Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Vivaldi (böngésző)
- Netflix
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Amazon
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- TP-Link WR1043ND router
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
-
IT café
ASUS RT-N66U (Kétsávos, Wireless-N900 Gigabit útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
brumi1024
veterán
válasz eric.cartman #4849 üzenetére
Esetleg külső vevővel próbálkozhatsz, de akkor már lassan ott vagy mint a kábelezéssel.
-
brumi1024
veterán
válasz eric.cartman #4846 üzenetére
Sok múlik a gépen belüli elhelyezésen és antennavezetésen is, amire manapság nem figyelnek, nálam van 2 gép éppen 7260-al, egyik se tud ennyit se.
-
brumi1024
veterán
válasz eric.cartman #4840 üzenetére
7260-al ne is várj többet, örülj annak a 320Mbps-nek is. Ezek az értékek egyébként elméleti értékek, a valóságban nem fogja semmi megközelíteni ezeket.
Razermazer: Nem nagyon tudok 3x3:3-as MIMO-t tudó tabletről vagy okostelefonról, ez még a notiknál is ritka, így az a 450Mbps jelentősen kevesebb. Az i6-ok tudnak valamivel 100Mbps felett az N66u-val.
[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
Előfordult már valakinél, hogy az antennákon a csatlakozásnál a fekete műanyag takarógyűrű (amit meg lehet fogni és csavarni, hogyha fel/le szeretnénk rakni az antennát) eltört? 1 éve van meg a router, azóta az asztalomon van és körülbelül hozzá sem nyúltam (legalábbis az antennákhoz). Most átrendeztem kicsit az asztalt és látom, hogy 2 antennán is el van törve ez a gyűrű az egyik bevágás mentén, és így elég nagy szenvedés megszorítani vagy kilazítani az antennát, mert a gyűrű elforog. Megragasztani nem igazán lehet (legalábbis hogy tartson is), szerintetek gariban mit fognak ehhez szólni?
-
-
brumi1024
veterán
válasz Intruder2k5 #1828 üzenetére
Most csak switchben megy, egyelőre belőttem így a rendszert, torrent meg (nyílván) csak NAS-ról. De volt egy pár nappal rövidebb üzemidőm router módban, csak jött egy áramszünet
[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
válasz Intruder2k5 #1622 üzenetére
Persze, egyetértek, ha csak torrentezni kellene valószínűleg nekem sem kellene a NAS. Nekem azért kellett, mert az adattárolást a NAS-on végzem, a laptopomban csak SSD van, és általában Lightroomozni(képszerkesztő program, 20 megás RAW-okat szoktam vele kidolgozni) közvetlenül a NAS-ról szoktam. Csúcsterhelésnél a LR mellett ugye folyamatosan megy a torrent, 4 gép biztonsági mentése óránként, néha valaki távolról hozzáfér a NAS-hoz pár dokumentum miatt és még filmlejátszás is mehet. Ide már azért elkél a NAS.
-
brumi1024
veterán
válasz Intruder2k5 #1617 üzenetére
Azért a WDR3600-at vagy a WDR4300-at ne hasonlítsuk az N66U-hoz, inkább a WDR4900-at. Az biztos, hogy sebességre a WDR3600 nem hasonlítható az N66U-hoz. Egy Synology NAS-t(DS213) wifin, egy szobában, kb 5 méterre a routertől 25-30MB/sec-el tudok írni/olvasni, míg ez az érték nem megy 10 fölé a WDR3600-al. És ez csak a switch+wifi rádió teljesítménye(mondjuk ehhez kell egy 3 antennás jó vevőegység, jó antennaelrendezéssel, ezt nálam egy 15"-os MBP tölti be).
(#1619) poli27: A NAS adattárolási szempontból mindenképp többet tud mint egy router, de a nevesebb márkák elég komoly oprendszert is készítenek. Nekem Synologym van, és rengeteg hasznos szolgáltatást tud amit a routeren nem tudnék egyszerűen beállítani, erre itt egy jó cikk. A másik probléma a routerre kötött HDD sebessége, 15-16MB/sec olvasás 10 körüli írás volt nálam N66U-nál, és 100/90 van a NASról(ez természetesen vezetéken, SSD-re(mobilvinyó lassabb lehet)). De igaza van Intruder2k5-nek, NAS-hoz én is jó routert vennék(ahogy tettem is).
[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
válasz Csabifater #1568 üzenetére
Nekem volt N65U-m, az N66U előtt. Nem rossz, de nagyon hiányzott a tomato, és sokkal jobb a hatótávja az N66U-nak.
-
brumi1024
veterán
válasz Intruder2k5 #1499 üzenetére
Egyetértek, nem hardcore felhasználásra megfelel a router is, használtam torrentezésre én is, amíg nem volt NAS. Mondjuk nekem a 4 gép biztonsági mentése miatt kellett a NAS, plusz én szoktam magáról a NASról dolgozni is, ezért is elég csak az SSD a gépembe, ide viszont már nem árt a sebesség. A router meg azért tetszett, és azért váltottam N65u-ról, mert 450-es wifikártyákkal brutális sebességet hoz wifin. Ha egy szobába vagyok a routerrel 30mb/sec-el tudom olvasni a NASt.
-
brumi1024
veterán
Én annyit tennék még hozzá kétirányú a kapcsolat, szóval hiába van jobb routered, ha a laptopokban/telefonokban ugyanaz a gyengébb/alapabb wifi kártya van, nem jól megtervezett antennaelrendezéssel, akkor semmi nem fog a hatótávon segíteni. Nálam mindig is gond volt a wifi hatótávval (családi ház, router az első szobában, és nekem sokszor lett volna szükségem netre a ház másik végében, és ez egy routerrel nem volt megoldható), de az N66u első routerem, ami mindenhol használható térerőt ad. Mondjuk ehhez kellet az is, hogy a laptopomban egy jó, 3 antennás wifikártya van, értelmes tervezéssel(antennavezetékek a lehető legmesszebb a ramtól/procitól). Antennacserét nem javaslok, sok előnyöd nem származna belőle, és ráadásul ezek kétsávos antennák, amiből nem nagyon van nagyobb nyereségű, mint a gyáriak.
-
brumi1024
veterán
válasz Kurrens #1341 üzenetére
Első kérdésedre a válasz igen, használható ap ként, illetve a torrent is mehet. A másik kérdésre passz, de szvsz sok különbség nem lesz, mert hatótáv szempontjából a 2,4GHz a lényeges(ugyanis ennél nagyobb a hatótáv, mint az 5GHz-es sávon), és az N66 meg az AC66 is azonos antennákat illetve 2,4-es erősítőt használ.
-
brumi1024
veterán
válasz HeavyToys #1102 üzenetére
Érdemesebb Tomatora cserélni, torrentre jó, ha a TP-Link elég volt, ez bőven az lesz, és jelenleg, megfelelő ellenoldallal ez az egyik leggyorsabb N-es router.
-
brumi1024
veterán
válasz Intelligencs #1045 üzenetére
Szerintem jól választottál. A wifije nálam sokkal jobb mint a tp-link wdr3600-asnak. Most egy szobába vagyok a NASsal(DS213), egy 450mbites wifikártyás géppel csatlakozom a routerre és ilyen értékeket kapok olvasás/írásra:
[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
válasz Intruder2k5 #1042 üzenetére
Én pont tegnap frissítettem a routert(mert lekerült róla a vinyó és lett helyette NAS), és ha már úgyis állítgattam gondoltam frissítem is. Ha tudom vártam volna, de mostmár nincs kedvem megint hozzányúlni
-
brumi1024
veterán
válasz gprspeter #929 üzenetére
A külső antennák, a szerencsésebb forma(falra szerelhető), a jobb 3rd party fw támogatás(elsősorban a tomato-ra gondolok), és a nem túl nagy árkülönbség volt az oka a cserének. Hatótávban nagyon jelentős a különbség egyébként. A másolási sebességek pedig szintén 300mbites wifivel: 9-10mb írás, 14-15 olvasás. Ebben olyan egetrengető különbség nincs. Viszont a tomato hatalmas előny szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
válasz gprspeter #924 üzenetére
Én használtam az N66U előtt egy hétig egy N65U-t. Nem rossz, de a 3rd party firmware inkább csak a gyári egy kis átdolgozása, bár használható.
USB3-as HDD-t kötöttem rá, meg egy noname pendrive-ot, mindkettő tökéletesen ment, bár lassabb volt az N66U-nál, hiába gyorsabb a csatoló. A melegedéssel nem volt problémám, hűvösebb a nagytestvérénél.[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
Csak egy pozitív vélemény a hatótávolságról:
Azért vettem eredetileg ezt a routert, mert a meglévő tp-link wdr3600-om nem tudta teljesen lefedni a házat wifi téren, úgyhogy egy powerline adapterrel beraktam egy ilyen routert a ház másik végébe. Csak érdekességképp kipróbáltam, hogy hogy teljesít az n66u ugyanazon a távon, ahol a tp-link elbukott(tehát legyen A pont a tp-link helye, B pedig ahol az emeleten nem volt már rendes jel(2-6 mbit, ingadozóan), most pedig a B-be van az rt-n66u, és az A-ba vittem a laptopot). Az eredmény meglepően jó: nem hogy átjött a teljes netsebesség, jó pinggel, a routerre kötött hdd-ről tökéletesen viszi a gép a 30mbps-os "killa sample" 1080p videót, és egy bd50-es filmet is. Szóval hatótávra is nagyon bejött a router, mellesleg atomstabil, és a transmission is tökéletesen megy. Természetesen tomato-val használom. -
brumi1024
veterán
válasz Intruder2k5 #869 üzenetére
Ezt tulajdonképp 2. routernek vettem, mert egyszerűen nem tudtunk úgy elhelyezni egyet, hogy minden kívánt helyen legyen net a házban, úgyhogy jelenleg TP-Link WDR-3600 van a földszinten és powerline adapterrel az emeleten van az N66u(ahol egyébként nagyobb a terhelés is). Közvetlenül ezek előtt sokáig gyári t-home router+egy repeater volt a felállás itt, na hát az rémes volt. Egyébként használok még d-linkeket(azt nem itthon), de viszonylag sok routerrel van tapasztalatom, mert minden ismerősöm hozzám jön, hogy állítsam be őket De főleg TP-linkeket, D-linkeket, meg néhány régebbi Linksyst(WRT-54gl-ünk volt is pl.). Ez a két Asus az első komolyabb darabok, de eddig mind a kettő bejött, és hát minimális ártöbbletért az n66u megérte a 65-el szemben
-
brumi1024
veterán
Sziasztok!
Én is csatlakoztam a klubhoz egy N66U-val, egy pár napos N65U-t cseréltem vissza erre, hiányzott a moddolhatóság. Fel is ment a Tomato(Shibby féle), mondjuk volt egy kis probléma a CFE miniwebserverrel, de aztán a gyári firmware restoration tool helyrerakta a dolgokat. Egyelőre bejövős a Tomato is, habár én Openwrt-t használtam sokat, de ezt is meg fogom szeretni úgy érzem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Autós topik
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...