- A felhőből segítik az automatizált tőzsdézést az új AI-modellek
- EU: a Facebook, a YouTube és az X is többet tesznek a gyűlölet ellen
- Donald Trump a tech szektort is felkavarja, Musk vihetné a TikTokot
- A fizetett hirdetésekre nem terjeszti ki a Meta a közösségi jegyzeteket
- Gyerekek, adatvédelem: kiegyezett a Genshin Impact kiadója az USA-val
- Linux kezdőknek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- VPN topic
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen program, ami...?
- FSD módban gázolta halálra a seattle-i motorost a Tesla Model S
- Hálózati / IP kamera
- Donald Trump a tech szektort is felkavarja, Musk vihetné a TikTokot
- Rendszergazda topic
- Synology NAS
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz INTELligent #1735 üzenetére
Szerintem az Envelope Distort a legjobb megoldás erre. Létrehozod a szöveget, rajzolsz egy ajkat (fontos hogy a szöveg legyen alul a rétegpalettán), kijelölöd mindkettőt majd Object -> Envelope Distort -> Make with top object. Esetleg az Object -> Envelope Distort -> Make with mesh-t is lehet használni.
-
törölt tag
Azt tudom mondani, mint az előbb, ha komolyan akarsz vele foglalkozni, akkor elsősorban meg kell tanulni legalább a html és css kódolást. Ehhez alapvetően bármilyen programot használhatsz, van aki sima Notepad-ben is meg tud írni egy weblapot... Én kezdésnek az ingyenes Brackets-et ajánlanám, de az Adobe-nak is vannak webdesign-ra való szoftverei (Dreamweaver, Fireworks). Illustartorban a grafikai elemeket .svg-be ki lehet menteni, amiket így be lehet ágyazni a html fájlba.
-
törölt tag
Ha komolyabban akarnál vele foglalkozni, akkor meg kéne tanulni programozni (html, css, stb...), vagy egy fejlesztőre bízni azt a részt.
Szvsz ha csak magadnak akarsz egy egyszerűbb weblapot, akkor érdemes lenne megpróbálni az Adobe Muse-t, ez nem igényel kódolást és hasonlít a felülete az Illustratorhoz is.
Vagy Wordpress, bár ahhoz nem értek, lehet nem olyan egyszerű egy teljesen saját design-t használni vele.[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
Póló nyomtatásban tud valaki segíteni?
Készítettem egy ismerősömnek egy grafikát, és -bár eredetileg nem feltétlenül erre a célra készült- jó lenne ha esetleg pólóra is lehetne nyomtatni, így szeretném "nyomdakészen" elküldeni a fájlt.
Azt olvastam hogy ilyenkor a színeket át kell konvertálni PMS-be, de a fekete színt nem sikerült, csak egy sokkal világosabb kékes-szürke árnyalatba. Erre van valami megoldás?
A többi szükséges dolgot azt hiszem megcsináltam: minden át van alakítva útvonalakká, átlátszó objektumok nincsenek és külön rétegekre van szedve az egész szín szerint. Ezeken kívül kell még valami?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Egy érdekes probléma merült fel nálam a Illustratorral.
Van két CMYK dokumentumom, amikor létrehoztam őket ugyanazokat a beállításokat adtam meg. Nyomtatásra szánom őket, halottam hogy a full fekete érdekesen tud viselkedni ezért érdemes átállítani az Edit-> Preferences-> Appearance of Black menüpontban mindkét helyen Display/Output All Blacks Accuretly-re.
Az egyik dokumentumból egy objektum kitöltési színét (#0f0f0f) szerettem volna a másik dokumentumba másolni. Úgy próbáltam hogy kijelöltem a színkódot és ctr+c/ctrl+v. A probléma az, hogy az új helyen sokkal sötétebb ez a szín. Míg az első dokumentumba ennek a színnek a CMYK kódja 0%,0%,0%,94%, addig a másodikban 74%,67%,66%,84%.
Végülis a CMYK kód átmásolásával sikerült a színt létrehozni, de valakinek van valami ötlete hogy ez mitől van így?
-
-
törölt tag
válasz PumpkinSeed #1267 üzenetére
Pixelben, de már több napja dolgoztam ezen a dokumentumon és csak most jötte elő ez a probléma.
Egyébként sikerült megoldani, helyreállt minden miután visszaadtam minden objektumnak az eredeti színét. De még mindig nem értem miért lett ilyen...A harmadik kérdésre viszont még várom a tippeket.
-
törölt tag
Lenne pár kérdésem Illustratorral kapcsolatban, lehet hogy nagyon amatőr kérdések, de sehogy nem jöttem rá magamtól a megoldásokra.
- Némelyik objektum szélén megjelent egy vékony, recés vonal (nem stroke), fogalmam sincs mi lehet de nagyon zavaró... itt egy kép az esetről. A legutolsó művelet amit elvégeztem azelőtt hogy feltűnt volna ez a hiba egy Select-> Same-> Fill & Stroke volt. Ezt (és még jónéhány korábbi műveletet) később visszavontam, de az élek ugyanilyenek maradtak.
- A második problémám is részben ehhez kapcsolódik, ugyanis a Select-> Same -> Fill & Stroke után a feketék kicsit elcsúsztak. Eredetileg ugyanazt a teljesen fekete színt adtam meg a korábban linkelt képen látható két kijelölt objektumnak, együtt is lettek kijelölve az előbb említett művelet után, de később mégis különböző színűek lettek. Nem nagy probléma, mert újra át tudom színezni, csak szeretném tudni hogy ez mitől lett.
- A harmadik kérdés az előzőektől teljesen független. Hogy tudnék egymást fedő objektumoknak körvonalat adni? Tehát mintha a Pathfinder menüben a Shape modes-nál a Unit-ra kattintanék, de meg szeretném tartani az objektumokat külön, csak körvonal kéne. Remélem érthető mit szeretnék...
Elnézést a hosszú hozzászólásért, igyekeztem a lehető legrészletesebben leírni hogy mit szeretnék, így talán könnyebb is lesz segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest