- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Jelszókezelők
- YouTube
- ArchiCAD és Artlantis topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Mikrotik routerek
- Hálózati / IP kamera
- Vakarja a fejét a félvezetőipar: az egekben az antimon ára
-
IT café
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BitRider
senior tag
válasz Aurig@ #168901 üzenetére
Köszi, tényleg jó eddig a FairEmail. Szépen beleül az értesítésekbe és valóban "monitoroz", kapom egyből az értesítéseket, amikor azt kell. Kár, hogy nem csináltam meg előbb, így nem buktam volna jó sok pénzt...
Egy korábbi kérdésedre: én az F-Droid-ból raktam fel, de nekem is egyből frissítéssel kezdte. Szerintem nem a keretrendszerek szarok, hanem egyszerűen a fejlesztő lusta ilyen szempontól – meg igazából nem nagyon számít, hiszen megoldja a saját frissítését. A lényeg, hogy felkerüljön valahonnan az app, cserébe onnantól fogva független az áruházaktól + így biztosan frissítésre kerül, amikor szükséges.
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
Van olyan mail-ellenőrző szolgáltatás, ami biztosan jelez max 10 percen belül email érkeztekor? Hiába próbálom kikapcsolni az altató funkciókat, csak-csak rendszeresen előfordul, hogy akkor kapom meg a gmail-emet a hivatalos alkalmazásban, amikor elkezdem pakolászni a telefonomat vagy feloldom a képernyőt – vagy akkor sem...
Olyan app létezik vajon, ami kifejezetten jelez is, ha nem sikerült nethez jutnia? Vagy szolgáltatás, ami SMS-t küld... Ez így nonszensz, hogy az idegszálaim árán spórol a telefon a kibaszott árammal, amit senki se kért tőle. Kifejezetten sok melóról lemaradtam már emiatt... [ Redmi Note 11 Pro 5G ]
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
Bocs, ezt leginkább DrKapocs-nak szántam. Két oldala is van, ami hivatalos (régi / új), de a githubos forrás a legjobb, amit linkeltem. Ne azt mentsd majd el, amire átdob, hanem ezt a "latest" végűt, mert ez mindig a legújabb verzióhoz vezet automatikusan. Ahogy nézem, az oldalakon is jók a linkek a legújabb béta és stabil verziókhoz, de a fejlesztői forrás a tuti.
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
Oda is van írva, hogy csak a régi neve a Next, tehát ugyanarról van szó. A linkedben is látszik a next, ami a simára irányítódik át.
Amúgy nem attól lesz jó valami, hogy a domain névért külön fizet, nem attól lesz "hivatalosabb". A githubon meg pont lehet látni, hogy mennyire tartják karban és leginkább ez a lényeg. Úgy néz ki, folyamatosan vannak release-ek, de a legutolsó stabil is csak 2 hetes. Én az utóbbi linket használnám a letöltéshez, ez a biztos.
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz Mr. Erikszon #168247 üzenetére
Asztali WhatsApp kliensbe sem szinkronizálódnak át? Mert ha igen, az lehetne a köztes állomás.
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz WhiteWalker #168154 üzenetére
+1
Licensszel, ami kb. 1200 forint, a legjobb fájlböngésző droidra.
Egyéb felhő, ftp stb. mappákat is elér.[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz svgyula #168130 üzenetére
A gyorstöltő abban segít, hogy 20 és 80% közt kényelmesen tarthasd az akksit, hiszen csak 1-2 alkalommal kell csak egy picit felrakni a töltőre, míg mondjuk megiszon egy kávét. A jobb elektromos eszközök, laptopok és autók is ezt csinálják: ha nem kéred direkte a full töltést, akkor csak 80-90-ig szívják tele magukat, és gondolom, ezek nem a placebo-hatásra gyúrnak.
Annyit finomítanék a melegedés dolgon, hogy addig melegszik a töltőn a teló, amíg ténylegesen van töltés, de ha elérte a 100-at, akkor melegedés valóban nincs, vagy szinte kimérhetetlen a szintentartás alatt. Nem a melegedés a probléma.
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz D1L1ZS #168058 üzenetére
Ezt a Niagara-t launchernek hívni is erős túlzás. Ez csak egy appkereső.
Nekem még mindig sokkal intuitívabb az, hogy kirakok mindent 3 screenre, illetve egy attól függetlenül tekerhető alsó sávra (Nova Launcher Prime ugyebár), és a maradék appot sem egy hosszú listában meg név alapján keresem, mint egy fasz, hanem az app drawert is szépen kategóriákra bontottam. Mindennek megvan a megjegyezhető helye a widgetekkel együtt, ami által izommemóriából lehet tolni a dolgokat és sokkal több hasznos infóhoz jutsz, mint egy listából.
Értem, hogy cserébe az ilyet fél perc beállítani, de a praktikumról eszerint nagyon más elképzeléseink vannak (ami persze nem baj). A Smart launcherrel is ez volt a bajom emlékeim szerint, ha a bal oldalról előhúzható lista helyett egy hasznos screen is lehetne akár. Nem véletlen, hogy az Apex / Nova ennyire népszerű, nehéz jobbat kitalálni egy rendesen beállítható többképernyős rendszernél, ami a widgeteket is rendesen kezeli.
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz BitRider #167961 üzenetére
G22 lenne ideális, mert azon legalább a rendszer is új, de pont jegeltek egy olcsó verziót a linkelt oldalon. Hátha a másik ledumálható valamennyire... Szóval lehet ragaszkodni az ilyen ősi hulladékokhoz, de pont nem érdemes. Ha bármilyen – akár belépőszintű, de – újabb készülékről lenne szó, akkor lenne mit megoldani, de azon a 2016-os izén, amin éppen elfér a rendszer meg a programok, nincs mit sajnos.
A Win-es laptopoknál is lejátszódott ez az evolúció, és ott szerencsére már túl vagyunk azon a korszakon (Intel Atom ), amikor is még kezelhetetlenül gagyikat adtak ki belépőszinten. Most már egy akármilyen masinát megveszel újonnan (de SSD-vel), az normálisan fog menni. Ugyanez van a telefonoknál is. Túl kell lépni ezeken a kis memóriás, kis tárhelyes szarokon (meg a 60 Hz-es képernyőkön) és még kezes is lehet a motyó.
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz rlazol #167954 üzenetére
Az ok maga a rendszer és a programok, illetve a tényleg röhejesen kicsi 1,5 GB memória. Az semmire se elég, 4 a MINIMUM bármilyen mai applikáció – netán kettő-három együttes – kezelésére. Ezt nem fogod tudni kikerülni, sem megjavítani.
20-40 között lehet kapni ilyeneket használtan. A Nokiákat tudnám javasolni, azokon stock rendszer fut, így eleve kevesebb a szutyok.
[ Szerkesztve ]
-
-
BitRider
senior tag
válasz rlazol #167933 üzenetére
Most nézem: a RAM mérete 1,5 GB. Anyám... Egymásra nyitják a dolgok magukat - gondolom, minden mindig újratölt, ha váltogatsz az appok között. Ez még a szenvedős korszakból való. Utána már nagyjából a belépőszint is használhatóbb és a rendszer is frissebb.
Valamit nézz használtan szerintem... 4 GB a minimum, a 6 tök jól használható, új fő telót pedig meg már nem vennék 8 GB alatt. De a 1,5 ilyen örömmel bezúzós féle, el kell engedni.
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz rlazol #167933 üzenetére
Valójában a CCleaner a bloatware-sége ellenére tök jó: egyszer telepítsd, a hülyeségeit próbáld kikerülni, takaríts vele egyet, utána uninstalláld! Volt még az SD Maid - nem tudom, az mennyire ajánlott mostanság. Ezek jó eséllyel lepucolnak egy csomó cache-t és társait. Ha valamelyik program vackait nem törlik, akkor manuálisan is mennie kell az adott app infójában (gyorsítótár > del). A böngésző esetén annak menüjében keresd meg a takarító funkciót!
Utána az appok között meg tudod még nézni, hátha van olyan, ami nincs a Samsung által rögzítve és törölhető, ha fölösleges (az összes ilyen Google TV, Booking.com és társai).
Illetve SD kártyát is pakolhatnál a telefonba, arra pedig át lehet telepíteni az automata indítást nem igénylő appokat. Tehát a launchert, a Gmail-t, az üzenetküldőket hagyd a belsőn, de az egyebek mehetnek a kártyára.
Ezen kívül a kamera célmappája is átállítható a kártyára. Nagyjából ezeket tudod megtenni, szokott segíteni. Ha nem fogad SD kártyát sem, akkor viszont kula, és vennék egy valamivel újabbat több tárhellyel és memóriával - legalább nem lenne kínszenvedés használni.
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz Fall-N #167733 üzenetére
De mindegyik kinyitja az adott lejátszott szám infóit, amint elindítod, én meg erre nem vagyok kíváncsi, maradjon a listán. A mappák közül is csak azok tartalmát akarom listáztatni, amelyikeket bejelölöm. Na, ezeket igen kevés tudja. Plusz rohadt jól beállítható a BT kezelés: mikor induljon újra, pausoljon, folytassa a lejátszást, álljon le stb. Én meg pont rohadtul nem vagyok kíváncsi az ID tagelre. Tudom, hogy mit töltöttem le. Szóval ezek egyáltalán nem triviális dolgok a lejátszóknál, 99% ezt a lista alapú buzulást nyomja.
-
BitRider
senior tag
válasz mizoli #167701 üzenetére
Persze, ahogy írtam is, a Folder Music Player Full-ra. 600 ezer lejátszó közül ez kevese azoknak, amik azt tudják faszságok nélkül, amire kíváncsi vagyok: mappa listát és lejátszást. A berakott képek marha rosszak, ennél azért kompaktabb és használhatóbb, mint ahogy a Play-en kinéz. De pl. ilyen apróságok vannak benne, hogyha elkattintod a zenét véletlenül, akkor van undo gomb.
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz Oldman2 #167684 üzenetére
Én eléggé megválogattam szerencsére, összesen vettem vagy 10 appot. Abból ami fölöslegessé vált az idők folyamán, az a Smart Keyboard Pro és a PlayerPro. Nem sok.
Szerintem arra nincs semmi, hogy pont a fizetőseket rendezd (amúgy mégis, mi alapján kéne ezt tennie?), de már azt a lehetőséget is kivették a Play oldaláról, hogy törölhesd az appokat a Library-dból.
Egyedül annyit tudsz csinálni, hogy a készüléken kilistázod a valaha letöltött dolgaid (Google Play > jobb felül Név > Manage apps & device > Manage) és ami soha többet nem kell, azt bepipálod és törlöd. Már ha sikerül neki és nem rakja vissza...
Olyan van még, hogy App Watcher. Ez mondjuk frissítés-figyelő, de hasznos tud lenni, mert itt a telepítetteken kívül új appokat is a figyelőbe tudsz pakolni.
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz mizoli #167682 üzenetére
Amúgy jah, ezeket az ember évekig használja, bárhogyan jó vétel, filléres tételek akció nélkül is. Nekem ilyen még a Solid Explorer, a Flud+ és a Folder Music Player Full.
Van még egy Business Calendar 2 Pro-m, MP3 recorder-em és pár apró fizetős appom még, de a legtöbb jó cucc ezen kívül már ingyenes: Weawow, Signal, KeePassDX stb.
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz GEPESZ66 #167663 üzenetére
De minek? Aztán hiába van bármilyen védelmed, ha a Marketplace-en egy eladó cuccodra ráugrik egy indiai scammer a translate-es magyarjával privát üzenetben és olyan futárszolgáltatással kívánja felkapni a cuccaid, ahol előbb megadod a címed, majd meglepő módon a bankkártya számod is... Ezek ellen csakis az véd meg, ha átgondolod, hogy mit miért adsz meg, és alaposan megnézed a szóban forgó domain neveket is. Ezek ellen semmiféle antivírus program nem véd meg. Ugyanez vonatkozik a PC-re is.
Tiszta forrásból, ismert programokat kell telepíteni, spam mailekben nem nyitogatunk linkeket és ennyi. Semmiféle védelemre, előfizetésre, fölös szoftver-futtatására nincs szükség, amik csak az akkudat eszik. Egyedül ami lényeges, hogy friss legyen az operációs rendszer és a programok, android esetében pedig legalább a Play security definíciók legyenek feltolva havonta (a Redmi-men ez nem automatikus, manuálisan kell rákattintanom a frissítésre).
-FreaK- +1
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz GEPESZ66 #167661 üzenetére
Rendkívül érdekfeszítő elmélkedés, de ha már: eddig is hülyeség volt ilyenre fizetned. Csak arra kell odafigyelni, hogy ismeretlen vackokat ne telepíts, random linkekre meg ne kattintgass, főleg sms-ben, ennyi. Ez nem olyan bonyolult, átlag IQ fölött képesek erre az emberek. Ha meg nem, akkor tök mindegy milyen "védelmi" lehúzásra fizet elő, úgyis beszopatja magát, pláne mert elhuszi, hogy meg van védve bármitől is...
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
A Maps egyszeri aktuális helyzetmegosztásra jó, nem követésre. Leginkább akkor jelez a túloldalon a pozíciódról, ha konkrétan megnyitod a térképet, de rendszeresen órákkal le van maradva. iPhone-on szintén, pedig mindkét készüléken engedélyezve van minden működés a háttérben, altatás kilőve stb. Ennél bármi jobb lehet.
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz DrKapocs #167526 üzenetére
A Brave sose fog az ilyen szempontból támogatott böngészők közé tartozni. Olyan jelszókezelő kell, aminek van "billentyűzete", amit beíráskor elő tudsz húzni az értesítésekből vagy valamilyen gyorsgombbal (GBoard esetén pl. a space hosszú megnyomására állítható a váltás). Ilyen a KeePassXC-hez tartozó Androidos kliens, a KeePassDX. Offline jelszótárolóból ez a legjobb kombináció. A másik app a Keepass2Android, de az előbbit jobban szeretem.
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz ggeleven #167478 üzenetére
Szerintem egyre inkább átkerül a reklámblokkolás a böngésző elé, mint pl. Android-on a Blokada. Érdemes használni amúgy, főleg keleti készülékeken, mert brutális, hogy mekkora forgalomhalom menne kifele, amit megfog. Egyébként ezért nevetséges, hogy valaki az appok adatszolgáltatása miatt aggódik, miközben pl. Xiaomi-t használ manuálisan finomhangolt Blokada nélkül. Vagy ha mindeközben TikTok-ozik...
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz ggeleven #167477 üzenetére
Nade mi az, ami egyáltalán és ténylegesen megközelíti a Nova tudását? Én ezek nélkül nem tudok elképzelni launcher-t:
- csúsztatható alsó app sáv
- beállítható gesture-ök
- jól működő notification pötty az appokon
- második home gombra kattintás visszafókuszál a főképernyőre az oldalsók helyett
- manuálisan csoportokra bontható app drawer + elrejthető appok
- eltüntethető ikon- és mappa hátterek, feliratok
- rendesen átméretezhető widgetek, custom grid
- dupla kattintásos képernyő zárolás
- átlátszó / sötét témák MINDEN felületén[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz flash- #167455 üzenetére
A tabról elkattintós-újratóltős probléma tényleg nagyon jellemző a Firefox-ra. Jó és kiforrott az asztali verzió belőle, de mobilon a legtrágyább böngésző, ami létezhet. Bugos, nem jól kezeli a nagyítást, a kijelölést, a tabokat, semmit.
A Chrome is meh... baltával faragott szarság az is.7 Az egyedüli, amihez mindig visszatérek az a Opera. Még mindig az egyetlen épkézláb mobilos böngésző kezelhetőségben, az újratöltéstől se kell félni, megtart mindent, amíg lehet a háttérben is.
BKK jegyet pedig appban vegyél, az arra való! BudapestGO
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz zeon.hu #167334 üzenetére
Valóban. Akkor nem teljesen értem ezt a 7 napos törlést, meg a limitnélküliséget, ha nem lehet lefele scrollozni köztük... tök nevetséges, pedig már majdnem sikerült megoldaniuk. Bár legalább a legfontosabb dolgokra, hogy a 2-3 legutóbbit kezelhessem, legalább jó megoldás, ez lefedi sokszor a lényeget.
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
Mi a helyzet a clipboard history appokkal mostanság? Létezik jól működő, karbantartott, ajánlott darab? Netán open source? Egy csomót kipróbáltam, de hellyel-közzel akartak csak működni, vagy totál hulladék volt a felületük. Tudom, hogy az Android is szigorított, de van, amelyik ennek ellenére néha elkapja a vágólap tartalmát.
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz Donki Hóte #167083 üzenetére
Solid Explorer, kezel NTFS-t. Az az első lépés egy új telón, hogy a gyári szemét fájlböngészőt és a launchert lecseréled. Egyszer kell csak a Solid-ra meg a Nova-ra pénzt kiadni és az alapokat meg is oldottad.
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz Lasersailing #167008 üzenetére
Az értesítésre ha hosszan rányomsz, nem tudod előhozni a beállításokat? Mert ha az kifejezetten a backup appra vonatkozik, akkor letiltod csak annak az értesítéseit, és kész. Illetve még a progi beállításait érdemes még megnézni ilyenkor.
-
BitRider
senior tag
válasz WhiteWalker #166776 üzenetére
Meg mostanában több videónál láttam, hogy az 1080-as videókból is van a prémium, nagyobb bitrátájú verzió... aztán, hogy az tényleg jobb-e, az kérdéses. Alapból mondjuk szakadék módon szét van tömörítve minden, egy összetettebb jelenet (pl. a tenger hullámzása) szétesik teljesen, nézhetetlen. Pont a fényépezős, vagy az egyéb, viztualitásra jobban adó csatornák esetén ez elég gáz. Ha ezt fenntarthatóan, hosszú távon megoldja az előfizetés, akkor mindenki nyerhet vele.
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz Donki Hóte #166764 üzenetére
Viszont az a bizonyos fájl-elérés sincs ott, ami kéne neki ahhoz, hogy hozzáférjen a fájlokhoz. Érdekes.
-
BitRider
senior tag
válasz Donki Hóte #166762 üzenetére
Ez melyik program? Csak mert lehet, hogy valami hótt elavult cucc, ami már nem működik normálisan együtt az újabb rendszerekkel.
Normál esetben a settings > apps > manage apps részen tudod kiválasztani a programot, ott pedig már látni fogod a permission-öket. Azon belül felül vannak az engedélyezettek, alul a tiltottak – legalábbis Android 13 alatt, egy Redmi masinán így néz ki, de kb. ez a logikája minden droidon. Ezen felül vannak a speckó rendszerengedélyek, de azt most hirtelen meg nem mondom, honnan lehet kibányászni.
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz tobias40 #166753 üzenetére
Én nem Revanced-ezek, hanem NewPipe Sponsorblock-ozok. A Pro-hoz képest (amiben ugye nincs reklám és a háttérben is lejátszik) annyival több, hogy a népszerűbb videóknál be van taggelve az is (közösségi alapon), hogy mikor van intró, önpromó, kifejezett reklámblokk stb, és ezeket beállítás szerint át tudja ugrani automatikusan. Letöltés 1 gombbal audióba vagy videóba, kezel feliratkozás listát belépés nélkül is, ennyi.
A Revanced esetén be is tudsz lépni a saját fiókoddal, én így értelmeztem, meg az tud HDR-t is, de hogy melyik verziója Sponsorblock-os, azt a többiek tudják. Meg benne lesz az előzményekben.
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz kaciokos #166604 üzenetére
Mire? Gondolom, Chromium alapú és semmit se adtak hozzá, ugyanaz a ripoff, mint az Avast Browser és társai, csak jövevény bugokkal és inkompatibilitásokkal, cserébe az adataid kiszolgáltatásáért és egy logóért, amit belehegesztettek. Ez persze csak tipp. Meg hát Samsung... ismerjük. Bottal se piszkálnám (max az SSD-iket veszem használtan).
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz Winnie The P #166598 üzenetére
Talán érdemes lenne normális böngészőt használni.
-
BitRider
senior tag
válasz Dluinet #166592 üzenetére
Akkor ott van a kitárgyalt NewPipe - Sponsorblock. Semmiféle játék nem kell hozzá, feliratkozásaid tudod importálni, az update-ekkel sincs gond. Nem kell belépő, így nincs is mi alapján kitiltaniuk. Tényleg nem értem, akkor miért kell ReVanced-et forszírozni állandóan, és akkor ugyanoda jutunk, mint pár napja: annyi derült ki, hogy a HDR az, amivel többet tud a ReVanced, ellenben a letöltéseket a NewPipe jobban kezeli.
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
-
BitRider
senior tag
válasz szita.erno #166506 üzenetére
F-Droid keretrendszer (vagy weboldalról letöltve), azon belül pedig NewPipe SposorBlock. Az biztos, hogy az F-Droid frissen tartja, meg amúgy is használom más open source programra, szóval az tuti jó megoldás.
Lejátszik a háttérben vagy felbukkanó ablakban is, tud feliratkozás listát importálni (nincs és nem is kell Google bejelentkezés), egy klikkel videót vagy audiót letölteni stb.
A SponsorBlock rész meg a közösségi alapon szegmentálást jelenti: minden betaggelt videónál auto skippelni tudja a szponzorblokkot (ugyebár), az intrót, az önpromót stb. Nyilván ízlés szerint állítható, de enélkül se néznék már videókat (van asztali böngésző-kiegészítő is az SB-ből).
Nem vágom, hogy mi ez a Vanced bigyó, amit mindig ajánlanak, de kíváncsi vagyok, ezekből mit tud.
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz MikeWazowski #166350 üzenetére
Honnan tudjuk előre? Ennyi erővel ugyanezen hozzászólásban eléfért volna a kérdés is.
-
BitRider
senior tag
válasz Winnie The P #166345 üzenetére
Nem értem a kérdésed.
Amúgy nem próbáltam. -
BitRider
senior tag
válasz bringasisti #166319 üzenetére
Nem biztos, hogy bármi lekezelné az X email kliens által létrehozott mentést. A továbbküldés a megoldás, vagy ha elegendőek csak a mellékletek, akkor azokat közvetlenül is rápakolhatod a telefonodra.
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz bringasisti #166315 üzenetére
Erre valóban az a jó megoldás, hogy vagy belépsz telón is abba a mail fiókba, vagy továbbítod egy olyanba, amivel ott már be vagy lépve (legalább egy Gmail gondolom, be van állítva).
-
BitRider
senior tag
válasz Peterhappy #165897 üzenetére
És ingyenesen is elég sokat tud. De 1800 Ft valóban nem sok a Full-ért.
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz Kenderice #165894 üzenetére
Kell egy általános távirányító program, ami szerverként funkcionál a PC-n, és egy kliens, amivel kontrollálsz. Én ezt a kombót ismerem: Unified Remote Server + Unified Remote.
Ki kell próbálni, hogy vannak-e általános média funkciói, amit a böngésző le tud kezelni.
-
BitRider
senior tag
-
BitRider
senior tag
válasz alex devil #165657 üzenetére
Nincs egységes kimenetük, mint a SMART a merevlemezeknél. Tesztelni tudod max.
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz Winnie The P #165571 üzenetére
Érdemes amúgy átállni Signal-ra a közeli emberekkel, mert kicsi, gyors, kiszámíthatóbban működik és mégis privátabb, mint a Facebook. A Discord-ot nem ismerik még mindig sokan, pedig a voice-on kívül ott van a témákra bontható chat is, ami közös jegyzetelésre is kiváló, ha csinálsz egy saját (családi vagy melós) szobát Ez amolyan ötletadó, mert csak jó az, ha minél többen leválunk az ilyen főmufti csöcsökről meg a hozzájuk tartozó – nem túlzottan jó – appokról.
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz phoenix1989 #165524 üzenetére
Akkor nagyon egyszerű a megoldás: válassz olyan háttérképet, aminek jó a színe... duh.
-
BitRider
senior tag
válasz Cs1csó #165507 üzenetére
Note 11 Pro 5G... nem véletlen vettem én is ezt. Az 5G-t letiltottam, keveset fogyaszt (modernebb lapkakészlet, mint a nem Pro) és megvan a 67 W-os töltés (ez az AMOLED mellett szintén kötelező minimum). Cserébe az előlapi és a széleslátószögű kamerája trutyadék. Van még a Pro+ verzió, abban ezek valamivel jobbak.
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz WhiteWalker #165503 üzenetére
Ez csak egy erős tippem, mérget azért ne vegyél rá. De egy tök új telónál általában azért jót tesz a nulláról beállítás, ilyenkor a progijaid fele amúgy se kell. Meg aztán lehet irtani a Xiaomi szarokat, szinkronizációkat stb... sok sikert! Amúgy kivitelezhető, de soha többet nem veszek nem stock telót – pláne kínait –, ezt már megfogadtam a Note 11 Pro 5G után. Baromi jó lett, de innentől fogva már csak a Nokia vagy a Pixel játszik.
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
-
BitRider
senior tag
válasz WhiteWalker #165500 üzenetére
Más márkákról való költözködést egyik gyártó se fogja támogatni. Szerintem marad leginkább a Google szinkronizációja, legalább az appok és a névjegyek terén. SMS-re még mindig ez tűnik jónak. Minden más fájlt meg manuálisan tudsz áthúzni. De a progibeállításoktól szerintem el lehet búcsúzni (a böngésző még olyan, hogy ha rendesen szinkronizálva van, akkor csak be kell lépni).
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz Indiant #165462 üzenetére
Az, hogy háromnegyed órás videózás leszívja az akksit, mondjuk mindettől függetlenül azt jelenti, hogy a te akkud teljesen tropán van, avagy régi szar készülékről van szó. És ami normál esetben 2 százalékot jelentene éjszaka, az nálad 20. Valszeg oda lett ütve / túlhevült párszor / állandóan 100%-ra töltöd és sokszor beesik 20% alá, ezek mind rontják az állapotát.
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz user26 #165436 üzenetére
Igen, mert csak a legutolsó aktivitást jelzi X illetővel, nem pedig az összes bejövő + kimenő aktivitást, plusz azt sem jelzi, hogy mennyi ideig tartott a hívás (bár nálad van pár helyen perc kiírva, nálam érdekes módon nincs). Szóval hiányosnak érzem kissé.
Kifejezetten meg kell nyitnom a Call history-t jobb felül, onnan katt a hívásra, majd call details... tök röhej.
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz TODI1111 #165406 üzenetére
A statisztika rész egyáltalán nem érdekel, csak sokszor ha nem mentem a számokat, akkor abból tudok a hívóra következtetni, hogy épp mennyit beszéltem vele stb, és egyből rábökve szükséges is a hívás normális kezelése (ráadásul Dual SIM-mel és Google fiókkal szinkronizálva). Erre mindenképpen dialer kell.
svgyula: Megpróbálom az APK-t.
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
Milyen caller appot tudtok mondani, ami helyettesítheti a Google Phone-t?
Minden telefonomon a Google cuccokat használom SMS-re és névjegyzék kezelésére is, amikkel nincs is gond, de az, hogy nem látom pontosan, hogy kivel, mikor, hány kimenővel / bejövővel / nem fogadott hívással ÉS mennyi ideig telefonáltam, az feltosz. Alig vagy egyáltalán nem lehet ezeket az infókat kigyűrni a Google appból, főképp átlátható módon.
És ha már itt tartunk, érdekel a másik kettőre is ajánlás. Bár a Contacts-szal és a Messages-zel nincs sok bajom, utóbbi tök jól működik az asztali böngészőben is QR kód alapján. Előnyös lehetne valami FDroid-os megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz kiraly.andra #161682 üzenetére
Blokada 4: A legacy version of Blokada. Only for very old devices, and TVs.
Gondolom, nem egy ősi eszközön vagy TV-n van gondod vele.
Ott van a Blokada-ból a 6-os verzió új engine-nel, ami állítólag gyorsabb. Mondjuk az meg fizetős lett, ahogy nézem.
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz Csápájev #161629 üzenetére
Szerintem a szolgáltatót kérdezd meg! Amúgy a Yettel nagy szutyadék ilyen szempontból, az én sehol nem használt új számom is bekerült mindenféle adatbázisba a beleegyezésem nélkül, és kaptam rá hívásokat külföldről. Gyanítom, hogy ez lehetett a forrás.
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz Csápájev #161627 üzenetére
Mire látnának rá? Csak egy sms-t kapsz, mert a számodat gondolom továbbadja az adott webshop. Ha meg van valami fennforgás a rendelés kapcsán, azt normál esetben emailben küldik, szigorúan ugyanarról a domainről, amilyen webshopról szó van, vagy az oldalra belépés után tájékoztatnak. De inkább megbízható webshopot kellene használni.
Ha meg aggódsz a készülék miatt, nyomj egy gyári resetet, meg ha évek óta nem változtattál kódokat, akkor itt az ideje a fő hozzáféréseidet frissíteni. De legalábbis a fölös appokat, meg az ilyen kétes szolgáltatásokat szedd le vagy kerüld el. Persze az ideális az lenne, ha még frissített rendszert használnál egy modernebb készüléken, de a böngésző minimum legyen friss - ezt a Play-ben tudod ellenőrizni.
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz tpeter77 #161560 üzenetére
Én a NewPipe-ot szeretem, annak van egy Sponsorblock-os verziója is, ami automatikusan kihagyja a beállított szakaszokat (bevezető, outro, reklám, önpromó stb.) a népszerűbb videóknál. Ehhez az F-Droid-ot kell felrakni, ami a keretrendszer, és ami automatikusan frissen is tartja az abból telepített (nyílt forráskódú) programokat. Abban tudsz rákeresni erre a változatra (lehetséges, hogy forrásként be kell hozzá pipálni az Izzy repository-t, erre már nem emlékszem).
Importálhatók a YT csatornák, hogy aztán bejelentkezés nélkül tudd őket követni. Erről az appban van leírás. A kedvencem a hosszú nyomásra audio vagy video letöltés funkció. Ha ezeket a Vanced is tudja, akkor nem szóltam, sőt, kipróbálom azt is.
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz Peterhappy #161552 üzenetére
Közben amúgy frissült az app, hátha javították - persze, Google módra nem írnak róla semmit.
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz Peterhappy #161550 üzenetére
Ez nem ide tartozik, de amúgy ez volt nálam is az 5G változatnál. Uninstallálni kell a Play-ből (ilyenkor csak a frissítéseket szedi le), és megjavul. Én utána visszapakoltam rá az update-et, és még mindig jó, igaz, nem sokat teszteltem új névjegyekkel.
-
BitRider
senior tag
válasz Szotyi222 #161370 üzenetére
Unalmasság.
Na jó, még egy kérdés: Google névjegy, telefon és SMS kezelő. Eddig mindig ezt a triót használtam, án most hiába veszek fel valakit a névjegyzékbe, az SMS-nél nem javítja át a számot a névre. Ez miért lehet, vagy hogyan lenne rendbehozható? Továbbra is ugyanaz a Google fiók van kiválasztva.
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
Ja, igen, el is felejtettem ezt az ajánlós részleget.
Közben magamtól eljutottam a Music Folder Player-ig.Beállítható seek gombok alul, fasza, egyedül az zavar, hogy a főképernyőn érthetetlen módon nincs seek bogyó, hogy lássam, hol tart az adott szám. Ez annyira furcsa, csak pár pixelt foglalt volna el a függőleges síkon. Azt értem, hogy el lehet lapozni oldalirányba, ahol már van erre dedikált lap (ez amúgy kurva nagy plusz pont szintén), de ennek akkor sem látom értelmét, hogy nincs visszajelzés a kezdőképernyőn az állásról. Cserébe az egyéb funkciók jól beállíthatóak, amit még nem láttam máshol (főleg a Bluetooth pause / folytatás témakör), még ha picit baltával is faragták a felületet. Lehet, írok a fejlesztőnek a full megvásárlása után – elég készségesnek tűnik a Play hozzászólások alapján.
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
Hali! Hosszas tesztelgetés után végre találtam jó videolejátszó programot, ami egyből, elforgatva nyitja a videókat, egész jól kezeli a natívnál nagyobb felbontásokat is, és jól működik a tapi alapú seek. Nem mellesleg megjegyzi, hogy hol tartott és nem késik az audio, mint pl a VLC-nél még komolyabb telefonon is. Ez az mpv.
Hihetetlen, hogy ehhez vagy 15 appot kellett kipróbálnom. Namost ugyanezt keresem audio lejátszóban is; előny lenne az F-Droid forrás. Az AIMP már egész jó, csak a listákkal túl lett bonyolítva (de legalább van benne seek). Nekem csak az kéne, hogy egy adott mappában lássa az újabb fájlokat, rábökjek, menjen. Valahogy ez a legritkább tulajdonság, pláne beállítható gesture alapú seek-kel, ami a hosszú podcastoknál igen jól jön, mert buci ujjvégekkel nem lehet finoman tekerni a bar-on. Az, hogy megjegyezze, hogy hol tartott, talán már elég alap. Tudtok ilyesmit?
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
Hali!
Régóta elvoltam a sok éves Androidos telefonomon, de most váltottam végre (Redmi Note 11 Pro 5G). Időközben, meg most az új készülék kapcsán is felmerült pár kérdésem.
- Van valami újabb, normálisabb, stabil felület az Apex és a Nova launcher helyett? A MIUI-ban is van 1-2 érdekes apróság, amit a régóta nem igazán megújuló Nova-ban már nem tudnék beállítani azt hiszem (pl. hogy bal oldalt vagy jobb oldalt húzom le az értesítéseket / kapcsolókat). Ha más nem, visszatérek a Nova-hoz, mert kell, hogy bal oldalról pl. ne a Google cucc nyíljon, és a widget-eket is jobban személyre tudom szabni.
- A régi zenelejátszóval és a VLC-vel sem voltam megelégedve (utóbbiban pl. állandóan sietett / késett a hang, helyette még a Google Files is jobb volt lejátszónak). Az F-Droid keretrendszert ismerem, szóval jöhet open source cucc is (sőt).
- Az infrared kezelő programban "csak" ismert készülékekkel lehet operálni. Nem értek hozzá, de létezhet, hogy manuálisan állítgatom be a frekvenciákat valami másik, erre való appban (pl. egy Genius hangszettet irányítandó)?
- Egy-két MIUI app egészen király, mint pl. a Compass, meg a Clock. Tudtok még alapfunkciókra hasonlóan újabb, egyszerű, fejlett programokat? Tudom, elég általános kérdés, de minden ötlet jól jön ahhoz, hogy minél értelmesebben lakjam be a telefont.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Path of Exile (ARPG)
- CES 2025: Feltekeri kijelzőjét a Lenovo ThinkBookja
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ukrajnai háború
- Elektromos cigaretta 🔞
- Cyberpunk 2077
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Pioneer DDJ-FLX10 (35 hónap garancia, makulátlan állapot)
- GAMER/UTÓMUNKA PC/GTX1080/i7.7820X/64GB.RAM/1TB.HDD/512GB.SSD+256GB.SSD
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest