Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A Chia az új zöld kripto valuta, ahol a blokklánc technológia a nagy energiafogyasztású, egymással versengő számítások (Proofs of Work) helyett konszenzusos, tárterület (Proofs of Space and Time) foglaláson alapul. Akit bővebben érdekel a Chia weboldlán tájékozódhat: [chia.net]a aki csak pénzt akar keresni, lapozhat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovsol
titán
válasz MasterDeeJay #4978 üzenetére
Sokan azt hiszik amit a gyártó megad TBW érték ott vége a dalnak, de annak többszörösét elviseli valójában.
Nekem mondjuk elég lájtosan áll még a 840PRO. 1262nap működési idő, 245TB írás mellé
HD Sentinel meg csak azt nézi, hogy a gyártó mit írt bele mennyi a TBW, és ahhoz képes hol áll. Amikor azt eléri 0% -t ír, de még akár évekig működhet utána.May the Force be with you!
-
eldiablo
addikt
válasz MasterDeeJay #4978 üzenetére
-
Maarki
aktív tag
válasz MasterDeeJay #4950 üzenetére
Rendben köszönöm a segítséget mindenkinek is !
-
Vektor77
tag
válasz MasterDeeJay #4850 üzenetére
Igen, ismerem őket.
-
ggg666
őstag
válasz MasterDeeJay #4853 üzenetére
nekem eleinte ment hp z420-ban aztán ott is restart problámákat produkált, de az új ryzenben ment, nem értem.
-
ggg666
őstag
válasz MasterDeeJay #4850 üzenetére
Nekem pont azzal van gondom, 2 gépben restartol, az új ryzenben fut gond nélkül.
-
Vektor77
tag
válasz MasterDeeJay #4843 üzenetére
Én veszem őket, milyen RAID vezérlőid vannak?
-
szazbolha
addikt
válasz MasterDeeJay #4843 üzenetére
uh... konkurensek leszünk. De van amit megtartok.
-
TZoltán79
kezdő
válasz MasterDeeJay #4790 üzenetére
köszcsi
látom lement a network mérete , elég rendesen, most kell az olcsó vinyókat beszerezni
-
eldiablo
addikt
válasz MasterDeeJay #4781 üzenetére
Pl. MadMax-nek teljesen mindegy. Kipróbáltam.
Amúgy mindenki felkészült a hullámvasútra?
#4687[ Szerkesztve ]
-
oZone762
tag
válasz MasterDeeJay #4749 üzenetére
Te mennyit chiat farmoltál eddig? Remélem egy normális gép, vagy legalább egy jó HDD kijön belőle.
-
ggg666
őstag
válasz MasterDeeJay #4644 üzenetére
nálam a 600TBW-os 1200 felett van s 20 % körül
-
Gkaresz66
tag
válasz MasterDeeJay #4635 üzenetére
oktober 9 ali szerint az érkezés, ha még vám is 1 hónap akkor befonom a hajam
(van B terv is 1 Dell r510 formájában)
-
senior tag
válasz MasterDeeJay #4583 üzenetére
én azon vagyok épp, tekintve hogy milyen sz*rul hoz az elmúlt pár nap, hogy lebontom a kis 25TB-omat és eladom az i7-es vassal együtt...
-
mgTerminator
veterán
válasz MasterDeeJay #4583 üzenetére
A Sia-t most is elkezdheted, nem kell akkora nagy tárhely. Én jelenleg 2Tb-al csinálom. Tény hogy nem ebből fogok meggazdagodni, de jól van az
-
mgTerminator
veterán
válasz MasterDeeJay #4579 üzenetére
Kívánságod teljesült: Sia
-
szazbolha
addikt
válasz MasterDeeJay #4579 üzenetére
Egyetértek.
-
oZone762
tag
válasz MasterDeeJay #4577 üzenetére
Van ötleted, hogy lehet javítani?
Lehet megéri a ráfordított idő... -
gratzner
tag
válasz MasterDeeJay #4575 üzenetére
Ezt adom
Amúgy nálam ezek mennek gond nélkül egyelőre 1x 2640/64 Fujiban, és termelnek is szépen:
HDD
Flora
Chaingreen
Silicoin
Godechia
Seno
FlaxAmi érdekes, hogy a Goji is ment, sync után látszólag gond nélkül, de semmit nem hozott 1 hónap alatt sem, pedig a kalkulált találati idő órákban mérhető lenne
Chives tök külön gépen megy. Megjegyzem ez is a kalkulált felét hozza. Response time max 3 sec és alatta, ha hihetek a farmr.net-nek, nem tudom mi baja lehet, lekapcsoltam tegnap...
-
KukiRudi
csendes újonc
válasz MasterDeeJay #4427 üzenetére
Pont az a vicces, hogy a hivatalos chia alkalmazás és a corepool együtt 5%-ot eszik, miközben a flancos forkok folyamatosan 20-30%-on tartják a procit. A farmgépnek épp az a lényege, hogy észrevétlenül, hangtalanul megyeget a háttérben, régi cpu-val...
-
Kecsua
tag
válasz MasterDeeJay #4427 üzenetére
Jelenleg egy i7 7700t van a farmgépben., de le akartam cserélni egy i3 6100-re.
Csak a chiára elég is lenne az i3, de ha más fork is megy mellé lehet kevés lesz, ezért kérdeztem.
Memória nem gond az van 16giga.
(bár az elején csak 8giga ramot szándékoztam a gépben hagyni) -
Kecsua
tag
válasz MasterDeeJay #4418 üzenetére
Mennyi a gépigénye ha szabad tudni?
Hány magos proci illetve mennyi ram kell nekik ha együtt fut ez a majd tucat alkalmazás? -
sittes79
addikt
válasz MasterDeeJay #4421 üzenetére
Ez a szép a kriptoban minden lehetséges és annak az ellenkezője is. Lásd dogecoin
-
sittes79
addikt
Oszt ezeket hol lehet euróra váltani? Vagy csak gyűjtünk
-
Qrcy
csendes tag
Nem féltek, hogy valamelyik swje elviszi a privát kulcsokat "máshová"?
Vagy a chia bevételt eleve másik tárcában tartjátok?
[ Szerkesztve ]
Qrcy
-
Cold3
tag
válasz MasterDeeJay #4105 üzenetére
Ismét csak azt tudom mondani, hogy bravó. Nekem az ilyen dolgok nagyon tetszenek, én is gondolkodtam rajta, de olyan macerás... plusz nekem nem is maradnak ki ennyi helyek, összesen nyernék vele vagy 5 plotot.
-
Zoli1977
csendes tag
válasz MasterDeeJay #4105 üzenetére
Csinálj K33-as plotokat. Akkor nem 404 Gb (4x101) lesz lefoglalva, hanem 416 GB (2x208).
Bár ez sem jó, mert akkor meg 3 vagy 4 HDD maradék helyét kell összefűzögtni egy K32-es plotnak.
Ok, megnézem majd a CrystalDiskInfo-val is. Köszi. -
szazbolha
addikt
válasz MasterDeeJay #3850 üzenetére
Korábbi méréseimet megerősíti 2 lemezes hardveres RAID0-nál alig volt gyorsabb a 4 lemezes RAID0. CPU/RAM limit nem volt
CristalDiskmarkkal viszont majdnem 2x gyorsabb volt. -
kigyi_23
addikt
válasz MasterDeeJay #3860 üzenetére
Persze, ha szerencsés ember vagy akkor simán benne van. Én, ha 50% esélyem van akkor úgy 10-ből 1x nyerek, de inkább ennél is rosszabb arányban Hihetetlen mennyire nem jön be, ha szerencse is kell valamihez. 90% esély körül már jobb a helyzet ott 10-ből 2-3 is bejöhet, de ott is benne van, hogy még ennyire sem.
https://www.youtube.com/user/kigyi23/
-
kigyi_23
addikt
válasz MasterDeeJay #3858 üzenetére
Az ok, de a lottó értékes ez meg 2-4 év múlva amire bejön már ki tudja hány centen áll
-
kigyi_23
addikt
válasz MasterDeeJay #3855 üzenetére
Az a baj, ha az esélyeseken amik csak pár napot jósolnak nem nyerünk akkor pl te a 130 plottal vagy másfél évig várhatnál az XCH-ra a program szerint ami a többiből következtetve lenne 2 év felett is
-
Cold3
tag
válasz MasterDeeJay #3758 üzenetére
De ehhez nagyon olcsó áram kell, hogy pluszos legyen.
-
Danex
addikt
válasz MasterDeeJay #3758 üzenetére
Ergo 14TB-ot hajtasz 340-360W-ból? az kb 1.1USD ideális esetben ~330Ft, viszont 350W áram is kb 8.2kW/nap, ami szintén 300-340Ft.
Előző bevételek hpool-on: (405plot)
2021/06/23 -0.01046044
2021/06/22 -0.00979499
-
Peak
addikt
válasz MasterDeeJay #3719 üzenetére
sokkoló amúgy, hogy nálam 8 db 12 évvel ezelőtt vásárolt WD Green 2TB nyomják most a chiát 7/24 úgy, hogy előtte is NASban 7/24 mentek. 12 év!!!!
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Zoli1977
csendes tag
válasz MasterDeeJay #3721 üzenetére
Vagy talán az a baja, hogy még nem szinkronizált teljesen a Flax Wallet.
Pár óra és eldől. -
Cold3
tag
válasz MasterDeeJay #3721 üzenetére
Valószínűleg ez van. hpoolal nem megy.
-
Zoli1977
csendes tag
válasz MasterDeeJay #3664 üzenetére
Szia!
Én is így állítottam be a Flax tárcát, de nekem érvénytelennek mondja az összes hpool-os plot-om, amit megadtam neki.
Mit ronthattam el? -
mgTerminator
veterán
válasz MasterDeeJay #3688 üzenetére
Na kíváncsian várom Nekem 2x2Tb lenne. Az egyikben van 105Tb írás, a másikban 29Tb. Meg akartam várni amíg kb 1 szinten lesznek, de gyanítom nem lesz több plotolás szóval...
-
mgTerminator
veterán
válasz MasterDeeJay #3685 üzenetére
Igen, de hallottam valami olyat hogy nem működik a TRIM...? Vagy valami ilyesmi...
-
mgTerminator
veterán
válasz MasterDeeJay #3683 üzenetére
Hát jó neked, én 3 SSD-n is toltam De nem baj, úgyis tudom hogy hamarabb lesz szűkös a hely, mint hogy megpusztuljon.
Mi a véleményed a szoftveres RAID-ről SSD-nél? Nem rövidíti meg jobban az élettartamát?
-
mgTerminator
veterán
válasz MasterDeeJay #3675 üzenetére
Kicsit meglepett hogy full ugyan az a felület 😅
Amúgy rohamosan nő a hálózat mérete
-
Geradossz
aktív tag
válasz MasterDeeJay #3672 üzenetére
Hát megnézzük, mondjuk nem teljesen értem, hogy miért jó, mikor leírják hogy ugyanazokat csinálják majd mint a chia. Ilyen alapon csinálhatunk még 10 ugyan ilyen szart, és akkor mind a 10 et farmoljuk ugyanazokkal a plotokkal de minek, ha egyik se tud többet a másiknál?
Ez a kripto világ a bsc-vel sztem nagyon rossz irányba megy. Elindultak a shitcoinok napi kijön 100 de minek is? mindegyik igy nft ugy nft azt semmiből nem lesz semmi, előtte mi volt? bnbfarm és társai, benyulták a sok pénzt, az is volt tonna számra, az volt a trend. Most mi van? ilyen swap olyan swap azt mind egy nagy nulla. Minek? ugyanazt tudja minden mint a pencake. Lásd jó pár nullázódott is. Ez mind csak csalásra megy, nem akarok vészmadárkodni, de gondolom ezzel a flaxal is ugyanaz lesz a helyzet, most ez a trend, jönnek majd tonnaszámra ezek. -
Geradossz
aktív tag
válasz MasterDeeJay #3664 üzenetére
és nem gáz, hogy kiadod a chia wallet 24 szavas kódját? mennyire biztonságos ez?
-
Geradossz
aktív tag
válasz MasterDeeJay #3662 üzenetére
És hogy tudod megadni ugyanazt az azonosítót? Van valami flax kalkulátor, hogy hány hónap flaxot találni?
-
Geradossz
aktív tag
válasz MasterDeeJay #3647 üzenetére
Ezt hogy kell elképzelni, fut egyszerre a chia és a flax program is? Illetve van külön a flax programban flax tárca? Attól hogy a chiát poolban farmolod ugyanugy tudsz flaxot is?
-
veterán
válasz MasterDeeJay #3649 üzenetére
és lehet egyszerre farmolni ugyanazokat a plotokat? a chián is és a flaxon is?
-
oZone762
tag
válasz MasterDeeJay #3653 üzenetére
AMD alaplapi raid 2db nvme ssd-re
-
mgTerminator
veterán
válasz MasterDeeJay #3647 üzenetére
Miért, a chiának van értéke?
-
BOBO6
aktív tag
válasz MasterDeeJay #3469 üzenetére
Én azért ha közvetetten is, de hűteném, nálam egy Adaptec üresjáratban 73 fokos volt télen az 5-10 fokban.
Most hogy egy 12-es tolja, terhelés alatt 51 fok úgy, hogy 3x fokos helyiségben van.
Hidd el, hosszútávon meghálálja, nem tesz jót a tartósan magas hőfok semmilyen alkatrésznek. -
BOBO6
aktív tag
válasz MasterDeeJay #3464 üzenetére
Ejj de szép vasak! Két ugyanilyen chieftecben lakom (többek közt), még a 12-es fant is ugyanilyen módszerrel rögzítettem a raidvezérlő elé.
Nincs mese, a szükség törvényt bont, ha kell az erőforrás, akkor az ember azzal főz, ami van itthon.
Az a kék procihűtő nagyon vagány! -
szazbolha
addikt
válasz MasterDeeJay #3508 üzenetére
Kipróbáltam ezt a szoftvert is, kicsit jobb lett az eredmény, de továbbra is 5GB/S a szekvenciális.
Milyen hardver az ahol elérhető a 38GB/s átviteli sebesség? Ez nem irreális? -
szazbolha
addikt
válasz MasterDeeJay #3508 üzenetére
Köszi, ez sokkal jobb mint amit én mértem.
Ki fogom próbálni ezt a Softperfect ramdisk cuccot. -
mgTerminator
veterán
válasz MasterDeeJay #3478 üzenetére
Van a HD Sentinelben vinyó javító, azt futtasd le rajta, hátha magához tér.
-
mgTerminator
veterán
válasz MasterDeeJay #3473 üzenetére
Hát tudom, én is másolgattam a nagy vinyóra meg töredezettségmentesítővel sorbapakoltattam a fájlokat.
-
Cold3
tag
De szép gép. Az enyém is ilyen tákolmány, de jobban is tetszik, mint a szépre kötözött csili-vili. Gratula.
-
mgTerminator
veterán
Igen a másolás nem tetszik ennek az új 2.0 farmernek. Egyébként most hogy írtad, ránéztem, nekem lazán lestoppolta magát és kész, pedig nem csinál semmit a gép, nincs plot gyártás nincs másolás semmi.
-
szazbolha
addikt
"Állat" konfig... nincs rá jobb szó. Öröm nézni ahogy építkezel. A legköltséghatékonyabb amiről eddig halottam.
És ugye hogy meg kell hűteni az LSI kártyákat.
Én kétoldalas ragaccsal hekkelem be a ventiket. -
mgTerminator
veterán
válasz MasterDeeJay #3453 üzenetére
Ez szép és jó, de ahogy elnézem itt senkit nem érdekel, csak a plotolás....
Hiába kérdezem hogy lehet criptot venni vagy eladni, semmi válasz, tehát gyanítom senki nem tudja. A megkeresett chiákkal mi lesz? Elvan ott a walletban, tudjuk hogy annyit ér de kivenni nem tudjuk. Remek... Igaz én jelen pillanatban venni akarok, de nem tudok mert az egyik oldalon 25000Ft a minimum, a binancon meg bitcoin, eth meg 1-2 valamit lehet venni és eladni
-
mgTerminator
veterán
válasz MasterDeeJay #3410 üzenetére
Nekem is, ha nem a poolba lennék Mert így ugye a 2-ből csak 0.25 a miénk.
-
monchichi20
aktív tag
válasz MasterDeeJay #3363 üzenetére
Én pl nem is találtam meg hogy ami nekem van az milyen falyta.
wd50nmzw-59a8ns1 (black), wd50ndzw-11a8js1 (elementek). 1 : 23:59 indult ntfs elements
2: 01:10 wd10ears-00mvwb0 ntfs
3: 01:11 exfat elements
illetve ha a black is menne ami exfat az is kb a 3 elementel lenne párban 1-2% eltéréssel.
mind alap beálitással. -
Danex
addikt
válasz MasterDeeJay #3363 üzenetére
Nekem a seaget külső 14tb elvileg smr, de 290mb-al szépen írja rá a végén a plotot.
-
Avicularia
veterán
válasz MasterDeeJay #3351 üzenetére
Nem. A régi WD80EZAZ az új WD80EDAZ
-
szazbolha
addikt
válasz MasterDeeJay #3240 üzenetére
Ez jó startégia, csak az a baj, hogy a Chia-ra véletlen akadtam rá.
Ha a proherdver nem ad ki cikket róla , akkor sose kezdek bele. -
mgTerminator
veterán
válasz MasterDeeJay #3240 üzenetére
Én jelenleg is a Siacoin-al ismerkedem. Nem kell potyolni, csak megosztod a tárhelyed, mert felhő alapú. Gigabit net van, tárhely van. Az egyik videóban láttam hogy a gyerek megosztott 1.6Tb-ot és egész szépen keresett vele. Sokkal jobban mint a chiával A chia csak bukó... Bár most indítottam mégegy plotot
Ja amúgy nálam ez a 64 bucketes cucc úgy lelassította az egészet hogy nem lesz kész sose.... Vajon mi a helyzet a 256-os buckettel?
-
szazbolha
addikt
válasz MasterDeeJay #3215 üzenetére
Már megint egyetértek.... vagy koporsószeg, vagy tiltani fogják a 20 perces plotokat.
-
Cold3
tag
válasz MasterDeeJay #3219 üzenetére
Nem győztél meg. Nem a gyorsaság vagy a lassúság a lényeg szerintem. Hanem egy algoritmus ami előállít valami egyedit, ami nem kijátszható. Tehát orba szájba titkosít. Ha ez meg van, akkor lehet optimálni stb, de a végén akkor is x idő lesz átlag hardveren, és így sikerült. Ez is egy lehetséges magyarázat. Szerintem.
-
Danex
addikt
Viszont ez nem tud parhuzamosan dolgozni ,ha jól értem ez mindig egy plotot tol, viszont ahhoz felhasznalja kB az összes eroforrast amit odaad az ember.
Annyiban biztosan jobb ha valóban így működik hogy ha le kell állítani akkor csak 1 plot megy kukába.
-
gianfrancoz
csendes tag
A progi nem plotol párhuzamosan, ahogy nézem. Így azért kicsit másabb a dolog, de így sem rossz - sőt...
A kezdetekben tényleg számít a plotolási sebesség, de pár hónap múlva kb semmit, csak az kinek mennyi tárhelye van
Ha megcsinálják a pool-os verziót is majd, akkor legalább mindenki át tud térni a hivatalos módra gyorsan, akinél van tárhely korlát
-
Cold3
tag
válasz MasterDeeJay #3215 üzenetére
Erről írnál bővebben, hogy miért az a lényege? Illetve, hogy ez a Te gondolatod vagy a fejlesztők ezt találták és ezt mondták?
-
fasyrt
őstag
válasz MasterDeeJay #3153 üzenetére
Illetve jobb kartyakon van valami beepitett akku, vagy illik egy szünetmentest a gep ele rakni, mert erdekes dolgok lehetnek egy aramszünet eseten. Ugye a ram törlödik azonnal.
-
BOBO6
aktív tag
válasz MasterDeeJay #3149 üzenetére
Thx! Kikapcsoltam mindent. Bízom benne, hogy működik.
-
szazbolha
addikt
válasz MasterDeeJay #3076 üzenetére
A több ágas tápoknál az a rizikó, hogy általában nem tudjuk melyik ágra mit delegál ki.
Ez nagy áramfelvételű alkatrészeknél lehet érdekes mint a CPU és VGA.
Csak reménykedni lehet, hogy a kettő ne 1 ágon legyen.A HDD-k ellátása valószínűleg 1 ágra terhelődik, szóval ilyenkor megtévesztő, hogy a táp 450W-os mert a te esetedben max 216W-ot tud egy 12V-os ágon.
Ismét csak reménykedni lehet, hogy ne ezen legyen a CPU.A 216W is soknak tűnik, szinte biztos üzemszerüen elvinne 20-30 HDD-t (4-10W), de az indító árammal lehet gond. Amely általában 2-2,5A.
Csak rövid ideig vesz fel ennyit a HDD induláskor, szóval lehet hogy a 18A-s ágra 8-10-nél is több ráköthető. Talán meg sem érzi az indulást a táp.
Monorail, vagyis 1 ágas 12V esetén ez sokkal kisebb rizikó lenne. -
Cold3
tag
válasz MasterDeeJay #3050 üzenetére
Akkor kiestem, Intel lap. Köszi az infót.
-
mgTerminator
veterán
válasz MasterDeeJay #3039 üzenetére
Nekem is
-
szazbolha
addikt
válasz MasterDeeJay #3019 üzenetére
"Én úgy vagyok ha bebukik a chia akkor jön a következő mert nem hiszem hogy ez a hdd mining megállna."
Egyetértek.
A hardcore bányászok, meg akik nem milliókat költöttek rá, azok tartani fogják a cuccot, sőt szemezgetnek is a piacról. Egyre jobban úgy tűnik sokan megégették magukat, bagyobb értékű bevásárlással.
Sajnos én sem mondhatom el, hogy nyereséggel szállnék ki most, ráment 1,5 hónapom és legalább kéne még 2 hónap 300-as árfolyam felett. -
Cold3
tag
válasz MasterDeeJay #3019 üzenetére
Ott a pont, ahol nyerni lehet , ott bukni is. Ez mindig is így volt és így is lesz.
-
BOBO6
aktív tag
válasz MasterDeeJay #2983 üzenetére
Van eladó sas to 4 sata kábelem, ha valakit érdekel, priv!
-
mgTerminator
veterán
Nekem viszont megjött a kártya, de kábelt csak 1-et kaptam amire 2 meghajtót lehet csatlakoztatni csak, szóval kell majd másik kábel.
Par óra múlva tudnál segíteni majd az it módban? Addigra csak végez a plotolással....
-
Cold3
tag
Ezt tapasztalom én is, igen.
-
törölt tag
válasz MasterDeeJay #2970 üzenetére
Pont ezt tettem én is
-
senior tag
válasz MasterDeeJay #2952 üzenetére
Jah.. addig is invalid plot-ra váltott át az egyik pillanatról a másikra a chia gui.. nem igazán jövök rá, hogyan lehetne megoldani ezt...
-
senior tag
válasz MasterDeeJay #2950 üzenetére
folyamatos DDOS van és..
"We are investigating the fake plot issue, what had been added to the pool in the last few hours. Until this case settled, we are not sending transactions out, to avoid any issue. We are fixing the problem and working on it. Soon we will publish a new CorePool application."
[ Szerkesztve ]
-
GAtesz77
csendes tag
válasz MasterDeeJay #2921 üzenetére
A tápból kihoztam 2.5-es vezetékekkel az 5V 12V 3.3V GND -t , és onnan van elosztva Vago-val a Sata tápcsatiknak. Csináltam egy félmoduláris tápot.
-
Cold3
tag
válasz MasterDeeJay #2878 üzenetére
Én csak tesztelgettem, de egy vicc.
-
whitetiger11
kezdő
válasz MasterDeeJay #2773 üzenetére
😂😂, ez jó :-)). Kis humor jót tesz. Kihullik a hajam, ahogy ránézek a hálózat méretére.
-
ggg666
őstag
válasz MasterDeeJay #2773 üzenetére
Nagy lank..t fa...al.
-
whitetiger11
kezdő
válasz MasterDeeJay #2761 üzenetére
Megy a “...méregetés” srácok? az enyém úgyis nagyobb 😅😅😅
-
Cold3
tag
válasz MasterDeeJay #2765 üzenetére
Jogos meggyőztél (leginkább összevetve 10tb új diszkekkel és nvme-kel). Felteszem, amúgy is a gépek közelében vagy munkád okán, így a munkád értékét sem kell számolnod. Ha nem így lenne, akkor viszont szopás tud lenni egy ilyen ingovány tetején egyensúlyozni, na pláne remote. Mondjuk ezt te is leírtad végső soron.
-
Danex
addikt
válasz MasterDeeJay #2750 üzenetére
"Árfolyamnak fel kellene menni a nehézség növekedésével gondolom."
Semmi köze igazából az egyiknek a másikhoz a mostani mértékben, a többi merevlemezes coin kb 0.04$/TB/nap-ra állt be, most ez chia-nál valami 0.3$.
Árfolyamban simán negyedelhetünk is, igazából olyan picike a coin maga (2580. csak), hogy itt nincsen fék -
ggg666
őstag
válasz MasterDeeJay #2765 üzenetére
Nekem is kb. ilyen erős a 2. gép az 17 plotot tudott, e5-1650 v2 64gb ram
-
mgTerminator
veterán
Ez is szép, csak másképp
ggg666: Szerintem az összeset!
[ Szerkesztve ]
-
ggg666
őstag
wattban mennyit eszik az összes?
-
mgTerminator
veterán
válasz MasterDeeJay #2750 üzenetére
Én a Plex miatt vettem a gépet, picivel a chia előtt, a szerény tárhelyem kezdett kifogyni szóval amúgy is venni kellett volna... Most bevásárolok még, aztán lesz ami lesz
-
ggg666
őstag
válasz MasterDeeJay #2745 üzenetére
0.05-nél van kifizetés nem?
-
mgTerminator
veterán
válasz MasterDeeJay #2666 üzenetére
A kérdés csak az, hogy mennyire tudja pontosan a HD Sentinel az SSD-ről az adatokat!
Feltettem az 5.60 Pro-t, a 2Tb-os WD Blue SSD-mre azt írta hogy 100%-os, az 5.70 pro sentinel már 96%-ot ír 85Tb írásnál.A másik amiért kételkedem a hitelességében: [link]
320TBW, a hivatalos oldalon a max kapacitásra 4Tb 2560TBW-t ír, ami visszaosztva 320TBW.
Ha 6%=55Tb, akkor mire 0 lesz, kb 800Tb, nem?
-
ZoZoˇˇ
aktív tag
-
oZone762
tag
válasz MasterDeeJay #2602 üzenetére
Olyan pc-t akarok összerakni, amit utána meg is tarthatok.
-
szazbolha
addikt
válasz MasterDeeJay #2568 üzenetére
jóvanna' nem vagyok én zöldjóember. A napelem meg hasznos.
-
fasyrt
őstag
válasz MasterDeeJay #2565 üzenetére
//lapon is van ide amúgy
Innen jött az ötlet. -
NorbixD
tag
válasz MasterDeeJay #2570 üzenetére
Talán ilyen Proof of Stake (ETH2 és társai) dolgok vagy az amikor vezetéknélküli eszközökkel lefedsz egy településrészt, stb. és ez alapján kapod a tokent (talán a HNT ilyen és értelemszerűen nem növekedhet a végtelenbe a hálózat, mert egy idő után nincs már mit lefedni.), megoldásai lehetnek ennek az energiapazarlásnak. De ezek a blokklánc alapú dolgok még nagyon gyerekcipőben járnak, fog ez még fejlődni.
Egyébként hálás köszönet a logout blogos Xeon v3 turbo unlockért, ha nem kommentálsz ide ennyit, máig nem tudom hogy ez lehetséges. Azt esetleg nem tudod hogy Ubuntun alapból működik-e?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest