Új hozzászólás Aktív témák

  • Rive

    veterán

    válasz attiati #9796 üzenetére

    És milyen anyagból kellene sálat készíteni ilyen célra? Komolyan kérdezem.
    Szemet is védeni kellene folyamatosan.

    A szemek védelme a mindennapi életben nem igazán megvalósítható, még akkor se, ha szemüveges vagy. Néhány bolti eladón láttam plexiálarcot (face shield néven lehet a neten találni), illetve láttam már síszemüveggel vagy hasonlóval próbálkozni - szerintem erre nincs igazi szükség civil használatban: ez azért még mindig nem a zombi-apokalipszis.
    Távolságot tartani egyszerűbb.

    Barkács maszkokhoz szerencsére van már egy rakat készítési útmutató a neten. Sűrű vászon ajánlott, legalább két réteg: mosható, vasalható anyag, de csak úgy, hogy a légzést vagy beszédet ne akadályozza: arra kell figyelni, hogy arcra feszüljön és minden légvétel a maszkon keresztül történjen, ki- és belégzés egyaránt.

    DIY maszk hangsúlyosan NEM nyújt teljes védelmet és lényegében tetszőleges ipari/egészségügyi vizsgálaton megbukna. Ugyanakkor a maszk nélküli állapothoz képest nyújt annyi védelmet - a használójának illetve a körülötte levőknek is - ami már jelentős lenne.

    Örvendetes, hogy a korábbi, majdhogynem tiltással felérő hivatalos vélemények után egy hónappal végre már nem csak annyit lehet biztonsággal megjegyezni, hogy nem egészen úgy van az ajánlás. Ehhez 'csak' annyi kellett, hogy besz@rjon végre egy kicsit a nyugat: hogy ez nem csak valami nátha, és nem a kínaiak bénák, hogy nem tudták megfogni :(

    Ahhoz, hogy végre hivatalos ajánlás legyen valamilyen maszk viselése, gondolom még kell majd néhány hét :W

    /// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

Új hozzászólás Aktív témák