Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Hálózati / IP kamera
- Mozilla Thunderbird
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Windows 11
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
-
IT café
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
mandriva11
tag
Tudtok segíteni, abban, hogy valamit elállítottam az openwrt-ben, azóta nem tudok csatlakozni hozzá semmivel, egyik porton ha fix IP van beállítva a számítógépen, az alapértelmezett átjárónak az openwrt IP-je akkor látja, hogy ott van, mert a nevét kiírja, de nem tudok semmit csinálni. Hogyan lehetne alapra így állítani, vagy kidobhatom az egészet?
-
warta
csendes tag
Sziasztok!
TL-WDR3600 v1 OpenWrt vargalex v1.1.7 r35342Ez a hiba üzenet mit jelent?
/usr/lib/lua/luci/sauth.lua:87: Session data invalid!
stack traceback:
: in function 'assert'
/usr/lib/lua/luci/sauth.lua:87: in function 'read'
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:352: in function 'dispatch'
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:195: in function </usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:194>
Mostanában napi szinten mókolom a routert, vagy a transmission áll le, vagy a miniDLNA. Sajnos nem nagyon értem, hogy miért. Most meg ez a hiba üzenet. -
skyleen
csendes tag
Sziasztok. Most tervezek vásárolni egy Tp-link Archer c5 routert amire Openwrt t szeretnék tenni. Megpróbáltam alaposan utána olvasni mielött cselekszem így tudom hogy csak a v1.2 es routerre tudom feltenni az openwrt-t, viszont néhol azt olvastam hogy openwrt vel nem lesz nekem teljes sávszélességem, ami ha igaz akkor hagyom az egészet. Jelenleg Diginet 500/200 as netem van, ha ezt nem tudom kihasználni akkor inkább marad a gyári firmware.
-
hyper83
tag
Hello,
koszonom a segitseget a UPC Wi-free osszejott a timezone volt a ludas ahogy vargalex irta.
Van egy masik kerdesem
Van 2 db TP-Link routerem (TL-WR1043ND es TL-MR3220) mindkettore fel van telepitve az OpenWrt.
Az MR3220 router dumb AP-kent szeretnem hasznalni. A routerek lan portjai kozott kabeles kapcsolat van. DHCP ki van kapcsolva a dumb AP routeren.
Olyan problemam van, hogy a dumb AP router lanon keresztul mukodik, a kliensek kapnak IP-t DHCP-vel a main routertol, de Wifiel nem tudok csatlakozni, a mobil csatalkozasnal obtining address, laptop csatlakozasnal limited connection uzenetet kapok.
TL-WR1043N beallitasok:root@OpenWrt:~# vi /etc/config/network
config interface 'wan'
option ifname 'eth0.2'
option proto 'dhcp'
config interface 'wan6'
option ifname 'eth0.2'
option proto 'dhcpv6'
config switch
option name 'switch0'
option reset '1'
option enable_vlan '1'
config switch_vlan
option device 'switch0'
option vlan '1'
option ports '1 2 3 4 5t'
config switch_vlan
option device 'switch0'
option vlan '2'
option ports '0 5t'
root@OpenWrt:~# vi /etc/config/wireless
config wifi-device 'radio0'
option type 'mac80211'
option hwmode '11g'
option path 'platform/ath9k'
option htmode 'HT20'
option channel '2'
option country 'HU'
option txpower '20'
config wifi-iface
option device 'radio0'
option mode 'ap'
option ssid 'OpenWrt'
option encryption 'psk2'
option key 'jelszo'
option network 'lan'
root@OpenWrt:~# vi /etc/config/dhcp
option leasetime '12h'
option dhcpv6 'server'
option ra 'server'
option ra_management '1'
option limit '180'
option start '3'
config dhcp 'wan'
option interface 'wan'
option ignore '1'
config odhcpd 'odhcpd'
option maindhcp '0'
option leasefile '/tmp/hosts/odhcpd'
option leasetrigger '/usr/sbin/odhcpd-update'
config hostscreenshots:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]TL-MR3220:
root@OpenWrt:/etc/config# vi network
option _orig_bridge 'true'
option ifname 'eth0 eth1'
option ipaddr '192.168.100.2'
option gateway '192.168.100.1'
config interface 'wan'
option ifname 'eth1'
option proto 'dhcp'
config interface 'wan6'
option ifname 'eth1'
option proto 'dhcpv6'
config switch
option name 'switch0'
option reset '1'
option enable_vlan '1'
config switch_vlan
option device 'switch0'
option vlan '1'
option ports '0 1 2 3 4'
config wifi-device 'radio0'
option type 'mac80211'
option channel '11'
option hwmode '11g'
option path 'pci0000:00/0000:00:00.0'
option htmode 'HT20'
option txpower '17'
option country 'US'
config wifi-iface
option device 'radio0'
option mode 'ap'
option network 'lan'
option ssid 'OpenWrt2'
option encryption 'psk2'
option key 'jelszo'Screesnhots:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]Mit rontottam el? Masnal is volt mar hasonlo?
Elore is koszonom!Udv
[ Szerkesztve ]
-
Ma frissítettünk fel 4 darab TL-WR941ND v3.6 eszközt. Furcsa volt, hogy nem engedett rögtön a gyári FW-ről CC-re ugrani, előtte be kellett iktatni egy AA-t is. Csak érdekes.
"What is Linux? I only joined because of the the penguin..." - meanwhile in the linux community. http://9gag.com/gag/arpZGOy
-
fastsquirrel
csendes tag
válasz fastsquirrel #9389 üzenetére
Üdv,
For the records: mount -o remount,rw / megoldotta a problémát.
FS
-
fastsquirrel
csendes tag
Sziasztok,
Van egy tl-wr1043nd v.1-es routerem, amin a múlt hétig BackFire 10.x futott a múlt hétig. Mivel adódott pár probléma vele (sebesség, melőhely VPN szakadozott) felupgradeltem 15.05.1-re.
VPN és a sebesség megjavult, viszont azóta a rootfs read only lesz, és nem tudok semmilyen config fájlt módosítani. Ha resetelem a routert, akkor egy ideig megint jó, aztán egyszer csak read only.
Nem tudtam rájönni, hogy mi váltja ki, de igazából a megoldás érdekelne, hogyan lehet legalább egy config fájl módosítás idejére read/write-ba tenni.Próbáltam a következő parancsot, de nem müxik: mtd unlock rootfs_data
root@OpenWrt:~# mtd unlock rootfs_data
Unlocking rootfs_data ...
root@OpenWrt:~# pwd
/root
root@OpenWrt:~# touch vmi.txt
touch: vmi.txt: Read-only file systemEz látszik a mount parancsra:
root@OpenWrt:~# mount
rootfs on / type rootfs (rw)
/dev/root on /rom type squashfs (ro,relatime)
proc on /proc type proc (rw,nosuid,nodev,noexec,noatime)
sysfs on /sys type sysfs (rw,nosuid,nodev,noexec,noatime)
tmpfs on /tmp type tmpfs (rw,nosuid,nodev,noatime)
/dev/mtdblock3 on /overlay type jffs2 (rw,noatime)
overlayfs:/overlay on / type overlay (ro,noatime,lowerdir=/,upperdir=/overlay/upper,workdir=/overlay/work)
tmpfs on /dev type tmpfs (rw,nosuid,relatime,size=512k,mode=755)
devpts on /dev/pts type devpts (rw,nosuid,noexec,relatime,mode=600)
debugfs on /sys/kernel/debug type debugfs (rw,noatime)
/dev/sda1 on /mnt/hdd type ext3 (rw,relatime,data=ordered)Előre is kösz a segítséget.
FS
-
vargalex
Topikgazda
válasz hyper83 #9381 üzenetére
Semmit nem kell config-ban állítani, minden beállítható LuCI-ban. Ismerősnél viszont csak akkor ment, ha a routeren a timezone beállításokat nem piszkálta. Gondolom az UPC-s eszköz GMT+0-hoz viszonyítva túl nagy időeltérés miatt elutasítja. Sajnos router oldalon ez nem látszik.
Alex
-
hyper83
tag
válasz Headless #9382 üzenetére
Szia,
Scanneltem az elerheto wifiket, ott UPC Wi-Free -t kivalasztottam, Wireless Security alatt:
Encryption : WPA2-EAP
Chiper: auto
EAP-Method: PEAP
Path to CA-Certificate: üres
Patch to Client-Certificate: üres
Authentication: MSCHAPV2
Identity: UPC username
Password: UPC Wi-Free password.IPv4 cimet nem kapok csak egy kerdojelet latok.
Elore is koszonom!Udv
[ Szerkesztve ]
-
hyper83
tag
válasz hyper83 #9358 üzenetére
Sziasztok,
keszitettem egy sajat image-t a routerhez. WPA2-EAP titkositas meg is jelent, adatokat helyesen megadtam a UPC Wi-free csatlakozashoz, de valamiert nem oszt ki IP-t a routernek. Ha valakinek sikerult mar OpenWrt-vel csatlakozni UPC Wi-free hez mit kell meg beallitani? Olvastam, hogy valamit kell allitani meg a wpa_supplicant configjaban.
Elore is koszonom!Udv
-
FlashLed
senior tag
Sziasztok!
Adott egy őskori Motorola sbv5121e kábelmodem. Valahonnan a garázsból került elő ki tudja mióta ott van.
A kérdés erre lehet telepíteni openwrt-t?The Mechanic
-
Heimdallr75
őstag
Sziasztok,
segítséget kérnék, a feladat az lenne, hogy adott egy tplink mr3420 v2 router, adott egy telkom hgw, amiből pppoe pt módban fel kellene építeni a kapcsolatot, majd a hozzá kapcsolódó eszközök forgalmát mérni és tárolni (mac alapján).
Első nekifutásra feltettem egy openwrt-t gond nélkül, majd tapasztaltam, hogy mintegy 300kb körüli szabad hely van. Feltételezem exroot lenne a megoldás, de itt elakadtam, számtalan leírást találtam.
Mi lenne a megfelelő egy pendrive?
Esetleg egy leírást találok valahol (több egymásnak ellentmondót találtam, vagy számomra az csak).köszönöm.
الغريبة في هذا الكوكب
-
amstro555
tag
Sziasztok!
Szeretnék kérni egy kis segítséget. Szeretnék beállítani kér routert úgy, hogy WDS-el kapcsolódjanak, az egyik a WAN-ba dugott UPC kábelmodemes netet szórja, mint AP és egyuttal a másik router csatlakozzon rá és az is AP-ként működjön. (WDS Subnet?) Csak az első legyen a DHCP, az adjon IP címet. Az Access point (WDS) és Client (WDS) beállításokkal nem működik, pedig átjárónak és DNS szervernek a kliensen megadtam a szerver címét. Még pingelni sem tudom.
Szerver: TP-Link TL-MR3420 v1 - OpenWrt Attitude Adjustment 12.09-rc1 - OpenWrtID / LuCI 0.11 Branch (0.11+svn9599) - Kernel Version 3.3.8
Kliens: TP-Link TL-WR841N/ND v9 - OpenWrt Barrier Breaker 14.07 / LuCI Trunk (0.12+svn-r10530) - Kernel Version 3.10.49
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
rostiron
őstag
válasz vargalex #9368 üzenetére
A két router vezeték nélkül kapcsolódik. A router 1 lan ip 192.168.1.1, dhcp on, a wifi ap+wds.
A router 2 192.168.1.2 dhcp off, wifinél két mód van egy wds kliens meg egy master, ezeknél ssid, jelszó megegyezik.
Működik router 2-re tudok csatlakozni, wifin is és kábelen is . Net van, de még is valamilyen hálózati hibát ír ha a "hálózat" " diagnosztika" résznél pingelni akarom a openwrt.org-ot.A lan interfésznél megadtam az átjárót is 192.168.1.1, dns-t is mégse jó, bármit próbálok.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,
-
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
Tegnap próbáltam két router között wds beállítani.( mindkét router Barrier Breaker 14.07 ) A 9092 oldalon minden gond nélkül sikerül tökéletes.
Gondoltam hogy tanuljak, megpróbálom luciba is beállítani. Reseteltem és beállítottam, rendesen működött, csak egy szerverről sem tudott letölteni. Se a 9092 oldalon se a luciba nem tudtam. Ha jól emlékszem valami Address hibára hivatkozott a luci.A router2-be a lan interfésznél kikapcsoltam a dhcp-t, és a wifinél beállítottam amit kell. Működött is szépen.
Mi mást állít még be a 9092 oldalon keresztül.Talán értitek mit szeretnék? Mit csináltam rosszul ?
Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, ha wt3020at csak egy telenoros mobilstick netének megosztására szeretnék használni, akkor mit érdemes felraknom: suste bb fw-jét vagy az of modems and men fw-jét?
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
hyper83
tag
Sziasztok,
Van egy TP-Link 3220 v.1.0-as routerem es szeretnek WPA- EAP titkositast hasznalni WIFI kapcsolodaskor.
Feltetelepitettem a legujabb Chaos Calmer image-t es ahogy olvastam az WPA-EAP titkositashoz wpad csomagot kell telepitenem a wpad-mini helyett. Sajnos a wpad-hoz 360 kbyte szbad hely kell es a routeren 280 kybete hely van csak.
Kerdesem az lenne, hogy lehetseges torolni pl. IPv6-os package-kat mik nem kellenek, probaltam es nem lett tobb szabad helyem. Nem lehet e esetleg valahogy a teljes wpad package helyett csak a nekem szukseges titkositast telepiteni.
Elore is elnezest kerek ha nagyon nagy hulyesegeket kerdeztem
Udv[ Szerkesztve ]
-
pistaneni
csendes tag
Nem biztos, hogy tudok segíteni, de biztos közelebb vinne a megoldáshoz, ha leírnád, hogy mit is csináltál. Hogy volt beállítva, mikor működött, miket állítgattál, hogy próbáltál resetelni és mit jelent, hogy nem működött? Legalábbis ezek azok, amiket én nem értek a problémádból.
-
peat2
újonc
Üdv!
Vettem egy Linksys ea4500 routert. Feltettem rá az openwrt-t, működött is de valamit rosszul állítottam be és most nem kap a pc ip címet. Próbáltam resetelni, de nem működött. Remélem tudtok segíteni.
-
-
martonx
veterán
Sziasztok!
Most, hogy a belső háló (modem, router, NAS) már működik, adódott a következő kérdés. A NAS-ra raktam transmission-t.
A transmission mintha az 57872-es porton szeretne kommunkálni, de nem tud. Az openwrt-ben hol kell ezt a portot engedélyeznem, és hogyan? Illetve mintha az UPnP is ezt a problémát megoldaná, azt vajon hol lehet Lucl-ban engedélyezni?Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
válasz vargalex #9346 üzenetére
OK, ott vagyok. Picit bővebben, hogy itt melyik beállítón változtassak, hogy mondjuk a routerem 192.168.2.1-el működjön, és a dhcp is ennek megfelelő lehessen?
Közben egyre jobban kikristályosodik a hiba. A NAS valamiért az invitel modemtől kap DHCP-t, pedig a TP-Link routerbe van a NAS is dugva. Hogy lehetne ezt rendbe tenni?
Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
Áá, az mondjuk lehet probléma, hogy a modem 192.168.1.254-en van az openwrt meg 1.1.-en azaz simán összeakadhatnak. Mivel a modemre nincs ráhatásom, az openwrt-ben hol tudom átállítani, hogy ne az 192.168.1.1-es területet próbálja használni, hanem mondjuk 0.1 vagy 2.1?
Én kérek elnézést!
-
vargalex
Topikgazda
válasz martonx #9342 üzenetére
Szia!
Olyat még nem hallottam, hogy gond lenne OpenWrt alatt a DHCP szerverrel. Hacsak nincs LAN-on más DHCP szerver, hiszen akkor el sem indítja.
A másik problémát nem is értem. Hogy tudsz másolni a NAS-ra? Az is IP alapon megy, csak feloldja a névből. Ha a nevet írod a böngészőbe, annak is menni kell. Nem lehet, hogy éppen a NAS-on fut a DHCP szerver?Alex
-
martonx
veterán
Sziasztok!
A TP-Link WR1043-asomon OpenWRT van, és a DHCP valamiért szenved rajta. Mit lehet / érdemes a default OpenWRT-ben beállítani, hogy a DHCP jó legyen? A hálózaton minden gépnek inkább állítottam be statikus IP címet, mert DHCP-vel nagyon nem akartak működni
Viszont egy olyan problémám van, hogy van egy NAS-om, amit a windows hálózaton megtalálok, de képtelen vagyok rájönni, hogy mi az IP címe? Így nem tudok az admin felületére se belépni Azaz a NAS szépen működik, tudok rá fileokat másolni, csak épp IP cím hiányában a torrent szerverét nem tudom elérni A router meg a DHCP leases-ben egy szép nagy üres semmit mutat.
Hogy tudom megtalálni, hogy egy eszköznek mi az IP címe?Én kérek elnézést!
-
pistaneni
csendes tag
Pár hasonló esetet (nem megy a firmware csere) találtam a WR842ND fórumából:
https://prohardver.hu/tema/tp-link_tl-wr842nd/hsz_1704-1704.html[link]
https://prohardver.hu/tema/tp-link_tl-wr842nd/hsz_1705-1705.html[link]
https://prohardver.hu/tema/tp-link_tl-wr842nd/hsz_1695-1695.html[link][ Szerkesztve ]
-
pistaneni
csendes tag
válasz vargalex #9337 üzenetére
A routernek nem volt IP cím ütközése a hálózatban?
Nem valószínű. A router IP címét egy eszköznek se adtam meg. Két külön alhálózati címmel is "játszottam" (mivel többször is csináltam resetet): az alapértelmezettel (amilyen alhálózati címet egy eszköznek se adtam, csak a gépnek, amivel konfiguráltam), meg az előzőleg a gyári firmware-nél beállítottal.Most kísérletképp a gyáriról átváltottam a hivatalos OpenWRT Chaos Calmer-re, problémamentes volt minden, az eszközök látták egymást és zokszó nélkül visszaírta a gyári firmware-t is.
Tulajdonképpen miért nem "ajánlott" a Chaos Calmer? -
pistaneni
csendes tag
Ezt a 9092-n is megtehetted volna az MTD gombbal!
Odáig, hogy az MTD gomb megjelenjen, csak egyszer jutottam a 6-7 próbálkozásból. Emlékeim szerint ott két gomb volt, és azt hiszem az MTD-re kattintottam (de ebben nem vagyok biztos), ami után megint lefagyott a webfelület. -
pistaneni
csendes tag
válasz pistaneni #9326 üzenetére
Sikerült visszaszenvedni a gyári firmware-t. Mivel a webes felület állandóan lefagyott minden kisérletre, ezért egy hibrid megoldással sikerült. Az még szokott működni, hogy a 9092-n letöltetem a webrevert gyári verziót. Utána ssh-val beléptem, és a letöltött féjlt megtaláltam a /tmp/BACKUP könyvtárban. A https://wiki.openwrt.org/toh/tp-link/tl-wr842nd oldalon talált leírás alapján először a sysupgrade /tmp/BACKUP/wr842ndv1_en_3_12_22_up\(120424\)_webrevert.bin paranccsal próbálkoztam, de az ezt írta ki: Sysupgrade is not yet supported on unknown.
Image check 'platform_check_image' failed.
Utána megpróbáltam ezt: mtd -r write /tmp/BACKUP/wr842ndv1_en_3_12_22_up\(120424\)_webrevert.bin firmware , na ezzel már sikerült. Újraindult a router és a 192.168.0.1 címen bejött a gyári felület. Innen frissítettem a legutolsó gyári firmware-re (már korábban letöltöttem), aztán újraindult, majd a korábban elmentett beállítást visszaállítottam.[ Szerkesztve ]
-
pistaneni
csendes tag
az xmsk szerveren eddig is fent volt, de felmásoltam a besaba-ra is...
Kössz, egy lépéssel így előbbre jutottam. Luci-ban a szolgáltatások fülön belül a WWW_SUSTE résznél (ez ugyanaz, mint a 9092?) próbálom a system, backup parancsát, a webrevert verziót sikeresen letölti, md5 rendben, nyomom a flash gombot, de nem történik semmi. Illetve annyi, hogy a ping egy idő után megszakad, aztán percekig se net, se ping, majd visszajön (újraindult?). Lehet, parancssorból kellene megpróbálni...ha a 9092-re gondolsz, akkor az a régi fájlok miatt van, ezért kellene frissíteni
ha luciról van szó, akkor nemtom mi van vele....
A 9092-t sikerült frissíteni a basic-2016-08-10.tar.gz fájllal, mert előtte nem is érte el a firmware-eket tároló oldalakat. Az oldalbetöltés hibák a firmware frissítési kisérletet követő percekben jelentkeznek, nem csak a 9092-n. -
suste
veterán
válasz pistaneni #9323 üzenetére
az xmsk szerveren eddig is fent volt, de felmásoltam a besaba-ra is...
router konfigurációs oldalai is néha timeouttal percekig elérhetetlenek
ha a 9092-re gondolsz, akkor az a régi fájlok miatt van, ezért kellene frissíteni
ha luciról van szó, akkor nemtom mi van vele....[ Szerkesztve ]
-
pistaneni
csendes tag
válasz pistaneni #9323 üzenetére
Egyébként is valami itt nagyon el van kefélve, mert csak a router konfigurációs oldalai is néha timeouttal percekig elérhetetlenek. Van, mikor pingelni közben lehet zavartalanul, és van, amikor a ping se válaszol. Mindezt akár csak az áttekintés oldal behozására. A gyári firmware azért napokig-hetekig bírta.
Szerk.: Ez a hiba leginkább csak a sikertelen firmware frissítés utáni időszakban jelentkezik.
[ Szerkesztve ]
-
pistaneni
csendes tag
válasz pistaneni #9313 üzenetére
Úgy látom nem fog ez menni, úgyhogy visszatenném a gyári firmware-t, csak nem megy. Ahogy írtam, semmiféle firmware-t nem tudok ráírni luci alatt. Betallózom a fájlt a rendszer mentés/firmware frissítés oldalon, aztán nyomok a flash image gombra, és vagy nem történik kb. 1 percig semmi (újraindul a router???) és utána jelez a böngésző, hogy nem tudta betölteni az oldalt, vagy a luci kiírja alul pirossal, hogy "A feltöltött image fájl formátuma nem támogatott. Ügyeljen arra, hogy a platformjának megfelelő általános image formátumot válassza ki." Mindezt a suste oldalról letöltött korábbi verzióra, openwrt oldalról letöltött firmware-re, tplink-től letöltött korábbi nem boot-os firmware-re és suste webrevert firmware-re is (előtte mindet leellenőriztem magam md5 ellenőrzőösszeggel). Próbáltam másik böngészővel, másik géppel másik operációs rendszerrel és másik LAN porton. Végül megpróbáltam a WWW_SUSTE fülön is, de ott azt a hibát találtam, hogy az md5 fájl (http://suste.besaba.com/webrevert/TP-LINK-TL-WR842N-ND-V1/./wr842ndv1_en_3_12_22_up%28120424%29_webrevert.md5) hiányzik. Ha az illetékes volna szives felrakni ezt a fájlt, akkor megpróbálnám utolsó lehetőségként ezt a módszert is.
[ Szerkesztve ]
-
dzsega
csendes tag
OK! Rájöttem én vagyok a hülye... Nincs is benne, most, hogy kerestem a leírásban nem csak átfutottam megtaláltam.
Hogyan rakjam fel?
A rendszer-> szoftver alatt nem sikerül, nem tud csatlakozni ezt kapom:
Downloading http://suste.besaba.com/Openwrt_Barrier_Breaker/Packages//Packages.gz.
Downloading http://suste.ixmsk.eu/Openwrt_Barrier_Breaker/Packages/Packages.gz.
wget: bad address 'suste.besaba.com'
wget: bad address 'suste.ixmsk.eu'
Collected errors:
* opkg_download: Failed to download http://suste.besaba.com/Openwrt_Barrier_Breaker/Packages//Packages.gz, wget returned 1.
* opkg_download: Failed to download http://suste.ixmsk.eu/Openwrt_Barrier_Breaker/Packages/Packages.gz, wget returned 1.
* opkg_download: Failed to downloadtöbb lyen sor van, csak azokat kitöröltem. Megpróbáltam átírni http://suste.besaba.com/Openwrt_Barrier_Breaker/Packages/ -re de úgy sem megy.
-
dzsega
csendes tag
máig sem sikerült megoldanom...
Nem értem, hogy mi a nem jó. Már több alkalommal újratelepítettem (igaz csak sysupdate) de a webes felület továbbra sem jön be.
Valaki !szájbarágósan! tudna segíteni?
Köszi!
(a webes elérés azért lenne, fontos, mert itthon nincs nagyon asztali gép és mobilról néhanapján megállítanám elindítanám, máshova töltetnék le vele, ezek miatt kellene) -
pistaneni
csendes tag
szerintem pont a fix ip beállítás a + 1 hibalehetőség
a 9092 fejlesztésénél pont az volt a cél, hogy normál (dhcp-s) használatnál jól áttekinthető képet adjon a csatlakozott eszközökről, és a statisztika is így lett kitalálva
a wifi + hálózat status füleken akkor látszik minden, ha meg van a statikus dhcp a klienseknél, így pl hamar kibukik ha van új kliens
a statisztikánál látszanak a kiosztott címek, az aktív gépek, akár gépenként nyomon követhető ki mikor lépett fel....Ok, a rendszergazda szempontjából talán lehet jobb a DHCP, de én nem rendszergazda akarok lenni. Egyszer beállítom, és utána valószínűleg soha nem nézek statisztikát, kapcsolódott klienseket. Nekem csak egy működő hálózat kell. És a gépek induljanak minél hamarabb. Mert például a Raspberry egy zenelejátszó, amit ha bekapcsolok, minél gyorsabban legyen üzemkész, ne várjon még IP címre. Innen nézve a DHCP kiszolgáló csak lassít, annak is lehet még nyűgje (például a CPU épp nem ér rá vele foglalkozni, stb.).
Kipróbálom majd a mindent DHCP-re megoldást is, hogy működik-e úgy, ha majd lesz kis időm.
-
suste
veterán
válasz pistaneni #9305 üzenetére
DHCP:
szerintem pont a fix ip beállítás a + 1 hibalehetőség
a 9092 fejlesztésénél pont az volt a cél, hogy normál (dhcp-s) használatnál jól áttekinthető képet adjon a csatlakozott eszközökről, és a statisztika is így lett kitalálva
a wifi + hálózat status füleken akkor látszik minden, ha meg van a statikus dhcp a klienseknél, így pl hamar kibukik ha van új kliens
a statisztikánál látszanak a kiosztott címek, az aktív gépek, akár gépenként nyomon követhető ki mikor lépett fel....
de pl tűzfal szabályokat is így könnyebb felvenni, egyszerűen a listából választható a kliens....
szóval szerintem a dhcp nem egy felesleges + dolog, hanem egy jó segédeszköz, ami megkönnyíti a dolgunkataz biztos, hogy ha jól be van állítva minden, és nincsen extra tűzfal szabály a routeren vagy tűzfal a gépeken ami megfogja a forgalmat, akkor látniuk lell egymást a klienseknek
pl, kipróbálhatnád, hogy csinálsz egy full mentést a 9092/system/backup oldalon (hogy bármikor könnyen vissza tudj állni a mostani helyzetre), majd alapra állítva a routert, semmit nem módosítva csak simán felcsatlakozol mindennel (dhcp-n), akkor látják-e egymást az eszközök? így jónak kell lennie! nem emlékszem, hogy ilyenre panaszkodott volna valaki... -
pistaneni
csendes tag
config interface 'loopback'
option ifname 'lo'
option proto 'static'
option ipaddr '127.0.0.1'
option netmask '255.0.0.0'
config globals 'globals'
option ula_prefix 'fd70:7813:4be8::/48'
config interface 'lan'
option ifname 'eth0'
option force_link '1'
option type 'bridge'
option proto 'static'
option netmask '255.255.255.0'
option ip6assign '60'
option ipaddr '192.168.2.1'
config interface 'wan'
option ifname 'eth1'
option _orig_ifname 'eth1'
option _orig_bridge 'false'
option proto 'pppoe'
option username 'felhasználó'
option password 'jelszó'
config interface 'wan6'
option ifname '@wan'
option proto 'dhcpv6' -
pistaneni
csendes tag
válasz vargalex #9311 üzenetére
Nálam sajnos nincs switch rész. Csináltam alapértelmezések visszaállítását, akkor is ugyanaz maradt a helyzet.
Ráadásul megpróbáltam másik firmware-t rátölteni, a suste-OpenWRT-BB-0.7-tl-wr842n-v1-squashfs-sysupgrade.bin-t, majd az OpenWRT honlapjáról letöltött openwrt-15.05.1-ar71xx-generic-tl-wr842n-v1-squashfs-sysupgrade.bin-t (md5 minden esetben egyezett, bár valamelyik readme alapján arra számítottam, hogy a luci megmutatja az md5 ellenőrzőösszeget, de nem), de egyiket se akarta megenni, egyre csak ezt írta: "A feltöltött image fájl formátuma nem támogatott. Ügyeljen arra, hogy a platformjának megfelelő általános image formátumot válassza ki." Már próbáltam másik böngészővel, rövid fájlnévvel, de hiába... Remélem, legalább a gyárit engedi majd visszarakni. -
scream
veterán
Hali!
PPPoE kapcsolatnál LuCI alatt lehet valahol állítani, hogy ne dobja el naponta?
Erre gondolok:
Aug 16 13:22:56 pppd[904]: LCP terminated by peer
Aug 16 13:22:56 pppd[904]: Connect time 1440.1 minutes.
Aug 16 13:22:56 pppd[904]: Sent 224884563 bytes, received 2422311487 bytes.
Aug 16 13:22:56 netifd: Interface 'wan' has lost the connectionHogy az 1440 helyett mondjuk legyen 14400, de nem találtam semmi ilyesmit.
-
pistaneni
csendes tag
Nem csak a webkiszolgálót nem látom, a két vezetékes eszköz nem is tudja pingelni egymást. Vezeték nélküli eszköz és vezetékes között meg oda-vissza megy a ping. ssh-val ugyanez, vezetékes a vezetékesre nem csatlakozik, vezeték nélküli meg csatlakozik a vezetékeshez. A gyári firmware-rel ment minden minden irányban, úgyhogy az eszközök konfigurációja talán jó (nagyon nem is lehet elrontani, azonos kezdetű IP címek, azonos maszk és átjáró).
Azért fix IP cím, mert miért kellene külön megkérdezni egy szervert, amikor kézzel előre is be lehet írni ugyanazt? És nem kell várni az IP cím kiosztásra, egy szolgáltatással és hibalehetőséggel kevesebb, évi 0,1 W spórolás, stb. Kb. semmi előnyét nem látom a DHCP+IP cím foglalásnak a fixszel szemben (na jó, mondjuk ha alhálózati címet váltok, akkor nem kell átírni minden eszközben, de valószínűleg 10 éven belül marad ez az alhálózat).Nem lehetetlen, hogy a telepítésnél egyszer rossz helyre kattintottam, először láttam egyáltalán a felületet is. Az például biztos, hogy egyszer a gépnevek fülön a host bejegyzéseknél a hozzáadás gombra rákattintottam (csak hogy lássam, hogy mit is lehetne hozzáadni), majd a fenti, módosítások részénél visszavontam. Esetleg ekkor is történhetett baleset. Lehet, hogy kezdem elölről, csak sajnos a gyerek mellett nincs folyamatos 5 percem ezzel foglalkozni, ezért gondoltam, hogy beszédes a hibajelenség és van esetleg erre egy beállítás vagy szabály valahol, ami 1 perc alatt megvan.
[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
válasz pistaneni #9303 üzenetére
Két vezetékes eszközöm van: egy Raspberry Pi és a notebook. Ezek nem látják egymást, pingelni sem lehet egyikről a másikra ("Reply from <pingelő gép IP címe>: Destination host unreachable.")
Alapértelmezetten nincsen tűzfal szabály a LAN-ra, szóval ha nem látják egymást, akkor vagy te hoztál lértre egy rossz szabályt, vagy az eszközökön lévő tűzfal akadályozza a kommunikációt, vagy rossz az IP konfiguráció!
Webkiszolgálós hiba lehet még a cache hibája. Mivel mobilos eszközökről működik minden, így szinte biztos, hogy valami a böngészővel van (másik böngésző, incognito mód, stbstb).
És a fix IP-s beállításaiddal is lehet hiba. Én elsőre megpróbálnék visszaállítani mindent DHCP-re.
Egyébként miért fix ip? Miért nem jó a DHCP + IP foglalás?Szóval router alapra állítás, és minden eszköz dhcp. Utána írj az eredményről.
-
pistaneni
csendes tag
Üdv! Ma felraktam egy TP-Link TL-WR842ND (v1) routerre a suste 0.8.1 firmware-t. Első próbálkozásom a témában, Linux-ban és hálózatkezelésében nincs különösebb tapasztalatom. Előtte a gyárival az alábbi probléma nem jelentkezett.
A problémám: nem látják a LAN portra kötött gépek egymást, de wifis eszközök meg látják a LAN-osokat. Általában minden eszközt fix IP címmel használok, a 192.168.2.x tartományban, 255.255.255.0-s maszkkal, átjáró: 192.168.2.1.
Kb. így csináltam:
A firmware felrakása után LuCI-ban először átállítottam a LAN résznél: protokoll: statikus cím, IPv4 cím: 192.168.2.1, hálózati maszk 255.255.255.0. Átjárót nem állítottam be, a többi beállításhoz itt nem nyúltam.
Módosítottam a DHCP kiszolgálót is, de az talán nem okoz problémát.
Beállítottam a wifit (MAC szűréssel, ide csak a vezeték nélküli eszközök MAC címét vettem fel).
Aztán beállítottam a WAN-nál az internetelérést (digi).
Máshoz kb. nem nyúltam.Eddig jó, internet van minden eszközön, vezetékesen és vezeték nélkülin is.
Két vezetékes eszközöm van: egy Raspberry Pi és a notebook. Ezek nem látják egymást, pingelni sem lehet egyikről a másikra ("Reply from <pingelő gép IP címe>: Destination host unreachable."). A Raspberry-n van webkiszolgáló, azt se lehet betölteni a notebookról, és ssh-n se tudok csatlakozni. Ezek mind működtek a gyári firmware-rel.
Továbbá: a Raspberry-t látom a vezeték nélküli eszközökről (fix IP címes Android tablet, DHCP-s Windows phone), ssh-n és webszervert. Mindkét gépet lehet pingelni a routerről diagnosztikai résznél.Mit rontottam el, mit kell még beállítani?
-
-Prometheus-
tag
Biztosan jó portra csatlakozol? (Pl. nem állítottad át másikra korábban?)
Újraindítás megvolt? LuCI-ban stimmelnek az SSH beállítások? Nekem 15.05.1-gyel egyszer előfordult, hogy se a LuCI, se az SSH nem volt elérhető (mintha valamiért nem indult volna el egyik szerver se). Újabb újraindítással meg is javult.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Formula-1 humoros
- Asszociációs játék. :)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Viccrovat
- Magisk
- Kína vezeti az okosórapiacot, a Huawei az első helyen
- CNC topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.