Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Jelszókezelők
- Mozilla Firefox
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Mikrotik routerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Vivaldi (böngésző)
- PHP programozás
-
IT café
ASUS RT-N66U (Kétsávos, Wireless-N900 Gigabit útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
alex73
tag
gondoltam akkor ha nem megy akkor legyen ssh majd akkor a routeren
de nem tudok belépni.
terminal ban ssh 192.168.1.1
routerben beálítva:
ssh kulcs nincs generálva.
ha csatlakozik akkor nem kér amin nevet csak Pw-t de azt meg nem fogadja el.
vagy kivág valami hiba üzenettel.
ssh: connect to host 192.168.1.1 port 22: Connection timed out
kell valamit még beállítani hozzá?
kezdem fel adni ezzel a router-el vagy én hülyültem meg az elmúlt 6-8 év alatt amíg nem foglalkoztam ilyennel. -
alex73
tag
Köszönöm mindenkinek!
Így akkor még küzdok 1sort.
Ujra formáz tam Linux alatt de a 2Tb ból
kevesebb lett . A rendszer a formázással rakott fel valami rejtett álományt. Na majd meglátom most hogy reagál.[ Szerkesztve ]
-
alex73
tag
válasz ArthurShelby #9507 üzenetére
Köszönöm.
Bocs de ez alapján felmerült bennem még 1-2 kérdés.
később ha entware-t és ott deluge vagy transmission szeretnék akkor újra formázás ?
vagy akkor majd ha lesz még merlin támogatás akkor azt kellene inkább erőltetni a gyári helyett, gondolom ott ujra formázni kellene? de ott lehet repartert (asus rp-ac51)hozzá adni a routerhez (úgy tudom ott ai mesh nincs bár itt sem próbáltam még) ?[ Szerkesztve ]
-
alex73
tag
Ez alapján [link] a router RT-AC66U B1 FW: 3.0.0.4.384.20648 tudja az Ext-4 et Disk Format & Maximum Partition Size: EXT4; 4TB-ig kezelni igaz a File Size: EXT3 8GB .
ezen a lap szerint [link] meg tudnia kellene külső progival formázott hdd-t is.
Gondolom nem csak kizárólagosan ssh alatt lehet formázni mountolni. mert akkor meghülyülök Sajnos nincs rá nyugodt időm. csak némi családtól lopott félórám.
Úgy hogy nem értem mit rontok el bár olvastam egy utalást egy asus pdf lapon USB-háttértárat, pl. USB-merevlemezt kell csatlakoztatnia a vezeték nélküli router hátlapján lévő USB 2.0 csatlakozóhoz. Na akkor az első USB3 dísznek van ? minek van akkor USB3 hdd meg USB3 port. Vagy mit rontok el? egy kis szájbarágós leírást adnátok mit csináljak. Köszi -
alex73
tag
Üdv.
Valamit elrontok csak nem tudom mit.
Gondoltam kipróbálom a Gyári FW-vel a Download M-t
Az rt 66u b1-en a 2tb maxtor USB 3-as hdd-t linux alatt leformáztam Ext4-re rá dugtam az elülső usb portra és a lemezt látja de azt írja leválasztva vagy én értem rosszul? mi a hiba ?
Az adminisztrációnál a hdd USB 3 engedélyezve a hibernálás nem.
Jffs meg gondolom csak merlin alatt állítható. mert a gyári alatt nincs ilyen lehetőség.
formátumnál formázás meg csak NTFS,FAT, HFS lehetőséget enged.
Lehet, hogy csak ext3 vagy mást ismer csak a ruter esetleg csak a hátsó usb 2 használható?
a router alig 1 hónapos még eddig az usb portok nem voltak használva nem volt időm ezzel foglalkozni.[ Szerkesztve ]
-
alex73
tag
Üdv. Elődei elnézéseteket kérem mivel volt már téma . (De.....)
Entware telepítéshez kell a hdd szét particionálni vagy maradhat egybe 2Tb. Melyik megoldás célszerű?( Ujjaban már a Linux telepítés esetén sem szedem szét a hdd-t opt var stb particióra max 3 Swap,rendszer, “egyéb”. {Öregszem} ) Letöltéséhez mit használjak / tudom volt téma a gyári Transmisszion alapú olvastam javasolták itt az rtorrentet stb . De elvesztem az infókba így aztán gondoltam rá kérdezek mit érdemes Transsmission ; deluge,qbittorrent,rtorrent esetleg gyári vagyvalami teljesen màs / mi a tapasztalat a gyakorlatban melyik jobb?
Nem akarom túl bonyolítan időm se sok család mellett.Más: a crom hoz láttam a gyári letöltőhöz kiegészítést:
[link]
Mit gondoltok erről?
Köszi.[ Szerkesztve ]
-
alex73
tag
válasz Intruder2k5 #9439 üzenetére
Win alatt jártam úgy hogy az istennek se lehetett leválasztani . Maradt a kihúz és kész. Linux alatt azért lecstolást választom. Csak ugye itt nem tudtam. Hogy SSH vagy mi a szösz alatt választom le a meghajtót vagy mennyire érzékenyrá ha ez nem történik meg.
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
alex73
tag
Köszönöm!
Akkor egy 2,5” 2Tb-os külső hdd Ext4-re formázva jó lesz. Így akkor van időm egy válalható NAS-ra gyűjteni.[ Szerkesztve ]
-
alex73
tag
Üdv.
A routerhez ( 66u_b1) külső hdd csatlakoztatáskor melyik hdd jó a saját tápos vagy a sima USB ? USB -n tud feszültséget adni a hdd-nek? Mekkora hdd tud le kezelni letöltéséhez.?
köszönöm. -
alex73
tag
válasz Intruder2k5 #9248 üzenetére
Nekem a gyári FW van fent mert családi dolgok lefoglalják az energiáim.
De a HGG ről az alábbit olvastam wi-fi ügyben.
ALWAYS CHOOSE A MANUAL CONTROL CHANNEL ON BOTH 2.4 AND 5GHZ BANDS (http://ROUTERIP/Advanced_Wireless_Content.asp) *
* *
********************************************************************************************************************************************
POWER SLIDE: - http://ROUTERIP/Advanced_WAdvanced_Content.asp
===========
These are the new TX Power level reference values:
1% => 30mW (13.2dBm + 1.5dBm[AG] = 14.7dBm)
25% => 119mW (19.2dBm + 1.5dBm[AG] = 20.7dBm)
50% => 251mW (22.5dBm + 1.5dBm[AG] = 24dBm)
75% => 531mW (25.7dBm + 1.5dBm[AG] = 27.2dBm)
100% => 1000mW (28.5dBm + 1.5dBm[AG] = 30dBm)
By default the FW powerslide is set to 50% (24dBm), for more information about txpower usage please read:
http://quantenna.wpengine.com/wp-content/uploads/2016/08/80211nPowerSettings.pdf
NOTE: This FW will increase wireless signal strength RSSI by 10-24dbm over stock/other FWs on 2.4 and 5GHZ bands, depending on router model.
ENHANCED MODE / MAXIMUM COVERAGE option (only available on FW version >= 380.57) can be used to gain an extra ~7-12dBm (2.4GHZ) / ~3-5dBm (5GHZ). -
alex73
tag
Vettem egy ilyen router. Melyik FW-vel érdemes használni? Gyári, Merlin, HGG, DDwrt, tomto,openwrt? Van valami össze hasonlítás mi marad mi veszik el a gyárihoz képest vagy milyen plusszot ad hozzá?
Külső hdd nek kell külön táp vagy USB elbírja? Melyik appot ajánlott használni torrentre gyári, transmission, rtorrent deluge appokat honnét entware vagy más . Hol találok részletes leírást telepítésről? Köszönöm!![ Szerkesztve ]
-
alex73
tag
Üdv. A héten érkezik egy ilyen router hozzám b1 verzió a régi tp-link 1043nd v1 helyett lesz majd ami már nem nagyon bírja mert sokszor csak ki és bekapcsolás után tud WiFi-t adni. Mire figyeljék ennél a típusnál panel ház 9 emeletén használom és az előszobába lesz onnét kellene wifi 46 nm-re a házban kb 200 lakás van. majd eleinte laptop és több mobil számára lenne net meg torrent. Digi a net szolgáltató feltételezem NAT-ol miután áthelyezték az új lakásba vidékről.
Gyári FW vagy jobb a módosított ? Stb...Végig olvastam az egész fórumot de a sok infóba már elvesztem.
Úgy látom az aimesh az csak vakitás hazánkba mert a routerek amit támogat nagyobb hálózat elérésére nem az átlag “régi” router ( GT-AC5300, RT-AC1900, RT-AC1900P, RT-AC1900U, RT-AC2900, RT-AC3100, RT-AC5300, RT-AC68P, RT-AC68R, RT-AC68RW, RT-AC68U, RT-AC68U White, RT-AC68UF, RT-AC68W, RT-AC86U, RT-AC88U)
Jobban járok ha javítható a 1043nd akkor azt be állítom valahogy wi-fi jel erősítésre.
Köszi.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest