Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
ASUSTO NAS összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ugyes
senior tag
válasz Samanbacsii #3979 üzenetére
Nekem megy. Igaz van DDNS-em.
-
ugyes
senior tag
válasz Samanbacsii #3977 üzenetére
Használhatod a Share linket is, akár feltöltésre is. Az adott fájlt vagy mappát (vagy mappákat) beteszed ide, teszel rá jelszót. Létrehoz egy linket és erre kattintva pont olyan, "mintha" Google drive-ból töltenél le. Arra figyelj, hogy milyen útvonalon keresztül adja a linket (pl. ezconnect vagy lokál hálózat), mert csak azon keresztül éred majd el. Sajnos a létrehozáskor nem tudod ezeket megadni, a Share Link Managerben tudod majd módosítani (alapártelmezetten nekem az ezconnectet adja).
-
ugyes
senior tag
válasz Samanbacsii #1706 üzenetére
Valami hasonlót tapasztaltam. Végül a Plex kamerafotó feltöltés funkciót használom (PlexPass-os), ami ugyanez, mert csak egy könyvtárat lehet bejelölni egyszerre.
Viszont eredeti minőségben tölti fel és rögtön megosztható a családdal. A Google Photo 16MP és 1080p felett külön algoritmussal tömörít, emlékeim szerint. -
ugyes
senior tag
válasz Samanbacsii #1704 üzenetére
Én úgy tudom, hogy Google photo-ról közvetlenül sehogy.
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz Samanbacsii #1521 üzenetére
Mac?
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz Samanbacsii #1518 üzenetére
admin cmd-ben diskpart
lis dis
sel dis 123 (123 a lemez száma, a képen 2, ha az az a 256GB-os)
cleanMAjd a lemezkezelő fel fogja ismerni, hogy kakukk és formáztatja, beállítja.
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz Samanbacsii #1516 üzenetére
Sima format.
Ha nem engedi, jobb klikk a My Computer ikonon, Manage, Disk Management, kijellölöd a pendrive-ot és törlöd az összes particiot, majd jobb klikkel létrehozol újat.
Ugyanez command prompt-ból (admin) is megy, a diskpart paranccsal, de az egerészés jobb lehet neked.Illetve akár a NAS-ról is meg lehet ezt tenni, az External Devices-ből.
[ Szerkesztve ]
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz Samanbacsii #1513 üzenetére
Volumes a Storage Manager-ben.
Gyorsan rákerestem a support oldalon, nem láttam az esetedhez hasonlót.
Nincs gomb a pendrive-on, h read-only legyen? a Normál SD kártyákon van ugye egy kis pöcök...[ Szerkesztve ]
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz Samanbacsii #1511 üzenetére
Mi volt a file rendszer a pendrive-on és mi(k) van(nak) a NAS-on?
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz Samanbacsii #1135 üzenetére
A G4P az 4MP-es, ezért nem jó neki a 9901.
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz Samanbacsii #1126 üzenetére
Én is próbáltam, de nem jó, más a felbontás.
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz Samanbacsii #1113 üzenetére
Ezt csinálja a Foscam G4P is, de megoldottam máshogy a rögzítést. FTP-vel tölti fel a kamera.
Igaz így nem látszik a Surv Centerben, de a Foscam app-ban igen. Távolról is. -
őstag
válasz Samanbacsii #1113 üzenetére
Szívesen, nm Pedig van olyan ami nem támogatott és működik, de ez lehet azért nem, mert ipari... Más protokollt nem tud maga a kamera, esetleg a saját beállításai közt nem lehet bogarászni valahogy? Hátha másik formátumra lehetne bírni és akkor megzabálja a NAS is.
Milyen típus ez az ipari Foscam pontosabban? Belinkeled légyszi?"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
őstag
válasz Samanbacsii #1096 üzenetére
Ugyanebbe szaladt bele unokatesóm is a Nimbustor-ral és a gond az volt, hogy ő inaktiválta az admin accountot és létrehozott saját usert admin jogokkal. Sajnos Asustor első körben csak és kizárólag a main admin-nak ad hozzáférést és ott tudod beállítani a további usereknek azt, hogy Viewer vagy Manager szerepe legyen. Tehát első körben állítsd vissza a gyári admint és azzal lépj be, majd a Settings fülnél állítsd be a jogosultságokat, hogy ki legyen Manager és ki legyen Viewer. Itt egy fotó is róla.
Ezután ki is kapcsolhatod az admint és használhatod a saját, általad létrehozott admint továbbra is. Ha pedig nincs tiltva az admin, akkor itt valami más lesz, de első ránézésre ez lehet a gond..."The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz Samanbacsii #1098 üzenetére
127.0.0.1 nem valószínű, hogy jó IP...
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz Samanbacsii #1096 üzenetére
Érdekes, nekem semmi nem kellett hozzá.
Ember belépve a NAS felületére admin user-rel (vagy olyannal ami engedélyezve van SurvCenter használatára) és Sur. Center elindítható és onnan autologon van.
Ha a Surv Centerbe lépnél be közvetlen linken akkor kér user/jelszót. -
Gawamatsu
Topikgazda
válasz Samanbacsii #1092 üzenetére
Foscam-jeim vannak. 3.
Telepítsd a Surveillance Center-t. A linken annak a felülete látható.
[ Szerkesztve ]
-
Kicsirics77
veterán
válasz Samanbacsii #1083 üzenetére
https://eu.dlink.com/hu/hu/products/dcs-932l-day-night-cloud-camera
Én majd ezt fogom megvenni,ára sem olyan vészes és a NAS is támogatja.
.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz Samanbacsii #1060 üzenetére
Mert a NAS nem fér hozzá közvetlenül a videókhoz.
Asustor Portalon keresztül a rátelepítettOpenPlex-szel lehet próbálkozni, de az olyan rossz volt, hogy annál minden jobb.
Nem az a feladata, hogy médialejátszó legyen. Nem is jó rá. -
Gawamatsu
Topikgazda
válasz Samanbacsii #1058 üzenetére
Szerintem lassú neki a 270Mbps kapcsolat is.
És giába matekozod, hogy a 270-be 5ször belefér a film 53Mbps-a, ez nem számít neki.
Nálam van 2,5 és 5GHz-es Wifi is, de még mindig jobb a lejátszási komfort az elméleti max (1200Mbps) közelében sem levő powerline ethernettel, mint Wifi-n (ami 300 és 1300Mbps). -
pippo76
tag
válasz Samanbacsii #1009 üzenetére
Az Emby nagyjából ugyanaz mint a Plex de valahogy jobban bánik az erőforrásokkal. Kodi is jó. Először próbáld megkeresni a hiba forrást. A TV-ben a kábeles kapcsolat szinte biztosan csak 100-as. 5Ghz wifi gyorsabb lehet. Lehetnek a filmben 100-hoz közeli vagy azt meghaladó tüskék és akkor az már nem fér át.
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz Samanbacsii #1007 üzenetére
Nálam is ez van, így 4K-t nem nézek Plex-szel, Archos player simán visz.
Utánaolvastam anno, a Plex nem 4K lejátszás kompatibilis.
Bár most van valami beta lejátszójuk, ami már fejlettebb lehet.A szomorú, h pl pufferelést sem lehet állítani benne, amivel az egész szaggatás kiküszöbölhető lehetne.
https://forums.plex.tv/t/plex-4k-transcoding-and-you-aka-the-rules-of-4k-a-faq/378203
[ Szerkesztve ]
-
pippo76
tag
válasz Samanbacsii #1007 üzenetére
Amennyiben jól értelmezem akkor egy média lejátszóval, TV-vel vagy valami más eszközzel próbálsz a helyi hálózaton filmet játszani Plex segítségével. Az, hogy mekkora a film az lényegtelen viszont annál érdekesebb a bitrátája amit nem írtál le. Wifi vagy kábel, ha kábel nem szűk-e valahol a keresztmetszet( 100-as LAN vagy régi router) Nézd meg ugyanazt a filmet samba vagy nfs megosztással és akkor a plex a hiba oka. Amennyiben a plex akkor mi a fenét csinál???? Próbaképpen egy 50-es bitrátájú film az Embyvel nálam jó ha 5%-ot mozdít a procin és az egész nas nem megy 20% fölé minden tevékenységet beleértve.
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz Samanbacsii #917 üzenetére
"Más: Tv-re csatlakoztattam a NAS-t hdmi-vel és utp-vel de a tv nem látja külső eszközként."
Ekkor kel la NAS-ra egy Bill+egér és bekapcsolt Asustor Portál.
Nem tudom mire kell, de keress inkább mást.
Ha lejátszani akars za TV-vel a NAS-ról akkor nem direkt összeköttetés kell, hanem Share és azt kell bekerestetni a TV-vel.
De mivel Android TV, arra megy a Plex, a NAS-ra is fel a Plex-et és mehet is a hálózaton keresztüli streamelés. -
őstag
válasz Samanbacsii #915 üzenetére
Gratula
"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
Samanbacsii
őstag
válasz Samanbacsii #914 üzenetére
Elnézést kérek mindenkitől Kiléptem, belépés újjal, admin tiltás...
" ... ááhhh, zavaros ez Szilágyi úr, kérem...! "
-
Pimpellér
tag
válasz Samanbacsii #750 üzenetére
Az volt előttem "zavaros" , hogy sima torrentezés mennyire veszi igénybe a CPU-t. Ha jól emlékszem a kérdésedre.
Arra próbáltam utalni, hogy a sok tényleges letöltés, valamint a nemcsak szunnyadó seed-ek, hanem ott is sok a tényleges feltöltés nálam eléggé igénybeveszi a CPU-t.
Ha viszont ezek a folyamatok lelassulnak, megszűnnek (letöltés befejeződik, feltöltésre megszűnik az érdeklődés), akkor hiába van 50 torrent hozzáadva valamelyik programhoz, a CPU terhelése pár %.
Szóval a sima torrentezést nem tudtam hogy érted. -
Pimpellér
tag
válasz Samanbacsii #746 üzenetére
Csak annyit tennék hozzá, hogy én akkor néztem a CPU, memória terhelést, amikor pl. hozzáadtam mondjuk 10 torrentet. Most pl. csak seed megy, igen csekély a terhelés. Pedig 47 torrent fut.
Nem tudom mire gondoltál: 30 torrent fut, néhány éppen letöltés alatt, sok meg csak seed. Vagy mind a 30 éppen letöltés alatt, mert én azt tapasztaltam, hogy a proci ilyenkor rendesen terhelt. -
Pimpellér
tag
válasz Samanbacsii #746 üzenetére
Köszi, ezek hasznos infók. Bár én nem hoztam erre a célra külön mappát (még átgondolom), de a betallózás hasonló. Megszoktam várni, hogy a pc-re letöltődjön és utána tallózom be a NAS-nak. Vajon a pc-re letöltés közben is mehetne a NAS-ra? Transmission-nál nem jöttem rá, hogyan kell szelektálni a letöltendő fájlok között. Download esetén ez megy szépen.
Telefonon az AiFoto remek dolog, elkészült fotó megy a NAS-ra, én is használom.
Photo Gallery-t még nem néztem, NAS használat nálam is hasonló.
Kezdőnek ezek az infók sokat érnek -
őstag
válasz Samanbacsii #740 üzenetére
"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
Pimpellér
tag
válasz Samanbacsii #740 üzenetére
Szia, amikor 40 fölött kezdtem hozzáadni, maga a hozzáadás volt picit lassabb. Így - bár talán fölösleges volt - , de nem adtam több letöltést.
Lényeg: csak torrent esetén sem a CPU, sem a 2 GB RAM nem megy max-ra. -
krealon
veterán
válasz Samanbacsii #710 üzenetére
"Beállítottam a szolg.routerben (csak az van) fixre a nas ip.jét. Nyitottam portot a routerben (nas ip. és 9091) A Ts. droid kliensbe beírtam a fix ip-t:9091-> Csak wifin csatlakozik a kliens.
No-ip -n csináltam címet XXXX.hopto.org:9091 neten nem csatlakozik a droid kliens.
A "Kézi csatlakozás" menüben a DDNS provider-nél az myasustor.com és hopto.org beállításnál a network status last DDNS update-je: Success."Port nyitas megkezdese elott szukseges ellenorzes, hogy publikus IPv4 cimed van-e.
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz Samanbacsii #705 üzenetére
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz Samanbacsii #703 üzenetére
Nem is kell.
Ha a szolgáltató nem ad fix-t akkor nem is lesz.
Szokták cserélgetni de nem kell vele foglalkozni.
A Routerben adj a NAS-nak fix IP-t a NAS-ban meg az EZ connectet kell bekapcsolniés az majd a választott névvel kereshető lesz az interneten.
Változhat a külső IP, de majd szépen leköveti -
pippo76
tag
válasz Samanbacsii #700 üzenetére
Amit te irsz az a nas belso ip cime, igy nem is fogod elerni a transmissiont kivulrol. A routerben nyisd ki a portot a nas iranyaba (alaphelyzet a 9091) es akkor az eleres a kovetkezo. Amennyiben fix ip-d van: akkor: ip cimed:9091, ha dinamikus akkor : ddns cimed:9091 igy mukodni fog.
-
Konyika
senior tag
válasz Samanbacsii #700 üzenetére
A második, első az a webes felület.
Azt majd router elintézi
Nem igaz az, a qbit az egyik legjobb. Talán az rtorrent versenyezhet még vele.
[ Szerkesztve ]
-
Konyika
senior tag
válasz Samanbacsii #697 üzenetére
Nálam a transmission nem az igazi, pedig régebben jó volt.
Qbitorrent? Böngészőböl simán elérem nem kell hozzá app. A legjobb torrent kliens.Igaz nekem 3202T van.
Szerk: az AIdownloads is transmission alapú. A routerben nyitottál neki portot?
[ Szerkesztve ]
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz Samanbacsii #691 üzenetére
Az csak logikai dolog.
Ple a Plex a 33200-at használja az internet felől, a belső meg mittudomén 577.
A biztonság érdekében az alap portokat direkt le szokták cserélni.A biztonságossabbá tétel végett én a nem használtakat letiltom, ill nem engedélyezem. Pl nekem az SSH nem kell, így kikapcsoltam.
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz Samanbacsii #689 üzenetére
Az 3MB/s, ami nem sok, de kevés. Egy gyengébb SD kártya írási sebessége.
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz Samanbacsii #686 üzenetére
A neten keresztüli másolás alatt az internetet érted? Ott nem a feltöltésed lesz a korlát?
Sima másolásmegszakadást nem lehet folytatni sztem semmive, ahhoz torrent jellegű protokoll kellene -
*H*
aktív tag
válasz Samanbacsii #682 üzenetére
Egyébként új, egyéni rendszergazdai fiók létrehozható már az inicializálás során. Lehet elkerülte a figyelmed.
Minden ember jó valamire, ha másra nem hát elrettentő példának. :)
-
*H*
aktív tag
válasz Samanbacsii #678 üzenetére
Hozz létre egy új admin jogú felhasználót tetszőleges névvel, az alap admin-t pedig tiltsd le, a guest-tel együtt. Szerintem arra sem lesz szükséged.
Minden ember jó valamire, ha másra nem hát elrettentő példának. :)
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz Samanbacsii #678 üzenetére
Az alap, admin felhasználónév nem nevezhető át. Adj hozzá egymásikat, annak meg adjolyan jelszót aminehezen törhető.
Az AiDownloads-ban be kell állítani, hogy a .torrent file-okat autómatukusan megegye, ha odakerülnek. -
pippo76
tag
válasz Samanbacsii #671 üzenetére
Szia!
A NAS-t tenyleg ne hasznald lejatszonak mert sok kellemetlen perced lesz. Vegyel egy medialejatszot vagy ha van smart tv akkor hasznald annak valamelyik lejatszojat.
Transmission remekul mukodik, telefonon is. Hol akadtal el a beallitassal? Port atiranyitas a routerben megvan? -
Gawamatsu
Topikgazda
válasz Samanbacsii #671 üzenetére
Ez így elég ömlesztett és pont ezért nehéz a válasz rá.
Gondolom nem csak úgy - jó ötletnek tűnt - alapon vetted a NAS-t hanem célod volt vele.
A cél a központi adattárolás és annak megosztása mindenféle felhasználók felé. Eredetileg.1. Media lejátszónak a legrosszabb választás a NAS, sztem. Kiszolgálónak, stream forrásnak kellene használnod.
2. Torrent. Transmissiont nem tudom hogy lehet jól beállítani, nem natív a programként lehet fent, hanem szolgáltatásként, saját jelszóval, weboldallal.
A Deluge-t próbáltam még és a beépített AiDownload-ot, de a gyári a legjobb szerintem. Ahhoz van mobil kliens is.
3. Memóriát bővíteni felesleges. 2-ről 16-ra bővítettem, és soha nem érte el a tényleges felhasznállás a 2Gb-ot.
4. A mappa és ezzel a share struktúra kialakítás rád vár, az igényeid szerint.Javasolt beállítások úgy nincsenek, minden az igényektől függ.
Mondjuk annyit javaslok , hogy ne az admin felhasználóval csinálj mindent, hanem legyen egy másik, amivel mondjuk a media tartalmakat és csak azt éred el.
Megint egy másik mondjuk a backupnak - már ha csinálnál olyat - a gépeidről.
Megint másik mondjuk a surveillance centernek - ha lennének kameráid, stb...
És ne ful ladminok legyenek ezekugye, mert akkor nincs értelme.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 5480 laptop (14FHD/I5-G7/8GB/256SSD/MagyarVilágítós/AkkuX)
- PS5 Lemezes 825GB - használt -
- Xbox 360 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- Playstation 3 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest