Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Mozilla Thunderbird
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Windows 11
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
- Gmail
- Mikrotik routerek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Milyen routert?
-
IT café
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Headless
őstag
válasz rostiron #8796 üzenetére
Most jut eszembe ha CC-t raktál fel, ott már spóroltak a nyelvi fájlokban, bár lehet már BB alatt is, szóval Ha kelll (értelmét nem látom)
akkor neked kell felraknod külön
System/software
update list
majd az i18n-re keress rá majd telepítsd a magyart, de szerintem csak feleslegesen foglalja a helyet.[ Szerkesztve ]
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
suste
veterán
válasz rostiron #8791 üzenetére
a linkelt readme elégf régi, akkor még komplettebb mentések voltak, amik érintették a luci-t is
a mostani mentésekben már csak a 9092-es weboldalt érintő változások vannak
a lucis dolgok csak a komplett fw-kben vannak benne
pont azért lett így, hogy többféle openwrt verzióra is fel lehessen tenni (BB,CC,DD,stb)a basic.tar.gz-t már ne külön töltsd le és ne a luciban tedd fel, hanem a 9092/system/backup oldalon intézd (download/restore)
szabad helyet írtam már az elöbb is: luci/rendszer/szoftver (luci/system/software)
[ Szerkesztve ]
-
Headless
őstag
válasz rostiron #8791 üzenetére
192.168.20.1:9092
Luci nem magyar? Átálította a mentés a témát, állítsd vissza a bootstrapot ha akarod.
System/system/Language and tstyle azthiszem, itt a nyelvet is állíthatod de az auto általában elég, akkor böngésző nyelve szerint megy.
Viszont, ha máshova akarsz csatlakozni, egy networkreset nem árthat ezt 9092-őn megteheted, vagy azthiszem 5-10 másodperces reset gomb nyomással is. De már nem emlékszem pontosan hány másodperces a network reset, nézd meg suste logout blogjában.
Segítő képek, online vannak, amíg nincs net a routeren, addig nem lesz kép, márpedig repeater beállítás előtt nincs
Ha meg a 9092-re gondoltál, hogy nem magyar, az nem nagyon van tervben a fordítás, Persze suste sokszor beirogatja unalmában
[ Szerkesztve ]
-
rostiron
őstag
Még valami, sima repeatert állítottam be, most a luci-t a 192.168.20.1 címen érem el, ami miért nem lett magyar ?? Illetve most hol érem el azt a felületet ami korábban a 192.168.1.1:9092 volt ??
Szerk. A 192.168.20.1:9092 megvan , véletlenül mellé ütöttem.
Még valami eszembe jutott a :9092 felületén nekem nem jelennek meg azok a segítő képek, az mitől lehet ??
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,
-
rostiron
őstag
-
-
suste
veterán
válasz rostiron #8785 üzenetére
igen, owrt-k között a sysupgrade-del bármikor váltogathatsz, de termszetesen a flashelési hiba mindig veszélyt jelent
de elvileg a 841v8-nál már megy a gyári tftp-s fw feltöltés is....én azért ellenőrizném ezt a flashelgetés elött
persze sorosporton mindenképpen eléeszthető, de csak jobb ha nem kell szétszedni....meg én minden flash elött szoktam csinálni egy factory resetet
nálam az owrt oldala nem jön be, de ez a mirror működik: http://ba.mirror.garr.it/mirrors/openwrt/barrier_breaker/14.07/ar71xx/generic/
[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
válasz rostiron #8782 üzenetére
1: ha engem kérdezel, akkor inkább a BB (14.07) fw-t tenném fel, mert azzal biztosan minden jól működik
2: az remélem világos, hogy a "wifi.tar.gz" egy mentés, és nem fw
tehát az fw frissítés után a luciban: Rendszer/frissítés, mentés visszatöltés oldalon a mentés visszaállítás-nál töltöd fel, ami után újraindul a router
3: "192.168.1.1:9092" -es címet meghívod böngészőben....:[link]
ha a "repeater-relayd" -et akarsz csinálni, akkor előtte a "relayd" csomagot fel kell telepíteni, de ezt a "repeater" beállító webes felület fel is ajánlja
(repeater/wds felület + képek segítségnek: [link], [link] ) -
rostiron
őstag
Egy kis segítséget kapok ?
Ha jól értem letöltöm ezt openwrt-15.05-ar71xx-generic-tl-wr841n-v8-squashfs-sysupgrade.bin simán telepítem a mostani gargoyle - re. Utána frissítem erre "wifiextra.tar.gz".
Ha fent van a Owrt belépek 192.168.1.1 címen , és frissítem a wifiextra.tar.gz -al ??
-
suste
veterán
válasz rostiron #8780 üzenetére
esetleg megpróbálhatod mégis a sima Owrt-ket, és arra felteszed a mi webfelületünket, és ott könnyen beállíthatod a repeater/wds -t
1: owrt BB vagy CC frissítés sysupgrade verzióval
2: letöltöd a innen a legújabb "wifiextra.tar.gz" -t, és felrakod mentésként
3: böngészőben meghívod a 192.168.1.1:9092 -t, és elvégzed a beállításokat a wifiextra alatt.Ha a fő router is openwrt, akkor érdemesebb WDS-t csinálni, egyébként repeater-relayd, vagy sima repeater.
Kipróbálhatod mindegyiket., hátha az egyik stabilabb....persze a végeredmény mindegyik esetben kicsit más: [link] -
rostiron
őstag
Sziasztok.
Kipróbáltam a gargoyle 1.8 és az 1.6 stabil verziót. A célom hogy a 841ND stabilan menjen repeater módba.
Viszont mind a két verzióval időnként elmegy a net. Van hogy órákig jó semmi gond aztán gondol egyet és csak az újraindítás segít. A fő router közbe tökéletesen megy.Van valakinek ötlete, mi lehet a baj? Semmi extra funkcióra nincs szükségem csak stabil legyen.
Nincs a 841ND-re más megoldás ??Az okozhat gondot, hogy mivel csak próba üzem van, a két router egymás mellett van ?
[ Szerkesztve ]
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
Feltettem a routeromra ( WR-841 nd v8 ) a gargoyle 1.8 fw-t. Mivel azt tapasztaltam hogy nagyon instabil repeater módba, ezért kipróbálnék egy korábbit mondjuk az 1.6 verziót.
Melyiket kell letölteni ? A factory.bin vagy a sysupgrade.bin kell ilyenkor ??Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,
-
OgKush
senior tag
Sziasztok!
tp link tl-mr3220 v-re van openWRT? Én nem találtam sok bíztató dolgot. Kevés a memóriája? Van aki memoriát bővített a routeren. Érdemes szenvedni vele, vagy úgyse lesz jó? -
kyra2016
újonc
Sziasztok!
DD-wrt honlapjáról töltöttem le egy firmware-t.
Felraktam kiírta,hogy Tial verzió és 24órám van a beregisztrálásra.Ez mit takar?
24óra után visszaál az eredeti firmware-re vagy teljesen letiltja a router hozzáférést?
(nem enged módosítani...)
Vagy ez csak a premium menükre vonatkozik?Köszi az infót
Üdv
-
Headless
őstag
Sziasztok!
Kezdem feladni, nincs már ötletem. OpenVPN helyre rakása lenne a cél. Nem akar működni. Régen működött. Konfig ugyanaz. Kliens más, de a régi kliensel sem megy valamiért most.
Csatlakozni csatlakozik, de a tunnel endpointot már nem tudom pingelni. Ebből én tűzfal problémára gyanakszok, de
Port nyitás a szerveren beállított porton, valamint zóna továbbítás vpn -> wan, vpn ->lan, vpn zóna input,output accept, forward reject(acceptel változatlan). Valamint iptables -A INPUT -i tun+ -j ACCEPT -al is próbáltam.
Amúgy openwrt beginners guid alapján készült minden.
Természetesen minden tűzfalon át van engedve, publikus címem van, próbáltam másik porton is az openvpn szervert szintén ugyanez a helyzet. Csatlakozik, de a tunnel végét már nem tudom pingelni. Logban semmi hibára utaló jel nincs. Se kliensen, se szerveren.
-
gerijani
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom volt-e már a topicban, de olyan problémába futottam Chaos Calmer 15.05 -ről 15.05.1-re frissítés után, hogy valamiért az utólag feltett csomagok használhatatlanok.
Konkrétabban:root@destiny:~# opkg install block-mount
Installing block-mount (2016-04-30-bb92c29fc4cd90d396fc79078eba75fcb01c92ae) to root...
Downloading http://downloads.openwrt.org/snapshots/trunk/ar71xx/generic/packages/base//block
-mount_2016-04-30-bb92c29fc4cd90d396fc79078eba75fcb01c92ae_ar71xx.ipk.
Configuring block-mount.
this file has been obsoleted. please call "/sbin/block mount" directly
/etc/rc.common: line 143: /sbin/block: not found
root@destiny:~# opkg files block-mount
Package block-mount (2016-04-30-bb92c29fc4cd90d396fc79078eba75fcb01c92ae)
is installed on root and has the following files:
/usr/sbin/swapon
/lib/libblkid-tiny.so
/usr/sbin/swapoff
/etc/uci-defaults/10-fstab
/etc/hotplug.d/block/10-mount
/etc/init.d/fstab
/sbin/block
root@destiny:~# ll /sbin/block
[B]20 -rwxr-xr-x 1 root root 20.0K May 12 07:32 /sbin/block[/B]
root@destiny:~# /sbin/block
[B]-ash: /sbin/block: not found[/B]Vagy:
root@destiny:~# ll /usr/lib/sftp-server
58 -rwxr-xr-x 1 root root 57.5K May 12 07:32 /usr/lib/sftp-server
root@destiny:~# /usr/lib/sftp-server
-ash: /usr/lib/sftp-server: not foundFutott valaki ilyenbe?
[ Szerkesztve ]
-
rostiron
őstag
Köszi.
Egyszerűen nem tudok kiigazodni, a sok fw között. Pl azt hittem itt is van nekem megfelelő. WR-841 nd v8 ??A linkedről ez kell nekem ??
gargoyle_1.8.1-ar71xx-generic-tl-WR841N-v8-squashfs-factory.bin
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
A tplink-WR841ND v8.2 routerem-re szeretném feltenni az openwrt-t. Odáig ok hogy ráteszem, de utána a belépés hogy megy ? A telnet-es dolgot nem értem Simán böngészőből nem lehet ?
Van valami érthető magyar leírás ?? Ja és mi az a Luci ??Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,
-
suste
veterán
-
Traptor
aktív tag
válasz vargalex #8739 üzenetére
Elnézést de sok mindent kipróbáltam.
Szóval azon ext4 van rajta.Viszont, most végigcsináltam a beállításokat úgy, hogy a WDR-3600-as ip címe 192.168.2.1 és a rákötött gépek viszont a fő routertől kapják az ip címet 192.168.1.x tartományban.
A torrentezést áttettem egy Dlink DNS-320 NAS-ra, mert onnan 10-50MB/s-el tudok másolni, tehát ez a lassú másolás egyelőre nem érdekes.Viszont az a gondom, hogy a WDR-3600-asra kötött USB nyomtatót meg nem érik el a másik tartomány gépei.
Be lehet állítani úgy, hogy elérjék?.: Aláírás helye :.
-
Magnat
veterán
válasz vargalex #8751 üzenetére
Szia,
külön ip tartomány kellene teszt jelleggel, statikus routot vágom, a többit tudnád részletezni?
Egyébként a wan protokollnál az "átjátszó híd" micsoda?"Ha azt akarod, hogy azonos tartományban legyenek az eszközök (csak az első routeren van DHCP), az is megoldható gond nélkül." - ezt nem értem pontosan, miben különbözik attól, mintha lan-lan kötném össze őket? Csak annyiban, h a wan portból is lan portot csinálok és 5 lan portom lesz? (Egyébként nem erre van szükségem, csak érdeklődöm)
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
vargalex
Topikgazda
Szia!
Ha külön alhálót akarsz az eszköz mögött, akkor az első routeren static route-ot kell beállítanod. Itt pedig csak a masquerading-ot kell kivenni a wan-nál, valamint a WAN-LAN forwarding-ot engedélyezni. Ez megoldható LuCI-n is.
Ha azt akarod, hogy azonos tartományban legyenek az eszközök (csak az első routeren van DHCP), az is megoldható gond nélkül.Alex
-
Magnat
veterán
Üdv,
beállítható Luciból, hogy a wan-lan között ne natoljon, hanem csak routoljon az eszköz?
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
scream
veterán
válasz Intruder2k5 #8747 üzenetére
DNS-Rebind-os bruteforce ellen mit lehet tenni?
Ezekre gondolok:
dnsmasq[2524]: possible DNS-rebind attack detected: 17088513-0-1896986649-3442821932.ns.113-17-184-25-ns.dns-spider.ffdns.net
[ Szerkesztve ]
-
lócitrom
őstag
válasz Intruder2k5 #8745 üzenetére
a portot átállítottam még éjjel. így eddig egyetlen kísérlet sem érte. bár hozzáteszem ritkán szokott állandó IP-m lenni, de mióta ez a router kezeli a netet, azóta ritkábban kell újracsatlakoznom. egy hét alatt találtak meg, végül is ez annyira nem is rossz. csökkentettem a kapcsolódási kísérletek számát is. az IP tiltást hogy lehet beállítani? ha jól látom ennek nincs grafikus útja.
Stop Destroying Videogames >>> https://eci.ec.europa.eu/045/public/#/screen/home - „the cake is a lie” - mi band 4 fordítás: https://bit.ly/miband4hu - mi band 5 fordítás: https://bit.ly/miband5hu - mi band 6 fordítás: https://bit.ly/miband6hu
-
MODERÁTOR
Nekem is egy elég magas 4 számjegyűn van, ami egyébként egy másik szolgáltatás jellemző portja, de túlzottan nem is foglalkozom ezzel a kérdéssel, egy szolgáltatás ami elérhető a netről, ki van téve ennek a veszélynek mindenképpen. A fentebb említett védelem nálam aktív, tehát 5 percen belül legfeljebb 3 csatlakozást enged, aztán tiltja az IP-t az 5 perc leteltéig. Ez alatt a legtöbb ilyen bot tudomásul is veszi, hogy elfogytak a próbálkozási lehetőségei, és nem tér vissza, amelyik meg igen, hát sok sikert neki, bízom benne, hogy a jelszavamat nem fogják 6-12 próbálkozásból eltalálni, az elég hosszú és összetett.
Persze nem mindegy az sem, hogy valakinek PPPoE netje van, és adott esetben akár naponta többször új IP címet kap, vagy hónapokig állandó az IP. Utóbbi esetben nehezebb eltűnni ezek látóköréből.
De halkan jegyzem meg, mióta csak használok ilyen okos routeres rendszereket, mindig is volt webes szolgáltatásom a 80, 443 porton a net felől elérhetően, illetve 21-en FTP, és sosem volt gondom. Sajnos a céges proxy miatt elég korlátozottak a lehetőségeim a távoli elérés kapcsán is, nem mindent lehet megoldani amit adott esetben szeretnék. Kulcsos SSH hitelesítést, VPN-t, knockd-t, és egyéb ilyeneket nem is szeretnék, nálam első szempont a használhatóság és a kényelem. De ami fő, nem tárolok pótolhatatlan adatot a router HDD-n, illetve ami pótolhatatlan és mégis ott van, az megvan még másik két helyen is, így ha egyszer mégis beüt a "ménkő" és feltörik a vasat, max reset-elem, és újratelepítem, túl sokat nem kockáztatok.
-
tlac
nagyúr
válasz Intruder2k5 #8745 üzenetére
Nekem egy 5 számjegyű porton van évek óta, szerintem eddig még nem találták meg.
-
MODERÁTOR
válasz lócitrom #8744 üzenetére
Ilyen így is úgy is lesz, előbb utóbb mindenhol megtalálják. Nekem sem standard porton megy az SSH, mégis próbálkoznak. Ha kicsit jobb védelmet akarsz, akkor kell egy szabály, ami mondjuk 3-5 próbálkozás után tiltja az IP címet x időre. Na meg persze kellően hosszú, biztonságos jelszó, és akkor nincsen gond.
Ezen kívül lehet még fokozni különféle trükkökkel, knockd, vpn, egyebek, ahogyan írta is valaki fentebb, egészen a használhatatlanságig.
-
lócitrom
őstag
igen. célszerű lenne átállítanom, ugye? olyankor távoli elérésnél terminálba a portot is meg kell adni, jól tudom?
Stop Destroying Videogames >>> https://eci.ec.europa.eu/045/public/#/screen/home - „the cake is a lie” - mi band 4 fordítás: https://bit.ly/miband4hu - mi band 5 fordítás: https://bit.ly/miband5hu - mi band 6 fordítás: https://bit.ly/miband6hu
-
lócitrom
őstag
jól értelmezem, hogy valaki keresi a rést a pajzson?
May 15 22:40:48 TL-WR741ND authpriv.info dropbear[29524]: Child connection from 23.94.164.168:49277
May 15 22:40:49 TL-WR741ND authpriv.warn dropbear[29524]: Bad password attempt for 'root' from 23.94.164.168:49277
May 15 22:40:49 TL-WR741ND authpriv.info dropbear[29524]: Exit before auth (user 'root', 1 fails): Disconnect received
May 15 22:40:49 TL-WR741ND authpriv.info dropbear[29525]: Child connection from 23.94.164.168:54837
May 15 22:40:51 TL-WR741ND authpriv.warn dropbear[29525]: Bad password attempt for 'root' from 23.94.164.168:54837
May 15 22:41:00 TL-WR741ND authpriv.info dropbear[29530]: Child connection from 23.94.164.168:56930
May 15 22:41:01 TL-WR741ND authpriv.warn dropbear[29530]: Login attempt for nonexistent user from 23.94.164.168:56930
May 15 22:41:02 TL-WR741ND authpriv.info dropbear[29530]: Exit before auth: Disconnect receivedStop Destroying Videogames >>> https://eci.ec.europa.eu/045/public/#/screen/home - „the cake is a lie” - mi band 4 fordítás: https://bit.ly/miband4hu - mi band 5 fordítás: https://bit.ly/miband5hu - mi band 6 fordítás: https://bit.ly/miband6hu
-
Léteik OpenWRT-re rcp ? Vagy rexec?
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
wigyori
tag
-
törölt tag
[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
válasz Traptor #8728 üzenetére
ha jól értem, akor gyári fw-vel SAMBA-n torrentezel pc-ről a router HDD-re
szerintem itt a fő lassitó tényező az, hogy a router kezeli a HDD-t, és a sok kisméretű fájl írás és olvasást nem bírja....
ha neked ez nem elég, akkor neked egy normális NAS kellegyébként itt sokan használjuk úgy a router custom fw-vel, hogy hasonló sebességgel maga a router torrentezik (tehát pc nem kell hozzá), de ugye a te problémád pont a "lassúság"...
-
MrSealRD
veterán
válasz MrSealRD #8712 üzenetére
Továbbra is érdekelne ennek a gyakorlati jelentősége:
Use broadcast flag help Required for certain ISPs, e.g. Charter with DOCSIS 3Főleg az érdekelne, hogy UPC ügyfélként nálam van-e szerepe vagy sem...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Traptor
aktív tag
Még egy gondom van: a WDR-3600-as USB portján lévő noti vinyóra szedem a torrent anyagokat és gigabites LAN-on keresztül az itt lévő fájlok 1-2MB/s "sebességgel" jönnek.
Lehet ezen reszelni valamit? Nem hinném, hogy a hdd a szűk keresztmetszet..: Aláírás helye :.
-
laktop
tag
Sziasztok!
Az egyik ismerősöm vásárolt egy D-link DIR-840 routert és megkért, hogy állítsam be, vagy tegyek fel rá egy új firmware-t. Nekem van egy TP-Link WDR4300-as routerem, amin vargalex féle openwrt van, amit Luci alatt már úgy, ahogy kiismertem. Rátehető ez a vasra? Vagy valamelyik másik változat? Parancssorban nem nagyon vagyok még otthon, így inkább grafikus felületen kezelném.
Ha rá is tehető, akkor hogyan lehet visszatenni esetleg később a gyári firmwaret? Ugyanis ehhez a a routerhez nem igazán van támogatás a neten, még a gyártó honlapján sincs semmi. Mintha nem is létezne ez a router ...
Köszönöm a segítséget."- Mennyire vagy túsz? - Sörhöz hozzáférsz?"
-
-
tlac
nagyúr
LEDE - Forkolódott az OpenWrt projekt
ez nem sok jót jelent az openwrt jövőjére nézve
szerintem mindkét projekt be fog halni -
Headless
őstag
Igen 1043 v2. Mint mondtam ha tudom hogy lassan fog nenni, akkor eröltetve indítok többet, pl ha nem ncore-ról szedek sorozatokat, akkor el "szoktam" indítani 10-15-öt is. Suste FW 0.2-es, de minden ugyanúgy fut mint az újakon. Net pedig DHCP-s. Statisztika mentés percenként, saját script fél óránként. 2 HDD,1 pen extrootal. HDD-k 3,5"-ek belső hdd-k házban. ext4 noatime,nodiratime.
Jah és a torrent teljes előre lefoglalással megy.
Sajnos HEVC még nem engedélyezett, az említett oldalon. Bár ideje lenne.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Headless #8719 üzenetére
Na igen, ezek már hasznosabb adatok De neked a 1043v2 viszi ezt, nem?
A 841 pl. simán vitt több letöltést, nem gyorsan persze, csak hűtve. A másik, hogy csak kábelen, a wifit valamiért nem bírja az a konkrét chip.
Ahogy tapasztaltam az illetőnél amúgy is ritka, hogy felfele nagyon gyorsan menne valami.
Köszi![ Szerkesztve ]
-
-
Headless
őstag
Ahogy suste mondta én szoktam feszegetni, de erős korlátozások vannak.
Globális/torrentenkénti partner korlát: 20
Feltöltés szál : 10
Feltöltési seb: 256 kb/s
Letöltési seb: korlátlan
Letöltési sor: 1 -> néha elindítok többet eröltetett indítással, de akkor tudom előre, hogy nem lesz egyik sem gyors.A partnerek számából látszik, hogy nagy sebesség eléréseh, elég jó seederek kellenek, általában 2,5 mb/s és néha összejön a 4 is.
Ha több kell írtam routert felejtsd el. Céleszköz kell olcsóbban is kijössz, erősebb is lesz. Második eszköznek biztos nem routert vennék. RPI,BPI,odroid, NAS stb.
[ Szerkesztve ]
-
válasz stopperos #8715 üzenetére
Nem, itt a router futtatná a klienst
@suste : A v8-asom teljesen stabil, a 7.1 nem az, de az inkább egyedi hiba lesz. Maga a mod meg nem mod, mert kb. egy csatlakozót forrasztasz be (2 szál, föld, tápot meg ötféleképpen lehet neki adni), az áramkör ott van gyárilag.
Az MR3420 -ra való Openwrt build felmegy (az varn rajtuk, illetve azt buildeltem rá) , onnantól fw-ből van driver is, és friss is.A konkrétumokat köszi A feltöltés meredek, a 841 nem bírta túl jól azt sem, ha nem volt korlát. Nálad milyen routeren fut?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
kis help kéne fiúk!
vettem egy dlinkgo routert a tp-link helyett, azt hogy tudom megoldani hogy a tp-link legyen az elsődleges(fő tűzfal és kapcsolat fentartó, wifi nélkül) router és arról menjen a dlink és mind2őt el tudja érni hálózaton keresztül? -
suste
veterán
ezeknél alapszabály, hogy a letöltési sor 1!!!
szóval egyszerre csak 1-et töltsön, a többi meg várja a sorát
headless a 1043-ast szokta feszegetni, de az sem bír 3-4MB/s -nél többet átlagban
szerintem a nexx/oye olyan 2-3MB/s-et tudhat
a feltöltésnél lehet bármennyi a listában (nálam most 300), az éppen aktív olyan 10 körüli szokott lenni nálam, a sebességet ki kell tapasztalni841: az ilyen usb hw modnak nem vagyok híve.....általában instabilitás a vége
akkor már a nexx is jobb, még árban is.... -
A 841-es egy 100 fős kollégiumot szolgált ki nálunk minden röccenés nélkül. Gyári szoftver nem bírta, csak az openwrt. Wifi-t persze le kellett kapcsolni.
"What is Linux? I only joined because of the the penguin..." - meanwhile in the linux community. http://9gag.com/gag/arpZGOy
-
Na ez az, hogy a leendő tulaj se tudja Nektek milyen tapasztalataitok vannak itt, mit viselnek el ezek?
Korlát nélkül hány letöltést bír egy NEXX pl? Gondolom annak a kis 560MHz-es procijához kell a korlátozás.
Oye-t pl. hirtelen nem is láttam ebayen.A RAM jól jön, az igaz. Amikor teszteltem, akkor a kis 841-es TP-Link elbírt pár feltöltéssel és pár letöltéssel, de az fele ilyen erős sincs, és az a konkrét darab nem is volt túl stabil USB-n.
[ Szerkesztve ]
-
-
MrSealRD
veterán
Valaki eltudja magyarázni ez mire jó: Use broadcast flag
help Required for certain ISPs, e.g. Charter with DOCSIS 3Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Hello,
Van most olyan router 10 ezer alatt, ami kicsit komolyabb törrentezésre is alkalmas külső HDD-vel? NEXX WT3020 vagy OYE-0001esetleg?
-
lócitrom
őstag
válasz Intruder2k5 #8698 üzenetére
emlékeim szerint éppen akkor nem ment semmi komoly. de ha arra célzol, hogy esetleg eléri-e a 4096-os maximumot, akkor határozottan nem a válasz.
-
suste
veterán
-
rdavid89
csendes tag
Sziasztok,
OpenWrt Chaos Calmer 15.05 routert, hogy állítsam be, hogy működjön a lan portján az IPTV?
az előtte levő T-home router/modem bridge módban van, a NAT ki van kapcsoltatva.(koax > modem > router > IPTV box)
Előre is köszönöm a segítséget
-
suste
veterán
-
tmp0124
tag
Hogyan működik az OpenWrt írási stratégiája, ha kicsit bővebb feladatokról van szó? Addig megvan, hogy van tömörített read-only rész, illetve írható overlay fs, amin a tömörített rész változásai is mentésre kerülnek. De ha olyasmit használok, mint a torrent, ami usb-s háttértárolón lévő adatokkal dolgozik, akkor az ezt támogató viszonylag gyorsan változó adatok (torrentfájlok, tárolásra szánt logok) az overlay fs-be kerülnek? Jól bírja az ilyesmit a flash a routerben? Vagy minden ilyen programnak meg lehet adni a konfigjában egy mappát, ahová szeretnénk, hogy írogasson? Mi a best practice például napi 10 alkalommal keletkező alkalmanként kb 10 kB-os log elhelyezésére?
Másik irányból nézve a kérdést: Miért jó nekem a 32 MB flash az RT-N16-ban? Mennyire szabad bátran írogatni? Ha pedig nem szabad, mégis mi az a sok/nagy szolgáltatás, aminek ennyi hely kell?
-
vargalex
Topikgazda
válasz #97246720 #8703 üzenetére
Az nem a firmware/router hibája, ha egy kliens nincs benne a DHCP listában. Ilyenkor általában az van, hogy a kliens a router reboot-ot nem érzékelte hálózati szakadásként, így nem is kért újra DHCP-n IP-t, hanem megtartotta a korábbit. A DHCP lease time felénél úgyis megújította volna, akkor automatikusan megjelent volna a listában.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
törölt tag
válasz #97246720 #8702 üzenetére
nos...az owrt-nek még vannak hibái :/ ... meg lett az orvosság....kapcsolat bontás és újracsatlakozás.... ez tuti dhcp hiba...
az egész onnan indult hogy megállt reggelre a net wifin keresztül, a router villogot ahogy szokott, de wifi kapcsolat is volt, de net 1 bit sem még a config oldal sem jött be kikapcsoltam a routert majd vissza és ekkor jelentkeztek a hibák :/
-
törölt tag
az áttekintések között nem jelzett csak 1 eszközt, illetve a szolgáltatások - upnp között azt írta hogy nincs kapcsolat holott futott a kliens app, a kliens app meg azt mondta port tesztre hogy zárva...
mielött megkérdezed, igen , a feltettem a 15.05.1 luci magyar fordítást és az upnp támogatást a routeren kersztül
de a dhcp miért nem jelzi az az összes aktív eszközt, az jó kérdés
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- World of Tanks - MMO
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Path of Exile 2
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- AMD FX
- Házimozi belépő szinten
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- További aktív témák...
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest