- Elon Musk meghatározóvá teszi a SpaceX-et Olaszországban
- Trump is bejelentett egy 20 milliárd dolláros adatközpont-fejlesztést
- Nem minden chipért kapkodnak, leépít az egyik japán chipgyártó
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- CES 2025: robotokat tréningez az NVIDIA, és összeállt a Toyotával
-
IT café
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
426os
őstag
wine start /home/eva/.wine/drive_c/Program\ Files\ \(x86\)/abevjava/abevjava_start.bat
Ugyanaz, amit te is írsz, csak a felhasználót és batchfile nevét írom át.
A rendszer pedig Linux Mint 13 "Máté" x64Amúgy ha már itt tartunk, lehet hülye kérdés, de itt linuxnál miért számít, hogy a per jelek merre állnak? Illetve miért kell perelni a zárójeleket?
[ Szerkesztve ]
.
-
426os
őstag
A parancssort a wine mappájában lévő cmd.exe-re értettem. Ha ezt elindítom és ebben adom ki a parancsot, vagy az abevjava mappájában lévő bat-ból készített exe-t indítom, akkor minden gond nélkül, simán elindul a program. De ha terminálból próbálkozom (akár az általad megadott paranccsal, akár bárhogy máshogy kombinálva, természetesen a felhasználónevet átírva), akkor a következőt kapom:
Ezután nem történik semmi.
[ Szerkesztve ]
.
-
426os
őstag
Nem működik.
"bash: szintaktikai hiba "(" váratlan token közelében"
Több programmal is lefordíttattam a batchfile-t és egyikkel sem működik.bambano: Azért Wine alatt csinálom, mert amúgy egyszerűen nem tudom feltelepíteni. Többféle leírás alapján is megpróbáltam, az egyikkel sikerült, el is indult, de mivel régebbi volt frissíteni kell. Az viszont nem megy, mert behal közben.
.
-
cashback
őstag
Közben... azt hittem hogy minden ok a 2-sel, de sztem nem.
kczikora-desktop lcdproc # sudo apt-get install lcdproc
Reading package lists... Done
Building dependency tree
Reading state information... Done
lcdproc már a legújabb verzió.
0 frissített, 0 újonnan telepített, 0 eltávolítandó és 10 nem frissített.kczikora-desktop lcdproc # ./configure -enable-drivers=hd44780
checking for a BSD-compatible install... /usr/bin/install -c
checking whether build environment is sane... yes
checking for a thread-safe mkdir -p... /bin/mkdir -p
checking for gawk... gawk
checking whether make sets $(MAKE)... yes
checking build system type... i686-pc-linux-gnu
checking host system type... i686-pc-linux-gnu
checking whether to enable debugging... no
checking for gcc... gcc
checking whether the C compiler works... no
configure: error: in `/home/kczikora/Desktop/lcdproc':
configure: error: C compiler cannot create executables
See `config.log' for more details3-as lépés:
make: *** No targets specified and no makefile found. Stop.
make: *** No rule to make target `install'. Stop.[ Szerkesztve ]
Istenem, adj türelmet a hülyékhez... mert ha erőt adsz, megölöm őket.
-
shinodas
tag
Köszönöm! Okés, nem bolygatom
Szerk.: Közben elszúrtam a grubot, meg akartam változtatni a bootsorrendet, de elírtam egy sort. Most pedig nincs boot menu, egy os-t sem tudok indítani. "minimal bash-like line editing..." ez az egyetlen amiben lehet varázsolni valamit.
Win7, és ubuntu 11.10 van fennTudnátok segíteni? Ha bejutnék az ubiba, már természetesen tudom orvosolni a grubot...
-
Mtbsrác
senior tag
Mobile kütyük alatt azt értem hogy bmilyen szolgáltató által kiadott sticket rárakom a gépre és működteti. Azaz tudok mobilnettel is netezni. Amit linkeltél majd csak rákell kattintani és telepíti magát vagy mi? Slaxot sosehasználtam.
Jester01
Valahogy nekem is az volt a sanda gyanúm.
Szerválok egy normál pen-t majd és kipóbálom vele. Addig esélytelen.[ Szerkesztve ]
-
Jester01
veterán
Köszi Mint említettem, sose hallottam erről a vyatta csodáról, csak arról tudok nyilatkozni, hogy a hétköznapi ntp-vel mit kell csinálni. Mondjuk ha van saját beállítása, akkor csak van hozzá valami beikszelhető dolog a webes felületen (ami routereken szintén szokott ugye lenni).
Jester
-
Ha minden gaz, akkor a GUI mixerem is az Alsamixer, szal azt tudom, hogy felvétel alatt végignyomkodtam, de semmi változás Azaz, ha a Lne in-t húzkodom, akkor halkul-hangosodik, de a Line-In max. állásában olyan a hang, amit írtam.
A Capture pipákat is végigpróbáltam (felvétel közben azt is ), de semmi, ugyanazt hallom végig a felvétel alatt.
Mondjuk gyanús, hogy a mikrofonról vesz fel valamit (de akkor a Mic csúszkára változna a hangerő), és áthallásból van meg a TV hangja, de ezt csak pár nap múlva tudom kipróbálni, mert melóban leszek Viszont ezt kizárom még ma (mikrofon kihúz, csókolom).A csatornaválasztás meg érdekes, nekem s 10.10 van, és semmi gáz nem volt vele soha. Az nekem is megy, hogy a TVtime-ból kilépés után, ha nem adok meg TV felvevéshez csatornát, akkor az jön be, amit a Tvtime-al néztem. Parancssorból vált csatornát a Mplayer?
Mutogatni való hater díszpinty
-
@Atapi : Na most már van hang, és jó a kép v4l2-vel is.
Na természeteen nem tökéletes a megoldás, mert a hang felvétel közben orrrrdít, de ha lejátszom a felvett cuccot, akkor maxra kell tekernem a hangerőt, és akkor is nagyon zajosan, sisteregve hallatszik.@Siriusb : Idemásolom a parancssort, amivel nekem javulás állt elő :
mencoder tv:// -tv driver=v4l2:norm=pal:freq=503,25:amode=1:audiorate=44100:forceaudio:volume=1 tv:// -ovc lavc -oac copy -o tv.mpgValószínű a v4l2-nek az volt a titka, hogy a norm=pal hiányzott neki, ami nagyon frankó, mert a v4l és a többi miskulancia is ki tudja olvasni a kártyából, hogy milyen szabványú...
...valakinek tippje a hang-baromságra...?
-
Na leszedtem a mtvcgui-t, teljesen jó kis cucc Jobb, mint kézzel módosítgatni scripteket.
Az eredmények :
- v4l2-vel nincs kép, de van hag. Viszont azt fel is veszi...!
- v4l -lel kép van, de hang sehogysem. Sem felvétel alatt, sem a felvett cuccban.Ha benyomom neki, hogy ALSA, akkor el se indul a felvétel.
Amúgy az aplay két ALSA eszközt lát, mind a kettő az ALC888-as hangkályha.Na most ilyenkor mi van...? bttv gond?
-
Hm, erről a progiról még nem is hallottam, kipróbálós
Tvtime alatt persze hogy van hangom. Az a progi az ultimate, mindent megeszik
Ellenben a mencoderes megoldás nem működik. Már évek óta szórakozok ezzel, de semmi. Most már eljutottam addig, hogy miközben kódol, van hang, de a felvételbe nem kerül bele, mert még a mencoder futása közben közli, hogy no sound. (Az -oac copy pedig nem sok esélyt ad codec hibára.)A hangkártya Intel HD audio, bár gondolom ez inkább hátrány, mint előny...
Viszont most ahogy napokig gúgliztam utána, hát mindenki a btaudio modulra hivatkozik, hogy azzal van hang, de azt meg nem lehet megtalálni.
A kernelbe fordítot snd-bt87x modul elvileg ugyanezt csinálja, gyakorlatilag meg nem tudom mit, mert mintha ott sem lenne...[ Szerkesztve ]
-
Pontosan egy Lifeview Flyvideo 98 / Typhoon Tview, Bt879 chipes. Elvileg ez is kábeles lenne, de az meg úgysem működik, azaz a Tvtime kezeli, de felvenni nem lehet vele, mert valamiért az mencoder nem képes leszedni a hangot a line inről.
A btaudio modul csinál egy plusz hangkártyát (/dev/dsp1), és azon keresztül elvileg megy a dolog (gyak. minden elérhető forrás erre a modulra hivatkozik, csak leszedni nem lehet sehonnan). Elvileg a chipek támogatják azt, hogy helyből belőlük lehesen kinyerni a hangot.
-
Speeedfire
félisten
ezzel nincs gond, ssh, net elérés van rajta minden megy csak ez a host dolog ami nem megy
hiába van mindenütt az beírva, hogy debian.lan sehogysem tudom elérni, illet maga a debian is panaszkodik miattaFotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Speeedfire
félisten
host: win 7 32bit
guest: debian 5
vbox: legfrissebb
hálózat: bridgelt
localhost: host rendszerBelső hálóról szeretnék csatlakozni hozzá a host rendszerről.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Kvazár
őstag
Hali!
Sajna ezeket a köröket már végig futottam más fórumokban, ezért enged meg, hogy röviden válaszoljak.
1. Náluk fut ugyan az, és ugyan azt csinálom mint ők. Nem várok el lehetetlent, csak annyit amit másoknál is látok. VMware alatt másoknál van aero, és pár alap játék is megy.
2. 4 giga ram van benne, 10 giga swap, tehát egy linuxhoz mérve erőmű van alatta. Nem tudom nálad mennyi idő, mire megnyitsz egy böngészőt, de ezen legalább 1 perc, és az is gáz, hogy egy ablakméret változtatás is több másodpercig tart.
3. A vinyó jó, teszteltem, és a smartja szerint is tökéletes.
4. w7 háló..., hát jah..., sokan vannak vele így xp vs. 7...
Eladó cuccaim: -
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Építő/felújító topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Akvarisztika
- ZIDOO médialejátszók
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- World of Tanks - MMO
- iPhone topik
- További aktív témák...
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- World of Warcraft Burning Crusade Collector's edition bontatlan
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Újévi kedvező ár!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest