Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Linux kezdőknek
- Milyen routert?
- AliExpress tapasztalatok
- Google Chrome
- ASUS routerek
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az EU utasította az Apple-t, hogy hagyja abba a földrajzi blokkolást
- Windows 11
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
-
IT café
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Met
nagyúr
válasz trisztan94 #17581 üzenetére
Rákeresel angolul és/vagy magyarul.
pl. kövirózsaDe ha ezt a képet régen rakták össze akkor elképzelhető hogy nem lesz már meg sehol a kiskép.
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Met
nagyúr
Ezt mondjuk ide szántam
-
Met
nagyúr
Hátha érdekel valakit Photoshop Tutorial - Video & Animation Masterclass for FREE
-
Met
nagyúr
válasz peter889 #17050 üzenetére
Azért kell az angol nyelv mert a tutorialok 95%-a angol nyelvre íródik, ráadásul ha idejössz hogy valamit hogy lehet megcsinálni angol menüpontokkal tudjuk elmondani mert mi is angol nyelvű programot használunk.
Azért mert magyar nyelvű nem fogod tudni használni. TV távirányítónál, mikrohullámú sütőnél működik de egy grafikai programnál nem."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Met
nagyúr
válasz peter889 #17044 üzenetére
Képi formában beolvasott .pdf fájl szövegessé alakítása.
OCR program kell neked, pl. Abby Fine Reader.Kiemelés: Grafikai programmal. pl Illustrator.
Pdf mentés: szintén Illu és mentés előtt görbésíteni a rétegeket, így a pdf-ből nem tudják kijelölni a szöveget.
-
Met
nagyúr
Nem tudjátok, hogy ha kirakok egy város címert egy weboldalra akkor annak lesz jogi következménye?
Szolnoki a cég és szolnok címerét gondoltam a fejlécbe megjeleníteni.
Azt tudom hogy a magyar címert nem lehet használni csak úgy."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
-
Met
nagyúr
válasz BonFire #16837 üzenetére
Vagy egy erdő közepén
András. Ahogy BonFire is írta ez nem így megy itt...
Berakod a képet és leírod hogy mit kellene csinálni. Ha egyszerű és van kedve valakinek/valakiknek foglalkozni vele akkor megcsinálja/megcsinálják. Ha bonyolult akkor kapsz egy árat hogy mennyi lenne.
Egyikünk sem azért ül a gép előtt hogy ingyen dolgozzon olyanon amit amúgy csak pénzért vállalna el...[ Szerkesztve ]
-
Met
nagyúr
jAJJ dE dRÁGÁK vAGYTOK####
-
Met
nagyúr
-
Met
nagyúr
válasz Devilhun_HUN #16233 üzenetére
Azt hittem eltévedtem és nem a PS topic
-
Met
nagyúr
válasz #74459392 #16164 üzenetére
Az lzw tömörítés ugyan veszteség mentes de azért még is csak tömörítés.
Szerintem maradj a psd-nél és akkor a fontosabb képekről legyen meg az eredeti raw is. Ha a psd-t hagyod akkor mondjuk egy maszkon még tudsz módosítani nem kell az egészet előröl kezdened."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Met
nagyúr
válasz Speeedfire #16029 üzenetére
De ez csak akkor működik ha egyformán életlenek a képek.
-
Met
nagyúr
Illuban nem lehet úgy elmenteni egy munkát mint Indibe, hogy összeszed minden linkelt képet, fontot hogy máshol is meg lehessen nyitni?
-
Met
nagyúr
Sőt, állás keresés közben célszerű leszedni a közösségi oldalakról a kompromitáló képeket.
-
Met
nagyúr
-
Met
nagyúr
Hogy mentsek pdf-et (nyomdai) úgy hogy a monitoron is jól nézzen ki?
A történet, rgb képből x1a-s pdf mentve, a cmyk 100 fekete ugye szürke a monitoron, ahol meg minden színből van ott fekete de ott is túlnyomó többségben van a fekete (összeségében 200+% a fedettség). Kollégáim szerint szar lesz a nyomat csináljak valamit. Próbáltam Corel-ből, Illuból de mindíg "foltos", Ps-ből jó de mivel alapból Corelel dolgozok jó lenne abból megoldani vagy Illu mert akkor eleve abban kezdem el.Hiába mondom nekik hogy a monitor meg a nyomat az két különböző dolog, nem az szar lesz
[ Szerkesztve ]
-
Met
nagyúr
válasz qamu74 #14969 üzenetére
Ez a logod? Akkor a 14961-ben mit linkeltél? mert elkészült az "úgynevezett" logóm, hogy miket javíthatok a képen.
Na, de hogy ne csak a szavakon lovagoljunk.
Először is, a topik (szerintem) első sorban technikai jellegű problémákra van, nem láttam itt a PH-n kép mutogatós topicot de itt van egy, fognak neked örülni.
Másodszor, olyan alap dolgokat kérdezel amit nem kellene azután hogy végig nézted és csináltad az első hsz-ben linkelt Adobe Photoshop segédanyagok, tutorialok: alatt lévő dolgokat, pl. a segédvonal elrejtése biztos le van írva valamelyikbe, azt meg nem is értem hogy ha állítólag BonFire tutorial-ja alapján vágtad ki a monitor képernyőjét hogy lett neked foltos.
Nem az a baj hogy kérdezel csak legalább valami alap tudást szedj össze a netről.
Senki nincs itt elszállva magától hogy hú de fasza PS userek de amikor meglátunk egy 14961-esben linkelthez hasonló "alkotást" sok minden megfordul a fejünkben"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Met
nagyúr
-
Met
nagyúr
válasz Speeedfire #14481 üzenetére
Igazad van, egyszerűbb újra húzni a gépet
-
Met
nagyúr
válasz Speeedfire #14475 üzenetére
Lehet telepíteni kellett volna nem bemásolgatni?
-
Met
nagyúr
válasz Inv1sus #14312 üzenetére
Egyedi stanckést kell csinálni hozzá aminek mm-e x forint.
Kérdezd meg a nyomdát hogy egyáltalán tudnak-e ilyet és ha igen mennyiért.De amúgy a grafika pdf első oldal: vágott grafika, második oldal: grafika kifutóval (5mm ), harmadik oldal csak a stanc vonal (ami a második oldalon nincs rajta, mert ha elcsúszás van a vágásnál akkor ugye látszani fog)
-
Met
nagyúr
válasz BonFire #14299 üzenetére
Arra gondolt hogy legalább 4 mm margó legyen körben ha a vágásnál kicsit elcsúszik ne essen le a lényeges tartalom.
Hogy én mennyi gyűlölöm a Corelt mert nem ágyazza be a fontokat a pdf-be, annak ellenére sem hogy be van pipálva hogy tegye meg.
-
Met
nagyúr
válasz Peter M #14243 üzenetére
2mm csúszás még "elfogadott"
na igen, ha bal oldalon nem ér a névjegy széléig a szöveg (nulla margo) és jobb oldalon nem látszik a kifutó utáni rész
De már rájöttem, Inv1sus volt a hibás mert a 3 mm helyett nem 5 cm kifutót állított be"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Met
nagyúr
válasz Inv1sus #14239 üzenetére
Ez nem olyan hogy elkezdted használni és arrébb csúszott a grafika. Nyilván nem ezek voltak legfölül, ha Te mentél érte akkor se biztos hogy végig lapozgatod mindet és mivel vannak jók is ezért nem a grafika szar.
Szépen elmész, elviszed a szarokat, megmondod hogy ez így nem jó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Formula-1
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- nVIDIA Geforce-osok baráti köre
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- alza vélemények - tapasztalatok
- Wise (ex-TransferWise)
- PlayStation 5
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest