-
IT café
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elemental
addikt
válasz Somatom #133662 üzenetére
Pont ez az ok volt, amiért elkezdtem agyalni. Az elején a fő google accountomra kezdtem vásárolni, csak késöbb jutott eszembe, hogy csináljak egy vásárlós fiókot.
Viszont most úgy döntöttem, hogy huszárosan oldom meg a dolgot. Újra megvettem mindent a vásárlós accountomra, amit korábban a fő accra vettem -
őstag
válasz Somatom #133670 üzenetére
A robotban nem tudom, hogy kell, ezért MD módban írom. Nálam már van egy ilyen makró.
Esemény: Közelségérzékelő - közel
Feltétel: Nincs hívás
Művelet: Várakozás 1-2 másodperc
Művelet: Parancsikon indítása/kiválasztása - Nova Műveletek - Képernyő lezárása
Feltétel: Közelségérzékelő - KözelAzt persze előtte a Nova beállításokban be kell állítani, hogy a Képernyő zárolási módszer - Időkorlát legyen.
Üdv: Mcrazy
-
darvinya
titán
válasz Somatom #133632 üzenetére
Egyrészt érthető, de itt Vágólap fejlesztők is ludasak.
Mert helyükben tárgyalnék Google, hogy miként legyen biztonságos, azaz egyedi titkosítás és app jegyzék amik biztonságosan.
Ezzel elkerülhető azok kém app-ok, amik csak adatokat, stb. reklámokra mennek.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
darvinya
titán
válasz Somatom #133606 üzenetére
Pedig van.
Nálam is ott volt Indiai app, csak mivel régió nem stimmelt, emiatt app listába nem szerepelt, de Rendszer Alkalmazások között ott van, s csak Play áruházba nyitva lehet törölni.Ez nálad is ott van. [link]
[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
darvinya
titán
válasz Somatom #133600 üzenetére
Nem jót írtam, nem 6X-es.
Viszont a szürke importos készüléken mindenféle rejtet app található, ami ilyeneket csinálnak.
Pláne ebből a nem hivatalos boltban…Távirányító app nem csinál ilyet, azaz Sure Univerzal Remote app.
[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
válasz Somatom #133596 üzenetére
Milyen készülék?
Melyik Op. rendszer?
Új vagy használt készülék?Nekem Xiaomi Mi A2 Android One van, de csak azok értesítési csík van zárképernyőn amit használok és engedélyeztem.
(#133600) Somatom
Óóóóó…XiaomiShop-os, hát… ez lehet 6x-es MIUI készülék, amire ráerőszakolták One rendszert.
Nem hivatalos boltban szürke importos készülékek vannak, amik nem mindig azok, amik.[ Szerkesztve ]
-
Petrónius
aktív tag
válasz Somatom #133585 üzenetére
Köszönöm mindenki válaszát!
Én semmi extrát nem szeretnék. Arról van szó hogy egy-egy sportműsorba, híradóba bele szeretnék nézni, esetleg egy filmet végignézni, vagy ilyesmi. Ezt a telefonomon szeretném. Egyébként a telefonon a net szolgáltatóm a Vodafone Otthon viszont Digi van.[ Szerkesztve ]
-
punky10
addikt
válasz Somatom #133539 üzenetére
Véletlen lett off...
Én a Telefont is lecseréltem régebben,hiányzott belőle a fekete téma,a fényképek megjelenítése,és a kis plusszok,amit pár külső app már régóta nyújt:csúsztatásos műveletek,plussz információk(becenév,munkahely...stb)megjelenítése a telefonkönyvben,hívások csoportosítása színekkel...stb
A Naptárat szintén,nem találtam benne olyan widgetet,amilyet akartam...Samsung Xcover6 Pr0/Samsung Tab A9+
-
punky10
addikt
válasz Somatom #133535 üzenetére
Ja,gyári alkalmazást 2-őt használok.Az SMS-t és a G-mail-t...Anno használtam a HandcentSMS-t,de már nem hoz többet,mint ami nekem kell a gyáriból.A G-mail pedig szintén tudja azt,amit elvárok tőle.Ja,meg most a gyári fényképezőt használom,bár van telepítve még vagy 4 kamera-alkalmazás is(videóhoz...)
Samsung Xcover6 Pr0/Samsung Tab A9+
-
mobilizmo
Topikgazda
válasz Somatom #133535 üzenetére
Ezért is jó szerintem a stock droid (Android One) projekt. Nem jön a sok felesleges, nekem szinte biztosan kényelmetlen szemét, nincs szénné fejlesztve a gyári felület, csak a nyers droid. Úgyis rögtön tolom fel a saját cuccaimat.
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
mobilizmo
Topikgazda
válasz Somatom #133520 üzenetére
Nem értek hozzá, meg nem tudom a google mennyire köti meg a fejlesztők kezét, stb..
Egy VR25 nicknevű fószer fél év alatt összedobott egy Migrator nevű rsync-en és OpenSSH-n alapuló Magisk modul-t. Faék egyszerűséggel az összes felhasználói appot és azok adatait kimenti az sd kártyára. Persze tudom ehhez root kell, de ha ez droid rendszerapp lenne, akkor talán lehetne root joga. Én se igazán értem (vagyis igen, ez egy üzleti alapú döntés), hogy miért ne lehetne ezt (vagy valami ilyesmit) az alaprendszerbe építeni. Miért kényszerítik az felhasználókat, hogy root-oljanak?Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
crok
Topikgazda
válasz Somatom #133520 üzenetére
Ok. Mindegy. Eldngedem a dolgot. Nem, nem szegeny Google hanem szegeny dev, mert a szabalyokat nem a dev irja. Megoldana milliofelekepp foleg ugy hogy az adataid ne kompromittalodhassanak, pl. trukkozik a Games APIval hogy a Drive tarhelyed fogyasztasa nelkul mentsen, de nem egyszeru mert a szabalyokat nem o irja, az APIkat csak hasznalja. De be is fejeztem.
-
crok
Topikgazda
válasz Somatom #133512 üzenetére
A symlink még akár jó is lehetne - még az Adoptable Storage miatt se lenne gond - csak ott keletkezik egy másik inode az eredeti mellett aminek ugye megint mások a jogosultságai mint az eredeti file-nak és ha az eredeti file jogosultsága változik azzal nem változik a symlink jogosultsága (a hardlink-é igen, de azt nem tudod filerendeszek közt húzni, az Adoptable Storage miatt ez cink).
De ott a SELinux is, esélyed nincs enfoced alatt a context-et úgy beállítani hogy mindenkire illjen, pont az a lényeg hogy egymás vackát ne láthassák az appok, vagy minden app mentéskor beállít egy szemafórt / socket-et és a rendszer egyesével állítgatja a symlink SELinux context-jét.. mert olyan policy-t nem nagyon tudok mondani amiben ez menne, hacsak erre nem lenne külön policy. És akkor még erről a védett helyről ki is kéne emelni ezeket (az akár titkosított) mentéseket. Nem egyszerű eset.
Szóval maradna a mount bind (csak külső binárisból menne vagy integrálni kellene bind-et) vagy a FUSE (full internal használatra áll csak rendelkezésre mókolás nélkül), az egyik gázabb mint a másik, pl. kéne a bináris, nyilván busybox-ot nem fog feltenni a ROM mellé a Google.. a mount-hoz megint ott a namespace probléma..
Aztán ugye MarshMallow óta ott van a android:allowBackup="false" amivel egyelőre még mindig korlátozható a mentés készítés az appról és adatairól.
Nem egyszerű ez, na. #rootalmindenkönnyebb
-
darvinya
titán
válasz Somatom #133508 üzenetére
A mentési utasítást kiadó rendszeralkalmazás biztosítaná az írási jogosultságot a mentéshez.
Ha csak rendszer ad adott app-nak jogosultságot íráshoz, akkor más app-nak olvasási joga sincs hozzá.
Tehát lesz egy mentésed, amit csak mentő app tud olvasni/írni, ami ilyenformában felesleges.Ezért szeretem felhő mentést, így teljesen független a készüléktől.
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
válasz Somatom #133502 üzenetére
Az, hogy ahova mindenki tud írni onnan általában mindenki tud olvasni is.. Ezért nem szeretik az adatvédelemmel tudatosan foglalkozó emberek ha egy-egy app úgy használja a DocumentsProvider API-t hogy nem szólnak róla hogy mire is kell. Ezért lehet a jogosultság megadásakor tallózni, hogy "bezárhasd" az appot egy adott könyvtárba.. persze megadhatod neki a komplett SD kártyát is ha akarod, de akkor azt te akartad úgy megadni, te csináltad a te kezeddel. Persze mint ötlet jó, menthetne minden app egy file-t a saját könyvtárába.. csak a fentiek tükrében..
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
válasz Somatom #133496 üzenetére
A /Android/data/.. illik menteni minden app adatot, ez tény. De a /Android/data/.. alá mentéssel az a baj hogy amikor törlöd az appot akkor ami itt volt az minden törlődik (ugyanúgy ha azt mondod hogy az app összes adatát törlöd akkor ez törlődik). Márpedig gondolom ennek ezesetben nem sok értelme volna (mármint a beállítások exportálását pont ide tenni). Nem?
Plusz a /Android/data/.. írásához/olvasásához csak a Files API szükséges,
míg a minden egyéb máshoz kell legalább a DocumentsProvider API.[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
-
beg
veterán
válasz Somatom #133491 üzenetére
A google azt mondta a top 3 találatban: /data/com.teslacoilsw.launcher/backup
De lehet Gdrive-ba is menteni vagy amit megadtál neki.[ Szerkesztve ]
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
beg
veterán
válasz Somatom #133489 üzenetére
Megírod és beteszik ha hiányérzeted támad.
Anno én is hiányoltam egy cikket, megírtam és címlapos lett (azóta töröltem, mert elavult).You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
mobilizmo
Topikgazda
-
Somatom
veterán
válasz Somatom #133456 üzenetére
Megoldottam. Kiderült, hogy a Telekom Műsorújság alkalmazásnak van egy Wifis távirányító funkciója, amivel lehet vezérelni a boxot. Működik, úgyhogy nem küzdök tovább az infrával.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
-
darvinya
titán
válasz Somatom #133443 üzenetére
Sure Universal Remote app eddig minden eszközt teljes mértékben tudja kezelni, sőt még plusz funkciók is vannak.
(#133437) Somatom
Nugát debütálás, az osztot képernyő nem a kisablakos mód.
A videón is kisablakos mód van, nem osztot képernyő.[ Szerkesztve ]
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz Somatom #133443 üzenetére
Igen , lehet. Még a digis STB-t is .
Én erre a Peel Smart Remote-t használtam , de valahogy az első indítás után , másodikra nem töltötte be magát az app .
Sokan írják mások is ezt az értékelés alatt.Érdekel , hogy a régebbi verziók is ezt csinálják. Pedig nagyon jól működött
Ha valaki tud egy használható távirányító appot azt megköszönném. Sokat próbáltam a play áruházból de egyik se volt megfelelő.
-
Fall-N
veterán
válasz Somatom #133321 üzenetére
Így van, hasznos tudna lenni csak sajnos az EU is a "mi érdekünkben" véd minket.
De nem is várok semmi mást azoktól a dilettáns fafejektől, akik még azt is nehezményezték, hogy hogy meri a MS beletenni a saját OS-ükbe a saját böngészőjüket. Azt jött a nagy böngésző választó.
-
Somatom
veterán
válasz Somatom #133284 üzenetére
De, ha Teclast T10 -es tableted van, akkor ne csináld, mert soha többet nem tudod eltűntetni a parancsikont. Hosszan nyomásra FC -vel bezáródik a gyári launcher. Most lett egy örök parancsikonom. Itt az ideje a Nova telepítésének.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Probert75
addikt
válasz Somatom #133156 üzenetére
A 6-os van már fenn és a beállítási menüt átszabták teljesen. Nem tudom mi változott még, mert amit és ahogyan használom nem változott. Annyira nem nyálaztam át részletesen.
Én sem értesítési sáv nélkül használom, csak beállítottam a képernyőmentés erejéig. Egyetértek veled, hogy szükséges és fontos infókat tartalmaz.https://hardverapro.hu/apro/corsair_ironclaw_rgb_vezetekes_gamer_eger_elado_uj/friss.html
-
Probert75
addikt
válasz Somatom #133150 üzenetére
Az új Nova Launcherben (lehet régiben is csak nem figyeltem) van Értesítési sáv elrejtése a kezdő oldalon opció és nem ír semmi olyat, hogy ideiglenesen tünteti el csak. És nem ír root-ot sem. Szóval ilyen kinézetet simán lehet csinálni.
Full gesztusvezérelt Home-om![ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/apro/corsair_ironclaw_rgb_vezetekes_gamer_eger_elado_uj/friss.html
-
kiraly.andra
aktív tag
válasz Somatom #133049 üzenetére
Az nagyon régen volt, amikor fizetni kellett a platformok közötti szinkronért. Másfél évvel ezelőtt volt egy olyan változás, hogy pár dolgot kivettek az ingyenes verzióból, de a multiplatformos hozzáférés megmaradt. Én valamikor régen amiatt fizettem elő, hogy számítógépen és mobilon ugyanazt lássam, aztán amikor ezt később megadták az ingyenélőknek is, akkor megremegett a kezem, hogy lemondom az előfizetést, de végül maradtam az "Emergency access" és a "Lastpass for applications" miatt. Hogy jelenleg mit kapsz a pénzedért, az itt olvasható el.
:a:
-
Probert75
addikt
válasz Somatom #133081 üzenetére
és (#133082) klimokrisz
Ráadásul a böngészőben mást mutat mint a Playe alkalmazásban! A böngészőben rengeteg olyat is mutat, ami már hónapok óta nincs telepítve a telefonomon. Ráadásul úgy, hogy pár napja oreóról pitére váltottam. Szóval az a biztos, ha a Play-ben nézi az ember.https://hardverapro.hu/apro/corsair_ironclaw_rgb_vezetekes_gamer_eger_elado_uj/friss.html
-
Probert75
addikt
válasz Somatom #133077 üzenetére
Böngészőn keresztül!? Ezt még sosem hallottam/láttam. Nem használom a Chrome-ot egyébként. De ha így van, akkor is hülyeség szerintem Gplay app mellett.
Szerk.: Bekapcsoltam, hogy megnézzem! De nekem, ha gplay-re nyomok benne, akkor is a telepített gplay progira ugrik.
[ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/apro/corsair_ironclaw_rgb_vezetekes_gamer_eger_elado_uj/friss.html
-
szumoo@gmail
tag
válasz Somatom #133011 üzenetére
Többféle lejátszóhoz is tudtam kreálni home screenre (Nova) parancsikont ami azonnal elindítja a lejátszást, de azokat a parancsikonokat nem tudom hogyan lehetne elindítani E-robottal.
Viszon a Music Folder Player jó tippnek tűnik, köszi.
A többi lejátszóan nincs ilyen lejátszás folytatása induláskor opció, vagy csak én nem találtam.
Konkrét lejátszási listához nem ragaszkodom, ha random elkezdi az egész könyvtárat nekem az megfelel, csak ne ugyanaz a szám szólaljon meg minden alkalommal.
Szóval ez a probléma megoldódni látszik.Annyi a gond, hogy ha a program indítása után rögtön kérem a a home screen megjelenítését, akkor bezáródik az app, még mielőtt elindulna a lejátszás.
Van E-robotban valami beállítható késletetés két utasítás közé, vagy új eseményt kell felvennem egy perccel későbbre?Nem tartozik szorosan ide, de amúgy is kiváncsi lennék hogyan lehet parancsikonokat szerkeszteni?
Vlc-t indítanék úgy, hogy adott hálózati folyamot indítson el, de ehhez ugye kell ip, username, pwd.
Asztali gépen nem gond, se win, se linux alatt, de androidon nem tudom merre induljak.
Fileokban tárolja ezeket valahol? Vagy config fileban?
Google hülyének néz, csak olyan találatokat hoz, hogy hogyan cseréljem le a képét a parancsikonnak és hasonlók. -
aicon
senior tag
-
szumoo@gmail
tag
válasz Somatom #133004 üzenetére
Mindhárom megoldásod egy adott file-t játszik le, nekem ez nem jó.
Van lejátszólista a playerekben, abból indítson egyet random, és folytassa is tovább a többi számmal, amíg le nem állítom.
A "média lejátszás: következő" így is működik, amikor működik, csak nem mindig működik. -
Mr Dini
addikt
válasz Somatom #132844 üzenetére
Ez az összes kínlódás azért van a csatolásokat illetően, mert a legtöbb droid telefon kernelében nincs fuse mount támogatás. Ami annyit jelent, hogy ha van egy appod, azzal minden további nélkül tudsz bármit csatolni a fájlrendszered alá. Akár root jog nélkül is. Linux alatt ez bevett szokás és mivel gyakorlatilag mindenből tudsz fájlrendszert faragni, amire lehet szoftvert írni, megannyi lehetőség rejlik benne. Ez amúgy kéne az NTFS támogatáshoz is, meg ha jól emlékszem az egész emulált belső tárhely valami fuse implementáció. Érthetetlen módon - hiszen én nem látok semmi lehetséges hátrányt abban, hogy userek felcsatolhatnak virtuális mappákat - mégsem az Android része már jó rég óta. Viszont ha meglenne a megoldás az emulált SD alapján a csatolásra, semmi akadálya sem lenne. Ha egyszer lesz egy kis szabadidőm, mindenképp rá szerettem volna nézni.
Egyébként az idők során megszerettem a Google-t, sok jó dolgot adnak ők. Ha egyszer visszatértem volna a fórumra, meg megtanultam volna újra egy picit magyarul, írtam volna pár cikket.
Mondjuk ez a hozzászólás is sok segítséget nyújt user szemmel, de na, egy hirtelen felindulást követően vettem egy devconsole hozzáférést, aztán meglátjuk, hogy lesz-e belőle valami app.
Edit: ha az eszközöd erre a parancsra:
cat /proc/filesystems
listáz fuse-t, akkor van remény. Ugyan az SMB protokoll leimplementálására egyedül nem vállalkozom, egy webdav share elvileg működhet, mint teljesértékű hálózati csatolás. Vagy akár a google drive.
[ Szerkesztve ]
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
beg
veterán
válasz Somatom #132842 üzenetére
Csak ez esetben nem állja meg a "Ismét egy csodás Google app." és a "Google, megint adtál a szarnak egy pofont!" állítások egyike sem a helyét
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
crok
Topikgazda
válasz Somatom #132840 üzenetére
Developed with Google nemegyenlő Google LLC
Nézd meg jobban ki csinálta az appot - nem a Google LLC hanem a Developed with Google
-
Fall-N
veterán
válasz Somatom #132825 üzenetére
Úgy ahogy írod. De ne is várja el senki, hogy tök ingyen fejlesztenek majd igényes programokat, amelyek rendszeresen frissek is maradnak. Így marad vagy a reklám vagy a fizetés.
@tordaitibi: A tök ingyenes dolog maximum az open source közösség jelmondata lehet. Android kapcsán csak arról szól a dolog, hogy a gyártónak nem kell fizetni azért, hogy használják az Androidot. Persze feltételek vannak, hogy megkapják a Google Playhez a liszenszet. De azt elvárni, hogy ingyen dolgozzanak a fejlesztők, az totál abszurd dolog. Te sem tennéd, más sem fogja. Persze vannak hobbi fejlesztők, akik nem kérnek érte pénzt, de az más kérdés.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz Somatom #132821 üzenetére
Pont nekem is ez jutott eszembe csak azért nem írtam le a kollégának, mert nem hiszem, hogy nagyon venne alkalmazásokat. Akkor tudná, hogy "jóazúgy" és nem kell piszkálni. Nálam is majdnem hogy csak fizetős alkalmazások vannak fent. Sajnos a legtöbb ingyenes vagy béna és/vagy tele van reklámmal. Főleg az újabban elterjedt teljes képernyős reklámok, amiket mi kéne írtani. Ritkán kell valamire egy program pár percre utána letörölné az ember, de még addig is idegesítő.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 3D nyomtatás
- Milyen egeret válasszak?
- LEGO klub
- Google Pixel topik
- Sorozatok
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
Állásajánlatok