- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
-
PROHARDVER!
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kurtuzov
senior tag
válasz
petya0426 #2348 üzenetére
55. nap környékén kezdj el mozgolódni. Ha tudod, hogy rendben van a cucc/eladó és csak a szállításnál állt sokat a szajré, akkor először kérj +30 nap plusz védelmet. Ha nem megy, akkor mehet a balhé.
Mindenképp vedd meg a kabátot. Csak a saját bőrén keresztül hiszi el igazán az ember milyen jó két hónap után idegelve, anyázva, levelezgetve visszakapni azt a pár sz***s petákot.
-
petya0426
tag
Sziasztok.
Szeptember elején rendeltem egy fürdőgatyát aliról. Rá pár napra megkaptam a tracking number-t ,de az a mai napig nem él.
Írtam az eladónak 1-2 hete, hogy még mindig nem jött meg a termék, azt kérte, hogy várjak.
Kevesebb, mint 20 napom maradt, mit tegyek ? Várjak még, vagy indítsak dispute-t ??
Másik kérdésem :
Másfél éve szemezek egy kabáttal, de most úgy döntöttem, hogy szeretném megvenni.
Találtam egy eladót, aki majdnem fele áron árulja (26$, más eladóknál 50$ körül mozog), viszont nincs egyetlen visszajelzése sem még, sem pozitív sem pedig negatív. Viszont, ahogy látom többen rendeltek már tőle a termékből.
A kérdésem, hogy ha megrendelem, és ne adj Isten nem kapom meg a terméket, akkor is be vagyok biztosítva, és vissza kapom a pénzemet, nem ?
Tehát, megér-e egy próbát ?Köszi előre is.
-
-
maestro87
őstag
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz
Daniel Alves #2343 üzenetére
Figyelj ekkora értékű cuccot ezektől az eladóktól amiket linkeltél nem szabad megrendelni!
Keress olyat aminek 10.000+ eladása van minimum 97% pos. feedbackel!
-
Daniel Alves
őstag
válasz
szili.tamas1 #2342 üzenetére
Több külföldi oldalon utána olvastam és mindenki meg van elégedve. Az meg, hogy a 1,5milliós váz is ketté tud törni paff...itt a garancia és a kényelmesség ami miatt fizet valaki 1,5m-t egy vázért.
-
szili.tamas1
senior tag
válasz
Daniel Alves #2341 üzenetére
Amennyire tudom kinai bringas cuccojra 23% a vam, plusz meg az afa. A vaz meg amugyis necces, mivan ha 40 kmh-nal kettetorik?
-
Daniel Alves
őstag
Sziasztok,
Eddig ebayről rendeltem viszont most kinéztem magamnak kerékpár vázszetteket amiknek az ára 600-700$ környékén van. Itt is nyugodtan lehet számolni a VÁM+ÁFA plusz költségekkel?Illetve nem tudom itt mi/ki számít megbízható eladónak de 2 jelölt is van. Érdemes tőlük rendelni?
[http://www.aliexpress.com/store/806051]
http://www.aliexpress.com/store/233154 -
Gépötty
senior tag
válasz
maestro87 #2327 üzenetére
Tessék, ebay találatok. Az eladókkal meg már tudsz beszélni, hogy a kívánt mennyiségben/kivitelben mennyiért tudnak szállítani.
De persze simán rákérdezhetsz az Alibabás eladókra is, sokuknak van Aliexpresses boltja is, ha azt preferálod. -
0Jucc0
újonc
Sziasztok!
Rendeltem már néhány dolgot az aliról, de ilyen szinten még nem ismerem az oldalt. A probléma a következő: rendeltem egy csizmabélést pár hete. A szállítás rendben is volt (igaz, a tracking nem működött), viszont a méret jóval kisebb, mint amit megrendeltem. Írtam az eladónak, nem válaszolt. Nyitottam egy dispute-ot, ahol szintén leírtam a problémámat és kértem részleges refundot. Erre az eladó ezt módosította arra, hogy küldjem vissza neki a terméket és akkor megkapom a pénzem. Megírtam neki, hogy egyrészt ő hibázott, másrészt nekem marha drága lenne a posta, annyit nem ér a termék szerintem. Ezzel játszunk napok óta, hogy módosítgatjuk egymás ajánlatát. Ő semmit sem hajlandó engedni, ragaszkodik a visszapostázáshoz. Mit lehetne tenni?
A válaszaitokat előre is köszönöm.
-
vityax82
tag
Üdv!
Ha letelik a 60 nap és nem érkezett meg a csomagom akkor mit is kell csinálni?
Mert már csak 19 nap van hátra és a motyó még sehol
Vagy ilyenkor nem kell csinálnom semmit és automatikusan vissza utalódik a pénzem?
Vagy Disputot kell nyitnom mindenképpen? -
kano
nagyúr
válasz
Tomeewap #2329 üzenetére
Szerintem ne csináld. Nyiss vitát mindenképpen, de az igazi tényállást írd le. Ha Ő kötöszködik is az Ali végül remélhetőleg vissza fogja utalni a pénzedet.
Ha visszakéred a teljes összeget, akkor nem fogsz tudni értékelni, így én mondjuk 1 cent híján kérném vissza az összeget és így még negatívot is tudsz neki adni.
-
Tomeewap
tag
Sziasztok!
Vásároltam eredetinek írt és garantált terméket az alin. Sajnos hamis, ezt az eladó is elismerte, és teljes visszatérítést ad. De: kérte hogy nyissak vitát és írjam be hogy nem jó a tracking és akkor az ali visszautalja a pénzem.
Szeretném kérdezni hogy ez így jó e, vagy csak meg akar vezetni, hiszen a trackinggel nem volt baj, visszanézhető.
Köszönöm!
-
maestro87
őstag
Alibabáról még senki sem rendelt?
[link] -
kano
nagyúr
Sziasztok!
Rendeltem egy Xiaomi Powerbank-ot az Aliról. Holland postával jött és az elejétől kezdve nem volt követhető a tracking (ez nyilván a posta hibája). Nagy nehezen megérkezett és látszólag eredeti volt (fehér volt mindkét USB-je), de ezen link alapján egyértelműen hamis. (Rövidzárnál világít a LED, a töltés csak akkor kezdődik, ha megnyomom a POWER gombot, Mi felirat a kábelen). Az eladó nem ment bele a visszatérítésbe (12.74 USB-ből 12.70-et kértem vissza, hogy tudjam még értékelni), azt írta, hogy nem akarok fizetni. Képeket csatoltam és a fenti linket. Escalate to Dispute lett a dologból. Mennyi idő amíg az Ali dönt ilyen esetben?
Köszönöm! -
bacsikacs
csendes tag
Heló
Rendeltem egy telót ma kaptam egy sms róla,hogy követhetem a posta.hu\vam oldalon.
Ott az van kiírva megérkezett a célországba,ez azt jelenti vámot kell fiztnem? -
lacentos
tag
Sziasztok.
Ha lemondom a rendelést,akkor mi a menete a pénz visszautalásának? Vagyis ha rákattintok a
(cancel order) gombra ezután mi történik.
Köszi. -
Firedaddy
tag
válasz
treffort01 #2321 üzenetére
Amelyiket nem fizetted ki, ott van egy számláló, ha az letelik,akkor automatikusan törlődik a rendelés.Illik azért írni rá egy üzit, hogy félrekattintottál, nem kell. de ha nem irsz neki is törlődik.
-
Purma
csendes tag
Nemrég rendelte valamit és holland postával adták fel, kaptam TN-t. Viszont ezzel az opcióval még nem találkoztam:the item is pre-advised. Tudja valaki,hogy ez mit jelent?
-
treffort01
csendes tag
Sziasztok!
Mit lehet tenni, ha egy eladótól két különböző telefontoknál a vásárlásra kattintottam? Az egyiket ki is fizettem (barna színű), de a másik inkább nem kell, mert piros színű. Törlési lehetőséget nem látok a pros mellett sehol, csak várja, hogy fizessem.
Köszi. -
maestro87
őstag
Hogy lehetne az alibabáról ilyet kérni 10 db-ot ingyen?
Vagy csak 1 db-ot adnának mintába? Meg most akkor mennyi az ára, vagy mindenkinek árajánlatot kell kérnie? Lehet itt egyáltalán magánszemélynek rendelni? Kellene vagy 10-20 db belőle, de se ebay-en, se az aliexpressen nincs ilyen.
-
wwenigma
Jómunkásember
A 60 nap elott még van a "processing time", ha az letelik és nem ad tracking numbert automatikusan megszakitja a tranzakciót az Ali és visszautalja a pénzed. Valószínűleg még ebben a státuszban vagy. Dispute-t szerintem nem erdemes egybol inditani, eloszor ra kell kerdezni az eladonal hogy WTF van, es ha nem reagal vagy sokat kamuzik esetleg más-más TN-eket ad meg, akkor csak.
-
WOT-H-A-C
veterán
1. várj türelemmel alapból 1-2 nap míg "processing"-re vált a status, az meg az eladòn mülik hogy ezen időn bellül mikorra kéri ki neked a TN-t.Én általában fizetéstől szàmítva 15-20 napig türelmes vagyok aztán kezdem verni a tam-tam-ot.
2.Egy rendelésnèl nem tudsz 2vitát nyitni nem nagyon van értelme nyitni....ugy 2 kimenetele lehet egy vitának a tejavadra vagy az eladoèra, de az ügyet minden féle képpen lezárják ha más nem az bevonásával.Dispute-ot pedig nem tudsz a végtelenségig nyitva tartani.
-
Pkati
csendes tag
Sziasztok!
Új vagyok itt és nagyon hasznosnak tartom ezt a fórumot. Először is köszönetet szeretnék mondani azoknak a Senior Fórum tagoknak, akik rengeteg hasznos tanácsot adnak és sok időt és energiát szánnak mások problémáinak megválaszolására és a rendelési folyamat feltérképezésére. Hatalmas segítség !!! Köszönöm.
Sokat tanultam a fórumról, de persze nagyon kezdőnek érzem magam.
Pár kérdésem lenne.
1. Ha a rendelés és fizetés után még 8 nappal sem jelenik meg semmi a TN szám alatt nyissak-e vitát, vagy ez természetes (bele fér a 60 napba és várjak türelmesen)?
2. Ha megnyitottam egy vitát, akkor később nyithatok-e egy újat, vagy jobb nyitva tartani, amíg sikeresen át nem vettem az árut, mert újat már nem nyithatok?
Úgy látom a kezdők hibáiba 1-2 apró tétellel az első rendelésnél én is beleestem. Sokat olvastam, hogy kitől szabad rendelni. Ez nagyon hasznos volt, remélem igazolódik is.
-
A-Bag
tag
válasz
ggeerrii23 #2311 üzenetére
Én ezt szoktam használni: [link] szinte mindent lát. Pár napig (akár egy hét) nem fogsz látni semmit, mert még "nem él" a szám.
-
WOT-H-A-C
veterán
-
dzsidzsas
tag
Aliról olcsó egyszerű dolgokat rendeljetek, melyek anyaghibájával, minőségével, együtt tudtok élni. Alin nincs tökéletes, csak ha minőségi és eredeti, az viszont nem olcsó. Ruhát, cipőt ne innen rendelj. Telefont tabletet főleg. Replika, azért replika, mert az eredetihez képest bovli. Mindig az lebegjen a szemed elött, hogy megéri e ha véletlenül néhány hónapon belül tönkremegy, mert nem lesz hova visszaküldeni.
Pl: hagymadaraboló-folyton szétugrik, rá kellett jönnöm, hogy csak kevés db szabad belerakni és össze kell tudnom szerelni 8$- ennyit megért, bőr telefontok-kicsit el van szabva, nem méretben, hanem formában, amúgy oké 22$- még talán megérte. Drón-nehéz kezelni, szerintem a giroszkóp nem jó, 18$-nem érte meg, 8g pendrive-micro usb fejjel, eredetileg 64g lett volna, át kellett formáznom és figyelni kell a méretekre, 4$-megérte. Így már remélem érthető. -
ggeerrii23
újonc
Sziasztok... Nemrég rendeltem aliról, már kaptam is track numbert, de nemtudom nyomon követni sehol, tudnátok segítteni ebben, h milyen oldalon és hogyan kell? Előre is köszönöm a segítséget....
-
benkolaci
csendes tag
Sziasztok!
Körülbelül mennyi nap mire a számláról leveszi az eladó a pénzt?
Mert fateromnak irogatnak sms-t, hogy hívjon fel valakit sürgősen. Bár azt sem értem miért fatert hívják amikor a saját telefonszámomat adtam meg. A számla az a fateromé.
Köszönöm előre is a segítséget. -
radi8tor
MODERÁTOR
Ahogy korrábban írták, replikák azok tulajdonképpen hamisítványok csak más köntösbe bújtatva.
VÁM-on, ha megtalálnak egy hamisított terméket, akkor azt lefoglalják legjobb tudomásom szerint.
Úgyhogy semmiképpen nem ajánlott ilyen termékeket vásárolni/vásárlásban segédkezni!
A témát itt zárjuk is le!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest