Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Ricardo
titán
Valamiért keleten (kína, korea, ..) mégis nagyobb kutúrája van a meszkviselésnek. Fegyelmezettebbek ezen a téren.
Talán mert a nyugati emberrel ellentétben már nagyobb tapasztalatuk van járványok terén. Gondolom nem véletlenül. nem hagyták el. Valamit csak számíthat az a fránya maszk
-
Kékes525
félisten
Legalább 160 vakcina van és nagyon sok hatás vizsgálat alatt. [Hogy áll most a COVID-19 elleni vakcinák fejlesztése és mi várható?] , [Hat védőoltás a célegyenesben - Összefoglaló COVID-19 elleni vakcinák helyzetéről]
-
-
Villany van, ivóvizet 3 rekesz ásványvízzel megoldjuk, a vizesblokkot meg alkalmi jelleggel használnám (csak 1 fürdőszobánk van), utána ózongenerátorral (van, normális helységfertőtlenítő kapacitással és nem, nem a covid miatt vettem, már 3éve megvan) fürdőszoba fertőtlenít. Hátrány, hogy utánam kb 2 óráig nem lehet WC-re menni.
Alternatíva, hogy hagyod végigmenni a többieken.
-
Ringman
nagyúr
milyen kisebb gazdasági visszaeséssel, ott a hsz-ben a link:
Sweden's GDP fell 8.6% during the second quarter of the year, according to its statistics body.
The fall is sharper than its neighbors — Denmark registered a 7.4% fall, and Finland a 3.2% fall. Statistics suggest Norway also fared better than Sweden. -
radi8tor
MODERÁTOR
Az ügyfélszolgálatosok is HO dolgoztak, csak nemrég (talán júliustól) kellett visszamenniük az irodába átfertőződni.
Bírtam mennyire mondták anno a bankok hogy egy zárt biztonságos rendszerben dolgoznak az ügyfélszolgálatosok és HO elképzelhetetlen. És láss csodát mindenki otthonról dolgozott.
Még a könyvelőnk is meg tudta oldani az otthoni melót pedig nekik sok papírt kell fogdosni (most nem tudom hogy szkenneltek az irodában mint a güzü vagy belső futár elvitte a könyvelési anyagot nekik házhoz) és megoldották. -
Sped
aktív tag
Ezt mondom én is. Tavasszal "meg kellett védeni a ZEMBEREKET", most viszont "meg kell védeni a GAZDASÁGOT". Cilike és a rendőrtábornokelvtársak sem tartanak tájékoztatókat. Pedig semmi nem változott fél év alatt, csak többen hordanak maszkot. Mégis sokkal több a fertőzés. Ezzel együtt kell élni, mint az influenzával meg a náthával. Aki veszélyeztetett meg fél, az meg majd beoltja magát. Évente.
-
Kékes525
félisten
Ilyenkor mindig elfelejtitek, hogy a járvány ellenes viselkedéseket nem mindegyik ember hanyagolja. Ha mindenki, kivétel nélkül nem tartaná be, akkor nem itt tartanánk. Nagyságrendekkel több lenne a fertőzött és a halott is. Az a rossz védekezés is használ (a felfutás meredekségét enyhíti), amit sokan nagyon élesen bírálunk. A baj csak az, hogy az nagyon kevés ahhoz, hogy a felfutást megakadályozzuk.
-
bopeti98
őstag
A határzár már így is betett rendesen a budapesti szálloda és vendéglátó iparnak. Ismerősöktől hallom, hogy folyamatos az emberek elbocsátása. Akinek tavasszal sikerült megtartania a munkáját, most elküldik, mert az a maréknyi külföldi turista sincs így, akik július végén, augusztusban voltak. Ráadásul ha a decemberi adventi vásár is elmarad (már pedig erre elég nagy az esély), az a teljes kegyelemdöfése lesz a budapesti turizmusnak. 1 évre elegendő tartaléka senkinek nincs. Talán pár nagy szállodalánc átvészeli.
-
Kékes525
félisten
Most. Minél később intézkednek annál drasztikusabb intézkedések kellenek és annál kisebb hatása lesz ezeknek. Ami most van az tipikusan strucc politika. Nem foglalkoznak a közeljövővel, csak a mával, pontosabban azzal sem. Két héttel ezelőtt enyhe szigorítás is elég lett volna ahhoz, hogy ezt a meredek felfutást csökkentsék. Ma már sokkal szigorúbb intézkedések kellenének. Egy-két hónap múlva pedig a nagyon kemények is kevésnek fognak bizonyulni.
-
aprokaroka87
nagyúr
A 7 éves gyereked tudod hogy hol jár...
A 17 évesek meg sokszor már hullarészegen buliról - bulira mennek, ahol azt sem tudják kivel találkoznak.
Saját marhaság azt is jelenti hogy sokan direkt mennek olyan helyekre ahol terjedni tud a vírus.
pl buli....
Meg vannak akik nem hiszik el, vannak akik kifogást keresnek mindenre...
-
Stanlee
őstag
Gondolom a tanar live az iskolaban az osztaly fele elott tartja az orat, online nezi a masik fele. Aztan kovetkezo heten valtas, a tananyag megy tovabb. De ennyi erovel akkor mar megint otthon maradhatna az egesz osztaly is.
Also tagozatban, 1-2. osztalyban azert azt megnezem, hogy a gyerek hogy tanul meg irni, olvasni, ha a tanitoneni online megmutatja neki, hogy kell irnia.
De biztos van itt olyan gyakorlo szulo, akinek ez nem jelent gondot. En a keves munkatarson ahol van gyerek, azt latom, hogy nagyjabol idegroncsok. De ez csak az en megfigyelesem.
-
Csatravi
senior tag
"Egyébként ha elfeleznék az osztályt ahhoz is minimum két tanár kéne.Nem tudna egyszerre kétfelé tanítani."
Az online tanulók ugyanazon az órán vennének részt mint az iskolában lévők. Megoldható lenne csak nem a kifogást kell keresni, hogy miért ne legyen. Ugyanúgy részt vehetnének aktívan a tanórában.
"Meg megint ingyen net és eszköz park"
És akkor mi van? -
Micsurin
nagyúr
Online oktatáshoz először meg kellene tanítani a gyerekeket tanulni, erre nem tanítják meg őket és maguktól sem tanulnak meg alkalmazkodva készülni mert nincs rá szükség. A törzsanyag szinte végig magolás és nulla kompetencia egy közepesen jó vagy átlagos diák is nulla készüléssel végig 3-4-es lesz középiskola alatt és érettségin. Majd a felsőoktatásban kapja az első nagy pofont, hogy hello már nem csak tanulgatni kell.
Átéltem, láttam haverjaimon, felsőéves haverok csak röhögtek... -
Noukoum
veterán
Mennyivel másabb lenne ha egy tanórán 10 gyerek volna 1 tanárral. És jutna idő a fontos dolgokra (pl maszk használatának fontossága). Az udvaron hasonló módon. Nyilván borzasztó nehéz odafigyelni 50 gyerekre 1 tanárnak, de mint mondtam megoldható lenne több tanár esetén. Szóval ez az oktatás problémája.
-
Ezekiell
veterán
Épp ezért kell a felnőtteknek maszkot hordani, és a 10 éves gyerek már bőven megérti, hogy a maszk miért fontos, ha értelmesen elmagyarázod neki.
De amíg a felnőttek se hordanak, addig a gyerekek se fognak. TEhát megint ott tartunk, hogy nekünk, felnőtteknek kell hordani.
-
Csatravi
senior tag
De miért kell a pofonért sorban állni.
Az iskolákat szerintem be fogják zárni csak idő kérdése. Ha meg úgyis az lesz a vége akkor nem lenne egyszerűbb és okosabb most elrendelni és nem megvárni a napi akár több ezres fertőzésszámot. Vagy az a cél hogy a gyerekek, fiatalok könnyebben átvészelhetik (nem tudni a későbbi tartós károsodások mértékét) így ők had fertőződjenek át. Ezzel viszont olyan fertőző tömegeket "állíthatnak elő" amitől az idősebb korosztályt majd nem lehet már úgy megvédeni mint tavasszal. -
Csatravi
senior tag
Szerintem ne akard elmagyarázni mi a valóság! Én sem a holdon élek
De elmesélem neked a piacos történetemet. Krumplit akartam venni. Két kofa két asztalnyira egymás mellet. Az egyiken maszk a másikon nem volt. Amelyiken nem volt maszk az 20 Ft-al olcsóbban adta. Kérdezi mit szeretnék. Mondom 10kg krumplit de ahogy látom maga nem hord maszkot így nem kell innen. De hát a krumplinak... itt közbevágtam hogy innen nem kell. Átmentem a másikhoz és látványosan tőle vettem meg a krumplit. Ő látta az eseményeket a másik kofával és hálásan megköszönte, hogy nála vásároltam.
Hét végen megnézem a "barátom" rászokott e már a maszkra. -
Csatravi
senior tag
Akkor próbáld megindokolni,hogy miért is vettünk 18000 gépet."
Sokkal többet rendeltek mint ami kellett volna mert olyan volt a piac hogy az országok egymás elöl "lopkodták" el a szállítmányokat. Bizonytalan volt a piac hogy mi fog megérkezni. Ebben nem látok akkora problémát, nem úgy mint abban, hogy mennyiért és mit vettek. -
aprokaroka87
nagyúr
Lehetne napi 2000 fertözött, és 1000 halott, is.
De elmondták hogy lesznek akik belehalnak.
Nem halálos betegség, de megvan rá az esély.
Ha tudnánk 100% biztosra hogy mondjuk mindenkinél egységes tünetet okoz, akkor még engedjük is el esetleg.
De jelenleg semmi nem biztos, az sem hogy mi lesz Majd pár hónapon belül.
Lehet hogy lesz napi 5000 fertözött, de csak 100 lesz kórházi eset, de lehet hogy 5000-ből 4500 lesz korházi eset.
Okos emberek azt mondják hogy gyengül a vírus, viszont gyorsabban terjed... ezt a vírus mondta?
-
Kékes525
félisten
Azt kellene látnod, hogy ez mindenütt így volt. Mindenütt nagyon lassan indult be a vírus. Mi az első hullámot megúsztuk, mert időben volt a lockdown. Ezért a vírus nem tudott akkor elszaporodni. Most kezdi. Mi sem fogjuk megúszni, amint az másutt sem sikerült. Minél tovább várunk, nem védekezünk, annál nagyobb lesz a baj és annál nehezebben lehet majd leállítani.
-
updog
őstag
A hülyeség többnyire öngerjesztő folyamat. Ezért kéne (jó) példát mutatnia a többségnek. (jogos amúgy hogy inkább szüntessék meg hogy jogszabályi kötelezettség a helyes védekezés, vagy akkor büntessék kegyetlenül aki nem tartja be, mert ez is csak a lázadókat erősíti hogy nyugodtan lehet tojni rá).
Engem nem érdekel ha hülyének néznek hogy valahol egyedül vagyok maszkban. Persze úgy könnyű hogy én tudom hogy nem vagyok hülye, ők meg azt hiszik hogy ők nem hülyék, és szinte minden szcenárió az ő hitüket erősíti (ha nem lesznek betegek az is, ha én beteg leszek annak ellenére hogy maszkban voltam, na az végképp, ha betegek lesznek, és enyhén megússzák, az meg non plus ultra - lényegében alig van esély (és nyilván senki nem is kívánja) hogy ezek a lázadók testközelből megtapasztalják, miért gondolják rosszul hogy fölösleges védekezni).
Közben meg csak a normálisan gondolkodó/viselkedők mentik meg az ő s*ggüket is azzal, hogy azért talán még mi vagyunk a többség, és betartjuk amit kell.
-
Kékes525
félisten
Van választásod ebben a helyzetben? Nincs, de te még azt az egyet sem próbálod megvédeni, vagy legalábbis ellene érvelsz. Nem beszélve arról, hogy ha szabadon engednénk több nagyságrenddel megugrana a halottak száma. Nem lehet hosszútávon csak az időseket védeni. Szerinted hány idős ember van az országban? Ráadásul nemcsak azokra veszélyes. Például az elhízottakra. Hány elhízott fiatal van az országban? És a többi betegségről nem is beszélek amiknél a koronavírus súlyosabb lefolyású betegséget, adott esetben halált okoz.
-
Kékes525
félisten
Most. Másrészt ha 1 ember életét mentjük meg, akkor már megéri. Persze kivétel a tied.
Ez nem személyeskedés, mert ha ellenzi, amit mondtam, akkor ezt el kell fogadnia a formál logika szerint. Csak akkor személyeskedés, ha egyetért a második mondatommal. Viszont ha egyetért, akkor visszavonom a kivételt.
-
Ajándékok
aktív tag
Ha fél év alatt lefutna, - a halottakon kívül - nagyon sok maradandó egészségkárosodást szenvedett áldozat lenne. Ha "5 évre beosztjuk", talán már fél év múlva lesz vakcina és/vagy olyan gyógyszer, amivel károsodás nélkül vészeljük át. A különbség rengeteg halott és tartósan beteg ember. Ennyit talán megér az óvatosság.
Mennyi lélegeztetőgéphez van itthon orvosi személyzet?
Már beüzemelték ezeket a kórházakban?
A maradékkal mi lesz? Eladják vagy jó áron "bérbe" adják külföldre? -
Kékes525
félisten
-
Kékes525
félisten
Először azt mondtátok, hogy "állandóan csak a járványról beszéltek, de nem jött el. Mindig csak kitolt dátumról beszéltek". Most eljött és most viszont relativizáltok. Mikor jut el a tudatotokig, hogy egy járvány nem azonnal, egyik napról a másikra kezdődik? Amúgy legalább 10x-es 20x-os a valóság. Az sem sok abszolút értelemben, de mint fentebb írtam sehol a világon nem azonnal ér el 100 ezreket. Ha csak ezzel a tempóval terjed, akkor néhány hónap alatt megtölti a kórházakat a koronavírusos betegek. Egyszerű számtan. Számolj csak 2.5 R0-al (ennél most valószínűleg több). Ne tévesszen meg, a függvény exponenciális.
-
S e t h
nagyúr
Persze hogy tudna, nem kérdés.
A hipermarketekben a pénztárosok meg szimplán lázadók, akikkel a rendszernek le kell számolnia.
Ha kell minden nap ki kell rúgni őket és újakat felvenni.
Én egy pár kedves szóval szoktam őket biztatni, hogy tartsanak ki, amiért utólag szégyellem is magam, mert lovaglópálcával kéne odacsapnom, hiszen potenciális tömeggyilkosok. -
S e t h
nagyúr
Boltost még nem láttam, aki megfelelően hordta volna.
A bírságolás biztos segítene.(sarcasmON)Egy hölgy ismerőst most fenyegettek meg, aki boltban dolgozik, hogy költözzön külön a férjétől, aki kamionos olasz fuvarokkal, különben kirúgják.
Egy munkaügyi pert lehet megérne. -
Kékes525
félisten
"De nem hiszek abban,hogy valós értelme van,pózolni benne,mikor bemegyek az üzletbe és az eladó lehúzza az orráról."
Végül is sokan lopnak, én miért ne tehetném meg? Ez indok?
Ha meglátod rászólsz. De te viseled, mert azzal is csökkented az esetleges továbbadási lehetőséget és egy kicsit magadat is véded akkor is, ha csak sebészi maszkban vagy.
-
1st world problem ez azért eléggé. Szted a 3gyerekes családok hány %-a gazdálkodik ennyiből v ennél többől? Ill mennyi oldja meg adóssághegy nélkül a feléből? Ne őket kelljen már sajnálnom...
A 3gyerek mellé igencsak vaskos csok jár+ugye lakáshitel témában már volt szó a halasztásról. A családi pótlék is rájön még erre a 800-ra.
-
-
Köszi!
Igen, ez egy olyan hitel, ahol az autó a fedezet. A jelzáloghitel pedig olyan hitel, ahol ingatlan a fedezet és a földhivatalban a tulajdoni lapon szerepel a terhelés.
(#37388) pjen Erre nem tudom mi szükség volt. Azt gondoltam normálisan beszélgetünk, felesleges átmenni személyeskedésbe.
(#37390) pjen Eddig is ezt írtam.
(#37392) pjen Eddig te írtad, hogy az autóra felvett hitel is jelzálog. Most már másnak jelenti azt. Zárjuk szerintem.
-
Szerintem ezt túlbeszéltük. Először írtad, hogy kb bemondásra adnak jelzáloghitelt. Majd a kérdésemre írtad, hogy ki beszélt itt hivatalosról. Ezután írom, hogy ami nem hivatalos, az nem legálisan felvett hitel. Most meg írod, ez meg az hivatalos és legális. Nekem ez mellébeszélés kategória sajnálom.
Amúgy hol adnak munkáltatói nélkül jelenleg jelzáloghitelt?
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- DJI Mavic 3 Fly More Kit - 2 akku, töltő, autós töltő, táska
- DJI Mini 3 RC drón szett - megkímélt állapotban, garanciával (2)
- DJI Mini 3 pro Fly More Combo (FMC) RC drón szett - kijelzős távirányítóval és extra táskával (2)
- DJI RCN1 drón távirányító (RC-N1)
- DJI Mini 3 Fly More Combo Plus RC drón szett - új állapot, garancia, 1x battery, 2x battery plus
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest