Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bacsis
Közösségépítő
Srácok, nekem lenne egy kérdésem!
Szép lassan szálingóznak a hírek, hogy aki beoltott/van védettségi igazolványa, az mehet koncertre, mehet nyaralni, mehet focimeccsre, meg ilyesmi...
Na és mi van a gyerekekkel? a 16 év alattiakkal? Mert tök jó hogy én elmehetek Disney land-ba mert be vagyok oltva, csak hát pont a gyerek örömére lenne... Szal ez a kikötés a gyerekekre nem érvényes? vagy a gyereknek továbbra is kuss van? -
bacsis
Közösségépítő
skaccok!
Van/volt egy videó, mutatták benne ahogy az USA-ban kezdett terjedni a koronavírus, szépen a legelejéről 0-s esetszámról indult, és közben ment szépen "felfelé" a grafikon.
Közben pedig Donald Trump vírusellenes beszólásait, cselekedeteit mutatták...
Ezt a videót szeretném előkeresni, nem tudjátok mi ennek a videónak a címe, nem ismeritek esetleg? -
bacsis
Közösségépítő
válasz
snecy20 #63240 üzenetére
El sem tudjátok kèpzelni, de tènyleg nem, amit láttam.. mert persze èl az emberben hogy kórház, meg covid meg betegek meg halottak... Aztán amikor az ember saját szemèvel ÈLŐBEN látja... Szal sokkal rosszabb mint ahogy le van ìrva... Inkább az az örvendetes, hogy az ilyen katasztrófa helyzetben továbbra is tudnak emberkènt viselkedni az orvosok/ápolók, ami nagyon fontos ès jó dolog
-
bacsis
Közösségépítő
Sziasztok!
Sokat gondolkoztam, hogy írjak-e ide... olyan szépen elbalhéztok egymással, el vitáztok, mondom minek rondítsak bele a képbe
De úgy gondolom, talán még is csak beszámolok...
Nem tudom, ki olvasta, ki nem, blogoltam, én is elkaptam a Covidot, nem volt kellemes, nagyon nem... már kifele megyek belőle... Napi szinten itt a blogomban beszámoltam, hogy élem meg a szitut
Ehun tudjátok elolvasniAmi miatt viszont méginkább úgy dönöttem, hogy írok nektek is.. Édesanyám is Covidos lett.. viszont ő mivel idősebb, veszélyeztetett... és hát... hiba anyám olan mitn a vas... de 68 éves... és hát sajnos kórházba került... Szerencsére úgy néz ki ennek ellenére ő is túl van a nehezén, most hoztam haza a kórházból... kicsit átadnék abból ahogy ő ezt megélte...
van pár dolog amiről nem akar mesélni ahol volt\amit látott... de anyámról tudni kell a halál árnyékában is poénkodik... Szóval ott hagytam a kórházban (kedden) mert ugye mondta hogy bent tartják. Miután elmentem,várt... éjfélig csak várt... ekkor már ugye osztályra kerülés volt... megjelent egy orvos, egy fekete hacukába, benyomja neki anyám, hogy most akkor ő a korboncnok? persze poénból.. elkezdtek röhögni az orvosok, meg elkezdték szívni a többi orvos ápoló a faszi vérét
Hajnali 2 fele mondta anyám a dokinak hogy nem-e adná oda a kocka cukrát a kávéból, mert nagyon éhes, mondja a doki majd ad ő neki vacsorát... jött egy faszi megterített anyámnak, mondja ő főzte a főorvosnak... de egye csak akkor meg... a doki oda adta anyámnak a vacsoráját...
Na hajnali 3-kor vitték osztályra anyámat... Itt mesélt anyukám még egy nagy sztorit:Mire gondolsz, ha ezt a beszélgetést hallod?
Szét baszom ezt a qrva liftet
-Ennyire rá ízgult?
-Nem csak nem tudom elővenni
-Jó majd segítek
-Maga?
-Miért van ellene kifogása?
-Semmi
-Na akkor hogyan csináljuk?
-Várjon, lehúzom a nadrágján a cipzárat, na meg van elővettem.
-Nagy sóhaly: Hála Isten
-Vissza tegyem?
-Ott egye a rosseb had lógjon...
Na mi történt?
???
Anyám és a beteg kísérő között zajlott a beszélgetés.A sztori hogy a liftben a betegkísérő védőfelszerelése alá beszorult a lift kulcs, és anyám közbe próbálta segíteni elővenni neki...
A fő poén, hogy ez a beszélgetés már a liftben zajlott, 1 emelettel feljebb várták már anyukámat, és az egész beszélgetést hallották, 2 orvos és 3 ápoló... mire felértek anyámék, addigra már ott fulladoztak a röhögéstől...
...Azt mondja anyukám nagyon jól érezte magát, szívesen vissza menneNagyon rendesek voltak, elégedett volt az ellátással, mindennel...
Elmesélte anyukám, hogy kapott valami spéci gyógyszert, ami nagyon erősen limitált mennyiségben érhető el... Volt konzultáció, hogy akkor megkaphassa-e anyukám vagy sem. Végül beadták neki, 2-t...
Jahh igen, azt is mondta édesanyám, hogy azt mondta az Orvos, csoda hogy életben van még annyira gatya állapotban van a tüdeje... 1-2-3 nap és meghalt volna... frankónNa szóval megkapta a gyógyszert... Éééés ma úgy jött haza, hogy konkrétan jobb állapotban van mint én
Szóval valami brutál jó gyógyszer lehetett... Kedden olyan állapotban volt édesanyám, hogy kb elvesztette a kapcsolatot a külvilággal... MA meg mintha makk egészséges lenne...
NA hát ennyi a sztori -
bacsis
Közösségépítő
félig meddig OFF a kommentem.. De komolyan mondom.. megérdemli a Magyar a sorsát.. sokszor elmondtam már...
...bejelentették, hogy Pécsen épül új stadion...
nép: MI AZ HOGY ÚJ STADION? ÜRESEN KONGANAK A STADIONJAINK!!!! mennek a milliárdok, helyette kórházakat is lehetett volna építenitegnapi/mai vezetői hír:
Újpest/fradi meccs (közel) telt ház. DVSC mérkőzésre is (közel) telt házat várnak...
nép: Mi az hogy ennyi ember kimegy, hát terjed a vírus....Komolyan mondom, ha van sapka az a baj, ha nincs sapka az a baj, nem lehet itt xart se csinálni az országba mert mindig lesznek lehurrogók
-
bacsis
Közösségépítő
arról nem beszélve, hogy az autózgatásból származó balesetmegelőzésre is eszement mennyiségű lóvé megy el, és eszement mennyiségű "propaganda" megy a médiában...
ugyebár mennek a "ön dönt iszik vagy vezet" meg hasonló reklámok a TV-ben, és hát ugyebár nem gyengén fizettetik meg velünk autó vásárlókkal a mindenféle biztonsági kütyük árát is, amik bekerülnek az autókba...
Szóval igen... az autózásból származó balesetmegelőzés is kap legalább ekkora figyelmet, csak az emberek tudatába ezek a dolgok az évtizedek alatt szép lassan beivódtak, és teljesen természetesnek vesszük az ilyen reklámokat, meg hogy van egy tetves biztonsági öv az autóban... és ahogy megvágnak manapság azért mert nincs rajtad maszk, azért is megvágnak, ha nem vagy bekötve a kocsiba... -
bacsis
Közösségépítő
válasz
#20749568 #47123 üzenetére
bakke' hogy még itt is ezt kapom
Igen, ez így van, de igen tetemes országunk lakosságának az a része aki khmm hogy is fogalmazzak szépen, aki mégis csak a FB kommentek alapján/után formál véleményt -->És itt jön képbe ismét az én nézőpontom, hogy a világban azért nem mernek a vezetők MEGFELEŐ döntéseket hozni, mert ha megint meglépnék azt amit tényleg meg kéne, fellázadnának azok az emberek akik a FB kommentek alapján tájékozódnak -
bacsis
Közösségépítő
válasz
proci985 #47115 üzenetére
Még szeretnék a kommentedre reagálni, de tegyük egy kicsit ON-ba a beszélgetést...
Én úgy gondolom, hogy azért eléggé jártas vagyok az informatikában egy átlag emberhez képest... Ám amit most megosztottál velem, számomra ez teljesen új volt.
Na most egy tényleg átlag (alatti) ember itt most nem az értelmi szintre, hanem az informatikában való jártasságra gondoltam mit lát belőle? Elkezdi olvasni a kommenteket, és akkor azt látja: nincs is koronavírus, az egész egy átvágás, meg hülyeség, meg ne hordjunk maszkot stbstb... És akkor elkezd gondolkodni.. ennyi ember azt mondja hogy nincs is itt se vírus, se veszély... hát akkor lehet hogy tényleg nincs... és máris jönnek a hús vér emberek akik tényleg vírus tagadók...
Mint ahogy fentebb több kommentemből láthattad/láthattátok, van az egész helyzetről egy fajta véleményem, hogy én hogy látom az egészet, ezzel vagy lehet azonosulni, vagy nem, de én megpróbálok mindennek az értelmét meglátni... De hogy valaki ilyen vírustagadó kamu kommentet generáljon.. nem értem miért jó neki -
bacsis
Közösségépítő
Egyet èrtek
Illetve annyiból nem, hogy èn inkább azt mondom, a társadalomban/demokráciában illetve a gèpwzetben vannak homokszemek...
Ülök jelenleg a meleg buszon, kènyelmes ruhában, telefon a kèzben, otthon majd meleg lakás vár, háztartási gèpek, autó stb.... A 21. Századra csak el jutottunk idáig... Ugye hogy annyira nem is xar?
Ehhez viszont az kell, hogy a világ vezetői ne az egyèn tyúkszaros èletèt nèzze... Mert nem azt nèzik... Nem azèrt vannak a kórházak, meg a koronavìrus intèzkedèsei, hogy a fostos èletedre vigyázzanak, mert az senkit sem èrdekel... Hanem hogy amìg menthető vagy, addig tesznek èrted... Hogy utána tudj dolgozni ès termeld a gdp-t
Persze itt-ott rogyadozik az egèsz, ès mi kis emberek itt a fórumban is ezekbe tudunk belekötni, hogy ez xar, az xar... Ami igaz, de alapjába vève, te is, èn is, meg ti kedves fórumozók, ti is dolgoztok, van munkahelyetek, kènyelmes lakás vár otthon, tehát azèrt valójában mèg is csak el karistolunk úgy globál -
bacsis
Közösségépítő
válasz
Alex91 #47062 üzenetére
Ismét az én nézőpontom: Márciusban ill előtte még kb xart sem tudtunk a vírusról.. ellenben láttunk olyan (fake) videókat, hogy a faszi sétál az utcán, egyszer csak összeesik, azt kampec... Szal bexart az egész világ.. aztán ahogy teltek múltak a hetek hónapok --> a kormány, sőt a többi országok nézőpontja: ááá nem is olyan veszélyes az... "meghal pár ember, veszteséges járulék, de a gazdaság ha nem is dübörög, de el tud döcögni" -->még egy zárás akkor nem is annyira szükséges, téma lezárva...
szvsz simán benne van, hogy ez egy tudatos megmozdulás... és ezzel számoltak... ne felejtsük el, hogy mi a 10 millió politikus országa vagyunk, és mindenki jól megmondja.. de valójában SENKI SEM TUDJA VALÓJÁBAN mi zajlik a színfalak mögött
Ringman! Igen, úgy gondolom, hogy biztosan az is benne van, hogy a kormány a saját érdekét is nézi... De ezért én megint nem tudom hibáztatni az adott kormányt, mert bárki lenen hatalmon, ugyanezt játszaná.. lásd: egész világ összes kormánya... kb kisebb eltérésekkel de a világon mindenhol ugyanez zajlik -
bacsis
Közösségépítő
válasz
Alex91 #47057 üzenetére
Sajnos a lényegen nem változtat... a kormánynak magát a társadalmat kell néznie...
Sarkított példa: lehet hogy valós probléma a koronavírus, de csak 5% tudja ezt, míg 95% ellenzi.. és meg kéne hozni a bezárós döntést, de nem fogják meglépni, mert a maradék 95%-a az embereknek fellázad... Szóval marad az "ezt akartátok hülyék, akkor had hulljon a férgese" hozzáállás
Ezzel a húzd meg ereszd meg hozzáállással meg próbálnak el lavírozni a 2 tábor között úgy, hogy a gazdaság is csak minél kevésbé szenvedje meg... -
bacsis
Közösségépítő
válasz
andor80 #47035 üzenetére
Nem (nagyon) szoktam hozzászólni itt a fórumban, pedig amúgy többé-kevésbé követem.
De most engedd meg kérlek, hogy válaszoljak neked, hogy én hogy látom...
Nem mondok újat, hogy van 2 tábor... az első tábor az akik vagyunk itt (többségben) a fórumban, hogy itt a vírus, ésszel kéne lenni...
Aztán ott a másik csoport, akik lázonganak, hőbölögnek, egyenesen azt mondják nincs is vírus... olvassátok el a facebookon a kormány által reklámozott napi adatokat... 10-ből 11 ember vírustagadó!!!!
Na most tegyük fel, hogy hoznának egy olyan döntést, mint amit kora tavasszal, hogy bezár a bazár... szerinted ez a sok vírustagadó mit csinálna? így is nyomják hogy a mocskos állam csak a zsebét tömi, meg "Orbán átvágja a népeket" abba most ne menjünk bele, hogy nem csak Magyarországon van a vírus, de nem bajSzóval ha jönne megint egy bezárás, a sok hőbölgő nem csak hőbölögne, simán benne van, hogy utcára menne... Szóval szerintem muszáj ezt a húzd meg, ereszd meg politikát játszani...
Oké, nem lesz karácsnyi vásár, oké, maszk hordás kötelező, oké szigorítunk a szórakozóhelyek nyitva tartási idején, de muszáj engedni, muszáj a cirkusz a népnek, így a focit meg ezt azt muszáj engedni.
én tökéletesen tudok azonosulni ezzel a politikával, riszpekt a kormánynak -
bacsis
Közösségépítő
válasz
bacsis #30210 üzenetére
Erre akkor senki? vagy hogy mégis merre induljak?
Ha segítetek, akkor kifejtem én is, felém mi a helyzet a focival...
A család Visi szurkoló... én vagyok egy szem férni... 2 lányom van+a a feleségem... a feleségem is szereti nézni a meccset, a nagyobbik lányom nem, de a kisebbik eléggé megszállott lett... Sőőőt konkrétan a gyerek nyúz hogy menjünk már ki Vidi meccsre... szeret/szeretnek kijárni... Ha nem is rendszeresen, de azért minden évben több alkalomkor járunk ki, és kifejezetten élvezzük -
bacsis
Közösségépítő
Sziasztok!
Segítsetek kicsit!
Élnek családtagjaink Olaszországban, Dél-tirolban.
Szeretnének hazalátogatni (Olasz, illetve Olasz-Magyar állampolgárságúak, nem tudom ez számít-e)
A kérdés az hogy szabad, nem szabad, karantán vár rájuk itthon, stb. Ti mit tudtok róla, illetve tudtok-e adni ehhez vonatkozóan valami hivatalos leírást/hozzá linket? mert én nem nagyon találtam a neten erről semmit -
bacsis
Közösségépítő
feleségem nővére/családja Olaszországban élnek... 1,5 hete megbetegedett a kislány, magas láz, influenza szerű tünetek.. elvitték, kapott maszkot, megröntgenezték, mondták nincs tüdőgyulladása, vissza hozták.... 3 napja újból "legatyásodott" ekkor már az egész család, tegnap telefonált a párom nővére mondta, hogy nagyon nincs jól, 38 fok fölötti láz, és szűr a tüdeje... KI SEM JÖTTEK!!!! Azt mondták, majd ha nagyon nem kap levegőt, akkor telefonáljon/telefonáljanak... Hát észak Olaszországban így kezelik a dolgokat...
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung LCD és LED TV-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Anime filmek és sorozatok
- Okos Otthon / Smart Home
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- OLED monitor topic
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- DJI RCN1 drón távirányító (RC-N1)
- DJI Mavic 3 Fly More Kit - 2 akku, töltő, autós töltő, táska
- DJI Mavic 3 / Cine / Pro / Classic drón koffer (B&W International Type 4000)
- DJI Mini 3 Fly More Combo Plus RC drón szett - új állapot, garancia, 1x battery, 2x battery plus
- Star Trek: Fleet Command VIP Box gyűjtői ereklyék
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 7500 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- 12 részletre , MSI Cyborg 15 gamer laptop RTX 4050
- Samsung Galaxy S25 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest