- Nem kaphat a mellette lévő atomerőműből több áramot az Amazon adatközpont
- A Microsoft beszállt a világ legnagyobb karbonmentesítő projektjébe
- Így tréningezi az AI-modelleket az EU-ban a Meta
- 500 milliárd dollárnyi AI-szervert gyárt le az USA-ban az NVIDIA
- Gyengülő gazdasági kilátások, erősödő infláció: kevesebb okostelefont veszünk
-
IT café
ASUS RT-N66U (Kétsávos, Wireless-N900 Gigabit útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zolio3
senior tag
válasz
Rengete #7430 üzenetére
Igen, az biztos. Az volt a kérdés, hogy raid 0, vagy raid 1? Raid 0-ál összeadódik a két lemez kapacitása, viszont nem végez mentést az adatokról (nem redundásan működik). Egy nagy kötetet fogsz látni, melyben szinte teljesen összeadódik a két tároló kapacitása, és létrehoz még egy kisebb kötetet. Az adatsávokat viszont a két lemezre váltva teszi. Raid 1-nél a meghajtót tükrözik a másikra (az adat mindkét lemezre íródik). A letöltésnél ez nem gyorsabb, az írás normál sebességgel történik, az olvasás viszont gyorsabb, mivel párhuzamosan mindkét lemezről tudja olvasni az adatokat. Ha már seedelsz egy adatot, ott gyorsabb lenne. A szolgáltatók viszont a feltöltési sebességet azt lentebb szokták adni, mint a letöltésit.
-
Zolio3
senior tag
-
blakey
titán
válasz
Rengete #7428 üzenetére
Nem tudom nálad mi a gond, 36MB/s a letöltés (300-as net), közben megy a gyereknél a Steam, filmet nézünk NAS-ról két eszközön és semmi gond, bírja a router. 1X nem kellett újraindítani. Most 3 napja Merlint próbálok új beállításokkal és új szolgáltatói eszközzel, most jónak tűnik minden a Merlinnel is, előtte HGG-t használtam.
-
Zolio3
senior tag
válasz
Rengete #7428 üzenetére
Az attól függ. 1 db HDD-n sosem fog elérni ilyen sebességet. Seedel is vissza, tehát ugyanarra a lemezre írni is kell neki, és oszt is vissza, tehát olvasni is kell neki egyidejűleg. Egy HDD-vel lehetetlen kihasználni egy gigabitet. Ha van egy kétlemezes nasod, és nincs tükrözés (tehát raid 0-ban van), akkor elérheti esetleg a gigabitet, hiszen a tömbök nem feltétlenül egy lemezre esnek, és az írási/olvasási folyamat nem feltétlenül egy lemezre fog történni egyidejűleg. Aki HDD-re akar gigabites sebességet, annak legalább egy 4 lemezes nas lenne szükséges, legalább 3 lemezzel raid 5-be, vagy 4 lemezzel (HDD-vel) raid 10-be, és így részben/egészben a tükrözés is meg van oldva.
-
the.odzsy
aktív tag
válasz
Rengete #7420 üzenetére
Nálam valahogy ugyanígy csinál, a beépített Download Master programmal. Én torrentet kezdek letölteni a felcsatolt pendrive-ra és megáll a net. Be tudok lépni a routerbe, ott azt mutatja, hogy van net, de a kliens gépeken nem megy. Sokat kínlódtam, végül ráhagytam. De nem tudom mi lehet az oka.
-
blakey
titán
válasz
Rengete #7418 üzenetére
Nem lehet valami beállítási gond? Túl sok a lehetőség és lehet, hogy valami elkerüli a figyelmedet, a router maga nem sz@r maximum hibás a nálad lévő. Volt jónéhány routerem, ennél drágább is, ez a router árához képest a nagyokkal is versenyben van, nálam vezetéken és vezetéknélkülin is nagyon jól teljesít.
-
válasz
Rengete #1489 üzenetére
Nem is az USB 2.0, hanem inkább a processzor, még ha ez a ma kapható egyik legerősebb soho router is! Az USB 2.0 (ezt PC-ről tudjuk) simán átvinne 2,5"-os HDD-vel 25-30000K/sec-et, de a routeren ennek sajnos a közelébe sem ér, és erről még mindig a proci tehet! Talán, majd ha elérjük az 1GHz-et routerben...
-
válasz
Rengete #1486 üzenetére
Szia!
Ezt próbáld meg, meg aztán ki tudja mik az elvárásaid... Azt tudni kell, hogy még a NAS egy célhardver, egy routerben ezek csak plusz extra funkciók, amik még csak mostanság kezdenek igazán elterjedni, kifejlődni, tehát nem vagyok arról meggyőződve, hogy a router képes lesz a NAS teljesítményére ilyen téren! Milyen sebességre gondoltál torrent esetén? Milyen neted van?
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Óvodások homokozója
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- AliExpress tapasztalatok
- Mini-ITX
- További aktív témák...
- Magyar ThinkPad T490 - 14"iPS, i5-8365, 16DDR4 / 512 SSD, kevés üzemidő, Thunderbolt3 GARi +SZLA
- Latitude 7450 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő Ultra 7 165U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Magyar LENOVO THINKPAD T495 - 14"iPS MATT, R5 Pro ! 16/256 SSD, RadeonVEGA8 ujl.olv +SZÁMLA +GARI
- Lenvoo M90Q Gen 5 Micro - Mini PC - Core i5 14500T- 32GB DDR5 256GB NVMe SSD -gyári WIFI
- Lenovo Thinkpad P53 " Magyar bill "
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB FSP CMT240 Zalman 500W
- LG 55CS6 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Oppo A54s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest