Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
szab.tam
nagyúr
válasz BioNiCMaN #8045 üzenetére
mert jogász topik van.
sok túl-, és alulképzettel, mégtöbb gyakorlat nélkülivel, + hozzám hasonlatos szakképképzetlen önjelölttel, de okmányirodás topik nincs.
így a kérdezők céljainak a rendőrös pont megfelel.
sokszor hamarabb kapni gyakorlatias válszt.tehát: ezért, ehhez.
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
válasz BioNiCMaN #8041 üzenetére
semmilyen.
nehogy szolgálatba helyezd magad...másról van szó. olvass vissza párat.
konkrétan ez volt a témaindító:
(#8016) korcsillio***
egyébként ilyen problémám nekem is volt, '95-96 tájékán.
eladtam egy 320-as bmw-met, amit utána nem irattak át.
jöttek a levelek...
mai napig nem tudom, mi lett a vége. nem jártam utána.remélem nem esik senkinek a fejére.
vagy ha igen, elévült...[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
talpas
aktív tag
válasz BioNiCMaN #7885 üzenetére
"Valami" szab.sértésig elmennek, érdekes, hogy helyben tárgyalják.A trend a más város-okba elvinni az ügyet-
ezt v. miért helyben bíróság?. A megdöbbentő számomra az örökké nemdolgozó emberke, győzikutyával, nagy értékű autóval, rendben tartott házikóval, család stb. hogy tud ma talpon maradni, munka nélkül, munkahely és vállalkozás nélkül. Ezek tényleg tudnak valamit és azt éjszakai műszakban tehetik."Veled, Uram, de nélküled..."
-
adalbert1
veterán
válasz BioNiCMaN #5481 üzenetére
Lol, akkor egy elitélt éves fogvatartása 3285000 Ft? Basszus, ez jó sok... Oké hogy nem két fillér a börtön fenntartása, de kitalálhatnának valami olyan munkát az elitélteknek hogy legalább egy részét kitermeljék. De azért durva hogy több pénz elmegy rá, mint a legtöbb ember fizetése, és ráadásul az egyetlen amit kapunk cserébe az az hogy nincs szabadlábon...
Ill. ha visszaállítanák a halálbüntetést akkor az életfogytos versenyzőkön jó sokat lehetne spórolni... -
Róth
aktív tag
válasz BioNiCMaN #4522 üzenetére
"Rablás az is, ha a tetten ért tolvaj a dolog megtartása végett erőszakot avagy élet vagy testi épség elleni közvetlen fenyegetést alkalmaz."
Bizony ám! Ennek megfelelően azok is rablást követnek el, akik a teszkóból erőszakkal tolják ki a szajrét a kocsival, és fenyegetik a személyzetet. A kertekbe napi rendszerességgel bejáró tolvajok sem tolvajok, hanem rablók, ugyanis az esetek többségében fenyegetés (megfélemlítés) miatt nem lépnek fel a tulajdonosok az elkövetők ellen. A táska kitépése is rablás, és nem játszik a 20 ezer ft alatti érték.
Tiit, tiit, tibadam, tibadam!
-
szasanyi
félisten
válasz BioNiCMaN #4480 üzenetére
Van még pár fogalmazásgátlós részlet, hátha ez is tetszik:
"Körözést rendelek el személy elleni lopás szabálysértés bűncselekménye miatt ismeretlen tettesnek, aki a Budapesti Keleti pályaudvaron Bor Béla sérelmére személyi tulajdon elleni lopás szabálysértése bűncselekményét módszer nélküli módszerével elkövette."
"A bogádi faluszélen leszállított biciklis ember legudvariasabb Cselekedete az volt, hogy nem vert meg."
"Felszólításomra azt válaszolta, hogy azt csinál, amit akar, majd szoknyáját felkapta és hirtelen lekuporodva újra a lépcsőre folyatta. A szabálysértés ténye több méter hosszan csordogált."
"És akkor bejött az irodába két női hölgy."
"Az elkövető vékony, csenevész volt, leginkább az "iti" figurájára emlékeztet."
-
DroneZ^
őstag
válasz BioNiCMaN #4259 üzenetére
aztmondtam nekik amit hallottatok, belémkötött valaki, aki hivott magával 1 csapat embert, akik vigyáztak arra, hogy véletlenül se tudjak elmennni... (az emberünk teljes neve szerencsére megvan.)
a feljelentés még nem történt meg, úgyhogy akár csoportos garázdaság is benne lehet a vádak között.
a látlelet már szerencsére megvan.
egyenlőre 2-3 tanú mondta biztosra a segítségét, nemtudom hogy ez elég lesz-e.
ha ott hivom a rendőrséget, nem úsztam volna meg ennyival.... ha közvetlen eléjük hivom, akár elötte akár utolag, a 20 fő elé, akkor elég nagy bajban lennék most, mig feljelentéssel igazábol csak 1 személyt célzok meg....
[ Szerkesztve ]
“Audiophiles don’t use their equipment to listen to your music - they use your music to listen to their equipment.”
-
Biriboyka
senior tag
válasz BioNiCMaN #3752 üzenetére
Nevetni fogtok: kicsiny kis megyénkben egy exzsaru a neje nevén alapított egy "Közlekedébiztonsági KFT"-t vagy mi a túrót. Ő azzal foglalkozik - pontosabban az emberei - , hogy tehergépkocsik tengelysúlymérését végzi MASZEKBAN holott ez az NKH kiválltsága! Kap embereket a rendőrség egyik osztagától és le-fel járkálnak az egyik főúton. Aztán a kistgk-ban utazó emberke kiszúr egy tgk-t azt megállítatja az őket kísérő zsaruk egyikével majd egy lapos területre viszik az egész putyerkát, ahol lemérik a tengelysúlyát. Amennyiben sok akkor feljelentik amennyiben normális akkor természetesen elengedik
Az emberke minden kiszabott bírságból 50k+fát kap!!! Ezért hagyta ott a céget, mert túl jól megy a kft. Allítólag az egyik egyéből elzavarták őket, mert "verték" az NKH-s tengelysúlymérőket, míg azok napi 2-3-at fogtak addig a KFT 8-10 túlsúlyos tgk-t! Számoljátok ki mennyit kereshet napi szinten!
Persze mondanom sem kell, hogy megfelelő ismerettsége van felsőbb körökben.Ha a rendőrt ellenségednek, nem kívánatos személynek tekinted gondolj arra, hogy ő az egyetlen olyan személy aki ismeretlenül is az életét áldozzná érted! by pass
-
a Csabibácsi
csendes tag
válasz BioNiCMaN #3628 üzenetére
[OFF]"BP helyett egy poros kisvárosba költözés sok mindent megoldana.
1.) Nem találkozna korrupt rendőrrel, mert egy kisvárosban nem sokáig lehet csinálni.
2.) Az autófeltörések, rablások, szekrényfeltörések száma elenyésző."Valahogy így inkább:
1.) Rendőrrel se találkoznál, max mikor munkába mész hajnalban és látod aludni őket az ABC előtt, egyébként úgyis az őrsön vannak, ha van egyáltalán őrs...
2.) Az autófeltörések, szekrényfeltörések száma tényleg elenyésző. Rablás, random garázdaság van bőven, ezek az ügyek megoldva persze nincsenek. Tűnik a termés, fogy az erdő, ürül a bolt, a pénz nem cserél gazdát, max a kocsmában. Ja és igazából olyan esetet lenne nehéz mondanom amikor egy órán belül kiért a rendőrség, a mi sacc 6000 fős kisvárosunkba.
Ja és hogyha ez csak egyedi eset meg csak nálunk fordul elő, akkor sorolhatok még egy fél oldalnyi falunevet, csak innen Borsod megyéből...Ennyit a békés poros kisfalvakról...[/OFF]
[ Szerkesztve ]
-
TazLeacher
nagyúr
válasz BioNiCMaN #3575 üzenetére
Vissaztérve a cipőmre:
Nem hiszem, hogy számít, hogy ki lopta el...a mai napig nem mutattak fel tettest, úgy, mint a felsorolt több tucat ügy egyikében sem. Tehát az, hogy ez vagy az nem bizonyítja, én nem vagyok kisegítve. (Megjegyzem bebizonyosodott, hogy ő volt...) Ellenem több esetben elkövettek dologokat, de a rendőrség 1, azaz egy esetben sem tudod semmi érdemlegeset felmuatni, és a közvetlen környezetemben sem. (úgy is mondhatjuk, hogy én még nem találkoztam olyan emberrel személyesen, aki azt mondta volna, hogy a rendőrség megoldotta az ő ügyét, legyen az bármi, az autólopástól a betörésig).Ezzel szemben tucatnyi olyan emberrel találkozom nap, mint nap, akiket ezért-azért megbüntetnek...jogos, nem jogos, ez most nézőpont kérdése, de továbbra is kitartok a melett, hogy talán nem az autóban telefonálás, vagy a biztonsági öv be nem kapcsolása, netán egy lejárt zöldkártya a legnagyobb prioritású eset napjaikban.
Tehát fellebezhetek. Minek? Csomó időm elmenne rá, és esélytelen. Bekerül az akta valami upac aljába, és 2 hét múlva megint kapok egy határozatot, hogy nem jött össze. Kit ámítsak? Magamat? Megtanultam. Soha többen nem bízom a rendőrségben.
Ha majd Pista bácsi 42-vel a vasúti átjáróban elgázol egy gyereket, akkor biza szemét lesz. De valljuk be őszintén, erre vajmi kevés esély van.
Ja, igen, még 1 dolgot elfelejtettem, eszembe jutott még1 ügy, amiből megint nem lett semmi: kb. 8-10 évvel ezelőtt édesanyámra a munkahelyén pisztolyt fogtak, és kipakoltatták vele a kasszát. Az is jól meglett, hogy ki volt...
Re.: 4. Nézzük kinek is áll rosszabbul a szénája: nekem ill a családomnak és egész ismerősi körömnek, akiket összességében több millió forintra károsítottak meg, amit sosem láttak viszont, és még a tettest sem kapták el, vagy pár rendőrszóvivőnek, akinek azt kellett mondani, hogy igen, sajnos így állunk...
Egy mondatban a lényeg: manapság aki tényleges vagyon vagy személy elleni bűncselekményt követ el, az megúszhatja, aki viszont csak olyat tesz, ami akár veszélyeztethette volna valakinek a testi/anyagi biztonságát (mondjuk egy gyorhajtás...) azt kíméletlenül megtorolják, mert erre jóval nagyobb erőforrásokat fordítanak.
Én is csak arra reagáltam, amire volt kedvem.
-
Reno7
senior tag
válasz BioNiCMaN #1379 üzenetére
Tehát pl ha a rendőrt megakarják késelni,és felszólítás ellenére is folytatja a támadó magatartást,és pl a támadó "túlerő" miatt nem tud más kényszerítő eszközt alkalmazni,akkor vállon lőheti(mert elvileg elsősorban a lefegyverzés a cél,nem az élet kiontása.) ;jól értelmezem? Mert akkor ez viszonylag normálisnak tűnik,bár a gyakorlatban úgyse ilyen egyszerű ,de elvi szinten?
My SHAMAN is so overpowerd, I once cast a frostshock in Summerspring, now its called Winterspring.
Új hozzászólás Aktív témák
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest