- 797 millió euróra büntették a Metát a Facebook Marketplace miatt
- Indul az Amazon Temu-riválisa
- Tömeges letartóztatás volt Dél-Koreában az ország legnagyobb kriptocsalása miatt
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- Trump és az AI miatt 4 éves mélypontra került a Samsung
- YouTube
- Indul az Amazon Temu-riválisa
- Microsoft Excel topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Windows 11
- Hálózati / IP kamera
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Vírusirtó topic
-
IT café
ASUS RT-N16 (300 Mbps vezeték nélküli útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speederer
senior tag
ezert ugyerzem h a rakotott hdd,csak nas funkciora lehet eleg...furcsalom h a cpu nem eleg 1db wan es torrent letoltesre :S....
Ezt nem teljesen értem.
Amíg nem akarod használni a routerre kötött hdd-t, addig a proci alig van kihasználva. (Bár az intenzív wifi kapcsolat azért megfoghatja 1 picit.) De amíg pl te ezerrel tolod a torrentet a routerre kötött hdd-n, addig nyugodtan netezhetsz, töltögethetsz, kb mintha nem is menne a torrent. Persze azért itt a sávszélesség miatt limitálva lehet a móka, de gyors netnél nem gond.
A router szűk keresztmetszete itt igazából akkor jön elő, amikor a rákötött hdd-re/ről akarsz több géppel is másolni.
Kipróbáltam, hogy mennyire bírja, hogyha HD filme(ke)t akarok nézni a routeres vinyóról... 2 filmet (720p) elbírt, a 3.-nál már gondok voltak, nem ment folyamatosan. De úgy gondolom számomra ez elég.Más: 1 nap alatt routerrel seedelek kb 15GB-ot, PC-n ez kb 70-80GB volt. Ez ugye így csupán 20%-a, de ha a fogyasztást nézed:
A PC-m 130W körül fogyaszt, a 3,5"-os hdd-t pontosan nemtom (jövő 7en lemérem), de szerintem 10W-nál nem lehet sokkal több.
Ez így ugye fogyasztásban a 13-ada, miközben teljesítményben az 5-öde. De ha csak 10/5-el számolunk, akkor is fele annyit fogyaszt, mintha a gépet járatnám. (A routert úgy veszem, hogy ígyis-úgyis megy folyamatosan.)
És akkor még ugye kihagytam a számításból a drága UPC-t, meg közbe ha megy a PC, arról (is) nyugodtan mehet a torrent, aztán had szóljon!Kb ennyi, remélem többnyire érthető voltam.
A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!
Új hozzászólás Aktív témák
- DARTH MALAK GAMING PC // Core i7 930 // 8GB DDR3 // SSD+HDD // MSI GeForce GTX770 Twin Frozr 2GB
- Eladó 23.8" MSI PRO MP243X
- Lenovo Legion 5 Pro - 16" 2K IPS 240Hz, i7-13700HX, nVidia GeForce RTX 4060, 16GB, 512GB SSD - GARI
- Logitech G923 Xbox + Váltó ! 1 hónapos! KARCMENTES, HIBÁTLAN! Garanciás!
- Lenovo LOQ 15IRX9 (I5-13450HX, 16GB DDR5-4800, 1TB SSD NVME, RTX 4060 8GB) 6 NAP ÜZEMIDŐ! 3 ÉV GARI
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs