procit.Íme az eredmények újra:
SSD to Raid5 HDD
CPU: 80-90%
V1. Raid5HDD
W: max88-84-81Mb/s - 3 lemez külön-külön (lehet a Raid5 egyből szétdobja és össze kell adni a külön-külön sebességeket?)V2. SSD
R: 151Mb/sRaid5 HDD to SSD
CPU: 70-75%
V1. Raid5HDD
R: max 42Mb/s - mind a három külön-külön (lehet a Raid5 egyből szétdobja és össze kell adni a külön-külön sebességeket?)V2. SSD
W: max 250Mb/s -
válasz Gawamatsu #429 üzenetére
Uram , ebből csak a két sata megnevezést értettem
Nálam sima sata3 hdd van benne, és a másolás szinte minden esetben 140-150MB/sec
Hogy lehet nálad az ssd 'lassabb'?
Vagy valamit nem jól értelmeztem?[ Szerkesztve ]
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz Lacielvtárs #427 üzenetére
Csináltam gyorsban belső másolás tesztet is.
13Gb-os mkv SSD-ről Raid5 HDD-re és vissza.Íme az eredmények:
SSD to Raid5 HDD
CPU: 99%V1. Raid5HDD
W: 83Mb/sV2. SSD
R: 102Mb/sRaid5 HDD to SSD
CPU: 70-75%
V1. Raid5HDD
R: 42Mb/sV2. SSD
W: 250Mb/sA Volume1 az Raid5 3*3Tb WD RED-ekkel, a Volume2 az egy single Intel 240Gb-os (SSDSC2BW240A3L - Opal Disk) SSD.
Az írási 250Mb/s az a maximuma volt, ebből is gondolom, hogy csak SATA2 sebességet tud a hardver, hiába kompatibilis a SATA3-mal.
Másik SSD nincs a gépben, hogy megnézzem menne e az 500...Külső forrásból sincs SSD-m, hogy USB3-on keresztül megnézzem, aminek az elméleti maximuma ugye 640Mb/s, de a SATA3 úgyis limites 500 körül.Kíváncsi az ADM3.3-ra leszek, támogatja az már a btrfs-t is, arról jókat hallottam.
-
-
Gawamatsu
Topikgazda
Megy a letöltés, SSD-re, hogy ne lemez legyen a korlát.
Download Center:
Max 50 torrentet tud egyszerre tölteni.
A kétmagos Celeron 70-90% közt ugrál, a memóriahasználat az alap 0,8-ról, 1,9Gb-ra "ugrott".
Ebből a Deluge 45-49% processzort használ.
Be 278, ki 5 Mbit/s a használt sávszélesség, tehát messze az elméleti 500.A teszt kedvéért a legtöbb seed-del rendelkező torrenteket állítottam be, összesen 63-at.
Deluge:
Max 99999 torrent mehet egyszerre.
A kétmagos Celeron 75-95% közt ugrál, a memóriahasználat az alap 0,8ról, 1,8Gb-ra "ugrott".
Ebből a Deluge 54% processzort használ.
Le/feltöltési sebességek hasonlók, 1200 egyidejű kapcsolat mellett.Ennyit tudtam, aszony beszólt, hogy szar a wifi, így nem maradt békesség uTorrent, Transmission és Bittorrent kliensekre.
[ Szerkesztve ]
-
Gawamatsu
Topikgazda
Hali,
sztem nem éri meg a cserélés.
i3-i5transzkódoláshoz és VM-hez kellhet, a torrent nem hiszem, hogy kihasználná.
A lemezeken lehetne optimalizálni, mert egy HDD sem tud neked 2Gigabit/s-cel írni (ha a NAS támogatja is a Link Aggregation-t)Még ha csak 1 Gigabit/s-ed is van és ki van full terhelve (letöltés csak), az is 128Mb/s írás a lemezeknek.
Az sok lesz, főleg, ha nem egy írás hanem sok, egyszerre.Az Asustoromnál (6104T) is látom, hogy sokszor a lemezek sebessége (3Tb WD RED) korlátoz.
De van benne egy SSD is (Surveillance - írásnál éjjel hangos a HDD), és az sem megy gyorsabban, valószínű az interface limitje miatt.
És bár támogatja a SATA III szabványt, ami 500Mb/s, de elérni sosem tudja, még belső másolással sem.Este rányomok több letöltést (a letöltés SSD-re megy, de nem szoktam) és meglátom mit hoz ki magából az 500as UPC nettel. Proci, memória (2*8Gb) és hálózat terhelés szempontjából.
A feltöltésed milyen? Mert szép és jó a 2*1Gbit letöltési max, de mi a feltötlés? Vagy üzleti előfizud van szinkron fel/letöltésel?
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz #12883712 #412 üzenetére
Mondjuk a kedves felhasználó igazán tudhatna angolul, ha már angol a NAS OS-e.
Meg ha nem vágja a hálózatos részt legalább olyan szinten, hogy elolvassa a hogyan állítsam be a hálózati megosztást, az tényleg jobban jár ha ...Különben korábban már volt téma itt a alig 500 hozzászólásos topicban a uTorrent meg transmission és hogy a saját Downloader is tök jó, meg a Deluge, is.
Egyébként aki meg hülye, az is marad.
-
Chrys_
addikt
Sokáig volt 412+ Syno-m, és viszonylag rövid ideig (kb. 1 év) 1813+, de ilyen nem fordult elő, nem is hallottam még róla, de attól még előfordulhat, de nem hinném, hogy ez rendszeres.
Ami rendszeres volt, az az intel atom proci miatti hiba, ezért adtam el a 1813+-t és nem vettem 1817+-t (javított mainboard ellenére ott is előfordult a hiba a hibás CPU tervezés miatt), hanem megvártam a 1819+-t.
Az ár pedig nem csak a HW, hanem a SW miatt alakul. Azt biztosan ki tudom jelenteni, hogy a Syno esetén már csak az applikációk támogatása is sokkal jobb. Pl. Asustor-nál nemrég frissítették az appokat, mert VALAKI ÍRT A HIVATALOS FÓRUMON, HOGY 2017-s VERZIÓK VANNAK FENT! Na ez azért nem semmi, hogy 1 évig rá sem néznek. Remélhetőleg a jövőben ezt jobban kezelik majd. -
gekkoXT
senior tag
Nálam 6204T- érkezik hamarosan!
Engem a Synology-nál az egységnyi hgardverhez kapcsolt ár, valamint a számos youtube videó és jópár a facebookon olvasott eset rettentett el, amikor power és hdd ledek villogásán kívül nem csinál semmit a cucc és kb annyi a megoldás hogy vissza kell küldeni szervizbe. Ezen azért lehidaltam. Elvileg a tápja szarik be rendszeresen a komolyabb típusoknál. -
Mondjuk ez is maximálisan igaz.
Én azt szeretem benne hogy nekem való, hülyebiztos
Mindent sikerült beallitani, pedig nincs szakértelmem hozzá, nekem minden logikus és kézenfekvő benne...
A korábbi zyxel ettől fényévekre van, főleg ami a támogatást illeti"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
-
pippo76
tag
Üdv az itteni tagoknak!
Két nap múlva én is Asustor tulaj leszek. Végül egy 6104T lett a választott amiben az is segített, hogy nagyon kedvező áron lett az enyém.
-
Chrys_
addikt
válasz Lacielvtárs #417 üzenetére
Viszonylag fiatal termékről van szó, jelenleg nem vagyok vele teljesen kibékülve, de látok benne potenciált, csak egy kicsit még fejleszteni kell. Ha nem lenne ez a probléma vele, az ASUSTOR maradna, Syno ide vagy oda. És ez csak SW gond, ehhez képest 780€, kedvezőbb az 1000+€ Synology-val szemben.
-
Hát igen, olvastam a te 'gondod' és ha nem megfelelő az ASUSTOR, akkor vissza kell vinni és nem itt nyávogni
Amúgy a milyen nast vegyek topikban is eléggé ritkán ajánlják.
Sajnálom hogy neked nem vált be...[ Szerkesztve ]
-
Chrys_
addikt
válasz Lacielvtárs #414 üzenetére
Elég idióta tag
Amúgy az ASUSTOR-nak elég kicsi lehet a felhasználóbázisa még, sokkal kevesebb tapasztalattal, mint néhány versenytárs esetén. Itt sem sok hozzászólás van, valamint a hivatalos fórum sem pörgős. Plusz még a hivatalos support is segghülye. Ma viszi is vissza a Hermes az Amazonnak a 6208T-t, marad a Synology 1819+
De én nem hagyom el a PH! fórumot -
-
-
allein
addikt
BÚÉK mindenkinek.
-
törölt tag
Hello!
Írtam, hogy gondom van a NAS-sal. Sajnos senki sem volt hajlandó válaszolni. Közben megoldódott az összes problémám, igaz ráment két hét bírkózás a NAS-sal és a pc-vel.
Nincs kinek megköszönni a segítséget. mert talán nem is tudtatok volna. Ezért elhagyom a fórumot és a prohardvert is.
Nem kell válaszolni erre az üzenetre, mert többé nem nézek ide. -
Chrys_
addikt
Torrentezés határait én nem feszegetem, max. 20-30 torrent fut egyszerre nálam, de inkább kevesebb.
Nekem Asustor 6208T és egy Synology DS1819+ van jelenleg (mindekettőben csak 4*4TB WD).
Ahogy éppen tesztelgetem, beigazolódott a gyanúm, hogy az Asustor a jogosultság kezelésben hibázik (Windows ACL).Ha valakinek lennek egy kis ideje és van Teamspeak-je (szervercímet tudok adni privátban) vagy Discord-ja, akkor esetleg letesztelhetné nekem, segítek benne, kíváncsi vagyok, másnál is ugyanaz-e a helyzet. Kb. 10 perces teszt.
Viszont a Synology-val is van gondom. A Windows 10 Pro gépem egy idő után mindig elveszíti a Samba kapcsolatot vele (látszólag win hiba, mert a hálózati kártya tiltása/engedélyezése a win-ben helyrehozza a dolgot). Alap beállításokkal is, valamint amit itt tanácsoltak, az sem jött be (smb verzió beállítása a NAS-n).
-
allein
addikt
válasz Lacielvtárs #408 üzenetére
Melyik típus van neked? Sebességet ki akarom én is maxolni, szerintem a mostani Synologym hardware-je gyenge a digis gigabithez.
-
Szia, mi a gond a torrent sebessegnel?
Nekem nyolc lemezes ASUSTOR van, 300-400 torent átlagban, a jó sebességű az Asus saját aidownload appjaval tudom elérni, 500as net fullon jön.
Amit én tapasztaltam hogy nekem már ennyi torrentnel pl ha több torrentet adok hozzá, képes megakadni ez az app is.. Ezt én úgy kerülöm ki hogy bekapcsolom azt a funkciót hogy a letolto könyvtárba másolt torent filét elinditja..
A ram is érdekes, indításkor nálam 40-45%,napokkal később 20% körüli...
A cpu általában 20-25%, letoltesnel megy fel 60-70% és ez csak cerka cpu...Én ajánlom, én imádom az ASUSTOR nast.
[kép][ Szerkesztve ]
-
allein
addikt
Jó reggelt mindenkinek. Jelenleg Synoval nyomom DS916+ ès DX513 + 9*4 WD RED, főleg torrentezem. Hallottam, hogy asustor kèszülékekben van i3-i5 cpu is, ami azèrt erősebb a mostani Intel Pentium cpunàl ami a DS916+ Synoban van, 8GB ramom van benne. Nem lehet, hogy a szük keresztmetszet a cpu? Nekem az a lènyeg, hogy javítsak a le ès feltöltèsi sebességen. Gondolkodom a vältàson ès nem tudom mire èrdemes vàltani. Tehàt sok torrentet futtatok(8.000+ volt a max) ezzel nincs gond, sebességen akarok kicsit javítani. Mi a vèlemènyetek, van olyan Asustor ami kivàltja a mostani Synology pàrosomat?
Màsik kèrdès. Synology RT2600AC routerem van, tudja a kettő WAN-t, digis gigabites net. Gondolkodom mèg egy gigabites előfizetèsen, tehàt 2*1 gigabit szerintetek ez nővelnè a le és feltöltèsi sebessèget?
ITT egy komolyabb eszköz
Csak hàt ebben a tàp 350W ami nem kevés. Ramot lehet pakolni, 2*8 GB.
[ Szerkesztve ]
-
pippo76
tag
Köszi mindkettőtöknek.
-
pippo76
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék. Melyiket választanátok? Asustor AS6202T, két lemez 4 giga RAM ami bővíthető vagy AS3204v2, 4 lemez 2 giga RAM ami nem bővíthető. A proci azt hiszem ugyanaz a kettőben. Mire lehet elég a kevesebb memória? Valakinek valami tapasztalat? Köszi előre is.
-
Szia, ipt tuti lehet vele szűrni, én most néztem de ilyet nem találok, ha csak be nem állítod fix ipt az adott eszkozodnek, és csak azt engeded be, szerintem...
Jobb ötletem nincs..."Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
Új hozzászólás Aktív témák
- Gigabyte GeForce GTX 550 Ti 1Gb
- Új Magneplanar 1.7i hangsugárzó-pár. Csak kibontva volt. Gyári csomagolással! Végállomás is lehet!
- Apple iPad 9 gen. 10.2 2021 Wi/fi 64 GB Space Grey üvegfóliával és tokkal
- 1013 Eladó Dell Latitude 5590 15" i7-8650U/16GB/256GB Gyári Magyar bill patika állapotban
- Corsair 16GB KIT DDR4 2800MHz CL14
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest