Új hozzászólás Aktív témák

  • lacos001

    senior tag

    Legyen min "csámcsogni".
    Álá német megoldások egyike...

    Március 29-től hetente 2 ingyenes tesztet biztosítanak a gyerekeknek az iskolában. Nem kötelező, nincs retorzió, ha valaki nem vesz benne részt. A tesztelés a következő módon fog zajlani.
    Mindenki megkapja a kis csomagját.
    Nyelv alá kell helyezni a pálcikát, így nem az "agyban turkálós" változat lesz. Selbstest, azaz mindenki magának csinálja.
    Természetesen jelen lesz egy egészségügyi személy, aki segít, ha szükség van rá. Miután mindenki megcsinálta a tesztet, eredménytől függetlenül a gyerekek elkezdik a tanórát. Addig az egészségügyi személyzet figyelemmel kíséri a tesztek eredményét.
    Ha valaki pozitív tesztet produkál, az eü személy benyit a terembe és egy előre megbeszélt jelet ad a tanárnak. A tanár ekkor felkéri a diákokat, hogy menjenek ki kicsit az udvarra.
    Az eü személy csak ekkor ismerteti a tanárral, hogy ki az érintett gyerek.
    A tanár ekkor odalép az érintett gyerekhez és megkéri, hogy tarston vele.
    A szülőket értesítik, a gyereket addig elkülönítik. Majd, miután megérkezett a szülő, a gyermek visszamegy az osztályba, hogy összeszedhesse a dolgait és két hétre elköszön a társaitól.
    Most jön a lényeg: A többi gyerek NEM kerül karanténba. Ugyanis március 22 óta már a tanórán is maszkban vannak és a minisztérium állásfoglalása szerint a maszk véd a fertőzéstől és nincs esély újabb fertőződésre.
    Hopszikácska...Itt álljunk meg egy pillanatra :DDD

    Nekem és feleségemnek is csak az a kérdés ugrik be, hogy ha a maszk véd minket akkor ha tavaly április óta mindenhol hordani kell, hogy lehet még mindig új fertőzött? Örök kérdés marad.
    Természetesen a nem hordják, köpködnek, le se szarják, melóhely, bulik, jajj még ki tudja mit lehetne sorolni...Na de értitek...

    Gondoltam nem dobok be 10 oldalnyi német nyelvű leirást erről, példákkal és képes útmutatókkal megspékelve, amit így nagylelkűen elküldtek emailbe. Igy csak lerövidítve a lényeg.
    Végeláthatatlan...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák