- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Batch programozás
- VoIP telefonálás
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Windows 11
- AliExpress tapasztalatok
- Facebook és Messenger
-
IT café
A Chia az új zöld kripto valuta, ahol a blokklánc technológia a nagy energiafogyasztású, egymással versengő számítások (Proofs of Work) helyett konszenzusos, tárterület (Proofs of Space and Time) foglaláson alapul. Akit bővebben érdekel a Chia weboldlán tájékozódhat: [chia.net]a aki csak pénzt akar keresni, lapozhat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pisti181818
lelkes újonc
válasz erer1000 #1589 üzenetére
Kinéztem egy kínai lapot processzorral és rammal együtt. Énis arra gondoltam, hogy raid vezérlővel meg lehetne oldani a porthiànyt. Csak az a probléma, hogy a lapon 2 db Pci port van, 1 db 1x es és egy darab 16 os
Nos ha az egyikbe teszek egy videokártyát rögtön marad egy darab 1x es port. De viszont ha riserrel dugnàm be a videokártyàt az 1x es be akkor maradna egy 16 os. De jobb szeretem nem bonyolítani a dolgokat. Ezért is kérdeztem, hogy milyen lehet ez a multiplier, mert ma működöképes dolog lenne ugye az ára sem lenne elhanyagolható egy normálisabb raid vezérlőhöz képest, ami még használható is. -
válasz erer1000 #1593 üzenetére
Az nem lenne gond de nem 6-8 satára 1-2pcie sávon. Simán rádobnak egy multipilert amivel elcseszik az egészet.
Rendes raid kártya ugyan annyiba van használtan és ott full sávszél van. Való igaz kell a 4x-8x slot.
Ott jön elő ha kész poltok mennek a farm vincsikre és beáll az egész ha egy időben több plot kerül másolásra.
Szóval én inkább 10 éves raid kártyát vennék igaz vannak buktatók. (8087-es kábelek, it mód flashelése...)
Esetleg sas vezérlőt mert ha elszállnak az árak akkor marad a használt és sasból hegyek vannak aprón.
Arra számolok hogy beáll a hdd piac és nem lesznek új vincsik. Használtból a sima sata 1tb felett kilő majd árban. Sastól meg félnek, nem ismerik.[ Szerkesztve ]
-
válasz erer1000 #1589 üzenetére
Sata multipiler inteles vezerlőn nem megy, 1x pcie kártyákat nem ajánlom, dzsunka vezerlőchipesek. Farmra minegyik jó de plotra nem mert lassúak. Az meg horror ha másolni kell többre egyszerre sok plotot vegyétek azt is számításba.
Tessek rendes raid vezérlőt venni ha plotolásra kell. 10eft egy 8 portos igazi vezérlő.[ Szerkesztve ]
-
szazbolha
addikt
válasz erer1000 #569 üzenetére
Igen, nagy sebességű NVMe melegedésre gondoltam. Nagy borda sem sokat segített rajta.
Elérte a 70 fokot aktív hűtés nélkül nyitott házban,Más: Mi lesz reggelre? Valami "baj" van. Nem csak a hálózat zuhan, de a HPOOL napi bevétele is drasztikusan lecsökkent és óránként további 1%-ot csökken.
Tegnap még 2m5 volt, most 1,42 és csorog lefele, annak ellenére hogy a pool részesedése az ábra szerint növekszik, megint közelít az 50%-hoz. -
válasz erer1000 #458 üzenetére
Áh ez a legalja ebben a socketben a procik közül. 20-30eft alin egy ilyen, csak azért vettem hogy kitanuljam a paltformot, volt erősebb is kölcsönbe a lapban (5218R)
Nem kell tőle elájulni. Ramok meg vegyes innen onnan, valamelyiket én forrasztottam törött smd-vel. Lap volt drága 75eft. Egy szálon gyenge talán i3-i5 szint. És nem hiszem hogy gyorsabb lenne egy 10 gen i5 nél mert chia biztos nincs jól optimalizálva. Eleve bughalmaz a gui.[ Szerkesztve ]
-
BeZol
őstag
válasz erer1000 #339 üzenetére
Nincs értelme, a k=25 nem vesz részt a termelésben, tesztelésre hagyták ott.
Ahogy én értelmeztem, egyszer a k=32 is ki fog esni, gondolom akkor újra kell plotolni k=33-asként őket?
Elkészült az első Farm-ocskám
PHASE_1: 4432,777 seconds
PHASE_2: 3111,299 seconds
PHASE_3: 10732,966 seconds
PHASE_4: 889,523 seconds
Összesen: 5óra 20percKell a fentiekbe még valamit beleszámolni?
A HDD-re másolás 250MB/s-el ment, tehát az még +6perc.
Logokat utólag nem lehet visszanézni?Mellette ment parallelben 85 perces késleltetéssel 2. és 3. plot is, de azok már lassabbak lesznek, most amit 4.-5.-6. csomagnak elindítottam, azoknál már 125perces köztes várakozást állítottam be.
Ha ilyen 6 óránál rövidebb idő alatt meglenne mindig 1 plot, akkor azt hogyan oldjam meg, hogy éjszaka ne legyen semmi üresjárat?
Az SSD 1TB-os, tehát egyszerre 3 plotolás mehet a tárhely miatt. -
veterán
válasz erer1000 #324 üzenetére
hát ha windos lenne akkor így működne de ez linux és console és a proc/cpuinfo se mondja meg a CPU típusát de nem is érdekel fut az a lényeg
Nálam most:
- 2 szerver plottol - amúgy a szerverek nem túl gyorsak sajnos (1 vps és normál 1 hdds)
- egy 3TB-os hdd csinálja a plotokat a home nasban (microserveren)
- 4 3 TB-os hdd (4-5 évesek) csinálja egy régi AM3-as AMD-s gépben (ennek nem tudom a proci típusát)
- 3 SSD az asztali gépben
Terveim szerint ha sikerül jól összerakni akkor napi 15-16 plot is kijöhet ebből
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Dell Latitude E6220 laptop (12,5/i5-G2/4GB/128SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- CNC Fémmegmunkálás és AWI, MIG hegesztés
- Akció! Dell Latitude E6320 laptop (14/i5-G2/8GB/320HDD) - 1 év garancia, 27 % számla
- CNC Forgácsolás / 3D tervezés / Műszaki rajzolás / CNC program készítése, modernizálást
- 256GB 2400T (8x32GB) SAMSUNG DDR4 RDIMM ECC memória - 10e Ft / modul!