Hirdetés
- Montenegró kiadta az USA-nak a TerraUSD-összeomlás kulcsfiguráját
- Végleg az NVIDIA kezébe került a Run:ai
- Árháborúra számít az Xpeng kínai EV-gyártó, újabb 6000 dolgozót keresnek
- Az USA pénzügyminisztériumától loptak fájlokat a hackerek
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- JavaScript topic
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux haladóknak
- Videó stream letöltése
- AliExpress tapasztalatok
- Linux Mint
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Max
-
IT café
ASUS RT-N66U (Kétsávos, Wireless-N900 Gigabit útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Draken
őstag
válasz Intruder2k5 #9596 üzenetére
-
samujózsi
senior tag
Ha ezen is ugyanaz a firmware van (ja, ez 66-os, akkor nincs "ha", legfeljebb akkor, ha valami 3rd party-t használsz), mint a legtöbb asus routeren, akkor azért én megnézném alaposabban is: ha valamiért azt gondolja, hogy sikerült összeakadnia egy meteorológiai radarral, ami szintén 5GHz-en működik, hajlamos elmászni akkor is, ha fixre állítottad. Ha mindezt tetézed azzal, hogy nem magyar szabványra állítottad be, akkor elképzelhető amit Intruder kartács írt: olyan frekvenciára váltott, amit a többi eszközöd nem lát.
Az admin felületen a System Log alatt nézd meg a Wireless Log fület, abban megtalálod, hogy melyik csatornát használja.
[ Szerkesztve ]
Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
MODERÁTOR
-
addikt
válasz Intruder2k5 #9596 üzenetére
Szia!
Fixen 56-ra volt/van beállítva.Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
MODERÁTOR
-
addikt
Sziasztok!
Ma reggelre eltűnt az AC66U router 5GHz-es SSID-ja.
Elvileg be van kapcsolva, de nem látszik.A routert újraindítottam, frissítettem firmwaret is, de nem történt javulás.
Valaki tapasztalt műr ilyet? Gyári firmware van rajta.Kezd haldoklani az routerem? Ha igen, akkor valszeg egy ac86 vagy ac88u lesz helyette.
Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
zichie
senior tag
válasz golya87 #9592 üzenetére
A belső hálómon publikus (global), távolról elérhető ipv6 címeim vannak, ezt kapom a digitől. Ezzel nincs gond. Az openvpn-en keresztül nem kapok publikus ipv6 címet, csak belső ipv4 (10.8.0.x) címet. Az ipv6-test.com szerint (vnp-en) nincs ipv6 elérés, ha közvetlen a routeremre csatlakozom, azaz vpn nélkül (pl. wifin), akkor az ipv6-test.com szerint van ipv6. A router openvpn-en valamiért nem ad a kliensnek publikus (global) ipv6 címet, erre vonatkozó beállítást az openvpn résznél a routeren nem is látok. Arra tudok gondolni, hogy az openvpn szerver részbe egyszerűen az ipv6 kezelést nem fejlesztették bele. Kérdés, hogy a gyári openvpn szervert le lehet-e cserélni olyanra, ami tudja az ipv6-ot? Erre keresek megoldást.
-
MODERÁTOR
válasz szaboi6512 #9590 üzenetére
Üdv!
A log-ban nem látszik valami csatlakozáskor?
CTF:
Advanced -> Miscellaneous -> CTF (Cut-Through Forwarding), de ennek semmi köze a csatlakozáshoz. -
szaboi6512
őstag
válasz Intruder2k5 #9585 üzenetére
Szia!
Felkerült nálam is a freshtomato-RT-AC66U_B1-ARM_NG-2019.3-AIO-64K.zip 66U b1-re.
Zte Digi routere mögött van a 66U b1.
Lanon csatlakoztatom,de nem kap netet a Zte eszköztől.
Ppoe kapcsolatot adtam meg, a szolgáltatótól kapott belépési azonosítókkal.
Dhcp esetén sem kap netet,az van alapból a fw-ben beállítva.
Kell valami extra beállítás hogy bírja átvinni a gbit-es kapcsolatot?
Valami Ctf-et említettél, erről felhomályosítanál?
Köszönöm ha szánsz rá időt.ASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!"
-
gegi3
újonc
Sziasztok! Lenne egy asus rt-ac66u b1 routerem. Ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem hogyan oldható meg a router download master elérése wifi hálózat nélkül? Nem vagyok egy nagy szaki. Köszönöm a válaszokat előre is.
-
zichie
senior tag
RT-AC66U routerem van gyári firmware-rel. Belőttem az openvpn szervert, android kliensről van kapcsolat, de nem kapok ipv6 címet. Itthon belső hálózatból van ipv6, de vpn-ről nincs.
A mobilszolgáltatóm (digi) nem ad ipv6-ot, ezért akarom, hogy vpn-en keresztül tudjam az otthoni (ipv6-ot tudó) netem használni. Van olyan szerver, ami csak ipv6-on elérhető (ipv4-en nem), ezt akarom távolról mobilneten elérni vpn-en keresztül az otthoni ipv6-os netemet használva. Többféle beállítást próbáltam, de sehogy nem jön össze. Az sem lenne gond, hogy vpn-en az ipv4 nem jönne át, elég lenne az ipv6.[ Szerkesztve ]
-
csabi10
senior tag
válasz Intruder2k5 #9585 üzenetére
Mind egy, mert már vissza tettem a merlint, azon nem kell kapcsolgatni semmit hogy menjen a Gbit. Illetve nekem kell az Aiprotection.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
hmatyas
tag
Nekem ezt írta ki:
"
To comply with regulatory amendments, we have modified our certification rule to ensure better firmware quality. This version is not compatible with all previously released ASUS firmware and uncertified third party firmware. Please check our official websites for the certified firmware."
Valamit kell előtte tennie? -
csabi10
senior tag
válasz Intruder2k5 #9576 üzenetére
Feltettem én is ezt az FW-t.
Kérdés csak annyi lenne, hogy ebben van valahol olyan vagy hasonló mint az aiprotection ?[ Szerkesztve ]
-
FrankóStein
aktív tag
válasz Intruder2k5 #9579 üzenetére
Ah, úgyis mindig telefonról intézem, PC-ről soha.
-
MODERÁTOR
válasz FrankóStein #9578 üzenetére
-
FrankóStein
aktív tag
Kész is. Elsőre sikerült, minden van benne ami kell, és a Transmission is szépen működik.
Szerintem maradok ezen a vonalon. :-)
Köszönöm mégegyszer! -
FrankóStein
aktív tag
válasz Intruder2k5 #9576 üzenetére
Köszönöm, akkor nem is kérdés, hogy feltegyem e...!
-
MODERÁTOR
válasz FrankóStein #9575 üzenetére
Van benne TX Power állítási lehetőség.
Én az AIO buildet szoktam javasolni, abban minden benne van ami kellhet.
freshtomato-RT-AC66U_B1-ARM_NG-2019.3-AIO-64K.zip -
FrankóStein
aktív tag
válasz Intruder2k5 #9574 üzenetére
Antenna sugárzás teljesítménye. És még egy kérdés: a linkeltek közül melyik jobb a routerre? Van kisebb és nagyobb verzió?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz FrankóStein #9573 üzenetére
Gbit LAN? Persze, hogy van... De ez tudtommal minden Gbit-es routernél és minden firmware-el is adott. Mi az a teljesítmény növelés?
-
FrankóStein
aktív tag
válasz Intruder2k5 #9572 üzenetére
Egy hatalmas pont a Tomatonak! Gb LAN van? Teljesítmény növelés az gondolom nincs, de talán anélkül meglennék...
-
MODERÁTOR
válasz FrankóStein #9571 üzenetére
A Download Masterrel sok baj van, elég hektikusan működik, legalábbis az itt olvasottak alapján nekem ez jött le, személyesen sosem használtam. Tomato-ban "gyárilag" van Transmission.
-
FrankóStein
aktív tag
válasz ArthurShelby #9569 üzenetére
Igen, volt is fent a Transmission, persze egy Windows felhasználónak félig kínai amit végig kell csinálni hozzá.
Működött is egy ideig míg egy napon az egész cucc le nem resetelt, semmi nem maradt meg egyedül a net elérésem user-passwordje. Minden más alapra állt, Transmission sehol, hdd tartalom sehol. Akkor napokig próbáltam újból feltenni a Transmissiont, elindul, majd másodpercekkel később leáll...
Azóta használom a Download Mastert, de az meg órákkal az elindítás után nem érhető el, csak ha a szolgáltatást kézzel újrainditom. Furcsa módon addig is azért seedel, és le is tölt,de újabb torrentet csak a szolgáltatás kézi indítása után tudok indítani.
Már nagyon meguntam, eléggé instabilnak tűnik ez az egész. Hátha a Tomato stabilabb lenne. A TP-linkem évekig gond nélkül futtatta a Transmissiont, ettől a routertol még többet vártam. Nem jött be - egyelőre... -
ArthurShelby
addikt
válasz FrankóStein #9567 üzenetére
Torrentre szvsz sokkal jobb a transmission, mint az asus-os downloadmaster fork.
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
félisten
válasz FrankóStein #9567 üzenetére
A HGG fő problémája az alapszoftver elavultsága -- más problémáról nem szól a fáma. Ha Nálad a torrentezéssel van gond, az vélhetően nem a HGG, hanem az alap AsusWRT sara.
A Tomatot simán az Asus Restoration Toollal tudod feltenni, akárcsak a HGG-t, és természetesen rengeteg leírás van hozzá a neten.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
FrankóStein
aktív tag
válasz Intruder2k5 #9561 üzenetére
Szia!
Van a Tomatohoz valami komplett leírás, hogy mit tud és mit nem?
Nekem csalódás a HGG (beta), vannak problémák vele, főleg torrent részen. Ha szimpatikusnak találnám a Tomatot, azt közvetlenül rá lehet tenni a HGG-re, vagy kell egy kerülőút?
Köszönöm! -
félisten
válasz golya87 #9562 üzenetére
Sajnos normális ez a helyzet -- a wifi kiszámíthatatlan, és Nálad a körülmények igencsak a teljesítőképesség határára kényszerítik.
A központot erősíteni nem szerencsés, sokkal jobb ötlet több kisebb rádiós forrás használata.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
kzkz
őstag
válasz golya87 #9562 üzenetére
Az AiMesh jó, én használom azt a repeatert, de ha most kezdeném, akkor Tplink fronton nyomnám, mert ott feleannyi egy mesh-t tudó router, mint az asus-nál. Persze az egyéb szolgáltatásokat, és beállítási lehetőségeket is meg kell nézni, mert lehet, hogy a tplink kevesebb dolgot tud...
-
őstag
Kicseréltem egy kétszintes családi ház emeletén az eddig teljes házat lefedni próbáló AC66U_B1-et egy másikra (kizárandó a HW hibát). Ahol eddig volt wifi jel ott most bizonytalanabb, viszont ami furcsa, hogy még 5Ghz-s jel is van. A telefon és a notebook "kettes" erősséget mutat, de mégis gyakran ledobja a láncot, lassan tölt be még a router admin oldala is.
Van vasbeton födém, beton gerendák, pár kábel a napelemek miatt, alu profilok a gipszkartonozás miatt.
Ez ennyi, normális, hogy csak ennyit tud a cucc Merlinnel? Érdemes erősebb router után néznem Asus fronton? Melyikre?
A kiegészítő tervem, hogy kerítek még pár RP-AC55-öst és AiMesh-sel lefedem az egészet. -
MODERÁTOR
FreshTomato 2019.3 - 2019-11-23
- Add Asus RT-AC66U B1 / RT-AC68U (C1/E1) support
-
Dr. Gonzο
senior tag
B1-em van. Nemrég csináltam egy resetet, mindent szépen beállítottam ahogy volt. Viszont valahol valamit nem kapcsoltam át és nem jövök rá mit. Mobillal csak a saját hálozaton keresztül érem el a routerre lógatott merevlemez tartalmát AiCloud-dal. Más hálózatról nem érem el.
-
fa4hu
őstag
válasz ArthurShelby #9538 üzenetére
Köszi! Erősen filózok rajta, hogy visszatérek HGG-ről a gyárira, mivel régóta nem frissült már, és közben elég sok hibajavítás, biztonsági foltozás volt.
-
MODERÁTOR
-
MC Pite
veterán
válasz Intruder2k5 #9551 üzenetére
Előbbi megvolt (úgy nem is látszik, autó csatornaszéleséggel és autó -kivéve 12-13 - csatornaválasztással látszik, de nem tudnak csatlakozni.
Holnap akkor kap egy resetet
De tartok tőle hogy nem oldja meg...Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
őstag
válasz Intruder2k5 #9551 üzenetére
Ebből kiindulva, ha az 5Ghz-s részt fixen 80Mhz-es sávszélességre veszem, akkor az ennél kisebbet támogató 5Ghz-s eszközeim nem fognak működni?
-
rento
őstag
válasz ArthurShelby #9548 üzenetére
Köszönöm!
-
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Okos Otthon / Smart Home
- Társasjáték topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Android másképp: Lineage OS és társai
- JavaScript topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest