Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
ASUS RT-N66U (Kétsávos, Wireless-N900 Gigabit útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
Tomato vajon fog tudni mit kezdeni a két maggal? Vagy ez már nem Broadcom alapú lesz?
-
MODERÁTOR
válasz brumi1024 #1498 üzenetére
Így van, én is erre szavazok! Akinek fontos a nagy adatátviteli sebesség a háttértár felé, és a nagy terhelhetőségű torrent kliens, az még mindig NAS-t vegyen, az a célhardver! Akinek meg fontosabb a villanyszámla, és ennek érdekében hajlandó a kompromisszumokra, neki jó a router! Bár nekem nincs NAS-om, aminek az egyik oka, hogy nem nagyon "fussa" rá, a másik pedig, hogy azt a keveset amit én letöltök, simán át tudom másolni az N66U sebességével, még úgy is, hogy a laptopban 100Mbps hálózati adapterem van! Nekem ez jelenleg több, mint amire szükségem van! Igazából csak azért cseréltem le anno az N16-ot, mert azt el tudtam adni jó áron, plusz egy WL-500W-t is, az N66U meg akkor igen olcsó volt (annyi azóta se volt), így nem lehetett kihagyni, alig kellett ráfizetnem! Na de nem bántam meg!
[ Szerkesztve ]
-
-
HeavyToys
senior tag
válasz Intruder2k5 #1493 üzenetére
Asus RT-AC68U elméletileg képes lehetne rá, mivel dupla magos 2x800mhz-es CPU lesz benne. Kifejezetten úgy reklámozzák, hogy az egyik mag végzi a nettel kapcsolatos dolgokat, míg a másik a DLNA és letöltés vezérlést.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Rengete #1489 üzenetére
Nem is az USB 2.0, hanem inkább a processzor, még ha ez a ma kapható egyik legerősebb soho router is! Az USB 2.0 (ezt PC-ről tudjuk) simán átvinne 2,5"-os HDD-vel 25-30000K/sec-et, de a routeren ennek sajnos a közelébe sem ér, és erről még mindig a proci tehet! Talán, majd ha elérjük az 1GHz-et routerben...
-
MODERÁTOR
-
duvi
nagyúr
válasz Intruder2k5 #1490 üzenetére
Jogos Nálam is megvan az 1-13-ig csatornakiosztás.
-
MODERÁTOR
-
Rengete
aktív tag
válasz Intruder2k5 #1487 üzenetére
Szia!
A torrentet már próbáltam, az meg sem közelíti a nas-ét. 240 emiatt vettem a routert tudod! Ami tetszik benne, hogy az icloud telepítésével a telefonra és könnyedén nézem a cuccaimat a rácsatlakoztatott vinyóról. Az viszont az tény, hogy az usb 2 es csatlakozás elég szűk keresztmetszet, főleg ha több eszközön nézek valamit róla. -
duvi
nagyúr
válasz Intruder2k5 #1485 üzenetére
PeachMan által belinkelt régiós táblázatra gondoltam. A routerben csak 100-at enged, a cisco táblázatban viszont 200mW szerepel Magyarországnál. Időzónát már próbáltam, de az nem befolyásolta az adásteljesítmény lehetőségeit.
-
MODERÁTOR
válasz Rengete #1486 üzenetére
Szia!
Ezt próbáld meg, meg aztán ki tudja mik az elvárásaid... Azt tudni kell, hogy még a NAS egy célhardver, egy routerben ezek csak plusz extra funkciók, amik még csak mostanság kezdenek igazán elterjedni, kifejlődni, tehát nem vagyok arról meggyőződve, hogy a router képes lesz a NAS teljesítményére ilyen téren! Milyen sebességre gondoltál torrent esetén? Milyen neted van?
-
Rengete
aktív tag
Sziasztok!
Tulaja lettem egy RT-AC66U-nak. Tetszik nagyon! A kérdésem az, hogy használok Zyxel nast ami jól működik meg torrent is van benne elég jó. Szerintetek ki tudom ezeket váltani a routerben levő dolgokkal úgy, hogy legalább úgy működjenek?
-
MODERÁTOR
-
duvi
nagyúr
válasz #68216320 #1482 üzenetére
Szia!
Köszi a tippet! Beállítottam az általad említett Multicast Rate-et 54Mbps-re:
Minimálisan tényleg javult a vételi helyzet Mobilon most bevillan néha a következő fokozat, ahol eddig csak a minimális szintet érzékelte a telefon. A régiós wifi táblázatban viszont 200 mW szerepel a Magyarországi értékeknél! A router viszont 100 mW maxot enged ebben a régióban. -
MODERÁTOR
-
törölt tag
Már nem nagyon emlékszem a gyári menüjére, de szerintem ha a Multicast Rate(Mbps)-et 54Mbps-re állítod, akkor azzal olyasmi lehet, mint a Linksys-ed volt.
Illetve itt van egy táblázat a régiók wifi limitjeiről.
Másrészt a TX power emelésével önmagában sokat nem érsz, mivel kétirányú kell legyen és a kliensnek is erősebben kell adnia a router felé vagy a routerre kell nagy nyereségű antenna. Persze próba-szerencse.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
OK! Mondjuk nem szabad elfelejteni, hogy a hardver és a környezet ott is ugyanaz marad, ergo drasztikus változásba azért ott se éld bele magad, de talán a regionális, a tx power, és a b/g/n módok állíthatóságának köszönhetően kicsit jobbá lehetne tenni a dolgot! Ha meg nem, akkor buktál vele fél napot, amíg eljátszottál vele!
-
duvi
nagyúr
válasz Intruder2k5 #1479 üzenetére
Ok. Az idő majd megmutatja, hogy boldogulok a jelenlegi lefedettséggel/stabilitással. Ha csak egy kicsit is bizonytalan lesz a hálózat, akkor megy fel a Tomato
-
MODERÁTOR
Ezt így nehéz megmondani, minden esetben az egyedi igényeken múlik! Lehet, hogy Neked tényleg semmiben! Ez csak attól függ, hogy hiányzik-e valami, ami ott megvalósítható, vagy megtalálható, vagy ha most nem is hiányzik, lehet ha meglátod megtetszene! De ugye ezek csak utólag derülnének ki...
-
duvi
nagyúr
Tényleg köszi srácok a támogatást, de egyelőre maradok a gyárinál. Örülök, hogy mindent belőttem és most kicsit elegem lett a tesztelésekből és konfigokból. (2 asztali gép+1 laptop+TV+1 tablet megosztás elszállt a router csere után) Lehet, hogy később tényleg lecserélem Tomatora. Bár az antenna teljesítmény feltekerésen kívül nem tudom, hogy miben segítene a csere?
-
MODERÁTOR
-
StSanya
senior tag
Tegyél egy próbát szerintem a Shibby féle Tomato-val! Könnyű telepíteni is, és ha ráérzel az ízére, nem akarsz gyárit, hidd el! (Asszem visszaállni is könnyű a gyárira, de én azt nem próbáltam, majd Intruder2k5 megerősíti... Szerk: Már meg is történt... )
Itt egy leírás, az 1., 2., 3/2., 4. pontokat kell megtenni: [link]
[ Szerkesztve ]
"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."
-
MODERÁTOR
Hmm... Valóban nincs benne, néztem én is! A Tomato is - ahogy minden más fw is - nyom nélkül eltávolítható, ergo emiatt nem kell tartanod a garvesztéstől! Simán visszateszed a gyárit, nyomsz egy reset-et, és már minden el is tűnt ami a Tomato-ra utalhatna!
-
duvi
nagyúr
válasz Intruder2k5 #1472 üzenetére
Megpróbáltam feljebb állítani a teljesítményt, de nem sikerült. Csak az időzónát tudtam átállítani USA-ra, de ezzel nem tudtam "átverni" a routert. Más területi beállítási lehetőséget nem találtam.
(#1473) StSanya:
Köszi neked is az infót! Egyelőre maradnék a gyári firmnél, már csak a gari miatt is. Lehet, hogy később én is felteszem a Tomatot, de most örülök, hogy mindent beállítottam. (windows hálózati megosztás rendesen megszivatott ) -
StSanya
senior tag
Én is napokban váltottam WRT54GL-ről RT-N66U-ra, s megerősítem, nagy ugrást nem tapasztaltam, de azért egy hajszállal jobb a térerő. Hozzáteszem, én nem a gyári software-rel, hanem a Shibby féle Tomato-val telepítettem a Linksys-t és az Asus-t is, utóbbit éppen azért (is) választottam, mert rámegy a Tomato.
Szóval emeleten 2 PC-be, illetve szomszédba 1 PC-be a G-s, egy laptop és két tablet az N-es, + az LG Smart TV az 5G-s wifin megy, jelzéseik szerint picivel nagyobb térerőn.
"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."
-
MODERÁTOR
Hi!
Tomato-ban van G Only beállítás!
Tudomásom szerint a régi G-s routerek kimenő teljesítmény jóval meghaladta a mai N-es eszközökét, ezért is lehet sokkal jobb a Linksys WRT54Gx térereje! De mondtam, egész nyugodtan tedd fel akár 200mW-ra is a kimenőt, ettől semmi bántódásod nem fog esni!
Már csak kíváncsiságból is megérné, hogy egyáltalán segítene-e rajta, vagy úgysem jobb semmivel!
[ Szerkesztve ]
-
duvi
nagyúr
válasz brumi1024 #1470 üzenetére
Köszi neked is a tapasztalatokat! Én csak a régi Linksys WRT 54GL-hez tudom hasonlítani a helyzetet. Semmi nem változott a körülményeken és az eszközökön. Érezhetően jobb volt a vétel a régi routerrel. Talán azért, mert az csak g szabványú volt és abban jobban teljesített mint az új n-es Asus. Esetleg menüből tudnék váltani a b/g/n üzemmódok közül... Viszont ilyen üzemmód állítási lehetőséget nem találtam az Asus menüjében.
-
brumi1024
veterán
Én annyit tennék még hozzá kétirányú a kapcsolat, szóval hiába van jobb routered, ha a laptopokban/telefonokban ugyanaz a gyengébb/alapabb wifi kártya van, nem jól megtervezett antennaelrendezéssel, akkor semmi nem fog a hatótávon segíteni. Nálam mindig is gond volt a wifi hatótávval (családi ház, router az első szobában, és nekem sokszor lett volna szükségem netre a ház másik végében, és ez egy routerrel nem volt megoldható), de az N66u első routerem, ami mindenhol használható térerőt ad. Mondjuk ehhez kellet az is, hogy a laptopomban egy jó, 3 antennás wifikártya van, értelmes tervezéssel(antennavezetékek a lehető legmesszebb a ramtól/procitól). Antennacserét nem javaslok, sok előnyöd nem származna belőle, és ráadásul ezek kétsávos antennák, amiből nem nagyon van nagyobb nyereségű, mint a gyáriak.
-
Zol77
aktív tag
Még annyit megpróbálhatsz,ha esetleg még nem próbáltad,hogy változtatod az antenna dőlésszögét.
- mind a három felfele áll
- a két szélső 45 fokban,középső függőleges
- a két szélső vízszintesen , középső függőlegesNálam ez bevált,amikor a földszinten nagyobb térerőt szerettem volna.
Nekem elég sok routerem volt már,de térerőben eddig ez mindent ver,lehet nálad tényleg a sok hálózat zavar be,
bár a régi routereddel meg nem volt gond,így nem tudom mire vélni ,hogy az Asus-al miért nem jó. -
duvi
nagyúr
válasz Intruder2k5 #1466 üzenetére
Ahogy utánaolvastam, a külső antenna kb. 10-15%-os javulást hozhat. Ez valóban nem túl sok
-
MODERÁTOR
-
duvi
nagyúr
válasz Intruder2k5 #1464 üzenetére
A régió váltást/Transmit Power emelést inkább kihagynám. Valakit nagyon zavarnék, akkor simán feljelenthetnek érte. Volt már ilyen ismeretségemben. Ellenben találtam egy lehetséges megoldást. EZEN a videón 21:54-nél mutatnak egy nagyméretű külső antennát. Utánanéztem és az Amazonon 23.99 dolcsiért árulnak is ilyet. Feltételezem, hogy ezzel javulna a lefedettség és a jelerősség. Valakinek van már ezzel bárminemű tapasztalata?
-
MODERÁTOR
Sajnos az a baj, hogy ilyen zsúfolt környezetbe egyáltalán nincs jó megoldás! A 13 csatorna kevés, főleg, hogy a mai eszközök közül már sok két csatornát is használ, amint azt Te is észrevételezted! Erre lenne gyógyír az 5GHz, de sajnos az kliens oldalon is eszközcseréket kívánna, ami egy asztali PC, vagy laptop esetén még csak-csak kibírható egy új WiFi adapter formájában, de egy új, 5GHz-es telefon venni nem olcsó dolog...
Esetleg azt tudom még javasolni, hogy a WiFi régiót tedd át USA-ra, vagy Canada-ra, ha jól tudom, ott nagyobb kimenő teljesítmény engedélyezett, lehet akkor feljebb tudod tolni még ezt a 100mW-ot is, ugyanis a router rádiója ettől még jóval többre képes, csak az EU/Magyar szabvány ennyit engedélyez!
Toamto-ban mondjuk Hungary régió beállítás mellett is annyit állítok be, amennyit szeretnék! (Transmit Power)
[ Szerkesztve ]
-
duvi
nagyúr
válasz Intruder2k5 #1462 üzenetére
Megtörtént az átnevezés. Mivel egyik eszközömmel se látom az 5GHz-es ID-t, ezek szerint nem képesek az 5GHz-es kommunikációra Egy kicsit csalódott vagyok azért az RT-N66U-val kapcsolatban. Ezt a típust már a csúcsmodellek közé soroltam (tévesen?), az Asus palettájáról. Főleg a régi Linksys WRT 54GL-hez hasonlítva, ami izmosabb volt jelerősség szempontjából. Persze nem olyan vészes a helyzet, mert minden eszközt tudok itthon használni, csak az volt cél, hogy javuljon a lefedettségem és a sávszélességem. A Gigabites Lan és az USB csatlakozók viszont sokat dobtak a végeredményen. Nekem 8/10 az ítéletem első nekifutásra.
Amennyiben ezzel segítek a leendő vásárlóknak, akkor azt tanácsolom, hogy erősen "zajos" környezetben nem biztos, hogy megéri ezt a többletárat az RT-N66U, mint a kis testvérei. -
MODERÁTOR
-
duvi
nagyúr
válasz Intruder2k5 #1460 üzenetére
Akkor itt hibáztam! Mindkét SSID-nek (2,4/5 GHz) ugyan azt a nevet és passot adtam .
-
MODERÁTOR
Konkrétan nem ismerem őket, de az 5GHz-nek külön SSID-je van, azt egy külön hálózatnak kell látnod, ebből kifolyólag külön kell rá csatlakozni! Attól tehát, hogy egy routerről beszélünk, a váltás nem automatikus!
ITT mondjuk nem írnak semmi 5GHz-ről, így gondolom a telefonok esetében ez felejtős!
A 40MHz szintén egy olyan dolog, hogy a kliensnek is tudnia kell! Ha az nem képes kezelni ezt, akkor a routeren hiába is van aktiválva, nem fog történni semmi!
[ Szerkesztve ]
-
duvi
nagyúr
válasz Intruder2k5 #1458 üzenetére
Beállítottam az 5GHz-et, de a laptop sajnos ugyan úgy 4,4 GHz-en kommunikált A mobilok (3db SE Arc S van a családban)-nál ezt nem tudtam ellenőrizni, de a vételi minőségen nem láttam semmi változást. Ezért gondolom, hogy a telefonok se képesek az 5GHz-re.
Értem. Megint tanultam valamit Kipróbáltam a 40MHz-et. Sajnos semmivel se lett jobb a helyzet.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
5GHz-es eszközeid nincsenek, ha jól gondolom... Mert azért abban a tartományban nyilván klasszisokkal jobb a helyzet!
Ha 40MHz-re állítod a sávszélességet, akkor a Tied is két csatornán fog sugározni! Megpróbálhatod, de szerintem nem lesz jobb, mert nagyon zsúfolt a környezet, és csak az interferencia fog nőni az által, hogy több lesz az átfedés!
[ Szerkesztve ]
-
duvi
nagyúr
válasz Intruder2k5 #1456 üzenetére
Igen, a firmware frissítés megvolt, egyből a bekapcsolás után.
Köszi, megnézem a 100mW+3-mas csatorna+20MHz-es kombót.
Az inSSIDer programban látok pár adót, amelyeknél két csatornát lát a program. Pl:12+8. Ez hogy lehetséges Egyszerre két csatornát tud használni valamelyik router? Vagy váltogatja ezt a két csatornát valamilyen automatika?[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Szia!
Elég korrektül végigzongoráztad a dolgokat, így túl sokat ehhez nem lehet hozzáfűzni! Én mondjuk leginkább a 3-mas csatornát használnám, 20MHz-es sávszélességgel ebben a - valóban elég zsúfolt - környezetben! A kimenő teljesítményt egész nyugodtan felteheted 100-ra, ettől nem fog jobban melegedni, bár szerintem nem is fog érezhető változást eredményezni!
Firmware-t frissítettél rajta egyébként? Nem olyan rég linkelte itt valaki, hogy adtak ki új gyárit meglehetősen sok hibajavítással! Azt lehet érdemes lehet feltolni!
-
duvi
nagyúr
Sziasztok!
Tegnap én is ASUS RT-N66U tulaj lettem. (eredetileg egy ASUS RT-N15U volt berendelve, de mivel nem hozták meg egy hét alatt, ezért mérgemben megvettem a N66U-t )
A beüzemelés gyorsan ment. Az alapbeállításokkal percek alatt végeztem is.A sima Lan speed kimondottan jó, viszont a wifivel már gondok vannak. Mivel nem vagyok egy perfect user, ezért lenne pár kérdésem...
Az előd egy LINKSYS WRT54GL volt. Az első gondom a hatótávolság és a jel erősség.
Az ITT látható videó alapján, az N66U-nak kimondottan nagy a hatósugara.(még ha gipszkartonoztak is az amcsik az irodában) Nálam sajnos egy 55nm-es tégla lakást másfél szobával, épp hogy lefed. (a WRT54GL sokkal erősebb volt!) Két 12 cm-es téglafalon kell átlőnie. A környezetemben kimondottan nagy a "wifi zaj", de ez megvolt az előző routernél is. Fiber Power120-as netem van. Közvetlenül a router mellet van a UPC modem, bár eddig ez se volt gond. Képességeimhez mérten végigpróbálgattam már minden beállítási lehetőséget. Csatornát váltogattam a "környezeti foglaltság" szerint. 2,4 vs. 5GHz váltás megvolt. Csatorna sávszélességet is állítottam 20 és 40 MHz között. Az adás teljesítmény alapban 80 mW volt. Ezt is felemeltem 90-re. (nem akartam a max 100-at az esetleges túlmelegedés miatt)
Mérések és teljesítmény adatok:
Lan speed:Közvetlenül a router mellett mért adatok:
Távolabbi szobában mért adatok:
Látható, hogy a távoli szobában iszonyú sok a wifi zaj. Ebben a szobában a mobiltelefon (SE Arc S) már csak a legkisebb wifi jelerősséget érzékel. Épp, hogy kapcsolódni tud, de legalább nem veszíti el a kapcsolatot. Igyekeztem minden szükséges infót leírni a pontos helyzetértékeléshez. Bízok benne, hogy csak én vagyok amatőr a megoldáshoz és ti tudtok segíteni rajtam!
Elnézést kérek a terjedelmesre sikeredett hozzászólásért![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Intruder2k5 #1450 üzenetére
eth1: Broadcom BCM4331 802.11 Wireless Controller 6.30.102.9 (r366174)
eth2: Broadcom BCM4331 802.11 Wireless Controller 6.30.102.9 (r366174)Megkérdezhetem melyik Tomato-t használod? Lehet nem a legújabbat kellene feltennem.
-
MODERÁTOR
-
törölt tag
válasz Intruder2k5 #1447 üzenetére
Eddig nekem sem, de masszív 18MB/s átvitelnél, kb. 4 óránként megcsinálta. Próbából feltettem a legújabb gyárit, azzal eddig nincs gond. Bár gondolom semmi köze, de a gyáriban pont valami 5GHz bugot javítottak. Lehet valami driver gond volt? Tomatoban ugyanaz a driver lehet, mint a gyáriban?
-
MODERÁTOR
-
törölt tag
A 112-es Tomato-t használom a routeren. Tegnap éjjel masszív másolásba kezdtem ami egész éjjel tartott - volna. Ugyani többször is megszakadt, de olyan módon, hogy teljesen eltűnt az 5GHz-es sáv a routerről és az összes eszköz (2db) hálózat nélkül volt. Restart segített. Egész egyszerűen más módon nem jelent meg a hálózat a listában. Erről a hibáról van valakinek tudomása?
-
MODERÁTOR
-
mszl
aktív tag
Sajna lejárt azidõm, ha minden igaz akkor van squezee center.
Valaki próbálta már, hogy mekkora proci terhelést okoz?
Usb hangkártya alsa utils-al valakinek van tapasztalata?
Mert egy squezze player is jó lenne a szerver mellé ami szolgáltatná a zenét, de lehet, hogy így nagy lenne a proci terhelés, mert a squezeecenter kicsit erõforrás igényes[ Szerkesztve ]
A hálózat építést csak elkezdeni lehet, befejezni nem.... Eredetije a HUP-on!! Onnan kölcsönöztem!!
-
mszl
aktív tag
Sziasztok!
Merre találhatóak a telepithetõ csomagok listája?
Esetleg Squezeebox szerver találhato köztük?Elõre is köszi!
A hálózat építést csak elkezdeni lehet, befejezni nem.... Eredetije a HUP-on!! Onnan kölcsönöztem!!
-
MODERÁTOR
válasz TomyLeeBoy #1441 üzenetére
Hmm... Hát sajnos nekem se nagyon van ötletem, eddig Te vagy az első és egyetlen, aki ilyennel találkozott, tudomásom szerint!
-
TomyLeeBoy
tag
-
MODERÁTOR
válasz TomyLeeBoy #1439 üzenetére
Tehát csinálta mind a HDD-s, mind a memóriakártyás időkben?
-
TomyLeeBoy
tag
válasz Intruder2k5 #1438 üzenetére
100%-os. Eddig hhd-ről ment minden amikor ez kezdődött, most memkártyáról és csak az adattárolás van hdd-n.
Az idő sebessége: 1s/s
-
MODERÁTOR
válasz TomyLeeBoy #1437 üzenetére
Vedd le a HDD-t a routerről, és nézd meg HD Sentinel-el!
-
TomyLeeBoy
tag
válasz TomyLeeBoy #1428 üzenetére
Eddig működött.. Ugyanaz a hiba, név nélkül adódnak hozzá a torrentek a listához és el sem indulnak... Nem tudok rájönni miért van ez..
-
rszp
aktív tag
Sziasztok!
Nem találtam infót arról, hogy támogatja-e az IPsec VPN site-to-site kapcsolatot.
IPSec VPN tunnel és nem a VPN pass-through érdekel.
Esetleg tudja valaki?Köszi.
-
MODERÁTOR
válasz TomyLeeBoy #1434 üzenetére
Nincsmit!
Minden bizonnyal az időzítéssel volt a gond, ahogy azt tippelted is...
[ Szerkesztve ]
-
TomyLeeBoy
tag
-
MODERÁTOR
válasz TomyLeeBoy #1432 üzenetére
Csatold a /bkp mappába, az üres, nincs semmire használva! Ezen kívül, ha nem használod a CIFS-t, akkor a /cifs1 és /cifs2 mappák is üresek!
-
TomyLeeBoy
tag
válasz Intruder2k5 #1431 üzenetére
Merthogy az van, hogy beállítottam UUID alapú mountolást. Az egyik meghajtón amin a 3 partíció van, azok jól csatolódnak fel, a másiknak meg csináltam egy mappát a /nas -ba hogy abba csatolja fel, de az a /tmp/mnt-be csatolódik. Úgy gondolom hogy mikor ezt csatolná fel, akkor még nincs felcsatolva a /nas, és nincs meg az a mappa amit létrehoztam neki...
-
MODERÁTOR
válasz TomyLeeBoy #1430 üzenetére
Nincs sajnos!
-
TomyLeeBoy
tag
Tomato-ban valahogy lehetne a / -be létrehozni egy új mappát? Alapból ugye csak olvasható, van valami megoldás rá?
-
the radish
senior tag
válasz TomyLeeBoy #1428 üzenetére
Nagyon köszönöm!!!
-
TomyLeeBoy
tag
válasz the radish #1422 üzenetére
Az egyik csavar fején van egy matrica, aminek ha nekiesel csavarhúzóval akkor ugye átszakad, de egy kis ragasztószalaggal ügyeskedve ki lehet venni és sértetlenül vissza is lehet tenni.
Újratelepítettem az egész optware mindenséget és úgy fest megoldódtak a torrent problémáim, nemtudom mi lelhette szegényt...
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
gubacsino
aktív tag
válasz Intruder2k5 #1424 üzenetére
Elnézést a dupláért, de hogy a felvetésedre is válaszoljak, ezzel a menüvel bővült a gyári firmware Dual WAN címen:
[ Szerkesztve ]
-
gubacsino
aktív tag
válasz Intruder2k5 #1424 üzenetére
Jó látni, hogy nem csak a pénztárnál prémuim a termék
Hanem tényleg a szolgáltatások terén is, nem csak hogy javítják a hibákat, de bővítik a router képességeit.
A korában említett gondomat is orvosolták!
(naná hogy azt csekoltam elsőnek, kicsit soká tartott, de kész van, és nem felejtették úgyAzt kell mondjam, bőven megfelel az igényeimnek. Sokalltam az árát (ki nem) de messze nem bántam meg.
Pontosan azt csinálja amit egy routernek kell! Észrevétlenül gyűjti port
Vagy is úgy teszi a dolgát, mintha ott sem lenne[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
gubacsino
aktív tag
Új Asus Firmware, néhány dolgot javítottak
ASUS RT-N66U Firmware Version 3.0.0.4.374.720
This version add many new features, please press the reset button more than 5 seconds to reset the RT-N66U after firmware upgraded to prevent unexpected problem.
AiCloud 2.0 released
1.All new web interface
2. Support video subtitles (.srt format) For better video compatibility, windows user need to update VLC to v2.0.8 or later
3. File/ folder can be shared to Facebook(router must have public IP)
4. Supported mobile version web interface
5. Supported router to router sync
Please refer to video via:
http://www.youtube.com/watch?v=vG6BEjUrzfc&feature=share&list=UUlSsNTCjMEGj8Guo_NmiMWA
6. Fixed smartsync related issues.Add:
1. Repeater mode( in Administration --> Operation mode)
2. Dual WAN (in WAN -> Dual WAN)
3. Unmount all disks with 1-click
4. Disk scan feature. It is in external USB disk status tab in network map.
5. Support Sandisk Cruzer flash drive with both CD-ROM and flash disk interface.
6. Auto adjust time zone in internet setup wizard process.
7. PPTP VPN server status GUI
8. Recognized .rmvb files as video format in media server.
9. Show more detail information in USB application install process.Fixed:
1. Upgraded to SDK6 driver to fix 5GHz connection issue.
2. Fixed HK ISP DHCP connection issue.
3. Fixed USB application update related issues.
4. Reduced the redundant packets when used 3G/4G dongle as WAN and opened web browser.
5. Fixed the traffic monitor related issues when used 3G/4G dongle as WAN,
6. Fixed client duplicated issue in network map
7. removed modem setting button in AP mode
8. Fixed IE related parental control issue.
9. Disabled the Broadcom ACSD service to prevent buffer overflow vulnerabilities.
10. Fixed AiCloud vulnerability related bugs.
11. Underline "_" can now be acceptable in device name and computer name.
12. Hide Broadcast option in PPTP VPN server when it is disabled.
13. Fixed multicast IPTV related issues in PPPoE/PPTP/L2TP connection.
14 .Fixed parental control offset issue in IE.
15. Fixed 3G dongle related issue.
16. Hide ASUS DDNS description when selecting 3rd party service.
17. Fixed script error 'invalid argument on IE'
18. Fixed smart sync JS error
19. Fixed JST time zone issue.IPv6
1. Fixed PPP IPv6 global address retrieval
2. added DHCP-PD option
3. Added LAN DHCPv6 server
4. Added network status GUI.
5. Added option domain name if available3G/4G dongles
1. Support Yota LTE dongle LU150
2. Support ZTE LTE dongle MF821
3. Support 3G dongle Q110
4. Support Huawei EC306 -
the radish
senior tag
EZ alapján nem túl nehéz feladat szétszedni, de nem tudom, hogy a csavarok kiszedése nélkül hogy állapítják meg, hogy volt-e szétszedve, ha meg már kiszedték a csavarokat, akár Ők is karcolhatnak rajta egyet kettőt. A matrica sértetlen marad.
Nem értem, ha raknak bele foglalatot, miért nem lehet normálisan hozzáférni.
-
DLDKox
aktív tag
válasz the radish #1419 üzenetére
Itt egy videó a szétszedésről. [link]
-
the radish
senior tag
válasz Intruder2k5 #1418 üzenetére
Hát igen és ráadásul 3 évet bukhatunk.
-
MODERÁTOR
válasz the radish #1417 üzenetére
Passz, én még nem szedtem szét a gari miatt!
-
the radish
senior tag
válasz Intruder2k5 #1416 üzenetére
Most nem otthon vagyok, majd este megnézem. De a rutorrent konfigja elméletileg felülíródik az rtorrent konfigjáéval, nem? Legalábbis a webes felületen a beállításokban az ott megadott értékek szerepelnek.
Lehet, hogy a rutorrent konfigban kéne módosítanom valamit?? De ott nem emlékszem elérési utakra, ettől még lehet, hogy van.(+1: Említettétek régebben, hogy a routert 4 csavar fogja. Középen, matrica alatt is van egy, mint az N16-oson? Azon óvatosan lejött a matrica, lehet, hogy ezen is meg kéne próbálni. Szeretnék egy sd kártyát berakni, meg azt bosszantó ledet leragasztani. )
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz the radish #1415 üzenetére
Igen, de a disk space plugin (illetve az egész rutorrent) konfigját felülírtad a friss verzió alap konfigjával! Ezt a geoizé plugint sosem használtam még, így nem tudom mi kellhet neki... Ha lesz időm, és addig nem jössz rá, akkor majd ránézek!
-
the radish
senior tag
válasz Intruder2k5 #1413 üzenetére
Igen, természetesen.
Nem tudom közrejátszhat-e, de anno még az optware telepítésnél nekem nem a protected könyvtárba tette pl. a rutorrentet, azt manuálisan tettem és konfigoltam át a leírásod alapján. Aztán később láttam, hogy azóta már a telepítéskor minden a helyére kerül. (Na, ezt most nem sokan értik.) De akkor Én már nem piszkáltam, hiszen működött minden.
Valamint nem rtorrent könyvtárban van, hanem rutorrentben, de szerintem ez nem lehet probléma. Van plugin ami működik és van, ami nem...
Szóval nem tudom, mi lehet a probléma.
(A disk space pluginnál pl. meg kellett adnom a "/nas" elérési utat a configjában, ezt sem értem, hiszen régebben működött "/" esetén is.
Tudod, azért bosszant, mert - habár működik szépen a le-, feltöltés - valami mégsem jó.
Mit érdemes még átnéznem? -
MODERÁTOR
válasz Blokkolnam0 #1409 üzenetére
-
MODERÁTOR
válasz the radish #1412 üzenetére
Ugye a plugineket is frissítetted a rutorrenttel együtt?
-
the radish
senior tag
válasz the radish #1410 üzenetére
Még egy furcsaság, régebben szintén működött a geoip plugin, most meg csak kis akármi van a zászlók helyén...
-
Blokkolnam0
aktív tag
válasz Blokkolnam0 #1409 üzenetére
ok, csak sikerült életet lehelnem a router-be.
A hivatalos asus firmware recovery-t használtam. Először recovery módba vittem a router-t, majd az asus progit használva, a letöltött legfrissebb gyári firmware-t próbáltam flash-elni.
Ez feltöltődött, de aztán a flash procedúra alatt 30% környékén elszállt a dolog.
Nem tudom hogy ez használt-e, de azt csináltam, hogy az egész procedúra alatt lenyomva tartottam a reset gombot, és így másodjára már sikerült a gyári firmware-t működésre bírniMotorola Moto x
-
the radish
senior tag
Sziasztok,
Ugyan tökéletesen működik és a megadott port is nyitott, az rtorrent "check_port" pulgin mégis ismeretlen állapotra hivatkozva sárga háromszöget tesz ki.
Valahogy az az érzésem, hogy a plugin action.php-ban leírt, az ellenőrzést végző sor valamiért vagy nem fut, vagy canyouseeme.org nem fogadja el.
(A plugin ma frissült, de előtte sem működött.)Természetesen az említett honlapon történ manuális ellenőrzés nyitottnak látja.
Van valakinek javaslata, vagy inkább töröljem a plugint ?
Köszi előre is.
-
Blokkolnam0
aktív tag
sziasztok, segítséget szeretnék kérni a router-emhez.
Dióhéjban a jelenlegi szitu:
Az utóbbi egy évben boldogan használgattam az RT-N66U-t a következő flash-elt DD-WRT build-el:
Firmware Version DD-WRT v24-sp2 (04/27/13) mega - build 21402
Kernel Version
Linux 2.6.24.111 #15 Sat Apr 27 20:48:19 PDT 2013 mipsSajnos tegnap nekiálltam egy downgrade-nek, mivel kicsit bugos volt a VPN, és ez kellett volna hogy tudjak a smart TV-n Netflix-et nézni.
Azt ajánlották egy fórumon, hogy flash-eljem fel a DD-WRT oldalán ajánlott stabil 18702-es build-et, ezt:
dd-wrt.v24-18702_NEWD-2_K2.6_big_RT-N66U.trxElőször csináltam egy 30-30-30 resetet. Ezután a szokásos módon a gépen tűzfal, vírusírtó, stb. kilőve, és static IP-re álltam: 192.168.1.2 a PC-n.
Ezek után a böngészőben behozva a 192.168.1.1-et, a CFE miniWEB Server jött már csak be. Gondoltam sebaj, feltöltöttem a fenti trx file-t, és vártam pár percet.
Majd újra csináltam a 30-30-30 resetet. Lehet hogy itt történt a baj, hogy nem vártam talán eleget (nem volt 10 perc).Most a route olyan állapotba került, hogy csak a CFE miniWEB Server -t érem el, de azt is csak úgy, ha recovery módba viszem a routert a következő módon:
1. router tápról lehúzva
2. nyomva tartva a WPS gombot, táp bedug
3. elengedve a WPS gombot, elkezdem nyomni a reset gombot
4. néhány mp után elengedve a reset gombot, a power LED nagyon lassú villogásba kezdInnentől már tudom ping-elni a 192.168.1.1-et ( time<1ms TTL=100), és a böngészőben be tudom hozni a "CFE miniWEB Server"-t.
Eddig próbáltam a mini build-et, a big-et, a CFE miniWEB Server-en keresztül, a gyári Asus "firmware restoration" software-el felrakni, próbáltam NVRAM-ot resetelni, stb.
Sajnos bármit próbáltam eddig, nem jön be a DD-WRT interfész, csak a CFE miniWEB Server, az is csak ha recovery módba megyek...
Csak annyi reménykedés van bennem, hogy legalább a CFE miniWEB Server-t elérem, hátha nem tégláztam még teljesen ezt a jó kis router-t...végülis 130 EUR volt tavaly, nem olcsó
Motorola Moto x
-
őstag
válasz Intruder2k5 #1398 üzenetére
Köszi, elvileg sikerült leállítani, de mégsem tudom eltávolítani:
root@Tomato:/tmp/home/root# ipkg remove mt-daapd
No packages removed.
Nothing to be done
Successfully terminated. -
TomyLeeBoy
tag
-
MODERÁTOR
válasz TomyLeeBoy #1405 üzenetére
ext3-mon fut?
-
TomyLeeBoy
tag
válasz Intruder2k5 #1402 üzenetére
ntorrent sem adja hozzá.. Lehet felrakom holnap újra az egész Optware csomagot.
-
MODERÁTOR
válasz StSanya #1403 üzenetére
Természetesen van!
rtorrent-hez! (4,5,6 pontok)
Transmission optware nélkül!Ezen kívül van még az integrált transmission, ehhez nem tudok semmilyen leírást, de vsz nem is nagyon kell!
-
StSanya
senior tag
Ha már torrent, van valami jól használható leírás, hogyan telepítsek és állítsak be torrent klienst tomato alatt? Melyiket érdemes használni, s miért? Minél egyszerűbb, annál jobb, ez nekem most kicsit kínai...
-
MODERÁTOR
válasz TomyLeeBoy #1401 üzenetére
Nincs frissebb, de attól még lehetett volna sérült a régi!
Esetleg akkor próbáld meg az ntorrent-et!
-
TomyLeeBoy
tag
válasz Intruder2k5 #1400 üzenetére
Letöltöttem rutorrent 3.5-öt, felraktam, ugyanaz a helyzet. Eddig is 3.5 volt, de úgy látom frissebb nincsen?!
Új hozzászólás Aktív témák
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Milyen videókártyát?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- Akvarisztika
- PlayStation 4
- Bestbuy játékok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl