Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Vivaldi (böngésző)
- Netflix
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Amazon
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- TP-Link WR1043ND router
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
-
IT café
ASUS RT-N66U (Kétsávos, Wireless-N900 Gigabit útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz Rengete #7463 üzenetére
Gondolom a Steam priorítást élvez és elfoglalja a teljes sávszélrességet, korlátozni kéne és akkor nem lesz gond. Nálam ilyen eddig nem volt.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Zolio3
senior tag
válasz Rengete #7430 üzenetére
Igen, az biztos. Az volt a kérdés, hogy raid 0, vagy raid 1? Raid 0-ál összeadódik a két lemez kapacitása, viszont nem végez mentést az adatokról (nem redundásan működik). Egy nagy kötetet fogsz látni, melyben szinte teljesen összeadódik a két tároló kapacitása, és létrehoz még egy kisebb kötetet. Az adatsávokat viszont a két lemezre váltva teszi. Raid 1-nél a meghajtót tükrözik a másikra (az adat mindkét lemezre íródik). A letöltésnél ez nem gyorsabb, az írás normál sebességgel történik, az olvasás viszont gyorsabb, mivel párhuzamosan mindkét lemezről tudja olvasni az adatokat. Ha már seedelsz egy adatot, ott gyorsabb lenne. A szolgáltatók viszont a feltöltési sebességet azt lentebb szokták adni, mint a letöltésit.
-
Zolio3
senior tag
-
blakey
titán
válasz Rengete #7428 üzenetére
Nem tudom nálad mi a gond, 36MB/s a letöltés (300-as net), közben megy a gyereknél a Steam, filmet nézünk NAS-ról két eszközön és semmi gond, bírja a router. 1X nem kellett újraindítani. Most 3 napja Merlint próbálok új beállításokkal és új szolgáltatói eszközzel, most jónak tűnik minden a Merlinnel is, előtte HGG-t használtam.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Zolio3
senior tag
válasz Rengete #7428 üzenetére
Az attól függ. 1 db HDD-n sosem fog elérni ilyen sebességet. Seedel is vissza, tehát ugyanarra a lemezre írni is kell neki, és oszt is vissza, tehát olvasni is kell neki egyidejűleg. Egy HDD-vel lehetetlen kihasználni egy gigabitet. Ha van egy kétlemezes nasod, és nincs tükrözés (tehát raid 0-ban van), akkor elérheti esetleg a gigabitet, hiszen a tömbök nem feltétlenül egy lemezre esnek, és az írási/olvasási folyamat nem feltétlenül egy lemezre fog történni egyidejűleg. Aki HDD-re akar gigabites sebességet, annak legalább egy 4 lemezes nas lenne szükséges, legalább 3 lemezzel raid 5-be, vagy 4 lemezzel (HDD-vel) raid 10-be, és így részben/egészben a tükrözés is meg van oldva.
-
the.odzsy
aktív tag
válasz Rengete #7420 üzenetére
Nálam valahogy ugyanígy csinál, a beépített Download Master programmal. Én torrentet kezdek letölteni a felcsatolt pendrive-ra és megáll a net. Be tudok lépni a routerbe, ott azt mutatja, hogy van net, de a kliens gépeken nem megy. Sokat kínlódtam, végül ráhagytam. De nem tudom mi lehet az oka.
MAGYAR vagyok nem turista!!!
-
blakey
titán
válasz Rengete #7420 üzenetére
Ha leírod, hogy pontosan mit és hogyan használsz akkor talán tudunk segíteni. DMZ-t mihez használsz, stb.
-
blakey
titán
válasz Rengete #7418 üzenetére
Nem lehet valami beállítási gond? Túl sok a lehetőség és lehet, hogy valami elkerüli a figyelmedet, a router maga nem sz@r maximum hibás a nálad lévő. Volt jónéhány routerem, ennél drágább is, ez a router árához képest a nagyokkal is versenyben van, nálam vezetéken és vezetéknélkülin is nagyon jól teljesít.
-
TeeJay
félisten
válasz Rengete #7212 üzenetére
DIGI van neked is?
múlt héten volt olyan probléma nálunk hogy bármi belföldi vagy külföldi lapot néztem volna meg
alig akarta betölteni meg 10-15másodpercet állt a böngésző mire bejött a weblap
elvileg DIGI hiba volt vagy miMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
MODERÁTOR
válasz Rengete #1489 üzenetére
Nem is az USB 2.0, hanem inkább a processzor, még ha ez a ma kapható egyik legerősebb soho router is! Az USB 2.0 (ezt PC-ről tudjuk) simán átvinne 2,5"-os HDD-vel 25-30000K/sec-et, de a routeren ennek sajnos a közelébe sem ér, és erről még mindig a proci tehet! Talán, majd ha elérjük az 1GHz-et routerben...
-
MODERÁTOR
válasz Rengete #1486 üzenetére
Szia!
Ezt próbáld meg, meg aztán ki tudja mik az elvárásaid... Azt tudni kell, hogy még a NAS egy célhardver, egy routerben ezek csak plusz extra funkciók, amik még csak mostanság kezdenek igazán elterjedni, kifejlődni, tehát nem vagyok arról meggyőződve, hogy a router képes lesz a NAS teljesítményére ilyen téren! Milyen sebességre gondoltál torrent esetén? Milyen neted van?
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen videókártyát?
- Autós topik
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Xbox Series X|S
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Magisk
- További aktív témák...