-
IT café
ASUS RT-N16 (300 Mbps vezeték nélküli útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
zsozso17
tag
válasz
Intruder2k5 #3898 üzenetére
a /dev/sda3-at nem nevezte meg
/dev/mtdblock3 24M 772K 23M 4% /jffs
/dev/sda3 916G 764G 106G 88% /tmp/mnt/sda3
/dev/sda1 966M 153M 764M 17% /opt
A jffs az jó megnyitom de nem kell átnevezni az /mmc-t mert abban már /nas van.
Hogy tudom átnevezni? -
zsozso17
tag
válasz
Intruder2k5 #3896 üzenetére
Nagyon elakadtam, itt tartok
#Device Mountpoint FStype Options Dump Pass#
/dev/sda1 /opt ext3 rw,noatime 1 1
/dev/sda2 none swap sw 0 0
/dev/sda3 /nas ext3 rw,noatime 1 1
Merjem ezt puttyba írni, nem vesznek el az adatok /mmc-ről? -
válasz
zsozso17 #3895 üzenetére
Ezt tedd rá... Persze, miután kicsomagoltad!
tomato-K26USB-1.28.RT-MIPSR2-095-AIO.trx.zip
Előtte a /jffs tartalmát nem árt menteni, erről infó itt...
http://users.atw.hu/asusrouterforum/index.php?topic=13.0
Ezután a /jffs/rootfs/tmp/etc/fstab-ban át kell írnod az /mmc mappát /nas-ra, mag még néhány file-ban meg kell tenni ugyanezt.
/opt/etc/rtorrent.conf
/opt/etc/profile
/opt/etc/lighttpd/lighttpd.conf
/opt/etc/init.d/S99rtorrentDe megcsinálhatod azt is, hogy az fstab átírása után letörlöd az /opt mappa tartalmát, meg a /nas alól is amik nem kellenek (www, www_log) és újratelepíted a scripttel a rendszert, ha ez szimpatikusabb...
-
zsozso17
tag
válasz
Intruder2k5 #3894 üzenetére
Akkor melyiket ajánlod? Torrent, media server és telepítenék rá mysql-t ha lehet. A Te oldalad leírása alapján mehet? Mit hagyjak ki , hogy ne töröljem a vinyó tartalmát.
-
válasz
zsozso17 #3893 üzenetére
Nem tudod átnevezni, de ez nem baj, az adatok nem vesznek el, nem kell semmit törölni, sem formázni, csak mivel az elérési út változik meg /mmc-ről /nas-ra, így a torrentek nem mennek tovább, csak egy hash ellenőrzés után! De ha ez nem lényeg, akkor cserélheted nyugodtan...
-
zsozso17
tag
válasz
Intruder2k5 #3892 üzenetére
Nem indul. Az /mmc-t át tudom nevezni /nas-ra? A torrentek nem érdekesek. Csak a gyerekek sok meséit nem tudom hova tenni, mert fut rajta a média sewrver is.
-
válasz
zsozso17 #3891 üzenetére
Most próbáld meg a lighttpd restart-ot... Amúgy tudsz feltenni új verziót, de mivel ez még a Victek féle verzió, /mmc mappával, így az összes torrent hash-elve lesz, mivel az újban már /nas mappa van az /mmc helyett! Ha netán van száz GB anyagod, akkor ez kellemetlen lehet!
-
zsozso17
tag
válasz
Intruder2k5 #3889 üzenetére
Nothing to be done.
Successfully terminated.
Nem kérdezett semmit.Ui: ez a verziom van
ased on Tomato Firmware v1.28
Tudok feltelepíteni egy teljesen új verziót úgy, hogy nem kell a vinyót törölni? -
-
zsozso17
tag
válasz
Intruder2k5 #3887 üzenetére
De a restartra nem indult el, akkor mi lehet a baj?
-
-
zsozso17
tag
válasz
Intruder2k5 #3885 üzenetére
Warning: bad ps syntax, perhaps a bogus '-'? See http://procps.sf.net/faq.html
PID TTY STAT TIME COMMAND
2 ? S< 0:00 [kthreadd]
4 ? S< 0:00 \_ [events/0]
5 ? S< 0:00 \_ [khelper]
3 ? S< 0:54 \_ [ksoftirqd/0]
18 ? S< 0:00 \_ [kblockd/0]
46 ? S< 0:02 \_ [kswapd0]
47 ? S< 0:00 \_ [aio/0]
45 ? S 0:00 \_ [pdflush]
44 ? S 0:00 \_ [pdflush]
89 ? S< 0:07 \_ [mtdblockd]
326 ? SN 0:00 \_ [jffs2_gcd_mtd3]
342 ? S< 0:00 \_ [khubd]
415 ? S< 0:00 \_ [scsi_eh_0]
416 ? S< 1:44 \_ [usb-storage]
564 ? S< 0:00 \_ [kjournald]
606 ? S< 0:00 \_ [kjournald]
1 ? Ss 0:06 /sbin/init noinitrd
281 ? Ss 0:00 hotplug2 --persistent --no-coldplug
320 ? Ss 0:00 buttons
321 ? Ss 0:00 console
322 ttyS0 Ss+ 0:00 \_ /bin/sh
328 ? Ss 0:00 syslogd -L -s 50
330 ? Ss 0:00 klogd
378 ? Ss 0:00 p9100d -f /dev/usb/lp0 0
501 ? Ss 0:00 telnetd -p 23
504 ? S 0:00 dropbear -p 2222 -a
25941 ? Ss 0:01 \_ dropbear -p 2222 -a
25943 pts/0 Ss+ 0:00 \_ -sh
25949 pts/0 R+ 0:00 \_ ps -afx
508 ? S 0:00 eapd
511 ? S 0:00 nas
520 ? Ss 0:00 crond -l 9
522 ? S 0:00 rstats
554 ? Ss 0:01 nmbd -D
556 ? S 0:00 \_ nmbd -D
571 ? S 0:06 dnsmasq -c 1500 --log-async
589 ? S 0:01 minidlna -f /etc/minidlna.conf -R
609 ? S 0:00 \_ minidlna -f /etc/minidlna.conf -R
610 ? SN 0:00 \_ minidlna -f /etc/minidlna.conf -R
593 ? SNs 0:00 smbd -D
25775 ? SN 0:00 \_ smbd -D
662 ? S 0:00 /bin/sh /opt/bin/mysqld_safe --datadir=/opt/var/lib/m
740 ? S 0:00 \_ /opt/libexec/mysqld --basedir=/opt --datadir=/opt
804 ? S 0:00 \_ /opt/libexec/mysqld --basedir=/opt --datadir=
805 ? S 0:00 \_ /opt/libexec/mysqld --basedir=/opt --data
848 ? S 0:00 httpd
967 ? Ss 0:00 /opt/bin/php-fcgi
1097 ? S 0:00 \_ /opt/bin/php-fcgi
1098 ? S 0:00 \_ /opt/bin/php-fcgi
1078 ? Ss 0:09 /opt/bin/SCREEN -dm -S rtorrent
1109 pts/1 RNs+ 29:10 \_ /opt/bin/rtorrent -n -o import=/opt/etc/rtorrent.
1105 ? Ss 0:00 udhcpc -i vlan2 -b -s dhcpc-event -H unknown -m -
válasz
zsozso17 #3883 üzenetére
PUTTY-ba kell beírni...
root@INT-ROUTER:/tmp/home/root# ps -afx
Warning: bad ps syntax, perhaps a bogus '-'? See http://procps.sf.net/faq.html
PID TTY STAT TIME COMMAND
2 ? S< 0:00 [kthreadd]
5 ? S< 0:00 \_ [khelper]
4 ? S< 0:00 \_ [events/0]
3 ? S< 1:32 \_ [ksoftirqd/0]
22 ? S< 0:00 \_ [kblockd/0]
25 ? S< 0:00 \_ [khubd]
55 ? S< 0:00 \_ [aio/0]
52 ? S 0:18 \_ [pdflush]
53 ? R 1:52 \_ [pdflush]
54 ? D< 0:14 \_ [kswapd0]
97 ? S< 0:19 \_ [mtdblockd]
337 ? SN 0:00 \_ [jffs2_gcd_mtd3]
406 ? S< 0:00 \_ [scsi_eh_0]
407 ? S< 3:00 \_ [usb-storage]
599 ? S< 0:00 \_ [kjournald]
688 ? S< 0:02 \_ [kjournald]
1 ? Ss 1:24 /sbin/init noinitrd
291 ? Ss 0:00 hotplug2 --persistent --no-coldplug
331 ? Ss 0:00 console
332 ttyS0 Ss+ 0:00 \_ /bin/sh
330 ? Ss 0:00 buttons
339 ? Ss 0:00 syslogd -L -s 50 -b 1
341 ? Ss 0:00 klogd
500 ? S 0:00 eapd
503 ? S 0:00 nas
520 ? Ss 0:00 crond -l 9
524 ? S 0:14 cstats
526 ? S 0:00 rstats
553 ? Ss 0:03 nmbd -D
554 ? S 0:00 \_ nmbd -D
567 ? S 0:15 dnsmasq -c 1500 --log-async
569 ? Ss 0:26 dnscrypt-proxy -d -P 40
608 ? SNs 0:00 smbd -D
31104 ? SN 0:00 \_ smbd -D
861 ? S 1:47 /opt/sbin/lighttpd -f /opt/etc/lighttpd/lighttpd.conf
862 ? Ss 0:00 \_ /opt/bin/php-fcgi
1009 ? S 7:10 \_ /opt/bin/php-fcgi
975 ? Ss 0:07 /opt/bin/SCREEN -dm -S rtorrent
1069 pts/1 SNs+ 38:18 \_ /opt/bin/rtorrent -n -o import=/opt/etc/rtorrent.conf
1057 ? S 0:00 miniupnpd -f /etc/upnp/config
1066 ? Ss 0:00 udhcpc -i vlan2 -b -s dhcpc-event -H INT-ROUTER -m
1866 ? Ss 0:00 vsftpd
30403 ? S 0:00 httpd
30406 ? S 0:00 dropbear -p 2222 -a
32141 ? Ss 0:01 \_ dropbear -p 2222 -a
32145 pts/0 Ss+ 0:00 \_ -sh
32156 pts/0 R+ 0:00 \_ ps -afx
root@INT-ROUTER:/tmp/home/root# -
zsozso17
tag
válasz
Intruder2k5 #3882 üzenetére
Ez a ps -afx nem tiszta, hol keresem?
-
-
zsozso17
tag
válasz
Intruder2k5 #3880 üzenetére
A putty azt irta starting webserver, de nem jártam sikerrel.
-
-
zsozso17
tag
Sziasztok
Olyan problémám van, hogy a tomaton meghaltak a weboldalak többek közt az rtorrent is. Minden más megy rendesen. -
Flashcash
Közösségépítő
válasz
Intruder2k5 #3877 üzenetére
Én már régóta azt követem, hogy ami jól működik ahhoz inkább nem nyúlok, mert csak gond lesz vele.
Elsősorban a PPTP VPN grafikus felülete miatt lehet, hogy majd lecserélem a 083V verzióm, de még várok vele.
-
-
Flashcash
Közösségépítő
-
Laybee
őstag
válasz
Intruder2k5 #3874 üzenetére
Rendben, köszönöm.
-
Szia!
5MB/sec-el? Az közelítőleg igen... Bár szokott az menni 6 felett is, ez a töredezettségen is nagyban múlik, de gondolom akkor ezzel sem lennél kisegítve... Ettől még valamivel gyorsabb az FTP, ami 7-8MB/sec, de ott nagyon megnyitni nem fogsz semmit, esetleg le/fel másolni. Illetőleg az NFS, ami (nem saját mérés szerint) ott van a 10MB/sec közelében, de ehhez meg illik a Linux alapú kliens!
-
apszi
őstag
válasz
Intruder2k5 #3871 üzenetére
Igen az tiszta sor, hogy az USB 2.0 paraméterein belül marad, ha a csatolófelület is az, ezt csak azért pedzegettem, mert nem kizárt, hogy alaplap csere lesz, ami már mindenképp 3.0-ás lesz, és gondoltam akkor már időnként összekötöm a hasznosat a gyorssal, de mivel te is mondottad, hogy ilyen jellegű tapasztalatok még nincsenek, ezért asszem ezt a kérdést egyelőre nem fogom erőltetni…mindenesetre köszi a kommentet
.
-
Laybee
őstag
Szia Intruder2k5! Olyan kérdésem lenne, hogy normális jelenség, hogy 5megával tudok csak másolni a külső hdd-ről a lanon lévő gépre? Nekem ez a hálózati meghajtóban megnyitni bármit dolog nem jöt be, lassú sajnos.
-
Szia!
Az áramellátás egészen a kipróbálásig kérdés fog maradni, erre senki nem fog tudni tuti választ adni Neked! Elméletileg ugyanis nem nagyon létezhet olyan HDD + USB-s külső ház párosítás, aminek együttes áramfelvétele bőven belül marad az 500mA-en, ami az USB port által maximálisan leadható áram erőssége! Ez az elméleti része a dolognak, de persze ennek ellenére mégis vannak olyan cuccok, amik gond nélkül működnek ilyen összeállításban, ezt viszont csak kipróbálni lehet, mivel a fentiek alapján elvileg lehetetlen!
Mivel az USB 2.0 és az USB 3.0 kompatibilis egymással, így ez sem jelenthet gondot, de remélem az Neked is egyértelmű, hogy a 2.0-ás porton az eszköz is csak 2.0-ás módban fog működni! Na persze ennek sincs sok jelentősége, hiszen a hardver egyéb korlátai miatt az elérhető átviteli sebesség az USB 2.0 sebességét sem éri el...
-
apszi
őstag
Szia Mindenki!
Nos, lassan eljutottam oda, hogy drága kis routeremet megszeretném ajándékozni egy külső vinyóval. Ennek kapcsán egy villám költői kérdésem lenne hozzátok.Mi történik akkor, ha a hőn szeretett N16-os routeremre egy USB3.0-ás csatolófelülettel ellátott eszközt, egy külső winyót, vagy egy külső házzal ellátott winyót kötnék, aminek nincs külső tápja? Vajon tudna vele mit kezdeni a router? Véleményeket előre is köszi!
-
Laybee
őstag
válasz
Intruder2k5 #3866 üzenetére
Úgy értettem, hogy első unmountra foglaltat jelzett, rá 10mp-re újrapróbáltam és leválasztotta.
-
vargalex
félisten
válasz
Intruder2k5 #3866 üzenetére
A killall parancs csak egy TERM signal-t küld az alkalmazásnak, aztán majd az jól eldönti, hogy mit csinál vele. Szabványos megoldás szerint ilyenkor szabályosan le kell állnia, azaz minden futó folyamatát szabályosan leállítja előbb, majd terminál. Ez nyilván az alkalmazás bonyolultságától függően időbe telik.
De bármikor írhat bárki (ha gondolod, írok neked) egy olyan C programot, ami a TERM signal-ra nem fog reagálni, csak kill -9 -el lőhető ki. -
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz
#95590400 #3853 üzenetére
Ha a zavarvédelme rossz akkor bezavarhat az elektronikai eszköz a routernek. Nem maga az infra, hanem a többi alkatrésze. Nem véletlenül csinálják az EMC teszteket meg az FCC minősítéseket.
Van itthon olyan eredeti kínai usb hubom, amit ha bedugok a gépbe azonnal elmegy a kép a PCI-os és AGP-s TV tuneremen.
-
Laybee
őstag
válasz
Intruder2k5 #3861 üzenetére
Azért este megnézem mi fut, érdekes ez, mert amikor beállítottam, szépen leválasztotta. Azóta nem történt semmi változás és mégse.
-
-
Laybee
őstag
válasz
Intruder2k5 #3859 üzenetére
Azért akarom leválasztani, mert a vinyó eléggé melegedős fajta, másrészt nem zajol nekem éjjel. Úgy nem jó, hogy leállítom a routert, hisz éjjel az se megy?
-
Mondjuk ilyen napi szinten történő leválasztásra én nem vagyok berendezkedve, az igazat megvallva a routerem HDD-je még sosem volt közvetlenül PC-re dugva, mert én nem is szoktam leválasztani. Az ott megy, amióta megvan!
Van három megoldás...
1. Belépsz PUTTY-al, és megnézed, hogy mi foghatja a lemezt, és ami ilyen, azt kilövöd! ps vagy ps -afx és ott látod a futó folyamatokat...
2. Valamikor régebben ecaddict tett közzé ilyen USB HDD leválasztó scriptet, vagy itt, vagy talán még a WL-500g Premium topikban... Ezt megkeresed, beteszed a megfelelő helyre (ugyanoda, ahova a tegnapi 2-3 sort), és kész.
3. Lerángatod leválasztás nélkül, és reménykedsz, hogy nem sérül meg a filerendszer!
-
Laybee
őstag
válasz
Intruder2k5 #3857 üzenetére
Tudtommal nem. Egyedül az intézőben van hálózati hely, semmi más nem fut vagy legalábbis nem tudok róla. Úgy telepítettem mint az Asus fórumon le volt írva.
-
-
Laybee
őstag
válasz
Intruder2k5 #3839 üzenetére
Szia! Egész napos torrentezés követően ismét foglalt a vinyó, nem tudom leválasztani. Minden úgy van, ahogy írtad.
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #3854 üzenetére
akkor ami még szóba jöhet: az olvadó jégsapkák, a közeledő pólusváltás okozta mágneses interferenciák, rontás, boszorkányság, fekete mágia, ufótevékenység, a földkéreg alatt élő gyíkemberek áskálódásai és egyéb paranormális és fenomenális tevékenységek valamint a globálcionista építőipari szabad és elfoglalt kőműves páholyok, erkélyek és egyéb magaslati klubtevékenységek.
mit hagyhattam ki? -
-
törölt tag
hát ez marha jó, el kellett tennem a rútert a régi helyéről... pedig összesen annyi történt az elmúlt időszakban, h a mellette lévő konnektorba bekerült egy infrás távkapcsolós aljzat. az bezavarhatja? hiszen csak egy vevő van benne...
-
törölt tag
nekem meg most a wifi kezdett el megint vacakolni. tuti, h az asus gyíkja, mert a 30 méterre lévő utp kanócán lógó tp1043 tudja a 90 gigabitet minden eszközzel, amivel az asus szarakodik.
melyik most a legújabb és kipróbált, nem vacakolós, ajánlott shibby féle paradicsom? -
válasz
Cthulhu Dawn #3849 üzenetére
Akkor sajnos passz, ilyennel még nem találkoztam!
-
Cthulhu Dawn
őstag
válasz
Intruder2k5 #3848 üzenetére
Igen ott van, de egyébként nem csak ennél a torrentnél csinálja ezt.
-
válasz
Cthulhu Dawn #3847 üzenetére
Onnan szoktam én is tölteni, de ilyen üzivel sosem találkoztam, csak amikor tényleg töröltek egy torrentet! Ráadásul, ezt az üzenetet nem saját kútfőből szedi a kliens, hanem a tracker küldi neki, mert más oldalak esetében ezt láttam már magyarul is kiírva (regisztrálatlan torrent). Nem lehet hogy az asztali gépen a kliensben be van kapcsolva a DHT, és ezért tudja tölteni? Ha megnézed nCore-on, ott van a futtatott torrentjeid közt az, amit töröltnek ír a router?
-
Cthulhu Dawn
őstag
válasz
Intruder2k5 #3845 üzenetére
ncore
-
-
válasz
Cthulhu Dawn #3843 üzenetére
Meg lehet tudni, hogy melyik tracker? Ha nem titok...
-
Cthulhu Dawn
őstag
válasz
Intruder2k5 #3842 üzenetére
Köszi a gyors választ, csak az a baj, hogy a torrent nem csak elméletben jó, asztali gép kliensén gond nélkül jön lefele. Az összes új torrenttel ezt jelzi.
-
válasz
Cthulhu Dawn #3841 üzenetére
Szia!
Az "unregistered torrent" akkor jelenik meg az állapot információnál, amikor azt törlik a trackerről, mondjuk, mert nem felel meg a szabályzatnak... Ilyenkor az adott torrent a kliensben piros lesz, és a fentebbi megjegyzést kapja!
A félig letöltött torrenteket, illetve szabálytalan leállítás / újraindítás esetén még akár a 100%-ban letöltötteket is, leellenőrzi a kliens... Egyszerre mindig csak egyet, a többi pedig "Várakozik" státuszba kerül mindaddig, amíg rá nem kerül a sor, és végig nem megy rajta a hash ellenőrzés... Ha ez megvan, akkor folytatódik a letöltése, vagy kerül seed-be!
-
Cthulhu Dawn
őstag
Helló!
1.28-as shibby féle Tomaton úgy tűnik elromlott a ruTorrent nálam. Amikor új torrentet adnék hozzá akkor unregistered torrent hibával nem tölt, és e mellé még van egy rakat torrentem ami le van ugyan töltve, de valamiért 0%-ot ír neki, és nem seedel, csak várakozik. Mi lehet a baja?
-
Laybee
őstag
válasz
Intruder2k5 #3839 üzenetére
Tökéletes, köszönöm!
-
Az egy dolog, hogy nem tölt, de gondolom fut az rtorrent, a lighttpd, screen, stb... Próbáld meg úgy, hogy az USB and NAS -> USB Support -> Run before unmounting mezőbe tedd be ezeket a sorokat...
/opt/etc/init.d/S99rtorrent stop
/opt/etc/init.d/S80lighttpd stop
sleep 5
killall rtorrent
killall screen
killall lighttpd -
Laybee
őstag
Olyan problémám lenne, hogy amikor le szeretném választani a vinyót a routerről, akkor kiírja, hogy foglalt. Torrent része nem tölt semmit. Mi ennek a szabályos menete?
-
válasz
Bucicimaci #3834 üzenetére
Már megy, pont most lestem rá, de eddig nem ment semmilyen atw-s oldal, vargalex kollégával is megbeszéltük tegnap, az övé sem ment!
-
akom
őstag
válasz
Bucicimaci #3834 üzenetére
Nálam se jó.
A kapcsolódás sikertelen
-
Bucicimaci
tag
@Intruder2k5 mi lett az asusrouterforum-mal?
-
-
Dot
őstag
Hali!
Jelenleg Tomato Firmware RAF1.28.8656 MIPSR2_RAF K26 USB VPN van az N16-omon.
Hogy tudnám vagy melyi FW-vel lehetne a legjobb teljesítményt elérni wifivel a következő helyzetben:
a piros vonal 2 végén vannak a lakások, 'tiszta' rálátással/nem zavar be a háztömb, csak a kép fura/! Ahogy látható, illetve amennyit a google maps csal, kb 100-120méter lehet a távolság. 3 emelt van közöttük. Mindkét eszköz az ablakpárkányon van/belül/
Ez/lesz/ a vevő.
Míg nem érkezik meg a vevő kellene fw-t cserélnem!más: ezzel a fw-vel ha maximummal/10,3-10,4MB/s (pppoe)/ töltök torrenten és olyan 100-200 peerhez csatlakozom, akkor eléggé meghal a router! Nem tölt be oldalakat, ledoba az msnt és néha a netet is!
-
akisbandi
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #3817 üzenetére
Egy rovid visszajelzes:
Atirtam 30-ra, lassan ket napja megy a rendszer, a connection uptime is masfel napos.
Soha sem fogom megtudni, hogy nem csak valami szolgaltatoi problema volt e a hatterben.
Aztan akar kedzdodhet minden elolrol. Meglatjuk.
Addig is kosz a segitseget! -
Laybee
őstag
válasz
Intruder2k5 #3829 üzenetére
Köszönök mindent!
-
-
Laybee
őstag
válasz
Intruder2k5 #3827 üzenetére
Igen, megcsináltam, köszi. Utolsó kérdés. Ha valami miatt le szeretném venni a vinyót, akkor mit kell tennem? Arra értem, hogy nem lesz baj ha nem lesz felmountolva a vinyó a router indulásánál?
-
-
Laybee
őstag
válasz
Intruder2k5 #3825 üzenetére
És őt hol találom?
-
Ezt igazából az rtorrent.conf-ban kellene beállítani, mert a rutorrent-ben ez nem maradandó! Az rtorrent.conf-ban...
max_peers = 25 (letöltési szál torrentenként)
max_uploads = 5 (feltöltési szál torrentenként)
download_rate = 500 (max letöltési sebesség)
upload_rate = 50 (max feltöltési sebesség)
max_downloads_global = 100 (összes letöltési szál)
max_uploads_global = 10 (összes feltöltési szál) -
Laybee
őstag
válasz
Intruder2k5 #3823 üzenetére
Ezzel is ugyanaz volt a helyzet, de a beállítás sikerült.
Lenne még egy kérdésem, rTorrent beállítása.
A beállításokban a Letöltéseknél szerepel a feltöltési szálak száma és a Kapcsolatoknál az Other limitationnál is ez szerepel. Mit hogyan állítsak be?
Korábbi postodból olvastam a feltöltés 10 és a torrentenként 5 és letöltésnél 100/25-öt. Csak nekem valahogy nem egyértelmű a dolog. -
Laybee
őstag
válasz
Intruder2k5 #3821 üzenetére
Szia! Lenne egy kis probléma. Midnight commander paneljének határánál nem vonal van hanem ékezetes a betű. Mit állítsak be? Köszi előre is.
-
-
Gh0sT
addikt
válasz
Intruder2k5 #3814 üzenetére
Közben újabb megoldandó probléma merült fel.
Beállítottam frankón az FTP-t az általad javasolt mountolós módszerrel. Sajnos azonban a céges proxy miatt nem tudom a 21-es porton, sőt igazából semmilyen porton elérni a szervert. Létezik valamilyen webes elérhetőség, ahol böngészőn keresztül tudok fel és letölteni? Az autoindex alkalmas lehet erre, amit az oldaladon említesz?
-
válasz
ImpersonatoR #3818 üzenetére
DualWAN firmware-el talán igen, de sosem próbáltam...
-
Az lehetséges, hogy mondjuk wifin kapcsolódom a saját RT-n16 ommal egy másik routerhez és annak az internet elérését is használja le és feltöltéshez? (tehát mondjuk megdupláznám a leötlésem mert van itthon t-home os meg PR telecomos netem is)
-
-
Gh0sT
addikt
válasz
Intruder2k5 #3814 üzenetére
No, úgy tűnik normalizálódik a helyzet, 550 KB/sec most az átlag. Ez közel van az elméleti maxhoz.
-
akisbandi
aktív tag
válasz
akisbandi #3810 üzenetére
Sikerült előidéznem mesterségesen a problémát.
Kihúztam a router wan portjából a kábelt. Egy pár perc után rájött, hogy nincs net (lehet ezt a pár percet kellene megnövelni valahogy), majd áttért connecting módba. Visszadugtam a kábelt, próbált bejelentkezni, de nem sikerült neki, kiírta a kapott ip-t (fix) egy pillanatra, majd kinullázta. És ekkor csak az áramtalanítás segít.
Valószínűleg a szolgáltató vacakol (nem nehéz neki, akár egy fa is közbeszólhat a rálátásra, mivel MDSL) és random meg-megszakad a kapcsolat, a router pedig nem talál vissza. Vagy a sűrű próbálkozás miatt kitiltanak? PasszValamit lehet rajta állítani?
-
-
Gh0sT
addikt
válasz
Intruder2k5 #3812 üzenetére
Én beszéltem hülyeséget, elnézést. Digis voltam korábban és most váltottam UPC-re, ahol az uploadom 5 Mbit/sec. A régi upload ugrott be, ahol tényleg tudtam a 2 MB/sec-et.
A script bent volt, ennek tükrében viszont már az 500 KB/sec-el is rendkívül elégedett lennék.
-
Ez a 200K nagyon kevés, én ettől kisebb értékekkel tudok jóval nagyobb sebességgel feltölteni, illetve ehhez hasonló rtorrent.conf-al simán megy a 2MB/sec feltöltés 80/25 DIGI-vel! A tűzfal scriptet betetted? Administration -> Scripts -> Firewall
iptables -D INPUT -j DROP
iptables -I INPUT -p tcp --dport 6890 -j ACCEPT
iptables -I INPUT -p tcp --dport 443 -j ACCEPT
iptables -t nat -A PREROUTING -i nvram get wan_ifname -p tcp --dport 443 -j DNAT --to-destination nvram get lan_ipaddr:443
iptables -A INPUT -j DROPumount /cel_mappa
-
Gh0sT
addikt
válasz
Intruder2k5 #3809 üzenetére
Igen, köszönöm!
Mondjuk még mindig csak 200 KB/sec az átlag, de már láttam olyat, hogy felszaladt néha fél mega/másodpercre is.
Az a fura, hogy olyan torrentet töltenék vissza, ahol van 600 seeder és kb. 500 peer és csak egy valaki csatlakozik hozzám.
Szerk: a mount használata már igen jól megy, csak igény lenne valami ellentétes parancsra is, amivel unmountolni lehet. Létezik ilyen?
-
akisbandi
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #3805 üzenetére
Csak azért furcsa, mert elég az Asusnak egy újraindítás és akkor megy, mindeközben a routerboard és a voip modem áram alatt marad. Gondoltam valami beállítási gond van, bár akkor másfél hónapig miért nem csinálta.
Mindegy, álljon csak meg, az asust hagyom és a másik kettőt fogom csak újraindítani. Aztán ha nem jó, akkor csinálok egy nvram törlést.
Addig is köszi.
-
-
-
Gh0sT
addikt
válasz
Intruder2k5 #3806 üzenetére
Erről a mount bind-ről van esetleg az oldaladon leírás?
-
Hát ilyet szerintem csak úgy tudsz megcsinálni, ha létrehozol adott usernek egy külön mappát, ami legyen mondjuk /nas/ftpusers/user1 és ebbe a mappába mount bind-el becsatolod az összes olyan mappát, amit szeretnél elérhetővé tenni neki, mivel az FTP nem fogja követni a symlink-et szerintem!
-
-
Gh0sT
addikt
válasz
Intruder2k5 #3803 üzenetére
1.28-as a Tomato verzió.
Van root directory, egyelőre üresen hagytam.
Valami olyasmit szeretnék, hogy van a \nas\!Megosztas mappám.
Ebben vannak további könyvtárak:
- Zene
- Filmek
- KépekNamost azt szeretném ha user1 látná a filmeket, user 2 a filmeket és zenéket, user3 a Képeket és Filmeket. Ezt így lehet?
Szerk: igen, az lenne a legtutibb, hogy private/public mellé plusszban látnák a megosztás bizonyos részeit.
-
-
akisbandi
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #3800 üzenetére
Egy darabig ugy ment, hogy a Linksys VOIP nem volt bekotve, de ugyanezekkel a beallitasokkal. Majd egy jo honapja mennek bekeben, egymas mellett. A voip bridge modban van gondolom.
Szoval van a router, az tarcsazza a routerboardon keresztul a netet. A linksys voip csak kozejuk van iktatva.
-
Gh0sT
addikt
válasz
Intruder2k5 #3799 üzenetére
Köszi, elvileg megcsináltam.
FTP-s kérdésem is lenne: működik frankón, viszont valahogyan lehet olyat csinálni, hogy a nas egyik mappáját is megosszam bizonyos felhasználókkal? Létezik valami olyan jogosultság kiosztás, ami a private/public mappákon kívül azt is megengedi usereknek, hogy többet lássanak?
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X +RX 6800 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- Apple iPhone 12 // 128 GB // Kártyafüggetlen // 78% akku
- ASUS Zenbook 14 UX425E i7 1165g7/16GB/512SSD/új akku!/1.14kg
- Moza R5 bundle + next level racing wheel stand 2.0
- HP ProDesk 600 G4 SFF PC, 8. generációs i3 Quad Gore CPU
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Watch Active 2, 1 Év Garanciával
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest